Крайното ръководство за Jetpack за WordPress Plugin – Преглед (2020)

Сделки с WordPress


Създаден от Automattic – компанията зад WordPress.com и един от най-големите участници в софтуера с отворен код на WordPress – Jetpack от WordPress.com е един от най-влиятелните и богати на функции плъгини в хранилището на WordPress.

В това ръководство ще разгледаме някои от най-добрите модули на Jetpack и ще ви покажем как биха могли да се възползват от вашия уебсайт WordPress.

Contents

Jetpack за WordPress: грунд

От създаването си, плъгинът Jetpack раздаде a тон от полезни функции безплатно. Те включват мрежа за доставяне на съдържание (CDN), свързани публикации и мързеливо зареждане на изображения, наред с други.

С течение на годините, Jetpack се превърна в многофункционален плъгин, който засяга почти всички аспекти на поддържането на WordPress сайт. Те варират от оптимизация на производителността и ангажираност на посетителите до архивиране и сигурност и персонализиране на теми.

Както при повечето плъгини в активна разработка, Jetpack работи по freemium модел, като същевременно предлага план завинаги безплатно. Платените планове включват допълнителни функции – повечето от тях могат да бъдат получени безплатно чрез инсталиране на други плъгини.

Защо Jetpack Plugin за WordPress?

Когато стартирате сайт на WordPress, има много неща, които трябва да направите. За начало трябва да изпратите блога си в търсачките, да създадете контактна форма и да гарантирате, че са спазени първичните мерки за сигурност.

От SEO и сигурност до формулярите за споделяне и контакти в социалните медии, Jetpack улеснява грижите за тези аспекти под един покрив. Не е необходимо да инсталирате няколко приставки за всяка функция – всичко е достъпно в рамките на един плъгин. Това е уникалната продажна точка на Jetpack.

Сега да започнем с функциите!

Характеристики на приставката за Jetpack

Jetpack предлага повече от 30 функции за вашия WordPress сайт, които сме групирали в съответните категории и изброени по-долу:

 1. персонализиране
 2. ангажимент
 3. анализ & SEO
 4. Оптимизация на производителността
 5. Сигурност
 6. Архивиране и възстановяване
 7. издаване
 8. Осигуряването

Първи стъпки с Jetpack за WordPress

Както при всички плъгини, вие започвате с инсталирането и активирането на Jetpack на вашия WordPress сайт. След като го активирате, трябва да свържете вашия WordPress сайт към WordPress.com. И, да, това означава, че трябва да създадете акаунт в WordPress.com, за да извлечете пълните ползи от Jetpack.

Табло за управление на WordPress.com, захранвано от Jetpack

Табло за управление на блогове WordPress.com.

Много от функциите, които ще видим след това, имат своите разширени опции за персонализиране и конфигуриране, запазени в таблото за управление на WordPress.com.

Създаването на акаунт в WordPress.com е абсолютно безплатно и се предлага с множество функции и предимства. Позволява ви да наблюдавате всичко от свързаните ви сайтове, публикувайте публикации, актуализирайте плъгини, прегледайте статистиката на сайта и много повече – всичко от едно табло за управление.

Да започваме!

WordPress & Функции за персонализиране на темата от Jetpack

Jetpack предлага множество опции за персонализиране, вариращи от премиум теми до условни джаджи. Нека да разгледаме всеки от тях:

Теми за WordPress от Jetpack

Безплатна тема за фотография от Jetpack

Безплатни теми за фотография от Jetpack (WordPress.com).

С безплатната версия на Jetpack можете да избирате от стотици безплатни теми за WordPress, докато платената версия (Професионален план) ви предоставя по-богат избор от премиум теми от 200 плюс от хранилището на WordPress.

Темите са съществена част от опита на уебсайта на WordPress. Те обаче са уязвими от лоши практики на кодиране, вратички за сигурност и проблеми с производителността.

Добрата новина са темите, достъпни в WordPress.com (т.е. тези, които получавате от Jetpack), преминават през строги тестове за сигурност и ефективност, за да се гарантира, че те са нулирани. Темите са достъпни в WordPress.com само когато са одобрени от персонала на Automattic.

Също така темите на WordPress.com се правят съвместими с допълнителните функции на Jetpack, като мързеливо зареждане, безплатен CDN и т.н..

Всички сравнени неща, ако тепърва започвате, получаването на тема от WordPress.com чрез Jetpack е добро начало.

Галерии с изображения

Пример за галерия с изображения, създадена от Jetpack

Пример за галерия с изображения, създадена с помощта на Jetpack.

Jetpack улеснява създаването на красиви галерии с изображения на вашия WordPress сайт. Той поддържа различни оформления, включително плочки, въртележки, квадратни или правоъгълни мозайки и кръгли решетки. Освен това можете да създадете галерии с изображения на цял екран, за да доставите впечатляващо изживяване на посетителите на вашия сайт.

Настройки на медиите Jetpack (Галерия с изображения)

Настройки на Jetpack Media (галерия с изображения).

Можете да активирате този модул от средства настройка под Табло за управление на WordPress > Реактивни раници > Настройки > писане.

Най-добрата част? Всичко това се захранва от безплатния Photon CDN (повече за това по-късно).

Портфейли и препоръки

Независимо дали сте дизайнер на свободна практика или копирайтър, вашето портфолио и препоръките на вашия сайт преминават дълъг път към установяване на траен авторитет и спечелване на нови клиенти.

Jetpack ви предоставя два нови персонализирани типа публикации – портфолио и препоръки – за да покажете работата си, за да получите вниманието, което заслужава.

Как да активирате модул за персонализиран тип в Jetpack

Как да активирате модула за персонализиран тип в Jetpack.

Този модул е ​​незадължителен и трябва да бъде активиран от Персонализиран тип съдържание настройка в Раздел за писане под настройките на Jetpack. Можете да получите достъп до него от: Табло за управление на WordPress > Реактивни раници > Настройки > писане.

Приспособими джаджи на страничната лента

Персонализирани джаджи в Jetpack

Персонализирани джаджи в Jetpack.

Jetpack разполага с брилянтна колекция от полезни WordPress джаджи, вариращи от социални медии до известия за използване на бисквитки..

Условни джаджи: Можете също да използвате условна логика във всяка джаджа, за да я покажете за определена страница, публикация, маркер или категория.

Персонализирани джаджи в Jetpack

Условни джаджи в Jetpack.

Вграждане на външно съдържание в WordPress

Пример за вграждане в медиите от Jetpack

Пример за вграждане в медиите от Jetpack.

Вграждането на видеоклипове в YouTube, публикации в Instagram, туитове, фрагменти на жив код или подкасти от SoundCloud никога не е било по-лесно с Jetpack.

Всичко, което трябва да направите, е да копирате и поставите връзката във вашия редактор на WordPress – за останалото се грижи Jetpack.

Намирам този модул за изключително полезен за вграждане на видеоклипове от YouTube в моите блогове.

Вградете външно съдържание в редактора на WordPress с Jetpack

Можете да вградите външно съдържание в редактора на WordPress с Jetpack.

Вижте официалната документация за Jetpack, за да научите повече за вградените типове носители за поддръжка.

Функции за ангажиране на посетители от Jetpack

Ангажирането на посетителите на вашия сайт е решаващ компонент за дългосрочния успех на всеки блог. Jetpack ви дава необходимите модули за ангажиране за подобряване на процента на конверсия и намаляване на степента на отпадане.

Те включват раздел с богати на коментари раздел, маркетинг по имейл, безкрайно превъртане, свързани публикации и автоматизация на социалните медии, както ще видим по-долу:

Коментари на Jetpack

Настройки за коментари в Jetpack

Настройки за коментари в Jetpack.

Не всяка тема на WordPress се предлага с най-добрата система за коментари.

Jetpack решава проблема, като дава възможност на хората да оставят коментар, използвайки своите акаунти в социалните медии или акаунта си в WordPress.com.

Той също така предлага опции за персонализиране, като поддръжка на Markdown в коментари, коментари харесвания и изскачащи визитки. Те са изцяло незадължителни и могат да бъдат персонализирани според типа на вашия сайт.

Можете да активирате модула за коментари на Jetpack от Коментари настройка, разположена под Табло за управление на WordPress > Реактивни раници > Настройки > дискусия.

Абонамент за имейл от Jetpack

Настройки за абонамент по имейл в Jetpack

Настройки за абонамент по имейл в Jetpack.

Това е една от любимите ми функции на плъгина Jetpack.

Като активирате тази функция, вие по същество изграждате своя имейл списък.

следвайте блога„Опцията абонира потребителя в списъка ви с имейли и всеки път, когато бъде публикувана нова публикация, се изпраща имейл до всички ваши абонирани последователи. Това е списък на сградите 101.

Вижте нашите статии за маркетинг по имейл и започване на работа с MailChimp в WordPress, за да научите повече.

Следващият вариант – „следвайте коментари‘- също е личен фаворит. Той ви уведомява за всякакви коментари и последващи коментари към публикации, които следвате, което помага да се поддържа разговорът да продължи и също така да расте абонатите на вашия сайт.

Безкрайно превъртане

Настройки за безкрайно превъртане в Jetpack

Настройки за безкрайно превъртане в Jetpack.

Тази функция автоматично ще зареди следващата публикация, когато читателят се приближи (превърта надолу) до дъното на страницата. С Jetpack можете да избирате от две опции:

 1. Автоматично зареждане на съдържанието.
 2. Създайте бутон „Заредете още“, който при щракване зарежда следващата статия.

Втората функция е особено полезна, тъй като предоставя контрол на крайния потребител.

Можете да получите достъп до функцията за безкрайно превъртане в Jetpack под Подобрения в темата настройка, намерена под Табло за управление на WordPress > Реактивни раници > Настройки > писане.

Свързани публикации в WordPress, използвайки Jetpack

Пример за свързани публикации в действие

Пример за свързани публикации в действие.

Свързани публикации е мощна функция, която се използва, за да поддържа посетителите ви ангажирани с вашия уеб сайт за по-дълго.

Модулът по принцип извлича публикуваните по-рано публикации от същите категории и тагове (оттук и термина, свързани с тях) и ги показва в долната част на всеки пост. Вероятно читателят ще кликне върху това съдържание, тъй като е свързан с оригиналната статия, която той / тя четеше.

Изчисляването на свързани публикации обаче изисква много ресурси на сървъра – и това се засилва, когато имате множество публикации, страници, категории и маркери.

На всичкото отгоре, ако използвате споделен хостинг, това може да доведе до спиране на акаунта ви поради шипове на използване на процесора – дори когато нямате твърде много посетители.

Свързан модул за публикации в Jetpack

Модулът за свързани публикации в Jetpack.

Jetpack решава този проблем, като разтоварва това изчисление върху облака техен сървъри. След това просто поставя тези резултати (т.е. свързаните публикации) в дъното на съдържанието ви.

Ресурсите на вашия уеб хост не се използват и вие печелите повече показвания на страници!

За да активирате модула, отидете на Табло за управление на WordPress > Реактивни раници > Настройки > Трафик.

Бонус: Можете също да персонализирате как всяка свързана публикация се показва под нея, като използвате персонализатора на WordPress по подразбиране. За да получите достъп до това, отидете на Табло за управление на WordPress > Външен вид > Персонализиране > Подобни публикации.

Персонализиране на оформлението на свързани публикации в Jetpack

Персонализиране на оформлението на свързани публикации в Jetpack.

Персонализиращи се бутони за споделяне

Настройки за социално споделяне в Jetpack

Настройки за социално споделяне в Jetpack.

Jetpack ви позволява да добавяте персонализирани бутони като / споделяне след всяка публикация. Тези настройки са достъпни в Бутон за споделяне настройки, под Табло за управление на WordPress > Реактивни раници > Настройки > Споделяне.

Персонализиране на бутони за споделяне в Jetpack

Персонализиране на бутони за споделяне в Jetpack.

Бонус: Можете да персонализирате вида и усещането на бутоните за споделяне и да изберете по-нови такива като Pocket и WhatsApp.

Автоматизация на социалните медии

Освен персонализираните бутони за споделяне, Jetpack ви дава възможност и автоматично да публикувате във свързаните си мрежи от социални медии, когато публикация е публикувана. Тази функция се нарича Publicize.

Публикуване на модул от Jetpack

Модулът за рекламиране от Jetpack.

Можете да активирате този модул от Публикувайте връзките настройка под Табло за управление на WordPress > Реактивни раници > Настройки > Споделяне.

Поддържани социални мрежи за автоматично публикуване с модул Jetpack Publicize

Поддържани социални мрежи в модула за публикация на Jetpack.

Поддържаните социални мрежи включват Facebook, Twitter, Google+, Facebook, Tumblr и Path и винаги, когато публикувате публикация, тя автоматично се споделя във всички свързани профили в социалните медии. (На екрана по-долу не съм се свързал с никоя мрежа.)

Формуляр за контакт на Jetpack

Как да добавите контакт от редактора на WordPress с помощта на Jetpack

Как да добавите контактна форма в редактора на WordPress с помощта на Jetpack.

Въпреки че има много страхотни приставки за формуляри за WordPress (безплатни и платени), Jetpack ви дава прост, който може да бъде поставен във всяка публикация или страница.

Ето действащата форма за контакт:

Пример за формуляр за контакт, създаден от Jetpack

Форма за контакт, създадена от Jetpack.

Функции за анализ и SEO в Jetpack

Основната предпоставка на Jetpack е да подкара под един покрив шепа от най-съществените характеристики на WordPress сайт. Въпреки че този подход досега е чудесен, ще препоръчаме няколко алтернативни приставки за разлика от наличните Jetpack модули.

Статистика на сайта на Jetpack

Пример за статистиката на сайта на Jetpack

Пример за статистиката на сайта на Jetpack

Статистика на сайта на Jetpack ви предоставя птичи поглед на посетителите на вашия уебсайт.

Ако обаче искате да разгледате по-задълбочено, препоръчително е да следвате Google Analytics и да разбирате посреднически понятия като процент на отпадане, сесии на посещение и други.

Проверка на сайта

Потвърждаване на уебсайта за модул за търсачки в Jetpack

Потвърждаване на уебсайта за модула за търсачки в Jetpack.

Въпреки че това е незадължителна функция, винаги се препоръчва да проверите собствеността върху вашия сайт с различни търсачки, като Google, Bing, Yandex, Yahoo и т.н. Това ви дава достъп до техните Инструменти за уеб администратори, което е полезно за наблюдение на вашите SEO усилия.

Бихме ви препоръчали да започнете с сайта си WordPress с Google и Bing. След като получите кодовете за потвърждение, просто ги копирайте и поставете в съответните полета и е добре да продължите!

XML Sitemaps

Модул за Sitemap за Jetpack

Модулът Jetpack Sitemaps.

Отново, незадължителна функция, Sitemap за XML помагат на търсачките да обхождат по-добре вашия сайт, а Jetpack автоматично генерира такава за вас.

SEO и Jetpack

SEO персонализирането е платена функция в Jetpack и включва опции като оптимизиране на заглавие и мета описания, свързване на вашия акаунт в Google Analytics и други.

Като алтернатива, силно препоръчвам да инсталирате приставката Yoast SEO (в момента се използва от повече от пет милиона активни уебсайта) за всичко, свързано с WordPress SEO. Той ви предоставя всички функции, обучение и препоръки, необходими за създаването на SEO оптимизиран WordPress сайт.

Функции за оптимизация на ефективността на WordPress в Jetpack

Jetpack предоставя огромна стойност като плъгин за оптимизиране на производителността, сред своите (много) други функции. В този раздел ще обхванем доставката и оптимизирането на изображения, хостинг на видеоклипове и мониторинг на престоя.

Photon: Безплатна мрежа за доставка на съдържание от Jetpack

Безплатен CDN и изображение „мързеливо зареждане“ от Jetpack

Безплатен CDN и изображение „мързеливо зареждане“ от Jetpack.

Това вероятно е една от най-полезните функции в приставката за Jetpack. Той ви предоставя безплатен неограничен достъп до мрежа за доставяне на съдържание (CDN), наречена Photon. Това е проста сделка без прикачени низове и има редица ползи от използването на CDN:

 1. Скорост: изображенията се доставят на вашите посетители от глобално разпространена мрежа, с минимална латентност.
 2. Потребителски опит: По-бърз сайт се равнява на по-добро потребителско изживяване.
 3. Спестете разходи за трафик: Тъй като изображенията се доставят чрез Photon CDN, вие спестявате сървърни ресурси и честотна лента.

Накратко, вие получавате всички предимства на CDN, без да го плащате.

Освен това, API за разработчици на Photon ви позволява да се възползвате от безплатния CDN, за да хоствате и други статични файлове!

Настройките на фотона са достъпни в настройките за ускоряване на вашия сайт, намерени в Табло за управление на WordPress > Реактивни раници > Настройки > писане.

Мързеливо зареждане на изображения

Това е функция, която зарежда изображения само когато са в прозореца на прозореца на браузъра. С други думи, само когато изображението се вижда в браузъра ви (т.е. когато превъртите надолу), всъщност се зарежда.

Мързеливо зареждане на изображения във вашия WordPress сайт създава по-бързи времена за зареждане чрез отлагане на зареждането на изображението, когато е необходимо.

Освен това спестява ширина на лентата от две страни. Вие – собственикът на сайта – запазвате честотната лента на вашия сървър (или честотната лента на CDN), а посетителите ви спестяват и неговата честотна лента.!

Можете да активирате тази опция в Ускорете вашия сайт настройки, под опцията Photon.

Видео хостинг от Jetpack

Пример за видео хостинг от Jetpack

Пример за видео хостинг от Jetpack.

Jetpack разполага и със собствена платена услуга за безплатен видео хостинг, наречена VideoPress. Ако искате да запазите всичките си видеоклипове в уебсайта си на WordPress, тогава VideoPress може да бъде полезна услуга. Съществуват обаче алтернативи като YouTube (duh), Wistia и Vimeo.

Ако търсите алтернатива на YouTube, трябва да помислите за Wistia по следните причини:

 • Първо, Wista работи по фриймиум модел, докато VideoPress се плаща, така че брауни посочва за това!
 • Както Wistia, така и VideoPress имат страхотно вградено видео SEO.
 • Въпреки това Wistia като организация всеотдайно прави точно това – бърз и отзивчив видео хостинг за всички видове сайтове. Те дори казват кога и кога да не използвате Wista (за разлика от YouTube).

Обърнете внимание, че безплатният план на Wistia е ограничен до три видеоклипа, а платените планове започват от 99 долара на месец, което е значително по-скъпо от VideoPress.

Технологията за видео хостинг на Wistia е по-добра от тази на VideoPress (те имат малко за наваксване), така че бих препоръчал Wistia от двете като предпочитана алтернатива на YouTube.

WordPress Мониторинг на престой на сайта от Jetpack

Време за проследяване на електронна поща, изпратено от Jetpack

Време за престой в действие.

Друга от тези изключително полезни функции, Downtime Monitoring е услуга, която периодично следи вашия сайт и ви изпраща имейли винаги, когато е офлайн. Освен това той ви изпраща напомняне, ако вашият сайт е офлайн за един ден, и ви уведомява веднага след като сайтът ви е отново онлайн.

Ето поредица от имейли, които получих, преди да реша да сменя хостинг доставчика си.

Известия по имейл, изпратени от службата за наблюдение на сайтове на Jetpack

Известия по имейл, изпратени от модула за наблюдение на престоя в сайта на Jetpack.

Можете да активирате този модул от Табло за управление на WordPress > Реактивни раници > Настройки > Сигурност.

Модул за наблюдение на престой в Jetpack

Настройки за наблюдение на престоя в Jetpack.

Облачно захранване Elasticsearch от Jetpack

Elasticsearch е платена функция, която използва облака за изчисляване на заявки за търсене.

„Търсене“ само по себе си е доста сложно (ние имаме някои от най-умните учени в Google, работещи над това), а търсенето в WordPress по подразбиране не е много добро.

Elasticsearch е първокласна функция в Jetpack (налична с Enterprise план), която изчислява заявките за търсене в облака и връща подходящи резултати във вашия сайт.

Предимства: Вашите посетители получават по-добри (по-подходящи) резултати от търсенето и вие не използвате ресурсите на вашия сървър.

Elasticsearch е най-полезен за сайтове с много съдържание, като например сайтове за новини / медии, сайтове, ориентирани към уроци и други.

WordPress инструменти за сигурност от Jetpack

Jetpack предоставя няколко добри функции за сигурност в безплатната версия на приставката, включително следното:

Опция за предотвратяване на атаки на Bruteforce в Jetpack

Настройки на Bruteforce Attack Protection в Jetpack.

Защита срещу атака от груба сила: Този модул автоматично блокира опитите за достъп до вашия сайт от милиони известни злонамерени нападатели. Този модул е ​​активиран по подразбиране.

Опции за сигурност за вход в WordPress от Jetpack

Настройки за сигурност за вход в WordPress в Jetpack.

Най- Сигурно удостоверяване модул дава възможност на потребителите да влизат във вашия WordPress сайт, използвайки инфраструктурата за вход на WordPress.com. Можете допълнително да конфигурирате процеса на влизане, така че имейл адресът на WordPress.com на потребителя трябва да съвпада с този, използван за влизане в сайта.

Освен това можете да изискате от вашите потребители да използват двуфакторна автентификация с WordPress.com.

Автоматични актуализации на приставките уверете се, че всички плъгини се актуализират.

Jetpack също поддържа библиотека за сигурност, в която открива и отчита известни проблеми със сигурността в множество плъгини, които автоматично сканира за.

Настройките за защита са разположени под: Табло за управление на WordPress > Реактивни раници > Настройки > Сигурност.

Има няколко първокласни защитни модули предлагани от Jetpack в рамките на платения план, които включват сканиране на злонамерен код, поддръжка за приоритет на експерти и филтриране на спам. Докато първите две могат да бъдат полезни, винаги можете да получите безплатно филтриране на спам с помощта на приставката Akismet.

Архивиране и възстановяване на WordPress от Jetpack

Архивирането на вашия WordPress сайт е едно от най-важните неща, които можете да направите. Има обаче един фактор, който често изглежда да пренебрегваме, и това е реставрация малко. Какво се случва, когато всъщност трябва да възстановите сайта на WordPress до неговото предишно състояние?

Виждате, управляваните хостинг доставчици, като WP Engine, правят много лесно за вас да възстановите вашия сайт с едно щракване.

Един добър резервен плъгин не само прави процеса на архивиране безпроблемен, но и процеса на възстановяване! Популярните плъгини включват UpdraftPlus, BackupBuddy и BackWPup.

Но факт е, че има твърде много резервни приставки там и не знаем със сигурност колко сложен би бил процесът на възстановяване на всяка приставка..

Възстановяване с едно щракване от VaultPress

Възстановяване с едно щракване от VaultPress.

Добрата новина е, че Jetpack ви предоставя автоматично архивиране и възстановяване с едно щракване на вашия сайт – и то просто работи.

Услугата се нарича VaultPress и отнема ежедневни автоматизирани архиви, поддържа 30-дневен архивен архив и поддържа възстановяване с едно щракване.

Публикуването става лесно с Jetpack

Въпреки че харесвам редактора по подразбиране WordPress, мисля, че Jetpack добавя известна стойност с поддръжка за Markdown, корекция с едно щракване и други задкулисни функции, като функцията за вграждане на съдържание, за която говорихме по-рано.

Специализирани мобилни (и десктоп!) Приложения

WordPress Desktop и мобилни приложения

WordPress също има собствени приложения за Android и iOS, а сега и специализирано настолно приложение за MacOS и Windows 10.

Мобилните приложения поддържат публикуване, статистика на сайта и push известия, така че вие ​​незабавно получавате уведомления за коментари. За да цитирам целевата страница, „От известия до инструменти за споделяне, имате цялата WordPress общност в джоба си.“

Имейл за публикуване

Публикувайте публикации чрез имейл в WordPress, използвайки Jetpack

Използвайте Jetpack за публикуване на публикации по имейл в WordPress.

Интересното е, че можете също да публикувате нови публикации на вашия сайт WordPress, като просто ги изпратите по имейл. Темата ще бъде заглавието на статията и съдържанието на електронната поща в самата публикация в блога. Jetpack ви предоставя специален имейл адрес, на който можете да изпратите имейл, за да публикувате вашите статии.

Можете също да изпращате допълнителна информация за публикации чрез имейл, като категории и маркери, като използвате тези кратки кодове. Намирам функцията за публикация по имейл за много полезна на места с ограничена мрежа.

Печеленето стана лесно с Jetpack Ads

Много блогове са стартирани с намерението да станат източник на доходи, а някои в крайна сметка да прераснат до някаква форма на модел за осигуряване на приходи. Въпреки че има много начини да печелите пари в WordPress, ние ще се съсредоточим върху печеленето на пари като издател.

Вие, собственикът на уебсайта, сте издателят. Можете да показвате реклами в уебсайта си, за да печелите пари въз основа на броя посетители на вашия сайт. Класически пример е с помощта на Google AdSense.

Реклами в Jetpack: Тази функция за осигуряване на приходи от Jetpack улеснява настройването на реклами на вашия WordPress сайт и те работят с рекламните мрежи, за да се уверят, че те показват рекламите, които са най-подходящи за нишата на вашия сайт. Това може да служи като алтернатива на Google AdSense.

Приемане на плащания чрез PayPal: Модулът за осигуряване на приходи добавя и изискана функция за плащане, чрез която можете да получавате плащания чрез PayPal с едно щракване.

Приемане на плащания чрез PayPal с Jetpack

Приемане на плащания чрез PayPal с Jetpack.

Освен това можете да конфигурирате логото, описанието, сумата и имейл адреса на дисплея, които ще се показват на страницата за плащане с PayPal.

Опции за конфигуриране на плащането чрез PayPal от Jetpack

Опции за конфигуриране на плащания чрез PayPal от Jetpack.

Модулът за монетизиране на Jetpack е платена функция, предлагана с плановете Premium и Professional.

Опции за ценообразуване на Jetpack

Опции за ценообразуване на Jetpack 2018

Опции за ценообразуване на Jetpack (юли 2018 г.).

Основните характеристики на Jetpack са безплатни за използване и винаги ще бъдат. Има обаче няколко кокетни функции, които попадат под заплатен план – както правилно би трябвало.

В следващата таблица ще разгледаме различните функции, които се предлагат при всяка опция за ценообразуване, и препоръчваме безплатни алтернативи за платените. Звучи добре? Ето ни:

Без JetpackJetpack PersonalJetpack PremiumJetpack Professional
$ 0 на месец$ 3.5 на месец или $ 39 на година$ 9 на месец или $ 99 на година$ 29 на месец или $ 299 на година
Безплатно CDNВсичко в Безплатно, ПлюсВсичко в личен, плюсВсичко в личен, плюс
Мързеливо зареждане на изображенияЕжедневни автоматизирани резервни копия (Алтернатива: BackWPupНеограничен видео CDN чрез VideoPress (Алтернатива: YouTube или Wistia)200-плюс професионални теми (Алтернатива: ThemeForest
100-плюс безплатни теми30-дневна архивна историяСканиране на злонамерен софтуер (Алтернатива: Защита на WordfenceАвтоматизирани архиви в реално време
Предотвратяване на атаки на BruteforceФилтриране на спам (Алтернатива: AkismetАвтоматизирани корекции за сигурностПоддръжка на Premium теми
Време за престойПриоритетна поддръжкаSEO инструменти и интеграция с Google Analytics (Алтернатива: Yoast SEOТърсене с усилие за търсене
Статистика на сайтаКонсиерж за настройка на Jetpack
Подобни публикацииОдобрение на рекламна мрежа
Поддръжка по имейлПриемете плащания чрез PayPal (Алтернатива: PayPal Дарения

Препоръка: Бих препоръчал личния план на стойност 39 долара годишно, който по същество идва с VaultPress и приоритетна поддръжка. Мислете за това като начин да подкрепите разработчиците и услугата като цяло.

Ако обаче управлявате медиен блог с множество сътрудници, планът Premium или Professional трябва да ви е полезен – специално за сканиране на кодове за злонамерен софтуер, еластично търсене и архивиране в реално време..

Обобщавайки

Ето кратко резюме.

Jetpack ви предоставя безплатни функции за персонализиране на теми, ангажираност, анализи и функции за оптимизация на производителността безплатно. От всички безплатни и премиум модули Jetpack, това са тези, които бих препоръчал във всяка категория:

 1. Оптимизация на производителността: Photon CDN, Мързеливо зареждане на изображения, Време за престой.
 2. Ангажираност: коментари в Jetpack, абонамент за електронна поща и коментари, форма за контакт, свързани публикации.
 3. Анализ: Статистика на сайта.
 4. Резервно копие (платено).

Jetpack се разработва непрекъснато и повече функции ще продължат да се добавят през цялата 2018 г. Въпреки че (както вече отдавна), това определено е плъгин, който си струва да използвате!

Използван / използваш Jetpack? Кои са най-използваните ви функции? Какво искате да добавите следващите разработчици? Мисли?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me