Viktigheten av å sikkerhetskopiere et WordPress-nettsted: En guide til bruk av VaultPress

WordPress-tilbud


Se for deg et scenario der hele nettstedet ditt ganske enkelt … forsvinner. Den vakre spesialbygde designen, hundrevis av innlegg du har arbeidet med, og alle disse kommentarene du har jobbet utrettelig for å generere – borte! Det er ikke en fin tanke?

Du kan tro at du har fått WordPress alt sammen, og at det ikke er behov for å bekymre deg for at noe vil gå galt – men sannheten er at det alltid vil være ting utenfor din kontroll som det er umulig å forutsi, for eksempel en bestemt hacker , et alvorlig hostingbrudd, ødelagte oppdateringer, menneskelige feil og / eller kompatibilitetsproblemer (for å nevne noen).

Dette er alle veldig reelle risikoer som kan til og med overraske de mest forberedte nettredaktører, men nok med den voldsomme krangel – la oss gjøre oppmerksom på hvordan du kan beskytte nettstedet ditt fra det utenkelige: å gå tapt.

Løsningen er enkel: lage vanlige sikkerhetskopier.

Du må ta en sikkerhetskopi av nettstedet ditt – hvis du ikke gjør det, er det en av de største feilene du kan gjøre.

Tenk på en sikkerhetskopi litt som å ta et øyeblikksbilde av nettstedet ditt på et bestemt tidspunkt – et øyeblikksbilde som du kan bruke til å gjenopprette det til en tidligere stat.

Så hvis noe skulle gå galt med nettstedet ditt i dag, kan du bare gjenopprette gårsdagens sikkerhetskopi, når alt kjørte som smurt. Enkelt og logisk, ikke sant?

Fordeler og ulemper med å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt

Før du utfører online aktivitet, er det lurt å se på fordeler og ulemper.

Det bør ikke være annerledes for sikkerhetskopiering av nettstedet ditt, så la oss begynne med å se på noen av positive tingene.

  • Bedre trygg enn beklager – du tror kanskje du er super forsiktig, men ting går galt. Hvis det verste skulle skje, vil du være mer enn litt takknemlig for at du sikkerhetskopierte nettstedet ditt.
  • Beskytt mot sikkerhetstrusler – Hvis et virus tar tak i nettstedet ditt (eller en hacker får tilgang), kan du i det minste gjenopprette det til tilstanden før kompromisset.
  • Problemer med oppdateringer / kompatibilitet – ikke alle WordPress-plugins og temaer er kompatible med den nyeste versjonen av WordPress. Du kan gjøre alt riktig, men hvis det er et kompatibilitetsproblem du ikke er klar over, kan det føre til hvitskjerm. I dette scenariet, igjen, vil du være takknemlig for sikkerhetskopiene.
  • Enkel migrering – Hvis du vil flytte nettstedet ditt til en ny URL eller en hostingkonto, kan du ganske enkelt laste opp en sikkerhetskopiert versjon av nettstedet ditt. Lett peasy.
  • Rolig til sinns – Hvis du ikke er klar over WordPress-sikkerhet (eller til og med hvis du er), kan det hende du er i tvil om nettstedet ditt er virkelig trygt, en komplett sikkerhetskopi av nettstedet vil gi deg en siste forsvarslinje, og hvis noe går feil, vil du fremdeles kunne berge en fungerende versjon av den. Ikke undervurder verdien av sjelefred – tross alt, vi vil gjerne sove litt lettere, ikke sant?

Nå for ulempene, og jeg snakker virkelig her når jeg sier det det er ingen.

Ingen. Nada. null.

Det er ikke en eneste rimelig grunn jeg kan tenke på for ikke å ta sikkerhetskopi av nettstedet ditt – ja, det er så viktig.

La oss se på hvordan vi tar sikkerhetskopi av et WordPress-nettsted – og introduserer uten tvil den beste WordPress-sikkerhetstjenesten som finnes: VaultPress!

Vi presenterer VaultPress

Hvis du er ute etter en rimelig og pålitelig sikkerhetskopitjeneste, anbefaler jeg – og en mengde andre fagpersoner – på det sterkeste å bruke VaultPress.

“Hvorfor VaultPress?” Jeg hører deg spørre.

Fordi det handler om den enkleste, mest pålitelige og problemfrie tjenesten tilgjengelig – støttet av det faktum at den er ekstremt godt administrert og støttet * av menneskene bak WordPress.com Automattic.

VaultPress nettsted

For å komme i gang, installer den offisielle VaultPress-plugin-en på ditt WordPress-drevne nettsted, registrer deg for et abonnement og legg inn nødvendige detaljer (mer om dette nedenfor). Plugin-en synkroniserer nettstedet ditt automatisk med VaultPress-serverne, og hvis ting går galt, vil du kunne gjenopprette hele nettstedet og alt innholdet med et klikk på en knapp..

Det er stor sjelefred – og alt fra bare $ 5 per måned (eller $ 55 i året) for en Lite-lisens, som gir deg daglige sikkerhetskopier og automatiserte nettstedgjenoppretter (hvis du trenger dem) fra et 30-dagers backuparkiv.

Men hvis du ønsker en grundigere beskyttelse, kan det være lurt å vurdere å oppgradere til Basic-planen. Denne lisensen vil sette deg tilbake $ 15 i måneden, eller $ 165 i året hvis du betaler på forhånd.

Hva får disse ekstra pengene deg? Vel, sikkerhetskopier i sanntid for en start – hver gang du gjør en endring på nettstedet ditt, oppretter VaultPress automatisk en sikkerhetskopi. Deretter tar det også timebaserte øyeblikksbilder av nettstedet ditt, og lar deg velge å gjenopprette det fra en hel historie med sikkerhetskopier (i stedet for bare de siste 30 dagene).

Hvis du vil kutte ned på spam, kan du vurdere å skaffe deg en VaultPress Bundle-plan, som også gir tilgang til det Automattic-eide Akismet Plus.

Hvis du er en uerfaren WordPress-bruker, kan du tro at VaultPress vil være vanskelig å konfigurere. I denne delen vil jeg vise deg hvor enkelt det er å lede deg gjennom en komplett sikkerhetskopi og restaurering av nettstedet.

Komme i gang med VaultPress

For å starte, kan du registrere deg for et abonnement på VaultPress-nettstedet ved å logge deg på med WordPress.com-kontoen din.

VaultPress-registrering

Deretter blir du bedt om å fylle ut informasjonen din og nettadressen til nettstedet ditt, og betale via kredittkort (beklager, PayPal godtas ikke).

Etter at du har betalt, er neste trinn å konfigurere VaultPress-kontoen din. Du blir bedt om serverdetaljer (spesielt for å validere FTP- og / eller SSH-tilkoblinger) og innloggingsinformasjon for ditt WordPress-nettsted. Disse trinnene er avgjørende for å aktivere ett-klikk restaurering av nettstedet, så hvis du er usikker på de tekniske serverdetaljene, kontakt webhotellet ditt.

Klikk på den blå knappen for å teste forbindelsen din med detaljene som er angitt. Du får en bekreftelse på om testen er vellykket, og det er på tide å installere VaultPress WordPress-plugin.

For å forenkle installasjonsprosessen, installerer VaultPress automatisk plugin-en ved å klikke på en knapp, eller du kan gjøre det manuelt ved å gå til Plugins > Legg til ny > Vaultpress > Installere nå > Aktiver plugin-modulen.

Installer VaultPress

Neste trinn er å registrere VaultPress-kontoen din. Gå til det nye VaultPress-alternativet i sidefeltet på dashbordet, og lim deretter inn registreringsnøkkelen som skal ha blitt sendt til din e-postadresse. Avslutt med å trykke på knappen ‘registrere’.

Sikkerhetskopiere nettstedet ditt

VaultPress vil automatisk begynne å lage en sikkerhetskopi av nettstedet ditt – dette kan ta en stund, muligens timer, avhengig av størrelsen på nettstedet, men denne prosessen skjer i bakgrunnen, så du kan stenge nettleseren eller fortsette å jobbe med nettsted.

VaultPress-sikkerhetskopi

Og det er alt som er å lage din første sikkerhetskopi – raskt og smertefritt. Fremover skjer alt i bakgrunnen og er helautomatisert, slik at arbeidet ditt aldri blir forstyrret mens du venter på VaultPress. Sikkerhetskopiene dine er lagret på de pålitelige Automattic-serverne, der du vet at de vil være trygge.

På dette tidspunktet er det verdt å klargjøre forskjellene mellom de to lisensene.

Hvis du har valgt $ 5 Lite-lisensen, vil VaultPress gjenta denne prosessen hver 24. time og opprette en daglig sikkerhetskopi av nettstedet ditt.

Hvis du imidlertid har oppgradert til $ 15 Basic-lisensen, vil VaultPress være langt mer aktiv. I tillegg til den grundige daglige skanningen, tar den også øyeblikksbilder av nettstedet ditt. Det beste av alt er at VaultPress mottar sanntidsvarsler fra nettstedet ditt, så i det øyeblikket noe endres vil det begynne å generere en sikkerhetskopi – for eksempel hvis du har publisert et nytt innlegg eller installert en plugin.

Selv om en daglig sikkerhetskopi i de fleste tilfeller er tilstrekkelig, gir Basic-lisensen deg den litt mer trygghet at hvis noe skulle gå galt, kan du gjenopprette nettstedet ditt uten å miste noe – selv det nyeste arbeidet ditt.

For å se detaljer om sikkerhetskopiene på nettstedet ditt, må du få tilgang til VaultPress-dashbordet, som er atskilt fra WordPress-bakenden. Gå til VaultPress.com og logg deg på med WordPress-kontoen din, eller hopp rett til VaultPress-dashbordet fra WordPress-dashbordet (å ha et eget VaultPress-dashbord er nyttig, fordi hvis nettstedet ditt krasjer og du ikke får tilgang til WordPress-dashbordet, kan du fortsatt få tilgang til sikkerhetskopiene og gjenopprette siden).

Forsiden på dashbordet vil se slik ut:

VaultPress Dashboard

For å se sikkerhetskopiene, klikker du bare på sikkerhetskopiknappen for nettstedet du ønsker. Her vil du se en kalendervisning av alle sikkerhetskopiene dine, pluss en liste over de nyeste sikkerhetskopiene.

VaultPress-sikkerhetskopi

Gjenopprette nettstedet ditt

En av fordelene med et VaultPress-abonnement er selvfølgelig muligheten til å enkelt gjenopprette nettstedet til dets fungerende tilstand dersom noe skulle gå galt. Forhåpentligvis trenger du aldri bruke denne funksjonen, men hvis ting går galt, vil det vise seg å være uvurderlig.

Hvis problemer rammer, gjør VaultPress det superenkelt å gjenopprette nettstedet til sin tidligere prakt – takket være sin ett-klikk gjenopprettingsfunksjon. La oss ta en titt:

Naviger til sikkerhetskopier fra VaultPress-oversikten. Hvis du har en Lite-lisens, kan du bruke et hvilket som helst restaureringspunkt fra de siste 30 dagene. Hvis du derimot valgte Basic-lisensen, kan du bruke hvilken som helst sikkerhetskopi fra levetiden til ditt VaultPress-abonnement.

Velg et restaureringspunkt når du vet at nettstedet ditt var i full stand, og klikk deretter på gjenopprett-knappen. En popup-vindu vises, der du spør hva du skal gjenopprette – database, plugins, temaer, opplastinger og innhold. Hvis noe har gått galt, er min anbefaling å ta sikkerhetskopi av hele nettstedet ditt ved å velge alle fem alternativene. Når du er fornøyd med valgene dine, klikker du på knappen Forbered sikkerhetskopi.

VaultPress Forbered sikkerhetskopi

Husker du i starten av denne opplæringen da jeg ba deg om å sette opp en FTP- eller SSH-tilkobling? Vel, det var fordi du trenger denne forbindelsen for å gjenopprette nettstedet. Hvis du allerede har konfigurert tilkoblingen din, er det ikke noe problem – du ser en skjerm som den nedenfor som viser at du er klar til å gå. Alt du trenger å gjøre er å klikke på den blå gjenopprett nå-knappen.

VaultPress Gjenopprett nå

Dette vil sette nettstedets gjenoppretting i gang, som, avhengig av størrelsen på nettstedet ditt, kan ta litt tid å fullføre. Du kan spore restaureringsprosessen ved å følge fremdriftslinjen.

Og med det blir nettstedet ditt gjenopprettet! En websidegjenoppretting bør ta betydelig kortere tid enn en sikkerhetskopi, og bør fullføres i løpet av få minutter (selv om dette selvfølgelig avhenger av størrelsen på nettstedet ditt). Du vil motta en e-post når restaureringen er fullført.

VaultPress Restore Fullført

Siste tanker

Å bruke VaultPress er en absolutt bris. Hele prosessen – fra konfigurasjon til sikkerhetskopiering til restaurering – er utrolig intuitiv, og selv den mest uerfarne WordPress-brukeren burde ikke støte på noen problemer.

Du kan overbevise deg selv om at fordi ingenting noen gang har gått galt med nettstedet ditt, ikke trenger du en sikkerhetskopitjeneste. Ironisk nok er den eneste gangen du trenger en sikkerhetskopitjeneste når ting går galt – da er det allerede for sent.

Så gjør deg selv en tjeneste og sikkerhetskopier nettstedet ditt en absolutt prioritet. Det er mange gode sikkerhetskopiløsninger der ute for WordPress-brukere, men de fleste eksperter anser VaultPress for å være det absolutt beste av gjengen – Automattic-støttet tjeneste er effektiv, pålitelig, rimelig og, kanskje viktigst, ekstremt godt støttet.

Bare vurder hvor mye tid, krefter og penger du har investert i å bygge nettstedet ditt. Forestill deg følelsen av å miste alt dette i ett fall!

Det holder ikke å tenke på, ikke sant?

* Merk: Få andre sikkerhetskopieringstjenester vil hjelpe deg med å få nettstedet ditt i gang igjen med samme grad av entusiasme som VaultPress-supportteamet (mange WordPress-sikkerhetskopitjenester / plugins tilbyr faktisk ingen støtte i det hele tatt).

Bruker du VaultPress (eller kanskje noe annet)? tanker?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me