WP Rocket Review – с колко може да ускори WordPress?

Сделки с WordPress


Ако искате да ускорите вашия уебсайт WordPress, инсталирането на кешинг плъгин е един от най-добрите начини за подобряване на времето за зареждане. Изрязването дори на няколко милисекунди от времето за зареждане може да окаже положително влияние върху процента на конверсия и класирането на търсачките.

Ако сте мислили да ускорите уебсайта си WordPress с приставка за кеширане, WP Rocket е едно име, което вероятно ще срещнете. Това е плъгин, който съобщава, че предоставя страхотни резултати с много малко усилия. Но дали това е правилният кешинг плъгин за вашия сайт?

Това е въпросът, на който ще ви помогнем да отговорите в този преглед. Проучвайки функциите, проучвайки потребителското изживяване и споделяйки резултатите от инсталирането на този плъгин на нашите тестови сайтове, ние ще ви дадем всичко необходимо, за да вземете информирано решение дали WP Rocket е най-добрият начин да активирате кеширането на Уебсайт на WordPress.

Да започваме…

Какво е кеширане на WordPress?

Ако сте чували, че WP Rocket може да ускори уебсайта ви в WordPress, но не сте съвсем сигурни как, тази част от нашия преглед бързо ще ви ускори. Ако вече сте запознати с концепцията за кеширане на WordPress или не се интересувате как работи, не се колебайте да преминете към следващия раздел.

Накратко, всеки път, когато някой посети страница на вашия уебсайт, много данни се предават напред и назад между сървъра, софтуера на WordPress и базата данни WordPress, за да се генерира динамично уеб страницата, поискана от потребителя. Както вероятно можете да си представите, това забавя нещата – особено ако използвате хостинг на ниска цена.

За да ускорите нещата, кеширането може да се използва за създаване на статична версия на вашия сайт и неговото съдържание. Всеки път, когато някой посети сайта, се показва статичното съдържание, вместо да се генерира динамично. Тъй като отнема по-малко време за показване на статичната версия на съдържанието, посетителите трябва да изпитат по-бързо време за зареждане.

Освен подобрена скорост на сайта, посетителите не трябва да забелязват други разлики между динамичното съдържание и кешираното статично съдържание. Ако направите някакви промени в уебсайта си, като например публикуване на ново съдържание или редактиране на дизайна, най-добрите приставки за кеширане автоматично ще опресни кешираните файлове, за да се гарантира, че статичните версии на съдържанието са напълно актуални.

Ако искате да знаете повече, нашето ръководство за кеширане на уебсайтове обяснява по-задълбочено тази концепция.

Как да активирате кеширането на уебсайт на WordPress?

Когато става въпрос за използване на кеширане на вашия уебсайт WordPress, двете основни опции са избора на уеб хост, който предоставя тази функция като част от техните хостинг планове или инсталирането на кешинг плъгин. В зависимост от избора ви на уеб хост, може да сте в състояние да използвате своя избор на кешинг плъгин заедно с тяхната вътрешна кешираща технология за максимална скорост на сайта.

Кеширането е популярен и доказан начин да направите WordPress по-бърз, но дали WP Rocket е правилната опция за вашия сайт? Нека разберем сега …

За ракетата WP

WP Rocket е плъгин, който позволява кеширане на уебсайтове на WordPress с цел да се подобри времето за зареждане. Освен кеширането, WP Rocket има някои други функции, които могат да ускорят уебсайтовете, които ще проучим в този преглед.

WP ракета начална страница

Въпреки че има няколко страхотни безплатни приставки за кеширане на WordPress, WP Rocket е платена опция, като цените започват от $ 49. Въпреки това, когато приключите с четенето на този преглед, ще разберете дали си струва да инвестирате в WP Rocket или не.

Могат ли WP Rocket наистина да ускорят уебсайтовете на WordPress?

Преди да проучим какво може да направи този плъгин и как работи, ако всичко, което ви интересува, е дали WP Rocket вероятно ще ускори вашия уебсайт, въз основа на нашия опит, краткият отговор е да.

След като инсталирате този плъгин на три сайта, всички те забелязаха увеличение на скоростта, вариращо от 480 милисекунди до 1,18 секунди или подобрение от 27 до 69 процента. Можете да видите пълните подробности за тестовете по-късно в този преглед, но за бърз преглед ето резултатите от един от нашите тестове:

WP ракета преди и след

Времето за зареждане на един от сайтовете, на които тествахме WP Rocket, е подобрено с 1,1 секунди, или 69%.

Както споменахме, налични са безплатни приставки за кеширане. Въпреки това, когато сравнихме WP Rocket с WP Super Cache и W3 Total Cache – два от най-популярните безплатни кеширащи WordPress приставки – въз основа на тестовите данни, WP Rocket даде най-добрите резултати.

Следователно, ако парите не са предмет, закупуването на WP Rocket вероятно е правилният избор. За всички останали обаче този преглед ще ви помогне да решите дали закупуването на този премиум кешинг плъгин е добра инвестиция или ако трябва да спестите парите си и да потърсите другаде.

За да ви помогнем да вземете това решение, ето най-добрите характеристики на WP Rocket.

Най-добрите характеристики на ракетата WP

Когато става въпрос за избор на кешинг плъгин за вашия уебсайт WordPress, най-вероятно решаващият фактор ще бъде дали намалява времето за зареждане на вашия сайт или не.

Въпреки това, както и потенциалните подобрения в скоростта на сайта, също е важно да знаете дали всъщност ще можете да конфигурирате правилно приставката, за да получите най-добрите резултати от нея.

Така че, имайки това предвид, нека започнем с разглеждане на потребителското изживяване на WP Rocket, преди да стигнем до проучването на основните му характеристики.

Лесно използване

За да се открои от тълпата, WP Rocket е създадена, за да направи кеширането възможно най-безпроблемно, така че всеки може да започне да ускорява своя уебсайт WordPress, независимо от техническите си способности.

В същото време WP Rocket също се стреми да апелира към захранващите потребители, като им предоставя достатъчно опции и настройки, за да може кеширането на уебсайта им да се извършва точно по желания от тях.

Един от начините WP Rocket опростява активирането и управлението на кеширане за уебсайтове на WordPress чрез неговото удобно за потребителя табло. Освен това, веднага щом приставката се активира, тя ще започне да кешира вашия сайт, за да подобри времето за зареждане.

Ако се притеснявате дали имате техническите умения за ефективно ускоряване на уебсайта си WordPress с кеширане, при условие че можете да инсталирате и активирате приставка, ще можете да започнете да оптимизирате вашия сайт с WP Rocket.

WP Ракетно табло

Таблото за управление на WP Rocket плъгини е лесно за навигация и взаимодействие.

Ако и когато сте готови да надхвърлите използването на WP Rocket в режим по подразбиране, има видео ръководства, които обхващат всички функции на този плъгин. Тези ръководства не само ви показват как да използвате тези функции, но също така трябва да ви дадат по-добро разбиране за това как работи WP Rocket и какво може да направи този плъгин.

Тези видеоклипове са достъпни от таблото за управление на WordPress и ви свършат чудесна работа като обясните какво прави WP Rocket по подразбиране и как най-добре да конфигурирате приставката за вашия сайт.

Когато става въпрос за по-практичен подход за оптимизиране на вашия уеб сайт с WP Rocket, настройките и контролите на таблото за управление са добре организирани и придружени от ясни обяснения, които се показват в потребителския интерфейс на приставката. Следователно, ако искате да активирате допълнителни функции, като кеширане на мобилни устройства или миксиране на HTML и CSS файлове, лесно можете да разберете как да направите това.

WP Rocket Settings

Всички настройки и опции са добре организирани, с обяснения и връзки към съответните страници за поддръжка.

Когато проучвате настройките и опциите на WP Rocket, ще забележите, че освен че са придружени от полезен текст, в изскачащия панел за помощник има и връзки, които показват подходящо съдържание за поддръжка. Благодарение на това откриването дали използването на конкретни функции или настройки на WP Rocket е правилно за вашия сайт е лесно.

WP Rocket Assistant

Връзките в таблото за управление улесняват намирането на подходяща документация за проучване на настройките.

Тъй като премиум поддръжката е друг от начините, по които WP Rocket се отделя от безплатните приставки за кеширане на WordPress, добре е да видите, че можете да изпращате съобщение до служителите на сервизното бюро от вашето табло за управление на WordPress, вместо да се налага да посещавате уебсайта на приставките.

Подател на съобщение за поддръжка

Можете бързо да изпратите съобщение до обслужващия персонал от вашето табло за управление на WordPress.

Ако търсите плъгин, който ще започне да прави уебсайта ви по-бърз веднага след активирането му, като същевременно предоставя много помощ, за да ви помогне да предприемете по-активен подход за ускоряване на вашия сайт, WP Rocket е трудна за победа.

CDN съвместимост

Използването на мрежа за доставка на съдържание (CDN) за разпространение на файловете на вашия уебсайт по целия свят е друг ефективен начин за ускоряване на вашия уебсайт. Поради това е добре да видим, че WP Rocket е съвместима с повечето доставчици на CDN.

Така че, независимо дали използвате услугата CDN, която е включена като част от вашия хостинг план, или сте се регистрирали с CDN независимо, трябва да можете да го интегрирате с WP Rocket, за да подобрите още повече работата на вашия сайт.

Оптимизация на медиите

Тъй като големите файлове с изображения могат да забавят вашия уебсайт, WP Rocket има някои функции, за да помогне при този потенциален проблем.

Първо, плъгинът включва опция LazyLoading функция за забавяне на зареждането и показването на изображения и видеоклипове, докато потребителят не се превърти надолу до позицията им на страницата. Това е за разлика от автоматично зареждане на всички медийни файлове веднага след като страницата се покаже в браузъра.

Настройки на LazyLoading

LazyLoading предотвратява зареждането на изображения и друго съдържание, докато посетителят не достигне тази част от страницата.

С WP Rocket имате възможност да заредите емоджиите в съдържанието си от компютъра на посетителя, вместо да ги изтегляте от WordPress.org. Екипът на WP Rocket също създаде Imagify, плъгин за оптимизиране на изображения с безплатен план, който може да компресира изображенията на вашия уебсайт, за да намали размера на файловете и да подобри времето за зареждане.

Оптимизация на база данни

С течение на времето вашата база данни на WordPress ще расте, с потенциал да забавите уебсайта си. За да помогне в борбата с това, WP Rocket има някои функции за оптимизиране на базата данни, включително възможност за изчистване на стари ревизии на публикации, чернови и копани публикации, както и коментари, които са изтрити или маркирани като спам.

Настройки за оптимизация на база данни на WP Rocket

WP Rocket може да изчисти и оптимизира вашата база данни по команда или според график.

В допълнение към оптимизирането на таблиците на вашата база данни по команда, WP Rocket може също да планира автоматично почистване на базата данни на всеки ден, седмично или месечно. Въпреки че има специални инструменти за оптимизиране на базата данни на WordPress, оставянето на WP Rocket да се погрижи за това е по-удобно и, надяваме се, по-ефективно, отколкото инсталирането на допълнителен плъгин.

Минимизиране

Точно както WP Rocket може да помогне за намаляване на размера на файловете с изображения, така може да намали и размера на други файлове, включително JavaScript, CSS и HTML файлове.

Чрез опцията за допълнителна минификация функция WP Rocket може да премахне ненужното бяло пространство, коментари, прекъсвания на линии и допълнителни символи от кода във файловете, които съставят вашия уебсайт.

След като тези файлове са намалени по размер, те трябва да консумират по-малка честотна лента и да се зареждат по-бързо при поискване, като ви дават друг начин, заедно с кеширането, за да подобрите скоростта на уебсайта си.

Мобилно откриване и кеширане

С все повече и повече потребители на интернет, които имат достъп до уебсайтове на смартфони и други мобилни устройства, е добре да видите, че WP Rocket може да оптимизира вашия сайт за този сегмент от вашата аудитория.

Чрез тези настройки имате възможност да активирате кеширане за мобилни устройства, както и да създадете отделни кеш файлове за мобилни устройства, за да ускорите времето за зареждане за потребителите на смартфони и таблети.

Електронна търговия

Ако имате онлайн магазин или продавате няколко артикула от уебсайта си на WordPress, WP Rocket трябва да работи с избрания от вас плъгин за електронна търговия.

Чрез автоматично изключване на страниците за преглед на кошницата и касите на вашия сайт от кеш паметта, WP Rocket гарантира, че клиентите ви не трябва да изпитват проблеми, когато ускорявате сайта си.

Продължителност на живота на кеша

Въпреки че WP Rocket ще изчисти кеш паметта, когато се публикува ново съдържание на вашия уебсайт или промените вашия сайт по някакъв друг начин, за да гарантирате, че посетителите ви винаги изпитват най-актуалната версия, можете също да изпразвате кеша сами или да зададете плъгин, за да изтривате кеш файловете на редовни интервали.

Настройки на продължителността на кеша

Можете да настроите кеша да изтече, за да гарантирате, че кешираните файлове са винаги актуални.

Като зададете продължителност на кеша от няколко минути, часове или дни, можете да предприемете действия, за да се уверите, че версията на уебсайта ви, която посетителите ви виждат, е възможно най-свежа.

Чрез другите настройки на кеша можете също да активирате или деактивирате кеширането за влезли в системата потребители – нещо, което може да е полезно, ако използвате сайт за членство или друг тип проект, в който влизащите потребители виждат различно съдържание от това, което се вижда от обикновените посетителите.

Изключете съдържание от кеша

Някои части на уебсайта на WordPress не трябва да се кешират, като например страницата за вход или количката за пазаруване. Докато WP Rocket автоматично изключва тези URL адреси от кеша си, можете също да посочите всички други URL адреси, които не искате да бъдат кеширани.

Просто въведете адреса на публикации, страници и друго съдържание, което никога не трябва да се кешира в съответния раздел на таблото за приставки, а WP Rocket ще направи останалото. Можете също така да използвате редовни изрази, за да изключите група от страници от кеша наведнъж.

Настройки за кеширане на URL адреси

Лесно е да изключите части от уебсайта си от кеша на WP Rocket.

Като алтернатива можете да изключите парче съдържание от кеша през панела WP Rocket Options, който приставката добавя към екрана на редактора на WordPress.

Настройки на кеша

Можете лесно да определите дали WP Rocket трябва да кешира публикация или страница или да приложи други функции към нея.

Изключването на определени браузъри или потребителски агенти от виждането на кеширано съдържание също е възможно с WP Rocket.

Съвместимост с уеб хостинг

Как работи WP Rocket на вашия уебсайт може да зависи от кой уеб хост използвате. Тъй като много хостове имат своя собствена система за кеширане, някои функции на WP Rocket може да бъдат автоматично деактивирани, за да се осигури съвместимост с начина, по който хостът ви кешира вашия уебсайт.

Интересното е, че WP Rocket е единственият плъгин за кеширане, разрешен от WP Engine, и в нашите тестове открихме, че има полза от използването на WP Rocket с WP Engine. Установихме също така, че използваме WP Rocket с GoDaddy и SiteGround.

Така че, дори ако вашият хостинг план включва кеширане, все още може да има някои ползи от използването на WP Rocket, като например да се възползвате от мързеливо зареждане, оптимизация на базата данни, минимизиране и другите функции на приставката.

Ако искате да видите как характеристиките на WP Rocket се подреждат спрямо някои от другите водещи приставки за кеширане за WordPress, на уебсайта на WP Rocket има информационна таблица за сравнение. Имайте предвид обаче, че тъй като тази таблица е създадена от екипа на WP Rocket, тя може да не разкаже пълната история по отношение на това, което другите плъгини могат да направят.

Резултати за тестване на ракетна скорост на WP

За да ви помогнем да решите дали WP Rocket е най-добрият кеширащ плъгин за ускоряване на вашия сайт, ние измерихме ефективността на няколко различни уебсайта на WordPress, за да проверим дали времето им за зареждане се е подобрило след активирането на тази приставка.

Докато WP Rocket започва да оптимизира уеб сайтове веднага след активирането на приставката, ние също активирахме няколко от неговите допълнителни функции, като оптимизиране на файлове и изображения чрез удобното табло за управление – нещо, на което всички потребители на WordPress ще могат. По-усъвършенствани функции, като CDN интеграция и контрол на сърдечната дейност API активност, не бяха използвани.

Тестов сайт №1

Първият сайт на WP Rocket беше тестван на нова инсталация на WordPress. След инсталирането на WordPress, най-продаваната тема Avada се активира на сайта и нейната демонстрация на агенцията е импортирана. Началната страница на сайта, включваща видеоклипове, анимации и други елементи, беше наблюдавана от Pingdom в продължение на 24 часа, за да установи средното му време за зареждане, което беше 1,78 секунди.

След като беше записано средното време за зареждане, WP Rocket беше инсталирана и активирана на тестовия сайт, а някои от неговите функции бяха активирани чрез контролния панел на плъгините. Скоростта на началната страница се следи още 24 часа в Pingdom, за да се види какво влияние има WP Rocket върху средното време на зареждане.

Сайт 1 Преди и след

Времето за зареждане на първия тестов сайт се подобри с 0,48 секунди, или 27 процента, след инсталирането на WP Rocket.

Средното време за зареждане на тестовата площадка №1 беше 1,3 секунди след активирането на WP Rocket и някои от нейните функции – подобрение от 0,48 секунди или 27 процента.

Тестова площадка №2

За втория тест, оптимизиран и кеширан с WP Rocket е лек, малък бизнес WordPress уебсайт със само няколко публикации и страници. Преди да инсталирате WP Rocket, средното време за зареждане на сайта след 24 часа наблюдение с Pingdom беше 1,65 секунди.

Сайт 2 Преди и след зареждане на времената

Времето за зареждане на втория тестов сайт се подобри с 1,12 секунди, или 68 процента, след инсталирането на WP Rocket.

След активиране на WP Rocket и активиране на някои от нейните функции, новото средно време за зареждане беше 0,53 секунди – подобрение от 1,12 секунди или 68 процента.

Тестов сайт №3

След тестване на нов сайт с помощта на тежка тема и лек бизнес уебсайт, третият тест измерва ефективността на петгодишен блог, създаден с WordPress, използвайки тема StudioPress.

Тестова площадка 3 Преди и след зареждане на времената

Времето за зареждане на третия тестов сайт се подобри с 1,18 секунди, или 69 процента след инсталирането на WP Rocket.

След наблюдение на сайта в продължение на 24 часа, без инсталирана WP Rocket, средното време за зареждане е било 1,72 секунди. След като WP Rocket се активира и някои от неговите функции са активирани, включително оптимизиране на база данни и файлове, новото средно време за зареждане е 0,54 секунди – подобрение от 1,18 секунди или 69 процента.

Обобщение на теста за скорост

Ето кратко резюме на резултатите от трите уебсайта на WordPress WP Rocket беше тествано на:

№ на сайта
Преди
След
Подобряване на времето
% Подобрение
11,78 s1,3 s480 мс27%
21,65 s526 мс1,12 s68%
31,72 s540 ms1,18 s69%

Както можете да видите, WP Rocket подобри времето за зареждане и на трите ни тестови площадки чрез различни количества.

Част от начина, по който WP Rocket оптимизира уебсайтовете на WordPress, включва намаляване на размера на файловете чрез неговите незадължителни функции, като HTML и CSS минимизиране и оптимизация на изображението. Следователно, както и разрешаването на кеширане на тестовите сайтове, размерите на измерваните страници бяха намалени от приставката – както се вижда от скрийншотите на резултатите от тестовете на Pingdom.

Въпреки че никой от двата уебсайта на WordPress не е идентичен, горната информация трябва да ви даде представа дали WP Rocket може да подобри скоростта на вашия сайт или не.

Цени на ракетите WP

Както споменахме, WP Rocket е премиум приставка за кеширане на WordPress и има три опции за закупуване:

WPRocket цени

 • Единично: $ 49 за една година поддръжка и актуализации, обхващащи използването на един уебсайт.
 • Плюс: 99 долара за една година поддръжка и актуализации, обхващащи използването на три уебсайта.
 • Безкрайно: $ 249 за една година поддръжка и актуализации, обхващащи използването на неограничен брой уебсайтове.

По подразбиране, вашият лиценз ще се поднови автоматично след една година, и 30% отстъпка ще бъде приложена към цената. Можете обаче лесно да деактивирате автоматичното обновяване чрез профила си в уебсайта на WP Rocket, ако е необходимо.

Тъй като съществува 14-дневна политика за възстановяване на парите в размер на 14 дни, можете да закупите WP Rocket и да видите какво влияние има върху скоростта на вашия сайт, без финансов риск.

Заключителни мисли

Този преглед разкри, че WP Rocket е не само лесен за използване, но и може да измеримо да подобри скоростта на уебсайтовете на WordPress.

Въпреки че има други приставки за кеширане на WordPress, включително някои безплатни опции, за тези, които искат решение, което може да се използва за ускоряване на уебсайт без технически познания и много малко усилия, WP Rocket определено си струва да инвестирате. Просто активирайте WP Rocket на вашия сайт и трябва да започнете да виждате подобрени времена на зареждане.

В допълнение към plug-and-play фактора, WP Rocket се предлага и с много полезна документация, включително видео ръководства, за да ви помогне да подобрите времето за зареждане на вашия уебсайт допълнително. Използвайки допълнителните функции за кеширане и оптимизиране на приставката, можете да получите още по-добри резултати от WP Rocket. Достъпът до поддръжката на отзивчивата електронна поща е друга причина да помислите за платен плъгин като WP Rocket над безплатните алтернативи.

Независимо от какъв тип уебсайт на WordPress управлявате, има голяма вероятност WP Rocket да му помогне да се зареди по-бързо. Благодарение на 14-дневната гаранция за връщане на парите, можете да видите какво въздействие има тази приставка върху вашия сайт, без риск.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map