Com instal·lar WordPress: la famosa instal·lació de 5 minuts de WordPress senzilla

Ofertes de WordPress


WordPress li agrada presumir de la seva famosa “instal·lació de cinc minuts”, afirmant que és tan fàcil instal·lar WordPress que qualsevol pot obtenir funcionament amb un lloc que s’allotja en si mateix en qüestió de minuts! Tanmateix, per a la majoria de gent, la instal·lació de WordPress per primera vegada tindrà una durada significativa de només cinc minuts, sobretot perquè haureu de caçar en més d’un lloc per treballar pels diferents passos implicats..

Si us ha semblat que s’està treballant per començar amb una instal·lació de WordPress per aquest mateix motiu, aquesta guia és per a vosaltres. A continuació, simplificaré tot el procés d’instal·lació de WordPress, treballant cada pas al seu torn per mostrar-vos exactament què cal fer.

Nota: Molts usuaris nous prefereixen fer servir l’instal·lador de WordPress que inclou el seu paquet d’allotjament. Certament, és més ràpid, però és possible que la vostra empresa de hosting faci canvis, possiblement no desitjables, com ara agrupar plugins addicionals o inhabilitar les actualitzacions de seguretat automàtiques. Si utilitzeu un servei d’allotjament genèric i de baix pressupost i teniu prou confiança, pot ser que sigui millor fer-ho tot manualment.

Què necessitareu

Per instal·lar WordPress manualment, necessitareu:

 • Un navegador web (com el que feu servir ara)
 • Un client FTP. Això us permetrà penjar fitxers al servidor on s’allotja el vostre lloc web. Personalment, faig servir Coda, una aplicació d’edició de codis amb client FTP inclòs, però si només necessiteu FTP podeu triar de la nostra llista dels cinc principals clients FTP que hi ha..
 • Accés al vostre servidor per crear bases de dades, el vostre proveïdor d’allotjament us proporcionarà una eina anomenada phpMyAdmin per fer-ho. En cas de dubte, pregunteu-los!

Ho demostraré en un servidor remot (és a dir, a Internet), que és on suposo que no voldreu allotjar el vostre lloc de WordPress. Si voleu instal·lar WordPress a la vostra màquina local, també necessitareu una aplicació anomenada MAMP, que us permeti executar WordPress al vostre ordinador. Tingueu en compte que no necessitareu un client FTP si esteu executant WordPress localment.

Què fareu

El procés consta de tres passos:

 1. Creeu una base de dades al vostre servidor.
 2. Baixeu WordPress i copieu-lo al vostre servidor.
 3. Executeu la instal·lació de WordPress.

A cada pas, afegiré notes en cursiva per als lectors que instal·lin WordPress localment, assenyalant les diferències del procés. També inclouré moltes captures de pantalla perquè pugueu seguir-lo visualment.

1. Creació d’una base de dades

La base de dades conservarà tot el contingut del vostre lloc i sense ell, WordPress i el vostre lloc de WordPress no funcionaran. Podeu crear la vostra d’una de les dues maneres, segons la configuració del proveïdor d’allotjament:

 • a través de les pantalles d’administració d’allotjament
 • utilitzant phpMyAdmin

Si instal·leu WordPress localment, haureu d’utilitzar phpMyAdmin.

Amb el meu proveïdor d’allotjament (nota: si encara no heu escollit un amfitrió, aquí hi ha un article pràctic sobre això, faig servir les seves pantalles d’administració per crear una base de dades, així que mirem primer això.

Utilitzant l’administrador d’allotjament per crear una base de dades

A les pantalles d’administració d’allotjament, busqueu una opció anomenada “bases de dades”, “administreu bases de dades” o alguna cosa similar. El nom exacte variarà segons el vostre proveïdor.

Per exemple, aquí teniu la pantalla que faig servir:

Instal·lació de WordPress: pantalla d’administració de bases de dades d’allotjament

Si utilitzeu una pantalla d’administració similar, seguiu aquests passos:

 1. Poseu un nom a la base de dades i escriviu-lo al camp.
 2. Fer clic a Crear base de dades i afegir usuari.
 3. Llavors se li demanarà que introduïu una contrasenya per al nou usuari associat a aquesta base de dades. Trieu una contrasenya, escriviu-la i feu clic a D’acord.
 4. Anoteu el nom de la base de dades, el nom d’usuari i la contrasenya. Necessitareu més endavant.

I, ja és així, la vostra base de dades està preparada!

Utilitzant phpMyAdmin per crear una base de dades

Si el proveïdor de hosting us ofereix phpMyAdmin com a part del vostre paquet, o si feu servir MAMP per instal·lar WordPress localment, podeu fer-ho per crear la vostra base de dades.

 1. A la pantalla d’administració de hosting o a la pantalla de benvinguda del MAMP, feu clic a l’enllaç que hi ha a phpMyAdmin, que podria semblar una cosa així:

Accés a phpMyAdmin mitjançant cPanel

 1. S’obrirà la pantalla de benvinguda phpMyAdmin. Feu clic a Bases de dades pestanya a la part superior esquerra per obrir la pantalla de bases de dades:

Creació d'una base de dades en phpMyAdmin

 1. A la Crea base de dades camp, escriviu el nom de la base de dades.
 2. Feu clic a la tecla Crear botó.

I amb això, es crearà la vostra base de dades. Anoteu el nom de la base de dades per a més endavant. El nom d’usuari i la contrasenya s’imposaran per defecte a arrel.

Així, es fa el pas 1 i aquesta és la part més complicada. És senzill navegar per aquí endavant!

2. Baixar i carregar WordPress

Ara cal descarregar la versió més recent de WordPress.

 1. Vés a la pàgina de baixada de WordPress, que es mostra a continuació.

Descàrrega de WordPress

 1. Feu clic a la tecla Descarregueu WordPress botó per descarregar un fitxer zip que conté tots els fitxers WordPress al vostre ordinador.
 2. Descomprimiu el fitxer del vostre ordinador de la mateixa manera que normalment descomprimireu qualsevol altre fitxer. Ara tindreu una carpeta trucada wordpress amb tots els fitxers WordPress que hi ha. Anoteu la ubicació de la carpeta.

A continuació, heu de penjar WordPress al vostre servidor.

 1. Ara obriu el vostre client FTP. Inicieu la sessió al FTP del vostre servidor mitjançant els detalls d’inici de sessió FTP que us va proporcionar el vostre proveïdor d’allotjament al crear el compte. Si no esteu segurs d’aquests, pregunteu-los. Necessitareu l’adreça del servidor, el nom d’usuari i la contrasenya.
 2. Al client de FTP, cerqueu el fitxer wordpress carpeta de la vostra màquina local i public_html carpeta del servidor. Hauríeu de poder veure els dos al costat. A tall d’exemple, aquí teniu la meva a Coda:

Copiar WordPress al servidor mitjançant un client FTP

Tingueu en compte que la meva carpeta del servidor remot està buida perquè estic instal·lant WordPress en un subdirector. Els vostres tindran altres fitxers allà, no en feu cas.

 1. Ara arrossegueu el contingut del document wordpress carpeta (no la carpeta en si) a la vostra public_html carpeta. El vostre client FTP copiarà els fitxers al servidor.
 2. Espereu que els fitxers s’acabin de copiar. Podeu veure com es copia la meva a continuació:

Carregueu WordPress a un servidor remot mitjançant Coda

Ara que heu copiat els fitxers, ja esteu preparat per a la tercera i última fase: executar la instal·lació de WordPress.

3. Execució de la instal·lació de WordPress

La vostra base de dades i fitxers estan al seu lloc i ja esteu preparats per instal·lar WordPress!

 1. Obriu el navegador i aneu al vostre lloc web.
 2. Veureu la primera pantalla d’instal·lació de WordPress:

Instal·lació de WordPress: trieu el vostre idioma

 1. Seleccioneu l’idioma que vulgueu fer servir i feu clic Continuar.
 2. A continuació, veureu una pantalla que us indica quina informació haureu de proporcionar:

Instal·lació de WordPress: pantalla de requisits

 1. Com s’ha esmentat anteriorment, haureu de notar tota aquesta informació des del moment en què creeu la vostra base de dades. Feu clic a Som-hi!
 2. A la pantalla següent, introduïu el nom de la base de dades, el nom d’usuari i la contrasenya. Si treballeu localment, el nom d’usuari i la contrasenya es faran per defecte arrel. Altrament, seran el que heu especificat quan heu creat la base de dades.

Instal·lació de WordPress: proporcionant detalls de base de dades

 1. Deixeu el Base de dades de l’amfitrió i Prefix de la taula com són (compte: si teniu cap dubte, pregunteu al vostre amfitrió què haureu d’introduir com a amfitrió de bases de dades, ja que això pot variar entre els proveïdors d’allotjament, suposant que ja no us ho han notificat en un correu electrònic anterior quan us vau inscriure inicialment. pels seus serveis) i feu clic Presentar.
 2. A continuació, veuràs la meva pantalla favorita: la que et diu que WordPress està a punt per instal·lar-la Ben fet!

Instal·lació de WordPress: pantalla de notificació de treball de base de dades

 1. Feu clic a Executeu la instal·lació per accedir a la pantalla de detalls del lloc:

Instal·lació de WordPress: pantalla de detalls del lloc

 1. Finalment, introduïu les dades del vostre lloc: el títol del lloc, el vostre nom d’usuari i la vostra contrasenya i l’adreça de correu electrònic. Si voleu que Google trobi el vostre lloc, deixeu el directori Privacitat casella marcada. Feu clic a Instal·leu WordPress.
 2. WordPress s’instal·larà i veuràs una pantalla d’èxit:

Instal·lació de WordPress: instal·lació completa de la pantalla

 1. Ara podeu iniciar la sessió al vostre lloc fent clic a la tecla Iniciar Sessió i introduir les credencials que vau proporcionar en instal·lar WordPress.

Instal·lació de WordPress: inicieu la sessió al vostre lloc nou

 1. Això us portarà al tauler de control de WordPress.

El tauler de comandament de WordPress

Enhorabona, heu instal·lat correctament WordPress i ara podeu començar a gestionar el vostre lloc!

Resum

La instal·lació de WordPress pot ser, certament, una mica desconcertant per a la majoria de nous usuaris, esperem que aquesta guia hagi tret una mica de por. Simplement seguiu els passos esmentats al seu torn i hauríeu d’instal·lar i funcionar WordPress nou en molt poc temps (potser fins i tot cinc minuts ?!). Bona sort!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me