Objašnjen WordPress hosting: Dijeljeni, VPS, namjenski ili upravljani WordPress hosting – što odabrati i zašto ?!

Ponude za WordPress


Ako ste novi u hostingu, izrada usluge koja vam je potrebna može se činiti zastrašujućim zadatkom koji treba uzeti u obzir. Ali to ne mora biti pretjerano – kao i kod svake odluke, bit će stvari koje apsolutno morate imati, i nakon što pronađete nekoliko opcija koje odgovaraju računu, možete ući u detalje kako biste suzili svoj popis , Recite da odaberete restoran, na primjer: Prvo što trebate uzeti u obzir su vrsta hrane koju želite, lokacija i cijena. Nakon što pronađete nekoliko mjesta koja odgovaraju vašim potrebama i proračunu, možete ući u preglede recenzija, atmosferu i mogućnosti izbornika. Odabir domaćina nije toliko različit od odabira restorana: Bit će nekoliko probijača ugovora koji će suziti vaš popis i zatim pojedinosti koji će vam pomoći da pronađete najpovoljniju opciju za svoje potrebe..

U ovom ćemo članku razmotriti četiri različite mogućnosti hostinga – zajednički hosting, VPS (virtualni privatni poslužitelj), namjenski hosting i upravljani WordPress hosting. Pojasnit ćemo što su one, zašto se međusobno razlikuju, koliko koštaju, koje su prednosti i nedostatke, kada ih odabrati i – što je najvažnije – kada ne!

Vrste WordPress hostinga (poveznice na odjeljke):

 • Dijeljeni hosting
 • VPS hosting
 • Namjenski hosting
 • Upravljani WordPress hosting

Dijeljeni hosting

Analogija: Dijeljeni hosting je McDonald’s hosting usluga. Proizvod nije grozan (svi imamo burger svako malo), ali nije prikladan za svaku situaciju – radije, jeftin brzi popravak bez zvona ili zvižduka.

Matice i vijci

Dijeljeni hosting temelji se na pretpostavci da male web stranice trebaju malo resursa. Dijeljeni poslužitelj sadrži stotine, ako ne i tisuće korisnika, svaki s nekoliko različitih web mjesta. Rezultat je jeftin proizvod koji nije previše moćan i često uvodi sve vrste problema oko prenapučenosti.

Troškovi

Na temelju četiri poznate hosting tvrtke koje smo odabrali da najbolje predstavljaju ovu vrstu hostinga (naveden niže), prosječni troškovi kvalitetnog plana zajedničkog hostinga kreću se približno između 5 i 12 USD mjesečno, što ne uključuje početne ponude. tvrtke mogu ponuditi (više o tome kasnije).

DreamHost nudi najjeftiniji plan u iznosu od oko 2,59 USD mjesečno s dugoročnom obvezom ili 4,95 USD mjesečno ako plaćate mjesečno.

Na kraju dana, ~ 10 USD mjesečno obično bi vam trebao kupiti kvalitetnu zajedničku uslugu hostinga.

Dobro

Najveća prednost koju zajednički hosting ima u odnosu na bilo koju drugu vrstu jest činjenica da je riječ o jeftino. Nema puno više za to, ali sama cijena može opravdati korištenje zajedničkog hostinga u mnogim situacijama.

Loš

Sva pitanja koja se tiču ​​zajedničkog hostinga proizlaze iz činjenice da dijelite isto okruženje sa stotinama drugih korisnika i tisućama drugih web stranica. To može dovesti do četiri glavna problema:

 • Web stranice koje nisu vaše vlastite mogu upotrebljavati nesrazmjernu količinu resursa na poslužitelju, ostavljajući manje za vaše web stranice, i na taj način ih usporavaju ili zaustavljaju..
 • Sigurnosni problemi na jednom računu mogu procuriti na vaš. Svoju web stranicu možete zaštititi svim maštovitim tehnikama koji su vam na raspolaganju, ali problem na razini poslužitelja još uvijek može utjecati na vas. Dobri dijeljeni domaćini trebali bi koristiti izolaciju kako bi to spriječili, ali ne rade svi.
 • Vrijeme rada i pouzdanost mogu biti glavni problem u zajedničkim okruženjima. Budući da druge web stranice mogu spustiti resurse ili uzrokovati sigurnosne probleme, ne samo da ste u opasnosti, nego jednostavno ne možete reći kada se problem može pojaviti.
 • Dijeljenje okruženja znači da nitko nema stvarnu kontrolu nad specifičnostima svojih poslužitelja, što rezultira jedinstvenim postavljanjem. To je u redu za male web lokacije, ali kako rastete, trebat će vam dodatni oomph.

Ima i drugih problema, ali većina njih proizilazi iz jednog od ovih – i svi oni imaju zajedničko okruženje.

Početni popusti

Budite oprezni kod dijeljenih cijena hostinga. Mnogi domaćini nude početni popust koji vrijedi do prve obnove. Bluehost, na primjer, nudi novi plan za 2,75 dolara umjesto popisne cijene od 7,99 dolara.

Međutim, u ovom su poslu dva velika upozorenja:

 1. Obično se morate obvezati na duge uvjete (~ dvije do tri godine) kako biste postigli najniže cijene. Ako ste se obvezali samo na godinu dana, posao neće biti tako sladak.
 2. Te se cijene primjenjuju samo na vaš prvi ciklus naplate – nakon toga morat ćete platiti redovnu cijenu.

Većina domaćina omogućuje vam plaćanje unaprijed tri godine, što vam omogućava zaključavanje popusta najmanje tri godine. Međutim, to znači veći trošak.

Kada odabrati zajednički hosting

Ako tvoj budžet samo se ne širi na razinu VPS-a ili upravljanog WordPress hostinga (vidi dolje), a dijeljeno hosting zaista je jedina preostala opcija. Ova vrsta hostinga ima puno više prekida rada i nepouzdanosti, ali to ne znači da će vaša web stranica biti izvan mreže svakim danom.

Prije sam posjećivao web lokacije na Bluehostu i, iako performanse nisu bile izvanredne, moje web stranice bile su više od 99% vremena, i to je bilo dovoljno da se posao oborim..

Prekid rada limenka često vas koštaju značajna posla. Ako imate mali proračun, ne čekajte dok ne možete priuštiti VPS, nabavite zajednički račun sada i prebacite se kada to možete priuštiti.

Ako imate slabo prometne, relativno nevažne web stranice, zajednički hosting izvrstan je i jeftin način da ih održavate na mreži. Osobni blogovi, stranice za testiranje klijenta, arhivirani projekti i projekti koji se testiraju savršeno su prilagođeni zajedničkom okruženju.

Dijeljeni hosting je također dobar pogodak za up-at-comers koji ne trebaju puno performansi. Kada pokrenete posao, postoji dobra šansa da nitko neće vidjeti vašu web lokaciju u prvom mjesecu, a vi ćete graditi svoj promet polako u sljedećim mjesecima. Možete započeti s zajedničkim domaćinom kako biste uštedjeli nešto novca i prebacivali se kada više ljudi počne posjetiti vašu web lokaciju.

Ako ste novi u svijetu weba i vaša web lokacija nije kritična misija, predlažem da potražite najjeftiniji plan koji možete pronaći samo u svrhu učenja nečega novog. Izvrsno je iskustvo i istraživanje za predstojeća vremena kada ćete možda trebati donijeti odluku između plana od 50 do 100 dolara za VPS.

Kada odstupiti od zajedničkog gostovanja

Dijeljeni hosting nije sjajan kada je u pitanju pouzdanost, resursi i sigurnost. Ako imate web mjesto kritično za misiju i možete si priuštiti viši nivo hostinga, trebali biste izbjegavati zajednički hosting.

Znajući kada ne odabrati zajedničko gostovanje je jednostavno: Ako se nijedna točka u odjeljku “Kada odabrati zajedničko gostovanje” ne odnosi na vas, trebali biste ostati podalje.

Ako imate web mjesto za e-trgovinu, preporučam vam da idete s ne-dijeljenim okruženjem od početka. Ako netko ne može vidjeti vaš blog, izgubili ste posjetitelja. Ako netko ne može doći do nekog od vaših proizvoda, možda ste izgubili prodaju.

Znajte za što plaćate

Kao neko ko je s obje strane igrališta (kao korisnik domaćina i na upravljačkoj poziciji kod domaćina), moj najbolji savjet je znati što plaćate.

Ako mjesečno trošite samo 5 do 10 USD na hosting, ne očekujte čuda. Svi poznati dijeljeni domaćini (o kojima ćemo u nastavku opisati) su dobronamjerne tvrtke. Neće vas potražiti; neće namjerno uzimati resurse s vaše web lokacije.

To su poštena poduzeća koja prodaju jeftin proizvod. Proizvod je sam po sebi pogrešan, ali nudi tisućama kupaca priliku da imaju dostojno web prisustvo.

Dijeljeni domaćini

Bez posebnog redoslijeda, evo četiri pružatelja usluga kojima se može vjerovati da će vam pružiti solidnu uslugu što se tiče zajedničkog hostinga:

 • SiteGround
 • InMotion hosting
 • DreamHost
 • Bluehost

VPS hosting

Analogija: U našoj analogiji s restoranom tematske, VPS hosting je tvornica sira. Sigurno se ne kvalificira za zvijezde Michelin, ali je izvrstan restoran i, bez obzira na svoj ukus, na meniju ćete pronaći nešto što vam se sviđa. Vjerojatno ćete ostati zadovoljni – čak i ako to ne biste koristili za zabavu vašeg najprestižnijeg klijenta.

Matice i vijci

VPS (koji se ponekad naziva i hosting u oblaku) je sličan zajedničkom hostingu, ali koristi snažniju tehnologiju za odvajanje korisnika na istom stroju. U usporedbi s zajedničkim poslužiteljem na kojem možete imati tisuće susjeda, VPS sustavi obično drže pet do 20.

Niži broj već ukazuje na manji rizik od lošeg susjeda, ali najvažnije je kako ti su korisnici razdvojeni. VPS sustavi koriste hipervizor koji nadzire cjelokupni virtualni sustav za svakog korisnika.

Jednostavno rečeno, to znači da jedan korisnik ne može pregristi resurse drugog. Na primjer, stroj s 16 GB RAM-a i osam korisnika dodijelit će 2 GB svakom korisniku. Dakle, ako jedan od tih korisnika prelazi dodijeljenu 2 GB, njihova se web lokacija može srušiti – ali to neće utjecati na druge web stranice na istom računalu..

Troškovi

Oznake cijena na VPS hostingu jako se razlikuju. Pogledali smo najjeftinije pakete šest kompanija (navedene dolje) i cijene se kreću od 5 do 10 dolara, pa sve do 80 dolara.

Vrijedan VPS niskog nivoa trebao bi se nalaziti oko 20 do 30 dolara. Razina od 50 do 100 dolara može udobno pokrenuti većinu web lokacija, ali, ako vam treba dodatna oomfa, postoje VPS planovi koji dosežu tisuće.

Za što plaćate

Pomoću VPS sustava plaćate tri glavne stvari:

 • VPS tehnologija koja omogućava odvajanje, skalabilnost i zaštitu.
 • Resursi poput memorije, upotrebe tvrdog diska i propusnog opsega.
 • “Doplata”, jer VPS poslužitelji drže samo nekoliko korisnika umjesto stotina, što otežava financijsku održivost.

Druga stavka je najvažnija jer morate biti svjesni korištenja resursa na vašoj web lokaciji. Ako imate web lokaciju koja generira propusnost od 4 TB, nećete moći ići s planom DigitalOcean od 5 USD jer uključuje samo 1 TB propusne širine..

Dobro

Sve pozitivne strane VPS hostinga imaju veze s “V”: virtualnom. To omogućava bolje odvajanje, skaliranje i sigurnost. Idemo proći kroz neke od preokreta.

 • Virtualne instance dobivaju odvojena ograničenja resursa, uklanjajući neizvjesnost i omogućujući bolje planiranje.
 • Zlonamjerni kod koji inficira više virtualnih instanci putem hipervizora nije čuven, ali je izuzetno rijedak. Možete biti sigurni da sigurnosni problemi na nekom drugom računu neće utjecati na vaše.
 • Budući da se resursi raspodjeljuju, a ne ujedinjuju, VPS sustavi mogu lako skalirati, što ih čini savršenim za dinamički rastuće web stranice.
 • Virtualna instanca je samostalni softverski sloj koji uključuje operativni sustav i sve ostale bitove i dijelove koji su vam potrebni. S gledišta fleksibilnosti, to je otprilike ekvivalentno vlastitom namjenskom poslužitelju, što omogućava veću kontrolu nad vašim okruženjem.

Loš

Ne postoje stvarni nedostaci VPS sustava. Svi se nedostaci moraju mjeriti u odnosu na cilj vaše web stranice. Proći ćemo kroz neke od ovih problema, ali imajte na umu te promjene iz projekta u projekt.

 • Ako imate visoko specijalizirano web mjesto na kojem možda želite kontrolirati hardversku razinu, namjenski hosting može biti više u vašoj uličici. VPS sustavi su fleksibilni, ali ne i beskonačno.
 • Ako vam treba samo brzo mjesto za skrivanje web stranice, VPS sustavi mogu biti skupi i nepotrebni
 • Ako imate web mjesto za WordPress, trebali biste gledati kao upravljani WordPress hosting kao alternativu. VPS je fleksibilniji, ali zbog izrazito podešene naravi upravljanog WordPress hostinga, VPS obično preuzima brzinu i sigurnost.

Kada odabrati VPS hosting

Odlučiti da li je VPS za vas ne bi trebao biti previše težak, jer do njega možete doći eliminacijom. Evo nekoliko pitanja koja možete sebi postaviti:

Je li moj projekt manji, test ili s malim proračunom? Drugim riječima, ima li svojstva koja bi ga kvalificirala za zajednički račun? Ako je odgovor ne, sljedeći isključiti namjenski je hosting.

Više o VPS vs zajedničkom hostingu

Zahtijeva li moj projekt izuzetno dobro prilagođeno okruženje u kojem sam mora rade li svi sysadmin-ovi, kao što je provjera da je OS ažuriran i instalirate sve pakete koji su mi možda potrebni? Također, imam li potrebno znanje za samostalno upravljanje poslužiteljem?

Ako je odgovor nijedan od ovih ne, isključili smo namjenski hosting. Savjetujem vam da razmislite dvaput ako je vaš odgovor potvrdan. Ako ne budete ozbiljni stručnjaci u upravljanju poslužiteljem, na kraju ćete stvoriti Loše podešeno okruženje – unaprijed postavljeni VPS bio bi puno bolji.

Sada nam preostaje upravljanje WordPress hostingom. Prije svega: Je li vaša web stranica utemeljena na WordPressu? Ako nije, onda je VPS izbor za vas. Ako jest, pogledajte prednosti i nedostatke upravljanog WordPress hostinga u nastavku i sami odlučite.

Moje je stajalište: Ako imam WordPress web stranicu, gotovo uvijek ću odabrati upravljani WordPress hosting – pogotovo ako planiram zaraditi od toga. U suprotnom, mogu staviti neke WordPress stranice na VPS samo radi uštede novca.

Kada odstupiti od VPS hostinga

Ne postoji scenarij u kojem bih vam savjetovao da se držite podalje od VPS hostinga – VPS sustavi dobro se skaliraju, pa čak i ako vaša web stranica ima milijune pregleda, možete pronaći odgovarajući plan. Za sve web lokacije s najviše prometa (mislite da je New York Times itd.) Ili poslovanje s vrlo specifičnim potrebama (mislite da velike banke itd.) Planovi VPS-a su pristojan izbor.

Kod VPS-a pitanje nije: ‘Trebam li odstupiti?’, Već: ‘Bi li nešto drugo bilo još bolje?’ Sve u svemu, ne možete stvarno pogriješiti s VPS-om – i kad sumnja, obično je prilično dobar pad (pod uvjetom da znate što radite s tim).

Domaćini VPS-a

VPS planove nude gotovo sve hosting tvrtke, ali postoji i veća razlika u kvaliteti usluge kada je riječ o VPS poslužiteljima. Ispod je šest tvrtki koje su dobro poznate u poslu i kojima se može vjerovati da pružaju prihvatljive usluge:

 • Medijski hram
 • DigitalOcean
 • SiteGround
 • DreamHost
 • Bluehost
 • Linode

Namjenski hosting

Analogija: Posvećeno gostovanje odustaje od odabira restorana u korist kuhanja kod kuće. Nakon što sami izgradite kuhinju. Da biste to postigli potrebna je visoka razina stručnosti, ali svoje okruženje i proizvod možete prilagoditi svojim potrebama.

Matice i vijci

Kada kupujete namjenski hosting, kupujete hardver i mjesto za pohranu tog hardvera, uz minimalno održavanje. Jednom kada je hardver na mjestu, morat ćete se pobrinuti za sve, od instaliranja i rada do postavljanja softvera za vaš web poslužitelj (Nginx, Apache i sve ono što uključuje).

Tvrtka za hosting zamijenit će vam slomljene komponente (ovo bi trebala biti rijetka pojava), ali ćete sve ostalo morati održavati sami na daljinu.

Cijena

Usporedili smo najjeftinije planove pet poznatih hosting tvrtki (dolje), a početna cijena najniže cijene je obično oko 100 USD. Najjeftinija opcija je Hetznerova cijena od ~ 50 USD (tačno 46,41 €!), Što, kao što možete zamisliti, ne daje vam mnogo resursa.

Najniža cijena koju preporučujemo kreće se oko 100 USD – s cijenama koje sežu u rasponu od 500 USD za rješenja srednje razine i dobro u tisućama za vrhunske strojeve.

Dobro

Namjenski poslužitelji imaju dvije ogromne prednosti: vi ste jedini korisnik uređaja koji kupujete i obično dobivate puno veću propusnost..

Budući da ste jedini račun na poslužitelju, možete u potpunosti negirati loše učinke susjeda. U stvari, možete se odreći nekih softverskih složenih provizora i hipervizora (koji nadgledaju više VPS sustava na stroju).

Možete prilagoditi cijelo okruženje po svom ukusu – od hardvera do poslužitelja – i skeniranje zlonamjernog softvera i ostale zaštite prilagođene vašim točno potrebama.

Namjenski hosting posebno je koristan ako vam trebaju prilagođeni alati za praćenje ili visoko specijalizirani postupak implementacije – koji možete postaviti točno prema potrebi.

Loš

Kada je riječ o najvećem nedostatku namjenskih poslužitelja, morate sve učiniti sami. Ili trebate imati veliko know-how ili pouzdan sysadmin (imat će potpun pristup svemu), što će povećati vaše troškove.

Ostale vrste hostinga brinu se za mnoge zadatke upravljanja – poput provjere da je sve ažurirano, primjenjuju sigurnosne zakrpe, pružaju vam mogućnost prebacivanja PHP verzija s korisničkog sučelja, redovito skeniranje i tako dalje.

U većini slučajeva primit ćete točno nijedan ovih usluga s vašim posvećenim poslužiteljem. Postoje neka upravljana namjenska rješenja vani, ali morat ćete pojesti nešto ozbiljnog novca.

Druga je mana što će, ako dođe do kvara hardvera, problem potrajati duže. VPS sustavi možda uopće ne primjećuju napuštenu RAM memoriju – sustav može širiti opterećenje. S posvećenim poslužiteljima, netko mora ući i fizički zamijeniti modul u računalu.

Kada odabrati namjenski hosting

Namjenski hosting nije nešto što mnogi trebaju. Većina projekata, čak i velikih, djeluje bez problema s dobrim VPS rješenjem.

Ako, međutim, imate veliku web stranicu, a ona ima specifične zahtjeve koji trebaju talente čisteg sidadmina, puno je vremena, razmislite o namjenskom hostingu.

Također je korisno za velike web stranice koje koriste različite poslužitelje za svoj prednji i stražnji kraj, a možda čak i za njihove medije, jer vam omogućuje stvaranje neovisnih sustava koji rade samostalno.

Kada odstupiti od namjenskog hostinga

Ako nemate znanje za postavljanje hosting okruženja ispočetka ili nemate novca za zaposliti dobrog administratora, trebali biste se dobro držati namjenskog hostinga.

Još je okruženje koje 90% odgovara vašoj web lokaciji mnogo bolje od otopine napola koja se drži zajedno s vrpcom.

Mnogi vlasnici web stranica žele fantastične stvari poput balansiranja učitavanja ili namjenskog hostinga jer je to vrhunski tehnologija i osjećaju se kao da njihova web lokacija zaslužuje najbolje od najboljeg, ali to je pogrešno razmišljanje.

Većina vlasnika web stranica ne zna što znači “veliko” kada je riječ o hostingu. Web stranica koja zarađuje milijun dolara godišnje, a koju pregledava 10 milijuna ljudi mjesečno nije nužno velika kada su u pitanju resursi koji su joj potrebni. Ako se efikasno kodira, lako se može pouzdano pokretati na VPS-u od 250 dolara mjesečno.

Pogledajte naš VPS vs namjenski hosting post za više detalja.

Namjenski domaćini

Mnoge tvrtke nude namjenski hosting uz zajedničke i VPS planove. Evo četiri koja su možda više poznata po svom namjenskom hostingu:

 • Tekuća mreža
 • Hivelocity
 • OvH
 • Hetzner

Upravljani WordPress hosting

Analogija: Upravljani WordPress hosting bio bi ugostiteljska usluga na vjenčanju. Za razliku od restoranske usluge, prilagođava vam doživljaj, ali nameće određena ograničenja.

Matice i vijci

Upravljani WordPress hosting posebna je vrsta hostinga koja nudi hrpu usluga povezanih s WordPressom. Poslužitelj se može dijeliti ili VPS, ali to ne bi trebalo imati jer domaćin treba biti izuzetno vješt u održavanju usluge.

Budući da davatelj treba podržati samo jednu aplikaciju – WordPress – njihov je posao mnogo lakši. Oni mogu postaviti cijelo svoje okruženje – od hardvera do softvera – kako bi povećali brzinu, uklonili sigurnosna pitanja i pružili vam snažne i korisne funkcije.

Cijena

Najjeftiniji plan četiriju glavnih istinski specijaliziranih tvrtki koje nude visokokvalitetni upravljani WordPress hosting (naveden dolje) je s Flywheel * – od 15 USD – koji pruža kapacitet za samo 5.000 posjeta mjesečno – što znači da je zaista prikladan za vrlo male web stranice.

Najniža upotrebljiva razina sa stručnjakom upravljanim WordPress domaćinima (koji odgovara većini web lokacija) satova koji se kreću oko 27 dolara.

Ako ozbiljno shvaćate svoje potrebe za WordPress hostingom i imate web lokaciju u regiji od oko 100.000 posjetitelja ili više mjesečno, morat ćete plaćati više od oko 100 USD mjesečno. (Napomena: Upravljani WordPress hosting može lako naletjeti na doslovno tisuće dolara mjesečno ako web-lokacije trebaju puno resursa servera – mislite da će web stranice imati milijune posjetitelja mjesečno.)

(* Domaćini su domaćinili upravo ovu web lokaciju.)

Dobro

Puno se sviđa kod upravljanog WordPress hostinga. Većina prednosti proizlazi iz potrebe da podržavaju samo WordPress, omogućujući specijalističkim domaćinima da stvarno preciziraju svoje sustave i potroše vrijeme na razvoju praktičnih značajki upravljanja. Rezultat bi trebao biti web stranica koja djeluje znatno brže i koristi manje resursa.

Domaćini obično propisuju najnoviju verziju programa WordPress, što znači da ćete uvijek biti u toku i sigurniji od štetnosti. Također mogu onemogućiti određene dodatke za koje se zna da uzrokuju probleme ili sadrže sigurnosne ranjivosti.

Dobar primjer kako upravljanje WordPress hostingom može poboljšati vaše web mjesto je predmemoriranje. Neki domaćini imaju vlastiti fino podešen sustav za predmemoriranje na razini poslužitelja koji će svaki put nadmašiti dodatke kao što je W3 Total Cache. U stvari, često će vam biti zabranjeno čak i da upotrebljavate takve redovite dodatke za predmemoriranje jer će često biti u sukobu s domaćim, učinkovitijim internim sustavima.

Upravljani WP hosting također općenito ima mnogo bolju podršku za pitanja vezana uz WordPress od općih VPS-a ili dijeljenih hostova – što i ne čudi. Bave se isključivo WordPressom – nešto što je odmah vidljivo kada razgovarate s jednim od njihovih tehničara.

Loš

Najveća je mana gubitak fleksibilnosti i veća cijena u usporedbi s VPS poslužiteljima. Iste značajke koje čine vašu web lokaciju sigurnijom (obvezujuće verzije WordPress-a, zabranu dodataka itd.) Također ponekad mogu biti ograničavajuće za neke web stranice.

Također, uz specijalizirani WordPress hosting stvarno ste ograničeni na samo WordPress. Ne možete brzo uključiti, recimo, Joomla ili Drupal web mjesto da biste vidjeli kako to funkcionira ili stvoriti web lokaciju samo za HTML (iako neki domaćini to mogu tehnički dopustiti).

Kada odabrati upravljani WordPress hosting

Upravljani WordPress hosting gotovo je uvijek najbolje rješenje za WordPress web stranice. Evo nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir pri odlučivanju da li ćemo ga koristiti ili ne.

Prije svega, je li to važno mjesto? Ako nije, možda nema razloga da sav taj novac potrošite na hosting. Ako je to samo osobni blog, recimo, nema velike razlike između učitavanja 2,8 sekundi na VPS-u ili 1,9 na upravljanom WP hostingu.

Broj web lokacija koje možete instalirati na račun obično je usko grlo – često u stvari samo jedna web stranica – tako da budite oprezni samo ako koristite ovu vrstu hostinga kada web stranica zaista to zahtijeva..

Osim toga, ako imate veliku i / ili važnu web lokaciju i trebate osigurati da radi što je moguće glatko i pouzdano, idite s upravljanim WordPress hostingom (sve dok možete živjeti s manjim ograničenjima koja im nameću).

Kada odstupiti od upravljanog WordPress hostinga

Opet, nema puno toga od čega ostati. Za WordPress web lokacije upravljani WordPress hosting gotovo je uvijek prikladniji – iako, ako nemate novca ili trebate pohraniti gomilu web mjesta na jedno mjesto, redovni VPS hosting može vam poslužiti bolje.

Upravljani WordPress domaćini

Trenutno na tržištu nema previše stvarno upravljanih WordPress hosting rješenja. Evo o pet najpoznatijih domaćina:

 • WP motor
 • Zamašnjak
 • Kinsta
 • Pagely
 • Panteon*

(* Za razliku od ostala četiri navedena, Pantheon se zapravo nije specijalizirao za hosting samo web lokacija koje pokreću WordPress – već posjećuju web stranice koje pokreće Drupal.)

Zaključak

Baš kao što nema restorana koji će svima ugoditi, ne postoji ni magično rješenje za sve veličine web lokacije – vrsta hostinga koja vam treba jako ovisi o vašim ciljevima i zahtjevima vašeg projekta..

Odmjerite važnost projekta, njegovo projicirano korištenje resursa i koliko su vam velike financije, te pročitate prednosti i nedostatke svake vrste hostinga kako biste donijeli informiranu odluku.

Također je vrijedno zapamtiti da je relativno lako prebaciti hostove – a mnogi od najboljih WordPress domaćina zapravo nude besplatne migracije – tako da uvijek možete isprobati i promijeniti mišljenje ako se stvari ne odvijaju prema planu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map