Què són els blocs de WordPress? Tot el que necessiteu saber …

Si utilitzeu la versió 5.0 de WordPress o posterior, potser us pregunteu sobre “blocs”. (Nota: més informació sobre el nou editor de WordPress: per exemple, “Gutenberg”). Quins són els blocs de WordPress? Què fan? I com les utilitzeu??


En resum:

Els blocs són la nova manera com WordPress organitza el contingut dins de les publicacions i / o pàgines del vostre blog.

Què són els blocs de WordPress?

Si aneu al vostre tauler de WordPress (sempre que sigueu a WordPress 5.0) i continueu creant una publicació nova, veureu un nou tauler d’edició de contingut basat en blocs en lloc del que hi havia anteriorment, un camp de contingut gran amb controls estàndards de format de text.

Exposició (a): el nou editor:

editor de blocs

En comparació amb l’aspecte anterior de l’editor de contingut, es tracta d’una actualització enorme.

Exposició (b) – l’editor anterior:

editor clàssic

Amb el nou editor basat en blocs, l’experiència d’edició no té distracció i es simplifica. Això es deu al fet que només veieu el llenç principal i cap altre element innecessari.

Com faig servir blocs?

Quan comenceu a treballar en una nova publicació o pàgina del bloc, cada contingut que vulgueu incloure, com ara un paràgraf de text o una imatge, es convertirà en bloc..

Penseu en un bloc com a embolcallat adequat al voltant de qualsevol contingut de la pàgina. Tanmateix, el fet que es tracti d’un bloc realment no canvia res pel que fa al contingut. Un paràgraf de text no deixa de ser un paràgraf de text.

Utilitzar blocs és molt intuïtiu. Tan bon punt comenceu a treballar en una publicació o pàgina nova, WordPress us convidarà a començar a escriure text o a triar un tipus de bloc.

començar a escriure

Quan hàgiu acabat d’escriure un paràgraf, només cal que introduïu el teclat i WordPress us passarà al bloc següent. Etcètera.

Per afegir un bloc que no sigui un paràgraf de text, feu clic a la icona “+”, que trobareu a la cantonada superior esquerra de l’editor de blocs (vegeu la captura de pantalla de dalt).

Depenent del tipus de bloc que trieu, podreu personalitzar-lo de diverses maneres, de manera que us sembli exactament com voleu. A continuació, es mostra el que podeu fer amb el bloc d’encapçalament, per exemple:

capçalera

La introducció d’aquest embolcall de blocs presenta diversos avantatges. El més important és el fet que pugueu reorganitzar els blocs molt més fàcilment del que podríeu amb l’editor anterior.

Cada bloc té controls per desplaçar-lo un punt amunt o avall, i també admet arrossegar i deixar anar quan feu clic i manteniu premuda la icona al mig d’aquestes dues fletxes. Veure aquí:

alinear blocs

Anteriorment, per moure el contingut dins d’una publicació del bloc, calia tallar-lo i enganxar-lo al seu lloc. Sovint es va produir diversos problemes de format (depenent de l’editor de text que utilitzaves) o de seccions senceres de contingut que es van perdre cada vegada que esborraven el porta-retalls per accident. Els nous blocs no pateixen aquests problemes i són molt més maniobrables.

Canvieu els blocs de manera que els lectors vegin el contingut del meu lloc?

No. L’únic fet que hi ha blocs no afectarà la manera com els vostres visitants veuen el contingut de les vostres publicacions o pàgines.

Els blocs són invisibles per als vostres visitants. Només són una eina per a vosaltres: podeu utilitzar-los quan treballeu en publicacions o en pàgines del tauler de WordPress. A la part frontal del vostre lloc, els blocs són completament transparents.

Quins blocs de WordPress hi ha disponibles?

A part de paràgrafs de text, també podeu utilitzar diversos blocs.

A continuació, es mostren els blocs inclosos a WordPress 5.0 fora de la caixa:

 • Capçalera
 • Formulari
 • Codi curt
 • Imatge
 • Galeria
 • Llista
 • Citar
 • Pullquote
 • Àudio
 • Vídeo
 • Imatge de portada
 • Dossier
 • HTML personalitzat
 • Codi
 • Preformatat
 • Taula
 • Botó
 • Columnes
 • Salt de pàgina
 • Separador
 • Espaciador
 • Inclusions de plataformes externes, com YouTube o Twitter
 • …i altres

A més, ja veiem una gran quantitat de plugins WordPress de tercers que inclouen blocs personalitzats i que amplien les funcions estàndard de l’editor. Els blocs que podeu trobar en aquests complements inclouen els gustos dels testimonis, taules de preus, productes de WooCommerce, botons de xarxes socials, formularis de contacte i altres elements útils..

Quins són els avantatges d’utilitzar blocs?

Ja hem comentat molts dels següents beneficis. Així que només cal recaptar:

 • En primer lloc, els blocs són portàtils. Els blocs fan que sigui molt fàcil inserir i reorganitzar qualsevol tipus de contingut.
 • Els blocs també són molt menys propensos a diversos problemes de còpia i enganxa, sobretot quan es copia el contingut d’un document de Word o d’alguna altra font.
 • Finalment, el propi editor de blocs proporciona una experiència molt més consistent pel que fa al contingut de l’editor en relació amb el que sembla als vostres lectors.

Dit això, obtindreu el màxim rendiment si feu servir un tema de WordPress que tingui estils d’editor compatibles amb l’editor de blocs. D’aquesta manera, el disseny que veieu a l’editor de blocs (quan treballes en una publicació) és el mateix que el que veuen els lectors a la part frontal del vostre lloc.

No és una cosa que repercuteixi en l’experiència dels lectors, sinó que és més bonic per a vosaltres quan treballeu en contingut. Només manté les coses consistents i més previsibles. Aquí teniu un exemple de com el nou tema predeterminat de WordPress, Vint-i-dinou, gestiona l’estil de l’editor:

vint dinou

Què passa si no vull tractar amb blocs?

El funcionament dels blocs a WordPress és molt transparent, és a dir, i no requereixen cap atenció conscient per part vostra.

És a dir, si només voleu escriure les publicacions normalment, podeu. Simplement ignora els blocs del tot.

Això és el que vull dir. Quan creeu una publicació nova, notareu ràpidament que treballar amb el nou editor basat en blocs és més que indolor. Podeu escriure els vostres paràgrafs normalment, premeu Enter quan hagueu acabat amb una línia, escriviu “-” si voleu iniciar una llista, arrossegueu i deixeu anar una imatge des de l’escriptori, copieu i enganxeu una URL per crear un enllaç, i etc. Bàsicament, negocis com sempre. Els blocs es produiran en un segon pla sense necessitat d’interacció.

No heu de prestar molta atenció als blocs si no voleu. Calma’t i continua escrivint contingut com si mai no passés res.

Què passa si * realment * no vull tractar amb blocs?

Si voleu recuperar l’editor antic, tot i que no és un enfocament especialment recomanat, podeu continuar. Instal·leu un complement anomenat Editor clàssic.

Després d’activar-lo, entra a Arranjament → Escriptura i seleccioneu la vostra configuració preferida:

seleccionar clàssic

 • Si seleccioneu “Permet als usuaris canviar els editors: “, Aleshores, podreu decidir si voleu utilitzar el nou editor de blocs o l’antic editor clàssic per post..

Què hi ha a continuació amb blocs de WordPress?

En general, els nous blocs de WordPress faciliten l’ús de diversos tipus de contingut en una publicació de bloc. No era tan senzill fer-ho a les versions anteriors de WordPress.

Preneu taules, per exemple. Abans de WordPress 5.0, afegir una taula a una publicació al bloc era un malson. L’única manera sensata de fer-ho era embrutar-vos les mans amb codi HTML brut per a taules, que és molt fàcil de desordenar. Amb l’editor de blocs, les taules són un altre bloc que podeu afegir fàcilment a una publicació i configurar-lo amb un parell de clics.

bloc de taula

Amb la forma en què evolucionen els blocs de WordPress i la velocitat que succeeix, és segur que aviat podrem agafar qualsevol contingut imaginable i afegir-lo a una publicació o a una pàgina del bloc a través de l’editor basat en blocs..

Us animo molt a donar una oportunitat als blocs de WordPress i experimentar amb el nou editor quan creeu contingut per al vostre bloc. Mireu què és fàcil, fins i tot si tot el que feu és simplement escriure, afegir nous paràgrafs, imatges o incrustacions de YouTube.

Si voleu obtenir més informació bàsica sobre WordPress, consulteu aquestes publicacions:

 • Què és WordPress i quan s’utilitza??
 • Com instal·lar WordPress
 • Com triar el tema ideal de WordPress
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me