Osnove WordPress SEO – sve što trebate znati!

Ponude za WordPress


Gotovo svi žele da im WordPress web stranica ili blog dobro svrstavaju u Google – nadamo se, na vrhu prve stranice. Da biste to učinili, morat ćete naučiti barem osnove WordPress SEO-a.

Tu se igra ovaj resurs! Dobrodošli u cjeloviti vodič za početnike za WordPress SEO, gdje ćemo proći kroz sve što trebate znati, bez ostavljanja praznina!

Nakon što pročitate ovaj vodič, točno ćete znati što je bitno za WordPress SEO, kako optimizirati web mjesto za tražilice i što možete učiniti izvan web mjesta kako biste poboljšali svoje šanse da vas pronađe željena publika.

Ovo je sadržaj:

 • On-page SEO
  • Započnite s web hostingom
  • Nabavite SSL certifikat
  • Integrirajte svoju web lokaciju s Google Search Console
  • Dovedite svoje glavne postavke WordPressa redom
  • Nabavite temu spremnu za SEO
  • Instalirajte ove SEO dodatke
  • Stvarajte sadržaj pomoću SEO-a u umu
  • Kako ići na dodatnu milju
 • Off-page SEO
  • Krenite valjkom lopte s početnim udjelima
  • Dobivanje veza s Quora
  • Pošaljite na web stranice društvenih vijesti
  • Pridružite se Facebook grupi
  • Posegnite za osobama koje ste spomenuli
  • Dosegnite do svoje mreže
  • Označite utjecaj na Twitteru
  • Post gostiju
 • WordPress SEO popis za provjeru

Contents

Osnove WordPress SEO: Dvije strane novca

Krenimo od biggie-a:

Postoje dva elementa za SEO: on-page i off-page.

Vjerovatno ste čuli ove pojmove nekoliko puta, ali razumijevanje onoga što oni zapravo znače je ključno za savladavanje osnova WordPress SEO-a.

 • On-page SEO je sve što radite na vašem web mjestu WordPress da poboljšate svoj položaj. To znači prilagoditi postavke, objaviti sadržaj, instalirati korisne SEO dodatke, dobiti temu prilagođenu SEO i tako dalje. Svaki mali element doprinosi vašem ukupnom SEO pretraživanju na stranici.
 • Off-page SEO je sve što radite izvan vaše web stranice. To obično uključuje promociju vašeg sadržaja na društvenim mrežama, povezivanje s drugih web mjesta, hladno informiranje kako bi uvjerili ostale blogere da spominju vaš sadržaj i tako dalje.

Ovdje je najvažnije da su on-line i off-page SEO bitni za vaše rezultate.

To je nešto takvo:

WordPress SEO: Seoski SEO vs SEO izvan stranice

Jedno ne može postojati bez drugog. Ne ako želite zaista dati bilo kakve vrijedne rezultate.

Međutim, ako moram odabrati nešto malo važnije, to bi bio internetski SEO. Što je dobro, jer je sve u vašoj kontroli! Pa krenimo s tim:

Poglavlje I: Usvajanje SEO stranica

Evo što možete učiniti na svojoj web stranici WordPress da biste je poboljšali:

1. Počnite s web hostingom ?

Web hosting nije vidljivi aspekt internetskog SEO pretraživanja. Međutim, to je zapravo jedan od najvažnijih elemenata da se ispravite.

Riskirao bih da će, čak i ako uspijete staviti sve ostalo na mjesto, ako koristite pod-par domaćina, vaš SEO mnogo trpjeti.

Evo zašto:

 • Dobar domaćin = mali prekid rada. Ako je vaša web lokacija na donjem redu, neće se rangirati dobro. Uostalom, zašto bi Google rangirao web lokaciju koja je većinom nedostupna? Dobar domaćin pruža vam dobro produženje vremena – otprilike u rasponu od 99,99%.
 • Dobar domaćin = dobra brzina web mjesta. Još jedna stvar koja je Google faktor SEO je brzina vaše web lokacije (ili vrijeme učitavanja). Ako se vašoj web lokaciji treba puno vremena, Google se ne sviđa. Dobri domaćini nude dobre performanse.
 • Dobar domaćin = bolja sigurnost. Najgora stvar koja vam se može dogoditi SEO-om je dobivanje poruke od Googlea da je vaša web lokacija hakirana i da je sada “privremeno” uklonjena iz Googleovog indeksa. Kažem da u citati s obzirom na to da privremena zabrana ponekad može ostati s vama mjesecima. Dobri domaćini zaštitit će vas od uobičajenih hakova ili će vam pomoći da se brzo oporavite.
 • Dobar domaćin = SSL besplatno. Google je otvoreno izjavio da web lokacije bez SSL-a neće se rangirati vrlo dobro. O temi SSL-a razgovaramo u # 2.

Postoji mnogo više razloga za dobiti dobrog domaćina, a većina njih uopće nije povezana sa SEO-om. Dakle, ako niste sigurni za svog domaćina, ovo bi trebao biti vaš prvi redoslijed poslovanja – pogledajte naše preporuke ovdje.

2. Nabavite SSL potvrdu ?

SSL (Secure Sockets Layer) certifikat omogućava vašoj web lokaciji da uspostavi šifriranu vezu između vašeg web poslužitelja i preglednika posjetitelja. Time se osigurava da nitko ne prisluškuje što posjetitelj radi na vašoj web lokaciji ili podatke koje unosi (obrasci, košarica za e-trgovinu i tako dalje).

Dobivanje SSL-a za svoju web lokaciju danas je neophodno iz više razloga (sigurnost je glavna). Google također ima vlastiti način poticanja webmastera da dobiju SSL-ove u osnovi kažnjavanjem web lokacija koje ih još nemaju..

Dakle, ako nemate SSL, nećete ostvariti svoj puni potencijal za rangiranje.

Srećom, nabavka SSL-a obično uključuje 0 USD, a postavljanje je jednostavno. Evo popisa hosting kompanija koje nude jednostavne SSL integracije.

3. Integrirajte svoju web lokaciju s Google Search Console (GSC) ?

Google Search Console (ranije Google Webmaster Tools) besplatan je alat za webmastere kako bi nadgledali status indeksiranja i vidljivost svojih web lokacija.

GSC je mjesto na kojem ćete pronaći obavijesti o bilo kojim SEO problemima na vašoj web lokaciji, zajedno s više ploča na kojima možete provjeriti razne mjerne podatke i dobiti savjete kako poboljšati stvari. Toplo vam preporučujemo da to provjerite!

Evo kako priključiti svoju web lokaciju na GSC.

3.1. Odaberite između www i ne-www web mjesta

Uz integrirani GSC, vrijeme je da se pobrinete za svoje prvo podešavanje. Recimo Googleu trebaju li indeksirati “www” ili “non-www” adresu za vaše web mjesto.

Ovo je dovoljno jednostavno: samo normalno posjetite svoju web stranicu i provjerite ima li u adresnoj traci “www”.

bez www

Na temelju onoga što vidite, idite na GSC, pa na Postavke web mjesta, i postavite željenu domenu, kao što je to:

postavi www

(Odlučili ste se za čitavu www stvarnost kada ste prvotno postavili web mjesto kod svog domaćina. Bez obzira jeste li išli s ‘www’ ili ‘non-www’ ne razlikuje se za SEO, ali dobra je praksa da Googleu kaže koja verzija više volite.)

4. Nabavite svoje glavne postavke WordPressa redom ⚙️

4.1. Vidljivost tražilice

Idite na nadzornu ploču WordPress-a Postavke → Čitanje. Uvjerite se u to ostaje neprovjeren:

vidljivost tražilice za WordPress SEO

Inače, Google može u potpunosti ignorirati vašu web lokaciju.

4.2. Trajne

Permalinks su URL-ovi (web adrese) koje vidite u adresnoj traci preglednika dok čitate bilo koji post ili stranicu na vašem WordPress web mjestu.

Na primjer, evo trajne veze ovog vrlo vodiča:

Osnove-o-wordpress-SEO

Nisu sve trajne veze jednake za SEO.

U idealnom slučaju želite da u URL / stalnu vezu želite uključiti naslov ili glavne ključne riječi posta ili stranice (više o onima kasnije)..

Također, s naslovom otprilike u URL-u olakšavate čitatelju da shvati o čemu se radi u postu.

Iz tog razloga, trajna veza poput seoske riječi wordpress-seo je dobra, dok je permalink poput? Pageid = 128gh6 loša.

Da biste postavili trajne veze, idite na svoju WordPress nadzornu ploču, a zatim na Postavke → Permalinks. Odaberite ovu opciju:

Trajne

Nakon što to učinite, svaki novi post koji objavite dobit će URL koji podsjeća na naslov posta.

5. Nabavite temu koja je spremna za SEO ?

Sama WordPress ima izvrsnu strukturu izvan okvira sa SEO gledišta. Međutim, lako je izgubiti sav taj potencijal ako odaberete temu koja je ujednačena.

Na kraju dana Google će vidjeti uglavnom HTML kod vaše teme, a ne sam WordPress. To znači da ako odaberete neoptimiziranu temu, vaš SEO će pogoditi.

Stoga je potrebna jednostavna tema (u njenoj strukturi koda) – ona koja ne koristi zastarjele HTML strukture i koja ne sahranjuje vaš sadržaj u više slojeva strukturnih HTML elemenata..

Odobreno, ovo je teško provjeriti niste li previše pametni u kodiranju web mjesta, ali postoji nekoliko općih savjeta na koje možete imati na umu pri odabiru teme:

 • Popularnije teme obično se također bolje optimiziraju. Ovo je čista ekonomija – s velikom korisničkom bazom, postoji više potencijala da se greške i problemi pojave i na kraju riješe.
 • Nedavno ažurirane teme obično se bolje optimiziraju. Ako se vaša tema nije ažurirala više od godinu dana, vjerojatno je malo zastarjela u pogledu njene optimizacije za tražilice. Na WordPress.org možete provjeriti broj aktivnih instalacija i posljednji datum ažuriranja teme. Primjer:

 • Teme prilagođene mobilnim uređajima obično su bolje optimizirane u cjelini. Optimizacija teme za mobilne uređaje nije uvijek lako programeru, jer su mobilni uređaji ograničeni u načinu na koji obrađuju i prikazuju sadržaj, pa im je potrebno više posla nego za gledanje na radnu površinu. Te dodatne optimizacije dobre su za SEO.

Također, vezano uz tu posljednju stvar, Google je ove godine počeo favorizirati web stranice koje su optimizirane za gledanje na mobitelu. Pročitajte: ako vaša web lokacija nije optimizirana za mobilne uređaje, rangiranje će patiti.

Točka akcije:

Ako već imate odabranu temu, provjerite datum njezina posljednjeg ažuriranja i također koliko je optimiziran za mobilne uređaje. Za to možete upotrijebiti Googleov vlastiti alat za testiranje prilagođen mobilnim uređajima. Ako je rezultat nizak, možda je vrijeme da potražite zamjenu teme. Optimiziranje teme koja nije prilagođena mobilnim uređajima obično je teško učiniti, pa je jednostavno jednostavno nabaviti drugu temu.

test za mobilne uređaje

 • Ako još niste odabrali temu, idite u službeni imenik i nabavite jednu od najpopularnijih besplatnih tema ili pogledajte naš popis najpopularnijih tema na ThemeForest.

6. Instalirajte ove SEO dodatke ?

Evo dodataka koje biste trebali razmotriti instalirati kako biste poboljšali SEO svoje WordPress web lokacije – počevši od apsolutnih must-have-ova:

6.1. Yoast SEO

Yoast SEO najpopularniji je SEO dodatak – ujedno i jedan od najpopularnijih dodataka u cjelini.

Dvije su stvari za vas: pomaže vam da naučite SEO pružajući vam savjete što učiniti kako biste poboljšali optimizaciju web lokacije, a omogućuje vam i izravno podešavanje određenih postavki vaše web lokacije..

Ovo je pravi radni konj koji vodi računa o gotovo svim detaljima vaše web stranice koji se mogu uvrstiti u osnove WordPress SEO-a.

Nakon što instalirate dodatak (evo kako instalirati WordPress dodatke, počnite paziti na sljedeće:

Stvaranje XML sitemapova

Tražilice vole koristiti Sitemapove za bolju navigaciju web mjesta i pronalaženje svih njihovih pojedinačnih stranica.

Yoast SEO automatski će stvoriti sitemap za vas. Da biste omogućili značajku, idite na SEO → Općenito → kartica Funkcije.

xml sitemaps

Povežite svoju web lokaciju s alatima za webmastere

Yoast SEO može integrirati vaše web mjesto s najpopularnijim platformama za webmastere, uključujući GSC (kao što je spomenuto ranije), Bing Alat za webmastere, Baidu Webmaster Tools i Yandex Webmaster Tools.

Da biste to konfigurirali, idite na SEO → Općenito → kartica Alati za webmastere.

alati za webmastere

Prvo slijedite veze na stranice za prijavu na pojedinim alatima, a zatim unesite svoje kontrolne kodove u polja u Yoast-u.

Osim gore opisanih radnji, Yoast SEO također vam omogućava optimizirati svaki vaš post, stranicu i početnu stranicu. Ovo je najvrjednija značajka koju Yoast sprema za vas, a s kojom ćete komunicirati svakodnevno / tjedno. Proći ćemo kroz sve upute za kasnije u ovom vodiču.

Evo više o Yoast SEO-u i kako ga koristiti.

6.2. W3 Ukupan predmemorija

W3 Total Cache je gornji dodatak za predmemoriranje za WordPress.

Jednostavno rečeno, predmemoriranje podrazumijeva pohranjivanje statičke kopije vaše web stranice i posluživanje toga posjetitelju, umjesto da se web mjesto generira svaki put u pokretu. Ubrzano ubrzava vrijeme učitavanja, ne umanjujući korisničko iskustvo.

Kao što smo ranije rekli u ovom vodiču, brzina je faktor rangiranja, a Google općenito radije rangira web lokacije s brzim učitavanjem u odnosu na njihovu sporiju konkurenciju. U osnovi, što brže napravite svoju web lokaciju, to je viša ocjena.

W3 Total Cache spreman je za upotrebu, što znači da ga možete postaviti jednom, a zatim automatski pustiti svoju čaroliju.

Iako je bezbroj postavki unutar W3 Total Cache-a, minimalno postavljanje je jednostavno.

Prvo morate omogućiti keširanje. Da biste to učinili, idite na Performanse → nadzorna ploča i provjerite je li dodatak omogućen.

cache enable

Zatim, idite na Performanse → Opće postavke. Započnite s omogućavanjem Keš stranice:

cache stranica

Zatim omogućite Keš preglednika:

cache preglednik

Za sada možete ostaviti Minify, predmemoriju koda, predmemoriju objekata i predmemoriju baze podataka onemogućenima jer mogu stvoriti probleme u nekim zajedničkim postavkama hostinga.

Zatim idite na Performanse → Keš stranice i precizno prilagodite postavke predmemoriranja.

 • Omogućiti Stranica cache posts.
 • Omogućiti Spremanje predmemorije.
 • Omogućiti Ne keširajte stranice za korisnike koji su prijavljeni

Ostale postavke dodatka možete ostaviti u njihovim zadanim vrijednostima.

6.3. Google Analytics za WordPress od MonsterInsights

Google Analytics za WordPress od MonsterInsights najpopularniji je dodatak Google Analytics (GA) za WordPress.

Iako vam sam po sebi neće pomoći da se što bolje rangirate, integrirat će vašu web lokaciju u GA i na taj način omogućiti vam da provjerite kako se vaš SEO napor pretočio u vlasničke preglede i promet.

Nakon što instalirate i aktivirate dodatak, uđite Uvidi → Postavke → kartica Općenito, i kliknite na Autentificirajte se s svojim Google računom.

GA ovjeriti

Zatim možete ući u Kartica za praćenje i prilagodite postavke kako biste izuzeli određene korisničke uloge iz praćenja:

ignoriraj korisnike

Nakon što je ovo postavljanje obavljeno, možete otići u GA i tamo započeti s pregledom statistika vaše web lokacije.

6.4. Sve u jednoj shemi bogati isječci

Sve u jednoj shemi bogati isječci pomažu vam da uz svoje popise na Googleu prikažete nešto što se naziva bogati isječci.

Na primjer, ako objavite recenziju, možete naznačiti zvjezdicu onoga što pregledavate. Zatim će Google preuzeti tu oznaku i prikazati tu ocjenu odmah pored unosa, kao što je:

bogat isječak

Sve u jednoj shemi bogatih isječaka može se koristiti za označavanje ne samo recenzija, već i događaja, ljudi, proizvoda, recepata, softvera, video zapisa i standardnih članaka.

Glavna je korist ovdje što ljudi imaju veću vjerojatnost da će kliknuti na vaš unos ako vide ovakvu vrstu dodatnih informacija.

Dodatak upotrebljavate izravno na pojedinačnim postovima / stranicama kojima želite dodijeliti bogate isječke; pojavit će se novi odjeljak ispod područja gdje uređujete sadržaj. O tome ćemo kasnije raspravljati u ovom vodiču.

6.5. Prekinuta provjera veze

Broken Link Checker vrlo je koristan dodatak za održavanje. Ideja koja stoji iza njega je jednostavna – omogućava vam da znate o neispravnim vezama unutar vaše web stranice.

Iako sam siguran da namjerno ne povezujete s pokvarenim web lokacijama, s vremenom web stranice jednostavno nestaju ili prestaju postojati iz bilo kojeg razloga, a takve stvari nećete primijetiti ako nemate automatizirani alat koji radi posao vi – kao što je dodatak Broken Link Checker.

Ovo je važno za SEO jer jednostavno ne želite da tražilice prate pokvarene veze s vaše web lokacije. Ako se za vašu web lokaciju konstatuje da povezuje na nepostojeće web stranice, to neće biti dobro u vašoj evidenciji s Googleom.

Dodatak je vrlo jednostavan za korištenje. Ona analizira vašu web lokaciju automatski u pozadini, a zatim vam daje popis svih stranica / postova s ​​neispravnim vezama. Tada možete zakoračiti i popraviti ih. Obavezno to napravite svaki mjesec ili tako nekako.

prekinute veze

6.6. Smirite kompresiju i optimizaciju slike

Smush je dodatak koji optimizira vaše slike. Zauzima vaše slikovne datoteke i jednostavno ih smanjuje na diskovnom prostoru izvodeći neku magiju za optimizaciju u pozadini.

Ono što je također važno, sama slika ne izgleda drugačije, tako da nijedna kvaliteta nije izgubljena. Datoteka tek počinje trošiti manje od vašeg propusnog opsega i prostora na poslužitelju.

Zašto je to važno za SEO? Slike čine najveći dio veličine bilo koje web stranice (prostora na disku). I što je veća vaša web stranica, duže će trebati učitati. Što duže traje kako bi se učitalo, to će biti lošiji položaj. Dakle, opet se odnosi na brzinu učitavanja vaše web lokacije.

Smush radi automatski, obrađujući vaše slike kada ih pošaljete u post ili stranicu. Možete prilagoditi postavke ako idete Smush s vaše WordPress nadzorne ploče.

Smush

6.7. Podijeli gumbe od GetSocial.io

GetSocial.io je cool dodatak koji vam nudi neke alate za društvenu analizu, zajedno s gumbima za dijeljenje na društvenim mrežama.

Iako on možda nema previše značajnog SEO značaja, društvena popularnost vašeg sadržaja utječe na SEO i zato ima smisla poticati svoje posjetitelje da dijele svoje postove putem svojih kanala na društvenim mrežama..

Nakon što instalirate i aktivirate ovaj dodatak, možete birati između nekoliko različitih stilova tipki, tako da ćete vjerojatno pronaći nešto što odgovara vašoj web lokaciji..

getsocial

Gumbi će se automatski uključiti, tako da kodiranje nije uključeno i trebalo bi raditi sa svim temama.

7. Stvorite sadržaj pomoću SEO na umu ✍️

Osim standardnih optimizacija koje možete učiniti unutar svog WordPress administracijskog sučelja i putem dodataka, jednako je važno stvoriti i sadržaj optimiziran od početka pristupa. Evo kako:

7.1. Uvijek započnite s istraživanjem ključnih riječi

Svaki sadržaj koji objavite treba biti sastavljen s određenom ključnom riječi (ili ključnom frazom) na umu.

Dopustite mi da ponovim ovo jer je to ključna komponenta koja se često pogrešno shvaća: Stvarno to želite sastavite svaki dio sadržaja koji se nalazi na vašoj web lokaciji oko određene ključne riječi.

Ključna riječ, kako je ovdje razumijemo, točna je fraza koju osoba stavi u Google kad nešto traži.

Ono što želite postići je da se vaš sadržaj pojavi kad god ljudi pretražuju relevantno za vašu web stranicu.

Na primjer, ako u New Yorku radite uređenje doma, možda ćete se htjeti pojaviti za ‘home decor new york’ – vaša glavna ključna riječ.

Izazov je u tome što ljudi imaju tendenciju da drugačije izgovaraju stvari kada upotrebljavaju Google, a nije uvijek jednostavno kako shvatiti koji bi najpopularniji način izrazavanja nečega mogao biti.

Zbog toga biste trebali koristiti alate za istraživanje ključnih riječi koji će vam pomoći u rješavanju ove misterije. Dva od mojih najdražih su Googleov alat za planiranje ključnih riječi (GKP) i KWFinder.

kwfinder

GKP je značen više za AdWords oglašivače, a ne za ljude koji optimiziraju svoje web stranice za organske Googleove rezultate, tako da više volim drugi alat – KWFinder.

Prilično je jednostavan za upotrebu. Započnite s osnovnom ključnom riječi – glavnom temom o kojoj želite napisati post – grubo frazom, a zatim neka vam KWFinder pomogne u pronalaženju najbolje ključne riječi za taj post.

Dakle, ono što čini dobru ključnu riječ?

Tri su glavna faktora:

 • svezak
 • teškoća
 • korisnikova namjera

Ključnu riječ vrijedi istražiti ako ima 500 plus pretraživanja svaki mjesec.

volumen ključnih riječi

Za novu web lokaciju također je dobro da se ključna riječ ocijeni kao lakša ili moguća za rangiranje.

poteškoće s ključnim riječima

Sve više od toga i jednostavno se nećete moći rangirati zbog pojačane konkurencije za frazu. Za konkurentnije ključne riječi postoje i druge uglednije web stranice koje ih žele rangirati i gotovo je nemoguće nadmašiti ih.

Zatim želite biti sigurni da se namjera korisnika podudara s vašim sadržajem. Znači, ne radi se samo o nasumičnom odabiru vrijedne ključne riječi i kazivanju sebe da optimizirate svoj sadržaj, već o tome da je vaš sadržaj najbolji resurs u niši za tu određenu temu.

Drugim riječima, zamislite osobu koja traži ključnu riječ koju ste odabrali: Hoće li ta osoba biti u potpunosti zadovoljna kad dođe na vašu stranicu?

Ključna riječ koju vrijedi istražiti mora imati dovoljno visok obujam pretraživanja, pristupačne poteškoće i podudaranje s namjerom korisnika, i sve to istovremeno. Ne može vam nedostajati nijedan element.

Budući da se ovaj vodič posebno odnosi na WordPress SEO, neću detaljnije detaljno istražiti ključne riječi. Za više pomoći pogledajte ovaj sjajni resurs.

Sa iskustvom istraživanja ključnih riječi ispod vašeg pojasa, možete se zaposliti:

7.2. Optimizirajte naslov i opis svoje početne stranice

Na većini web stranica domaća je stranica koju trebate koristiti da biste ciljali svoju najdragocjeniju ključnu riječ.

Da biste se to dogodili (osim istraživanja ključnih riječi i odlučivanja koja bi ta ključna riječ bila. 1), trebate prilagoditi meta naslov i opis svoje početne stranice.

Meta naslov i opis ne prikazuju se nigdje na stvarnoj početnoj stranici. Upotrebljavaju se samo prilikom pregleda unosa vaše web lokacije na Googleu.

meta

Cilj je osigurati da vaš naslov i opis budu dovoljno zanimljivi da posjetitelj klikne na njih, a također i bogati ključnim riječima, tako da će Google istaknuti frazu upravo u popisu (kao što vidite u primjeru iznad).

Pomoću instaliranog Yoast SEO dodatka možete prilagoditi postavke početne stranice ako odete na nadzornu ploču WordPress-a, a zatim na SEO → Izgled pretraživanja.

početna stranica yoast

Možete ukloniti elemente rezerviranog mjesta koji tamo vidite (one crvenkaste blokove) i zamijeniti ih naslovom i opisom bogatim ključnim riječima.

Što se tiče toga što zapravo trebate staviti u opis, dobra ideja je tretirati ga kao tagove vaše web stranice. Upotrijebite tih 156 znakova koji su dostupni da biste pozvali čitatelja da provjeri vašu web lokaciju – recite im šta je to za njih.

Napomena: Ako ste postavili statičku stranicu da djeluje kao vaša početna stranica, u vašim Yoast SEO postavkama nećete vidjeti ploču predstavljenu gore. Da biste prilagodili početnu stranicu, morat ćete otvoriti izbornik Stranice i raditi na svojoj početnoj stranici, baš kao i na bilo kojoj drugoj stranici unutar vaše web lokacije. Kliknite ovdje da biste brzo prešli na dio ovog vodiča u kojem ću objasniti kako to učiniti.

7.3. Pišite sadržaj koji se rangira

“Pa, duh!”

Ali koja je tajna sadržaja koji se svrstava?

Prvi, dužina.

Kako se ispostavilo, sadržaj koji je duže općenito bolji je. Na primjer, bilo je puno istraživanja o ovome, poput ove studije), a dugotrajni se sadržaj s vremenom i vremenom opet pokazao kao bolji od kraćih dijelova.

Evo veze između dužine i rangiranja sadržaja:

poredak u odnosu na riječi

Što se smatra dugoročnom? Sve 1.500 riječi i više.

Zatim, tu je i dubina.

Očigledno je da samo crpljenje dugačkog sadržaja radi njega nećete nigdje. Isto tako trebate učiniti ovaj komad vrijednim i korisnim za one koji su zainteresirani za tu temu.

Pisanje sadržaja ovako detaljno neće biti brz zadatak prije doručka. Trebate posvetiti vrijeme i pažnju i uložiti u istraživanje, opisati, napisati, a zatim urediti i objaviti svoj članak. Nema prečaca.

7.4. Naslovi, naslovi i gustoća ključnih riječi

Stoga ste odabrali ključnu riječ na temelju istraživanja koje ste napravili prije pisanja članka. Dobro!

Sada je vrijeme za optimizaciju te ključne riječi.

Kad god radite na bilo kojem postu ili stranici unutar WordPress sučelja i instalirate Yoast, dobit ćete ovaj okvir ispod glavnog polja za sadržaj:

glavna kutija

To vam govori kako je optimiziran vaš sadržaj za vašu ključnu riječ.

Ovdje je važna napomena: uvijek postavite ključnu riječ za fokus na svaku svoju stranicu i postove. Bez postavljene ključne riječi fokusa, Yoast vam neće moći pomoći s obzirom da ne zna za koju ključnu riječ želite optimizirati.

fokusna ključna riječ

Jednom kada obavijestite Yoast ključnu riječ koju tražite, savjeti koje će vam dati bit će zlatni!

Yoast će vas primiti za ruku i ukazati vam na svaki detalj o tome kako možete poboljšati svoj sadržaj za tu ključnu riječ sa fokusom.

Evo nekoliko optimizacija ključnih riječi koje treba izvesti:

Ključna riječ u naslovu / naslovu posta

Iako se tamo ne može uvijek činiti lako, to je korisno s gimnastikom u nekim riječima.

Pogledajte ovaj primjer sa Backlinko.com – jednog od blogova u samoj SEO niši:

backlinko

Ovdje je ključna riječ fokus najviše “promet na web mjestu”. Brian – autor – uspio je lijepo uklopiti to u naslov.

 • Evo općeg vodiča o tome kako napisati dobre naslove.

Ključna riječ u meta naslovu & opis

Yoast vam omogućuje postavljanje prilagođenog naslova i opisa SEO-a za vaš post / stranicu. Ti će se tekstovi pojaviti na popisima tražilice samo za taj dio sadržaja.

skup naslova yoast

 • Naslov bi trebao biti prilično blizu naslova posta, ali skraćen tako da nije duži od 70 znakova koje Google dopušta.
 • Opis najbolje funkcionira kao sažetak posta plus brzi razlog zašto bi ga netko trebao pročitati.

Potrebna vam je ključna riječ za fokus i u meta naslovu i u opisu.

Napomena: Ovdje možete postaviti i naslov i opis svoje početne stranice ako ste odabrali statičku stranicu koja će biti vaša početna stranica..

Ključna riječ u podnaslovima

Kada pišete sadržaj u WordPressu, morate koristiti razine naslova od H1 do H6.

naslovi

Ne morate ih koristiti sve, mada – držanje naslova 2 i naslova 3 više je nego dovoljno. Naslov 1 obično je rezerviran za vašu WordPress temu, koja ga automatski koristi za naslove vaših objava.

Ono što činite je podijeliti svoj post na probavljive komade otprilike iste duljine, a između njih stavite podnaslove. Pokušajte upotrijebiti ključne riječi u tim podnaslovima.

Ključna riječ u URL-u

Kada spremite post ili stranicu u WordPressu, možete prilagoditi njegov URL.

promijeni URL

Uključite svoju primarnu ključnu riječ za taj određeni dio sadržaja.

Koristite kratke URL-ove općenito – evo nekih podataka o tome zašto.

Ključna riječ u tijelu posta

Kada optimizirate za određenu ključnu riječ, pokušajte upotrijebiti tu ključnu riječ kao što je u tijelu članka.

Ovdje ne trebate divljati, ali Yoast preporučuje da ciljate raspon gustoće od 0,5% do 2,5%.

gustoća josta

7.5. Upotrijebite slike

Imati slike u svom sadržaju izvrsno je za čitljivost. Sama činjenica da su tamo olakšava čitanje vašeg sadržaja pružajući vizualne prijelomne točke.

No slike se mogu koristiti i za dodatnu prednost SEO-a.

Google uvijek pokušava utvrditi koliko su vaše slike relevantne za tekst oko njih, a također ih koristi u Google pretraživanju slika.

Dakle, način na koji Google kažete o čemu se radi u vašoj slici je nešto što se naziva alt oznaka slike.

Alt oznake možete jednostavno postaviti u WordPressu kad učitate sliku:

slika alt

Upotrijebite svoju ključnu riječ u barem jednoj alt oznaci slike.

7.6. Povežite svoj sadržaj

Unutarnje veze su veze koje upućuju s jedne podstranice vaše web stranice na drugu (ili na blog post).

Oni su fantastični za usmjeravanje čitatelja na druga područja vaše web stranice, što znači da će se ljudi jednostavno zadržati duže (to će Google primijetiti i cijeniti).

Unutarnje veze omogućuju vam i izgradnju bolje strukture sadržaja. Na primjer, možete istaknuti svoje najbolje dijelove sadržaja tako da ih često povezujete i na taj način povećavate vjerojatnost da će ih ljudi cijeniti.

I na kraju, Google će pratiti vaše interne veze baš kao i vaši čitatelji. Što se više povezujete s određenim dijelovima sadržaja, to je važnije da sadržaj postaje s Googleove točke gledišta.

Dodavanje internih veza u WordPressu je jednostavno. Samo označite dio teksta koji želite pretvoriti u vezu, zatim kliknite na ikonu veze i unesite URL ciljne stranice, na primjer:

dodaj vezu 1

Ili, umjesto upisivanja URL-a, kliknite ikonu zupčanika i potražite određenu stranicu putem značajke internog pretraživanja:

dodaj vezu 2

Trebali biste nastojati uključiti tri do pet veza na vlastite stranice na svakih 1000 riječi sadržaja.

7.7. Povezanost s vanjskim izvorima

Osim internih veza, trebali biste dodati i poprilično nekoliko veza koje upućuju na vanjske izvore.

To radite da biste ukazali svojim čitateljima na druge prateće informacije od kojih mogu imati koristi (poput dodatnih podataka, istraživačkih dijelova, više komentara i tako dalje).

Te veze u vašem sadržaju dodatno poboljšavaju njegovu kvalitetu čineći čitavu poruku cjelovitijom i korisnijom za čitatelja. Jednostavno im omogućujete da nauče više od onoga što je u vašem postu.

Google to primijeti i cijeni. Također mogu primijetiti i web lokacije koje povezujete što može dovesti do toga da se ponovno povežu s vama i dovedu do izravnog prometa.

7.8. Koristite bogate isječke

Bogati isječci mogu biti izvrstan način da se na vašem popisu na Googleu pojave dodatne očne jabučice. To sam spomenuo kada sam govorio o dodatku All In One Schema Rich Snippets među našim popisom preporučenih dodataka WordPress SEO.

bogat isječak

Uz instalirani dodatak, možete postaviti bogati isječak blok za bilo koji post ili stranicu na vašoj web lokaciji.

Iako nema puno smisla postavljati bogate isječke za sve stranice, korisno je ako ono što želite objaviti može biti klasificirano kao recenzija, stranica proizvoda, informacije o događaju, recept, informacije o softveru ili informacije o usluzi.

Sve u jednoj shemi bogatih isječaka omogućuje vam postavljanje svih pojedinosti:

postavite bogat isječak

7.9. Prisilite indeksirati važan sadržaj

Kad god objavite bilo što novo, Google će potrajati neko vrijeme da dođe na tu novu stranicu i indeksira je. Taj se postupak može ubrzati.

Ići Google Search Console → Pregledajte → Dohvati kao Google. Unesite URL svoje nove stranice ili posta i kliknite na donijeti.

dohvaća kao Google

Ako je vaša stranica nešto što Google nikad nije vidio, indeksiraće se odmah.

8. Idite na dodatnu milju? ️

Evo što još možete učiniti za poboljšanje SEO web stranice – iako će možda trebati još malo varanja ispod haube vaše web lokacije.

8.1. Prijavite se za CDN

CDN znači Mreža za isporuku sadržaja. U osnovi je to mreža poslužitelja koji svi drže kopiju vaše web stranice i isporučuju je čitateljima s najbliže moguće lokacije. To obično rezultira velikim povećanjem brzine web mjesta.

U standardnom scenariju – bez CDN-a – vaše web mjesto nalazi se na jednom web poslužitelju koji se nalazi na određenoj lokaciji, recimo u Atlanti, GA. Ako imate posjetitelja iz Londona, Engleska, vaše web mjesto mora otputovati u inozemstvo kako bi došli do njih. Ovo će vam trebati nekoliko sekundi previše.

Da bi se situacija popravila, CDN mreža ima mnogo poslužitelja širom svijeta. Dakle, ako posjetitelj iz Velike Britanije pokuša doći do vaše web stranice, neće joj se služiti sve iz SAD-a, već s najbliže lokacije u Europi.

Kao što smo već spomenuli u ovom vodiču, brzina web mjesta je značajna za vaš WordPress SEO.

Dobri CDN-ovi obično se plaćaju za usluge. Možete očekivati ​​da platite bilo što od 20 do 100 USD mjesečno, mada postoje i besplatne opcije. Najistaknutiji je CloudFlare.

8.2. Onemogućite arhive bloga koje vam ne trebaju

WordPress izvan okvira stvara nekoliko arhivskih stranica koje vam najvjerojatnije nisu potrebne.

Postoje arhivi koji se temelje na podacima, arhivi autora, arhivi kategorija i arhivi oznaka. Iako su kategorije i oznake korisne za neke web lokacije, druge dvije nisu presudne.

Ako vodite blog s jednim autorima, arhiva autora stvara mnoštvo dupliciranog sadržaja, što Google posebno ne voli. Arhiva datuma stvara velik dio istog problema.

Srž problema je da svi ti duplikatni arhivi sadržaja “razrjeđuju” SEO vrijednost vaše web stranice.

Yoast SEO omogućava vam da onemogućite nepotrebne arhive s nekoliko klikova. Da biste to učinili, idite na SEO → Izgled pretraživanja → kartica Arhiva.

yoast onesposobiti arhive

Ako na vašoj web stranici postoji više autora, preporučujemo da ostavite netaknutu arhivu autora.

8.3. Sprječite indeksiranje stranica s prilozima slika

Postoji nešto smiješno što se događa kad god učitate novu sliku na svoj WordPress blog.

Osim što sliku čini dostupnom u biblioteci medija i omogućuje vam da je dodate u svoje postove ili stranice, WordPress također stvara zasebnu stranicu s prilozima za tu sliku. To je stranica koja sadrži upravo tu sliku i nijedan vaš blog sadržaj oko nje.

Problem je što će Google indeksirati te stranice. Pa ponekad, kad potražite relevantne pojmove, ljudi mogu stići na vašu prilogu, a ne na vaš blog ili stranicu, što bi bilo poželjnije..

Srećom, možete spriječiti indeksiranje tih privrženih stranica, a umjesto toga preusmjeriti sve rangove na njihove roditeljske postove.

Da biste to učinili, idite na SEO → Izgled pretraživanja → kartica Media, i potvrdite sljedeći okvir:

prilog za medije

8.4. Redovito ažurirajte svoj sadržaj

‘Svježina’ je sada poznati faktor rangiranja. Jednostavno rečeno, što je noviji sadržaj noviji, to će vam biti bolji rang.

Naravno, s desetinama ili čak stotinama postova koji se nalaze na vašoj web lokaciji, gotovo je nemoguće ažurirati ih sve, posebno ako ste bend za jednu osobu.

Započnite odlaskom na Google Analytics i dobivanjem popisa najposjećenijih stranica / postova u posljednjih 12 mjeseci. Taj popis možete dobiti ako idete na Ponašanje → Sadržaj web mjesta → Sve stranice:

GA vrhunski sadržaj

Zatim prođite kroz, recimo, najboljih deset, i pokušajte ažurirati svaki post barem jednom mjesečno.

Održavanje sadržaja svježim često vam daje prednost kojom morate pobijediti svoju konkurenciju.

8.5. Redovito ažurirajte svoje interne veze

Osim ažuriranja sadržaja, trebali biste raditi i na poboljšanju vaše unutarnje strukture povezivanja u starijim postovima.

Sasvim prirodno, kad ste objavili one starije postove, povezali ste ih samo s postovima koji su u to vrijeme već bili na mreži.

Dobro je proći kroz svoje arhive i provjeriti jesu li vaši noviji postovi povezani jednako često.

Dobra polazišna točka je da se prvo usredotočite na svojih 20 najposjećenijih starijih postova (postovi objavljeni prije više od godinu dana). Možete ih jednostavno pronaći u usluzi GA.

Učinite to barem jednom svaka dva mjeseca.

Ovdje je ključna vrijednost što stariji postovi boljeg ranga zaista mogu pomoći vašem novom sadržaju i povećati njegov autoritet tim vezama.

8.6. Koristite AMP za mobilne uređaje

AMP – Ubrzane mobilne stranice – koncept je koji je uveo Google još 2016. Ideja je optimizirati gledanje mobilnih uređaja do maksimuma pružanjem stvarno pojednostavljenih verzija web stranica koje munjevito učitavaju i stavljaju svjetlo pozornosti na sadržaj, a pritom radeći daleko s većinom vizualnih elemenata koji bi se inače mogli nalaziti na stranici.

AMP for WP je dodatak koji vam omogućuje to omogućiti na svojoj web stranici WordPress. Nudi niz postavki i opcija pomoću kojih možete kontrolirati način na koji vaša web stranica izgleda putem AMP-a.

Eksperimentirajte s ovim postavkama i pogledajte što je moguće dok prolazite kroz ploče.

Još jednom želim naglasiti da je današnji SEO sve o mobilnom. Doista ne mogu toliko naglasiti. S Google-ovim rangiranjem na prvom mjestu za mobilne uređaje u osnovi je nemoguće postaviti vašu web lokaciju da se rangira ovih dana ako ne izgleda dobro na mobitelu.

Ovo sažima osnove WordPress SEO-a obzirom da se odnose na vaše web stranice optimizacije. Sljedeće, off-page SEO:

Poglavlje II: Prvi koraci sa SEO stranicama

Evo što možete učiniti izvan svoje web lokacije kako biste poboljšali njen rang:

a) Krenite kotrljanje lopte s početnim udjelima ?

Kao što je ranije spomenuto u ovom vodiču, popularnost društvenih medija snažan je pokazatelj koliko je sadržaj vašeg sadržaja vrijedan pažnje. I ima smisla – na kraju krajeva, ako puno ljudi dijeli određene sadržaje, onda to mora biti važan, vrijedan, informiran ili zabavan. Stoga Google želi i to učiniti vidljivim.

Međutim, da biste loptu pokrenuli, prvo morate sami podijeliti svoj novi sadržaj.

Ovo zaista ide vrlo dugo i ne treba ga podcijeniti.

 1. Tweet o svom novom postu. Umjesto da samo izglasate naslov kao što je, koristite relevantne hashtagove ili čak ugradite neke popularne hashtagove na Twitteru. Evo kako ih pronaći.
 2. Podijelite svoj post na Facebooku. Ista stvar ovdje – umjesto da samo koristite naslov, napišite kratak opis posta i onoga o čemu raspravlja. To možete učiniti složenijim na Facebooku nego na Twitteru. Cilj je da se dogovorite razgovor, a ne da to izgleda kao pitch. Dodavanje slike ili GIF-a vašem dijeljenju također može učiniti vidljivijom više informacija o tome.
 3. Ako se vaša web-lokacija nalazi u niši koja vrijedi za Pinterest, napravite pribadaču i dodajte je relevantnim pločama. Ako ste radili sami, kuhanje, ljepota, zdravlje, fitnes, umjetnost ili nešto drugo u čemu kvalitetni vizualni materijali jako napreduju, koristite Pinterest u svoju korist. Evo više o tome kako koristiti Pinterest za SEO.

Cilj ovog koraka nije lažno širenje društvenih medija svojim sadržajem, već posadanje sjemena i poticanje nekih prvih dijeljenja. Čak je i par dionica puno bolji nego što ih uopće nema.

b) Dobivanje veza s Quora ?

Quora je moja omiljena web stranica s pitanjima i odgovorima. To je mjesto gdje svatko može otići i postaviti bilo koje pitanje. Zatim se zajednica uklapa u pokušaj odgovora.

S Quorom je cool to što je tamo također puno poznatih ljudi. Na primjer, kladim se da autor ovog pitanja nije očekivao da će Reed Hastings, izvršni direktor Netflixa, stupiti i odgovoriti.

Quora

Ali ne morate biti poznati da biste koristili Quoru u korist svoje web lokacije.

Evo što treba učiniti:

 1. Idite u Quora i potražite pitanja koja su povezana s vašim blogom.
 2. Pokušajte iskreno odgovoriti na pitanje pružanjem stvarnih uvida.
 3. Na kraju svog odgovora, link do relevantnog članka na vašoj web lokaciji radi više konteksta.

Da biste svoje odgovore učinili vidljivijim, upotrijebite slike.

Quora

c) Pošaljite na web stranice društvenih vijesti? ️

Web lokacije poput Hacker News, GrowthHackers, vijesti za dizajnere, Hunt Product, ManageWP.org i tako dalje mogu biti sjajne u pronalaženju riječi o vašem novom sadržaju. Postoje stranice poput ovih u mnogim nišama, pa samo pronađite onu koja je najpopularnija u vašoj i pridružite joj se.

Važno! Ne upotrebljavajte web lokaciju samo za dijeljenje svog sadržaja. Bit ćete zabranjeni. Umjesto toga, istinski sudjelujte u zajednici, čitajte sadržaj drugih ljudi, glasujte ih itd. Svoje stvari pošaljite samo povremeno.

d) Pridružite se Facebook grupi ?

Postoji Facebook grupa za sve. Napišite to – postoje sve grupe za sve.

Na primjer, zanimate li dugoročni najam u Barceloni? Izvoli. Zainteresirani za Paleo recepte na poljskom? Izvoli.

Spajanje nekih najboljih grupa u vašoj niši može učiniti čuda za vaš sadržaj.

Strategija je slična onoj za web stranice društvenih vijesti. Uđite, sudjelujte, dijelite svoj sadržaj rijetko.

e) Posegnite za osobama koje ste spomenuli ?

Kad god iz vašeg članka povežete vanjski izvor, kontaktirajte tu osobu / web stranicu na Twitteru ili e-poštom i javite im činjenicu.

Ne trebate biti promotivni ili bilo što drugo. Samo recite nešto poput: ‘Hej, upravo sam vas spomenuo u svom novom postu na blogu na http: // URL. Živjeli!’

Što je poruka jednostavnija, to je vjerojatnije da će je netko pročitati i biti dovoljno znatiželjan da provjeri vaš post. Ako im se svidi, podijelit će to sa svojim sljedbenicima.

f) Dosegnite do svoje mreže ?

Ako je sadržaj koji imate na raspolaganju zaista kvalitetan i može se smatrati vašim temeljnim sadržajem, trebali biste ga apsolutno podijeliti s mrežom kontakata..

Pošaljite im jednostavan e-mail, obavijestite ih o tome šta ste objavili i pozovite ih da to provjere.

Međutim!

Učinite to vrlo sporadično. Ne želite slati ljude e-poštom o svakom pojedinačnom sadržaju koji objavite. Upravo ćete im biti zabranjeni zbog pristigle pošte i oštetiti odnos.

g) Utjecaj oznaka na Twitteru ?

Svaka niša ima svoje utjecaje. Ponekad su zapravo utjecajni; ponekad nisu.

Bilo kako bilo, možda ih vrijedi označiti na Twitteru.

Na primjer, ako u vašoj niši ima nekoga tko je prava zvijezda, onda im na sve načine pošaljite tweet u kojem spominje vaš novi sadržaj i također upotrijebite relevantne hashtagove.

Evo ga. Nemojte očekivati ​​da će ta osoba čitati ili retitizirati – previše je zauzeta. Ono što želite je privući pažnju njihovih sljedbenika, kako bi oni dobili priliku da pročitaju vaš sadržaj.

h) Post gostiju Guest

Ovo je najteža metoda na listi, ali ujedno i možda najvrjednija u dugom roku.

Objavljivanje gostiju podrazumijeva pisanje originalnog posta na blogu, a zatim slanje ostalim blogerima na objavu.

Evo kako to obično izgleda:

 1. Istražite blogove u svojoj niši i odaberite jednog sa sličnom publikom.
 2. Brainstorm ideje o tome kakav biste post mogli napisati za njih, a koji bi bio vrijedan njihovoj publici.
 3. Pitajte blogera zanima li ih takvo što.
 4. Napišite post i spomenite jedan svoj vlastiti post povezivanjem na njega. Spominjanje prirodno i vezano uz temu.
 5. Pošaljite post blogeru.

Ovdje malo pojednostavljujem, oprosti, ovo je bolje upute za objavljivanje gostiju, ali shvatili ste suštinu.

Ako stvari budu dobre i bloger objavi vaš sadržaj, dobit ćete najmanje dvije stvari:

 • Možete biti izloženi novoj publici koja će vjerojatno pratiti vašu vezu i čitati vaš sadržaj.
 • Dobivate vrijednu vezu koja je usmjerena natrag na vaše web mjesto. Google će primijetiti ovu vezu i prebrojat će je prilikom određivanja mjesta za rangiranje vaše web lokacije.

Možete polako započeti s ovom metodom. Održavanje jednog ili dva postova gostiju mjesečno je odličan početak.

Sve ove off-page metode za WordPress SEO imaju na umu jedan glavni cilj – zaraditi povratne veze. Kao i do sad, veze s drugih web stranica koje upućuju na vaše.

Google će te veze tretirati kao glasove. U osnovi, čini se kao da svaka web lokacija pokreće vaš sadržaj povezujući se s njim. Što više glasova dobijete, viši ćete činiti.

Vjeruje se da je broj i kvaliteta veza najvažniji faktor rangiranja svih njih.

Ono što ovdje radimo je samo da se loptica kotrlja, tako da ne očekujte da ćete dobiti ogroman broj veza izravno pri početku kretanja. No, s vremenom će se, kako vaša mreža i vaše sljedeće stvari rastu, dobivati ​​sve više i više veza sa izvanmrežnim SEO aktivnostima koje obavljate.

Ovo je sažeo i teme o osnovnim i izvan stranice WordPress SEO osnovnim osnovama. Opremljeni ovim novim znanjem, ne preostaje vam ništa drugo nego da to sve provedete u praksi!

Osnove WordPress SEO: Kontrolni popis

Evo još djelotvoran popis za WordPress SEO – uključujući sve što smo raspravljali u ovom vodiču:

Osnove:

 • Nabavite dobrog domaćina
 • Nabavite SSL certifikat
 • Integrirajte svoju web lokaciju s Google Search Console
 • Odaberite između www i ne-www web mjesta
 • Postavite postavku vidljivosti tražilice u WP
 • Koristite optimizirane permalinks
 • Nabavite temu koja je spremna za SEO

Instalirajte ove dodatke:

 • Yoast SEO
 • W3 Ukupan predmemorija
 • Google Analytics za WordPress od MonsterInsights
 • Sve u jednoj shemi bogati isječci
 • Check Broken Link Checker i redovito provjeravajte da li postoje slomljene veze
 • Smirite kompresiju i optimizaciju slike
 • Podijeli gumbe od GetSocial.io

Sadržaj:

 • Istražite ključne riječi za svaki novi post / stranicu koju objavite
 • Optimizirajte naslov i opis svoje početne stranice
 • Pišite sadržaj dugačak barem 1.500 riječi
 • Uključite svoju ključnu riječ u: naslov, meta naslov & opis, podnaslovi, URL, tijelo posta
 • Koristite slike s alt oznakama koje sadrže vašu ključnu riječ
 • Povežite svoj sadržaj
 • Povezanost s vanjskim izvorima
 • Koristite bogate isječke tamo gdje to ima smisla
 • Prisilite indeksirati važan sadržaj

Dodatna milja:

 • Prijavite se za CDN
 • Onemogućite arhive bloga koje vam nisu potrebne
 • Spriječite indeksiranje stranica s prilozima slika
 • Redovito ažurirajte svoj sadržaj
 • Redovito ažurirajte svoje interne veze
 • Koristite AMP za mobitel

Off-page:

 • Neka se loptica kotrlja s početnim dionicama
 • Dobivanje veza s Quora
 • Pošaljite na web stranice društvenih vijesti
 • Pridružite se Facebook grupama
 • Posegnite za osobama koje ste spomenuli
 • Dosegnite do svoje mreže
 • Označite influencere na Twitteru
 • Post gostiju
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map