Топ 15 най-добри безплатни приставки за WooCommerce за 2020 г.

Сделки с WordPress


Захранвайки 27% от сайтовете за електронна търговия в BuiltWith Топ 1 милион сайтове (множество), WooCommerce не е само най-популярната приставка за електронна търговия WordPress – тя е далеч и най-популярната платформа за електронна търговия днес.

Статистическите данни ни казват, че основният плъгин е удобен комплект, но не може да направи всичко: За да извлечете максимума от WooCommerce, ще трябва да подобрите основния плъгин с помощта на разширения и добавки.

В електронната търговия има големи пари, така че по-голямата част от разширенията идват с цена. За щастие обаче не всеки плъгин за WooCommerce трябва да разбие банката – всъщност има наистина добър избор от безплатни опции там (ако знаете къде да търсите).

В тази публикация ще споделим 15 от най-добрите безплатни разширения за WooCommerce, добавки и приставки (забележете: Ще използваме тези три термина взаимозаменяемо навсякъде), с цел да ви помогнем да подобрите магазина си за електронна търговия.

Ако искате да увеличите трафика, приходите и / или обжалването на магазина си, без да харчите малко богатство, следващите опции трябва да са точно на вашата улица. Наслади се!

1. Лупа на WooCommerce Zoom

За по-голямата част от продуктите никой фактор на страница няма по-голямо влияние върху степента на конверсия от показаните изображения на продукти (различни от, може би, цената).

Луната за увеличение на WooCommerce

Клиентите искат да видят как изглеждат вашите продукти, искат да ги инспектират за качеството и искат да са сигурни, че ги предпочитат пред конкурентите. Наистина ли очаквате клиентите да постигнат всичко това от малка, едва забележима снимка?

Ако искате да показвате изображенията си силно и гордо, препоръчвам ви плъгин YITH WooCommerce Zoom Magnifier.

Когато посетителите наведете курсора на мишката върху вашите изображения, те ще видят увеличено изскачане на вашите продукти. Можете да конфигурирате размерите на това изскачащо меню, както и нивата на увеличение за оптимално гледане.

Пример за приставка за YITH WooCommerce Zoom Magnifier

Така че, имайте увереност в продуктите си и ги показвайте с гордост – в резултат можете да очаквате сериозен скок в реализациите.

2. Бустер за WooCommerce

Booster за WooCommerce е нещо като приставката Jetpack … но за WooCommerce. Тоест, това не прави само едно. Вместо това, той предлага модулен набор от 100 плюс функции, които могат да подобрят и ощипнат вашия магазин WooCommerce.

Бустер за WooCommerce

Ключовата дума там е модулна. Тъй като можете да изберете да активирате само конкретните функции, които искате да използвате, Booster за WooCommerce няма да раздува вашия сайт с неща, които не искате.

И така, какво може да ви помогне Booster за WooCommerce? Е, има прекалено много функции за изброяване, но ето основната крачка, разделена на различни категории:

 • Цени & Валути – добавете валути и валутни курсове, групово преобразувайте цени, задайте цени въз основа на ролята на потребителя, плюс много повече.
 • бутон & Ценови етикети – променете бутона за добавяне в кошницата, добавете персонализиран етикет за безплатни артикули, плюс още.
 • Продукти – добавете продукти за резервации, настройте кръстосани продажби, активирайте crowdfunding, плюс още.
 • количка & Разгледайте – персонализирайте касите за каси, създайте специални талони и др.
 • Порти за плащане – добавете персонализирани шлюзи, таксувайте такси за определени шлюзове, задайте различни шлюзове, базирани на валута или държава и други.
 • Доставка & Поръчки – задайте минимална поръчка, добавете калкулатор за доставка, задайте различни методи за доставка въз основа на условия, плюс още.
 • PDF Фактуриране & Опаковъчни фишове – разрешаване на PDF фактуриране.
 • имейли & Разни – различни персонализиране на бекенд, плюс опция за добавяне на персонализирани имейли.

Като цяло, има един брой функции в един безплатен пакет, което прави този добър швейцарски армейски нож за вашия магазин.

3. Портал за плащане с ивици

В миналото WooCommerce поддържаше само един шлюз за плащания извън кутията: PayPal Standard. Този портал обаче едва ли беше желателен за повечето собственици на сериозни магазини, тъй като клиентите бяха пренасочени към външния уебсайт на PayPal, за да извършат плащане.

Шлюз за плащане на WooCommerce Stripe

По този начин повечето магазини за електронна търговия инсталират шлюз за плащания, който улеснява плащанията с карти на място – обикновено Stripe или PayPal Pro.

Ако изберете Stripe, имам добри новини: Официалният шлюз за плащане на WooCommerce Stripe е достъпен напълно безплатно.

Сега в миналото трябваше да изтеглите и инсталирате това разширение като всеки друг плъгин. Поради огромната популярност на шлюза за плащане Stripe – и PayPal Pro – WooCommerce оптимизира процеса на инсталиране.

Вече можете да инсталирате шлюза Stripe по време на съветника за инсталиране на WooCommerce с едно натискане на бутон. След като синхронизирате вашия магазин с Stripe API, ще можете да приемете Visa, Mastercard и още куп други.

Единственият недостатък е, че Stripe не е достъпен в световен мащаб. Към днешна дата Stripe работи в 30 държави (с допълнителни четири в бета-тест само за покани), така че се уверете, че вашата страна е в списъка, преди да се ангажира – САЩ, Великобритания и Канада вече се поддържат.

И ако Stripe не е вашето нещо, официалният магазин за разширения WooCommerce запасява десет други безплатни шлюза за плащане, включително гореспоменатия PayPal Pro, плюс Amazon Pay и Square, между другото.

4. WooCommerce Direct Checkout

Ако помолите посетителите си да прескочат твърде много обръчи, някои от тях просто ще изоставят кораба – възможност за конверсия, загубена за миг.

Директна каса за WooCommerce

Сега процесът за поискване по подразбиране за WooCommerce не е прекалено изкълчен: Storefront > страница с продукти > карта за пазаруване > Разгледайте.

Въпреки това, все още има възможност за опростяване на процеса на оформяне на касата. Влезте в WooCommerce Direct Checkout.

Плъгинът позволява на потребителите да пропуснат напълно кошницата, което означава, че типичното пътуване на клиентите ще изглежда така: Storefront > страница с продукти > каса – почти като бутона „Купете сега“ на Amazon.

Пример за замяна на

И ако този процес на плащане все още не е достатъчно оптимизиран за вас, плъгинът може също да добави бутони „Checkout“ директно към страницата на магазина. Това означава, че посетителите, които знаят точно какво търсят, също могат да пропуснат екрана на страницата с продукти.

Най-хубавото е, че можете да изтеглите, инсталирате и конфигурирате приставката за по-малко от две минути. Екранът с настройки е толкова ефективен, колкото и процедурата за плащане, която създава!

5. Количка за меню на WooCommerce

WooCommerce Menu Cart е друга плъгина, която има за цел да усъвършенства процеса на плащане.

Кошница за меню на WooCommerce

Плъгинът добавя бутон за кошница към менюто ви, което го прави супердостъпен от всяка страница на вашия уебсайт.

Бутонът за пазаруване безпроблемно се вписва в менюто и може да бъде напълно конфигуриран по ваш вкус. Това включва опцията за показване на броя на елементите и / или суб-общата сума в менюто, избор на десет икони на количката и подравняване на менюто.

Ако вашата тема вече включва тази функционалност, нямате нужда от този плъгин. Но ако това не стане, този прост плъгин е спасител.

6. Редактор на полета на касата

Вече разгледахме няколко приставки, които ви позволяват да подобрите процеса по касата на WooCommerce по подразбиране. Ако искате да имате пълен контрол над вашата каса, редакторът на Checkout Field е плъгинът за вас. Тя ви позволява да персонализирате всяко поле, което се показва на екрана за проверка.

Checkout Field Editor

Този плъгин ви позволява да добавяте нови полета за плащане, да редактирате или изтривате съществуващи полета и да променяте реда на показване на всички полета във вашата каса.

Можете да изберете от седем различни типа полета:

 • Въвеждане на текст
 • парола
 • електронна поща
 • телефон
 • Изберете
 • текстово поле
 • радио

Можете също така да изберете да показвате информация от тези полета на страницата с подробности за поръчката или в имейлите си за потвърждение.

Интерфейсът за добавяне на полета е лесен за използване и ще можете да пренаредите реда на полетата, като използвате просто плъзгане и пускане:

Интерфейс за редактиране на поле за проверка

7. Плъгин за желания TI WooCommerce

Както подсказва името, приставката за желания на TI WooCommerce ви предоставя безплатен начин да добавите функционалност на списъка с желания към вашия магазин на WooCommerce.

TI списък с желания на WooCommerce

Понякога клиентите ви няма да са готови да купят веднага. Или може би им предстои рожден ден и искат да ви подарят артикул в магазина ви.

Така или иначе, списък с желания е чудесен начин да оставите вашите купувачи да запазят един или повече артикула за по-късно. След това, когато са готови за закупуване, предметите, които ги интересуват, са готови да тръгнат.

С тази приставка всеки продукт на вашия сайт получава бутон „Добавяне към списъка с желания“ и потребителите могат да преглеждат списъка си с желания на специална страница „Списък с желания“, която приставката създава. Например, можете автоматично да добавите бутона за желания точно под бутона „Добави в кошницата“:

Пример за функционалността на списъка с желания

Вградени са и някои интелигентни функции. Например:

 • Приставката може автоматично да премахне елемент от списъка с желания на купувача, когато го добави в кошницата си.
 • Пазаруващите могат лесно да споделят своите списъци с желания в социалните медии (чудесно за тези списъци с желания за рожден ден!).

8. CartFlow

Разкрихме няколко безплатни плъгини за WooCommerce, които ви позволяват да персонализирате съществуващия процес за качване на WooCommerce, но CartFlow прави нещата една стъпка по-напред, като ви позволява да замените процеса на оформяне на WooCommerce с вашата собствена поръчка, изградена с избрания от вас създател на WordPress страница.

CartFlows

Едно от най-полезните неща за този инструмент е, че той ви позволява да изграждате фунии за каси, допълнени с неравности и поръчки за поръчки. Например, ако някой купува чифт слънчеви очила, можете да покажете специална оферта за букет за чанта. Използвайки тези интелигентни оферти, можете да увеличите приходите си на поръчка.

Можете също така да създадете потребителски процеси за плащане за отделни продукти, което е чудесно, ако имате по-малък магазин или използвате WooCommerce за приложения, които не са продукти, като захранване на вашия онлайн курс или сайт за членство.

9. Превключвател на валута на WooCommerce

Повишаването на онлайн пазаруването означава, че вашият скромен магазин за електронна търговия може потенциално да се погрижи за наистина глобална клиентска база. Преди обаче да се увлечете да мечтаете за орди от международни клиенти, първо трябва да се справите с практичността.

Превключвател на валута на WooCommerce

На първо място, вашият уебсайт трябва да е в състояние да конвертира валута. В крайна сметка е малко вероятно някой купувач да купи, без първо да види продукта с цената в местната валута.

Може би е изненадващо, че изглежда, че в официалното хранилище има реална липса на приставки за конвертиране на валута. Въпреки това, тъй като това е супер-полезна и повишаваща печалбата функционалност, ние правим с това, което е на разположение – този списък наистина се нуждае от плъгин в тази категория.

Валутният превключвател на WooCommerce е най-добрият безплатен плъгин за работата – въпреки че има няколко очевидни ограничения.

Първо, тази безплатна версия позволява само две валути наведнъж.

Това изглежда ограничително на пръв поглед, но не трябва да бъде. Моята препоръка е да използвате валутата на вашия основен пазар, след това да използвате глобална валута, като USD или EUR за международни клиенти. (Или можете да закупите премиум версията на приставката, за да отключите неограничени валути!)

Второ, въпреки че плъгинът поддържа флаговете на избраните от вас страни, ще трябва да качите флага ръчно във вашата медийна библиотека.

Ако можете да се примирите с тези ограничения, приставката има много функции за изкупуване.

За начало тя изтегля обменните курсове в реално време директно от Yahoo Finance, така че можете да се доверите, че са точни.

WooCommerce Валутният превключвател също се доставя с три специализирани джаджа: Единият превключва валутата в целия сайт, следващият действа като инструмент за калкулатор на обменния курс, а последният показва най-новите валутни курсове.

И накрая, плъгинът използва и геолокация за откриване и показване на местната валута на посетителите въз основа на техния IP адрес.

10. WooCommerce Mailchimp

Знаете ли, че е много по-скъпо да придобиете нов клиент, отколкото да запазите съществуващ? В зависимост от източниците, закупуването на клиенти може да струва навсякъде между три и 30 пъти повече.

WooCommerce Mailchimp

Най-лесният начин да изградите база данни на съществуващите си клиенти е чрез събиране на имейл адреси в списък с имейли. Плъгинът за WooCommerce Mailchimp е може би най-добрият безплатен плъгин за работата (ако, разбира се, използвате Mailchimp за вашия имейл маркетинг).

Плъгинът автоматично абонира вашите клиенти за пощенски списък след конкретни действия – като например поръчка или когато състоянието на поръчката се придвижи към завършено. Или, ако предпочитате, това им дава възможност да се абонират на екрана за проверка, като поставите отметка в квадратчето.

Запомнете: Вашите съществуващи клиенти са най-добрите ви приятели. Отнасяйте се добре с тях и може да останат клиенти за години напред.

11. Разширено проследяване на пратки за WooCommerce

След като клиент направи покупка, той иска да знае точно кога може да очаква да получи поръчката си.

Разширено проследяване на пратки за WooCommerce

Разширеното проследяване на пратките за WooCommerce ви позволява да поддържате вашите клиенти актуализирани, като предоставяте подробности за проследяване както в имейл, така и в тяхната област „Моят акаунт“.

Плъгинът се интегрира с повече от сто доставчици на товари, включително големите имена като USPS, UPS, FedEx и др. Можете също да интегрирате с TrackShip за по-голяма гъвкавост (TrackShip предлага 50 тракера безплатно, но след това ще трябва да заплащане).

Плъгинът добавя и нов статус на поръчка „Доставено“, който може да изпраща имейл до клиентите, когато поръчката им е доставена. С интеграцията TrackShip дори можете да автоматизирате този процес, така че поръчките автоматично се маркират като доставени веднага щом информацията за проследяване се актуализира.

Единственият недостатък е, че наистина страхотната автоматична функция изисква TrackShip, за който ще трябва да платите след първите 50 тракера. Въпреки това, дори без TrackShip, плъгинът все още е много полезен.

12. Гъвкава доставка за WooCommerce

Нека продължаваме нещата да се развиват с подобряване на процеса на доставка във вашия магазин WooCommerce …

Гъвкава доставка WooCommerce

Гъвкавата доставка за WooCommerce е един от най-популярните безплатни плъгини, които ще ви помогнат да внедрите нещо, наречено таблична доставка.

Можете да изчислите разходите за доставка въз основа на общото тегло на всички артикули в количката на купувача или общата стойност на количката. Можете също да добавите разходи за обработка или застраховка за по-големи поръчки и да създадете специална опция за COD с по-висока такса.

Като цяло можете да създадете неограничени методи за доставка и правила за разходите за доставка, което ви дава много гъвкавост за това как работи доставката във вашия магазин.

13. Подобрена електронна търговия Google Plugin за WooCommerce

Плъгинът за подобрена електронна търговия на Google Analytics за WooCommerce е прост, но прави нещо много важно – създава необходимите конфигурации, за да ви позволи да използвате функцията за подобрена електронна търговия в Google Analytics.

Подобрено проследяване на ECommerce за Google Analytics

След това ще можете да анализирате поведението при пазаруване, поведението на касата, производителността на продуктите и ефективността на продажбите – всичко това от Google Analytics.

Имайки по-изчерпателни данни, можете да разберете кои части от вашия магазин и маркетингови стратегии работят и кои части трябва да бъдат коригирани.

14. Вариантни варианти за WooCommerce

Вариантните варианти за WooCommerce ви помагат да създавате повече визуални изображения на променливите продукти в магазина си, което може да помогне на купувачите да разберат какво точно предлагате.

Вариантни превръзки за WooCommerce

Например, ако продавате тениска в три различни цвята, тази приставка ви позволява да показвате икони с действителния цвят, а не само думите „червено“ и „синьо“, като поведението за промяна на WooCommerce по подразбиране.

Работи и за нещо повече от цветове. Например можете да добавите свои собствени персонализирани изображения, които да използвате като фишове за различни варианти на продукти, което е чудесно, ако предлагате различни материали за продукти.

По принцип, ако продавате много променливи продукти в магазина си, този плъгин ги прави да изглеждат по-хубави и помага на купувачите да разберат всички варианти, които предлагате.

15. Правила за отстъпки за WooCommerce

WooCommerce включва вградена функционалност на талони, но не е супер гъвкава. Правилата за отстъпки за WooCommerce ви позволяват да бъдете по-креативни с предлаганите от вас видове купони и отстъпки, които могат да ви помогнат да привлечете купувачи и да увеличите продажбите си.

Правила за отстъпки за WooCommerce

Например, можете да създадете специални сделки „купете три и получите 10% отстъпка“. Или можете да създадете сделка, която дава на купувачите 10% отстъпка, ако харчат над 100 долара (или всяка друга минимална поръчка).

Безплатната версия на приставката ви позволява да създавате количествени и базирани на колички процентни отстъпки, заедно с възможността да изключвате определени продукти и да задавате ограничения за дата.

Единственият недостатък е, че ще имате нужда от премиум версията, за да можете да създадете някои типове общи сделки. Например, можете да създадете оферти „купете един получете безплатно“ само с премиум версията.

Заключителни мисли

Това завършва нашето завръщане на най-добрите безплатни плъгини за WooCommerce. Това каза, че си струва да си спомним, че с плъгин, сложен и мощен като WooCommerce, този списък от 15 наистина надрасква повърхността – всъщност има много други полезни функционалности, които, за съжаление, просто пропуснаха среза (или бяха твърде ниша), за да да бъдат включени.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me