Què és un nom de domini? – Una explicació completa i fàcil d’entendre!

Ofertes de WordPress


Què és un nom de domini? En la més simple de definicions, a el nom de domini és l’adreça del vostre lloc web a Internet.

Tanmateix, si bé tècnicament és correcte (el millor tipus de correcte), hi ha molt més a la història que cal conèixer!

En primer lloc, la potència dels noms de domini va molt per sobre de la capacitat per a “dirigir llocs web al web”. De fet, seleccionar el nom de domini adequat pot tenir un impacte molt greu en l’èxit del vostre lloc web i, per tant, en la vostra marca.

Però comencem amb els detalls tècnics de què és un nom de domini (necessitem aquesta part per explicar les altres coses).

Què és un nom de domini des d’un punt de vista tècnic?

Com he esmentat anteriorment, un nom de domini és l’adreça del vostre lloc web a Internet. Exposició A:

Què és un nom de domini

Dit d’una altra manera, si voleu trobar el vostre camí cap a WinningWP, tot el que heu de fer és treure foc al navegador web i posar l’adreça del lloc –el nom de domini winwp.com– a la barra d’adreces..

Però hi ha moltes coses més interessants a la caputxa amb noms de domini, per dir-ho així.

En primer lloc, un nom de domini consta de dues parts:

SLD i TLD

SLD (domini de segon nivell): en el registre del vostre nom de domini, aquesta part pot constar de qualsevol nombre de caràcters alfanumèrics (a-z, A-Z, 0-9) i guionets (permès si està envoltat d’altres caràcters o dígits). No s’admeten espais.

Per exemple, si la vostra empresa es diu Diner addicional de Joe, potser voldreu fer de SLSE joesextradiner.

TLD (Domini de Nivell Superior): En aquell dia, aquesta part solia indicar el propòsit de tot el nom de domini o de l’entitat a la qual pertanyia el domini. Només hi ha un nombre limitat de TLDs (entre els quals no podeu introduir el vostre compte com si ho feu amb un SLD).

Els TLD més populars per triar, juntament amb els propòsits previstos inicialment, són:

 • .com – tots els propòsits comercials
 • .org – organitzacions (sovint sense ànim de lucre)
 • .net – projectes de xarxa (qualsevol cosa que això sigui)
 • .edu – institucions educatives
 • .gov – el govern dels Estats Units
 • .biz – tot el negoci
 • .info: universal

En aquest moment, però, ningú presta molta atenció als propòsits previstos per a TLDs i, segurament, ningú no l’obligarà a utilitzar un .org en llançar un lloc web sense ànim de lucre. No hi ha cap norma que cal complir per escollir un TLD anar amb el que sembli que encaixa el vostre futur lloc web. Dit això, tret de circumstàncies excepcionals, ja no és possible posar-se a mans de dominis .gov o .edu.

Al final, però, el que tothom vol és un .com: És el TLD més reconeixible i el més prestigiós.

De forma alternativa, també hi ha centenars de TLD locals / regionals, com ara:

 • .Regne Unit – pel Regne Unit
 • .ca – Canadà
 • .pl – Polònia
 • .it – Itàlia
 • etc.

Podeu considerar l’ús d’aquests en lloc de .com si el vostre lloc web només funcionarà localment. (Nota: sempre intenteu tenir el .com, si és possible, sobretot perquè molta gent assumirà que el vostre nom de domini és un .com en escriure-ho al seu navegador web, però també perquè no voleu que el vostre lloc es confongui A continuació, podeu redirigir .com al domini alternatiu que heu triat.)

Només cal recuperar aquesta part de la nostra resposta al que és un nom de domini:

El SLD i el TLD, quan es combinen, configuren el nom de domini complet. Així doncs, pel lloc que esteu llegint ara: guanyar és el SLD, com és el TLD, i junts tenim guanyarwp.com com a nom complet del domini.

Però què hi ha “dins” d’aquest nom de domini sota la caputxa?

Estic contenta que us ho hagueu preguntat.

Un nom de domini és un indicador útil que permet als visitants trobar el vostre lloc a les profunditats del web.

Penseu-hi així:

La vostra llar – la vostra llar real – es pot localitzar sense fallar mitjançant les seves coordenades geogràfiques. Per exemple, hi ha algunes persones que viuen a 38.8977 ° N, 77.0365 ° W. Però aquesta forma d’adreça és difícil de recordar, per la qual cosa solem utilitzar el 1600 Pennsylvania Avenue (alias: La Casa Blanca)..

Utilitzem aquesta adreça simplificada del carrer només per comprendre la ubicació amb més rapidesa i no haver de passar el temps esbrinant les coordenades físiques..

És una mica el mateix amb els noms de domini. Sota el capó, els noms de domini apunten a adreces IP específiques: les adreces numèriques reals dels llocs del web. Així doncs, sempre que algú intenti visitar un lloc web determinat, el seu navegador web pren el nom de domini i el tradueix en una adreça web absoluta: l’adreça IP del servidor on es conserva el lloc web. Aleshores, recupera el lloc web des d’aquest servidor. Kinda hàbil, no ho és?

Aquí teniu una explicació completa de tots els elements que es troben a la barra d’adreces del vostre navegador:

URL complet

D’acord, deixem-ho aquí amb les coses tècniques. Ja no necessitem res més per entendre què és un nom de domini.

En canvi, parlem de:

Quina importància té el nom de domini correcte?

D’una banda, un nom de domini és una adreça d’internet … com, gran cosa, no? El que sigui.

Però deixem-nos d’un minut perquè no tots els noms de domini es creen iguals. Dit d’una altra manera, l’elecció del vostre nom de domini pot tenir un impacte seriós en el vostre lloc web (i en l’èxit futur de la vostra marca). No podeu escollir tot el que tingui en compte el domini i fer-lo el més ràpidament possible..

Per explicar-ho, comencem en un altre lloc … A la ciutat de Nova York. I si us plau, porta amb mi. Tot això tindrà sentit en només un minut.

Hi ha un aparcament al Central Park West a prop de West 100th Street. Només s’hi troba, ocupant l’espai, un espai valuós de Nova York, és a dir. Moltes vegades s’ha ofert milions per aquesta petita franja de terra: a tots els desenvolupadors de Nova York i al seu gos li agradaria comprar-ho i construir alguna cosa nova.

Però ningú no ven. I no perquè guanyi molts diners com a aparcament. No ho és.

Tot tracta la direcció. Central Park West és, sens dubte, l’adreça més valuosa que podeu tenir a Nova York. L’únic motiu pel qual l’aparcament encara hi és és perquè permet que els dos edificis que hi ha al darrere s’anomenin 382 Central Park West i 392 Central Park West.

Mireu-los, no es troben a cap punt a Central Park West, però, com que no hi ha res entre ells i no, és d’alguna manera legítim:

edificis

És a dir, les persones que viuen en aquests dos edificis com el seu Central Park West s’adrecen tant que es neguen a cedir-les, fins i tot a canvi de milions de dòlars de diners per als desenvolupadors. Ridiculós, cert?

Aquí és on entren en joc els noms de domini del lloc web.

Quin és un nom de domini des d’aquest punt de vista? Bàsicament, tenir un bon nom de domini equival a Internet que tingui una adreça de Central Park West.

Un nom de domini no és només una adreça del web, en el sentit que podeu triar qualsevol domini i ni tan sols notareu cap impacte..

No, vols obtenir el millor domini possible per al teu negoci. Voleu que soni bé, que se senti bé, que comuniqui de què tracta el vostre negoci, que sigui fàcil de recordar, etc. Quan es tria correctament, un nom de domini us ofereix esplendor, reconeixement, enveja de la gent, millor descobriment mitjançant Google i, probablement, també altres beneficis menys directes.

Per tant, quan sigui el moment de triar el vostre propi domini, només cal que pensis en tots els que viuen al 392 Central Park West. Penseu quant significa per a ells l’adreça (l’adreça correcta). La vostra adreça web hauria de significar per a tu.

I finalment: cal escollir – i comprar – un gran nom de domini? Aquí teniu la nostra guia completa de tot el que necessiteu saber!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me