GoDaddy vs Namecheap – Hvilken er den bedste domæneregistrator (2020)?

WordPress-tilbud


Velkommen til vores dybdegående sammenligning af GoDaddy vs Namecheap!

”Hvorfor disse to?” Spørger du. Nå, GoDaddy er den største domæneregistrator af dem, alle disse Super Bowl-annoncer har klart betalt sig med hensyn til at opbygge GoDaddys brand), mens Namecheap er mere en niche-registrator, der har tjent deres plads på radaren gennem meget attraktiv prissætning og god kvalitet af service.

Så lad os se på, hvilke af virksomhederne der kommer ud på toppen, og hvilke der vil være bedre for dig, når det kommer til at registrere et nyt domænenavn. Her er GoDaddy vs Namecheap:

1. Hvilket er mere populært?

Lad os starte med nogle data, bare for at give dig et greb om, hvor begge virksomheder står, og hvor mange domæner de hver har under deres paraplyer.

Her er data fra januar 2020:

 • Kom så far: 59.605.374 samlede domænenavne registreret.
 • NameCheap: 7.927.926 samlede domænenavne registreret.

GoDaddy vinder helt klart popularitetskonkurrencen, efter at have registreret næsten ti flere domænenavne end Namecheap. Faktisk fører GoDaddy domænemarkedet som helhed, med alle de andre spillere ganske langt bagefter (for eksempel har de registreret cirka seks gange flere domæner end det firma, der er nummer to på listen).

Med det samlede antal domænenavne, der er registreret over hele verden, anslået til omkring 330 millioner, giver dette GoDaddy en markedsandel på omkring 18%. For at sammenligne er Namecheap’s kun omkring 2%.

Når det er sagt, er det kun tal, og de betyder ikke nødvendigvis, at det ene firma er bedre end det andet. Og du burde bestemt ikke basere din beslutning udelukkende på disse markedsandelsværdier.

Her er en bedre måde at tænke over dette: Det faktum, at både GoDaddy og Namecheap tager sig af millioner af domænenavne kun beviser, at de begge er velrenommerede virksomheder med lydfundamenter, og at de er pålidelige nok til, at du kan overveje at arbejde med enten af dem.

2. Hvilke øverste domæner (TLD’er) kan du registrere hos GoDaddy vs Namecheap?

Hvis du ikke er sikker på, hvad en TLD er, skal du hoppe til vores guide – det er her vi snakker dybtgående om domænenavne, hvad de er og hvordan de fungerer.

Når det kommer til TLD’er, kan både GoDaddy og Namecheap give dig næsten nøjagtigt det samme produkt. Og ‘næsten’ er nøgleordet her.

Her er hvad jeg mener:

Klassiske, traditionelle TLD’er, såsom .com, .net, .org, .biz, .info, .co og .mobi kan alle registreres hos både GoDaddy og Namecheap.

Derefter er der landekode-TLD’er – det er dem, der er oprettet til at repræsentere forskellige lande over hele kloden og bruges traditionelt til websteder, der ønsker at imødekomme målgrupper i disse lande.

Nogle af de mere populære TLD’er i denne kategori er: .ru for Rusland, der bruges til 5,1% af alle domæner, .de for Tyskland, .jp for Japan, .uk for Storbritannien, og så videre. I alt er der mere end 250 af disse landekode-TLD’er tilgængelige.

Forbeholdet her er, at du ikke kan registrere nogle af dem hos et eller et af de virksomheder, vi sammenligner i dag. Så hvis du tilfældigvis er interesseret i en bestemt landekode TLD, er den bedste vej fremad at besøge både GoDaddy og Namecheap og bruge deres domænesøgeværktøjer til at sikre, at din TLD er tilgængelig i første omgang.

For eksempel er .pl-domæner ikke tilgængelige med Namecheap, men de er med GoDaddy. Samme for det. Domæner.

For at kontrollere dette selv, skal du gå til GoDaddys domænesøgning og Namecheap’s domænesøgning.

Endelig er der det nye sæt generiske TLD’er, der går over standardsættet med .com, .net og så videre. I disse dage kan du endda få dem som .pizza, .elsker, .klub, .website, .design og mere. Både GoDaddy og Namecheap tilbyder en bred vifte af disse TLD’er, men djævelen er i detaljerne… Eller mere præcist i prisfastsættelsen. Afhængig af den TLD, du er interesseret i, og den registrator, du får den fra, varierer din regning. Hvilket bringer mig til:

3. Hvilken er billigere: GoDaddy eller Namecheap?

For at være helt ærlig med dig, har domænenavnsregistratorer ikke de klareste prismodeller derude.

For det første har forskellige TLD’er normalt forskellige prismærker. For det andet afhænger prisen også af, om det er en ny domæneregistrering, som vi taler om, en fornyelse eller en domæneoverførsel (flytning af et domæne fra en registrator til en anden).

Så i stedet for at jeg prøver at forklare alt dette på en eller anden måde, så lad os bare se på en direkte sammenligning mellem GoDaddy og Namecheap for nogle af de mere populære TLD’er.

GoDaddy vs Namecheap-prissætning

TLD
GoDaddy nyt
Fornyelse af GoDaddy
Namecheap nyt
Fornyelse af Namecheap
.com$ 11,99$ 14,99$ 10,69$ 10,69
.net$ 11,99$ 16,99$ 12,88$ 12,88
.biz$ 7,99$ 19,99$ 12,88$ 12,88
.org$ 7,99$ 19,99$ 12,48$ 12,48
.info$ 2,99$ 16,99$ 0.88$ 10,47
.mobi$ 4,99$ 17,99$ 10,88$ 10,88
.co$ 11,99$ 29,99$ 6,88$ 22,99
.ru$ 14,99$ 14,99
.de$ 7,99$ 7,99$ 9,85?
.jp$ 34,99$ 34,99
.uk$ 6,99$ 10,99$ 7,58$ 7,58
.det$ 12,99$ 12,99
.pl$ 9,99$ 29,99
.xyz$ 0.99$ 14,99
.top$ 0.88$ 10,88
.vinde$ 27,99$ 39,99$ 0.88$ 0.88
.forening$ 9,99$ 14,99$ 0.88$ 10,88
.websted$ 2,99$ 39,99$ 2,88$ 14,88
.vip$ 19,99?$ 12,88?
.design$ 29,99$ 69,99$ 6,88$ 42,88

Som du kan se, er priserne meget, meget forskellige. Du kan overbetale alvorligt, hvis du vælger den forkerte registrator til dit ønskede domæne. Nogle af de mest markante eksempler:

 • .klub er mere end $ 9 billigere med Namecheap.
 • .mobi er næsten $ 6 billigere med GoDaddy.
 • .design er $ 23 billigere med Namecheap, og .win er $ 27 billigere.
 • Alle domænefornyelser er billigere med Namecheap.

Til sidst, når det kommer til domæneoverførsler, ser det ud (baseret på mine test), at den pris, du betaler med Namecheap, er deres almindelige domænefornyelsespris, mens prisen, du betaler med GoDaddy, er deres nye domæneregistreringspris. Dette betyder, at du ofte kan score en promo-pris med GoDaddy ved din overførsel.

En anden ting at overveje her er, at prisen kan variere noget afhængigt af den tidsperiode, du vil registrere domænet til. Grundlæggende, jo længere registreringsperioden, jo billigere er prisen pr. År.

Normalt er det imidlertid den rigtige vej at registrere et domænenavn i kun et år. Dette giver dig lidt plads til at dreje projektet efter et stykke tid om nødvendigt, så du ikke sidder fast med et domænenavn, som du ikke længere har brug for i fem eller ti år.

4. Yderligere ting, du kan købe / få gratis

Ved at sætte standardpriser til side, lad os også se på, hvad du kan få med begge registratorer som en del af bundtet:

Kom så far
NameCheap
 • WHOIS privatlivspakke – $ 7,99 om året.
 • E-mail-konti – fra $ 4,49 om måneden.
 • Administreret WordPress-hosting – fra $ 6,99 om måneden. Standard hosting – fra $ 4,99 om måneden.
 • SSL-certifikat – fra $ 55,99 om året.
 • GoCentral Website Builder – gratis for den første måned, derefter $ 14.99 om måneden.
 • GoCentral Online Store – gratis den første måned, derefter $ 29 om måneden.
 • ‘WhoisGuard’ aktiveret gratis. Dette er en WHOIS-pakke med beskyttelse af personlige oplysninger – beskyttelse af dine personlige oplysninger, når nogen forsøger at finde dine detaljerede domæneregistreringsoplysninger.
 • En e-mail-konto gratis. Hver ekstra en til $ 0,25 om måneden.
 • Hosting – fra $ 9,88 for det første år.
 • PositiveSSL – $ 1,99 for det første år.
 • PremiumDNS – $ 4,88 om året. Dette giver dig yderligere DNS oppetid og DDoS-beskyttelse. DNSSEC er også inkluderet i PremiumDNS.

Afhængigt af hvad dine planer er for domænet, kan et af disse tilbud være mere tiltalende. For eksempel, hvis du bare vil teste et konceptwebsted og gerne gøre det hurtigt og til en lav pris, kan Namecheap være bedre. Men hvis du vil komme i gang med et WordPress-projekt på en administreret hostingkonto, kan det være GoDaddy.

5. Hvilket har det bedre brugerpanel

Traditionelt virker domænenavne og hosting som temmelig komplicerede og meget tekniske emner. Derfor vil en god registrator gøre alt, hvad de kan, for at gøre tingene mere tilgængelige og lette at forstå, selv for begyndelsesbrugeren.

Derfor skal kunden eller brugerpanelet være så enkelt og forståeligt som muligt. Lad os se, hvordan GoDaddy og Namecheap sammenligner her.

Sådan ser domænestyringspanelet ud på Namecheap:

GoDaddy vs Namecheap brugerpanel

Og her er GoDaddy’s:

GoDaddy hovedpanel

Som du kan se, bruger GoDaddy et meget mere ‘casualiseret’ panel. I stedet for at vise de fleste af de tilgængelige indstillinger på den ene skærm, som Namecheap gør, tager GoDaddy den anden rute og forsøger at guide brugeren gennem, hvad der er muligt med deres domænenavne.

Når du f.eks. Klikker på Brug mit domæne, ser du dette:

GoDaddy-domæne næste trin

Dette er dit indgangspunkt for at opbygge et nyt WordPress-websted ved hjælp af GoDaddy’s sidebygere og så videre.

Hvis du er en mere avanceret bruger, kan du klikke på det lille gearikon, der er synligt ved siden af ​​det originale GoDaddy-domænepanel:

GoDaddy gearindstillingsikon

Som jeg nævnte er Namecheap lidt anderledes her. De vælger at vise alt på et par skærme og lader dig skifte mellem indstillingerne ved hjælp af faner. Men på samme tid lykkes de at holde grænsefladen overraskende forståelig.

For mig personligt kan jeg godt lide Namecheap’s interface. Måske er det bare mig, men jeg foretrækker at se alle de tilgængelige indstillinger med det samme. Det fremskynder bare mit arbejde.

6. Kundesupport

Jeg vil virkelig ikke diskutere dette med hensyn til, hvem der har bedre support baseret på et par interaktioner med hvert supportteam, så lad os bare snakke fakta i stedet:

Kom så far
NameCheap
 • 24/7 telefonsupport
 • Support til live chat
 • Vidensbase
 • Vejledningsvideoer
 • Community forum
 • Support til live chat
 • Support billetter
 • Vidensbase
 • Statusopdateringsblog – du kan se, hvad der foregår med Namecheap’s servere, planlagt vedligeholdelse og så videre
 • API-dokumenter

I sidste ende tilbyder begge virksomheder fornuftige supportmuligheder og en masse ressourcer, som du kan undersøge, hvis du foretrækker at finde ud af ting på egen hånd.

7. GoDaddy vs Namecheap: Endelig dom

Lad os starte med fordele og ulemper ved hvert selskab:

GoDaddy fordele og ulemper

Fordele
Ulemper
 • Den største domæneregistrator på nettet – 16% markedsandel.
 • Et meget brugervenligt kundepanel – især for begyndere.
 • Gode ​​værktøjer til opbygning af websteder, inklusive WordPress-værktøjer.
 • Gode ​​rabatter på nye domæneregistreringer fra tid til anden. Hvis du er heldig, kan du få en .com for så lavt som $ 1.
 • Flere landekode-TLD’er tilgængelige.
 • Højere fornyelsespriser.
 • Nogle domænepriser på indgangsniveau er meget dyre. Især nogle af de nye generiske TLD’er, såsom .design, .win.
 • Overordnet set en masse opsætninger under kassen, som som standard er aktiveret.
Namecheap fordele og ulemper

Fordele
Ulemper
 • De billigste domæner tilgængelige for kun $ 0,88 for det første år.
 • Lavere fornyelsespriser overalt.
 • Gratis WHOIS privatlivspakke i et år.
 • Billig SSL, kun $ 1,99 for det første år.
 • Den billigste hostingplan på nettet (sandsynligvis). Bare $ 9,88 for det første år.
 • Du kan opleve problemer med at tilmelde dig, hvis du ikke er i USA. De har IP-kontrol og begrænser undertiden adgang fra helt gode lande (som de gjorde for mig, selvom jeg er i EU).
 • Mange landekode-TLD’er er ikke tilgængelige.

Lang historie kort, og under hensyntagen til alt det, der er sagt ovenfor, her er, hvad jeg vil anbefale dig at gøre:

 • Hvis du bare vil have et billigt domænenavn til at teste et projekt / websted eller til et andet formål, og du er komfortabel med at håndtere standardwebformer og -indstillinger, skal du bruge Namecheap.
 • Hvis du er nybegynder, og du hellere vil bruge nogle venlige builder-værktøjer (værktøjer, hvor du bliver taget i hånden gennem hvert trin), og du har ikke noget imod at betale lidt mere for det, skal du bruge GoDaddy.
 • Hvis du ikke er interesseret i nogen af ​​ovenstående scenarier, skal du sandsynligvis bruge Namecheap alligevel.

Ikke sikker på, at du helt forstår noget af dette domæneregenskab? Hop gerne over til vores andre guider:

 • Hvad er et domænenavn?
 • Hvad er forskellen mellem et websted og et domænenavn?
 • Hvad er forskellen mellem et domænenavn og webhosting?
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me