De basis van WordPress SEO – Alles wat u moet weten!

WordPress aanbiedingen


Bijna iedereen wil dat hun WordPress-website of blog goed scoort in Google – hopelijk bovenaan de eerste pagina. Om dit te doen, moet je op zijn minst de basis van WordPress SEO leren.

Dat is waar deze bron een rol speelt! Welkom bij de complete beginnershandleiding voor WordPress SEO, waar we alles doornemen wat je moet weten – zonder hiaten achter te laten!

Na het lezen van deze handleiding weet u precies wat de essentie van WordPress SEO is, hoe u uw website kunt optimaliseren voor zoekmachines en wat u off-site kunt doen om uw kansen om gevonden te worden door uw gewenste publiek te vergroten..

Hier is de inhoudsopgave:

 • SEO op de pagina
  • Begin met webhosting
  • Ontvang een SSL-certificaat
  • Integreer uw site met Google Search Console
  • Krijg uw belangrijkste WordPress-instellingen op volgorde
  • Koop een thema dat SEO-ready is
  • Installeer deze SEO-plug-ins
  • Maak inhoud met SEO in gedachten
  • Hoe de extra mijl te gaan
 • Off-page SEO
  • Haal de bal aan het rollen met eerste aandelen
  • Krijg links van Quora
  • Verzenden naar sociale nieuwssites
  • Word lid van Facebook-groepen
  • Neem contact op met mensen die je hebt genoemd
  • Neem contact op met uw netwerk
  • Influencers taggen op Twitter
  • Gast post
 • Checklist voor WordPress SEO

Contents

Essentials van WordPress SEO: twee kanten van de medaille

Laten we beginnen met de biggie:

SEO heeft twee elementen: on-page en off-page.

Je hebt deze termen waarschijnlijk al een paar keer gehoord, maar begrijpen wat ze echt betekenen is de sleutel tot het beheersen van de essentie van WordPress SEO.

 • On-page SEO is alles wat u doet binnen uw WordPress-website om de positie te verbeteren. Dit betekent het aanpassen van de instellingen, het publiceren van inhoud, het installeren van handige SEO-plug-ins, het verkrijgen van een SEO-vriendelijk thema, enzovoort. Elk klein element draagt ​​bij aan uw algehele SEO op de pagina.
 • Off-page SEO is alles wat u buiten uw website doet. Dit omvat meestal het promoten van uw inhoud op sociale media, het verkrijgen van links van andere sites, het doen van koude outreach om andere bloggers te overtuigen om uw inhoud te vermelden, enzovoort.

Het cruciale hier is dat on-page en off-page SEO beide essentieel zijn voor uw resultaten.

Het ziet er ongeveer zo uit:

WordPress SEO: on-page SEO versus off-page SEO

Het ene kan niet bestaan ​​zonder het andere. Niet als je echt zinvolle resultaten wilt behalen.

Als ik echter iets moest kiezen dat iets belangrijker was, zou het SEO op de pagina zijn. Dat is goed, want je hebt het allemaal onder controle! Laten we daarmee beginnen:

Hoofdstuk I: Mastering On-Page SEO

Hier is alles wat u kunt doen binnen uw WordPress-website om deze beter te laten rangschikken:

1. Begin met webhosting ?

Webhosting is niet een veelbesproken aspect van on-page SEO. Het is echter eigenlijk een van de meest cruciale elementen om goed te krijgen.

Ik zou het risico lopen te zeggen dat, zelfs als het je lukt om al het andere precies goed te krijgen, als je een ondermaatse host gebruikt, je SEO veel zal lijden.

Dit is waarom:

 • Goede host = lage uitvaltijd. Als uw site veel down is, scoort deze niet goed. Waarom zou Google tenslotte een site rangschikken die meestal niet beschikbaar is? Een goede host zorgt voor een goede uptime – ongeveer 99,99%.
 • Goede host = goede sitesnelheid. Een ander ding dat een SEO-factor is voor Google, is de snelheid van uw site (of laadtijden). Als uw site veel tijd nodig heeft om te laden, vindt Google het niet leuk. Goede hosts bieden goede prestaties.
 • Goede host = betere beveiliging. Het ergste dat je SEO-achtig kan overkomen, is een bericht van Google krijgen dat je site is gehackt en daarom ‘tijdelijk’ wordt verwijderd uit de Google-index. Ik zeg dat tussen aanhalingstekens, aangezien dat tijdelijke verbod soms maanden bij je kan blijven. Goede hosts beschermen je tegen de gebruikelijke hacks of helpen je snel te herstellen.
 • Goede host = SSL gratis. Google heeft openlijk verklaard dat sites zonder SSL niet erg goed zullen scoren. We bespreken het onderwerp SSL in # 2.

Er zijn nog veel meer redenen om een ​​goede host te krijgen, en de meeste zijn niet eens gerelateerd aan SEO. Dus als u niet zeker bent van uw host, zou dit uw eerste zakelijke activiteit moeten zijn – bekijk hier onze aanbevelingen.

2. Ontvang een SSL-certificaat ?

Met een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) kan uw website een gecodeerde link tot stand brengen tussen uw webserver en de browser van de bezoeker. Dit zorgt ervoor dat niemand afluistert wat de bezoeker op uw site doet, of de informatie die hij invoert (formulieren, e-commerce winkelwagentje, enzovoort).

Het verkrijgen van een SSL voor uw site is tegenwoordig om meerdere redenen een must (de beveiliging is de belangrijkste). Google heeft ook zijn eigen manier om webmasters aan te moedigen SSL’s te krijgen door in feite de sites te straffen die ze nog niet hebben.

Dus als u geen SSL heeft, bereikt u niet uw volledige rankingpotentieel.

Gelukkig kost het verkrijgen van een SSL meestal $ 0, en de installatie is ook eenvoudig. Hier is een lijst met hostingbedrijven die eenvoudige SSL-integraties aanbieden.

3. Integreer uw site met Google Search Console (GSC) ?

Google Search Console (voorheen Google Webmaster Tools) is een gratis tool voor webmasters om de indexeringsstatus en zichtbaarheid van hun websites te controleren.

GSC is waar u meldingen vindt over eventuele SEO-problemen met uw site, samen met meerdere panelen waar u verschillende statistieken kunt bekijken en tips kunt krijgen over hoe u de zaken kunt verbeteren. We raden je ten zeerste aan om het eens te proberen!

Hier leest u hoe u uw site kunt koppelen aan GSC.

3.1. Kies tussen een www en een niet-www-websiteadres

Met GSC geïntegreerd, is het tijd om voor je eerste aanpassing te zorgen. Laten we Google vertellen of ze een ‘www’ of ‘niet-www’ adres voor uw website moeten indexeren.

Dit is eenvoudig genoeg: bezoek gewoon uw website en kijk of er ‘www’ in de adresbalk staat.

geen-www

Ga op basis van wat je ziet naar GSC en vervolgens naar Site-instellingen, en stel uw voorkeursdomein als volgt in:

instellen www

(Je hebt dit hele www-ding al gekozen toen je je site voor het eerst met je host instelde. Of je nu met ‘www’ of ‘non-www’ ging, is niet anders voor SEO, maar het is een goede gewoonte om Google te laten weten welke versie u verkiest.)

4. Haal uw belangrijkste WordPress-instellingen op volgorde ⚙️

4.1. Zichtbaarheid van zoekmachines

Ga vanuit uw WordPress-dashboard naar Instellingen → Lezen. Zorg ervoor dat dit blijft ongecontroleerd:

zoekmachine zichtbaarheid voor WordPress SEO

Anders negeert Google uw site mogelijk volledig.

4.2. Permalinks

Permalinks zijn de URL’s (webadressen) die u in de adresbalk van uw browser ziet wanneer u een bericht of pagina op uw WordPress-site leest.

Hier is bijvoorbeeld de permalink van deze gids:

essentials-of-wordpress-seo

Niet alle permalinks zijn gelijk voor SEO.

In het ideale geval wilt u de titel van uw bericht of pagina of de belangrijkste zoekwoorden (meer hierover later) kunnen opnemen in de URL / permalink.

Met de titel grofweg in de URL, maak je het voor de lezer gemakkelijker om een ​​idee te krijgen waar het bericht over gaat.

Om die reden is een permalink zoals essentials-of-wordpress-seo goed, terwijl een permalink zoals? Pageid = 128gh6 slecht is.

Om permalinks in te stellen, gaat u naar uw WordPress-dashboard en vervolgens naar Instellingen → Permalinks. Selecteer deze optie:

permalinks

Zodra je dat hebt gedaan, ontvangt elk nieuw bericht dat je publiceert een URL die lijkt op de kop van het bericht.

5. Kies een thema dat klaar is voor SEO ?

WordPress zelf heeft een uitstekende out-of-the-box-structuur vanuit SEO-oogpunt. Het is echter gemakkelijk om al dat potentieel te verspillen als u een thema kiest dat ondermaats is.

Aan het eind van de dag ziet Google vooral de HTML-code van uw thema en niet die van WordPress. Wat dit betekent is dat als u een niet-geoptimaliseerd thema kiest, uw SEO een hit zal worden.

Wat je dus nodig hebt, is een eenvoudig thema (in zijn codestructuur) – een dat geen verouderde HTML-structuren gebruikt en dat je inhoud niet onder meerdere lagen van structurele HTML-elementen begraaft.

Toegegeven, dit is moeilijk te controleren als je niet erg handig bent met het coderen van websites, maar er zijn een paar algemene tips waarmee je rekening kunt houden bij het kiezen van je thema:

 • Meer populaire thema’s zijn meestal ook beter geoptimaliseerd. Dit is pure economie – met een groot gebruikersbestand is er meer kans dat bugs en problemen naar boven komen en uiteindelijk worden opgelost.
 • Recent bijgewerkte thema’s zijn meestal beter geoptimaliseerd. Als uw thema al meer dan een jaar niet is bijgewerkt, is het waarschijnlijk een beetje achterhaald wat betreft zoekmachineoptimalisatie. Je kunt het aantal actieve installaties van je thema en de laatste updatedatum bekijken op WordPress.org. Voorbeeld:

 • Mobielvriendelijke thema’s zijn over het algemeen doorgaans beter geoptimaliseerd. Het optimaliseren van een thema voor mobiele apparaten is niet altijd gemakkelijk voor een ontwikkelaar, aangezien mobiele apparaten beperkt zijn in de manier waarop ze inhoud verwerken en weergeven, en dus meer werk vergen dan voor desktopweergave. Die aanvullende optimalisaties zijn goed voor SEO.

Ook met betrekking tot dat laatste, dit jaar, begon Google de voorkeur te geven aan websites die zijn geoptimaliseerd om op mobiel te worden bekeken. Lezen: als uw website niet voor mobiele apparaten is geoptimaliseerd, zal uw ranglijst eronder lijden.

Actiepunt:

Als je al een thema hebt geselecteerd, controleer dan de datum van de laatste update en hoe mobiel geoptimaliseerd het is. Daarvoor kunt u de eigen mobielvriendelijke testtool van Google gebruiken. Als de score laag is, is het misschien tijd om op zoek te gaan naar een vervangend thema. Een thema optimaliseren dat niet direct mobielvriendelijk is, is meestal moeilijk te doen, dus het is gemakkelijker om gewoon een ander thema te krijgen.

mobielvriendelijke test

 • Als je nog geen thema hebt gekozen, ga dan naar de officiële directory en ontvang een van de populairste gratis thema’s, of bekijk onze lijst met de meest populaire thema’s op ThemeForest.

6. Installeer deze SEO-plug-ins ?

Hier zijn de plug-ins die u zou moeten installeren om de SEO van uw WordPress-site een boost te geven – te beginnen met de absolute must-haves:

6.1. Yoast SEO

Yoast SEO is de populairste SEO-plug-in – en ook een van de meest populaire plug-ins in het algemeen.

Het doet twee dingen voor u: helpt u SEO te leren door u tips te geven over wat u moet doen om uw site te optimaliseren en laat u ook bepaalde instellingen van uw site rechtstreeks aanpassen.

Dit is een echt werkpaard dat zorgt voor bijna elk klein detail van uw site dat kan worden beschouwd als een van de essentiële zaken van WordPress SEO.

Nadat u de plug-in heeft geïnstalleerd (hier leest u hoe u WordPress-plug-ins installeert, begint u met het volgende:

Genereer XML-sitemaps

Zoekmachines gebruiken graag sitemaps om beter door websites te navigeren en al hun individuele pagina’s te vinden.

Yoast SEO maakt automatisch een sitemap voor je. Ga naar om de functie in te schakelen SEO → Algemeen → Functietabblad.

xml sitemaps

Koppel uw site aan webmasterhulpprogramma’s

Yoast SEO kan uw site integreren met de meest populaire webmasterplatforms, waaronder GSC (zoals eerder vermeld), Bing Webmaster Tools, Baidu Webmaster Tools en Yandex Webmaster Tools.

Om dit te configureren, ga naar SEO → Algemeen → tabblad Webmasterhulpprogramma’s.

yoast webmaster tools

Volg eerst de links naar de aanmeldingspagina’s van elk afzonderlijk hulpprogramma en voer vervolgens uw verificatiecodes in de velden in Yoast in.

Afgezien van de hierboven beschreven acties, kunt u met Yoast SEO ook al uw berichten, pagina’s en de startpagina optimaliseren. Dit is de meest waardevolle functie die Yoast voor u in petto heeft, en een waarmee u dagelijks / wekelijks zult communiceren. We zullen de hele procedure later in deze handleiding doornemen.

Hier is meer over Yoast SEO en hoe u deze kunt gebruiken.

6.2. W3 Totale cache

W3 Total Cache is de beste caching-plug-in voor WordPress.

Eenvoudig gezegd gaat caching over het opslaan van een statische kopie van uw website en die aan de bezoeker te bieden, in plaats van de site elke keer opnieuw te moeten genereren. Het versnelt uw laadtijd aanzienlijk, zonder afbreuk te doen aan de gebruikerservaring.

Zoals we eerder in deze handleiding hebben gezegd, is snelheid een rangschikkingsfactor en geeft Google over het algemeen de voorkeur aan snelladende sites boven hun langzamere concurrentie. Kortom, hoe sneller u uw site kunt maken, hoe hoger deze wordt.

W3 Total Cache is een hands-off type oplossing, wat betekent dat u het één keer kunt instellen en het vervolgens automatisch zijn magie laat doen.

Hoewel er talloze instellingen zijn in W3 Total Cache, is het eenvoudig om de minimale set-up te krijgen.

Eerst moet je caching in de eerste plaats inschakelen. Ga daarvoor naar Prestaties → Dashboard en zorg ervoor dat de plug-in is ingeschakeld.

cache inschakelen

Ga dan naar Prestaties → Algemene instellingen. Begin met inschakelen Paginacache:

cachepagina

Schakel vervolgens in Browser cache:

cache-browser

U kunt Minify, Opcode Cache, Object Cache en Database Cache voorlopig uitgeschakeld laten, omdat ze problemen kunnen veroorzaken bij sommige shared hosting-setups.

Ga vervolgens naar Prestaties → Paginacache en verfijn de caching-instellingen.

 • Inschakelen Cachepostpagina.
 • Inschakelen Cachefeeds.
 • Inschakelen Cache pagina’s niet voor ingelogde gebruikers

De rest van de instellingen van de plug-in kunt u op hun standaardwaarden laten staan.

6.3. Google Analytics voor WordPress door MonsterInsights

Google Analytics voor WordPress door MonsterInsights is de populairste Google Analytics (GA) -plug-in voor WordPress.

Hoewel het u niet zal helpen om beter te scoren, zal het per se uw site integreren met GA en u dus in staat stellen te controleren hoe uw SEO-inspanningen zijn vertaald naar weergaven en verkeer.

Nadat je de plug-in hebt geïnstalleerd en geactiveerd, ga je naar Insights → Instellingen → tabblad Algemeen, en klik op Verifieer met uw Google-account.

GA verifiëren

Vervolgens kunt u naar de Tabblad Volgen en pas de instellingen aan om bepaalde gebruikersrollen uit te sluiten van tracking:

negeer gebruikers

Nadat deze installatie is voltooid, kunt u naar GA gaan en daar uw sitestatistieken bekijken.

6.4. Alles in één schema Rich snippets

All In One-schema Rich Snippets helpt u om iets met de naam rich snippets weer te geven naast uw Google-vermeldingen.

Als u bijvoorbeeld een recensie publiceert, kunt u de sterbeoordeling aangeven van wat u ook beoordeelt. Vervolgens pikt Google dat op en geeft die beoordeling direct naast de vermelding weer, zoals:

rich snippet

All In One Schema Rich Snippets kunnen worden gebruikt om niet alleen recensies, maar ook evenementen, mensen, producten, recepten, software, video’s en standaardartikelen te markeren.

Het belangrijkste voordeel hier is dat mensen eerder op uw vermelding klikken als ze dit soort aanvullende informatie zien.

U gebruikt de plug-in rechtstreeks op de afzonderlijke berichten / pagina’s waaraan u rich snippets wilt toewijzen; er komt een nieuwe sectie onder het gebied waar u de inhoud bewerkt. We zullen dit later in deze handleiding bespreken.

6.5. Broken Link Checker

Broken Link Checker is een zeer nuttige plug-in voor onderhoud. Het idee erachter is simpel: het laat je alle gebroken links op je site weten.

Hoewel ik zeker weet dat u niet opzettelijk naar gebroken sites linkt, worden sites na verloop van tijd gewoon leeg of stoppen ze om welke reden dan ook, en u zult dit soort dingen niet opmerken tenzij u een geautomatiseerde tool heeft die het werk doet voor u – zoals de Broken Link Checker-plug-in.

Dit is belangrijk voor SEO, omdat u gewoon niet wilt dat zoekmachines gebroken links van uw site volgen. Als uw site voortdurend wordt doorgelinkt naar niet-bestaande webpagina’s, ziet dit er niet goed uit in uw record met Google.

De plug-in is heel gemakkelijk te gebruiken. Het analyseert uw site automatisch op de achtergrond en geeft u vervolgens een lijst met alle pagina’s / berichten met gebroken links. Je kunt dan ingrijpen en ze repareren. Zorg ervoor dat je dat elke maand doet of zo.

gebroken links

6.6. Smush Image Compression and Optimization

Smush is een plug-in die je afbeeldingen optimaliseert. Het neemt uw afbeeldingsbestanden en maakt ze eenvoudigweg kleiner in schijfruimte door wat optimalisatiemagie op de achtergrond uit te voeren.

Belangrijk is dat de afbeelding zelf er niet anders uitziet, dus u verliest niets van de kwaliteit. Het bestand begint gewoon minder van uw bandbreedte en serverruimte te verbruiken.

Waarom is dit belangrijk voor SEO? Afbeeldingen vormen het grootste deel van de grootte van elke webpagina (schijfruimte). En hoe groter uw webpagina is, hoe langer het duurt om te laden. Hoe langer het duurt om te laden, hoe slechter het wordt. Het draait dus opnieuw om de laadsnelheid van uw site.

Smush werkt automatisch en verwerkt uw afbeeldingen wanneer u ze uploadt naar een bericht of pagina. Je kunt de instellingen aanpassen als je naar gaat Smush vanuit uw WordPress-dashboard.

smoes

6.7. Share-knoppen door GetSocial.io

GetSocial.io is een coole plug-in die u een aantal tools voor sociale analyse biedt, samen met knoppen voor het delen van sociale media.

Hoewel het misschien niet direct veel SEO-betekenis heeft, heeft de sociale populariteit van uw inhoud invloed op SEO, en daarom is het logisch om uw bezoekers aan te moedigen uw berichten te delen via hun sociale mediakanalen.

Nadat u deze plug-in hebt geïnstalleerd en geactiveerd, kunt u kiezen uit een aantal verschillende stijlen van knoppen, dus u zult waarschijnlijk iets vinden dat bij uw site past.

wordt sociaal

De knoppen worden automatisch opgenomen, dus er is geen codering nodig en het zou met alle thema’s moeten werken.

7. Maak inhoud met SEO in gedachten Mind️

Afgezien van de standaardoptimalisaties die u kunt uitvoeren in uw WordPress-beheerdersinterface en via plug-ins, is het net zo belangrijk om ook inhoud te maken die vanaf het begin is geoptimaliseerd. Hier is hoe:

7.1. Begin altijd met trefwoordonderzoek

Elk stuk inhoud dat u publiceert, moet worden gebouwd met een specifiek trefwoord (of sleutelzin) in gedachten.

Laat me dit herhalen omdat het een cruciaal onderdeel is dat vaak verkeerd wordt begrepen: je wilt het echt bouw elk stukje inhoud op uw site rond een specifiek zoekwoord.

Een zoekwoord, zoals we het hier begrijpen, is de exacte zin die een persoon in Google plaatst wanneer hij iets opzoekt.

Wat u wilt bereiken, is dat uw inhoud wordt weergegeven wanneer mensen zoekopdrachten uitvoeren die relevant zijn voor uw website.

Als u bijvoorbeeld woondecoratie in de regio New York doet, wilt u misschien verschijnen voor ‘woondecoratie New York’ – uw belangrijkste zoekwoord.

De uitdaging is dat mensen de neiging hebben om dingen anders te formuleren wanneer ze Google gebruiken, en het is niet altijd zo eenvoudig om erachter te komen wat de meest populaire manier is om iets te formuleren.

Dit is waarom u hulpprogramma’s voor trefwoordonderzoek moet gebruiken die u zullen helpen dit mysterie op te lossen. Twee van mijn favorieten zijn de Google Keyword Planner (GKP) en KWFinder.

kwfinder

GKP is meer bedoeld voor AdWords-adverteerders dan voor mensen die hun websites optimaliseren voor organische Google-resultaten, dus ik geef de voorkeur aan de andere tool – KWFinder.

Het is vrij eenvoudig te gebruiken. Begin met een seed-trefwoord – het belangrijkste onderwerp waarover u een bericht wilt schrijven – ruwweg geformuleerd en laat KWFinder u helpen het beste trefwoord voor dat bericht te vinden.

Dus wat maakt een goed zoekwoord?

Er zijn drie hoofdfactoren:

 • volume
 • moeilijkheid
 • intentie van de gebruiker

Een zoekwoord is de moeite waard om na te streven als het elke maand meer dan 500 zoekopdrachten heeft.

zoekwoordvolume

Voor een nieuwe site is het ook goed dat het zoekwoord zo gemakkelijk of mogelijk wordt beoordeeld.

zoekwoord moeilijkheid

Alles hoger dan dat, en je kunt simpelweg niet rangschikken vanwege de toegenomen concurrentie voor de zin. Voor meer concurrerende zoekwoorden zijn er andere, meer prominente websites die ervoor willen rangschikken, en het is bijna onmogelijk om ze te overtreffen.

Vervolgens wilt u ervoor zorgen dat de intentie van de gebruiker overeenkomt met uw inhoud. Dit betekent dat het niet alleen gaat om het willekeurig kiezen van een waardevol zoekwoord en jezelf vertellen dat je je inhoud ervoor optimaliseert, maar om ervoor te zorgen dat je inhoud de beste bron in zijn niche is voor dat specifieke onderwerp.

Met andere woorden, stel je voor dat een persoon het zoekwoord opzoekt dat je hebt gekozen: zal deze persoon helemaal tevreden zijn wanneer ze op je pagina terechtkomen?

Een zoekwoord dat de moeite van het nastreven waard is, moet tegelijkertijd een hoog zoekvolume hebben, een haalbare moeilijkheidsgraad hebben en overeenkomen met de intentie van de gebruiker. Er mag geen enkel element ontbreken.

Aangezien deze handleiding specifiek over WordPress SEO gaat, zal ik niet dieper ingaan op het stapsgewijs onderzoeken van zoekwoorden. Bekijk deze geweldige bron voor meer hulp.

Met wat ervaring met zoekwoordonderzoek onder uw riem, kunt u aan de slag:

7.2. Optimaliseer de titel en beschrijving van uw startpagina

Op de meeste websites is de homepage degene die u moet gebruiken om uw meest waardevolle zoekwoord te targeten.

Om dat mogelijk te maken (afgezien van het uitvoeren van uw zoekwoordonderzoek en het beslissen wat dat nr. 1-zoekwoord zou moeten zijn), moet u de metatitel en beschrijving van uw startpagina aanpassen.

De metatitel en beschrijving worden nergens weergegeven op de daadwerkelijke startpagina. Ze worden alleen gebruikt wanneer u de vermelding van uw site in Google bekijkt.

meta

Het doel is om ervoor te zorgen dat uw titel en beschrijving zowel interessant genoeg zijn voor de bezoeker om erop te klikken, als ook rijk aan zoekwoorden, zodat Google de zin direct in de vermelding markeert (zoals u kunt zien in het bovenstaande voorbeeld).

Met de Yoast SEO-plug-in geïnstalleerd, kunt u uw startpagina-instellingen aanpassen als u naar het WordPress-dashboard gaat en vervolgens naar SEO → Uiterlijk zoeken.

yoast homepage

U kunt de tijdelijke aanduidingen die u daar ziet (die roodachtige blokken) verwijderen en ze vervangen door een trefwoordrijke titel en beschrijving.

Wat betreft wat u daadwerkelijk in de beschrijving moet plaatsen, is het een goed idee om het als de slogan van uw website te behandelen. Gebruik die 156 beschikbare karakters om de lezer uit te nodigen om uw site te bezoeken – vertel hem wat hem of haar te bieden heeft.

Opmerking: als u een statische pagina heeft ingesteld om als uw startpagina te fungeren, ziet u het hierboven gepresenteerde paneel niet in uw Yoast SEO-instellingen. Om je startpagina aan te passen, moet je naar je Pages-menu gaan en aan je homepage werken, net als bij elke andere pagina op je site. Klik hier om snel door te spoelen naar het deel van deze gids waar ik uitleg hoe ik dat moet doen.

7.3. Schrijf inhoud die scoort

‘Nou, duh!’

Maar wat is het geheim van inhoud die op de ranglijst staat?

Eerste, lengte.

Het blijkt dat inhoud die langer is, over het algemeen beter scoort. Er is veel onderzoek naar gedaan, zoals deze studie, bijvoorbeeld), en lange-inhoudsinhoud heeft keer op keer bewezen beter te scoren dan kortere stukken.

Dit is de correlatie tussen inhoudslengte en ranking:

rang versus woorden

Wat wordt als langwerpig beschouwd? Alles vanaf 1.500 woorden.

Dan is er ook diepte.

Het is duidelijk dat je er gewoon nergens mee komt als je alleen maar een lang stuk inhoud uitpompt. Je moet dat stuk ook waardevol en nuttig maken voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp dat voorhanden is.

Het schrijven van inhoud die zo gedetailleerd is, zal geen snelle taak zijn vóór het ontbijt. Je moet tijd en aandacht besteden en investeren in onderzoek, het uittekenen, schrijven, en vervolgens bewerken en publiceren van je artikel. Geen snelkoppelingen.

7.4. Koppen, koppen en zoekwoorddichtheid

Dus u heeft uw zoekwoord gekozen op basis van het onderzoek dat u deed voordat u het artikel schreef. Goed!

Nu is het tijd om het voor dat zoekwoord te optimaliseren.

Wanneer je aan een bericht of pagina binnen de WordPress-interface werkt en Yoast hebt geïnstalleerd, krijg je dit vak onder het hoofdinhoudsveld:

yoast hoofddoos

Het vertelt u hoe geoptimaliseerd uw inhoud is voor uw focuszoekwoord.

Een belangrijke opmerking hier: stel altijd een focuszoekwoord in voor al uw pagina’s en berichten. Zonder het ingestelde focuszoekwoord kan Yoast u niet helpen, omdat het niet weet voor welk zoekwoord u wilt optimaliseren.

focus zoekwoord

Zodra u Yoast heeft laten weten welk zoekwoord u nastreeft, zijn de tips die u krijgt goud!

Yoast neemt je bij de hand en wijst je op elk klein detail over hoe je je inhoud meer geoptimaliseerd kunt maken voor dat focuszoekwoord.

Hier zijn enkele van de uit te voeren zoekwoordoptimalisaties:

Zoekwoord in de kop / titel van het bericht

Hoewel het er misschien niet altijd gemakkelijk uitziet om het passend te maken, is het goed met wat woordgymnastiek.

Bekijk dit voorbeeld van Backlinko.com – een van de blogs in de SEO-niche zelf:

backlinko

Het belangrijkste zoekwoord hier is waarschijnlijk ‘websiteverkeer’. Brian – de auteur – is erin geslaagd om het mooi in de kop te plaatsen.

 • Hier is een algemene gids voor het schrijven van goede koppen.

Sleutelwoord in de metatitel & Omschrijving

Met Yoast kun je een aangepaste SEO-titel en beschrijving voor je bericht / pagina instellen. Die teksten verschijnen alleen in de zoekmachinelijsten voor dat stuk inhoud.

uw titel is ingesteld

 • De titel moet redelijk dicht bij de kop van de post staan, maar wordt ingekort zodat deze niet langer is dan de 70 tekens die Google toestaat.
 • De beschrijving werkt meestal het beste als een samenvatting van het bericht plus een snelle reden waarom iemand het zou moeten lezen.

Je hebt je focuszoekwoord zowel in de metatitel als in de beschrijving nodig.

Opmerking: hier kunt u ook de titel en beschrijving van uw startpagina instellen als u een statische pagina heeft gekozen om als uw startpagina te fungeren.

Sleutelwoord in de tussenkoppen

Bij het schrijven van inhoud in WordPress mag je de kopniveaus gebruiken van H1 tot H6.

rubrieken

Je hoeft ze echter niet allemaal te gebruiken – vasthouden aan Kop 2 en Kop 3 is meer dan genoeg. Kop 1 is meestal gereserveerd voor uw WordPress-thema, dat het automatisch gebruikt voor uw berichttitels.

Wat u doet, is uw post in verteerbare stukjes van ongeveer dezelfde lengte verdelen en er tussenkopjes tussen plaatsen. Gebruik uw zoekwoorden in die onderverdelingen.

Sleutelwoord in de URL

Wanneer u een bericht of pagina opslaat in WordPress, kunt u de URL afstemmen.

URL wijzigen

Vermeld daar uw primaire zoekwoord voor dat specifieke stuk inhoud.

Gebruik in het algemeen korte URL’s – hier zijn enkele gegevens over waarom.

Zoekwoord in de hoofdtekst van de post

Wanneer u optimaliseert voor een specifiek zoekwoord, moet u ook proberen dat zoekwoord te gebruiken zoals het is in de hoofdtekst van uw artikel.

Je hoeft hier niet gek te doen, maar Yoast raadt aan om te streven naar een dichtheidsbereik van 0,5% tot 2,5%.

yoast dichtheid

7.5. Gebruik afbeeldingen

Het hebben van afbeeldingen in uw inhoud is geweldig voor leesbaarheid. Alleen al het feit dat ze er zijn, maakt uw inhoud gemakkelijker leesbaar door visuele breekpunten te bieden.

Maar afbeeldingen kunnen ook worden gebruikt om een ​​extra SEO-voordeel te krijgen.

Google probeert altijd te bepalen hoe relevant uw afbeeldingen zijn voor de tekst eromheen, en ze gebruiken uw afbeeldingen ook in Google Afbeeldingen zoeken.

Dus de manier waarop je Google vertelt waar je afbeelding over gaat, is via iets dat de alt-tag van de afbeelding wordt genoemd.

U kunt alt-tags eenvoudig instellen in WordPress wanneer u een afbeelding uploadt:

afbeelding alt

Gebruik uw zoekwoord in ten minste één alt-tag voor afbeeldingen.

7.6. Koppel uw inhoud

Interne links zijn links die van de ene subpagina van uw site naar de andere (of naar een blogpost) verwijzen.

Ze zijn fantastisch om je lezers naar andere delen van je site te leiden, wat betekent dat mensen gewoon langer blijven hangen (dit is iets dat Google zal opmerken en waarderen).

Met interne links kunt u ook een betere inhoudsstructuur opbouwen. U kunt bijvoorbeeld uw beste inhoudsstukken markeren door er regelmatig naar te linken, waardoor het waarschijnlijker wordt dat mensen ze waarderen.

Ten slotte volgt Google uw interne links, net als uw lezers. Hoe meer u linkt naar specifieke inhoudsstukken, hoe belangrijker het is dat inhoud wordt vanuit het oogpunt van Google.

Interne links toevoegen is eenvoudig in WordPress. Markeer gewoon een stuk tekst dat u in een link wilt veranderen, klik vervolgens op het linkpictogram en voer de URL van de doelpagina als volgt in:

link toevoegen 1

Of klik, in plaats van de URL in te typen, op het tandwielpictogram en zoek vervolgens naar een specifieke pagina via de interne zoekfunctie:

link toevoegen 2

U moet ernaar streven om drie tot vijf links naar uw eigen pagina’s op te nemen per 1000 woorden aan inhoud.

7.7. Link naar externe bronnen

Afgezien van interne links, moet u ook een flink aantal links toevoegen die verwijzen naar externe bronnen.

U doet dat om uw lezers te wijzen op andere ondersteunende informatie waarvan ze kunnen profiteren (zoals aanvullende gegevens, onderzoeksstukken, meer commentaar, enzovoort).

Deze links in uw inhoud verbeteren de kwaliteit ervan nog meer door de hele boodschap completer en waardevoller te maken voor de lezer. Je maakt het eenvoudig voor hen mogelijk om meer te leren dan alleen wat er in je post staat.

Google merkt dit op en waardeert het. Ook kunnen de sites waarnaar u linkt mogelijk ook opvallen, wat ertoe kan leiden dat ze naar u linken en u direct verkeer opleveren.

7.8. Gebruik Rich Snippets

Rich snippets kunnen een geweldige manier zijn om wat extra aandacht te krijgen voor uw Google-vermelding. Ik noemde dit toen ik het had over de All In One Schema Rich Snippets-plug-in in onze lijst met aanbevolen WordPress SEO-plug-ins.

rich snippet

Als de plug-in is geïnstalleerd, kunt u een rich snippet-blok instellen voor elke post of pagina op uw site.

Hoewel het niet logisch is om rich snippets voor alle pagina’s in te stellen, kan het nuttig zijn als wat u wilt publiceren kan worden geclassificeerd als een recensie, productpagina, evenementinformatie, recept, software-informatie of service-informatie.

Met All In One Schema Rich Snippets kunt u alle details instellen:

stel rich snippet in

7.9. Forceer belangrijke inhoud

Telkens wanneer u iets nieuws publiceert, duurt het even voordat Google naar die nieuwe pagina komt en deze indexeert. Dit proces kan worden versneld.

Ga naar Google Search Console → Crawl → Fetchen als Google. Voer de URL van uw nieuwe pagina of bericht in en klik op Ophalen.

ophalen als google

Als uw pagina iets is dat Google nog nooit heeft gezien, wordt het onmiddellijk geïndexeerd.

8. Ga je voor de Extra Mile? ️

Hier is wat u nog meer kunt doen om uw SEO op de pagina te verbeteren, hoewel het misschien wat meer knutselen onder de motorkap van uw site vereist.

8.1. Meld je aan voor een CDN

CDN staat voor Content Delivery Network. Het is eigenlijk een netwerk van servers die allemaal een kopie van uw website bevatten en deze vervolgens vanaf de dichtstbijzijnde mogelijke locatie aan uw lezers bezorgen. Dit resulteert meestal in een enorme boost in sitesnelheid.

In een standaardscenario – zonder een CDN – wordt uw website gehost op een enkele webserver die zich op een specifieke locatie bevindt, bijvoorbeeld in Atlanta, GA. Als u dan een bezoeker uit Londen, Engeland heeft, moet uw website naar het buitenland reizen om bij hen te komen. Dit duurt een paar seconden te veel.

Om de situatie beter te maken, heeft een CDN-netwerk veel servers over de hele wereld. Dus als een bezoeker uit het VK uw site probeert te bereiken, wordt deze niet helemaal vanuit de VS bediend, maar vanaf de dichtstbijzijnde locatie in Europa.

Zoals we al in deze handleiding hebben vermeld, is de sitesnelheid aanzienlijk voor uw WordPress SEO.

Goede CDN’s zijn meestal betaalde services. U kunt verwachten dat u iets betaalt van $ 20 tot $ 100 per maand, hoewel er ook gratis opties zijn. De meest opvallende is CloudFlare.

8.2. Schakel blogarchieven uit die u niet nodig heeft

Out of the box, WordPress maakt een handvol archiefpagina’s die u waarschijnlijk niet nodig heeft.

Er zijn op gegevens gebaseerde archieven, auteursarchieven, categoriearchieven en tagarchieven. Hoewel categorieën en tags nuttig zijn voor sommige sites, zijn de andere twee niet cruciaal.

Als u een blog met één auteur uitvoert, genereren de auteursarchieven veel dubbele inhoud, wat Google niet zo leuk vindt. Datumarchieven creëren veel van hetzelfde probleem.

De kern van het probleem is dat al die dubbele inhoudarchieven de SEO-waarde van uw website ‘verdunnen’.

Met Yoast SEO kunt u onnodige archieven met een paar klikken uitschakelen. Ga daarvoor naar SEO → Uiterlijk zoeken → tabblad Archieven.

yoast archieven uitschakelen

Als er meer auteurs op uw site zijn, wilt u misschien de auteursarchieven intact laten.

8.3. Voorkom het indexeren van pagina’s met afbeeldingsbijlagen

Er gebeurt iets grappigs wanneer u een nieuwe afbeelding uploadt naar uw WordPress-blog.

Afgezien van het beschikbaar maken van de afbeelding in de mediabibliotheek en u deze aan uw berichten of pagina’s kunt toevoegen, maakt WordPress ook een afzonderlijke bijlagenpagina voor die afbeelding. Het is een pagina met alleen die afbeelding en niets van je bloginhoud eromheen.

Het probleem is dat Google die pagina’s indexeert. Dus soms kunnen mensen, wanneer ze relevante termen opzoeken, op uw bijlagepagina terechtkomen en niet op uw blogpost of pagina, wat de voorkeur zou hebben.

Gelukkig kun je voorkomen dat die bijlagepagina’s worden geïndexeerd en in plaats daarvan alle rankings omleiden naar hun bovenliggende posts.

Ga hiervoor naar SEO → Zoekweergave → tabblad Media, en vink het volgende vakje aan:

media bijlage

8.4. Werk uw inhoud regelmatig bij

‘Versheid’ is nu een bekende rankingfactor. Eenvoudig gezegd: hoe recenter uw inhoud is, hoe beter het zal worden gerangschikt.

Natuurlijk, met tientallen of zelfs honderden posts live op je site, is het bijna onmogelijk om ze allemaal up-to-date te houden, vooral als je een eenmansband bent.

Begin door naar uw Google Analytics te gaan en een lijst op te halen van uw meest bezochte pagina’s / berichten van de afgelopen 12 maanden. Je kunt die lijst krijgen als je naar gaat Gedrag → Site-inhoud → Alle pagina’s:

GA topinhoud

Bekijk dan bijvoorbeeld de top tien en probeer elke post minstens één keer per maand bij te werken.

Door de inhoud fris te houden, krijg je vaak het voordeel dat je nodig hebt om je concurrentie te verslaan.

8.5. Werk uw interne links regelmatig bij

Afgezien van het bijwerken van uw inhoud, moet u ook werken aan het verbeteren van uw interne koppelingsstructuur in oudere berichten.

Natuurlijk, toen je die oudere berichten publiceerde, koppelde je ze alleen aan de berichten die op dat moment al online waren.

Het is een goed idee om door uw archieven te bladeren en ervoor te zorgen dat uw nieuwere berichten net zo vaak worden gelinkt.

Een goed startpunt is om je eerst te concentreren op je top 20 meest bezochte oudere berichten (berichten die meer dan een jaar geleden zijn gepubliceerd). Je kunt die gemakkelijk vinden in GA.

Doe dit minstens eens in de twee maanden.

De belangrijkste waarde hier is dat uw beter geplaatste oudere berichten uw nieuwe inhoud echt kunnen helpen en de autoriteit ervan kunnen vergroten door middel van die interlinks.

8.6. Gebruik AMP voor mobiel

AMP – Accelerated Mobile Pages – is een concept dat in 2016 door Google werd geïntroduceerd. Het idee is om het mobiel bekijken maximaal te optimaliseren door echt vereenvoudigde versies van webpagina’s te bieden die razendsnel laden en de schijnwerpers op inhoud plaatsen, terwijl het afstand doet met de meeste van de visuele elementen die anders zijn op de pagina.

AMP voor WP is een plug-in waarmee je dit kunt inschakelen op je WordPress-website. Het biedt een reeks instellingen en opties waarmee u kunt bepalen hoe uw website eruitziet via AMP.

Experimenteer met deze instellingen en kijk wat er mogelijk is als je door de panelen gaat.

Ik wil nogmaals benadrukken dat de SEO van vandaag helemaal draait om mobiel. Ik kan dat echt niet genoeg benadrukken. Met de mobile-first ranking van Google is het in principe onmogelijk om je website tegenwoordig te laten rangschikken als deze er niet goed uitziet op mobiel.

Dit vat de essentie van WordPress SEO samen, aangezien ze betrekking hebben op uw on-page optimalisaties. Vervolgens off-page SEO:

Hoofdstuk II: Aan de slag met off-page SEO

Dit is wat u buiten uw site kunt doen om de site beter te laten rangschikken:

a) Haal de bal aan het rollen met eerste aandelen ?

Zoals eerder in deze gids vermeld, is de populariteit van sociale media een sterke indicator voor hoe aandachtig uw inhoud is. En het is logisch – als veel mensen bepaalde inhoud delen, dan moet het belangrijk, waardevol, nieuwswaardig of vermakelijk zijn. Daarom wil Google het ook zichtbaar maken.

Om de bal aan het rollen te krijgen, moet je echter eerst je nieuwe inhoud zelf delen.

Dit gaat echt een heel eind en mag niet worden onderschat.

 1. Tweet over je nieuwe post. In plaats van alleen de kop te tweeten zoals het is, gebruik je relevante hashtags of neem je zelfs enkele populaire Twitter-hashtags op. Hier leest u hoe u die kunt vinden.
 2. Deel je bericht op Facebook. Hetzelfde hier – in plaats van alleen de kop te gebruiken, schrijf een korte beschrijving van wat het bericht is en wat het bespreekt. Dat kun je op Facebook uitgebreider maken dan op Twitter. Probeer een gesprek aan te gaan en het niet op een toonhoogte te laten lijken. Het toevoegen van een afbeelding of een GIF aan je aandeel kan het ook meer informatie daarover meer zichtbaar maken.
 3. Als uw site zich in een Pinterest-waardige niche bevindt, maak dan een speld en voeg deze toe aan relevante borden. Als je bezig bent met klussen, koken, schoonheid, gezondheid, fitness, kunst of eigenlijk alles waar kwaliteitsbeelden een lange weg gaan, gebruik dan Pinterest in je voordeel. Hier volgt meer informatie over het gebruik van Pinterest voor SEO.

Het doel van deze stap is niet om sociale media ten onrechte met uw inhoud te vullen, maar om een ​​zaadje te planten en enkele eerste deelacties aan te moedigen. Zelfs een paar aandelen zijn veel beter dan helemaal geen.

b) Krijg links van Quora ?

Quora is mijn favoriete website met vragen en antwoorden. Het is een plek waar iedereen terecht kan om een ​​vraag te stellen. Vervolgens komt de community binnen om te proberen het te beantwoorden.

Het leuke aan Quora is dat er ook veel beroemde mensen zijn. Ik wed bijvoorbeeld dat de auteur van deze vraag niet had verwacht dat Reed Hastings, Netflix CEO, zou ingrijpen en antwoorden.

quora

Maar u hoeft niet beroemd te zijn om Quora te gebruiken voor uw site.

Dit moet je doen:

 1. Ga naar Quora en zoek naar vragen die gerelateerd zijn aan waar je blog over gaat.
 2. Probeer de vraag echt te beantwoorden en geef echte inzichten.
 3. Aan het einde van uw antwoord, link naar een relevant artikel op uw site voor meer context.

Gebruik afbeeldingen naast om je antwoorden beter zichtbaar te maken.

quora

c) Verzenden naar sociale nieuwssites? ️

Sites zoals Hacker News, GrowthHackers, Designer News, Product Hunt, ManageWP.org enzovoort kunnen geweldig zijn om uw nieuwe inhoud bekend te maken. Er zijn sites zoals deze in veel niches, dus zoek gewoon de site die het meest populair is in de jouwe en doe mee.

Belangrijk! Gebruik de site niet om alleen uw eigen inhoud te delen. Je wordt verbannen. Neem in plaats daarvan echt deel aan de community, lees de inhoud van andere mensen, stem erop, enzovoort. Dien je spullen maar af en toe in.

d) Word lid van Facebook-groepen ?

Er is voor alles een Facebook-groep. Kras dat – er zijn meerdere groepen voor alles.

Bent u bijvoorbeeld geïnteresseerd in lange termijn verhuur in Barcelona? Alsjeblieft. Geïnteresseerd in Paleo-recepten in het Pools? Alsjeblieft.

Lid worden van enkele van de topgroepen in uw niche kan wonderen doen voor uw inhoud.

De strategie is vergelijkbaar met die voor sociale nieuwssites. Ga naar binnen, doe mee, deel uw inhoud slechts zelden.

e) Neem contact op met mensen die u heeft genoemd ?

Telkens wanneer u vanuit uw artikel naar een externe bron linkt, neemt u contact op met die persoon / website op Twitter of via e-mail en laat hen weten wat het is.

U hoeft geen promotie of iets anders te zijn. Zeg gewoon iets als: ‘Hé, ik heb je net genoemd in mijn nieuwe blogbericht op http: // URL. Proost! ‘

Hoe eenvoudiger het bericht, hoe groter de kans dat iemand het zal lezen en nieuwsgierig genoeg is om je bericht te bekijken. Als ze het leuk vinden, zullen ze het delen met hun volgers.

f) Neem contact op met uw netwerk ?

Als het stuk inhoud dat u bij de hand hebt echt van hoge kwaliteit is en als uw hoeksteeninhoud kan worden beschouwd, moet u het absoluut delen met uw netwerk van contacten.

Stuur ze een eenvoudige e-mail, laat ze weten wat je hebt gepubliceerd en nodig ze uit om het te bekijken.

Echter!

Doe dit heel sporadisch. Je wilt mensen niet e-mailen over elk stukje content dat je publiceert. Je wordt gewoon verbannen uit hun inbox en beschadigt de relatie.

g) Influencers taggen op Twitter ?

Elke niche heeft zijn beïnvloeders. Soms zijn ze eigenlijk van invloed; soms zijn ze dat niet.

Hoe dan ook, ze zijn misschien de moeite waard om op Twitter te taggen.

Als er bijvoorbeeld iemand in uw niche is die een echte superster is, stuur dan in ieder geval een tweet naar hen met uw nieuwe inhoud en gebruik ook relevante hashtags.

Hier is de kicker. Verwacht eigenlijk niet dat die persoon leest of retweet – hij heeft het veel te druk. Wat je wel wilt, is de aandacht van hun volgers trekken, zodat ze de kans krijgen om jouw inhoud te lezen.

h) Gastpost ✍️

Dit is de meest arbeidsintensieve methode op de lijst, maar misschien ook wel de meest waardevolle op de lange termijn.

Gastposting gaat over het schrijven van een originele blogpost en deze vervolgens aan andere bloggers te pitchen voor publicatie.

Hier is hoe het meestal uitpakt:

 1. Onderzoek de blogs in uw niche en kies er een met een vergelijkbaar publiek.
 2. Denk na over wat voor soort bericht u voor hen zou kunnen schrijven dat waardevol zou zijn voor hun publiek.
 3. Vraag de blogger of ze hierin geïnteresseerd zijn.
 4. Schrijf het bericht en vermeld een van je eigen berichten door ernaar te linken. Maak de vermelding natuurlijk en gerelateerd aan het onderwerp.
 5. Stuur het bericht naar de blogger.

Ik ben hier een beetje te simpel, sorry, hier is een betere uitleg over het plaatsen van gasten, maar je snapt het wel.

Als het goed gaat en de blogger uw inhoud publiceert, wint u ten minste twee dingen:

 • Je wordt blootgesteld aan een nieuw publiek dat waarschijnlijk je link zal volgen en je inhoud zal lezen.
 • U krijgt een waardevolle link die naar uw site verwijst. Google zal deze link opmerken en tellen wanneer hij bepaalt waar uw site moet worden gerangschikt.

Met deze methode kun je langzaam beginnen. Een of twee gastposts per maand doen is een uitstekende start.

Al deze off-page methoden voor WordPress SEO hebben één hoofddoel in gedachten: backlinks verdienen. Net als in links van andere websites die naar de uwe verwijzen.

Google zal deze links als stemmen behandelt. Kortom, het is alsof elke site instaat voor uw inhoud door ernaar te linken. Hoe meer stemmen je krijgt, hoe hoger je rang.

Het aantal en de kwaliteit van links wordt nog steeds beschouwd als de belangrijkste rankingfactor van allemaal.

Wat we hier doen, is de bal aan het rollen brengen, dus verwacht niet meteen een groot aantal links. Maar na verloop van tijd, en naarmate uw netwerk en uw volgers groeien, krijgt u steeds meer links van de off-page SEO-activiteiten die u doet.

Dit vat zowel het onderwerp van on-page als off-page WordPress SEO essentials samen. Uitgerust met deze nieuwe kennis, hoeft u niets anders te doen dan alles in de praktijk te brengen!

De essentie van WordPress SEO: checklist

Hier is er nog een bruikbare WordPress SEO-checklist – inclusief alles wat we in deze gids hebben besproken:

Basis:

 • Hier krijg je een goede gastheer
 • Ontvang een SSL-certificaat
 • Integreer uw site met Google Search Console
 • Kies tussen een www- en niet-www-websiteadres
 • Stel de zichtbaarheidsinstelling voor zoekmachines in WP in
 • Gebruik geoptimaliseerde permalinks
 • Kies een thema dat klaar is voor SEO

Installeer deze plug-ins:

 • Yoast SEO
 • W3 Totale cache
 • Google Analytics voor WordPress door MonsterInsights
 • Alles in één schema Rich snippets
 • Broken Link Checker en vervolgens controleren gebroken links regelmatig
 • Smush Image Compression and Optimization
 • Share Buttons door GetSocial.io

Inhoud:

 • Doe trefwoordonderzoek voor elke nieuwe post / pagina die u publiceert
 • Optimaliseer de titel en beschrijving van uw homepage
 • Schrijf inhoud die minstens 1500 woorden lang is
 • Neem uw zoekwoord op in: Kop, metatitel & beschrijving, onderverdelingen, URL, het lichaam van de post
 • Gebruik afbeeldingen met alt-tags die uw trefwoord bevatten
 • Koppel uw inhoud aan elkaar
 • Link naar externe bronnen
 • Gebruik rich snippets, waar het zinvol
 • Forceer crawlen van belangrijke inhoud

Extra mijl:

 • Meld je aan voor een CDN
 • Schakel blogarchieven uit die u niet nodig heeft
 • Voorkom het indexeren van afbeeldingsbijlagepagina’s
 • Werk uw inhoud regelmatig bij
 • Werk uw interne links regelmatig bij
 • Gebruik AMP voor mobiel

Off-page:

 • Breng de bal aan het rollen met initiële aandelen
 • Krijg links van Quora
 • Verzenden naar sociale nieuwssites
 • Word lid van Facebook-groepen
 • Neem contact op met mensen die je hebt genoemd
 • Neem contact op met uw netwerk
 • Tag beïnvloeders op Twitter
 • Gast post
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map