Si të krijoni një program bashkëpunimi me WordPress + WooCommerce

Marrëveshjet me WordPress


Për cilindo që ka një dyqan në internet, trafiku i drejtimit dhe prodhimi i shitjeve është një përparësi e vazhdueshme, por ju dëshironi të siguroheni që po përdorni të gjitha burimet në dispozicionin tuaj, duke mbajtur ende sasinë e përpjekjeve që po vini nën kontroll. Nxitja dhe shpërblimi i atyre që po dërgojnë vizitorë në faqen tuaj është një mënyrë e provuar dhe e provuar për të gjeneruar më shumë rezultate dhe shitje.

Edhe pse ideja e përdorimit të një modeli të filialeve për të nxitur shitjet mund të duket e ndërlikuar, është në të vërtetë mjaft e thjeshtë. Për më tepër, sepse pagesa e bashkëpunëtorëve të partnerëve janë të bazuara në performancën, do të duhet të paguani tarifat e referimit kur është bërë një shitje dhe të keni gjeneruar të ardhura nga vizitori i referuar. Ju mund të interesoni idenë për të paguar një përqindje të fitimeve tuaja për ata që promovojnë dyqanin tuaj, por nëse shikoni kthimi i mundshëm i investimit dhe mungesa e rrezikut financiar në krahasim me format e tjera të promovimit dhe reklamimit, do të filloni shpejt ta shihni apelin!

Nëse dëshironi të krijoni një program bashkëpunimi për dyqanin tuaj online me energji WooCommerce dhe merrni më shumë sy për produktet tuaja pa ndonjë nga kostot e përparme të reklamave tradicionale, atëherë ky udhëzues do t’ju tregojë se si mund ta bëni atë.

Një udhëzues për krijimin e programit tuaj të bashkëpunëtorëve tuaj për WooCommerce

Vendosja e një programi Filialin është shumë më e lehtë nga sa mund të mendoni. Këtu do të mbulojmë:

 • duke mundësuar integrimin e plugins WooCommerce dhe filialeve
 • përcaktimi i kushteve të programit tuaj të filialit
 • si bashkëpunëtorët mund të bashkohen me programin tuaj
 • gjenerimi i lidhjeve të filialeve
 • pulti i filialeve
 • përcjelljen e referimeve dhe shitjeve
 • duke paguar bashkëpunëtorët tuaj
 • duke punuar me kuponë bashkëpunëtorë
 • karakteristika opsionale të përparuara për programin tuaj të Filialit.

Kur është fjala për shtimin e një programi Filialin në dyqanin tuaj WooCommerce, një nga mënyrat shumë më të mira për të shkuar në të (nëse jo mënyra më e mirë për të bërë këtë) është të përdorni AffiliateWP: Një plugin jashtëzakonisht i fuqishëm i marketingut të bashkuar me partnerët që kohët e fundit kemi mbuluar në një përmbledhje të mëparshme.

Pse të përdorni AffiliateWP?

Jo vetëm që AffiliateWP është veçanërisht e lehtë për t’u përdorur, ai gjithashtu ka një seri të shkëlqyeshëm karakteristikash dhe një sërë zgjatimesh të dobishme, dhe është ndërtuar për tu integruar pa probleme me WooCommerce. Nëse tashmë jeni njohur me faqet e administratorit WooCommerce, atëherë fillimi me AffiliateWP nuk duhet të jetë aspak problem.

Përcaktimi i Programit tuaj të Filialeve

Pas instalimit dhe aktivizimit të shtojcës AffiliateWP – por përpara se të filloni t’i lejoni vizitorët tuaj të bëhen bashkëpunëtorë – do të dëshironi të përcaktoni detajet të programit tuaj të filialeve.

Përcaktoni detajet e programit tuaj të filialeve

AffiliateWP ju jep kontroll të plotë mbi mënyrën e kompensimit të bashkëpunëtorëve tuaj.

Kjo mund të bëhet përmes faqes Cilësimet e shtojcës, ku mundeni caktoni shkallën e komisionit (qoftë si përqindje ose tarifë e sheshtë) zgjidhni monedhën, dhe një tërësi shumë më tepër – pëlqimet e të cilave ne i kemi mbuluar më në detaje në artikullin tonë të mëparshëm.

Mundësimi i Integrimit të AffiliateWP

Tjetra, ju duhet të mundësojnë integrimin me WooCommerce në cilësimet e AffiliateWP. Ky cilësim mund të gjendet nën skedarin e Integrimeve në faqen kryesore të shtojcave dhe siguron që të gjitha shitjet e produkteve të gjurmohen automatikisht nga plugin. Me azhurnimet e fundit në AffiliateWP, shtojca tani integrohet me shërbime edhe më shumë se kurrë.

Aktivizoni integrimin e WooCommerce AffiliateWP

AffiliateWP është azhurnuar për t’u integruar me shërbime edhe më shumë.

Fatmirësisht, mundësimi i këtij integrimi është aq i lehtë sa kontrollimi i një kutie. Sapo të aktivizohet, sa herë që një klient i referohet dyqanit tuaj përmes një lidhjeje filiali dhe bën një blerje, AffiliateWP automatikisht gjeneron rekorde referimi.

Mundësimi i vetë-regjistrimit të bashkëpunëtorëve

Kur bëhet fjalë për partneritet me bashkëpunëtorët që do të promovojnë produktet në dyqanin tuaj online, shtojca ju lejon të regjistroheni manualisht vetë bashkëpunëtorët. Ju gjithashtu keni mundësinë për të lënë vizitorët tuaj aplikoni për t’u bashkuar me programin tuaj përmes fundit të faqes suaj të internetit. Nëse dëshironi që vizitorët tuaj të regjistrohen në programin tuaj të bashkëpunimit në këtë mënyrë, do të duhet ta aktivizoni këtë veçori në cilësimet e AffiliateWP. Ky opsion mund të gjendet nën skedën Misc në faqen e cilësimeve të përgjithshme.

Cilësimet e regjistrimit të filialeve

Me AffiliateWP mund të përcaktoni sesi trajtoni regjistrimet e filialeve.

Nëse vendosni të aktivizoni vetë-regjistrimin për programin tuaj të filialeve, rekomandohet që të aktivizoni edhe njoftimet e administratorit dhe cilësimet e miratimit të nevojshëm. Duke e bërë këtë, ju do të jeni në gjendje të përgjigjeni shpejt ndaj çdo aplikacioni, ndërsa vazhdoni të mbani kontrollin mbi kë lejoni të promovoni dyqanin dhe produktet tuaja si bashkëpunëtore.

Aktivizo njoftimet e reja të regjistrimit të filialeve

Ju lehtë mund të aktivizoni njoftimet me email për të marrë njoftime për regjistrime të reja të filialeve.

Pasi të keni aktivizuar vetë-regjistrimin për programin tuaj të Filialit, duhet ta bëni krijoni faqen në faqen tuaj të internetit për formën tuaj të regjistrimit. Përsëri, zhvilluesit e AffiliateWP e kanë bërë këtë sa më lehtë. Ju thjesht kopjoni dhe ngjitni kodin e shkurtër përkatës në një postim ose faqe të re ose ekzistuese për të shtuar formularin në faqen tuaj.

Krijimi i një faqe regjistrimi me kode të shkurtra

AffilateWP përfshin shumë kode të shkurtra për t’ju ndihmuar të krijoni faqe regjistrimi dhe hyrje.

Pas publikimit të faqes, ose mund ta bëni të arritshëm nga menyja kryesore e faqes suaj të internetit, ose thjesht dërgoni URL-në e faqes tek njerëzit / kompanitë që dëshironi të ftoni në mënyrë specifike për t’u bashkuar me programin tuaj dhe për të promovuar produktet tuaja.

Formulari i regjistrimit të filialeve

Format e AffiliateWP duhet të integrohen pa probleme me pjesën tjetër të faqes suaj të WordPress-it.

Në varësi të mënyrës se si e keni konfiguruar shtojcën, do të keni merrni një njoftim me email kur një aplikacion paraqitet ose merrni një alarm vizual përmes pultit të administratorit të dyqanit tuaj.

Menaxhimi i Aplikimeve të Filialeve

Ju mund të menaxhoni bashkëpunëtorët tuaj dhe aplikimet e tyre nga seksioni Affiliates i plugin AffiliateWP në pultin e WordPress tuaj. Nga këtu, mundeni shikoni aplikacionet në pritje, së bashku me ato që tashmë janë miratuar ose refuzuar.

Menaxhoni aplikacione në pritje të bashkëpunëtorëve

Shtë e thjeshtë për të menaxhuar regjistrimet e pritura dhe të miratuara të filialeve përmes pultit tuaj të WordPress.

Për çdo aplikim në pritje, ju mund të rishikoni detajet e paraqitjes së tyre dhe më pas të vendosni nëse do t’i aprovoni ose refuzoni ato.

Rishikoni ekranin e aplikacionit Filialin

Aplikimet e Filialit mund të shihen dhe pranohen ose refuzohen me prekjen e një butoni.

Për ta bërë jetën tuaj më të lehtë, detajet e hyrjes dhe fjalëkalimet e të gjithë aplikuesve menaxhohen nga AffiliateWP. Kjo ju kursen juve kur krijoni dhe dërgoni me postë udhëzimet për të hyrë në faqen tuaj te bashkëpunëtorët tuaj.

Email pranimi i aplikacionit

Njoftimet e postës elektronike dërgohen automatikisht tek bashkëpunëtorët e suksesshëm.

Pasi të pranoni një aplikim, përdoruesit i dërgohet automatikisht një email duke u treguar atyre në lidhje me të, plotësoni me një lidhje në faqen e hyrjes për zonën e filialeve në faqen tuaj.

Si bashkëpunëtorët krijojnë lidhje promovuese

Tani është koha për të mbuluar si bashkëpunëtorët tuaj të miratuar promovojnë produktet tuaja dhe sigurohuni që vizitorët që ata dërgojnë në dyqanin tuaj të gjurmohen. Lajmi i mirë është që AffiliateWP kujdeset për këtë edhe për ju. Kur njëra nga bashkëpunëtorët tuaj regjistrohet në zonën e bashkëpunëtorëve të faqes suaj të internetit, ata menjëherë do të paraqiten me informacionin që ju nevojiten për të filluar lidhjet e filialeve në faqen e tyre të internetit, ose vendet e tjera ku do të promovojnë dyqanin dhe produktet tuaja.

Zona e krijimit të lidhjes së partnerit në pult

Bashkëpunëtorët mund të regjistroheni dhe të shikojnë statistikat e tyre dhe të gjenerojnë lidhje Filialin.

Kjo jo vetëm që u jep atyre URL-në e anëtarëve të faqes tuaj shtëpiake, por gjithashtu i lejon ata të gjenerojnë vetë lidhjet e tyre në faqet individuale dhe produktet në faqen tuaj të internetit. Kjo do të thotë ata mund të lidhen thellë në faqet e brendshme të faqes suaj të internetit – duke i lejuar ata që në mënyrë specifike të synojnë produkte të veçantë dhe të shiten pika më direkt.

Gjenerator i Deeplink

AffiliateWP e lehtëson bashkëpunëtorët tuaj të krijojnë lidhje të thella me faqe dhe produkte specifike.

Për të përdorur URL-në e anëtarëve të gjeneruar, përdoruesi thjesht duhet të lundrojë rrugën e tij në një faqe ose produkt në dyqanin tuaj, dhe pastaj të kopjojë adresën përkatëse të faqes. Kjo adresë pastaj mund të ngjitet në gjeneratorin e URL-së së referimit tek jepja atyre adresën e tyre unike të referimit për t’u përdorur për të siguruar që secila prej referimeve të tyre të ndiqet siç duhet nga dyqani juaj.

Si bashkëpunëtorët tuaj ndjekin kërkesat dhe menaxhojnë llogarinë e tyre

Sapo bashkëpunëtorët tuaj të regjistrohen (duke shpresuar fillimin e promovimit të produkteve tuaja duke përdorur lidhjet e tyre të referimit), ata pastaj mund të regjistrohen në pulti i filialeve në faqen tuaj të internetit. Nëpërmjet tabelës së përparme AffiliateWP i shton dyqanit tuaj, bashkëpunëtorët tuaj mund të shikojnë statistikat e tyre, përfshirë referime të paguara dhe të papaguara, numrin e vizitave në dyqanin tuaj që ata kanë krijuar, shkallën e konvertimit të tyre, si dhe të ardhurat e tyre të paguara dhe të papaguara.

Shikoni statistikat e përdoruesve të filialeve

Filialet mund të shikojnë me lehtësi statistikat e tyre nga zona e filialit të faqes suaj.

Nga zona e filialeve, bashkëpunëtorët gjithashtu mund të shikoni një vizualizim grafik të statistikave të ndryshme dhe detajet e secilës prej vizitave që ata kanë krijuar, hyrni në çdo krijues që keni ngarkuar – siç janë reklamat baner – për t’i ndihmuar ata të promovojnë dyqanin dhe produktet tuaja dhe të konfiguroni adresën e emailit që përdorin për të marrë pagesa dhe për të mundësuar njoftimet e referimit. Nëse dëshironi që bashkëpunëtorët tuaj të jenë në gjendje të shikojnë informacione të hollësishme në lidhje me urdhërat që kanë vendosur referimet e tyre, mund të instaloni shtesën falas të Detajeve të Rendit në faqen tuaj. Këshillë kryesore: Për t’ju ndihmuar të merrni një kuptim më të mirë se si bashkëveprojnë bashkëpunëtorët me uebfaqen tuaj, është vlen të krijoni një llogari provë dhe dërgimi i disa porosive të gjumit përmes dyqanit tuaj duke përdorur lidhjet e referimit të Filialit.

Si i Ndiqni Referencat e Filialit

Pasi të keni pasur më shumë se një aplikacion të suksesshëm dhe të keni regjistruar të paktën një bashkëpunëtor të programit tuaj, mundeni filloni gjurmimin e referimeve ata dërgojnë në dyqanin tuaj. Kjo është bërë nga fundi i pasëm i faqes suaj të internetit përmes ekranit të Referrals në faqet e AffiliateWP.

Ekrani i referimeve të Filialit

Si pronar i faqes, mund të shikoni të gjitha referimet e filialeve nga pulti i WordPress-it tuaj.

Nga ekrani i Referencave, mund të shikoni çdo referim ose shitje që bashkëpunëtorët tuaj kanë gjeneruar. Shënim: Një tipar i dobishëm i AffiliateWP është që ju lejon të klikoni në urdhërat individuale WooCommerce të lidhura me çdo kërkesë, në mënyrë që të merrni më shumë detaje.

Nga ekrani i Referencave, mundeni gjeneroni një skedar pagese për bashkëpunëtorët tuaj bazuar në një varg të caktuar data, ose menaxhoni pagesat me dorë. Ju gjithashtu mund të fshini ose refuzoni çdo referim, si dhe t’i shënoni ato si të paguara për të ndryshuar statusin e tyre.

Raporti i statistikave të anëtarëve të anëtarëve

Zona e AffiliateWP në pultin e WordPress-it tuaj ka shumë raporte të dobishme.

Si dhe duke parë të gjitha referimet individuale, bashkëpunëtorët tuaj kanë gjeneruar, mundeni shikoni raportet e referimit për secilën bashkëpunëtor. Duke bërë këtë, ju mund të monitoroni performancën e tyre individuale dhe të shihni se sa vizita, referime dhe shitje ato kanë gjeneruar.

Raporti i prirjeve individuale të bashkëpunimit

Më shumë raporte janë shtuar në AffiliateWP me azhurnimin e saj të fundit.

Versioni i fundit i AffiliateWP ka shtuar më shumë funksionalitet raportimi në shtojcën, duke e bërë edhe më të lehtë për të parë se si po funksionojnë bashkëpunëtorët tuaj.

Pagimi i bashkëpunëtorëve tuaj

Siç u përmend më lart, ju mund të shihni shitjet e bashkëpunëtorëve tuaj kanë lehtësuar, dhe pastaj të gjeneroni një skedar pagese bazuar në performancën e tyre. Duke gjeneruar këtë skedar pagese, mundeni dërgoni një pagesë masive për bashkëpunëtorë të shumtë menjëherë përmes një procesori pagese. Shërbimet e mbështetura përfshijnë lojtarë të mëdhenj si PayPal dhe Skrill / Moneybookers.

Gjeneroni një skedar pagese për pagesat e filialit tuaj

Mundësia për të gjeneruar skedarë pagese thjeshton procesin e pagimit të bashkëpunëtorëve tuaj.

Ju gjithashtu mund të automatizoni pagesa për bashkëpunëtorët tuaj duke instaluar një nga shtesat e duhura për PayPal ose Stripe. Meqenëse AffiliateWP mban shënime se kush është paguar dhe kush jo, kjo merr një detyrë tjetër nga duart tuaja, duke thjeshtuar kështu procesin e drejtimit të programit tuaj të bashkëpunimit tuaj.

Menaxhimi i kuponave të bashkëpunëtorëve

Kuponat janë një mënyrë e shkëlqyeshme për ju që jo vetëm të tërheqni bashkëpunëtorë të mundshëm në programin tuaj, por gjithashtu të kaloni stimuj për audiencën e tyre. WooCommerce ju lejon të krijoni kuponë zbritje për dyqanin tuaj, dhe AffiliateWP ju mundëson shoqëroni ato kuponë me bashkëpunëtorët e veçantë. Kjo ju jep mundësinë për të krijuar një kupon për një bashkëpunëtor të veçantë, i cili, nga ana tjetër, mund të ju ndihmojë në ndihmë për të rekrutuar më shumë bashkëpunëtorë për të promovuar produktet tuaja. Filialet më pas mund të ndajnë një kupon zbritje me audiencën e tyre. Lexuesit e filialeve marrin një zbritje të bonusit për produktet tuaja, ndërsa bashkëpunëtorët fitojnë vetë një komision në proces. Krijimi i një kuponi të tillë të veçantë zbritje është veçanërisht i dobishëm për blogerët me profil të lartë, të cilët dëshironi të merrni në bord. Për shkak se kuponat funksionojnë në mënyrë të pavarur nga URL-të e referimit, ato janë gjithashtu ideale për rekrutimin e podcast-ave si bashkëpunëtorë, sepse ata mund t’i japin kodin e tyre të zbritjes dëgjuesve të tyre ndërsa ende fitojnë një komision.

Nëse dëshironi të përdorni këtë veçori, do të jeni së pari duhet të krijoni një kupon në WooCommerce. Nga ekrani Shto Kupon, ju keni mundësinë të vendosni emrin e përdoruesit të filialit, të cilit dëshironi të lidhni zbritjen.

Krijimi i një kuponi WooCommerce për një bashkëpunëtor

Kuponat WooCommerce mund të caktohen në bashkëpunëtorë individualë për ndjekjen më të lehtë.

Tani, sa herë që përdoret kjo kupon zbritje me një porosi në dyqanin tuaj, se filiali do të kreditohet me kërkesë dhe fitoni një komision me atë urdhër.

Karakteristikat e përparuara të AffiliateWP

Duke ndjekur udhëzuesin e mësipërm, duhet të keni programin tuaj të filialit dhe të funksiononi në dyqanin tuaj online WooCommerce në asnjë kohë fare. Do të shpresoni gjithashtu që tani të merrni programin tuaj të filialit në nivelin tjetër disa veçori të përparuara nga AffiliateWP që ju mund të dëshironi të zbatoni në dyqanin tuaj.

Kufizimi i produkteve për bashkëpunëtorë të caktuar: Kjo veçori ju lejon të përcaktoni se cilat bashkëpunëtorë mund të fitojnë komisione për produkte të caktuara – një veçori e dobishme nëse keni një produkt popullor që, në vend që të paguani për të gjitha referimet, do të donit vetëm bashkëpunëtorët tuaj më të vlefshëm për të fituar komisione për promovimin e.

Pamundësimi i referimeve për kategoritë specifike të produkteve: Nëse keni kategori të caktuara produktesh mbi të cilat nuk doni të paguani tarifa referimi, mund t’i përjashtoni ato nga programi juaj. Ndoshta ju keni produkte që shesin vetë pa pasur nevojë për promovim, ose ato nga të cilat nuk fitoni shumë fitime dhe nuk preferoni t’i paguani bashkëpunëtorët për promovim. Kjo është plotësisht e drejta juaj, por sigurohuni që t’ua shpjegoni paraprakisht këtë bashkëpunëtorëve tuaj për t’u siguruar që ata të kuptojnë se nuk do të jenë në gjendje të fitojnë një komision për këto produkte të veçanta.

Shuma e kërkesës për çdo produkt, për anëtar të bashkuar: Nëpërmjet cilësimeve të profilit të filialeve, ju mund të refuzoni nivelin e komisionit në të gjithë sitin dhe t’u ofroni bashkëpunëtorëve individualë nivelin e tyre të personalizuar. Kjo veçori e avancuar ju lejon të vendosni një normë për-produkt, për çdo anëtar shoqërie, me aftësinë për të japin një bashkëpunëtor të vetëm shkallën e tyre të komisionit për një produkt specifik. Kjo normë funksionon në mënyrë të pavarur nga shkalla e tyre kryesore e referimit.

Copat e kodit për këto karakteristika të përparuara mund të gjenden në faqen e dokumentacionit AffiliateWP.

Disa shtesa të dobishme për t’u marrë parasysh

Ashtu si vetë pluginja WooCommerce, AffiliateWP ka një përzgjedhje të shtesave ose shtesave që ju lejojnë të plotësoni nevojat tuaja individuale duke shtuar më shumë karakteristika dhe funksionalitet në programin tuaj të filialeve. Këtu janë disa shtesa që mund t’i gjeni të dobishme për dyqanin tuaj online:

Shtesat e pagimit të PayPal dhe Stripe të përmendura më parë ulin punën e përfshirë në pagimin e bashkëpunëtorëve tuaj me një klik të vetëm. Këto module ju japin mundësinë për të paguar bashkëpunëtorët individualisht ose me shumicë.

Nëse dëshironi t’i ofroni bashkëpunëtorëve tuaj një nxitje më të madhe për të promovuar produktet tuaja mbi dhe mbi ato të rivalëve tuaj, për shembull, shtesa e Komisioneve Lifetime mund të zgjasë periudhën në të cilën bashkëpunëtorët mund të fitojnë një komision nga referimet e tyre. tani, të gjitha blerjet e ardhshme nga një klient i referuar do t’i kreditohen filialit që i dërgoi në faqen tuaj.

Nëse do të preferonit paguani bashkëpunëtorët tuaj me kredi në dyqan, atëherë shtesa falas për Kredit Store është për ju.

Për ata që janë duke e parë të vështirë të rekrutojë bashkëpunëtorë, shtesa Bonus Regjistrohu ofron një nxitje për bashkëpunëtorët e rinj në formën e një pagese për t’u regjistruar në programin tuaj.

Nëse dëshironi shpërblej bashkëpunëtorët e tu me performancë më të lartë, atëherë mund të përdorni shtesën fleksibël dhe falas të Filialeve Tiered Affiliate për të rritur shumën që fitojnë bashkëpunëtorët tuaj pasi ato gjenerojnë më shumë porosi në dyqanin tuaj. Filialet mund të ngrihen lart nivelet në varësi të fitimeve që ata kanë gjeneruar, ose bazuar në numrin e referimeve që ata kanë grumbulluar.

Ju mund të shikoni lista e plotë e shtesave pro dhe falas në faqen e shtesave AffiliateWP.

përfundim

Vendosja dhe administrimi i një programi shoqërues për dyqanin tuaj online nuk është e nevojshme të jetë një detyrë e frikshme. Duke përdorur AffiliateWP mund ndihmoni për të marrë pjesën më të madhe të përpjekjeve tuaja, dhe vendosni bashkëpunëtorët tuaj dhe audiencën e tyre të punojnë për ju dhe dyqanin tuaj online të mundësuar nga WooCommerce me lehtësi relative.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map