WP Simple Pay Review – най-добрият плъгин за плащане с ивици за WordPress?

Сделки с WordPress


WP Simple Pay е плъгин за плащания в WordPress, който ви позволява да приемате еднократни плащания и периодични плащания през уебсайта си, създаден да работи специално със услугата за плащане Stripe..

Той отговаря на името си, като предлага удобен за потребителя интерфейс и, въпреки че има много опции за конфигуриране, в сравнение с решение като WooCommerce, настройването на плащания чрез WP Simple Pay е сравнително просто.

Безплатната версия на WP Simple Pay не ограничава използването, но ще отключите много допълнителни функции, ако решите да надстроите до пълната версия.

Независимо дали управлявате малък блог, местен клуб, уебсайт с голямо членство или онлайн магазин с голям трафик, можете да използвате WP Simple Pay, за да приемате Stripe Payments и в тази статия бих искал да ви покажа какво може да направи.

Какво може WP Simple Pay?

WP Simple Pay стартира от Фил Дерксен през 2014 г. като начин за приемане на Stripe плащания на уебсайтове на WordPress, а през 2018 г. компанията обедини усилия с разработката на Пипин Уилямсън Sandhills Development.

Фил говори за този преход в публикацията в блога „Защо обединих своята печеливша софтуерна компания с едно лице с по-голям играч“.

WP Simple Pay Начална страница

Sandhills Development стои зад много популярни плъгини за WordPress.

В допълнение към своя водещ плъгин Easy Digital Downloads, той стои и зад AffiliateWP, Restrict Content Pro, Sugar Calendar, WP Simple Pay и Sellbird.

Една от основните характеристики на WP Simple Pay е, че процесът е лесен както за собствениците на уебсайтове, така и за клиентите. Разработчиците опростиха процеса на приемане на плащания – независимо дали става въпрос за едно плащане или за абонамент.

Както очаквате, той е оптимизиран за таблети и мобилни устройства, а мобилните посетители могат да плащат и чрез Apple и Google Pay.

Моля, имайте предвид обаче, че WP Simple Pay има нарочно ограничени възможности, така че не се раздува като много алтернативни решения. Следователно цялата информация за клиенти и плащания се съхранява във вашия Stripe акаунт, а не в уебсайта ви на WordPress.

Функции на WP Simple Pay

Формите за плащане се създават с помощта на удобен за създаване на формуляри за плъзгане и пускане и има три типа форми: Дисплей с вградени формуляри, дисплей с насложени формуляри и плащане на лента.

Всички квадратчета, текстови полета и бутони са налични, докато персонализираните полета също могат да бъдат създадени, така че можете да посочите каква точно информация искате от клиентите, когато те купуват от вас.

Функции на WP Simple Pay

Благотворителните организации ще оценят факта, че WP Simple Pay поддържа клиенти, въвеждащи персонализирани стойности. Това е полезно, ако приемате дарения на уебсайта си и искате потребителите да решат колко да изпратят.

Той също така включва кодове на купони и поддържа 14 езика, повече от 30 държави и повече от 135 глобални валути.

Разгледайте страницата с функции WP Simple Pay за подробен списък на това, което плъгинът може да направи.

Невероятни предни форми

Една от най-атрактивните характеристики на WP Simple Pay са красивите форми за плащане, които ви позволява да създавате.

Има три различни вида показване на формуляри: вградена, наслагване и касиране на ленти.

Вградената форма е редовна форма, която може да бъде вградена в публикации и страници на вашия уебсайт.

WP Simple Pay вградена форма

За разлика от тях, с форма на наслагване, потребителят трябва да натисне бутона за покупка. След това формулярът ще бъде показан върху прозрачен фон на страницата ви.

Форма за наслагване на плащане WP Simple Pay

Типът на формуляра за касиране на Stripe показва няколко полета на страницата ви, но показва други във формуляра за плащане на Stripe (който се хоства от Stripe)

Както ще видите по-късно, можете да включите много различни полета във формулярите си, като име, адрес, кодове на талони и други. Полетата за отметки и падащите полета също могат да се използват за функции като пробни и абонаменти.

Формуляр за абонамент WP Simple Pay

Вижте демонстрационната зона на WP Simple Pay, за да видите още примери за плъгин в действие.

WP Simple Pay: Lite срещу Pro

WP Simple Pay Lite е фантастично решение за разплащане само по себе си – идеално е за обикновени настройки за разплащане и няма ограничения за броя форми, които можете да създадете.

WP Simple Pay Pro предлага, разбира се, повече функции, но препоръчвам първо да тествате Lite версията, за да видите как работи WP Simple Pay.

От гледна точка на използваемостта и двата плъгина работят по един и същи начин.

Административното меню на WP Simple Pay има връзки към съществуващите ви форми за плащане, страницата с новия формуляр за плащане, настройките и системните отчети. В WP Simple Pay Lite има допълнителна връзка, която ви насочва към страницата за сравнение на Lite срещу Pro.

WP Simple Pay WordPress Admin Menu

В следващия раздел ще ви покажа как можете да настроите формуляри за плащане с помощта на WP Simple Pay Pro.

Процесът на създаване на формуляри е идентичен в Lite версията, но премиум функциите са скрити и заменени с промоционално съобщение за WP Simple Pay Pro.

Формуляр за плащане

Настройките за премиум функции не се показват в Lite версията, но ще видите напомняне на това, което предлага про версията.

Настройки на WP Simple Pay Lite

Страницата WP Simple Pay Lite срещу Pro подробно описва допълнителните функции, които са налични в WP Simple Pay Pro.

Това включва персонализирани полета, кодове на талони, абонаменти, опити, Прилагане на поддръжка и поддръжка на Google Pay и други.

WP Simple Pay - Lite срещу Pro

Вярвам, че разработката на Sandhills е много щедра с функциите, които са включени в Lite версията на WP Simple Pay, но със сигурност има много страхотни функции, които да насърчат собствениците на уебсайтове да надстроят.

Моята препоръка е да инсталирате безплатната версия на приставката, за да видите дали се нуждаете от някоя от първокласните функции за вашата настройка за плащане.

Създаване на формуляр за плащане с ивица

Когато първоначално активирате WP Simple Pay в WordPress, ще видите бутон в администриращата си лента на WordPress, който казва „Simple Pay Test Mode Active“.

Този бутон е там, за да ви напомни, че приставката все още е в тестов режим. След като конфигурирате формулярите си за плащане, трябва да се уверите, че тестовият режим е активиран и в таблото ви за управление Stripe, за да можете да обработвате някои тестови плащания.

Когато сте щастливи, че всичко е настроено правилно, можете да деактивирате тестов режим в страницата „Настройка на лентата“ на вашата област с настройки.

Пробен тестов режим за плащане активен

След активирането ще видите и съобщение за връзка с Stripe. Това включва влизане във вашия Stripe акаунт, за да дадете достъп до WP Simple Pay.

Свържете се с Stripe

* Забележка: Някои от споменатите тук настройки не са налични в WP Simple Pay Lite.

Формулярът за плащане е разделен на четири раздела за настройки: Опции за плащане, Опции за показване на формуляри, Полета за формуляри и Опции за абонамент.

В раздела Опции за плащане можете да определите дали плащането е зададена сума или персонализирана сума. Полето за персонализирана сума е отлична функция, която е полезна за уебсайтове за дарения, където трябва да разрешите на потребителя да определи сумата, която плаща.

Тази област също ви позволява да определите къде да се пренасочват потребителите след извършване на плащане.

Не забравяйте да разгледате документацията за WP Simple Pay документация, тъй като в нея са изброени много маркери на шаблони, които можете да използвате на вашата персонализирана страница за потвърждение на плащането.

Начини на плащане

В следващия раздел можете да изберете дали формулярът ви е вградена форма, форма на наслагване или формуляр за плащане на лента.

Името и описанието на формата са дефинирани и тук.

Видове дисплей на формуляри

Разделът „Поле за персонализиран формуляр“ е мястото, където изграждате формуляра си за плащане.

Общо на разположение са 19 полета: Четири потребителски полета, девет потребителски полета и шест стандартни полета. WP Simple Pay разбираемо ограничава някои полета до един екземпляр. Например бутонът за плащане.

Изберете поле

След като добавите поле към формата, можете да го плъзнете и пуснете във всяка позиция, която желаете, и след това да коригирате настройките съответно. Радост е да се използва.

Персонализирани полета за формуляри

Абонаментите могат да бъдат конфигурирани в последния раздел. Можете да избирате между един абонаментен план или по-приспособим избран от потребителя план.

Тук могат да бъдат дефинирани множество полета, като цена на абонамент, такса за настройка, максимално разрешени такси на абонамента и други.

Опции за абонамент

Формите за плащане могат да бъдат запазени от дясната страна на страницата и това поле отбелязва и краткия код за вашия формуляр.

WP Simple Pay Shortcode

Трябва да копирате този кратък код в публикацията или страницата, в която искате да вмъкнете формата си.

След това вашата форма ще бъде показана.

Пример за WP Simple Pay Form

Въпреки че съм голям фен на простотата на WP Simple Pay, усещам, че липсват някои полезни опции – такива, които биха подобрили използваемостта, без да засягат принципа на простотата.

Например, докато можете да премахнете полета на формуляри, няма начин да дублирате полета.

Начинаещите също ще оценят допълнителни начини за вмъкване на формуляри в своя уебсайт. В момента в редактора на WordPress няма бутон WP Simple Pay, който ви позволява да изберете формуляр и да го вмъкнете в публикация или страница. Освен това ще трябва да инсталирате WordPress плъгин като Shortcode Widget, за да покажете формуляр в областта на страничната лента, тъй като не е наличен Widget Wid Simple Pay джаджа.

Разработчиците обаче са предоставили дълъг списък от действия и филтриращи кукички за напреднали потребители, които ще ви дадат пълен контрол върху вашите форми за плащане и заявления.

Може би най-големият пропуск, който забелязах, беше стайлинга.

В бъдеща версия бих искал да видя предварително дефинирани цветови схеми, цветно колело и CSS поле за класове по персонализиран стил. В момента формулярите наследяват стилистиката си от активираната тема на вашия уебсайт WordPress.

Конфигуриране на вашата настройка за плащане с WP Simple Pay

Ще трябва да отделите малко време за конфигуриране на WP Simple Pay, за да гарантирате, че плащанията ви се обработват правилно.

В WP Simple Pay Pro трябва да въведете лицензния си ключ на първата страница с настройки. По този начин се гарантира, че плъгинът може да бъде актуализиран автоматично в WordPress.

Настройки за лиценз за WP Simple Pay

Страницата за настройка на Stripe потвърждава дали успешно сте свързали WP Simple Pay с вашия Stripe акаунт. Тази страница също е мястото, където активирате и деактивирате тестов режим.

На тази страница също така определяте държавата на акаунта си, локала на касата на Stripe, езика на полето на картата и уеб-куките.

Настройки за настройка на лентата на WP Simple Pay Stripe

Ще намерите много важни настройки в областта с общи настройки, включително страницата за потвърждение на плащането и неуспех в плащането, формата на датата, предпочитаната валута, валутната позиция, процента на данъчната ставка и разделителите.

WP Simple Pay Общи настройки

Опцията за изказани стилове автоматично прилага стилове WP Simple Pay Pro към полетата и бутоните за формуляри за плащане, докато reCAPTCHA може да бъде зададен и на тази страница.

Тази страница също има опция да премахнете всички WP Simple Pay данни от вашия уебсайт WordPress, след като приставката бъде изтрита.

WP Simple Pay Общи настройки

Последната страница с настройки ви позволява да персонализирате съобщения за потвърждение на плащания за еднократни плащания, абонаменти без изпитания и абонаменти с безплатни пробни програми.

На разположение са множество тагове за шаблон, за да ви помогнат да оформите тези съобщения за потвърждение.

Настройки за потвърждение на плащане с WP Simple Pay

Както може би си спомняте, администраторското меню на WP Simple Pay също се свързва към страницата на системния отчет.

Тази страница ви предоставя пълен отчет за вашата инсталация на WordPress, настройките на плъгините и сървърната среда. Препоръчвам да го проверите, след като сте създали формулярите си, за да гарантирате, че настройката на вашия хостинг е оптимизирана за WP Simple Pay.

Отчет за системата

Като цяло областта за настройки на WP Simple Pay е лесна за навигиране, тъй като има само няколко ключови настройки, които трябва да коригирате.

WP Просто заплащане

WP Simple Pay Lite е 100% безплатна употреба и ви позволява да създавате неограничен брой форми за плащане.

Ако надстроите до пълната версия, получавате достъп до много допълнителни функции, като влачене и пускане на дизайн дизайн, персонализирани полета, кодове на купони и поддръжка за Apple Pay и Google Pay.

Личният лиценз струва 99 долара годишно и ви предоставя поддръжка и актуализации за един уебсайт. Ако надстроите до лиценз плюс, на $ 149 годишно, ще увеличите използването на уебсайтове до три уебсайта. Освен това добавяте поддръжка за абонаментни плащания и вноски.

Професионалният план за $ 249 на година има същите функции като лиценза плюс, но премахва ограничението за използване на уебсайта. Можете също да премахнете годишните разходи за подновяване, като закупите WP Simple Pay с еднократно плащане от $ 499.

WP Просто заплащане

WP Simple Pay има полезна документация, която обяснява как използвате плъгина, но всички първокласни клиенти на WP Simple Pay получават приоритетна поддръжка по имейл.

Всички премиум планове идват с 30-дневна 100% гаранция за връщане на парите. Ето защо, ако по-късно установите, че WP Simple Pay не може да направи точно това, което трябва, можете да получите пълно възстановяване.

WP Simple Гаранция за връщане на пари

Лицензът $ 149 плюс отключва всички функции на WP Simple Pay, но ако абонаментите не са важни за вас, може да искате просто да закупите личния лиценз за 99 долара.

Отидете с по-евтиния план за $ 99, ако не сте сигурни, тъй като можете да надстроите лиценза си от областта на акаунта по всяко време и просто да платите разликата.

Заключителни мисли

В по-голямата си част разработчиците свършиха фантастична работа за постигане на точния баланс между простотата и функционалността. Можете да използвате приставката, за да създадете формуляри за плащане Stripe само за няколко минути, но няколко допълнителни опции тук и там ще бъдат добре дошли.

WP Simple Pro Lite трябва да е достатъчен за онези от вас, които искат просто решение за плащане Stripe за вашия уебсайт.

WP Simple Pay Pro отключва много допълнителни функции, които ще ви помогнат да създадете по-сложни форми и професионални настройки за плащане, които предлагат абонаменти.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me