Squarespace vs WordPress: tria de la plataforma adequada

Ofertes de WordPress


Llavors, voleu crear el vostre primer lloc web? Potser dubteu que és una cosa que podeu fer pel vostre compte i, sens dubte, no voldreu perdre la samarreta durant la contractació d’ajuda cara.

Heu sentit a parlar d’aquest tema de Squarespace i d’altres coses de WordPress, però no esteu segurs del que són aquestes eines i de què es diferencien.

Bé, bones notícies: esteu al lloc adequat per esbrinar-lo.

En aquesta guia, comparem ambdues plataformes, descriurem les diferències entre elles i us explicarem a quin tipus d’usuari s’han dirigit. També presentarem una llista de pros i contres per a cadascun d’ells i examinarem el fàcils d’utilitzar.

Pot semblar moltes coses, però, al final, sabreu amb exactitud quina d’aquestes dues plataformes és la més adequada per a les vostres necessitats individuals.

Comencem…

Taula de continguts

 • 1a part – Què són??
  • Què és Squarespace?
  • Què és WordPress?
  • Quina és la diferència més gran entre Squarespace i WordPress?
 • 2ª part – Utilitzant-los
  • Com començar amb Squarespace
  • Altres funcions del Squarespace
  • Com començar amb WordPress
  • Altres funcions de WordPress
 • Part 3: Dissenys
  • Opcions de disseny de l’espai
  • Opcions de disseny de WordPress
 • Part 4: avantatges & Contres
  • Pros & Contres de l’espai
  • Pros & Contres de WordPress
 • 5a part – Facilitat d’ús
  • Espai Facilitat d’ús
  • Facilitat d’ús de WordPress
 • El guanyador
  • Qui hauria d’utilitzar Squarespace?
  • Qui hauria d’utilitzar WordPress?

1a part: Què són??

Què és Squarespace?

En poques paraules: Una plataforma tot en un que permet crear un lloc web des del principi fins al final per si mateix (sense ajuda externa), i després tenir-lo allotjat als servidors de Squarespace.

Preu: 8 $ – 24 dòlars / mes en funció del pla que seleccioneu, més el cost d’un domini (en cas de triar-ne un). Hi ha una prova gratuïta disponible.

Squarespace és una eina en línia. Penseu-hi com un lloc on us registreu, inicieu la sessió i, a continuació, us endugueu a la mà des del llenç en blanc fins a un lloc web d’aspecte agradable i totalment funcional..

El principal punt de venda de Squarespace és que tothom pot utilitzar la plataforma, encara que no tingueu experiència prèvia en la creació de llocs. A més, no es tracta de construir només un lloc web així, sinó de construir una creació bonica i optimitzada que estigui en sintonia amb els estàndards moderns..

Amb Squarespace, podeu crear tot tipus de llocs web (des de simples llocs de targetes de visita, fins a blogs, botigues de comerç electrònic i llocs de cartera) o una combinació de qualsevol d’aquests.

Què és WordPress?

En poques paraules: El programari que instal·leu al servidor web i, a continuació, creeu el vostre lloc web. WordPress també us ajuda a crear i gestionar el vostre contingut d’una manera eficaç.

Preu: El programari principal és gratuït, però haureu de pagar per l’amfitrió web on l’instal·lareu (normalment, al voltant dels 5-10 dòlars mensuals), més el cost d’un domini (que haureu de comprar vosaltres mateixos).

Per utilitzar WordPress, primer heu d’aconseguir un compte d’allotjament (que vol dir comprar espai al servidor) i després tenir instal·lat el programari WordPress. Això pot semblar difícil al principi, però a la pràctica, la majoria dels host web tenen una funció d’instal·lació d’un clic molt fàcil d’utilitzar. La instal·lació de WordPress mateix hauria de ser una brisa.

Després d’això, haureu de configurar el lloc (coses com els paràmetres estàndard, les funcions, els dissenys, l’ampliació de les seves habilitats predeterminades mitjançant plugins i molt més) dins d’un plafó d’administració.

No hi ha limitacions sobre quins tipus de llocs web podeu crear amb WordPress. Amb el conjunt adequat de plugins i un bon tema o disseny, WordPress és capaç d’executar qualsevol tipus de lloc web, i a mi em refereixo a qualsevol. Però això també significa que l’ús de la plataforma al màxim de les seves necessitats requereix una mica d’habilitat i experiència addicionals.

Quina és la diferència més gran entre Squarespace i WordPress?

Només per facilitar la consumició de la resta d’aquest recurs, vull en primer lloc destacar la diferència principal entre ambdues plataformes, que és el fet que Squarespace és una eina en línia, mentre que WordPress és un programari que necessita funcionar per si sol. servidor web.

A la pràctica, això vol dir que per utilitzar Squarespace, tot el que heu de fer és registrar-vos en un compte i iniciar la sessió. Tot seguit, tindreu accés a una interfície en línia amable..

WordPress, d’altra banda, comporta una mica més de treball tècnic i requereix que us sentiu còmode instal·lant programari, jugant amb coses com plugins, temes i, generalment, comprendre una mica més dels aspectes tècnics del funcionament del lloc web (que és una cosa que, a a llarg termini, generalment serà de gran benefici per a qualsevol que tingui qualsevol tipus de negoci en línia).

Com començar amb Squarespace

D’ACORD. Comprovem més detalls sobre cada plataforma en la nostra comparació, a partir de Squarespace.

Squarespace us proporciona una experiència guiada per a la creació del vostre lloc web. La vostra aventura comença seleccionant el vostre disseny, després l’objectiu del vostre lloc (és a dir, “negoci”) i el títol, a més d’alguns detalls bàsics addicionals.

Objecte del lloc de l’espai

A partir d’aquí, podeu copiar i editar el contingut demostratiu del disseny que heu seleccionat o crear el contingut completament des de zero.

Contingut de demostració de l’espai

Tot el vostre lloc web s’organitza al voltant de subpagines individuals que es connecten juntes a través del menú. Si navegueu per les opcions del creador de llocs, podeu ajustar cada pàgina i definir la relació amb totes les altres pàgines.

Al llarg del camí, també podeu aprofitar diverses funcions addicionals com integrar una botiga en línia, un bloc o un mòdul de reserves per a restaurants, blocs de xarxes socials i molts altres components..

Reserves d'espai

Potser el major avantatge d’aquest entorn és que es basa en el que s’anomena WYSIWYG (What-You-See-Is-What-You-Get) edició. Això vol dir que veureu com serà el vostre lloc web a mesura que l’editeu.

Finalment, heu de triar si voleu utilitzar el vostre propi domini personalitzat o si el vostre lloc està allotjat en un subdomini (és a dir, el TU SITE.squarespace.com).

Hi ha una captura, però: un cop el vau crear, per que el vostre lloc estigui en directe al món, heu de passar d’una prova gratuïta a una subscripció de pagament.

Altres funcions d’Espai:

 • Àmplia gamma de dissenys de llocs web disponibles (més d’aquí en un minut)
 • Personalitzeu el vostre contingut i la forma d’aspecte
 • Editeu el CSS del vostre lloc a mà (per a usuaris avançats)
 • Editor d’imatges integrat
 • Funcions de mitjans socials integrats
 • Assistència 24/7
 • Hosting inclòs en l’oferta principal
 • Mòduls integrats per a galeries de blocs, comerç electrònic i cartera
 • Obtingueu un subdomini de manera predeterminada (per exemple, EL TEU LLOC web.squarespace.com)
 • Edició True WYSIWYG
 • Estructura integrada amb SEO
 • Estadístiques de trànsit de llocs web integrats

Com començar amb WordPress

El més curiós d’utilitzar WordPress és que la vostra aventura amb ell en realitat no comença amb ell… per estrany que pugui semblar.

Aquí teniu el cas: si voleu utilitzar WordPress com a programari que gestiona el vostre lloc, primer us heu de registrar al compte d’allotjament i, després, haureu instal·lat WordPress en aquest compte.

Utilitzaré un exemple aquí SiteGround (a més dels lectors WinningWP que obtenen un 60% de descompte, ja que realment són un dels millors proveïdors d’allotjament de WordPress compartits al voltant) (nota: per obtenir una guia completa sobre com triar el millor allotgeu-vos per a WordPress, consulteu aquesta pràctica guia. Després d’anar a un servei d’allotjament, com SiteGround i registrar-vos en un pla bàsic d’allotjament web (al voltant de $ 7 / mes), podreu anar a l’administració del vostre lloc web. tauler: que normalment serà un sistema anomenat “cPanel”.

SiteGround cPanel: captura de pantalla

Si WordPress no es va instal·lar automàticament quan us vau registrar al vostre pla d’allotjament web, mireu a la cPanel una icona anomenada “Softacuous” o, en el cas de SiteGround, per exemple: “WordPress Installer”. Aquest és el minitool que gestiona la instal·lació de WordPress. Us permet omplir uns quants camps d’entrada, definir el títol, la descripció i els detalls del vostre compte d’administració del vostre lloc web. Després de fer clic al botó Instal·la, cPanel configurarà automàticament una nova instal·lació de WordPress. Tot el que heu de fer és asseure’s i esperar un minut.

Nota: el funcionament de les coses amb altres proveïdors d’allotjament pot ser una mica diferent. Sempre podeu contactar amb l’assistència i estaran encantats d’ajudar-vos o fins i tot instal·lar WordPress per a vosaltres.

Ara, després de tot això, finalment teniu l’oportunitat de treballar amb el vostre lloc de WordPress real. Cal admetre que és una mica més complicat que amb Squarespace.

Per començar la festa, vés a http://YOURSITE.com/wp-admin.

Una de les principals diferències entre el panell d’administració de WordPress i el pla d’administració de Squarespace és amb WordPress, en lloc d’una experiència similar a visites guiades, només teniu un tauler de control que mostra totes les diferents opcions i configuracions..

WordPress Dash

Un bon lloc per començar és triar el disseny del vostre lloc. Això es pot fer accedint a l’aparença > Temes (al menú de l’esquerra) i, un cop allà, feu clic a Afegeix un nou, que us portarà al directori oficial de temes aprovat per WordPress.

Temes de WordPress

Tots els temes que trobareu són gratuïts. Amb tota honestedat, però, la qualitat d’aquest directori tendeix a variar una mica, de manera que potser haureu de passar una estona de temps a través d’ells per cercar un tema que s’adapti realment al vostre lloc..

Després d’haver triat un tema, el següent pas és ampliar la funcionalitat del vostre lloc (si voleu) mitjançant plugins. Els complements són realment allà on WordPress és propi: us permet afegir tot tipus de funcions addicionals: des de llistats de comerç electrònic fins a notificacions emergents i alertes de subscripció per correu electrònic (etc, etc.)!

En aquest moment, podeu trucar-lo com a diari en termes de posar junts el marc / maquetació del vostre lloc web i començar a inserir contingut (és a dir, paraules i imatges, etc.) per aconseguir que les coses es vegin tal com les voldríeu..

Com que WordPress es va dissenyar principalment com a plataforma de blocs, les publicacions són el principal tipus de contingut que ofereix. Al frontal del vostre lloc, es mostren en ordre cronològic invers. Les pàgines són més estàtiques (per dir-ho així), no mostren cap data i us proporcionen més control sobre el que voleu mostrar. En general, són les pàgines del vostre lloc a les quals la gent enllaça generalment als menús de navegació del seu lloc.

Si tot el que sona és una mica complex, és probable que sigui així. Per utilitzar WordPress a tot el seu potencial, haureu de dedicar una estona a modificar el vostre lloc, experimentant plugins i, fins i tot, modificant el tema manualment (és a dir, editant el seu HTML i CSS.

Altres funcions de WordPress

 • 1.000 de temes i dissenys gratuïts i de pagament (més informació en un minut)
 • 1.000 de complements gratuïts i de pagament per ampliar la funcionalitat bàsica del vostre lloc
 • Gestió avançada d’usuaris; fantàstic si teniu més d’una persona que contribueix al lloc
 • Capacitats avançades de gestió de continguts, amb revisions, incrustacions de mitjans i molt més
 • Personalitzeu el vostre contingut mitjançant opcions d’estil avançades i edició manual HTML
 • Edició bàsica integrada d’imatges
 • Integració de mitjans socials disponible mitjançant plugins
 • Funcions de SEO disponibles mitjançant plugins
 • Estadístiques de trànsit disponibles mitjançant plugins o eines externes
 • Possibilitats infinites per ajustar el seu comportament i aspecte del vostre lloc web

Ara, mirem qui guanya en disseny …

Opcions de disseny de l’espai

Squarespace us ofereix 25 dissenys més o menys bonics per a què escolliu. Totes estan optimitzades per a dispositius mòbils i tauletes, proporcionen una bona llegibilitat i és força evident que la seva construcció ha fet un gran esforç.

També podeu utilitzar diversos temes en un sol lloc web, que amplia les vostres opcions encara més.

L’eix principal dels dissenys de Squarespace és la seva qualitat i aspecte modern. Amb Squarespace, hi ha una gran probabilitat de poder trobar un disseny en sintonia amb les tendències actuals i que no sembli desactualitzat en un mes o dos sense fer massa esforços (nota: hi ha literalment 10.000 dissenys diferents disponibles per a WordPress i trobar que el candidat ideal de vegades pot ser difícil). A més, amb Squarespace, els dissenys es divideixen en categories per facilitar la tria.

Categories d’espai

Opcions de disseny de WordPress

Quan es tracta de la quantitat de dissenys disponibles, WordPress és un rei. Hi ha milers de temes disponibles al directori oficial sols (a WordPress.org), a més de milers d’altres temes (tant gratuïts com premium), publicats per desenvolupadors independents i oferts a través de llocs web de tercers tot el temps..

Dit això, no tot és d’alta qualitat. Tot sobre WordPress és de codi obert, cosa que significa que qualsevol pot començar a desenvolupar el seu propi tema de WordPress si ho vol. Com a conseqüència, trobareu centenars de temes increïbles, increïbles, però també hi trobareu milers que són simplement mediocres o pitjors. Separar el blat de la xafada podria ser difícil per a un usuari sense experiència (nota: hem intentat ajudar-nos una mica a compilar una llista de proveïdors de temes premium de confiança aquí.

Tingueu en compte que si decidiu obtenir un tema de pagament, haureu de connectar-vos al vostre compte d’allotjament mitjançant FTP i penjar-lo manualment (tot i que això no serà gens difícil un cop sabeu).

Al final del dia, WordPress encara guanya quant a dissenys disponibles. Sí, alguns d’ells són molt divertits, però encara hi ha molts dissenys més impressionants per a WordPress que no pas per a Squarespace.

Avantatges d’espai & Contres

Pros:

 • És una solució allotjada, cosa que significa que Squarespace s’encarrega d’allotjar el vostre lloc. No us heu de preocupar de cap qüestió tècnica i només podeu centrar-vos en la creació de continguts i atenció al públic.
 • Ofereix un impressionant conjunt de dissenys optimitzats per a mòbils i agrupats en diverses categories segons la seva finalitat (és a dir, empresarial, personal, etc.). Tots els dissenys són moderns i concorden amb les tendències actuals.
 • Té un bon creador de llocs que us permetrà realitzar tot el procés per fer realitat el vostre nou lloc.
 • Disposa d’un bon conjunt de funcions integrades que cobreixen gairebé tot l’espectre de la creació de llocs web (obteniu un bloc, un mòdul de comerç electrònic, una cartera, etc.).

Temes d’espai

Contres:

 • En realitat no teniu el control total sobre el vostre lloc. Si per qualsevol motiu Squarespace qüestiona el contingut del vostre lloc i decideix que no està en sintonia amb les seves directrius, el podreu eliminar.
 • La majoria dels dissenys disponibles amb Squarespace suposen que utilitzaràs imatges atractives i de gran qualitat com a part del disseny. Per exemple, hi ha fons de gran imatge i grans capçaleres d’imatges. Això només funciona si ja teniu aquestes imatges a la vostra disposició. Si no ho és, les imatges sense drets d’alta qualitat tenen les seves etiquetes de preu. També heu de ser prou conscients del disseny per aprofitar aquestes imatges i poder crear l’aspecte final del vostre lloc a partir d’elles..
 • Les possibilitats de personalitzar el vostre contingut són limitades. Heu de relacionar-vos amb el que la plataforma ofereix i no podeu fer moltes modificacions pròpies.

Professionals de WordPress & Contres

Pros:

 • La plataforma és gratuïta i de codi obert.
 • Hi ha milers de dissenys / temes i milers de plugins disponibles.
 • WordPress és el sistema de gestió de continguts més popular del web. Es calcula que prop del 19% de tots els llocs web funcionen amb WordPress.
 • És una plataforma generalment segura i segura amb actualitzacions freqüents.
 • Vostè té un control complet sobre el lloc web i el contingut. Fins i tot en un escenari extrem, si el vostre proveïdor d’allotjament decideix cancel·lar el vostre compte, encara podeu agafar el vostre lloc i simplement copiar-lo a un altre proveïdor. En definitiva, sou l’única persona que controla.
 • WordPress té grans possibilitats de gestió de continguts a l’hora de tenir cura de les teves publicacions, pàgines i altres continguts. També podeu gestionar suports i tot el que vulgueu publicar al vostre lloc web.

CMS de WordPress

Contres

 • Heu de tenir cura d’allotjar el vostre lloc a través d’un tercer.
 • És més difícil trobar dissenys / temes de qualitat que siguin parts iguals optimitzades, modernes, funcionals, mòbils i que tinguin una bona aparença.
 • És un esforç relatiu per conèixer el que passa al tauler d’administració i on començar a treballar al vostre lloc web.
 • No teniu cap suport, per si mateix. Sempre podeu accedir als fòrums de suport oficial, però no hi ha cap garantia que respongui.
 • No hi ha cap veritable edició WYSIWYG. Heu d’editar les publicacions i les pàgines del tauler d’administració, però això no us mostra el que realment es veuran al lloc.

Llavors, Quin és més fàcil d’utilitzar? Espai o WordPress?

Espai Facilitat d’ús

Com ja he comentat, Squarespace és una plataforma realment fàcil d’utilitzar i realment amable per als principiants. El creador de llocs proporciona una experiència excel·lentment guiada, de manera que heu fet pas a pas durant tot el procés de creació del vostre lloc web. No és necessària una experiència prèvia de creació o codificació de llocs web per utilitzar Squarespace de manera efectiva.

A més d’això, també podreu accedir a l’assistència 24 hores al dia. Així que, independentment de quines dificultats pugueu trobar, sempre podeu contactar amb algú que tingui respostes..

Puntuació de facilitat d’ús: 10/10

Facilitat d’ús de WordPress

Dividim això en dos punts: la facilitat per crear un lloc web i la facilitat per executar-ne un.

Comencem per executar el vostre lloc. És fàcil que dur a terme les tasques quotidianes relacionades amb l’execució d’un lloc web. WordPress és excepcionalment agradable quan es tracta de crear nous continguts (publicacions o pàgines) i gestionar o editar els que vau crear en el passat.

Tot i això, no és tan senzill quan es tracta del primer punt. Perquè el vostre lloc web tingui un aspecte i un rendiment exactes de la manera que voleu, necessitareu temps, dedicació i habilitat. Hi ha moltes coses que creen un lloc WordPress de qualitat i algunes d’elles no es poden ometre, com obtenir el conjunt adequat de plugins. En general, si sou un principiant, configurar la instal·lació de WordPress pot ser difícil.

Puntuació de facilitat d’ús: 8/10

Així, finalment: el guanyador?

Per molt que odio dir això … depèn.

En algunes situacions, WordPress és significativament millor que Squarespace, i per a d’altres, el Squarespace es presenta a la part superior.

Per donar-vos la resposta més exacta que puc, parlem de quin tipus d’usuari seria perfecte per a Squarespace vs. què seria perfecte per a WordPress.

Qui hauria d’utilitzar Squarespace?

Els principiants que vulguin crear un lloc web per si mateixos, però no tenen molts coneixements tècnics en la creació de llocs.

Squarespace és molt fàcil d’utilitzar, intuïtiu i ofereix una gran varietat de dissenys bonics i optimitzats per als propòsits previstos. La plataforma es pot utilitzar independentment de si necessiteu un lloc web personal o d’empresa.

Qui hauria d’utilitzar WordPress?

Els usuaris que vulguin tenir més llibertat a l’hora de crear el seu lloc web, que tinguin uns coneixements tècnics i no tinguin por d’aprendre almenys una mica d’HTML (i possibles fins i tot CSS).

Al final, és la solució que us proporciona més control i més possibilitats quan es tracta de l’aparença i la funcionalitat del vostre lloc. Al mateix temps, però, heu d’estar disposats a invertir el vostre temps en aprendre la plataforma i el seu funcionament.

Nota: en cas que us interessi: per a una llista de marques de nombres grans que utilitzen WordPress, probablement reconeixeu, mireu ràpidament aquesta altra publicació..

Resumint…

En termes de llibertat, potencial, control i comunitat: WordPress és el clar guanyador. I, per descomptat, quan es tracta de blocs, no hi ha cap comparació: WordPress guanya les mans (això és, al cap i a la fi, el mateix que WordPress va ser creat originalment). Tanmateix, WordPress requereix un cert compromís per aprendre a utilitzar, coneixements tècnics per configurar i, de vegades, pot trigar molt temps a actualitzar i mantenir. Squarespace, d’altra banda, també té moltes coses necessàries i, si només voleu un lloc web relativament senzill, ràpid i fàcil de configurar, podria ser l’opció millor, almenys inicialment..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map