WP Simple Pay Review – Det beste stripe-betalingsprogrammet for WordPress?

WordPress-tilbud


WP Simple Pay er et WordPress-betalingsplugin som lar deg akseptere engangsbetalinger og tilbakevendende betalinger via nettstedet ditt, designet for å jobbe spesifikt med Stripe-betalingstjenesten.

Det lever opp til navnet ved å tilby et brukervennlig grensesnitt, og selv om det er mange alternativer å konfigurere, i sammenligning med en løsning som WooCommerce, er det relativt enkelt å konfigurere betaling via WP Simple Pay.

Gratisversjonen av WP Simple Pay begrenser ikke bruken, men du vil låse opp mange tilleggsfunksjoner hvis du velger å oppgradere til fullversjonen.

Enten du driver en liten blogg, lokal klubb, nettsted med stort medlemskap eller nettbutikk med stor trafikk, kan du bruke WP Simple Pay for å akseptere Stripe Payments, og i denne artikkelen vil jeg vise deg hva den kan gjøre.

Hva kan WP Simple Pay gjøre?

WP Simple Pay ble lansert av Phil Derksen i 2014 som en måte å akseptere Stripe-betalinger på WordPress-nettsteder, og i 2018 gikk selskapet sammen med Pippin Williamsons Sandhills Development.

Phil snakket om denne overgangen i blogginnlegget ‘Why I Fusioned My Profitable One-Person Software Company Company with a Bigger Player‘.

WP Simple Pay hjemmeside

Sandhills Development står bak mange populære WordPress-plugins.

I tillegg til flaggskip-plugin-en, Easy Digital Downloads, ligger den også bak AffiliateWP, Restrict Content Pro, Sugar Calendar, WP Simple Pay og Sellbird.

En av nøkkelfunksjonene i WP Simple Pay er at prosessen er enkel for både nettstedseiere og kunder. Utviklerne har forenklet prosessen med å akseptere betaling – enten det er en enkeltbetaling eller et abonnement.

Som du forventet, er den optimalisert for nettbrett og mobile enheter, og mobilbesøkende kan også betale med Apple og Google Pay.

Vær imidlertid oppmerksom på at WP Simple Pay med vilje har begrensede alternativer, slik at den ikke blir oppblåst som mange alternative løsninger. Derfor blir all kunde- og betalingsinformasjon lagret på Stripe-kontoen din, ikke på WordPress-nettstedet ditt.

WP enkle betalingsfunksjoner

Betalingsformer opprettes ved hjelp av en brukervennlig dra-og-slipp-skjermbygger, og det er tre formtyper: Embedded form display, display for overlay form og Stripe checkout.

Avmerkingsbokser, tekstfelt og knapper er alle tilgjengelige, mens tilpassede felt også kan opprettes, slik at du kan spesifisere nøyaktig hvilken informasjon du trenger fra kunder når de kjøper fra deg.

WP enkle betalingsfunksjoner

Velforeninger vil sette pris på det faktum at WP Simple Pay støtter kunder som legger inn tilpassede verdier. Dette er nyttig hvis du godtar donasjoner på nettstedet ditt og vil at brukerne skal bestemme hvor mye de sender.

Den har også kupongkoder og støtter 14 språk, mer enn 30 land og mer enn 135 globale valutaer.

Ta en titt på WP Simple Pay-funksjoner-siden for en detaljert liste over hva pluginen kan gjøre.

Fantastiske frontformularer

En av de mest attraktive funksjonene i WP Simple Pay er de vakre betalingsformene den lar deg lage.

Det er tre forskjellige skjermtyper av skjemaer: Embedded, overlay og Stripe checkout.

Et innebygd skjema er et vanlig skjema som kan legges inn i innlegg og sider på nettstedet ditt.

WP Simple Pay Embedded Form

I motsetning til dette, med et overleggsskjema, må brukeren klikke på kjøp-knappen. Skjemaet vil da vises over en gjennomsiktig bakgrunn på siden din.

WP Simple Pay Overlay Form

Formen for Stripe-kassa viser noen få felt på siden din, men viser andre i en Stripe-kasseskjema (som er stripet av Stripe)

Som du vil se senere, kan du integrere mange forskjellige felt i skjemaene, for eksempel navn, adresse, kupongkoder og mer. Avmerkingsbokser og nedtrekksbokser kan også brukes til funksjoner som forsøk og abonnement.

WP Simple Pay-abonnementskjema

Sjekk ut demoområdet til WP Simple Pay for å se flere eksempler på plugin-in action.

WP Simple Pay: Lite vs Pro

WP Simple Pay Lite er en fantastisk betalingsløsning i seg selv – den er perfekt for enkle betalingsoppsett, og den har ingen begrensninger på antall skjemaer du kan opprette.

WP Simple Pay Pro tilbyr selvfølgelig flere funksjoner, men jeg anbefaler å teste lite-versjonen først for å se hvordan WP Simple Pay fungerer.

Fra et brukervennlig synspunkt fungerer begge plugins på samme måte.

Administrasjonsmenyen WP Simple Pay har koblinger til de eksisterende betalingsformene, den nye siden med betalingsform, innstillinger og systemrapporter. Det er en ekstra lenke i WP Simple Pay Lite som leder deg til funksjonen for sammenligning av Lite vs Pro-funksjoner.

WP Simple Pay WordPress Admin Menu

I neste avsnitt viser jeg deg hvordan du kan sette opp betalingsformer ved å bruke WP Simple Pay Pro.

Prosessen med å lage skjemaer er identisk i lite-versjonen, men førsteklasses funksjoner er skjult og erstattet med en salgsfremmende melding for WP Simple Pay Pro.

Betalingsform

Innstillinger for premiumfunksjoner vises ikke i lite-versjonen, men du vil se en påminnelse om hva pro-versjonen tilbyr.

WP Simple Pay Lite-innstillinger

WP Simple Pay Lite vs Pro-siden beskriver tilleggsfunksjonene som er tilgjengelige i WP Simple Pay Pro.

Dette inkluderer tilpassede felt, kupongkoder, abonnement, forsøk, Bruk Pay og Google Pay-støtte og mer.

WP Simple Pay - Lite vs Pro

Jeg tror Sandhills Development har vært veldig sjenerøs med funksjonene den er inkludert i lite-versjonen av WP Simple Pay, men det er absolutt mange gode funksjoner som oppfordrer eiere av nettstedet til å oppgradere.

Min anbefaling er å installere gratisversjonen av plugin-en for å se om du trenger noen av premiumfunksjonene for betalingsoppsettet.

Opprette et stripe-betalingsskjema

Når du opprinnelig aktiverer WP Simple Pay i WordPress, vil du se en knapp i administrasjonsfeltet på WordPress som sier ‘Simple Pay Test Mode Active’.

Denne knappen er der for å minne deg på at plugin-en fortsatt er i testmodus. Når du har konfigurert betalingsformene, bør du forsikre deg om at testmodus også er aktivert i Stripe-oversikten, slik at du kan behandle noen testbetalinger.

Når du er glad for at alt er satt opp riktig, kan du deaktivere testmodus på ‘Stripe Setup’ -siden i innstillingsområdet.

Enkel lønnstestmodus aktiv

Etter aktivering vil du også se en melding om forbindelse med Stripe. Dette innebærer å logge på Stripe-kontoen din for å gi WP Simple Pay-tilgang.

Koble til med stripe

* Merk: Noen innstillinger som er nevnt her, er ikke tilgjengelige i WP Simple Pay Lite.

Betalingsformen er delt inn i fire innstillingsfanen: Betalingsalternativer, Skjermalternativer, Egendefinerte skjemafelt og Abonnementsalternativer.

I kategorien betalingsalternativer kan du definere om betalingen er et angitt beløp eller et tilpasset beløp. Det tilpassede beløpsfeltet er en premiumfunksjon som er nyttig for donasjonsnettsteder der du trenger å la brukeren bestemme beløpet de betaler.

Dette området lar deg også definere hvor brukere blir omdirigert til etter å ha foretatt en betaling.

Sørg for å sjekke dokumentasjonen for WP Simple Pay, siden det viser mange malkoder du kan bruke på den tilpassede betalingsbekreftelsessiden.

Betalingsalternativer

I den neste fanen kan du velge om skjemaet ditt er et innebygd skjema, skjema for overlegg eller Stripe-utsjekking.

Formnavnet og beskrivelsen er også definert her.

Skjermtyper

Fanen Egendefinerte skjemafelt er der du bygger betalingsskjemaet.

Totalt er det 19 felt tilgjengelige: Fire tilpassede felt, ni kundefelt og seks standardfelt. WP Simple Pay begrenser forståelig nok noen felt til ett eksempel. For eksempel kassen-knappen.

Velg et felt

Når du har lagt et felt til skjemaet, kan du dra og slippe det til hvilken som helst posisjon du ønsker, og deretter justere innstillingene deretter. Det er en glede å bruke.

Tilpassede formfelt

Abonnementer kan konfigureres i den siste fanen. Du kan velge mellom en enkelt abonnementsplan eller den mer tilpassede brukervalgte planen.

En rekke felt kan defineres her, for eksempel abonnementskostnad, installasjonsgebyr, maksimalt tillatte gebyr for abonnementet og mer.

Abonnementsalternativer

Betalingsformer kan lagres på høyre side av siden, og denne boksen noterer også kortkoden for skjemaet ditt.

WP Simple Pay Shortcode

Du må kopiere denne kortkoden til innlegget eller siden der du vil sette inn skjemaet.

Skjemaet ditt vil da vises.

Eksempel på enkelt betalingsform for WP

Selv om jeg er en stor tilhenger av enkelheten til WP Simple Pay, føler jeg at det er noen nyttige alternativer som mangler – de som vil forbedre brukervennligheten uten å påvirke enkelhetsprinsippet.

Selv om du for eksempel kan fjerne skjemafelt, er det ingen måte å duplisere felt.

Nybegynnere vil også sette pris på flere måter å sette inn skjemaer på deres hjemmeside. For øyeblikket er det ingen WP Simple Pay-knapp i WordPress-redigereren som lar deg velge et skjema og sette det inn i et innlegg eller side. I tillegg må du installere en WordPress-plugin som Shortcode Widget for å vise et skjema i et sidefeltområde, ettersom ingen WP Simple Pay-widget er tilgjengelig.

Utviklerne har imidlertid gitt en lang liste over handlinger og filterkroker for avanserte brukere, noe som vil gi deg full kontroll over betalingsformene og innsendingene dine.

Den kanskje største unnlatelsen jeg la merke til var styling.

I en fremtidig versjon vil jeg gjerne se forhåndsdefinerte fargevalg, et fargehjul og en CSS-boks for tilpassede stilklasser. For øyeblikket arver skjemaer stylingen fra nettstedets aktiverte WordPress-tema.

Konfigurere din WP-enkel betalingsoppsett

Du må bruke litt tid på å konfigurere WP Simple Pay for å sikre at betalingene dine blir behandlet riktig.

I WP Simple Pay Pro må du oppgi lisensnøkkelen på den første innstillingssiden. Dette gjør at plugin-en automatisk kan oppdateres i WordPress.

Innstillinger for WP Simple Pay License

Oppsettingssiden for Stripe bekrefter om du har koblet WP Simple Pay til Stripe-kontoen din. Denne siden er også der du aktiverer og deaktiverer testmodus.

På denne siden definerer du også kontoland, stripe checkout-språk, kortfelt-språk og nettkroker.

Innstillinger for WP Simple Pay Stripe Setup

Du finner mange viktige innstillinger i området Generelle innstillinger, inkludert siden for bekreftelse og betalingssvikt, datoformatet, din foretrukne valuta, valutaposisjon, skattesatsprosent og separatorer.

Generelle innstillinger for WP Simple Pay

Alternativet med meningstiler bruker automatisk WP Simple Pay Pro-stiler i betalingsformfelt og knapper, mens reCAPTCHA kan angis på denne siden også.

Denne siden har også et alternativ for å fjerne alle WP Simple Pay-data fra WordPress-nettstedet ditt når plugin-en er slettet.

Generelle innstillinger for WP Simple Pay

Den siste innstillingssiden lar deg tilpasse betalingsbekreftelsesmeldinger for engangsbetalinger, abonnement uten forsøk og abonnement med gratis prøveversjoner.

Flere malkoder er tilgjengelige for å hjelpe deg med å forme disse bekreftelsesmeldingene.

Bekreftelsesinnstillinger for enkel betalingsbekreftelse

Som du husker, lenker WP Simple Pay-admin menyen også til en systemrapportside.

Denne siden gir deg en fullstendig rapport om din WordPress-installasjon, plugin-innstillinger og servermiljø. Jeg anbefaler å sjekke det etter at du har opprettet skjemaene dine for å sikre at hostingoppsettet er optimalisert for WP Simple Pay.

Systemrapport

Totalt sett er innstillingsområdet til WP Simple Pay enkelt å navigere, ettersom det bare er noen få nøkkelinnstillinger du trenger å justere.

WP enkel betalingspriser

WP Simple Pay Lite er 100% gratis å bruke og lar deg lage et ubegrenset antall betalingsformer.

Hvis du oppgraderer til full versjon, får du tilgang til mange tilleggsfunksjoner, for eksempel dra-og-slipp-designkontroller, tilpassede felt, kupongkoder og støtte for Apple Pay og Google Pay.

Den personlige lisensen koster $ 99 i året, og gir deg støtte og oppdateringer for ett nettsted. Hvis du oppgraderer til plusslisensen, til $ 149 i året, vil du øke bruken av nettstedet til tre nettsteder. Du legger også til støtte for abonnementsbetalinger og avbetalingsplaner.

Den profesjonelle planen på 249 dollar per år har de samme funksjonene som plusslisensen, men fjerner bruken av nettstedets bruk. Du kan også fjerne den årlige fornyelseskostnaden ved å kjøpe WP Simple Pay med en engangsbetaling på $ 499.

WP enkel betalingspriser

WP Simple Pay har et nyttig dokumentasjonsområde som forklarer hvordan du bruker plugin-modulen, men alle premium WP Simple Pay-kunder får prioritert support via e-post.

Alle premiumplaner har en 30-dagers 100% pengene-tilbake-garanti. Derfor, hvis du senere finner ut at WP Simple Pay ikke kan gjøre akkurat det du trenger, kan du få full refusjon.

WP Enkel Pay Money Back Garanti

Lisensen på $ 149 pluss låser opp alle funksjonene i WP Simple Pay, men hvis abonnement ikke er viktig for deg, kan det være lurt å kjøpe den personlige lisensen på $ 99.

Gå med billigere $ 99-plan hvis du er usikker, da du når som helst kan oppgradere lisensen din fra kontoområdet og bare betale forskjellen.

Siste tanker

Utviklerne har for det meste gjort en fantastisk jobb med å oppnå den rette balansen mellom enkelhet og funksjonalitet. Du kan bruke plugin-en til å opprette Stripe-betalingsformer på bare noen få minutter, men noen få ekstra alternativer her og der vil bli ønsket velkommen.

WP Simple Pro Lite skal være tilstrekkelig for de av dere som bare vil ha en enkel Stripe-betalingsløsning for nettstedet ditt.

WP Simple Pay Pro låser opp mange tilleggsfunksjoner som hjelper deg å lage mer komplekse former og profesjonelle betalingsoppsett som tilbyr abonnement.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me