Netværk med indholdslevering – En omfattende guide til WordPress-brugere

WordPress-tilbud


Alle virksomhedsejere vil have, at deres websted stiger op i søgemaskinens placering og får så meget trafik som muligt. For i dag, for at rangere højt på resultatsiderne i søgemaskinerne (SERP), skal websteder være så hurtige som muligt – hvilket forklarer, hvorfor indlæsningshastigheder på websteder er blevet så store ting.

For websteder med global målgruppe er et sådant skridt i den rigtige retning i søgen efter et stadig hurtigere websted at bruge et Content Delivery Network (CDN).

I denne artikel skal vi gennemgå det grundlæggende om, hvad et CDN er, inden vi går videre til emnet, hvordan man integrerer det med WordPress og afslutter med et par anbefalinger af de bedste tilgængelige CDN’er. Lad os komme igang.

Nogle grundlæggende CDN

For at forklare nøjagtigt, hvad et CDN er, og hvordan det fungerer, skal vi først gå tilbage og forklare et par nøglekoncepter. En webside består af mange individuelle stykker, løst kaldte elementer, som hver især kan være ganske anderledes end den næste, dvs. nogle vil være billeder, nogle kan være lyd- eller videofiler, og nogle vil være kodebaserede filer, f.eks. som HTML-, CSS- og JavaScript-filer. Når der er tale om en særlig langsom internetforbindelse, er det undertiden muligt at se disse individuelle brikker indlæses på sin side på nogle websteder.

Når en bruger nu anmoder om en webside, skal hvert af disse elementer placeres på en server og samles (alt sammen på farten og i lynhastighed!). Som sådan findes de fleste websider faktisk ikke som præformede ting – i stedet bliver de kun oprettet og serveret til en bruger, når hans eller hendes browser anmoder om at få vist en bestemt webside.

En CDN’s rolle er at gemme så mange af disse nævnte elementer som muligt på forskellige forskellige servere placeret overalt i verden. Dette er for at gøre dem så geografisk tæt på de mennesker, der anmoder om dem fra serveren som muligt – tanken er, at jo kortere afstanden informationen skal rejse, jo hurtigere kommer den.

Hvad mere er, CDN’er er også i stand til at komprimere bestemte sideelementer eller bundte dem sammen i færre pakker, hvilket resulterer i mindre frem og tilbage mellem browsere og servere, og igen fører til hurtigere indlæsningstider.

Hvad er et indholdsleveringsnetværk?

I sammendraget er en CDN en tjeneste, der gemmer de statiske elementer på dit websted (dvs. de elementer, der aldrig ændres, f.eks. Billeder, CSS og JavaScript-filer) på et netværk af servere placeret over hele kloden.

Når du bruger et CDN, når en besøgende anmoder om en webside fra dit websted, serveres alle statiske elementer på websiden til deres browser fra den server, der er tættest på deres faktiske placering.

Sådan fungerer en CDN - Diagram

Bemærk: For en yderligere, lidt bredere forklaring af, hvad en CDN er, skal du tjekke denne praktiske infographic fra KeyCDN.

Fordelene ved at bruge et CDN

Det er mere fordelagtigt at indarbejde et CDN på flere måder end en:

 • Det hjælper med at indlæse det statiske indhold på et websted meget hurtigere. Servere, der ligger geografisk tættere på brugeren, serverer statiske sider og reducerer dermed humle og rundture-til-server-tider.
 • Antallet af forbindelser, som et websted kan oprette på et hvilket som helst tidspunkt, er begrænset. Når du har indhold, der er gemt på flere servere, distribueres belastningen, hvilket giver mulighed for flere liveforbindelser.
 • Denne ordning kan håndtere pludselige brister eller pigge i trafikken bedre. Flaskehalse på den originale server vil falde ned.
 • De fleste tjenesteudbydere tilbyder et ekstra lag af sikkerhed til serverne, så eventuelle malware-angreb stoppes, før de når serveren. De sikkerhedsforanstaltninger, der er vedtaget af dem, vil omfatte IP-tilsløring, hvid og sortlistning, support til SSL og flere HTTP-godkendelsesmetoder. Selv hvis en enkelt server bukker under for et angreb, er andre tilgængelige for at sikre webstedets oppetid. Ethvert godt hostingfirma forventes at have sådanne sikkerhedsfunktioner, men det er stort set en del af standardtjenesten for en CDN-tjenesteudbyder.
 • Hastighed oversættes til bedre brugeroplevelse. Bounce satser reduceres.
 • De fleste tjenesteudbydere garanterer også 100% tilgængelighed, også i tilfælde af strøm- eller hardwarefejl. Så nedetid på grund af forstyrrelser i netværket er næsten nul.

Hvad skal man kigge efter i et CDN

CDN’er tilbyder generelt et bredt netværk af servere, nem integration med WordPress og gratis prøveplaner. Og nogle tilbyder endda gratis tjenester. Mens du tjekker udbyderne, skal du altid huske dit websteds behov.

 • båndbredde: Båndbredde og prisfastsættelse for båndbredde er virkelig vigtige aspekter at kontrollere. Du skal være opmærksom på dine egne båndbreddekrav og se, om tjenesteudbyderen kan matche dem til en rimelig pris. For at estimere dit båndbreddebehov kan du besøge 5cents.cdn. Kontroller også, om der er tilladt at sprænge eller pludselige pigge i trafikken, såvel som de priser, der opkræves for sådanne brister. (Du vil ikke have nogen ubehagelige overraskelser.)
 • Netværkskvalitet: Kvaliteten af ​​netværket kan testes ved at kontrollere latenstiden (hvor lang tid det tager at modtage et svar) og båndbredde (antallet af modtagne bytes). Time-to-first-byte skal holdes på et minimum, og båndbredden skal være konsistent i hele netværket, da hastigheden kun vil være så god som det svageste led. Dette er især vigtigt for et websted, der streamer multimedieindhold.
 • tilgængelighed: Netværket skal altid være tilgængeligt, og automatisk omdirigering skal implementeres, hvis en server i netværket går ned. De fleste CDN-udbydere garanterer 100% tilgængelighed. Kontroller også netværksbrug – et overfyldt netværk er bundet til at bremse eller forstyrre din trafik.
 • Dækning: Netværkstjenesteudbyderen skal have en stærk tilstedeværelse i det område, hvor dit publikum er koncentreret. Selvom nærheden af ​​server eller nærværspunkt i det geografiske område er vigtigt, er trafikdirigering det, der virkelig er afgørende for hastigheden. Det betyder, at selv hvis der er en server tættere på den placering, du har brug for, kan det muligvis ikke gøre dig meget godt, hvis routingen udføres på en rundkørsel. Generelt er nærhed en rimelig indikator for den rute, der vil blive taget for transmission af data.
 • Teknologi: Når en bruger sender en anmodning til et websted, dirigerer DNS automatisk forespørgslen til den nærmeste server, baseret på brugerens placering og andre detaljer. CDN skal bruge den nyeste teknologi til at transmittere data pålideligt og hurtigt.
 • Overvågning i realtid: Tjenesteudbyderen skal overvåge netværket i realtid, især den sidste kilometer, og du skal ikke lære af en bruger, at dit websted er utilgængeligt. Udbyderen kan fange data fra brugerens browser for at kontrollere båndbredde og latenstid.
 • Support: 24/7 support, 365 dage om året er ønskeligt, da netværket kan fungere på tværs af forskellige tidszoner. Yderligere kan det blive ret teknisk at integrere et CDN i WordPress, og du bliver muligvis nødt til at falde tilbage på support fra tjenesteudbyderen..
 • Koste: Omkostninger er en vigtig overvejelse, når du vælger en tjeneste. Du kan sammenligne et antal tjenesteudbydere på cdncalc.com og finde det bedste CDN. Eller prøv cdnfinder.com, hvor du kan bruge filtre til at finde et CDN blandt 35 tjenesteudbydere.

Typer af servere

Arkitekturen af ​​CDN’erne vil variere, og forskellige CDN’er har varierende antal knudepunkter og tilstedeværelsespunkter. De bruger et netværk af transportører, internetudbydere og netværksoperatører til at være vært for deres servere og levere indhold til et publikum, og serverne og netværkene kan ejes af CDN eller kan være en blanding af ejet og leaset.

CDN’er kan bruge forskellige typer servere.

 • Træk server: Denne server er ideel til WordPress-brugere og er fantastisk til at levere små filer. Arbejde med denne type server kræver, at alle dine data gemmes på din originale server (hvilket betyder forbedret serverplads i slutningen). Når der fremsættes en anmodning i nærheden af ​​en CDN-server, trækker den server dataene fra din originale server og gengiver dem til brugeren. Den første bruger oplever ikke rigtig nogen af ​​fordelene ved reduceret belastningstid, men siden bliver cachelagret i CDN, og efterfølgende brugere får de fulde fordele. Filen fra serveren cache, indtil den udløber. Trækmetoden er let, billig og enkel.
 • Skub server: I denne type server uploader du dine filer til tjenesteudbyderens server. Dette er mere velegnet til større filer og vil være dyrere, da du muligvis skal købe serverplads på CDN.
 • Peer-to-Peer-server: Disse servere er afhængige af et enormt antal computere, der er tilsluttet over internettet – der er ingen central server. Det er ret billigt at bruge disse servere, men sikkerheden i dette netværk er ikke meget at tale om.

Sådan integreres en CDN med WordPress

Integrering af et CDN med WordPress er meget forenklet ved hjælp af plugins: De fleste tjenesteudbydere har brug for dig for at aktivere plugins og vælge de indstillinger, der er specifikke for dit websted. Normalt skal du ikke støde på nogen problemer, men hvis du støder på en fejlbehæftelse, kan du muligvis have brug for noget hånd at holde for at gennemføre integrationen.

Følg blot disse ti enkle trin:

 1. Vælg en CDN-udbyder: Åbn en konto hos en CDN-tjenesteudbyder. Hver CDN er en smule anderledes, hvordan den integreres med WordPress, men nogle trin i installationsprocessen er fælles for alle.
 2. Sikkerhedskopiere: Som altid, når du forsøger større ændringer på dit websted, skal du først tage sikkerhedskopi af alle dine filer og databaser læse mere om sikkerhedskopier.

 3. Download af plugin: Du bliver sandsynligvis bedt om at downloade, installere og aktivere et plugin (såsom W3 Total Cache (gratis), WP Super Cache (gratis) eller WP Rocket (premium)) for at hjælpe med integrationsprocessen.

 4. Plugin-indstillinger: Besøg indstillingssiden, når plugin er aktiveret. Denne side er temmelig selvforklarende, og du kan justere indstillingerne til dit behov.

 5. W3 samlet cache: Hvis tjenesteudbyderen ikke leverer eller anbefaler et bestemt plugin, er det plugin, der sandsynligvis mest almindeligt anbefales uafhængigt, W3 Total Cache, som du kan downloade og aktivere fra WordPress Plugins Repository. Når det er aktiveret, skal du besøge instrumentbrættet på dit WordPress-sted og klikke på Indstillinger under Ydeevne, og markér afkrydsningsfeltet til Aktivér CDN. Vælg den CDN-udbyder, som du har åbnet en konto med.

CDN

6. CDN-indstillinger: Find nu CDN under Ydeevne og klik på det. Indstillingerne på denne side har forskellige sektioner og i Generel vælg hvilke mapper der skal hostes på CDN-serverne.

Generelle indstillinger for cache

7. Konfiguration: Rul ned til Konfiguration , hvor du bliver bedt om at indtaste de legitimationsoplysninger, som tjenesteudbyderen har givet dig (hvis du ikke har modtaget disse endnu, skal du kontakte deres support). Når du har gjort dette, kan du gøre det Udskift navnet på værtswebstedet med værtsnavnet leveret af din CDN-tjenesteudbyder.

CDN-konfiguration

Den ‘CDN URL’, du skal udfylde, kan findes i Pull Zone, du opretter med din tjenesteudbyder. (Mere om Pull Zone i det næste punkt.) Kopier blot derfra og indsæt det i dette felt.

URL-stierne ser anderledes ud på en side, der er adgang til via et CDN-netværk, fordi adgangen til disse sider nu er fra en server i CDN-netværket i stedet for din originale server. Disse filer tager normalt CDN’s URL automatisk. Enhver side, der gengives til brugeren fra din originale server, har en URL som nedenfor:

http://www.mywebsite.com/wp-content/uploads/image01.png

Når filen uploades til CDN-netværksserveren og serveres til brugeren derfra, vises URL’en som nedenfor:

http://mywebsite.com.cdn.com/wp-content/uploads/image01.png

Vi kan ændre denne URL til

http://cdn.mywebite.com/wp-content/uploads/image01.png

Bemærk, at mywebsite.com.cdn.com ændres til cdn.mywebite.com. Dine DNS-indstillinger skal ændres for at afspejle dette. Dette kan resultere i et par ekstra DNS-forespørgsler, der bremser svaret fra serveren, men vi kan kompensere for tabt tid, da svaret hentes fra de nærmeste CDN-servere.

Disse ændringer er reversible, og ved at fortryde dem kan du få filerne til at indlæse fra din originale server igen.

 1. Træk zone: I de fleste tilfælde, før du kan få CDN-URL til at udfylde W3 Total Cache-indstillinger, skal der installeres en pull zone på CDN-serveren. Log ind på din CDN-konto og fra kontrolpanelet, opret en trækzone og navngiv den, Følg instruktionerne fra tjenesteudbyderen. Hvis du indtaster et brugerdefineret domæne, skal du oprette en CNAME-post til det.

Når du er færdig, kan du teste opsætningen og derefter gemme indstillingerne i W3 Total Cache.

 1. Upload ved hjælp af FTP: Hvis det valgte CDN ikke understøtter W3 Total Cache eller noget andet plugin, skal du vælge en selvhost eller FTP-understøttet CDN. For at uploade filer ved hjælp af FTP skal du opbevare detaljer såsom FTP-vært, bruger login-legitimationsoplysninger, sikkerhedsprotokol og FTP-indstillinger fra CDN-tjenesteudbyderen let tilgængelige.
 2. Manuel upload: Hvis FTP ikke understøttes, skal du manuelt uploade filerne. Dette er en kompliceret måde at gøre ting på og anbefales ikke for en nybegynder, så med mange standard CDN-udbydere rundt omkring vil jeg ikke anbefale et CDN, der har brug for dig for at uploade indhold manuelt.

Et hurtigt kig på nogle af de mest populære CDN-udbydere

Der er mange kvalitetskortudbydere, der leverer catering til alle slags websteder – små og store – og jeg har fremhævet funktionerne hos et par af de mere populære, der er egnet til små, mellemstore og temmelig store WordPress-websteder. Jeg har ikke inkluderet CDN’er som Akamai, der henvender sig til store websteder på virksomhedsniveau.

MaxCDN

MaxCDN tæller mange velkendte navne, såsom WP Engine blandt de 16.000 websteder, der bruger dens tjenester. Indhold er placeret i 19 globale PoP’er, og MaxCDN opretholder peering-aftaler med Vodafone, AT&T, Verizon og Rogers for hurtigere levering af indhold til mobiltelefoner.

MaxCDN

Integration med WordPress sker gennem brug af W3 Total Cache, og et mellemliggende cache-lag beskytter din originalserver mod overbelastning af anmodninger. Forbedret sikkerhed er sikret med tofaktorautentisering og IP-hvidlisting; udrensning & levering, SSL-aktivering og analytisk rapportering sker alle i realtid. Du kan også kontrollere, hvordan indhold leveres til brugere fra Edge-serverne ved at ændre reglerne for Edge-serverne.

Du kan opbygge en tilpasset pakke med betaling pr. Gigabyte eller vælge standardpakker til $ 9 eller $ 299 pr. Måned. De to standardpakker leveres med en 30-dages pengene-tilbage-garanti.

CloudFlare

CloudFlare bruger de seneste ændringer i hardware, webserverteknologi og netværksrutning til at opbygge et teknologisk avanceret CDN, der kan indlæse sider dobbelt så hurtigt og spare op til 60% i båndbredde. Du kan bekræfte dette krav fra den analytiske rapport til dit websted.

CloudFlare

CloudFlare kombinerer med CloudFlare WordPress Plugin for at gøre CDN-integration med WordPress nem. Der kræves ikke meget konfiguration (de fleste websteder fungerer godt med standardindstillingerne), og CDN bygger en Always Online-version af dit websted, der tjener de vigtige sider på dit websted, når din originale server er nede. CloudFlare beskytter også dit websted mod ondsindede angreb.

En grundlæggende gratis plan tilbydes for hvert websted. Der er ikke noget gebyr for brug af båndbredde – i stedet indsamles en fast sats baseret på funktionerne, der er samlet i planen. Dette betyder, at hvis dit websted pludselig bliver populært, behøver du ikke at udskille noget ekstra for pludselige bursts i trafikken.

Bemærk: Se vores dybdegående sammenligning for at få et omfattende kig på forskellene mellem MaxCDN og CloudFlare.

KeyCDN

KeyCDN er designet til hastighed og pålidelighed. Det tilbyder de nyeste krypteringsfunktioner, to-faktor-godkendelse og en pay-as-you-go-funktion. Der er ikke et fast gebyr, og du betaler kun for de data, du overfører.

KeyCDN

Det leveres med et kraftfuldt instrumentbræt, der kan administrere CDN og give analyser i realtid. Anycast-teknologien, der bruges af netværket, hjælper med at dirigere trafik optimalt, opskalerer hastigheden og reducerer latenstid.

På funktionslisten sammenligner KeyCDN godt med det mere populære MaxCDN (samtidig med at det er lidt billigere), og der er en 30-dages gratis prøveperiode, hvis du vil tjekke funktionerne uden at begå.

CDN77

CDN77 hævder, at det har et af de mest tætte netværk af servere, og kan accelerere dit websted op til 56%. Denne tjenesteudbyder er så sikker på sine tjenester, at hjemmesiden giver dig mulighed for at sammenligne din nuværende CDN med sin egen. Det imødekommer behovene fra omkring 12.000 websteder og har et webbaseret kontrolpanel, der giver dig mulighed for at overvåge ting, uanset hvor du er.

CDN77

Rige digitale medier i næsten alle formater kan transmitteres uden forstyrrelser, og gaming i høj kvalitet og evnen til at håndtere høj trafikdensitet vil være en glæde for spillere og spilwebsteder. CDN77 bruger en speciel algoritme fra Google til komprimering, der forbedrer brugen af ​​lagerplads og indlæsningshastighed. Ingen DNS-ændringer eller nogen manuel konfiguration er nødvendig, da alt bliver taget hånd om automatisk. Folkene her kan også hjælpe dig med at opbygge din egen private CDN.

CDN77 tilbyder en 14-dages gratis prøveversion – derefter skal du flytte til betaling per byte-planer. Planerne varierer for forskellige regioner og forskellige datanvendelsesbånd – til høj båndbreddebrug over 500 TB kan du migrere til deres højvolumenplaner.

SoftLayer

SoftLayer, en IBM-virksomhed, samarbejder med Edgecast for at etablere 24 noder på forskellige geografiske placeringer, der tilbyder hurtige og pålidelige CDN-tjenester. (Dette er ud over SoftLayers eget netværk af datacentre og Point of Presence.)

SoftLayer CDN

Alt på dette netværk er fuldstændigt automatiseret: Serverlagring, firewalls, belastningsbalancering – alle styres af styringssystemer med deres egne API’er. Disse API’er deles med kunderne, så de kan skræddersy CDN, så de passer til deres egne specifikke behov.

SoftLayer er ikke kun et CDN – det er så meget mere. Hvis tilbyder en hel kurv med tjenester, herunder opbevaring, sikkerhedskopiering, netværk, sikkerhed, styring og support og kan fuldstændigt betjene big data, regering, spil, digital marketing, private skyer og forhandlere hosting service websteder. Den vedtager en betal-som-du-gå-plan med en sats på $ 0,12 / GB.

photon

Photon fra Jetpack er ikke nøjagtigt et fuldgyldigt CDN. I stedet for at cache WordPress-billeder og betjener dem via WordPress.com-gitteret. Selvhostede websteder kan gøre brug af denne service via Jetpack-plugin, og de billeder, de bruger i deres indlæg og sider, sendes automatisk til WordPress.com-skyen, når plugin er aktiveret.

Jetpack Photon

For at begynde at bruge denne service skal du blot installere Jetpack og aktivere Photon-modulet på Jetpack-siden på dit instrumentbræt. Du kan også anvende den til ældre indlæg og kan slå funktionen til og fra når du vil. Flipsiden i Photon er, at den kun cache GIF-, PNG- og JPG-filer, men dette bør ikke rigtig ses som en ulempe, da de fleste billeder alligevel bruger disse formater. Filerne cachelagres på ubestemt tid, så hvis du vil opdatere et billede, bliver du nødt til at give det et nyt navn. Hvis billedet tager længere end 10’erne at uploade til Photon, vil det blive tidsudbrudt.

jsDelivr

jsDelivr er en gratis og super hurtig CDN beregnet til webmastere og udviklere og understøttes af MaxCDN, KeyCDN og CloudFlare. JavaScript-kodestykker hostes i disse JavaScript-biblioteker til download af udviklere og andre.

jsDeliver

Denne service bruger et netværk af CDN’er til at tilbyde den bedste ydelse og den fulde oppetid. På steder, hvor netværksdækningen er utilstrækkelig, er brugerdefinerede servere installeret, og jsDelivr har 98 PoP’er spredt over hele kloden. Den smarte belastningsbalanceringssoftware kombineres med flere overvågningstider for driftstid for at registrere eventuel nedetid og omdirigere trafik.

For infrastruktur samarbejder jsDelivr med flere tjenesteudbydere, og fordi den ikke er afhængig af nogen leverandør, kan den forhandle de bedst mulige tilbud for brugerne. Hvis du ønsker et tilpasset netværk, vil jsDelivr også oprette det for dig.

Hvilket CDN skal du vælge?

Det er værd at påpege, at mange små websteder med begrænset trafik muligvis ikke har brug for et CDN overhovedet – og at mange små til mellemstore websteder, der stadig bruger en grundlæggende delt hostingplan, faktisk næsten helt sikkert vil have en langt større indflydelse på den samlede hastighed på deres websted ved blot at opgradere til en administreret WordPress-hostingplan, hvoraf mange (såsom WP Engine og svinghjul – for at nævne to af de allerbedste) faktisk indeholder en top-notch CDN gratis alligevel!

For passende hostede websteder, der allerede har udført det grundlæggende i webhastighedsoptimering (såsom at optimere billeder, implementere et cache-system, minimere unødvendige serveranmodninger osv.), Vil tilføjelsen af ​​en CDN imidlertid næsten helt sikkert give en meget velkomst sidehastighedsforøgelse!

Hvis dit websted er lille og / eller med kontanter, skal du se på nogle af de ovennævnte gratis tjenester, såsom Photon, CloudFlare og jsDeliver.

Hvis du er klar til at afprøve mere avancerede CDN-tjenester (dvs. hvis du har en mellemstor til stor side og de nødvendige midler), kan du kigge på MaxCDN, KeyCDN og CloudFlare’s Premium Services.

Og til sidst, for dem, der har enorme niveauer af global trafik og de tekniske chops, der skal matche, se på RackSpace og Amazons CloudFront (som begge kan håndtere absolut enorme mængder trafik).

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map