Jednostavno digitalno preuzimanje vs WooCommerce – što odabrati i zašto?

Ponude za WordPress


WooCommerce i Jednostavno digitalno preuzimanje dva su od najpopularnijih dodataka za e-trgovinu za WordPress – a ako želite započeti s prodajom proizvoda s vaše web stranice, oni vam definitivno mogu pomoći.

WooCommerce snažno se fokusira na stvaranje prodavaonica koje prodaju fizičke proizvode, dok je Easy Digital Downloads dizajniran za rukovanje digitalnim proizvodima, poput e-knjiga, MP3-a i video sadržaja. Kada je riječ o izboru između WooCommercea i Jednostavnih digitalnih preuzimanja, ipak, treba uzeti u obzir više od vrste proizvoda koji ćete prodavati.

Dakle, koji biste trebali odabrati za svoj projekt?

To je pitanje na koje ćemo odgovoriti u ovoj usporedbi.

O WooCommerceu i lako digitalnom preuzimanju

I WooCommerce i Easy Digital Downloads besplatni su dodaci koji vašu WordPress web stranicu mogu pretvoriti u internetsku trgovinu. Jezgreni Easy Digital Downloads i WooCommerce dodaci imaju više od 60.000, odnosno tri milijuna aktivnih instalacija, i slobodno su dostupni iz kataloga WordPress dodataka..

početna stranica woocommercea

Iako samo temeljni dodaci mogu omogućiti započinjanje popisa proizvoda za prodaju na vašoj web lokaciji i prikupljanje plaćanja od svojih kupaca, biblioteke besplatnih i plaćenih proširenja za oba dodatka mogu vam pomoći u stvaranju gotovo bilo koje vrste web mjesta e-trgovine s WordPressom.

WooCommerce stvorio je tim WooThemes 2011. godine, a otada ga je kupio Automattic, tvrtka koju je pokrenuo jedan od originalnih osnivača WordPress-a. Easy Digital Downloads izradio je veteran developer WordPress dodataka Pippin Williamson, a njime upravlja puni tim pomoćnog osoblja i programera.

Jednostavna digitalna početna stranica

Bez obzira želite li izgraditi potpuno opremljenu trgovinu e-trgovine, navedite nekoliko stavki za prodaju na svom blogu ili napravite nešto između njih, oba su ta dodatna računala dobre opcije. Međutim, ovaj će vodič opisati njihove glavne značajke koje će vam pomoći da odlučite koja je najprikladnija za vaše potrebe.

Za brzi pregled WooCommercea, pogledajte naš video vodič. Također smo detaljno opisali Easy Digital Downloads u ovom hands-on EDD pregledu.

Ključne značajke

Kao što je spomenuto, i dodaci WooCommerce i Easy Digital Downloads pružaju sve što je potrebno za dodavanje košarice na vašu web stranicu WordPress, popis proizvoda za prodaju, prihvaćanje i upravljanje narudžbama i prikupljanje plaćanja od kupaca.

Demo tema teme trgovine

Ovisno o vašem izboru teme, vaša WooCommerce trgovina mogla bi izgledati ovako.

Glavna razlika između dva dodatka je ta što je Easy Digital Downloads stvoren za rukovanje digitalnim proizvodima, dok WooCommerce podržava fizičke i digitalne proizvode. Zbog povećane funkcionalnosti, WooCommerce je snažniji dodatak ove dvije – ali ova dodatna funkcionalnost ima svoje prednosti i nedostatke.

Primjer mreže mrežnog preuzimanja za digitalne datoteke

Primjer zaslona za preuzimanje digitalnih proizvoda s lako digitalnim preuzimanjem.

Vrijedi naglasiti da se s pravim dodatkom Easy Digital Downloads može proširiti kako bi se koristili fizički proizvodi. Međutim, ako su fizički proizvodi glavni fokus vaše web stranice, WooCommerce je bolja opcija zbog njenog fokusiranja na stvaranje ove vrste trgovine e-trgovine..

Primjer izvješća iz WooCommercea

Oba dodatka sadrže korisna izvješća za vašu trgovinu, ali izvješća WooCommerce značajnija su.

Oba jezgra prevedena su na više jezika, a WooCommerce je sada dostupan na 51 jeziku i Easy Digital Downloads u deset.

Dodaci i proširenja

I WooCommerce i Jednostavno digitalno preuzimanje stvarno dolaze na svoje kada započnete s istraživanjem dostupnih dodataka i proširenja. Zahvaljujući ovim modulima, možete dodati širok spektar dodatnih značajki u svoju WordPress internetsku trgovinu.

Proširenja za jednostavno digitalno preuzimanje

Neka od proširenja dostupna su na web mjestu Easy Digital Downloads.

Besplatni i komercijalni dodaci dostupni su za oba dodatka, a uključuju proširenja koja su stvorili interni razvojni timovi i treći programeri. Neka proširenja mogu biti prilično skupa, a troškovi se mogu brzo povećati ako pokušavate stvoriti potpuno funkcionalnu trgovinu e-trgovine profesionalne kvalitete..

WooCommerce produžni paket

Paketi proširenja dostupni su i za WooCommerce i za Jednostavno digitalno preuzimanje.

Od dodavanja dodatnih opcija za dostavu i plaćanje do poboljšanja prikaza proizvoda i iskustava s kupnjom, gotovo svaki aspekt vaše trgovine e-trgovine može se poboljšati proširenjima za WooCommerce i Easy Digital Downloads.

Dodatak za pretplate za WooCommerce

Od značajki članstva do plaćanja pretplate, WooCommerce dodaci pružaju puno mogućnosti.

Budući da su proširenja dostupna iz širokog raspona izvora, teško je odrediti koji dodatak ima najviše dodataka, iako se čini da korisnici WooCommercea imaju više mogućnosti kada su u pitanju poboljšanje njihove trgovine.

Jetpack Connect za WooCommerce

Opcijska Jetpack integracija snažno se promovira u području WooCommerce na vašoj WordPress nadzornoj ploči..

Sada kada je WooCommerce u vlasništvu Automattic-a, dodatak se također može integrirati s njihovim popularnim Jetpack paketom alata. To vam daje pristup značajkama koje mogu pomoći poboljšati sigurnost vaše web stranice i pomoći u promociji proizvoda, kao i pružiti detaljnije izvješćivanje.

Nadogradnja WooCommerce Woo usluga

Opcijski dodatak WooCommerce Services može vam pomoći da vašu trgovinu postanu sigurnijom i robusnijom.

Također možete iskoristiti usluge WooCommerce usluge i ugostiti neke od osnovnih usluga trgovine e-trgovine na Automattic infrastrukturi, pomažući da vaša trgovina bude pouzdanija i robusnija..

Imenik stručnjaka WooCommerce

Možete preporučiti programere za prilagođavanje trgovina na web-lokacijama oba dodatka.

Kako su oba dodatka poznata po čistom kodu i proširivosti, dodavanje naručene funkcionalnosti u vašoj trgovini ne bi trebalo biti problem. Odgovarajući odjeljci na web lokacijama WooCommerce i Easy Digital Downloads mogu vas kontaktirati s pouzdanim programerima za obavljanje posla..

Kompatibilne teme

WordPress teme za lako digitalno preuzimanje

Besplatne teme možete pronaći na web lokaciji Easy Digital Downloads, kao i premium stranice na web lokacijama poput ThemeForest.

Kada je u pitanju odabir WordPress teme za vašu trgovinu e-trgovine, dobra vijest je da li je svaka moderna, dobro kodirana tema koja bi trebala raditi i sa WooCommerceom i s Easy Digital Downloads.

No odabirom WordPress teme koja je izrađena posebno za upotrebu s bilo koja od ta dva dodatka, često imate pristup nekim korisnim dodacima. To može značiti veći izbor izgleda i dizajna za prikaz vaših proizvoda, kao i elegantne predloške za stranice kupnje i košarice za kupnju.

Premium WooCommerce WordPress tema

Na raspolaganju su mnoge besplatne i premium teme WooCommerce WordPress.

Najbolje teme za WordPress za e-trgovinu obično uključuju mnoge značajke koje biste očekivali da ćete pronaći u profesionalnoj internetskoj trgovini, kao što su blagajne u jednom kliku, gumbi za brzo dodavanje u košaricu, inspektori proizvoda i popis želja, da navedemo samo nekoliko.

Budući da se WooCommerce koristi mnogo šire od Easy Digital Downloads-a, postoji veliki broj WooCommerce temama koje su ugrađene u upotrebu. Međutim, to ne znači da ćete imati problema s pronalaženjem dobre WordPress teme kompatibilne s Easy Digital Downloads.

Korisničko iskustvo

Do sada smo utvrdili da su i Easy Digital Downloads i WooCommerce moćan alat za stvaranje internetskih trgovina i prodaju proizvoda s vaše web stranice WordPress. Ali koji je lakši za upotrebu? Doznajmo istraživanjem korisničkog iskustva oba dodatka.

Izrada internetske trgovine uz WooCommerce

Kada je riječ o početku rada, WooCommerce vrlo jednostavno postavlja vašu trgovinu. Čarobnjak koji se prikazuje čim aktivirate dodatak daje vam mogućnost ispunjavanja niza obrazaca za konfiguriranje načina djelovanja aspekata e-trgovine na vašoj web lokaciji..

WooCommerce Čarobnjak za postavljanje

Za razliku od Easy Digital Downloads, WooCommerce ima čarobnjaka koji će vam pomoći pri postavljanju trgovine.

Prolazeći kroz postupak postavljanja vaše trgovine ne samo da je lako vidjeti koje su značajke i opcije dostupne, poput različitih izbora za upravljanje plaćanjem, već također osigurava da ne propustite nijedan kritični korak prilikom konfiguriranja trgovine..

Postavljanje WooCommerce plaćanja

WooCommerce čarobnjak olakšava uvid u opcije koje su vam dostupne.

Izrada proizvoda s WooCommerceom

Nakon što dovršite postupak postavljanja, možete stvoriti svoj prvi proizvod. Također imate mogućnost uvoza svojih proizvoda prijenosom kompatibilne CSV datoteke. I Jednostavno digitalno prenošenje i WooCommerce koriste WordPress prilagođene vrste postupaka za upravljanje proizvodima, što stvara stvaranje novog proizvoda slično kao i stvaranje novog posta na blogu.

Stvorite novi proizvod uz WooCommerce

Prilikom stvaranja svog prvog proizvoda WooCommerce prikazuje korisne savjete koji će vas voditi kroz postupak.

Pojedinosti o proizvodu mogu se konfigurirati na ploči ispod područja opisa. Odavde možete unijeti cijenu i druge važne podatke, kao što su dimenzije i težina proizvoda, razina zaliha te neobavezni rasprodaje i unakrsne prodaje. Za razliku od Easy Digital Downloads, WooCommerce ima podršku za fizičke proizvode i datoteke koje možete preuzeti izvan okvira.

Unošenje pojedinosti o proizvodu u WooCommerce

Dodatne informacije mogu se dodati putem ploče s podacima o proizvodu.

Preostali paneli na zaslonu proizvoda mogu se koristiti za dodavanje oznaka proizvoda i kategorija radi lakšeg organiziranja zaliha, istaknute slike proizvoda i galerije slika te kratkog opisa stavke..

Urednik stranice proizvoda u WooCommerceu

Sve što je potrebno za stvaranje proizvoda možete pronaći na jednoj stranici na vašoj WordPress nadzornoj ploči.

Nakon što je vaš proizvod spreman, možete ga pregledati ili objaviti poput uobičajenog posta ili stranice na web mjestu WordPress.

Pregled proizvoda WooCommerce

Ovisno o vašem izboru teme, vaša trgovina i proizvodi u WooCommerceu mogli bi izgledati ovako.

Upravljanje vašom prodavaonicom WooCommerce

Konfiguriranje trgovine, upravljanje narudžbama i pregled izvještaja o prodaji odvija se kroz odjeljak WooCommerce na nadzornoj ploči WordPress-a..

Izvještaj o narudžbama u WooCommerceu

Nadzorna ploča WooCommerce olakšava upravljanje trgovinom, njezinim narudžbama i drugim pojedinostima.

S osnovnom verzijom WooCommercea možete pregledavati izvješća o narudžbama, kupcima, razinama zaliha i porezima. Kao što je već spomenuto, dostupna su proširenja koja povećavaju mogućnosti izvještavanja vaše trgovine.

Prijavi nadzornu ploču u WooCommerceu

Alati za izvještavanje o osnovnom WooCommerce dodatku daju vam dobar uvid u vašu trgovinu i njene proizvode.

Stvaranje i upravljanje internetskom trgovinom s WooCommerceom vrlo je jednostavno. Čarobnjak za postavljanje je zaista koristan, a veze na nadzornoj ploči koje upućuju na odgovarajuću dokumentaciju na web mjestu WooCommerce olakšavaju dobivanje više informacija o tome kako dodatak funkcionira.

Izrada internetske trgovine uz jednostavno digitalno preuzimanje

Easy Digital Downloads nema čarobnjaka za postavljanje, pa nakon aktiviranja dodatka posjetite stranicu s postavkama da biste konfigurirali trgovinu.

Ploča postavki u Easy Digital Downloads

Poput WooCommerce-a, Easy Digital Downloads izgrađen je za neprimjetno integriranje s WordPress nadzornom pločom.

Sustav s karticama olakšava pristup svemu s jednog zaslona, ​​pomažući vam da ne propustite nikakve važne postavke prilikom konfiguriranja trgovine s Easy Digital Downloads. Nakon što prođete kroz postavke, možete stvoriti svoj prvi popis proizvoda.

Izrada proizvoda pomoću jednostavnog digitalnog preuzimanja

Iako s pravim ekstenzijama možete prodavati fizičke proizvode u trgovini e-trgovine Easy Digital Downloads, činjenica da jezgrani dodatak samo za digitalna preuzimanja čini stvaranje novog proizvoda jednostavnijim nego kod WooCommercea.

Stvaranje novog proizvoda u Easy Digital Downloads

Novi zaslon proizvoda Easy Digital Downloads trebao bi biti poznat svima koji su prije koristili WordPress.

Kao i kod WooCommercea, korisničko sučelje Easy Digital Downloads uklapa se izravno u WordPress nadzornu ploču. Objavljivanje unosa proizvoda za e-trgovinu samo je mali korak od stvaranja bloga ili web stranice. Uz unos naslova i glavnog sadržaja, morate dodati i datoteke proizvoda.

Datoteka za preuzimanje u Jednostavnim digitalnim preuzimanjima

Uz Easy Digital Downloads svako preuzimanje može sadržavati više datoteka i različite konfiguracije cijena.

Osim što određujete cijenu preuzimanja, imate i mogućnost definiranja koliko puta se datoteka može preuzeti. Moguće je i dodavanje napomena o proizvodima koje korisnici mogu pregledati.

Postavke proizvoda u Easy Digital Downloads

Jednostavno digitalno preuzimanje omogućuje vam postavljanje ograničenja za preuzimanje datoteka i dodavanje napomena o proizvodima za kupce.

Kao i kod WooCommercea, također možete dodati prilagođene oznake i kategorije svojim proizvodima. Međutim, za razliku od WooCommercea, nema mogućnosti dodavanja dodatnog kratkog opisa proizvoda, istaknute slike proizvoda ili galerije slika.

Nakon što ste spremni, možete pregledati ili objaviti preuzimanje. Iako će izgled ovisiti o vašem izboru WordPress teme, zadana prezentacija proizvoda nije dobra kao WooCommerce. To je uglavnom zbog nedostatka dijelova slika i galerija slika.

Pregled proizvoda za jednostavno digitalno prenošenje

Iako možete umetnuti slike u opis proizvoda, ne dobivate odjeljke sa značajkama i galerijom slika odjeljka WooCommerce.

Drugi način za prikazivanje proizvoda Easy Digital Downloads na vašoj web stranici jest njihov umetanje u postojeće stranice i postove. Korištenjem kratkih kodova Easy Digital Downloads možete umetati sadržaj u sadržaj umjesto da ga prikazujete na vlastitoj stranici.

Jednostavno digitalno preuzimanje Kratki kôd proizvoda

Prečice Easy Easy Downloads omogućuju jednostavno umetanje datoteka za preuzimanje u postove i stranice.

Ova je značajka zaista korisna ako želite prikazati gumb za preuzimanje ili tekstualnu vezu u članku na vašoj web lokaciji.

Gumb za jednostavno preuzimanje digitalnih preuzimanja za proizvode

Primjer gumba za preuzimanje prikazanog u postu programa WordPress.

Upravljanje vašim Easy Digital Downloads Store

Trgovinom i njezinim datotekama možete upravljati putem odjeljka Preuzimanja na vašoj WordPress nadzornoj ploči. Od tamo možete pregledati izvješća, poput izvještaja o proizvodima, kao i grafikona o prodaji i zaradi.

Jednostavna digitalna nadzorna ploča

Preuzimanjima, izvješćima, informacijama o kupcima i više može se pristupiti kroz područje Easy Digital Downloads na vašoj nadzornoj ploči.

Također možete pregledati podatke o kupcima, upravljati kategorijama i oznakama koje se koriste za organiziranje vaših preuzimanja i pregledavati dostupna proširenja za Easy Digital Downloads.

Dodaci za lako digitalno preuzimanje

Proširenja za Jednostavno digitalno preuzimanje možete pregledati na svojoj WordPress nadzornoj ploči.

Općenito, zbog svog jedinstvenog fokusa, Easy Digital Downloads ima manje postavki i opcija za upravljanje od WooCommerce. Međutim, čarobnjak i korisna upozorenja za alat pojednostavljuju postupak značajne upotrebe WooCommercea. Ukratko, oba su dodatka vrlo korisna.

Završne misli

Kada je u pitanju koji od ovih dodataka trebate odabrati, ako ćete prodavati fizičke proizvode, WooCommerce je očit izbor.

Čak i ako ćete prodavati digitalna preuzimanja iz svoje trgovine, WooCommerce bi i dalje mogao biti dobra opcija – postoji podrška za prodaju datoteka, a ako se ikada želite proširiti na fizičke proizvode, to neće predstavljati problem. Jednostavno digitalno preuzimanje ima dodatak za prodaju fizičkih proizvoda, ali funkcionalnost je osnovna u usporedbi s WooCommerceom.

Ako jednostavno želite prodavati digitalne proizvode ili tražite učinkovitiji način da ponudite datoteke za preuzimanje s web stranice WordPress, Easy Digital Downloads dobro je razmisliti. Minimalniji pristup Easy Digital Downloads olakšava upotrebu.

Međutim, ako želite stvoriti profesionalnu trgovinu za e-trgovinu, WooCommerce i njezin ekosustav proširenja, tema, usluga i programeri pružit će vam više mogućnosti. Samo budite sigurni da istražite troškove dodatnih dodataka u vašoj trgovini da biste vidjeli hoće li Easy Digital Downloads, WooCommerce ili neki drugi dodatak za WordPress e-trgovine odgovarati vašem proračunu..

Osim WooCommerce-a i Easy Digital Downloads-a, još jedna opcija je, naravno, Shopify. Više o Shopify pogledajte u našem nedavnom videozapisu na WooCommerce vs Shopify.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me