En må-lese guide til å finne – og kjøpe – temaer på ThemeForest!

WordPress-tilbud


Ønsker du å finne det perfekte WordPress-temaet? Da har du flaks. Nedenfor vil jeg ta en detaljert titt på ThemeForest – et av de mest populære stedene å kjøpe WordPress-temaer – og dele noen viktige tips for å sikre at du ikke ender med en søkk.

Når du bygger et vellykket nettsted, er ditt valgte tema en av de viktigste brikkene i puslespillet. Tross alt er et tema hovedansvar for ikke bare stilen og designen til et nettsted, men ofte også mye av funksjonaliteten.

Å kjøpe et tema er med andre ord ikke en beslutning du bør ta lett. I stedet vil du veie opp alle alternativene dine før du hopper inn – og når det kommer til alternativer, er ThemeForest et nettsted som virkelig ikke kan slås.

Så len deg tilbake, slapp av og nyt, mens jeg forteller deg alt du trenger å vite om å kjøpe temaer på ThemeForest.

Hva er ThemeForest?

ThemeForest ble lansert i 2008 og er verdens mest populære WordPress-temamarked, og sammenkobler WordPress-temautviklere med sultne kjøpere. ThemeForest er en del av den syv eiendommer Envato Market-familien (samlet i 2014), som også inkluderer den nå ekstremt velkjente markedsplassen for WordPress-plugin, CodeCanyon.

ThemeForest hjemmeside

På grunn av populariteten er ThemeForest en av de beste måtene for WordPress-utviklere å tjene penger – bare utvikle et tema, last det opp til ThemeForest og, etter validering med kvalitetskontroll, begynne å selge til et stort basseng med kvalifiserte kjøpere. Avhengig av om de selger utelukkende gjennom ThemeForest og hva salgsmengden deres er, tjener temautviklere et sted mellom 45% og 87,5% av salget.

Selv om Envatos økonomiske detaljer ikke offentliggjøres, er statistikkene som er tilgjengelige absolutt svimlende. I 2014 ble det avslørt at Envato hadde betalt en kjølig kvart milliard dollar til sine selgere, hvor 48 av selgerne hadde generert mer enn $ 1 million salg hver. Og i 2017 trakk Envato inn hele 47,4 millioner dollar i nettoresultat.

Fra et temakjøpers perspektiv – hovedfokuset for dette innlegget – er du bortskjemt med valget. ThemeForest viser imponerende 12.000 pluss WordPress-temaer, vanligvis priset rundt $ 60 hver, selv om Envato flyttet for å la forfattere sette sine egne priser i 2016.

Komme i gang: Finne et tema

Med så mange temaer å velge mellom, er det tøft å begrense valget – jeg vet av personlig erfaring at det er altfor lett å bruke flere timer (til og med dager!) Med å stirre blankt på hundrevis av forskjellige temaer..

ThemeForest er imidlertid utstyrt med en rekke funksjoner som hjelper deg å finne det perfekte temaet.

Til å begynne med, ThemeForest støtter en nyttig søkefunksjon, som lar deg finne temaer basert på de foretrukne nøkkelordene dine. Temaer er også delt mellom 14 kategorier på toppnivå (bedriftstemaer, bloggetemaer, e-handelstemaer og så videre), noe som skal hjelpe deg å finne noe passende.

Etter at du har utført ditt første søk (eller kategorivalg), vil ThemeForest returnere en lang liste med relevante temaer. For å hjelpe deg med å begrense søket ytterligere, vil du kunne sortere disse basert på fem kriterier oppført over søkeresultatene:

 • Best Selgere
 • Nyeste
 • Best vurdert
 • Trender
 • Pris

Alternativer for temafilter på ThemeForest

For å hjelpe deg med å trimme listen ytterligere, tilbyr ThemeForest også et brukervennlig filtreringssystem, som du finner til venstre for listen over hovedresultater. Du kan filtrere listen basert på:

 • Kategori
 • Tags
 • Pris
 • Salgs
 • Generell vurdering
 • Dato lagt til
 • Programvareversjon (mer nyttig for maler som ikke er WordPress)
 • Kompatibilitet (f.eks. Temaer som er WooCommerce-kompatible)

Etter å ha sortert og filtrert listen avhengig av dine behov, bør du da jobbe med et mye mer håndterbart antall temaer.

Selvfølgelig, hvis du virkelig ikke har tid til alt dette (eller hvis du allerede har prøvd og uansett grunn ikke har fått noe sted), kan du alltid hoppe til ThemeForests nåværende bestselgere-side, eller sjekke ut noen av toppforfatterenes porteføljer ved å finne de mest solgte temaene og klikke på forfatternavnene som vises i høyre sidefelt.

Før du kjøper: Hvordan velge et tema

Etter å ha valgt kriteriene du ønsker å bruke for å begrense kandidatene, er det på tide å undersøke mer detaljert. I denne delen vil jeg diskutere noen av de konkrete tingene du kan se på når du vurderer et tema:

Utforsk demosiden

Hvert tema på ThemeForest har en live forhåndsvisning – et nyttig verktøy som lar deg se et tema i aksjon på et forhåndskonfigurert nettsted, som skal demonstrere hovedfunksjonene og funksjonalitetene.

Live-forhåndsvisningen vil også gi deg muligheten til å teste noen av temaets tilpasningsinnstillinger, for eksempel å endre fargeskjemaet eller prøve forskjellige oppsett og bakgrunner. Det er verdt å teste disse tilpasningene grundig, da dette vil gi deg en bedre ide om hvordan et tema vil se ut når det er utstyrt med merkevarebyggingen din.

Ett ord av forsiktighet: Forsøk å evaluere temaet uten å bli påvirket av bildene. De fleste forhåndsvisning av temaer inneholder ekstremt spesifikke bilder av høy kvalitet. Men i mange tilfeller er dette førsteklasses bilder du ikke har rettighetene til å bruke (med mindre du kjøper dem separat).

Ofte vil temautvikleren spesifisere i beskrivelsen om temaet faktisk kommer med rettighetene til å bruke bildene.

Når du ser på et demoside, bør du også gjøre et poeng av å åpne det på en mobilenhet, eller bruke noe som Chrome Developer Tools for å forhåndsvise den mobile versjonen. I disse dager skjer omtrent halvparten av all Internett-trafikk på mobile enheter, så du vil at det valgte temaet ditt skal se bra ut også på disse.

Mens nesten alle moderne WordPress-temaer er lydhøre, vil du fortsatt utforske mobildemoen for å sikre at responsiv design blir implementert godt.

Vurder Nitty-Gritty detaljer i sidelinjen

Sidefeltet til hvert enkelt temas individuelle oppføringsside gir veldig verdifull informasjon som hjelper deg å ta din beslutning:

 • Antall salg – hvis et tema selges av tusenvis, vil det sannsynligvis være et godt tema, og utvikleren vil ha ressurser til å fortsette å oppdatere og forbedre det.
 • Kjøper vurdering – gode temaer vil tiltrekke seg høye rangeringer, og omvendt (vær oppmerksom på antall rangeringer også).
 • Sist oppdatert – et WordPress-tema som ikke har hatt en oppdatering på en stund, er mer utsatt for sikkerhetsproblemer og kompatibilitetsproblemer. Hvis det har gått seks pluss måneder siden forrige oppdatering, er det ikke et godt tegn.
 • kommentarer – mindre viktig enn de pleide å være, men kommentarfeltet er et bra sted å lete etter mer detaljerte kjøpertanker. Det vil også gi deg et innblikk i hvor responsiv utvikleren er, og hvordan de generelt håndterer problemer.

Viktig informasjon i sidefeltet ThemeForest

Les beskrivelsen

Det lønner seg også å lese salgsbeskrivelsen på temas produktside. Det er her forfatteren vil liste opp hovedfunksjonene og dele eventuelle bonuser – for eksempel inkluderer noen temaer flere premium plugins i prisen, noen ganger verdt $ 100 eller derover..

Du finner også annen relevant informasjon, for eksempel kompatibilitet med WordPress-plugins og om bildene er inkludert eller ikke.

Brukerstøtte

Det er lett å tenke: Hei, jeg vet allerede hvordan jeg bruker WordPress – det er ikke så vanskelig. Jeg vil ikke trenge hjelp, så hva betyr egentlig støtte? Dessverre går ting noen ganger i stykker, eller kanskje du ikke klarer å få temaet satt opp på akkurat slik du håpet. I et slikt scenario er temautvikleren den klart mest kvalifiserte hjelpekilden.

I 2019 kommer alle temaer med seks måneders støtte fra utvikleren inkludert i kjøpesummen. Du har også muligheten til å utvide den støtten til 12 måneder mot en ekstra avgift. Denne ekstra avgiften avhenger av listeprisen på temaet – vanligvis er det omtrent 30% av listeprisen for å utvide støtten.

ThemeForest supportpolitikk for utviklere

I løpet av denne støtteperioden er forfatteren opptatt av å svare på spørsmål om hvordan temaet fungerer, dets funksjoner og hvordan sette opp spesifikke funksjoner. Det er imidlertid verdt å påpeke at støttetjenestene ikke inkludere installasjon eller personlig tilpassing (dette er fremdeles, som det skal være, helt på temakjøperen for å ordne opp).

Noen temautviklere tilbyr støtte direkte gjennom kommentarfeltet fra Envato, mens andre bruker sin egen webside og et forum / billettsystem. Noen gjør begge deler.

Bestselgende WordPress-temaer

Hvis du er usikker på hvilket tema du vil kjøpe, anbefaler jeg å ta en titt på bestselgerlisten.

Dette er temaene som allerede har solgt hundretusenvis av eksemplarer. Det er ikke å si at de nødvendigvis er de ‘beste’ temaene på ThemeForest – og det er det helt sikkert for ikke å si at de nødvendigvis er de beste temaene for nettstedet / bedriften din. Men de har en tendens til å ha ganske mye for seg, for eksempel en kombinasjon av stilige design, en overflod av funksjonalitet (noe som faktisk kan virke mot dem på noen måter, fordi jo mer funksjonalitet et tema har, jo mer er det utsatt for komplikasjoner og / eller sakte lastehastigheter) og sterke brukervurderinger.

Det er trygt å si at utviklerne av et tema med et stort antall brukere vil ha hatt mange tilbakemeldinger, vil ha gjort betydelig innsats for å stryke ut eventuelle knekk og vil motiveres til å fortsette å utvikle og forbedre temaet i årene som kommer..

En viktig ting å merke seg om toppselgende temaer på ThemeForest er at de er nesten alle flerbruksformål. Dette betyr at de alle er utstyrt med massevis av tilpasningsalternativer, potensialet til å lage flere oppsett og forskjellige innebygde funksjoner som du vanligvis ikke vil kunne finne i de enklere kollegene (for eksempel innebygd dra-og-slipp. sidebyggere, skyvekontroller og bildegallerier). Dette er ofte sant til det punktet hvor de er allsidige nok til å brukes i omtrent enhver nisje – noe som ofte gjør dem populære blant webdesignbyråer og frilansere som bygger nettsteder for kunder.

Her er en rask titt på noen av ThemeForests mest populære WordPress-temaer – som alle har nettet utviklerne godt over 1 million dollar i inntekter.

Avada (549 000 pluss salg)

Avada tema demo nettsted

Pris: $ 60 | Live Demo | Full detaljer

– av ThemeFusion.

X Theme (205 000 pluss salg)

X-temaside

Pris: $ 59 | Live Demo | Full detaljer

– av Themeco.

Fold ut (194 000 pluss salg)

Brett tema-demo-nettsted

Pris: $ 60 | Live Demo | Full detaljer

– av Kriesi.

BeTheme (174 000 pluss salg)

BeTheme demo nettsted

Pris: $ 59 | Live Demo | Full detaljer

– av Muffin Group.

Jupiter (124 000-pluss salg)

Jupiter X-demonstrasjonsside

Pris: $ 59 | Live Demo | Full detaljer

– av Artbees.

Downsides of ThemeForest

Til tross for mengden kunder som kjøper fra ThemeForest, er det ikke populært, og det er noen få ulemper å kjøpe fra denne markedsplassen.

Den første (og største) ulempen er kvalitet: ThemeForest har historisk sett omtrent enhver WordPress-utvikler en plattform for å selge temaer, og ikke alle er skapt like.

Selv om ThemeForest har satt retningslinjer for et temas kode, sikkerhet og mer, har ThemeForest fortsatt et godt rykte for oppblåste, dårlig kodede temaer. Du kan minimere sjansen for å komme inn på et slikt tema ved å følge tipsene ovenfra, for eksempel å sjekke rangeringene og sist oppdatert dato.

En annen kritikk rettet mot ThemeForest er temalåsing – et scenario som ofte forekommer med noen av de supersidige flerbruks-temaene vi allerede har nevnt (og faktisk med mange flerbruks-temaer IKKE på ThemeForest).

Når du velger et flerbruks-tema, har du en nesten ubegrenset grad av fleksibilitet – når det gjelder oppsett, tilpasningsalternativer og funksjoner. For å bruke alle disse alternativene, avhenger imidlertid temaet sterkt av skreddersydde kortkoder eller spesialbygde sidebyggere.

Problemene kommer når du vil endre temaet lenger nede på linjen, fordi det nye temaet du velger ikke gjenkjenner snarveiene eller sidebyggerinnhold. I stedet vil de bli vist på siden som ubrukelig kode (i stedet for uansett hva kortkoden ble designet for å vise), og alle de herlige layoutene du har brukt timer på å lage, vil bli redusert til steinsprut i løpet av klikk. Yikes!

Dessverre, med mindre temautvikleren inkluderer snarveiene eller sidebyggeren som en egen plugin, er det ingen vei rundt dette.

En siste, og dessverre vanlig, ting å merke seg når det gjelder mange ThemeForest-temaer er at noen nye utviklere vil laste opp et tema, tjene en god del salg og deretter gå videre – dvs. at de ikke vil fortsette å utvikle og oppdatere dem (spesielt hvis nevnte temaer ikke kan ikke bevise alt det populære / lukrative).

Hvis temaet ble gjort bra, trenger dette ikke være et problem, men det er verdt å vurdere om du planlegger å bruke temaet i årene som kommer, siden du kan oppleve at det til slutt blir ustabilt og / eller utdatert. Det er ingen garanti mot dette, men hvis du forsker litt på forfatteren (ved å se på historien deres, nåværende portefølje og så videre), kan du i det minste være i stand til å begrense sjansene for at det skjer.

En annen god indikator er antall salg temaet har gjort – siden populære temaer til en viss grad er mer sannsynlig å bli videreført.

Beyond ThemeForest: The Alternatives

Selvfølgelig er det mange, mange andre steder å kjøpe WordPress-temaer på nettet, og det lønner seg nesten alltid å vurdere alternativene dine før du begår.

Det er flere andre store markedsplasser der ute som har et bredt utvalg av temaer – Malmonster, MOJO-temaer og Kreativt marked som er tre av de mest kjente eksemplene (finn ut mer om de to sistnevnte her.

I tillegg er det også mange respekterte WordPress-temabutikker rundt – noen av de mest kjente er Elegante temaer, StudioPress, Themify og ThemeIsle. Hvis du er interessert, har vi faktisk satt sammen en enorm liste over omtrent alle de forskjellige kvalitetsalternativene som finnes her.

Og hvis du jobber med et budsjett, er det offisielle WordPress-temarommet stedet å få pålitelig av høy kvalitet gratis temaer!

Siste tanker

Hvis du er på jakt etter et nytt WordPress-tema, vil det være dumt å utelukke ThemeForest. Du hører kanskje noen grublings om kvalitetsproblemer, men hvis du holder deg til de høyt rangerte, veletablerte temaene, kan du ikke virkelig gå langt galt – disse temaene selger godt av en grunn, og det er vanligvis fordi de er i god kvalitet av spekteret.

ThemeForests viktigste salgsargument er selvfølgelig valg. Og med mer enn 12 000 WordPress-temaer tilgjengelig, er det virkelig noe for enhver smak!

Bruker du – eller har du tidligere brukt – ThemeForest? tanker?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map