Važnost izrade sigurnosne kopije WordPress web mjesta: Vodič za korištenje VaultPressa

Ponude za WordPress


Zamislite scenarij gdje cijela vaša web stranica jednostavno… nestaje. Prekrasan dizajn prilagođen dizajnu, stotine postova na kojima ste radili i svi oni komentari koje ste neumorno radili u stvaranju – nestali! Nije lijepo mišljenje, zar ne?

Možda mislite da ste sve WordPressa razradili i da se ne morate brinuti da će išta poći po zlu – ali, istina je, uvijek će biti stvari koje nisu izvan vaše kontrole i koje je nemoguće predvidjeti, poput odlučnog hakera , ozbiljan prekid hostinga, neispravne nadogradnje, ljudske pogreške i / ili kompatibilnost (da nabrojimo nekoliko).

Sve su to vrlo stvarni rizici koji mogu iznenaditi čak i najbolje pripremljene webmastere, ali dovoljno je i sa zastrašivanjem – skrenimo pažnju na to kako svoju web lokaciju možete zaštititi od nezamislivog: gubitka.

Rješenje je jednostavno: pravite redovite sigurnosne kopije.

Morate napraviti sigurnosnu kopiju vaše web stranice – ako to ne učinite jedna je od najvećih grešaka koju možete učiniti.

Zamislite malo sigurnosne kopije poput snimanja vaše web stranice u određeno vrijeme – snimke pomoću kojih možete je vratiti u prijašnje stanje.

Ako danas nešto ne bude u redu s vašom web stranicom, možete jednostavno vratiti jučerašnju sigurnosnu kopiju, kada je sve teklo kao sat. Lako i logično, točno?

Za i protiv sigurnosne kopije vaše web stranice

Prije poduzimanja bilo kakvih mrežnih aktivnosti, dobro je pogledati prednosti i nedostatke.

Ne bi trebalo biti drugačije za izradu sigurnosne kopije vaše web stranice, pa započnimo s pregledom nekih pozitivnih rezultata.

  • Bolje spriječiti nego liječiti – možda mislite da ste super oprezni, ali stvari idu po zlu. Ako se najgore dogodi, bit ćete više nego malo zahvalni što ste napravili sigurnosnu kopiju svoje web stranice.
  • Zaštitite se od sigurnosnih prijetnji – ako virus preuzme vašu web lokaciju (ili haker dobije pristup), možete je barem vratiti u stanje prije nego što postigne kompromis.
  • Ažuriranja / problemi s kompatibilnošću – nisu svi WordPress dodaci i teme kompatibilni s najnovijom verzijom WordPress-a. Možete učiniti sve kako treba, ali ako postoji problem s kompatibilnošću kojeg niste svjesni, to može dovesti do bijelog zaslona smrti. I u ovom ćete slučaju biti zahvalni na tim sigurnosnim kopijama.
  • Jednostavna migracija – ako želite premjestiti svoju web stranicu na novi URL ili hosting račun, jednostavno možete prenijeti sigurnosnu kopiju verzije svoje web stranice. Lako grašak.
  • Mir uma – ako niste sigurni u sigurnost WordPress-a (ili čak ako jeste), možda imate dugogodišnje sumnje da li je vaša web stranica stvarno sigurna, kompletna sigurnosna kopija web stranice pružit će vam posljednju liniju obrane i, ako nešto pođe pogrešno, još uvijek ćete moći spasiti radnu verziju nje. Ne podcjenjujte vrijednost duševnog mira – na kraju krajeva, svi bismo željeli spavati malo lakše, zar ne?

Dakle, za kontru, i ovdje iskreno govorim nema ih.

Niti jedan. Nada. zilch.

Ne postoji niti jedan razuman razlog zašto ne bih napravila sigurnosnu kopiju vaše web stranice – yup, to je važno.

Dakle, uz to zašto se brinuti, pogledajmo kako sigurnosno kopirati WordPress web mjesto – i uvesti, vjerojatno, najbolju WordPress uslugu sigurnosne kopije tamo: VaultPress!

Predstavljamo VaultPress

Ako tražite pristupačnu i pouzdanu uslugu sigurnosnih kopija, ja – i hrpa drugih stručnjaka – toplo vam preporučam da koristite VaultPress.

“Zašto VaultPress?” Čujem da pitaš.

Budući da je riječ o najjednostavnijoj, najpouzdanijoj i dostupnoj usluzi, potpomognutoj činjenicom da je izuzetno dobro upravljaju i podržavaju * ljudi koji stoje iza WordPress.com Automattic-a.

Web stranica VaultPress

Da biste započeli, instalirajte službeni dodatak VaultPress na svoju web lokaciju sa sustavom WordPress, prijavite se za pretplatu i unesite potrebne detalje (više o tome u nastavku). Dodatak će automatski sinkronizirati vašu web lokaciju s VaultPress poslužiteljima, a u slučaju da stvari pođu po zlu, cijelu web stranicu i sav njezin sadržaj moći ćete u potpunosti vratiti klikom na gumb.

To je sjajni mir – i sve od samo 5 USD mjesečno (ili 55 USD godišnje) za Lite licencu, koja vam omogućuje dnevne sigurnosne kopije i automatizirane obnove web stranica (u slučaju da vam trebaju) iz 30-dnevne sigurnosne kopije.

Ako želite temeljitiju zaštitu, možda biste trebali razmotriti nadogradnju na Osnovni plan. Licenca će vam vratiti 15 USD mjesečno ili 165 USD godišnje ako se plati unaprijed.

Što vam donosi taj dodatni novac? Pa, sigurnosne kopije u stvarnom vremenu za početak – svaki put kada napravite promjenu na svojoj web stranici, VaultPress će automatski stvoriti sigurnosnu kopiju. Tada će biti potrebni i „kratki snimci“ vaše web stranice po satu i omogućiti vam da je vratite iz cijele povijesti sigurnosnih kopija (a ne samo iz prethodnih 30 dana).

Ako želite smanjiti neželjenu poštu, razmislite o nabavci plana VaultPress Bundle, koji također omogućava pristup Akismet Plus vlasništvu tvrtke Automattic.

Ako ste neiskusni korisnik WordPress-a, možda mislite da će VaultPress biti teško konfigurirati. U ovom dijelu želim vam pokazati koliko je lako proći kroz kompletnu izradu sigurnosnih kopija i restauracije.

Početak rada s VaultPressom

Za početak se prijavite za pretplatu na web stranici VaultPress tako da se prijavite sa svojim WordPress.com računom.

VaultPress prijava

Zatim će se tražiti da unesete svoje podatke i URL svoje web lokacije i izvršite plaćanje kreditnom karticom (oprosti, PayPal se ne prihvaća).

Nakon plaćanja, sljedeći je korak konfiguriranje VaultPress računa. Od vas će se tražiti da podaci o poslužitelju (posebno za provjeru FTP i / ili SSH veza) i vjerodajnice za prijavu za vaše web mjesto WordPress. Ovi su koraci kritični za omogućavanje obnove web mjesta jednim klikom, pa ako niste sigurni u detalje tehničkog poslužitelja, obratite se svom web domaćinu.

Kada su uneseni detalji, kliknite plavi gumb da provjerite vezu. Dobit ćete potvrdu je li test uspješan i vrijeme je da instalirate VaultPress WordPress dodatak.

Da bi pojednostavio postupak instalacije, VaultPress će automatski instalirati dodatak klikom na gumb, ili to možete učiniti ručno, idite na Plugins > Dodaj novi > VaultPress > Sada instalirati > Aktivirajte dodatak.

Instalirajte VaultPress

Sljedeći je korak registracija vašeg VaultPress računa. Idite na novu opciju VaultPress na bočnoj traci nadzorne ploče, a zatim zalijepite registracijski ključ koji je poslan na vašu adresu e-pošte. Završite pritiskom na gumb “registriraj”.

Izrada sigurnosne kopije vaše web stranice

VaultPress će automatski započeti s stvaranjem sigurnosne kopije vaše web stranice – to može potrajati neko vrijeme, možda i satima, ovisno o veličini vaše web stranice, ali taj se postupak događa u pozadini, tako da slobodno zatvorite preglednik ili nastavite raditi na svom web stranica.

Rezervna kopija VaultPressa

I to je sve što možete stvoriti prvu sigurnosnu kopiju – brzo i bezbolno. Ako krenete naprijed, sve se događa u pozadini i potpuno je automatizirano, tako da vaš rad nikada neće biti poremećen dok čekate VaultPress. Rezervne kopije pohranjuju se i na pouzdanim poslužiteljima Automattic, gdje znate da će biti sigurne.

U ovom je trenutku vrijedno objasniti razlike između dviju licenci.

Ako ste se odlučili za licencu od 5 USD, VaultPress će ponavljati ovaj postupak svaka 24 sata, stvarajući dnevnu sigurnosnu kopiju vaše web stranice..

Ako ste ipak nadogradili na osnovnu licencu od 15 USD, VaultPress će biti daleko aktivniji. Pored temeljitog dnevnog skeniranja, potrebno je i satne snimke vaše web stranice. Najbolje od svega, VaultPress prima obavijesti u stvarnom vremenu od vaše web stranice, tako da u trenutku kad se nešto promijeni započet će stvaranje sigurnosne kopije – na primjer, ako ste objavili novi post ili instalirali dodatak.

Iako je u većini slučajeva dovoljna dnevna izrada sigurnosnih kopija, licenca Basic vam daje malo više mira, ako u slučaju da nešto pođe po zlu, možete obnoviti web stranicu bez ičega izgubeći – čak i svoj najnoviji rad.

Da biste pogledali detalje sigurnosnih kopija web lokacije, morate pristupiti VaultPress nadzornoj ploči koja je odvojena od stražnjeg dijela WordPress-a. Idite na VaultPress.com i prijavite se putem svog WordPress računa ili skočite ravno na VaultPress nadzornu ploču s nadzorne ploče WordPressa (korisna je zasebna nadzorna ploča VaultPress, jer ako se web stranica sruši i ne možete pristupiti nadzornoj ploči WordPress-a, još uvijek možete pristupite sigurnosnim kopijama i vratite web lokaciju).

Naslovnica nadzorne ploče izgledat će ovako:

Nadzorna ploča VaultPress

Da biste pogledali sigurnosne kopije, jednostavno kliknite sigurnosnu kopiju za web mjesto koje želite. Ovdje ćete vidjeti prikaz kalendara svih sigurnosnih kopija, plus popis vaših najnovijih sigurnosnih kopija.

Zaslon sigurnosne kopije VaultPress

Obnavljanje vaše web stranice

Svakako, jedna od prednosti VaultPress pretplate je mogućnost da se lako vrati vaša web stranica u potpuno radno stanje u slučaju da nešto pođe po volji. Nadamo se da nikad nećete trebati koristiti ovu značajku, ali, ako stvari pođu po zlu, pokazat će se neprocjenjivim.

Ako se problemi pojave, VaultPress olakšava vraćanje vaše web lokacije u prijašnju slavu – zahvaljujući značajci vraćanja web mjesta jednim klikom. Pogledajmo:

S VaultPress nadzorne ploče prijeđite na sigurnosne kopije. Ako imate Lite licencu, moći ćete koristiti bilo koju točku vraćanja u posljednjih 30 dana. Ako ste se ipak opredijelili za osnovnu licencu, možete koristiti bilo kakvu sigurnosnu kopiju iz vijeka trajanja vaše pretplate VaultPress..

Odaberite mjesto vraćanja kad znate da je vaša web lokacija bila u punom stanju, a zatim kliknite gumb za vraćanje. Pojavit će se skočni prozor koji će vas pitati što trebate vratiti – bazu podataka, dodatke, teme, učitavanja i sadržaje. Ako nešto nije u redu, moja preporuka je da napravite sigurnosnu kopiju cijele web stranice odabirom svih pet opcija. Kada ste zadovoljni s odabranim izborima, kliknite gumb za pripremu sigurnosnih kopija.

VaultPress Pripremite sigurnosne kopije

Sjećate se na početku ovog vodiča kada sam vas tražio da postavite FTP ili SSH vezu? Pa, to je bilo zato što vam je potrebna ova veza da biste obnovili web mjesto. Ako ste već postavili vezu, nema problema – vidjet ćete zaslon poput onog u nastavku koji pokazuje da ste spremni za rad. Sve što trebate učiniti je kliknuti plavi gumb za vraćanje sada.

VaultPress Vrati odmah

Ovo će postaviti obnovu web mjesta u pokretu, što može potrajati neko vrijeme, ovisno o veličini vaše web lokacije. Proces obnove možete pratiti slijedeći traku napretka.

I s tim je obnovljena vaša web stranica! Obnova web mjesta trebala bi trajati znatno manje vremena nego sigurnosna kopija, a trebala bi biti dovršena za nekoliko minuta (mada, naravno, to ovisi i o veličini vaše web stranice). Primit ćete e-poštu kada je obnova dovršena.

VaultPress vraćanje je dovršeno

Završne misli

Korištenje VaultPressa apsolutni je povjetarac. Čitav proces – od konfiguracije do sigurnosnih kopija do obnove – nevjerojatno je intuitivan, pa čak ni najiskusniji WordPress korisnik ne bi trebao imati problema..

U to se možete i sami uvjeriti, jer nikad ništa nije pošlo po zlu s vašom web stranicom, ne trebate zaista sigurnosnu kopiju. Ironično, jedini put kad trebate sigurnosnu kopiju je kada stvari pođu po zlu – do tada, već je prekasno.

Dakle, učinite sebi uslugu i napravite sigurnosnu kopiju vaše web stranice apsolutni prioritet. Postoji puno sjajnih sigurnosnih kopija rješenja za korisnike WordPressa, ali većina stručnjaka smatra VaultPress apsolutnim najboljim dijelom – usluga automatske podrške je učinkovita, pouzdana, pristupačna i, što je najvažnije, izuzetno dobro podržana.

Razmislite koliko vremena, truda i novca ste uložili u izgradnju svoje web stranice. Zamislite osjećaj gubitka svega u jednom zamahu!

To ne nosi mišljenje, zar ne?

* Napomena: Nekoliko drugih sigurnosnih kopija usluga pomoći će vam da ponovo pokrenete i pokrenete web stranicu s istim stupnjem entuzijazma kao i VaultPress tim za podršku (doista, mnoge WordPress sigurnosne kopije usluge / dodaci ne nude nikakvu podršku).

Koristite VaultPress (ili možda nešto drugo)? misli?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me