15 principals coses (bàsiques) que cal fer després d’instal·lar WordPress: heu de llegir.

Ofertes de WordPress


Aleshores, acabeu d’instal·lar WordPress … I què? Com convertiu la vostra instal·lació en blanc de WordPress en un lloc web acabat que estigui preparat per rebre visitants?

Tot i que WordPress està prou preparat per sortir del quadre, hi ha alguns passos bàsics de neteja domèstica que haureu de fer per configurar el vostre lloc per tenir èxit..

Aquests inclouen la configuració bàsica per configurar, les extensions per instal·lar i personalitzar, i el contingut que hauríeu d’haver preparat abans d’obrir les portes. Per exemple, voldreu definir l’estructura d’URL de WordPress i la zona horària de WordPress: petites coses fàcils de passar per alt però que tenen un paper important al vostre lloc.

De la mateixa manera, és bàsic que configureu una política de còpia de seguretat forta per mantenir el vostre lloc segur.

Per orientar-lo, aquí teniu 15 coses bàsiques que cal fer després d’instal·lar WordPress:

15 coses a fer després d’instal·lar WordPress

1. Conegueu-vos amb el Tauler de control de WordPress

Quan hagueu d’instal·lar WordPress, el primer que voldreu fer és familiaritzar-vos amb el tauler de control de WordPress.

És el tauler de control del vostre lloc, així que hi dedicareu molt de temps durant tota la resta d’aquesta publicació (i la resta de la vida del vostre lloc).

Podeu accedir al vostre quadre de comandament de WordPress si us adjunteu / wp-administrador al final de l’URL del vostre lloc, per exemple, Yourite.com/wp-admin. Si encara no teniu la sessió iniciada, WordPress us demanarà que abans de poder veure el tauler.

El quadre de comandament principal us ofereix un resum bàsic del vostre lloc. Per accedir a zones addicionals, fareu servir el menú de la barra lateral a l’esquerra:

El quadre de comandament de WordPress

Cada element del menú a l’esquerra també inclou una sèrie de submenús quan el passeu per sobre.

Per crear contingut nou, fareu servir el programa Publicacions i Pàgines menús:

 • Publicacions Aquestes són les publicacions del bloc.
 • Pàgines – pàgines estàtiques, com ara les vostres pàgines “Sobre” o “Contacte”.

Per gestionar les extensions del vostre lloc, fareu servir les funcions Aparició i Connectors menús:

 • Aparició – instal·leu i personalitzeu el vostre tema de WordPress que controli l’aspecte del vostre lloc.
 • Connectors – instal·leu i gestioneu els vostres complements de WordPress, que afegeixen una nova funcionalitat al vostre lloc.

Finalment, quan acabeu de configurar-vos, passareu molt de temps a les instal·lacions Configuració àrea. Tanmateix, un cop hàgiu configurat tota la configuració, ignorareu principalment aquesta àrea en la vostra gestió quotidiana de llocs.

Un cop us sentiu còmode treballant al tauler de control de WordPress, ja esteu disposats a encarar la resta d’aquests consells …

2. Canviar l’estructura d’enllaç permanent

L’estructura de enllaços de llocs del vostre WordPress controla la part dels URL del vostre lloc web després del vostre nom de domini principal.

Per exemple, si l’URL d’una publicació és “Yourite.com/things-to-do-after-installing-wordpress“, Llavors l’estructura de l’enllaç de control enllaça el”coses per fer després de la instal·lació de wordpress“Part.

És una consideració important tant per a l’experiència de l’usuari com per a l’optimització de motors de cerca (SEO), perquè podeu utilitzar les paraules dels vostres enllaços de connexió per proporcionar un context important sobre el contingut d’una publicació..

No obstant això, moltes instal·lacions noves de WordPress utilitzen una estructura de enllaç de permís no autoritzada basada en números, com ara “Yourite.com/?p=123“.

Per solucionar-ho i triar una estructura de connexió enllaçada optimitzada, podeu anar a Configuració → Enllaços enllaç.

Per a la majoria de llocs web, la millor opció és triar-la Nom del correu estructura. Tanmateix, si el vostre lloc publica notícies sensibles al temps, també pot tenir sentit triar una estructura de connexió permanent que inclogui la data.

No obstant això, per a la majoria dels blocs, no haureu d’incloure la data a l’URL, perquè potser voldreu tornar enrere i actualitzar la publicació en el futur. En aquesta situació, pot resultar confús si heu actualitzat una publicació el 2020, però l’estructura de l’URL encara indica que es va publicar el 2017:

Configuració de l'estructura de enllaç permanent de WordPress

3. Trieu la vostra zona horària

La franja horària del lloc de WordPress té un paper important en la planificació i automatització. Per exemple, si planifiqueu una publicació del bloc per viure en algun moment del futur, l’hora exacta de publicació es basarà en la franja horària de la vostra configuració de WordPress.

L’opció més senzilla normalment és ajustar-la a la vostra franja horària. Tanmateix, si el públic objectiu del vostre lloc web es troba en una àrea geogràfica diferent, de vegades pot tenir més sentit definir la zona horària del vostre lloc igual a la franja horària del vostre públic.

Per definir el vostre fus horari, aneu a Arranjament → General i utilitzeu el botó Fus horari desplegable A continuació, també podeu configurar altres configuracions relacionades amb el temps, com ara els formats de data i hora:

Configuració del fus horari de WordPress

4. Empleneu el vostre perfil d’usuari

Quan publiqueu una publicació de bloc, la majoria de temes de WordPress inclouen un petit quadre al final de l’entrada que conté més informació sobre l’autor. Aquest quadre us proporciona l’oportunitat de connectar-vos amb els visitants i de posar-hi cara al contingut.

Per exemple, si aneu a la part inferior d’aquesta publicació, veureu una cosa així:

Exemple de caixa de l'autor de WordPress

Per generar aquest quadre d’autor, WordPress retira automàticament informació del perfil d’usuari de WordPress, de manera que voldreu afegir tota la informació pertinent al vostre perfil..

Per emplenar-lo, aneu a Usuaris → El vostre perfil. Podeu introduir el vostre nom i la informació biogràfica:

Edició del perfil d’usuari de WordPress

Per controlar la imatge de perfil, haureu de registrar-vos a Gravatar mitjançant l’adreça de correu electrònic associada al vostre compte de WordPress.

Si preferiu poder pujar la imatge de perfil directament a WordPress, podeu afegir un complement gratuït, com ara WP User Avatar, per afegir aquesta funció. Més informació sobre els plugins més endavant.

5. Configure la política de comentaris

De manera predeterminada, qualsevol pot deixar un comentari a les publicacions del vostre bloc. Haureu d’aprovar manualment el primer comentari d’una persona, però després poden fer comentaris lliurement.

Segons el tipus de lloc que creeu, potser voldreu utilitzar una política de comentaris diferent. Per exemple, podríeu:

 • requeriu que els usuaris es registrin per deixar un comentari
 • tancar automàticament els comentaris després d’un determinat període de temps.

Per ajustar les regles de comentaris del vostre lloc o desactivar els comentaris en conjunt, haureu d’anar a Arranjament → Discussió.

A més de controlar qui pot fer comentaris, també podeu configurar regles de moderació de comentaris per facilitar-vos la vida:

Configuració dels comentaris de WordPress

Si us preocupa el correu brossa de comentaris, també podeu instal·lar un complement anti-spam com Akismet. Més informació sobre això més endavant.

6. Instal·leu i personalitzeu el vostre tema

El tema de WordPress controla l’aspecte del vostre lloc; penseu-hi com a la “roba” del vostre lloc..

Tots els llocs de WordPress necessiten un tema i voldreu triar el que s’ajusti al vostre nínxol i a l’estètica desitjada.

Podeu trobar milers de temes gratuïts a WordPress.org. O bé, si voleu una mica més de flexibilitat, potser preferiu comprar un tema premium aquí es mostren els nostres llocs preferits.

Per instal·lar el tema, aneu a Aparença → Temes → Afegeix un nou i qualsevol:

 • busqueu el nom pel vostre nom si trobeu un tema gratuït a WordPress.org
 • pugeu el fitxer .zip del vostre tema si heu adquirit un tema premium.

Instal·lació d’un tema de WordPress

Un cop hàgiu instal·lat el tema, podeu personalitzar-lo mitjançant el personalitzador visual en temps real si aneu a Aparença → Personalitza.

Alguns temes també inclouen contingut demostratiu predefinit que podeu importar. Haureu de consultar la documentació del vostre tema escollit per saber si aquest és el cas.

Per obtenir una ullada més detallada de com treballar amb temes de WordPress, consulteu la nostra guia completa per instal·lar i configurar temes de WordPress.

7. Creeu un logotip i Favicon

El vostre logotip té un paper important en la marca del vostre lloc.

La majoria de temes de WordPress mostren un logotip a la part superior de la navegació, normalment a l’extrem superior esquerre (que és on podreu veure el logotip WinningWP).

Si encara no teniu cap logotip, podeu trobar un grup de generadors de logotip gratuïts si teniu Google aquest terme. Podeu trobar serveis de disseny de logotip barats de 5 a 25 dòlars a Fiverr.

Per descomptat, obtindreu el que pagueu i, si voleu un logotip increïble, hauríeu d’estar disposat a gastar-hi centenars.

El vostre preferit és la petita imatge que apareix a la pestanya del navegador. Google també la mostra al costat del lloc en els resultats de la cerca per a mòbils (i també treballa per portar-ho a resultats de cerca a l’escriptori):

Exemple de favicon de WordPress a Google

Com que té una posició tan destacada, és una altra part important de la marca del vostre lloc de WordPress.

Podeu utilitzar una eina com favicon.io per crear un favicon per al vostre lloc web.

Un cop tingueu el logotip i el favicon, podeu afegir-los a WordPress obrint el personalitzador de WordPress (Aparença → Personalitza) i anant a la Identitat del lloc secció Hi podreu veure dues opcions Selecciona el logotip i Seleccioneu la icona del lloc (el vostre favoricon):

Com afegir el logotip i el favicon de WordPress

8. Elimineu el contingut de WordPress maniquí

Quan instal·leu WordPress, inclou contingut fictici a la part frontal del vostre lloc. Això és útil quan encara escolliu el tema, però, un cop hàgiu configurat el tema, voldreu suprimir-lo per deixar lloc al vostre propi contingut..

Aquí és com:

 • Obriu la secció Publicacions i Pàgines àrea.
 • Passeu el ratolí sobre el contingut existent.
 • Feu clic a la tecla Paperera opció per eliminar un contingut.

Com esborrar pàgines i publicacions de WordPress

9. Creeu les vostres pàgines bàsiques i configureu la pàgina d’inici

Un cop hàgiu tret el contingut maniquí, ja esteu preparats per substituir-lo pel vostre propi contingut.

Primer, voldreu crear les vostres pàgines bàsiques. Probablement inclogui, com a mínim, les vostres pàgines “Sobre” i “Contacte”. Podeu consultar les pàgines sobre Informació i Contacte per obtenir inspiració; ara és molt bo mantenir les coses senzilles de moment.

Si creeu un bloc, també podeu incloure una pàgina dedicada “Comença aquí” que enllaci amb el vostre contingut més important.

Per descomptat, encara no teniu publicacions al bloc. Però sempre podeu afegir-ne les posteriors.

Per crear una pàgina nova, aneu a Pàgines → Afegir nous. Aquí, podeu utilitzar l’editor de blocs per afegir contingut i controlar la disposició de la pàgina:

L’editor de blocs de WordPress

Si us trobeu molt limitats per l’editor de blocs i voleu tenir més llibertat de disseny, podeu preferir un complement per crear pàgines de WordPress, com ara Elementor. Aquest complement us proporcionarà una interfície visual, arrossegar i deixar anar per dissenyar el contingut.

Finalment, de manera predeterminada, WordPress mostra una llista de les publicacions del bloc més recents a la pàgina principal.

Si preferiu mostrar una pàgina estàtica, podeu crear una pàgina nova que actuï com a pàgina principal. Després, aneu a Arranjament → Lectura i configureu el botó Es mostra la pàgina d’inici configuració igual a Una pàgina estàtica:

Configuració d'una pàgina d'inici estàtica

Si feu això, també voldreu crear una altra pàgina que actuï com a pàgina del vostre bloc.

10. Configura widgets

La majoria de temes de WordPress inclouen una o més barres laterals que apareixen al costat del contingut. Per exemple, si utilitzeu un ordinador i mireu a la dreta d’aquesta publicació del bloc, veureu la barra lateral WinningWP.

Per controlar la informació que es mostra aquí, fareu servir ginys.

Per configurar, podeu anar a Aparença → Ginys:

Configuració dels ginys de WordPress

Alguns temes també us permeten utilitzar widgets per controlar la informació que apareix al peu de pàgina, com és el cas de la captura de pantalla de dalt. El procés és el mateix si treballeu amb widgets de la barra lateral o en widgets de peu de pàgina.

Si preferiu una interfície més visual, també podeu controlar els vostres widgets de WordPress des del personalitzador de WordPress (Aparença → Personalitza). El més bo d’aquest plantejament és que podreu previsualitzar els vostres widgets en temps real.

11. Configura el menú de navegació

Mentre que utilitzeu widgets per controlar la barra lateral i / o el peu de pàgina, també haureu de configurar el menú de navegació principal, que la majoria de temes es mostraran a la part superior de la pàgina..

Normalment, aquest menú inclourà enllaços a les pàgines bàsiques com a mínim. També podeu utilitzar els submenús en un menú desplegable per conduir la gent més a fons al vostre lloc.

Per exemple, si passeu el ratolí Categories a WinningWP, podeu saltar directament a categories específiques de blocs:

Exemple de menú de WordPress

Per configurar el menú, aneu a Aparició → Menús i crea un nou menú:

Com crear un nou menú de WordPress

Després:

 • Utilitzeu els elements de l’esquerra per afegir enllaços al vostre menú.
 • Estableix el teu Ubicació de la visualització. En la majoria dels temes, voldreu establir-ho a quelcom com ara “Primari” o “Navegació principal”, tot i que els noms exactes varien segons el tema. El tema predeterminat de Vint vint utilitza el “menú horitzontal d’escriptori”..

Afegir articles del menú

12. Configureu una política de còpia de seguretat automàtica

Per mantenir les dades del vostre lloc segur, és imprescindible que configureu una mena de política de còpia de seguretat automàtica.

Si utilitzeu allotjament de WordPress gestionat d’alta qualitat, la vostra empresa d’allotjament probablement ja ho fa per vosaltres i podeu obviar aquesta secció. Però si utilitzeu allotjament de pressupost compartit, és poc probable que la vostra empresa d’allotjament tingui cap tipus de política de còpia de seguretat important.

Per solucionar-ho, podeu utilitzar un complement de còpia de seguretat de WordPress. Dues bones opcions són:

 • VaultPress: de pagament, però molt senzill i pràctic. El nostre tutorial.
 • UpdraftPlus: lliure i pràcticament pràctic de mans un cop passat el procés de configuració.

13. Instal·leu alguns altres complements obligatoris de WordPress

Més enllà d’un complement de còpia de seguretat, també hi ha diversos altres complements que tots els llocs de WordPress necessiten.

En primer lloc, per instal·lar un complement, podeu anar a Complements → Afegir nou. També tenim tota una guia sobre com instal·lar complements de WordPress si voleu una mica d’ajuda addicional.

Quins són els complements imprescindibles?

 • Yoast SEO, gratuït, us ajuda a millorar el vostre SEO i situar-vos més altament a Google.
 • WPForms (gratuït): us permet afegir un formulari de contacte al vostre lloc mitjançant arrossegar i deixar anar. La nostra revisió WPForms.
 • WP Rocket – $ 49 – ajuda a accelerar el vostre lloc. WP Super Cache és una bona alternativa gratuïta, tot i que no és tan àmplia. La nostra ressenya WP Rocket.
 • Akismet, gratuït, protegeix el vostre lloc contra l’spam, que ja hem esmentat anteriorment.
 • ShortPixel – gratuït: optimitza automàticament les imatges perquè la vostra pàgina es carregui més ràpidament.

Aleshores crec que aquests complements són útils per a la majoria de llocs de WordPress, però no els classificaria com a obligatoris:

 • Jetpack – gratuït: una col·lecció útil de petits retocs i funcions. Les nostres funcions preferides de Jetpack.
 • Elementor – gratuït: afegeix una edició visual, arrossega i deixa anar per ajudar-vos a crear dissenys més únics.
 • Thrive Leads – $ 67 – us ajuda a créixer la vostra llista de correu electrònic.

14. Elimineu els complements i els temes que no utilitzeu

En aquest moment, hauríeu d’haver instal·lat el tema escollit i els complements imprescindibles.

Ara és hora de tornar enrere i suprimir qualsevol cosa que no utilitzeu! Molts hostes instal·len alguns complements i temes addicionals, o és possible que hàgiu instal·lat algunes opcions que heu provat i no us han agradat.

De qualsevol manera, haureu de suprimir els complements i els temes que no s’utilitzin, ja que simplement estan perdent espai (i, fins i tot, poden suposar un risc per a la seguretat en algunes situacions perquè aquests fitxers continuen sent al vostre servidor).

Fer això:

 • Anar a Aparença → Temes o Connectors, respectivament
 • Passa el ratolí sobre un tema o un complement que no estàs utilitzant
 • Feu clic a Suprimeix

15. Escriu la teva primera publicació al bloc

I, amb aquesta configuració fora del camí, ja esteu preparats per escriure la vostra primera publicació al bloc. Presenteu-vos als vostres futurs lectors i feu-los saber què hi ha al vostre lloc.

Per crear la primera publicació al bloc, aneu a Publicacions → Afegeix novetats. Allà, podeu utilitzar l’editor de blocs de WordPress per escriure la vostra publicació.

Quan estiguis llest, fes clic Publicar i compartiu el vostre lloc amb el món.

Comenceu amb WordPress Avui

Si seguiu els passos d’aquesta publicació, el vostre lloc de WordPress ha d’estar a punt per a la primera hora.

Probablement trobareu que el vostre lloc de WordPress no està mai “acabat” i us encantarà fer servir nous plugins, canvis de disseny o perfeccionaments a les vostres pàgines bàsiques..

Però, en general, esteu preparats per obrir les portes i començar a rebre visitants.

Per ajudar-vos a fer créixer el vostre lloc, podeu consultar les nostres guies de WordPress SEO i com crear contingut que condueixi el trànsit.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me