Könnyű digitális letöltés vs WooCommerce – melyiket választani, és miért?

WordPress foglalkozik


A WooCommerce és az Easy Digital Downloads a WordPress két legnépszerűbb e-kereskedelem-bővítménye – és ha el akarja kezdeni termékek eladását a saját webhelyéről, ezek határozottan segíthetnek.

A WooCommerce nagy hangsúlyt fektet a fizikai termékeket árusító üzletek létrehozására, míg az Easy Digital Downloads digitális termékek, például e-könyvek, MP3-ok és videotartalmak kezelésére készült. A WooCommerce és az Easy Digital Downloads közötti választáskor azonban nem csak az, hogy milyen típusú termékeket fog eladni.

Szóval, melyiket válassza a projektjéhez?

Erre a kérdésre válaszolunk ebben az összehasonlításban.

A WooCommerce-ről és az egyszerű digitális letöltésekről

A WooCommerce és az Easy Digital Downloads egyaránt freemium plugins, amelyek a WordPress webhelyét online üzletgé változtathatják. Az alapvető Easy Digital Downloads és a WooCommerce plugins több mint 60 000, illetve három millió aktív telepítéssel rendelkezik, és szabadon elérhetők a WordPress plugin könyvtárból.

woocommerce honlap

Míg önmagában a központi pluginok lehetővé teszik, hogy elindítsa a webhelyen értékesíthető termékeket és gyűjtsön össze kifizetéseket az ügyfelektől, mindkét plugin ingyenes és fizetett bővítményeinek könyvtárai segítségével szinte bármilyen e-kereskedelmi webhelyet létrehozhat a WordPress segítségével..

A WooCommerce-t a WooThemes csapat hozta létre 2011-ben, és azóta az Automattic, a WordPress egyik eredeti alapítója által alapított vállalat vásárolta meg. Az Easy Digitális Letöltéseket a WordPress veterán fejlesztője, Pippin Williamson hozta létre, és a támogató személyzet és a fejlesztők teljes csapata kezeli.

Egyszerű digitális letöltések honlapja

Akár építeni szeretne egy teljes funkcionalitású e-kereskedelmi üzletet, felsorolni néhány eladható elemet a blogjában, vagy létrehozni valamit a köztük, ezek a beépülő modulok jó lehetőségek. Ez az útmutató azonban ismerteti azok főbb jellemzőit, amelyek segítségével eldöntheti, melyik a legmegfelelőbb az Ön igényeihez.

A WooCommerce gyors áttekintése érdekében nézze meg video útmutatónkat. A gyakorlati EDD áttekintés során az Easy Digital Downloads-t is részletesebben ismertettük.

Alapvető szolgáltatások

Mint már említettem, mind a WooCommerce, mind az Easy Digital Downloads bővítmények mindent biztosítanak, amely a kosár felvételéhez a WordPress webhelyre, az eladásra szánt termékek felsorolására, a megrendelések elfogadására és kezelésére, valamint az ügyfelek általi kifizetések gyűjtésére szolgál..

Storefront Theme Demo

A választott témától függően a WooCommerce áruház így néz ki.

A két plugin közötti fő különbség az, hogy az Easy Digital Downloads a digitális termékek kezelésére készült, míg a WooCommerce támogatja a fizikai és a digitális termékeket is. A megnövekedett funkcionalitás miatt a WooCommerce a kettő közül a legerősebb plugin – de ennek a kiegészítő funkcionalitásnak vannak előnyei és hátrányai.

Egyszerű digitális letöltés Termékrács példa

Példa egy egyszerűen letölthető, letölthető termékek megjelenítésére.

Érdemes kiemelni, hogy a megfelelő kiegészítővel az Easy Digital Downloads kiterjeszthető a fizikai termékek kezelésére is. Ha azonban a webhely fókuszában a fizikai termékek állnak, akkor a WooCommerce a jobb választás, mivel az ilyen típusú elektronikus áruházak létrehozására összpontosít..

Példa jelentés a WooCommerce-tól

Mindkét beépülő modul hasznos jelentéseket tartalmaz az áruház számára, de a WooCommerce jelentések informatívabbak.

A legfontosabb bővítményeket egyaránt több nyelvre lefordították, a WooCommerce most már elérhető 51 nyelven és az Easy Digital Downloads tízen.

Kiegészítők és kiterjesztések

Mind a WooCommerce, mind az Easy Digital Downloads valóban saját jelentőségű, amikor elkezdi feltérképezni a rendelkezésre álló kiegészítőket és kiterjesztéseket. Ezeknek a moduloknak köszönhetően számos további funkciót felvehet a WordPress online áruházába.

Bővítmények az egyszerű digitális letöltésekhez

Néhány kiterjesztés elérhető az Easy Digital Downloads webhelyről.

Ingyenes és kereskedelmi kiegészítők érhetők el mindkét bővítmény számára, és tartalmaznak kiterjesztéseket, amelyeket a házon belüli fejlesztő csapatok és a külső fejlesztők készítettek. Néhány bővítmény meglehetősen drága lehet, és a költségek gyorsan felmerülhetnek, ha egy teljesen működőképes, professzionális minőségű e-kereskedelmi üzletet akar létrehozni.

WooCommerce bővítőcsomag

A bővítőcsomagok elérhetők mind a WooCommerce, mind az Easy Digital Downloads számára.

A további szállítási és fizetési lehetőségek hozzáadásától a termékmegjelenítés és a pénztár élményének javításáig az e-kereskedelmi áruház szinte minden aspektusa javítható a WooCommerce és az Easy Digital Downloads bővítményekkel..

Előfizetések kiegészítő a WooCommerce számára

A tagsági szolgáltatásoktól az előfizetési fizetésekig a WooCommerce kiegészítők számos lehetőséget kínálnak.

Mivel a kiterjesztések sokféle forrásból érhetők el, nehéz meghatározni, mely bővítmény rendelkezik a legtöbb bővítménnyel, bár úgy tűnik, hogy a WooCommerce felhasználóknak több lehetősége van a boltjuk bővítésére..

Jetpack Connect a WooCommerce számára

Az opcionális Jetpack-integrációt erősen elősegíti a WordPress műszerfal WooCommerce területe.

Most, hogy a WooCommerce az Automattic tulajdonában van, a plugin integrálható a népszerű Jetpack eszközcsomagba. Ez hozzáférést biztosít azokhoz a funkciókhoz, amelyek elősegíthetik webhelyének biztonságát és elősegíthetik a termék promócióját, valamint részletesebb jelentéstételt nyújthatnak.

WooCommerce Woo Services frissítés

Az opcionális WooCommerce Services bővítmény hozzájárulhat az áruház biztonságosabbá és robusztusabbá tételéhez.

Használhatja a WooCommerce Services előnyeit is, és az e-kereskedelem áruházának néhány alapvető szolgáltatását az Automattic infrastruktúrán is elhelyezheti, ezzel hozzájárulva az üzlet megbízhatóbbá és robusztusabbá tételéhez..

WooCommerce szakértői könyvtár

Mindkét plugin webhelyén megtalálhatja az áruház testreszabásához ajánlott fejlesztőket.

Mivel mindkét bővítmény jól ismert tiszta kódjával és bővíthetőségével kapcsolatban, az üzlet testreszabott funkcionalitásának hozzáadása nem jelent problémát. A WooCommerce és az Easy Digital Downloads webhelyek megfelelő szakaszain keresztül kapcsolatba léphet a megbízható fejlesztőkkel a munka elvégzéséhez..

Kompatibilis témák

WordPress témák az egyszerű digitális letöltéshez

Ingyenes témákat találhat az Easy Digital Downloads webhelyen, valamint prémium témákat az olyan webhelyeken, mint például a ThemeForest.

Amikor a WordPress témát választja az e-kereskedelmi áruház számára, a jó hír minden olyan modern, jól kódolt téma, amelynek működnie kell mind a WooCommerce, mind az Easy Digital Downloads esetén..

Ha azonban kiválasztja a WordPress témát, amelyet kifejezetten a két plugin egyikével való használatra készített, gyakran hozzáférhet néhány hasznos extrához. Ez azt jelentené, hogy a termékek megjelenítéséhez nagyobb méretű elrendezést és formatervezést, valamint stílusos sablonokat jelentenek a pénztárhoz és a bevásárló kosárhoz..

Prémium WooCommerce WordPress téma

Számos ingyenes és prémium WooCommerce WordPress téma áll rendelkezésre.

A legjobb e-kereskedelemmel kapcsolatos WordPress-témák általában számos olyan funkciót tartalmaznak, amelyeket elvárnak egy professzionális online áruházban, például egy kattintással történő fizetés, gyors kosár-kiegészítő gombok, termék-ellenőrök és kívánságlisták..

Mivel a WooCommerce-t sokkal szélesebb körben használják, mint az Easy Digital Downloads, sokkal több célra épített WooCommerce-téma közül lehet választani. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nehézségekbe ütközik egy jó, az Easy Digital Downloads-kompatibilis WordPress téma megtalálásakor.

Felhasználói tapasztalat

Eddig megállapítottuk, hogy mind az Easy Digital Downloads, mind a WooCommerce hatékony eszközök online áruházak létrehozásához és termékek értékesítéséhez a WordPress webhelyén. De melyiket könnyebb használni? Ezt megtudhatja mindkét plugin felhasználói élményének feltárásával.

Online áruház létrehozása a WooCommerce segítségével

Az induláshoz a WooCommerce nagyon egyszerűvé teszi a bolt beállítását. A plugin aktiválásakor megjelenő varázsló lehetőséget ad az űrlapok sorozatának kitöltésére annak konfigurálására, hogy a webhely e-kereskedelem szempontjai hogyan működjenek.

WooCommerce telepítővarázsló

Az Easy Digital Downloads-től eltérően a WooCommerce rendelkezik egy varázslóval, amely segít az áruház beállításában.

Ha átjárja az üzlet létrehozásának folyamatát, az nem csupán azt látja, hogy milyen funkciók és lehetőségek állnak rendelkezésre, például a fizetések kezelésének különféle lehetőségei, hanem biztosítja azt is, hogy az üzlet konfigurálásakor ne hagyjon ki kritikus lépéseket..

A WooCommerce fizetések beállítása

A WooCommerce varázsló segítségével könnyen megnézheti, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.

Termék létrehozása a WooCommerce segítségével

A telepítési folyamat befejezése után elkészítheti első termékét. Arra is lehetősége van, hogy termékeit egy kompatibilis CSV-fájl feltöltésével importálja. Mind az Easy Digital Downloads, mind a WooCommerce a WordPress egyéni postai típusait használja a termékek kezeléséhez, ami új termék létrehozását ugyanúgy teszi, mint egy új blogbejegyzés létrehozása..

Készítsen új terméket a WooCommerce segítségével

Az első termék létrehozásakor a WooCommerce hasznos tippeket jelenít meg, amelyek végigvezetik a folyamatot.

A termék részleteit a panelen a leírás mező alatt konfigurálhatja. Innentől beírhatja az árat és más fontos információkat, például a termék méretét és súlyát, a készleteket, valamint az opcionális eladásokat és keresztirányú eladásokat. Az Easy Digital Downloads-től eltérően a WooCommerce támogatja a fizikai termékeket és a dobozból letölthető fájlokat.

A termék adatainak megadása a WooCommerce-ban

További információk a termékadat panelen adhatók hozzá.

A termék képernyőn lévő többi panel felhasználható termékcímkék és kategóriák hozzáadásához, amelyek segítenek a készlet megszervezésében, a kiemelt termék-kép- és képgaléria, valamint az elem rövid leírása.

Termékoldal-szerkesztő a WooCommerce-ban

A termék létrehozásához szükséges minden megtalálható a WordPress irányítópultjának egy oldalán.

Miután készen áll a termékre, előzetesen megnézheti vagy közzéteheti, akárcsak egy szokásos bejegyzés vagy oldal a WordPress webhelyén.

WooCommerce termék előnézete

A választott témától függően a WooCommerce áruház és termékek hasonlóképpen nézhetnek ki.

A WooCommerce Store irányítása

Az áruház konfigurálása, a megrendelések kezelése és az értékesítési jelentések megtekintése a WordPress irányítópultjának WooCommerce részén keresztül történik..

Megrendelések jelentése a WooCommerce-ban

A WooCommerce műszerfal megkönnyíti az üzlet, a megrendelések és egyéb részletek kezelését.

A WooCommerce központi verziójával megtekintheti a megrendelésekről, az ügyfelekről, a készletszintről és az adókról szóló jelentéseket. Mint már említettük, vannak olyan kiterjesztések, amelyek növelik az áruház jelentési lehetőségeit.

Jelentés az irányítópultról a WooCommerce-ban

A központi WooCommerce plugin jelentési eszközei jó betekintést nyújtanak az üzletbe és annak termékeibe.

Egy online áruház létrehozása és kezelése a WooCommerce segítségével nagyon egyszerű. A telepítővarázsló nagyon hasznos, és az irányítópulton található linkek, amelyek a WooCommerce webhely megfelelő dokumentációjára mutatnak, megkönnyítik a beépülő modul működésével kapcsolatos további információk beszerzését..

Online áruház létrehozása egyszerű digitális letöltéssel

Az Easy Digital Downloads nem rendelkezik beállítóvarázslóval, tehát a plugin aktiválása után meg kell látogatnia a beállítások oldalát az üzlet konfigurálásához.

Beállítások panel az Easy Digital Downloads programban

A WooCommercehoz hasonlóan az Easy Digital Downloads úgy lett kialakítva, hogy tökéletesen integrálódjon a WordPress műszerfalába.

A füllel ellátott rendszer megkönnyíti mindazok elérését egy képernyőn, ezzel biztosítva, hogy ne hagyjon ki egy fontos beállítást, amikor az üzletét az Easy Digital Downloads segítségével konfigurálja. Miután megismerte a beállításokat, elkészítheti első termékinformációját.

Termék létrehozása egyszerű digitális letöltéssel

Noha a megfelelő kiterjesztésekkel fizikai termékeket is eladhat egy Easy Digital Downloads-alapú e-kereskedelemben, az a tény, hogy a központi plugin csak a digitális letöltéseket kezeli, egyszerűbbé teszi egy új termék létrehozását, mint a WooCommerce esetén..

Új termék létrehozása az egyszerű digitális letöltések során

Az Easy Digital Downloads új termék képernyőjének mindenki számára ismerősnek kell lennie, aki korábban már használta a WordPress-t.

A WooCommercehoz hasonlóan az Easy Digital Downloads felhasználói felülete is illeszkedik a WordPress műszerfalába. A letölthető e-kereskedelmi termékek listájának közzététele csak egy kicsi lépés a blogbejegyzés vagy weboldal létrehozása előtt. A cím és a fő tartalom megadása mellett a termékfájlokat is fel kell töltenie.

Letölthető fájl egyszerű digitális letöltések formájában

Az Easy Digital Downloads segítségével minden letöltés tartalmazhat több fájlt és különféle árkonfigurációkat.

A letöltés árának meghatározása mellett meghatározhatja azt is, hogy hányszor lehet letölteni a fájlt. Termékmegjegyzés hozzáadása, amelyet az ügyfelek megtekinthetnek, szintén lehetséges.

Termékbeállítások az egyszerű digitális letöltésben

Az Easy Digital Downloads lehetővé teszi a fájlletöltési korlát beállítását és a termékjegyzetek hozzáadását az ügyfelek számára.

Akárcsak a WooCommerce, az egyedi címkéket és kategóriákat hozzáadhat termékeihez. A WooCommerce-del ellentétben azonban nincs lehetőség további rövid termékleírás, kiemelt termékkép vagy képgaléria hozzáadására..

Miután készen állsz, megtekintheti vagy közzéteheti letöltését. Bár a megjelenés attól függ, hogy a WordPress témát választotta-e, az alapértelmezett termékbemutató nem olyan jó, mint a WooCommerce. Ez elsősorban a képeket és a képgalériákat nem érintő részeknek köszönhető.

Egy egyszerű digitális letöltésű termék előnézete

Noha képeket illeszt be a termékleírásba, nem kapja meg a WooCommerce szolgáltatás képeinek és képtárának megjelenítési részeit.

Az Easy Digital Downloads termékek webhelyén történő megjelenítésének másik módja az, ha behelyezi azokat a meglévő oldalakba és bejegyzésbe. Az Easy Digital Downloads rövid kódok használatával a letöltést beszúrhatja a tartalomba, ahelyett, hogy a saját oldalán jelenítené meg.

Könnyű digitális letöltések Termék Rövid Kód

Az Easy Digital Downloads rövid kódok egyszerűvé teszik a letölthető fájlok beillesztését az üzenetekbe és az oldalakra.

Ez a szolgáltatás nagyon hasznos, ha a letöltési gombot vagy szöveges linket szeretné megjeleníteni a webhely egy cikkében.

Könnyű digitális letöltések Termékletöltő gomb

Példa a WordPress-bejegyzésben megjelenő letöltési gombra.

Az Easy Digital Downloads Store kezelése

Az áruházat és annak fájljait a WordPress irányítópultjának Letöltések szakaszában kezelheti. Innentől megtekintheti a jelentéseket, például a termékspecifikus jelentéseket, valamint az értékesítési és bevételi grafikonokat.

Könnyű digitális letöltések irányítópult

A letöltések, jelentések, vásárlói információk és még sok más elérhető az irányítópult Easy Digital Downloads területén.

Megtekintheti az ügyféladatokat, kezelheti a letöltések megszervezéséhez használt kategóriákat és címkéket, és böngészhet az Easy Digital Downloads elérhető kiterjesztésein..

Kiegészítők az egyszerű digitális letöltéshez

Az Easy Digital Downloads kiterjesztéseit a WordPress irányítópultján tekintheti meg.

Összességében az egyetlen hangsúly miatt az Easy Digital Downloads kevesebb beállítást és beállítási lehetőséget kínál, mint a WooCommerce. A varázsló és a hasznos tippek azonban egyszerűsítik a WooCommerce használatának folyamatát. Röviden: mindkét plugin nagyon felhasználóbarát.

Végső gondolatok

Amikor a következő bővítményeket választja, ha fizikai termékeket fog eladni, akkor a WooCommerce egyértelmű választás.

Még akkor is, ha a digitális letöltéseket árusítja üzletéből, a WooCommerce továbbra is jó lehetőség lehet – támogatást nyújt a fájlok eladásához, és ha valaha fizikai termékekre szeretne kibővíteni, akkor ez nem lesz probléma. Az Easy Digital Downloads rendelkezik kiegészítővel a fizikai termékek értékesítéséhez, de a funkcionalitás alapvető, mint a WooCommerceé.

Ha egyszerűen csak digitális termékeket akar eladni, vagy hatékonyabb módszert keres a WordPress webhelyéről letölthető fájlok kínálására, akkor érdemes megfontolni az Easy Digital Downloads alkalmazást. Az Easy Digital Downloads minimális megközelítése megkönnyíti a használatot.

Ha azonban professzionális e-áruházat szeretne létrehozni, a WooCommerce és annak kiterjesztéseinek, témáinak, szolgáltatásainak és fejlesztőinek ökoszisztémája további lehetőségeket kínál Önnek. Csak feltétlenül fedezze fel áruházának esetleges extráinak költségeit, hogy megnézze, hogy az Easy Digital Downloads, a WooCommerce vagy más e-kereskedelmi WordPress plugin megfelel-e a költségvetésnek.

A WooCommerce és az Easy Digital Downloads mellett természetesen egy másik lehetőség a Shopify. A Shopify-ról bővebben nézze meg a WooCommerce vs Shopify legújabb videóját.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me