WooCommerce, Лесно цифрово изтегляне или iThemes Exchange – Избор на правилната приставка за електронна търговия в WordPress

Сделки с WordPress


До голяма степен поради огромния успех на сайтове като Amazon, хората стават все по-удобно да пазаруват онлайн – нещо, от което все повече бизнеси започват да се възползват. По същество сега има повече възможности от всякога досега за хора като теб и мен да изкарват прехраната си, като продават продукти (физически и цифрови) онлайн.

Ако имате идея за нещо, което бихте искали да продадете, моят съвет би бил да го потърсите! Всичко, от което наистина се нуждаете, е продукт, който хората искат да купят, добре изглеждащ уебсайт, справедлива доза решителност, някакъв здрав разум и, разбира се, много твърд присадък!

И ако вече сте решили да използвате WordPress, добър избор: вече сте на половината път. Следващата стъпка е да разгледаме кой плъгин за електронна търговия да използвате – голямата тройка са WooCommerce, Easy Digital Downloads и iThemes Exchange.

Нека разгледаме всеки от тях на свой ред:

WooCommerce

WooCommerce

На първо място е джунгнаутът за електронна търговия на WooThemes, WooCommerce. С повече от 11 милиона изтегляния, WooCommerce е най-популярното решение за електронна търговия досега.

И така, за кого е WooCommerce? Е, почти за всички. Ако искате да продадете нещо онлайн – независимо дали физически или дигитален продукт – WooCommerce ще работи за вас.

Разработен от експертния екип на Woo (който всъщност вече е част от Automattic – компания, създадена от един от основателите или WordPress), WooCommerce трябва да се интегрира безпроблемно с почти всеки съществуващ уебсайт на WordPress.

Всъщност, поради популярността на платформата и чистият обем от хора, които искат да я използват, много теми вече са специално разработени, за да се използват успоредно с WooCommerce – и дори когато не са, повечето разработчици на теми вероятно ще поемат допълнително внимание гарантира, че темите им са съвместими.

Изпълнената версия на WooCommerce се доставя с много страхотни функции, а продуктите се добавят в магазина ви по същия начин, както публикация / страница се добавя към вашия сайт.

След като създадете продукт, можете да добавите описание, изображения и спецификации. Можете също да конфигурирате всички важни детайли, като цена, варианти на продукти (например различни размери или цветове) и разходи за доставка.

Посетителите ще могат да прегледат вашата магазина, като продуктите се показват на редове. Ако им хареса това, което виждат, те могат да кликнат върху отделен продукт, за да съберат повече подробности или да го добавят в кошницата си.

Клиентите могат да редактират кошницата си, преди да отидат до касата, за да извършат плащане (по подразбиране WooCommerce поддържа плащания чрез PayPal Standard). За да стимулирате продажбите, можете също да конфигурирате кодове на купони, които да се използват от вашите клиенти.

С други думи, това е напълно функционално и цялостно решение за електронна търговия!

WooCommerce може да се похвали и с някои впечатляващи функции за отчитане. От задния край на WordPress, собствениците на магазини могат да преглеждат продажбите и да проследяват нивата на инвентара – WooCommerce дори ще ви уведомява, когато инвентарят е на ниско ниво.

Обвързването на тази впечатляваща гама от функции заедно е основна използваемост както за собствениците на магазини, така и за посетителите на магазина. Ако сте потребител за първи път, има дори безплатни видео уроци, които ще ви помогнат да работите.

Въпреки че функциите, предлагани с безплатното ядро, със сигурност са впечатляващи, ако искате да получите повече от вашия магазин (силно препоръчително), ще трябва да инсталирате едно от многото разширения на WooCommerce (има повече от 300 официални).

Има разширения за почти всичко – включително интеграция със счетоводство, имейл маркетинг и управление на инвентара. Има и самостоятелни разширения за гъвкави цени за доставка, сертификати за подаръци и абонаменти. Внимавайте обаче: по-голямата част от разширенията се предлагат с цена.

Ако искате повече начини вашите клиенти да плащат, а не само PayPal, WooCommerce поддържа 117 различни шлюза за разплащане с любезните разширения. На цена около $ 79 всеки има специални разширения на шлюза за плащания за услуги като Stripe и Authorize.Net.

Официален уебсайт

Лесни цифрови изтегляния

Лесни цифрови изтегляния

Ако търсите да продавате цифрови продукти, като електронни книги, MP3, видеоклипове или теми и плъгини, няма решение за конкуренция Лесно цифрово изтегляне.

Вместо да пълни за всестранна платформа за електронна търговия, Easy Digital Downloads (EDD) – създадена от експерта на WordPress разработчика Пипин Уилямсън – предлага решение, съобразено с нуждите на цифровия продавач. Това означава, че получавате рационално ядро, което носи само основните функции за цифрово изтегляне.

И благодарение на висококачественото кодиране на EDD – и без излишни функции от ненужни функции за електронна търговия – уебсайтът ви ще работи супер бързо.

EDD наистина е лесен за преодоляване. От задния край на WordPress, той обработва всичко необходимо за изграждането на перфектната страница с продукти за изтегляне. Това включва добавяне на изображения и описание, конфигуриране на цена и качване на продукт за изтегляне.

Можете също така да потвърдите колко пъти е разрешено на даден потребител да изтегли вашия продукт – добър начин да намали пиратството, което може да бъде истинска грижа за дигиталните продавачи.

Без стрес при управлението на запасите EDD поддържа сравнително рационално отчитане. Само с едно натискане на бутон можете да проследявате данните за продажбите и приходите си за регулируем период – маркетолозите с кратък период от време ще харесат тази бърза снимка на здравето на бизнеса си.

Това е добра новина и от гледна точка на посетителите – те могат да прегледат магазина ви, да добавят това, което искат в кошницата си, след което да ги изтеглят еднократно (след заплащане, разбира се).

Ако изтеглянето на посетител изчезне – може би са сменили компютрите – те имат достъп до удобна за клиентите зона, където могат да изтеглят отново своите покупки.

Можете да изградите разумно ефективен цифров пазар, без да харчите нито стотинка – ядрото на EDD е безплатно за изтегляне и използване, но за достъп до по-сложната функционалност, ще трябва да купувате премиум добавки.

Тези добавки носят важна функционалност, като периодични плащания, интеграция на имейл маркетинг и разширени отстъпки за вашия онлайн магазин. Ако искате добавки в най-добрата възможна стойност, можете да ги закупите на едро с намалена цена.

Разбира се, едно от най-големите притеснения за продавачите е как избраната от тях платформа за електронна търговия обработва плащанията на клиентите. Ядрото EDD поддържа PayPal Standard и Amazon Payments по подразбиране, но можете да добавите още шлюзове за плащания, като вземете маршрута на добавката. Налични са близо 100 добавки към шлюза и се поддържат всички основни играчи.

Има и малка колекция от официални теми за EDD – общо пет. Първоначално те бяха първокласни теми, но EDD обяви през юни, че ще бъде на разположение за безплатно преминаване напред. Официална тема обаче не се изисква, тъй като EDD трябва да работи с всяка тема на WordPress без проблем.

Официален уебсайт

iThemes Exchange

iThemes Exchange

Третата опция в днешния списък е друго голямо име в индустрията за електронна търговия на WordPress – iThemes Exchange.

IThemes Exchange е друга интуитивна, удобна за потребителите платформа за електронна търговия за потребителите на WordPress. С простия си интерфейс дори нетехническите потребители могат да построят красив, функционален онлайн магазин.

Собствениците на магазини могат да създават стилни страници с продукти, за да могат посетителите да разглеждат. След това те могат да пазаруват вашия магазин, като използват напълно функционалната количка за пазаруване и касата на iThemes Exchange.

Сега, както съм сигурен, че знаете, скоростта на сайта има голямо влияние върху продажбите – бавният уебсайт ще убие процента на реализация. За да избегне муден уебсайт, причинен от ненужно разцвет, iThemes Exchange предприема модулен подход.

Вместо да претоварва безплатния плъгин с прекомерни функции, безплатното ядро ​​всъщност е донякъде основно – включена е само основната функционалност. Поради тази причина повечето потребители се насърчават да надграждат до отличния Pro Pack.

Само за $ 197 годишно можете да получите достъп до разнообразна колекция от 22 добавки. Това ще ви даде цялата функционалност, от която наистина се нуждаете, за да отключите потенциала на вашия магазин и можете да ги активирате или деактивирате, както сметнете за добре, така че вашият магазин носи само функционалността, от която се нуждаете.

Поради изключителната стойност и качество на добавките за Pro Pack, считам, че това е задължителна покупка за всеки, който иска да използва iThemes Exchange за захранване на своя онлайн магазин. Цената от $ 197 може да изглежда стръмна, но представлява огромна стойност в сравнение с покупката на добавки поотделно.

Функциите, поддържани от добавките, също са впечатляващи с функционалност като доставка по тарифни тарифи, членство и повтарящи се плащания.

Любимото ми обаче е добавката Purchase Buttons. Можете да премахнете бутона Добави в кошницата, така че купувачите да бъдат отведени направо към страницата ви за покупка, което премахва ненужните стъпки от процеса за магазини, които продават само един продукт.

Говорейки за процеса на плащане, iThemes Exchange е единственият плъгин в този списък, който предлага Stripe шлюз за плащания безплатно като добавка. С малко конфигурация това ще позволи на посетителите да правят разплащания с карти на вашия уебсайт, без да се налага да харчите допълнителни пари. Другият свободно поддържан шлюз за плащания е PayPal Standard. Запомнете: дайте на клиентите си повече начини да плащат и ще бъдете възнаградени с повече продажби.

Официален уебсайт

Заключителни мисли

Вашият избор на платформа за електронна търговия се свежда до личните предпочитания, но несъмнено има някои потребителски групи, за които всяка платформа е най-подходяща.

  • WooCommerce – най-доброто за всеки, който иска да изгради мащабируем магазин за електронна търговия. Изисква малко по-дълбоки джобове, тъй като удълженията се купуват индивидуално и могат да бъдат доста скъпи.
  • Лесни цифрови изтегляния – най-доброто за всеки, който иска да продава изключително цифрови изтегляния.
  • iThemes Exchange – най-доброто за нетехнически потребители, които биха предпочели да извършат еднократно плащане за всички функционалности, които вероятно ще се нуждаят някога.

И трите платформи имат едно общо нещо: ядрото е безплатно. Реално, обаче, ще трябва да закупите поне няколко разширения, за да работите с уебсайта си точно както искате. Независимо дали добавя по-сложен шлюз за плащания или събира периодични месечни плащания, такива допълнителни функции струват пари.

Имайки това предвид, препоръчвам да оцените всяка платформа, като погледнете извън функциите на всяко ядро, тъй като е вероятно да се наложи да купите разширения или добавки, да изработите кои от тях ще ви трябват и след това да сравните разходите. Някои функции ще бъдат по-евтини на една платформа, докато други функции ще бъдат по-евтини на друга, така че ще трябва да направите малко проучвания.

Каквато и платформа да изберете, знайте, че сте в отлични ръце – всеки плъгин, включен в днешната публикация, е доста страхотен!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me