Com registrar un nom de domini completament senzill: guia senzilla i senzilla de seguir com es pot fer

Ofertes de WordPress


“Com puc registrar el meu propi nom de domini?” És una pregunta molt freqüent per a qualsevol persona que s’iniciï en el món dels dominis, d’allotjament i llocs web. Aquí teniu la resposta, pas a pas:

 1. Decidiu el nom de domini que vulgueu.
 2. Comproveu si està disponible.
 3. Trieu un registre de domini: l’empresa que registrarà un domini en nom vostre.
 4. Compra el teu domini.

Mirem exactament el que hi ha i què es fa en cada pas.

“Com puc registrar el meu propi nom de domini?”

(Nota: si no esteu segurs de què és un nom de domini, consulteu la nostra guia aquí.)

Pas 1: decidiu el nom de domini que vulgueu

No hi ha moltes normes o restriccions tècniques a l’hora d’obtenir un nom de domini. Bàsicament, us podeu registrar cap nom de domini, sempre que:

 • ningú no l’ha agafat, però està disponible
 • només consta de caràcters alfanumèrics (a-z, A-Z, 0-9) i guions: no podeu utilitzar espais.

Així doncs, tècnicament parlant, això us obre un nombre infinit de possibilitats. Tot i això, no tots els noms de domini es creen iguals.

Primer, no heu de pensar en els noms de domini com només adreces d’internet. Hi ha molt més a la història …

Un bon nom de domini hauria de tenir els quatre trets següents:

1) L’extensió de domini adequada (o TLD)

Quan es registra un nom de domini, cal triar entre una gamma de TLD (aka noms de domini de nivell superior o extensions de domini). Entre d’altres, podeu triar entre: .com, .net i .org.

La regla general, però, és apuntar-se a .com, el TLD més popular, tret que estiguis operant en un mercat local que no sigui el dels Estats Units, en aquest cas podreu anar amb un TLD local basat en el país (p. Ex. per Itàlia, .ca per Canadà).

Finalment, a banda dels TLD basats en el país, ara també tenim accés a centenars de TLD personalitzats. Per exemple, ara podeu obtenir .pizza, .love, .life, .shop o .blog.

Nota: no importa tant des del punt de vista tècnic quin domini TLD escolliu. Més o menys, només és un suggeriment addicional per als visitants sobre el tipus de lloc web que publiqueu. Per exemple, si aconsegueixo obtenir un domini .food, probablement significa que el lloc tindrà alguna cosa a veure amb el menjar.

(Obteniu més informació sobre les extensions de noms de domini – TLDs aquí.)

2) Fàcil de memoritzar

Un nom de domini no pot ser massa llarg ni complicat. En general, com més curt sigui, millor.

Una cosa que pots fer és imaginar-te d’escriure el teu domini per telèfon a algú. Si és difícil d’escriure, també serà difícil recordar-ho.

3) Clar

Com més nom de domini reveli sobre la vostra empresa, millor. En el 99% dels casos, sempre que estigui disponible, el vostre domini hauria de ser una versió del vostre nom comercial.

4) Legal de posseir

Quan es registra un nom de domini, és possible que les infraccions de marca comercial d’algú siguin accidentals. Per exemple, si per algun miracle et donessis mans a cocacola.blog, tindries molts problemes legals. Sempre és una bona idea assegurar-se que el nom que voleu registrar no infringeix cap marca comercial. La manera més fàcil de comprovar-ho és simplement cercar els termes que us interessen.

En aquesta fase, podeu trobar dos o cinc noms de domini que considereu potencialment impressionants per a vosaltres / per a la vostra empresa.

Aquí teniu la meva llista prèvia com a exemple (ja que aniré a registrar un domini nou en aquesta guia per il·lustrar el procés):

 • cavemanrecipes.com
 • cavemanrecipes.eu
 • caveman-recipes.com

Pas 2: comproveu si el vostre nom de domini està disponible

Ara que teniu la vostra llista prèvia de dominis preferits, ha arribat el moment de veure quins d’ells estan disponibles actualment, és a dir, ja no han estat registrats per algú altre.

Hi ha molts llocs on podeu comprovar-ho, però amb molt la meva eina preferida és DomainTyper.

domaintyper

El que és excel·lent amb aquesta eina és que us indica si un domini està disponible tan bon punt comenceu a escriure-hi.

A continuació us detallem com feu servir l’eina:

1. Comenceu a escriure el vostre nom de domini:

demostració domaintyper

2. Assegureu-vos que el TLD que us interessa es troba a la llista. Si no, afegiu-ho fent clic al botó “afegir”:

afegir TLD

3. Decidiu un nom de domini que estigui disponible. Suposo que aniré amb cavemanrecipes.eu.

Pas 3: trieu un registre del domini

Ara que sabeu quin nom de domini voleu registrar i sabeu que està disponible, podeu dirigir-vos al registre del vostre domini escollit i comprar el domini.

Com he esmentat al principi, un registrador de dominis és una empresa que pot registrar un nom de domini en nom vostre i, a continuació, donar-vos accés complet a aquest domini.

N’hi ha molts, molts! – dels registres de dominis que hi ha i que depèn de tu amb qui vulguis treballar. En la seva majoria, però, no hi ha tanta diferència entre ells, com ara, podeu comprar qualsevol nom de domini de qualsevol registrador, amb una petita excepció …

Si voleu anar amb un domini local com, per exemple, cavemanrecipes.it, potser voldreu comprar-lo a un registrador de domini local a Itàlia (en aquest cas). El mateix passa amb la majoria d’altres països.

Amb aquesta marxa, els registres mundials més populars inclouen:

 • Namecheap
 • GoDaddy
 • Nom.com
 • Domini.com
 • OVH: el millor preu per als dominis de països de la UE.

Cadascuna d’aquestes empreses té una interfície d’usuari lleugerament diferent, però el que obteniu al final és el mateix: un nom de domini nou i brillant.

El meu registrador favorit d’aquesta llista és Namecheap per a dominis internacionals i OVH per a dominis de països de la UE.

Pas 3.1: Planificació per llançar un lloc web de WordPress?

Abans d’anar més lluny, haureu de tenir en compte una cosa més a l’hora de triar un registre.

Si sabeu amb certesa que el vostre objectiu final és llançar un lloc web de WordPress (utilitzant el vostre domini nou), haureu de plantejar-vos obtenir el propi nom de domini i el vostre servidor web de la mateixa empresa..

Això simplifica de forma massiva tota la configuració. I, en la majoria dels casos, podeu fer que l’amfitrió web configuri tot per a vosaltres: connecteu el vostre nom de domini al vostre compte d’allotjament i, fins i tot, instal·leu WordPress al damunt. Al final, bàsicament no heu de fer res més que treure la cartera.

L’empresa que recomano per aquest tipus d’enfocaments és SiteGround, ja que tenen alguns dels millors paquets d’allotjament de WordPress del mercat. Aquí és com es desglossa tot:

 • Els plans d’allotjament de SiteGround comencen a partir de 3,95 dòlars al mes.
 • El registre de dominis a SiteGround és de 14,95 dòlars anuals.
 • Això fa 62,35 dòlars en total per al primer any.

Alternativament, si teniu un pressupost molt ajustat, també podeu anar amb Namecheap per a domini i hosting (considerant els seus preus molt baixos, la qualitat de l’allotjament és sorprenentment).

 • Els plans d’allotjament de Namecheap comencen a partir de 9,98 dòlars l’any.
 • Registre de dominis a Namecheap:
  • $ 0 si voleu utilitzar el .LD lloc web.
  • 10,69 dòlars anuals per a .com.
 • Això significa que costarà des de 9,98 dòlars fins a 20,67 dòlars en total durant el primer any.

L’elecció és vostra.

Pas 4: compra el teu domini

Aquest és l’últim pas. Després d’això, tindreu el nou nom de domini registrat i llest per utilitzar-lo.

En endavant, faré servir Namecheap com a exemple. Com he comentat, considero que són una de les millors opcions per al registre de dominis.

1. Aneu a Namecheap i escriviu el nom de domini desitjat al quadre de cerca principal

Feu clic al botó de cerca:

Com puc registrar el meu propi nom de domini?

2. Reviseu els possibles dominis i trieu el que vulgueu

trieu el domini que vulgueu

Cercant aquesta llista, la pestanya etiquetada “dominis de 0,88 dòlars” em va interessar. Vaig acabar trobant una oferta fantàstica de domini cavemanrecipes.club, així que vaig decidir triar-la.

Dominis de 0,88 dòlars

Tot el que necessita ara és fer clic a la icona “Afegeix al carret” visible a la cantonada de la captura de pantalla de dalt.

3. Revisa el carretó

Després de fer clic al botó “visualitzar el carretó”, podreu veure una pàgina de sortida prou llarga. Aquí és on podeu comprovar si tot va bé.

Veure cistella

Alguns dels detalls més importants:

 • Podeu registrar el vostre domini per a qualsevol cosa entre un i deu anys. La teva elecció.
 • És aconsellable deixar l’opció “WhoisGuard” activada. Us ofereix un complet anonimat i privadesa per a la vostra informació personal més important.

A la secció “Milloreu el vostre lloc”, podeu veure ofertes addicionals per a coses com ara allotjament, certificat SSL, correu electrònic privat i integració de Gmail. Cap d’aquests és obligatori. Si només voleu que es registri un nom de domini, no cal afegir-ne cap.

Podeu fer clic a “confirmar la comanda” per finalitzar el procés o bé introduir un codi promocional si en teniu.

4. Creeu un compte de Namecheap

El següent pas és crear un compte amb Namecheap (o iniciar la sessió en un ja existent). Això és necessari per completar el procés de facturació i convertir-se en usuari registrat amb Namecheap.

crear un compte amb Namecheap

Després de crear el compte Namecheap, podeu continuar el procés de checkout i continuar amb el pagament.

5. Pagueu el nom del domini

Namecheap us ofereix un bon grapat d’opcions de pagament.

opcions de pagament amb Namecheap

M’agrada utilitzar PayPal per als meus pagaments en línia, però no podeu seleccionar el pagament tradicional amb targeta de crèdit o qualsevol altre mètode. Si seleccioneu targeta de crèdit, haureu de proporcionar totes les dades de la targeta, com en qualsevol altra plataforma de compres en línia.

Feu clic a “Continua” quan estiguis llest.

6. Reviseu el resum del pagament i autoritzeu-lo

A la pàgina següent es mostrarà el resum de pagaments. Si heu seleccionat PayPal com a mètode, haureu d’autoritzar el pagament amb PayPal. Per això, hi ha el botó familiar de PayPal.

resum de pagament

7. Reviseu la pàgina “gràcies”

Això és! Acabeu de registrar el vostre nom de domini amb èxit.

A la pantalla següent, podeu revisar la vostra comanda, descarregar el rebut i començar a gestionar el vostre nou domini i la seva configuració. Namecheap us ofereix un parell d’opcions:

administració del vostre nou domini

Però abans d’anar:

8. Verifiqueu la vostra adreça de correu electrònic

Aquest és un pas bastant nou en el procés de registre del nom de domini. Per citar la font oficial:

A partir de l’1 de gener de 2014, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) va ordenar que tots els registradors acreditats per l’ICANN comencin a verificar la informació de contacte WHOIS per a tots els nous registres de domini i les modificacions de contacte del Registrant..

El que això significa bàsicament és que teniu 14 dies des que vau registrar el nom de domini per verificar la vostra adreça de correu electrònic. Heu de rebre un correu electrònic sobre això a Namecheap. Tot el que heu de fer és fer clic a l’enllaç de confirmació que hi ha a dins.

Que segueix?

Ara ja teniu el vostre nom de domini nou, teniu un control total sobre allò que voleu fer amb ell.

Algunes opcions:

 • Compra un compte d’allotjament web i llança un lloc web al teu domini.
 • Redireccionar el domini a un compte / lloc web d’allotjament existent.
 • Configura un compte de correu electrònic o una redirecció de correu electrònic mitjançant el domini.

Per obtenir més informació sobre això, podeu dirigir-vos al vostre nou tauler de comandament Namecheap (normalment disponible a https://ap.www.namecheap.com/ i començar a fer servir la configuració allà mateix. També podeu contactar amb els agents d’assistència de Namecheap per obtenir més ajuda..

A tall d’exemple, aquí teniu el aspecte del meu tauler ara mateix:

Tauler de control de Namecheap

…i ja està. Ara hauríeu de saber tot el que necessiteu per començar. Bona sort!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me