Weebly vs WordPress: l’elecció de la plataforma adequada

Ofertes de WordPress


Haig de triar Weebly o WordPress? és una pregunta que molts novells que busquen iniciar el seu primer lloc web ho farien bé.

Si us pregunteu quina plataforma és millor, quina és més fàcil d’utilitzar, que té més funcions, que és més barata, etc., seguiu atenta, perquè són exactament els tipus de coses que estem a punt d’examinar..

A continuació, analitzarem detalladament Weebly vs WordPress i assenyalarem els trets més importants de cada plataforma. Si busqueu una eina de qualitat per crear el vostre primer lloc web (o fins i tot una botiga de comerç electrònic en línia), llegiu-ne el següent!

Què és Weebly?

Weebly és una eina / servei en línia que permet crear un lloc web, fins i tot si no teniu cap desenvolupament web o experiència de disseny (el procés funciona a través d’una interfície arrossegable i útil)..

Weebly

Per utilitzar Weebly, només cal registrar-se en un compte gratuït o de pagament i pots començar a treballar al vostre lloc web de forma immediata: tenir un lloc web construït amb Weebly des del principi fins al final en menys d’una hora és més que realitzable..

Què és WordPress?

WordPress és el sistema de gestió de continguts més popular de tots, amb una quota de mercat d’entre el 50% i el 60% i, encara més impressionant, es calcula que potencia més del 25% de tots els llocs web..

WordPress

La diferència principal entre Weebly i WordPress és que WordPress és un programari que es pot instal·lar en qualsevol servidor web, mentre que Weebly és un servei en línia tot inclòs al qual us registreu..

Per tant, per utilitzar WordPress, primer heu de:

 • obtenir-ho des de WordPress.org (descàrrega gratuïta), després penjar-lo al servidor i realitzar el procés d’instal·lació pel vostre compte o
 • digueu a l’equip d’assistència del vostre host web actual que instal·li WordPress per a vosaltres (la solució més simple).

De qualsevol forma, utilitzar WordPress per crear el vostre lloc implica més passos que utilitzar Weebly.

Penseu-hi així: si Weebly és Google Docs, WordPress és MS Word. Al final, tots dos us donaran un resultat similar, però el camí per obtenir aquest resultat és diferent.

Nota: aquesta publicació compara Weebly amb la versió que s’acull a WordPress (WordPress.org). No es tracta del que està disponible a través de WordPress.com: una plataforma de blogs allotjada.

Comparats els dissenys disponibles

Posem-ho bé: només serà feliç amb el vostre lloc si us sembla bé. Aquest és el factor número u de cada propietari del lloc (vulguem admetre-ho o no), per la qual cosa no hi ha un lloc millor per iniciar la nostra comparació que mirar les opcions de disseny disponibles a Weebly i WordPress..

Weebly

Just després de registrar-se, Weebly us ajuda preguntant-vos quin és l’objectiu principal del vostre lloc.

Weebly establir el seu lloc de focus

En funció de la vostra resposta, us suggerirà alguns dissenys optimitzats i, he de dir, el que Weebly té a oferir és realment impressionant. Tots els dissenys són d’alta qualitat, mòbils i, el que és més important, són moderns, de manera que el vostre lloc web no tindrà la sensació de tenir ja cinc anys a la data de llançament..

Opcions de disseny web

Aleshores, un cop seleccionat un disseny, ràpidament s’assabenta que tot es pot ajustar sense necessitat de fer cap codificació ni tenir habilitats tècniques..

Weebly: tria un disseny

A més, podeu arrossegar i deixar anar nous elements directament des de la barra lateral.

Barra lateral Weebly

Tot això significa que podeu treballar amb el disseny del vostre lloc web de la mateixa manera que ho faríeu amb un document MS Word; només cal alinear les coses, arrossegar-les i deixar-les anar, afegir la vostra còpia i les imatges i ja heu acabat..

WordPress

WordPress inclou un disseny per defecte, anomenat tema. Tot i que és agradable, no serà adequat per a tots els propòsits.

Tema de WordPress per defecte: vint-i-setze

Això vol dir que anireu a buscar temes de tercers. (Nota: no estic segur de quins temes es tracta? Aquí hi ha una bona explicació / introducció.) Hi ha algunes notícies bones i dolentes:

 • Bé: hi ha milers de temes disponibles, tant gratuïts com de pagament.
 • Mala: l’experiència d’un tema a un altre no és coherent. La majoria de vegades, els temes són molt diferents, i aprendre a utilitzar-ne un no garanteix que podreu gestionar els altres..

Dit això, on brillen WordPress és la seva transparència i un caràcter altament personalitzable. Això significa que podeu ajustar fins i tot el més mínim detall del tema que utilitzeu (sempre que no tingueu por de treballar amb PHP).

Weebly vs WordPress

Hi ha molts més temes de WordPress disponibles que els dissenys de Weebly.

Pel que fa a la qualitat, ho diria igual: tant Weebly com WordPress us donaran accés a dissenys d’alta qualitat.

Tot i això, és molt més fàcil trobar, utilitzar i ajustar el disseny del vostre lloc amb Weebly. La interfície d’usuari és molt fàcil de comprendre i divertida.

En general, al departament de disseny, ho dono a Weebly.

Guanyador: Weebly

(Nota: Fes una ullada a la meva altra comparació: SquareSpace vs WordPress. SquareSpace també és conegut per les seves excel·lents opcions de disseny.)

Què passa amb l’allotjament web?

Tots els llocs web han d’estar allotjats en algun lloc: el vostre compte / servidor d’allotjament és on es troba el vostre lloc web i des d’on hi poden accedir els vostres visitants..

Hi ha dos camins que podeu adoptar amb allotjament:

 1. Lloga, compra o registra’t per compte de hosting i instal·la el lloc web en aquest compte d’allotjament.
 2. Teniu tot el servei en un sol lloc per part d’una empresa.

Weebly

Weebly segueix el segon camí: en lloc de forçar-vos a jugar amb les coses tècniques, fa que tingueu tots els pesats aixecaments. Tot el que heu de fer és registrar-vos a través de Weebly.com, fer servir el creador del lloc i seguir les indicacions que apareixen a la pantalla. Weebly us encarrega d’allotjament (i tot el relacionat amb això) per a vosaltres.

WordPress

WordPress segueix el primer camí, és a dir, que necessita un parell de passos més a l’hora de crear el vostre lloc web, és a dir, heu d’escollir un host web adequat i instal·lar WordPress al mateix abans de poder començar a treballar al vostre lloc real. (Nota: molts ordinadors instal·laran WordPress per a vosaltres de forma automàtica.) Tot i que al principi això pot semblar una mica més complicat que l’oferta de Weebly, en realitat us proporciona molt més control sobre el vostre lloc. Podeu decidir canviar l’amfitrió, canviar el programari del lloc o bé actualitzar / canviar qualsevol cosa al respecte si us plau.

Weebly vs WordPress

 • Necessiteu un lloc web construït ràpidament sense problemes i sense mal de cap? Weebly guanya aquí.
 • Necessiteu un control total sobre el vostre lloc web? WordPress.

Guanyador: tots dos

Les característiques es van comparar

Per dir-ho senzillament, tant Weebly com WordPress us ofereixen totes les funcions que podríeu necessitar com a propietari d’un lloc web. La diferència és en la forma en què es proporcionen les funcions.

Weebly

Weebly posa a la seva disposició tot l’eina mitjançant la seva eina de creació de llocs. Podeu treballar els diferents elements del vostre lloc mitjançant la barra lateral esquerra o el menú superior.

Barra lateral Weebly i menú superior

Els elements que hi ha permeten crear pàgines noves (i ajustar-ne les existents), canviar la disposició de qualsevol pàgina, ajustar els detalls de disseny excel·lents i afegir nous blocs de contingut (com ara formularis de contacte, mapes, galeries o text). També podeu publicar qualsevol tipus de contingut, inclosos text, fotos i vídeos.

La manera de treballar amb Weebly és escollint elements individuals i arrossegant-los a la tela (el disseny actual del vostre lloc).

Si en necessiteu més, també hi ha una trucada anomenada App Center, on podeu triar i instal·lar funcions addicionals (algunes gratuïtes, algunes de pagament).

Centre d'aplicacions Weebly

Dit això, pot topar amb alguns elements que no es poden modificar per adaptar-se completament a les vostres necessitats. Weebly no deixa de ser una plataforma tancada que us permet tenir accés limitat a les personalitzacions, tot i que força ampli per a la majoria dels usuaris.

WordPress

En primer lloc, hi ha desenes de milers de plugins gratuïts i de pagament disponibles per a WordPress (si no esteu segurs de què són els complements, aquí teniu una bona explicació / introducció. Això vol dir que podeu ampliar el vostre lloc web sense fi i instal·lar qualsevol funció que pugui necessitar..

Plugins de WordPress

A més, WordPress és molt característic des del primer moment: obteniu totes les funcions bàsiques de gestió de contingut i de llocs, que seran suficients per a la majoria dels usuaris.

Tanmateix, algunes coses, com ara l’optimització de SEO, els formularis de contacte o el comerç electrònic no estan disponibles de manera predeterminada i només podeu obtenir-los mitjançant connectors..

Weebly vs WordPress

WordPress ho guanya per dues coses:

 • Els milers de plugins disponibles, la majoria gratuïts i fàcils d’instal·lar. Podeu trobar gairebé qualsevol funció addicional que pugueu somiar ja proporcionada amb algun complement.
 • La naturalesa de codi obert de WordPress significa que podeu instal·lar, ajustar, modificar o canviar qualsevol funció integrada en WordPress o proporcionada mitjançant plugins. En particular, si no us agrada res de cap característica de WordPress, només podeu saltar al codi PHP i canviar-lo.

Penseu-hi així: WordPress s’assembla molt a Android: obteniu possibilitats de personalització extremes si només esteu disposats a aprofitar el vostre temps per experimentar. Weebly s’assembla molt a Apple: obteniu un conjunt de funcions de qualitat amb possibilitats limitades i la instal·lació de noves es pot fer a través d’un centre d’aplicacions.

Guanyador: WordPress

Què és més fàcil d’utilitzar?

O, dit d’una altra manera, com són de fantàstics Weebly i WordPress els principiants?

Weebly

Weebly realment és increïblement fàcil d’utilitzar. Acabeu d’inscriure-vos a un compte i podeu començar a crear el vostre lloc immediatament.

El nou generador de llocs arrosseguats i deixants del 2015 ho fa tot senzill i intuïtiu. No necessiteu cap habilitat de codificació per crear i llançar un lloc web d’aspecte professional.

Exemple d’edició web

La millor part és ajustar qualsevol detall tan fàcilment en qualsevol moment. (Sovint és un problema quan contracteu un dissenyador perquè crei un lloc per a vostès i, a continuació, proveu de recuperar-los per fer alguns canvis més tard.)

WordPress

WordPress és molt més difícil d’utilitzar, sobretot en les primeres etapes quan creeu el vostre lloc.

Per començar, heu de trobar un bon disseny pel vostre compte, de manera predeterminada, no hi ha cap característica de creació de llocs per arrossegar i deixar anar, de manera que el treball pot resultar una mica tediós. Després, heu de trobar plugins, etc..

No m’equivoquisqueu, una vegada que us penseu, WordPress és fàcil treballar dia a dia, però crear un lloc nou requereix temps.

Guanyador: Weebly

Comparació de Weebly i WordPress per a comerç electrònic

Tant Weebly com WordPress es poden utilitzar per crear un lloc de comerç electrònic, però hi ha diferències.

Weebly

La interfície de comerç electrònic està integrada i podeu accedir-hi fent clic a l’enllaç de botiga de la barra superior.

Botiga Weebly

Allà mateix, podeu afegir noves pàgines de botiga immediatament, nous productes, canviar informació de la botiga, etc. Bàsicament, podeu començar a funcionar com a botiga en línia en pocs minuts.

També teniu accés a algunes de les funcions de comerç electrònic originals, com ara impostos, cupons i pagaments en línia, però per obtenir les funcions completes de comerç electrònic, cal que us registreu a un compte empresarial en lloc del compte gratuït predeterminat..

Comerç electrònic Weebly

WordPress

És veritat que el comerç electrònic és possible en un lloc de WordPress, però només amb plugins. El més popular s’anomena WooCommerce.

De la mateixa manera que la solució de Weebly, WooCommerce proporciona totes les funcions que potser necessiteu com a propietari d’una botiga en línia, com ara la gestió de productes, pagaments en línia, etc..

El connector mateix és gratuït, però integrar-lo amb algunes passarel·les de pagament pot ser costós (una llicència de lloc única per a la integració de PayPal Pro és de 79 dòlars, per exemple).

Weebly vs WordPress

Aquest és un empat. Tant Weebly com WordPress us ofereixen accés a solucions de comerç electrònic de qualitat.

 • Amb Weebly, podeu començar de seguida sense cap configuració addicional.
 • Amb WordPress, necessiteu instal·lar un complement (com ara WooCommerce), que és un treball addicional, però també teniu la llibertat de configurar la botiga que us agradi. També controleu les dades dels vostres clients.

Guanyador: tots dos

El que és més barat?

Pregunta complicada. Aquí està l’oferta:

 • Per si mateix, WordPress és gratuït, però necessiteu un compte d’allotjament per executar-lo, i els comptes de hosting bons no estan disponibles de forma gratuïta. Per tant, el funcionament d’un lloc de WordPress us costarà almenys 60 dòlars l’any (hosting), més 10 dòlars més o menys per un nom de domini.
 • Weebly té plans gratuïts i de pagament. Les possibilitats del pla gratuït són limitades (vegeu la captura de pantalla de sota) i els plans pagats comencen a partir de 8 dòlars al mes i pugen a 25 dòlars al mes si voleu executar una botiga en línia totalment desenvolupada..

Preu mensual

Hi ha suport?

Amb Weebly, tindreu assistència 24 hores al dia per correu electrònic i xat en viu durant l’horari comercial. L’equip de Weebly t’ajudarà a resoldre els problemes que puguis tenir amb la plataforma.

Amb WordPress, no hi ha assistència. Ho sentim, però és difícil trucar a alguna assistència si heu d’esperar dies per obtenir una resposta que no sempre es produeixi..

Guanyador: Weebly

Pensaments finals sobre Weebly vs WordPress

Ambdues plataformes han guanyat el seu lloc al mercat i ambdues opten per un tipus d’usuari lleugerament diferent.

En resum:

 • Si no teniu webs de creació d’experiència, però voleu poder gestionar-ho tot sol i obtenir un resultat de qualitat al final (i ràpid), llavors Weebly és la solució per a vostè.
 • Si no us importa els passos addicionals de configuració, no tingueu por de jugar amb el funcionament interior de la plataforma i voleu controlar plenament el lloc web i les dades., llavors WordPress és per a vosaltres.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map