Rëndësia e mbështetjes së një faqe në internet WordPress: Një udhëzues për të përdorur VaultPress

Marrëveshjet me WordPress


Imagjinoni një skenar ku e gjithë faqja juaj e internetit thjesht… zhduket. Dizajni i bukur i krijuar me porosi, qindra postime për të cilat jeni munduar, dhe të gjitha ato komente që keni punuar pa u lodhur për të gjeneruar – zhdukur! Nuk është një mendim i këndshëm, apo jo?

Ju mund të mendoni se keni punuar me WordPress të gjithë, dhe se nuk ka nevojë të shqetësoheni se asgjë do të shkojë keq – por, e vërteta është, gjithmonë do të ketë gjëra jashtë kontrollit tuaj që janë të pamundura për t’u parashikuar, siç është një haker i vendosur , një ndërprerje e rëndë pritjeje, azhurnime të thyera, gabime njerëzore dhe / ose çështje të pajtueshmërisë (për të përmendur disa).

Të gjitha këto janë rreziqe shumë të vërteta që mund të marrin në befasi edhe administratorët më të përgatitur të internetit, por të mjaftueshme me frikësimin – le ta kthejmë vëmendjen tonë se si mund ta mbroni faqen tuaj të internetit nga e paimagjinueshme: duke u humbur.

Zgjidhja është e lehtë: bëni kopje rezervë të rregullt.

Ju duhet të bëni një kopje rezervë të faqes tuaj të internetit – mosarritja në këtë mënyrë është një nga gabimet më të mëdha që mund të bëni.

Mendoni për një rezervë paksa si të bëni një fotografi të faqes tuaj në një moment specifik kohor – një fotografi që mund ta përdorni për ta rikthyer atë në një shtet të mëparshëm.

Pra, nëse diçka nuk shkon me faqen tuaj të internetit sot, thjesht mund të rivendosni rezervën e djeshme, kur gjithçka po funksiononte si ora e orës. E lehtë dhe logjike, e drejtë?

Të mirat dhe të këqijat e kopjimit të faqes tuaj

Para se të ndërmerrni ndonjë aktivitet në internet, është mirë të shikoni të mirat dhe të këqijat.

Nuk duhet të jetë ndryshe për të bërë kopje rezervë të faqes suaj të internetit, kështu që le të fillojmë duke shikuar disa nga pozitivet.

  • Më mirë e sigurt se sa keq – mund të mendoni se jeni shumë të kujdesshëm, por gjërat shkojnë keq. Nëse më e keqja duhet të ndodhë, do të jeni më shumë se pak mirënjohës që keni bërë kopje rezervë në faqen tuaj të internetit.
  • Mbroni nga kërcënimet e sigurisë – nëse një virus merr në dorë faqen tuaj të internetit (ose një haker fiton hyrjen), të paktën mund ta riktheni atë në gjendjen e tij përpara kompromisit.
  • Përditësimet / çështjet e përputhshmërisë – jo të gjitha shtojcat dhe temat e WordPress janë në përputhje me versionin e fundit të WordPress. Ju mund të bëni gjithçka siç duhet, por nëse ka një çështje të pajtueshmërisë për të cilën nuk jeni të vetëdijshëm, ajo mund të çojë në ekranin e bardhë të vdekjes. Në këtë skenar, përsëri, do të jeni mirënjohës për ato rezervë.
  • Migrim i lehtë – nëse doni të zhvendosni faqen tuaj te internetit në një URL të re ose një llogari pritëse, thjesht mund të ngarkoni një version të mbështetur nga faqja juaj e internetit. Lëvore e lehtë.
  • Paqe e mendjes – nëse nuk jeni të vendosur për sigurinë e WordPress (ose edhe nëse jeni) mund të keni dyshime të gjata nëse faqja juaj e internetit është me të vërtetë e sigurt, një kopje rezervë e plotë e faqes do t’ju japë një linjë të fundit të mbrojtjes, dhe nëse diçka shkon gabim, ju prapë do të jeni në gjendje të shpëtoni një version pune të tij. Mos e nënvlerësoni vlerën e paqes së mendjes – në fund të fundit, të gjithë do të donim të flinim pak më lehtë, apo jo?

Tani për të këqijat, dhe unë po flas vërtet këtu kur them nuk ka asnjë.

Asnje. Nada. hiç.

Nuk ka asnjë arsye të vetme të arsyeshme për të cilën mund të mendoj për mos kopjimin e faqes tuaj të internetit – po, është shumë e rëndësishme.

Pra, me kujdesin e duhur, le të shohim se si të kopjojmë një uebfaqe të WordPress – dhe të prezantojmë me siguri shërbimin më të mirë rezervë të WordPress atje: VaultPress!

Paraqitja e VaultPress

Nëse jeni duke kërkuar për një shërbim rezervë të përballueshëm dhe të besueshëm, unë – dhe një profesionist i profesionistëve të tjerë – fuqimisht ju rekomandojmë të përdorni VaultPress.

“Pse VaultPress?” Degjoj te pyes.

Sepse është në lidhje me shërbimin më të thjeshtë, më të besueshëm dhe pa tela të disponueshëm – mbështetur nga fakti që është shumë mirë i menaxhuar dhe i mbështetur * nga njerëzit që fshihen në automatik të WordPress.com.

Uebfaqja e VaultPress

Për të filluar, instaloni shtojcën zyrtare VaultPress në faqen tuaj të internetit me WordPress, regjistrohuni për një pajtim dhe shkruani detajet e nevojshme (më shumë në këtë më poshtë). Shtojca do të sinkronizojë automatikisht faqen tuaj me serverat VaultPress dhe, nëse gjërat shkojnë keq, do të jeni në gjendje të rivendosni plotësisht tërë faqen tuaj të internetit dhe të gjithë përmbajtjen e saj me klikimin e një butoni.

Kjo është paqja e madhe e mendjes – dhe gjithçka nga vetëm 5 dollarë në muaj (ose 55 dollarë në vit) për një licencë Lite, e cila ju jep kopje rezervë të përditshme dhe rivendosje automatike të faqes në internet (nëse ju duhen atyre) nga një arkiv 30-ditor rezervë.

Nëse doni një mbrojtje më të plotë, megjithatë, mund të dëshironi të merrni parasysh përmirësimin në planin Themelor. Kjo licencë do t’ju kthejë 15 dollarë në muaj, ose 165 dollarë në vit nëse paguheni përpara.

Doesfarë ju merr këto para shtesë? Epo, backup në kohë reale për një fillim – çdo herë që të bëni një ndryshim në faqen tuaj të internetit, VaultPress automatikisht do të krijojë një rezervë. Pastaj do të marrë ‘fotografi’ të faqes në internet dhe do t’ju lejojë të zgjidhni ta rivendosni atë nga një histori e tërë e kopjeve rezervë (në vend se vetëm 30 ditët e kaluara).

Nëse dëshironi të zvogëloni spam, konsideroni të merrni një plan VaultPress Bundle, i cili gjithashtu lejon hyrje në Akismet Plus në pronësi të Automattic.

Nëse jeni një përdorues i papërvojë i WordPress, mund të mendoni se VaultPress do të jetë e vështirë të konfigurohet. Në këtë pjesë, unë dua t’ju tregoj se sa e lehtë është duke ju ecur nëpër një kopje rezervë dhe restaurim të plotë të faqes në internet.

Fillimi me VaultPress

Për të filluar, regjistrohuni për një pajtim në faqen e internetit VaultPress duke hyrë në llogarinë tuaj të WordPress.com.

Regjistrimi VaultPress

Tjetra, do t’ju kërkohet të plotësoni të dhënat tuaja dhe URL-në tuaj të internetit, dhe të bëni një pagesë duke përdorur një kartë krediti (më falni, PayPal nuk pranohet).

Pasi të keni paguar, hapi tjetër është të konfiguroni llogarinë tuaj VaultPress. Do t’ju kërkohen detaje të serverit (posaçërisht për vërtetimin e lidhjeve FTP dhe / ose SSH) dhe kredencialet e hyrjes në faqen tuaj të internetit në WordPress. Këto hapa janë thelbësorë për të mundësuar rivendosjen e faqes me një klikim, kështu që nëse nuk jeni të sigurt për detajet e serverit teknik kontaktoni hostin tuaj.

Me detajet e futura, klikoni në butonin blu për të provuar lidhjen tuaj. Do të merrni një konfirmim nëse testi është i suksesshëm, dhe atëherë është koha për të instaluar shtojcën VaultPress WordPress.

Për të thjeshtuar procesin e instalimit, VaultPress automatikisht do ta instalojë shtojcën në klikimin e një butoni, ose mund ta bëni manualisht duke shkuar te Plugins > Shto nje te ri > VaultPress > Instaloje tani > Aktivizoni plugin.

Instaloni VaultPress

Hapi tjetër është të regjistroni llogarinë tuaj VaultPress. Shkoni te opsioni i ri VaultPress në shiritin anësor të panelit tuaj, pastaj ngjitni në çelësin e regjistrimit që do t’ju dërgohet në adresën tuaj të postës elektronike. Përfundoni duke goditur butonin ‘regjistro.

Rikthimi i faqes tuaj të internetit

VaultPress automatikisht do të fillojë të krijojë një kopje rezervë të faqes suaj të internetit – kjo mund të zgjasë një kohë, ndoshta orë, në varësi të madhësisë së faqes tuaj të internetit, por ky proces ndodh në sfond, kështu që ju jeni të lirë të mbyllni shfletuesin tuaj ose të vazhdoni të punoni në Faqja e internetit.

Kopje rezervë VaultPress

Dhe kjo është gjithçka që ka të krijoni kopjen rezervë tuaj të parë – të shpejtë dhe pa dhimbje. Duke ecur përpara, gjithçka ndodh në sfond dhe është plotësisht e automatizuar, kështu që puna juaj nuk do të prishet kurrë ndërsa prisni për VaultPress. Kopje rezervë e juaj ruhen edhe në serverët e besuar Automattic, aty ku e dini se do të jenë të sigurt.

Në këtë pikë, ia vlen të sqaroni ndryshimet midis dy licencave.

Nëse keni zgjedhur licencën prej $ 5 Lite, VaultPress do ta përsërisë këtë proces çdo 24 orë, duke krijuar një kopje rezervë ditore të faqes tuaj të internetit.

Nëse, sidoqoftë, ju keni rindërtuar në licencën 15 $ bazë, VaultPress do të jetë shumë më aktiv. Përveç skanimit të plotë të përditshëm, do të duhen edhe fotografi në orë të faqes tuaj. Më e mira nga të gjitha, VaultPress merr njoftime në kohë reale nga faqja e internetit tuaj, kështu që në momentin që diçka të ndryshojë do të fillojë të gjenerojë një kopje rezervë – për shembull, nëse keni publikuar një postim të ri ose keni instaluar një plugin.

Ndërsa në shumicën e rasteve një kopje rezervë ditore është e mjaftueshme, licenca themelore ju jep pak më shumë paqe mendore se, nëse diçka shkon keq, ju mund të rivendosni faqen tuaj të internetit pa humbur asgjë – madje edhe puna juaj më e fundit.

Për të parë detajet e kopjeve rezervë të faqes suaj të internetit, duhet të qaseni në pultin VaultPress, i cili është i ndarë nga fundi i pasmë i WordPress. Drejtohuni te VaultPress.com dhe futuni në llogarinë tuaj në WordPress, ose hidhuni direkt në pultin e VaultPress nga pulti i WordPress (të paturit e një pulti të veçantë VaultPress është i dobishëm, sepse nëse faqja juaj e internetit rrëzohet dhe nuk mund të hyni në pultin e WordPress-it, akoma mund të hyrni kopjen rezervë dhe rivendosni faqen tuaj).

Faqja e parë e tabelës do të duket diçka si kjo:

Paneli VaultPress

Për të parë kopjet rezervë, thjesht klikoni në butonin rezervë për uebfaqen që dëshironi. Këtu, do të shihni një pamje të kalendarit për të gjitha kopjet rezervë, plus një listë të kopjeve rezervë tuaj më të fundit.

Ekran rezervë VaultPress

Rivendosja e Uebsajtit tuaj

Sigurisht, një nga avantazhet e një abonimi VaultPress është aftësia për të rivendosur me lehtësi faqen tuaj te internetit në gjendjen e saj plotësisht të punës nëse diçka nuk shkon. Shpresojmë, kurrë nuk do të duhet ta përdorni këtë veçori, por nëse gjërat shkojnë keq, do të jetë e paçmueshme.

Nëse problemet goditen, VaultPress e bën shumë të lehtë rikthimin e uebfaqes tuaj në lavdinë e saj të mëparshme – falë funksionit të tij të rivendosjes së faqes në internet. Le të hedhim një vështrim:

Nga pulti VaultPress, lundroni te kopjet rezervë. Nëse keni një licencë Lite, do të keni mundësi të përdorni ndonjë pikë restaurimi nga 30 ditët e kaluara. Nëse, megjithatë, ju keni zgjedhur licencën Themelore, ju mund të përdorni çdo rezervë nga jetëgjatësia e abonimit tuaj VaultPress.

Zgjidhni një pikë restaurimi kur e dini se faqja juaj e internetit ishte në gjendje të plotë pune, dhe më pas klikoni në butonin e rivendosjes. Do të shfaqet një pop-up, duke ju pyetur se çfarë të rivendosni – bazën e të dhënave, shtojcat, temat, ngarkimet dhe përmbajtjet. Nëse diçka nuk shkon keq, rekomandimi im është që të kopjoni të gjithë faqen tuaj të internetit duke zgjedhur të pesë opsionet. Kur jeni të kënaqur me zgjedhjet tuaja, klikoni në butonin përgatisni kopjen rezervë.

VaultPress Përgatitni Rikthim

Mos harroni në fillim të këtij tutoriali kur ju pyeta të vendosni një lidhje FTP ose SSH? Epo, kjo ishte për shkak se ju keni nevojë për këtë lidhje për të rivendosur faqen tuaj të internetit. Nëse keni vendosur tashmë lidhjen tuaj, nuk ka asnjë problem – do të shihni një ekran si ai më poshtë që tregon se jeni gati për të shkuar. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të klikoni në butonin blu të rivendosur tani.

Rivendosni Tani VaultPress

Kjo do të vendosë që faqja e internetit të rivendoset në lëvizje, e cila, në varësi të madhësisë së faqes tuaj, mund të marrë ca kohë për të përfunduar. Ju mund të ndiqni procesin e restaurimit duke ndjekur shiritin e përparimit.

Dhe me këtë, faqja juaj e internetit është rivendosur! Një rivendosje në internet duhet të marrë ndjeshëm më pak kohë sesa një rezervë, dhe duhet të kompletohet brenda pak minutash (megjithëse kjo varet nga madhësia e faqes tuaj, natyrisht). Do të merrni një email kur restaurimi të ketë përfunduar.

VaultPress Rivendosja e plotë

Mendimet përfundimtare

Përdorimi i VaultPress është një fllad absolut. I gjithë procesi – nga konfigurimi tek rezervimet deri te restaurimi – është jashtëzakonisht intuitiv dhe madje përdoruesi më i papërvojë i WordPress nuk duhet të hasë ndonjë problem.

Ju mund ta bindni veten se, sepse asgjë nuk ka shkuar ndonjëherë keq me faqen tuaj, nuk do të keni nevojë vërtet për një shërbim rezervë. Ironikisht, e vetmja kohë që ju nevojitet një shërbim rezervë është kur gjërat shkojnë keq – deri në cilën pikë, tashmë është tepër vonë.

Pra, bëjini vetes një favor dhe bëni kopje rezervë të faqes tuaj të internetit një përparësi absolute. Ka shumë zgjidhje të shkëlqyera rezervë atje për përdoruesit e WordPress, por shumica e ekspertëve e konsiderojnë VaultPress si më të mirën e grupit – shërbimi i mbështetur nga Automattic është efektiv, i besueshëm, i përballueshëm dhe, ndoshta më e rëndësishmja, jashtëzakonisht i mbështetur.

Thjesht konsideroni sa kohë, përpjekje dhe para keni investuar në ndërtimin e faqes suaj të internetit. Tani imagjinoni ndjenjën e humbjes së gjithçkaje në një rënie të dobët!

Nuk ka pse të mendosh, apo jo?

* Shënim: Pak shërbime të tjera rezervë do t’ju ndihmojnë të merrni faqen tuaj të internetit duke u drejtuar përsëri me të njëjtën shkallë entuziazmi si ekipi mbështetës VaultPress (me të vërtetë, shumë shërbime rezervë / shtojca rezervë të WordPress nuk ofrojnë asnjë mbështetje).

Duke përdorur VaultPress (ose mbase diçka tjetër)? mendime?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me