Quina diferència hi ha entre un nom de domini i un allotjament web?

Ofertes de WordPress


Quina diferència hi ha entre un nom de domini i un allotjament web? Aquesta és una pregunta molt comuna per a qualsevol que pensi llançar el seu propi lloc web, i encertadament.

Els noms de domini i l’allotjament web van junts, de fet, rarament existeix un sense l’altre, junts com a hamburguesa i fregides.

Essencialment, si sou del tipus de persona que pensa en obtenir un nom de domini, en el 100% dels casos, sí al 100%, també necessitareu allotjament web..

Però comencem per la resposta a la primera pregunta.

La diferència entre un nom de domini i un allotjament web en una poques paraules

 • Un nom de domini és l’adreça del vostre lloc web al web. Identifica el lloc web i permet que la gent el trobi a través dels seus Chromes o Llocs de foc.
 • web Hosting (o allotjament web, o servidor web, o simplement allotjament) és el lloc on es guarden els fitxers del lloc web (i totes les dades del vostre lloc web) i des d’on es pot accedir el lloc web pels visitants del vostre lloc web. El més habitual és que un servidor web sigui un tipus especialitzat d’ordinadors.

Bàsicament, quan un visitant introdueix el nom de domini del vostre lloc web a la finestra del navegador web, aquest nom de domini es pren i es descodifica per esbrinar a què s’adreça un amfitrió web específic (servidor web). Un cop fet això, el lloc web es mostra al visitant.

Segurament, no serà una sorpresa, però la web és una creació molt complicada i els dominis i allotjament no són més que una petita part d’un trencaclosques més gran. Per sort per a tothom, no heu de ser un expert en aquestes coses per poder llançar un lloc web per al vostre negoci i mostrar-lo al món.

Només per emfatitzar la diferència bàsica entre un nom de domini i un allotjament web:

 • Els noms de domini són la manera en què ens dirigim als llocs web al web.
 • Allotjament web és on guardem aquests llocs web.

Si voleu obtenir més informació, aquí hi ha algunes preguntes freqüents sobre la diferència entre un nom de domini i un allotjament web:

FAQ

“Què és un nom de domini, realment?”

Com he comentat, un nom de domini és l’adreça del vostre lloc web a Internet. Però hi ha més coses per descobrir.

Hi ha dues maneres principals de distingir quins són els noms de domini:

1. Els noms de domini són un tipus de punter que ens permet als humans accedir més fàcilment a les coses al web.

Com he esmentat anteriorment, quan un visitant posa el nom de domini del vostre lloc web a la finestra del navegador web, aquest nom de domini es pren i es descodifica per esbrinar quina adreça d’amfitrió web específica representa..

Aquesta adreça d’amfitrió web específica s’anomena adreça IP (o IP).

Per tant, en aquest cas, utilitzem noms de domini per indicar on volem anar al web i, després, els ordinadors agafen aquests noms de domini i els tradueixen a IP reals per esbrinar què volem dir.

Per aquest motiu, un nom de domini és:

 • una versió més senzilla per a l’home d’una IP
 • un identificador únic que podeu triar per representar el vostre lloc web d’una manera enganxosa.

Si voleu obtenir més informació sobre les IP i sobre com funcionen les coses del web, feu clic aquí.

2. Els noms de domini estan formats per dos components principals.

Doneu un cop d’ull al domini d’aquest lloc: guanyarp.com

 • La part guanyadora és el que s’anomena domini de segon nivell (SLD). En registrar el vostre domini, podeu fer aquesta part com vulgueu – qualsevol seqüència de caràcters alfanumèrics (a-z, A-Z, 0-9), guionets o paraules – però no hi ha espais.
 • La part com és el que es diu domini de primer nivell (TLD). No podeu triar-ho lliurement tal com podeu amb el SLD: hi ha un conjunt limitat de TLD disponibles. Els més populars són com, net, org, co, i també diversos regionals, com ara co.uk (pel Regne Unit), ca (per al Canadà), etc..

Per obtenir més informació sobre com és un nom de domini, feu clic aquí: tenim una guia separada sobre això.

“Com puc obtenir un nom de domini?”

Es pot comprar un nom de domini si aneu a allò que es diu un registrador de noms de domini.

En la majoria dels casos, un nom de domini us costarà al voltant de 10 dòlars l’any. Després de cada any (o després de cada dos anys, en funció de la compra inicial), cal renovar el domini.

Els registradors de noms de domini més populars i els que recomanem són:

 • GoDaddy
 • NameCheap

“És important el registre de dominis que trio?”

No. No hi ha situacions en què alguns dominis només estiguin disponibles amb un registre, però no amb l’altre.

Tots els registradors de dominis bàsicament poden vendre els mateixos dominis globals.

Una advertència: noteu la paraula global al paràgraf anterior. En algunes situacions, si voleu comprar un domini local (per exemple, un domini pl a Polònia), potser haureu d’anar a un registrador de noms de domini local que operi al país del vostre interès..

En la majoria dels casos, un cop més, GoDaddy o NameCheap funcionen bé.

“Què és un servidor web? I com funciona realment l’allotjament web? “

En rigor, un servidor web s’assembla molt a un ordinador estàndard, el que teniu a casa (tot i que és molt més creat per a propòsits).

 • En primer lloc, està connectat a Internet i es va connectar el 24/7/365.
 • En segon lloc, es fa a mida per emmagatzemar i servir llocs web. No podeu reproduir Call of Duty ni veure una pel·lícula, només per a llocs web. Sota el capó, el vostre lloc web és bàsicament un munt de fitxers i dades, per la qual cosa necessita un lloc on es pugui mantenir de forma segura.

Dit això, hi ha diferents tipus de plataformes d’allotjament web en funció dels vostres requisits i del tipus de lloc web que vulgueu allotjar:

 • Plataformes d’allotjament compartides: en què compartiu una màquina de servidor amb altres clients de l’empresa de hosting.
 • Plataformes d’allotjament dedicades: on us ofereu tota una màquina.
 • Allotjament especialitzat en WordPress (ja sigui compartit o dedicat, o alguna cosa entremig), on podeu posar el vostre lloc en una màquina optimitzada per a funcionar només llocs web de WordPress. Aquest és realment el tipus d’allotjament que recomanem generalment.

Voleu saber més? Tenim una publicació fantàstica que aprofundeix una mica més en l’allotjament web i els diferents tipus. Consulteu-ho aquí.

“Com puc aconseguir allotjament web?”

La forma més còmoda de posar-se a mà en l’allotjament web és comprar una subscripció d’allotjament a una empresa d’allotjament d’autoritat respectable.

En aquest dia i època, no és necessari que necessiteu comprar cap servidor físic de ningú per poder allotjar el vostre lloc web. Llogar algun espai d’allotjament és molt més fàcil d’utilitzar, i molt més barat.

Alguns dels principals amfitrions que recomanem per a llocs de WordPress són:

 • Motor WP
 • Temple dels mitjans
 • SiteGround

“He vist empreses que ofereixen tant un nom de domini com allotjament en un paquet, he de fer-ho?”

Hi ha diverses empreses que hi ofereixen tot el paquet de WordPress sota un mateix sostre, per dir-ho així. El que obteniu és:

 • un nom de domini
 • un pla d’allotjament
 • (opcionalment) WordPress ha preinstal·lat al servidor i tot està connectat i llest per començar.

Com probablement ho podeu saber, obtenir el vostre nom de domini i el vostre allotjament a una empresa com aquesta és molt més convenient que obtenir els “components del lloc web” per separat.

En la majoria dels casos, una empresa que ofereix el paquet s’ocuparà de tot allò relacionat amb la configuració i permetrà obtenir el lloc web de WordPress (en blanc) en línia tan aviat com sigui possible, sense que es necessiti, bàsicament, cap treball relacionat amb la tecnologia / el servidor..

Alguns dels líders que ofereixen paquets com aquest inclouen:

 • SiteGround
 • Temple dels mitjans
 • GoDaddy
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map