WP Simple Pay Review – The Best Stripe Payment Plugin voor WordPress?

WordPress aanbiedingen


WP Simple Pay is een plug-in voor WordPress-betalingen waarmee u eenmalige betalingen en periodieke betalingen via uw website kunt accepteren, speciaal ontworpen om specifiek te werken met de Stripe-betalingsservice.

Het doet zijn naam eer aan door een gebruiksvriendelijke interface aan te bieden, en hoewel er veel opties zijn om te configureren, in vergelijking met een oplossing als WooCommerce, is het instellen van betalingen via WP Simple Pay relatief eenvoudig.

De gratis versie van WP Simple Pay beperkt het gebruik niet, maar je zult veel extra functies ontgrendelen als je ervoor kiest om te upgraden naar de volledige versie.

Of je nu een kleine blog, een lokale club, een grote lidmaatschapswebsite of een online winkel met veel verkeer hebt, je kunt WP Simple Pay gebruiken om Stripe Payments te accepteren, en in dit artikel wil ik je laten zien wat het kan doen.

Wat kan WP Simple Pay doen??

WP Simple Pay werd in 2014 door Phil Derksen gelanceerd als een manier om Stripe-betalingen op WordPress-websites te accepteren, en in 2018 sloeg het bedrijf de handen ineen met Sandhills Development van Pippin Williamson.

Phil sprak over deze overgang in de blogpost ‘Waarom ik mijn winstgevende softwarebedrijf voor één persoon samenvoegde met een grotere speler’.

WP Simple Pay Home Page

Sandhills Development zit achter veel populaire WordPress-plug-ins.

Naast de vlaggenschip-plug-in, Easy Digital Downloads, staat het ook achter AffiliateWP, Restrict Content Pro, Sugar Calendar, WP Simple Pay en Sellbird.

Een van de belangrijkste kenmerken van WP Simple Pay is dat het proces eenvoudig is voor zowel website-eigenaren als klanten. De ontwikkelaars hebben het proces voor het accepteren van betalingen vereenvoudigd – of het nu gaat om een ​​enkele betaling of een abonnement.

Zoals je zou verwachten, is het geoptimaliseerd voor tablets en mobiele apparaten en kunnen mobiele bezoekers ook betalen met Apple en Google Pay.

Houd er echter rekening mee dat WP Simple Pay met opzet beperkte opties heeft, dus het zal niet opgeblazen raken zoals veel alternatieve oplossingen. Daarom wordt alle klant- en betalingsinformatie opgeslagen op uw Stripe-account, niet op uw WordPress-website.

WP Simple Pay-functies

Betalingsformulieren worden gemaakt met behulp van een gebruiksvriendelijke formulierenbouwer met slepen en neerzetten, en er zijn drie soorten formulieren: Embedded formulierweergave, overlay formulierweergave en Stripe checkout.

Selectievakjes, tekstvelden en knoppen zijn allemaal beschikbaar, terwijl aangepaste velden ook kunnen worden gemaakt, zodat u precies kunt specificeren welke informatie u van klanten nodig heeft wanneer ze bij u kopen.

WP Simple Pay-functies

Goede doelen zullen het waarderen dat WP Simple Pay klanten ondersteunt bij het invoeren van aangepaste waarden. Dit is handig als u donaties op uw website accepteert en wilt dat gebruikers beslissen hoeveel ze verzenden.

Het beschikt ook over couponcodes en ondersteunt 14 talen, meer dan 30 landen en meer dan 135 wereldwijde valuta’s.

Bekijk de WP Simple Pay-functiespagina voor een gedetailleerde lijst van wat de plug-in kan doen.

Verbazingwekkende front-end formulieren

Een van de meest aantrekkelijke kenmerken van WP Simple Pay zijn de prachtige betalingsformulieren waarmee u kunt creëren.

Er zijn drie verschillende weergavetypen voor formulieren: Embedded, overlay en Stripe Checkout.

Een ingesloten formulier is een normaal formulier dat kan worden ingesloten in berichten en pagina’s op uw website.

WP Simple Pay Embedded Form

Bij een overlay-formulier moet de gebruiker daarentegen op de koopknop klikken. Het formulier wordt dan weergegeven op een transparante achtergrond op uw pagina.

WP Simple Pay Overlay Form

Het Stripe-afrekenformuliertype toont een paar velden op uw pagina, maar andere in een Stripe-afrekenformulier (dat wordt gehost door Stripe)

Zoals u later zult zien, kunt u veel verschillende velden in uw formulieren opnemen, zoals naam, adres, couponcodes en meer. Selectievakjes en vervolgkeuzelijsten kunnen ook worden gebruikt voor functies zoals proefversies en abonnementen.

WP Simple Pay-abonnementsformulier

Bekijk het demogedeelte van WP Simple Pay om meer voorbeelden van de plug-in in actie te zien.

WP Simple Pay: Lite vs Pro

WP Simple Pay Lite is op zichzelf al een fantastische betalingsoplossing – het is perfect voor eenvoudige betalingsconfiguraties en er zijn geen beperkingen voor het aantal formulieren dat u kunt maken.

WP Simple Pay Pro biedt natuurlijk meer functies, maar ik raad aan om eerst de Lite-versie te testen om te zien hoe WP Simple Pay werkt.

Vanuit het oogpunt van bruikbaarheid werken beide plug-ins op dezelfde manier.

Het WP Simple Pay-beheerdersmenu bevat links naar uw bestaande betalingsformulieren, de nieuwe betalingsformulierpagina, instellingen en systeemrapporten. Er is een extra link in WP Simple Pay Lite die u naar de Lite vs Pro-functievergelijkingspagina leidt.

WP Simple Pay WordPress Admin Menu

In het volgende gedeelte laat ik u zien hoe u betalingsformulieren kunt instellen met WP Simple Pay Pro.

Het proces van het maken van formulieren is identiek in de Lite-versie, maar premiumfuncties zijn verborgen en vervangen door een promotiebericht voor WP Simple Pay Pro.

Betalingsvorm

Instellingen voor premiumfuncties worden niet weergegeven in de lite-versie, maar je ziet een herinnering aan wat de pro-versie biedt.

WP Simple Pay Lite-instellingen

De WP Simple Pay Lite vs Pro-pagina beschrijft de extra functies die beschikbaar zijn in WP Simple Pay Pro.

Dit omvat aangepaste velden, couponcodes, abonnementen, proefversies, Apply Pay en Google Pay-ondersteuning, en meer.

WP Simple Pay - Lite vs Pro

Ik geloof dat Sandhills Development erg gul is geweest met de functies die het bevat in de lite-versie van WP Simple Pay, maar er zijn zeker veel geweldige functies om website-eigenaren aan te moedigen om te upgraden.

Mijn aanbeveling is om de gratis versie van de plug-in te installeren om te zien of je een van de premiumfuncties nodig hebt voor je betalingsinstellingen.

Een Stripe-betalingsformulier maken

Wanneer u WP Simple Pay voor het eerst in WordPress activeert, ziet u een knop in uw WordPress-beheerbalk met de tekst ‘Simple Pay Test Mode Active’.

Deze knop is er om u eraan te herinneren dat de plug-in zich nog in de testmodus bevindt. Nadat u uw betalingsformulieren heeft geconfigureerd, moet u ervoor zorgen dat de testmodus ook is ingeschakeld in uw Stripe-dashboard, zodat u enkele testbetalingen kunt verwerken.

Als je tevreden bent dat alles correct is ingesteld, kun je de testmodus uitschakelen op de ‘Stripe Setup’-pagina van je instellingengebied.

Simple Pay Test Mode Actief

Na activering zie je ook een bericht om verbinding te maken met Stripe. Dit houdt in dat u inlogt op uw Stripe-account om WP Simple Pay toegang te geven.

Verbind met streep

* Opmerking: sommige instellingen die hier worden genoemd, zijn niet beschikbaar in WP Simple Pay Lite.

Het betalingsformulier is onderverdeeld in vier tabbladen met instellingen: betalingsopties, opties voor formulierweergave, aangepaste formuliervelden en abonnementsopties.

Op het tabblad betalingsopties kunt u definiëren of de betaling een vast bedrag of een aangepast bedrag is. Het veld voor aangepast bedrag is een premiumfunctie die handig is voor donatiesites waar u de gebruiker moet toestaan ​​het bedrag dat hij betaalt in te stellen.

In dit gebied kunt u ook bepalen waarnaar gebruikers worden doorverwezen na een betaling.

Zorg ervoor dat u het WP Simple Pay-documentatiegebied bekijkt, omdat het veel sjabloontags bevat die u kunt gebruiken op uw aangepaste betalingsbevestigingspagina.

Betalingsmogelijkheden

Op het volgende tabblad kunt u selecteren of uw formulier een ingesloten formulier, overlay-formulier of Stripe-afrekenformulier is.

De formuliernaam en beschrijving worden ook hier gedefinieerd.

Formulierweergavetypen

Op het tabblad met aangepaste formuliervelden bouwt u uw betalingsformulier op.

In totaal zijn er 19 velden beschikbaar: vier custom velden, negen klantvelden en zes standaardvelden. WP Simple Pay beperkt begrijpelijkerwijs sommige velden tot één instantie. Bijvoorbeeld de afrekenknop.

Kies een veld

Nadat u een veld aan het formulier heeft toegevoegd, kunt u het naar elke gewenste positie slepen en neerzetten en de instellingen vervolgens aanpassen. Het is een genot om te gebruiken.

Aangepaste formuliervelden

Abonnementen kunnen worden geconfigureerd op het laatste tabblad. U kunt kiezen tussen een enkel abonnementsplan of het meer aanpasbare, door de gebruiker geselecteerde abonnement.

Hier kunnen een groot aantal velden worden gedefinieerd, zoals abonnementskosten, instelkosten, maximaal toegestane abonnementskosten en meer.

Abonnementsopties

Betalingsformulieren kunnen aan de rechterkant van de pagina worden opgeslagen en in dit vak staat ook de shortcode voor uw formulier.

WP Simple Pay Shortcode

U moet deze shortcode kopiëren naar de post of pagina waarin u uw formulier wilt invoegen.

Uw formulier wordt dan weergegeven.

WP Simple Pay Form Voorbeeld

Hoewel ik een grote fan ben van de eenvoud van WP Simple Pay, heb ik het gevoel dat er een aantal handige opties ontbreken – opties die de bruikbaarheid zouden verbeteren zonder het principe van eenvoud aan te tasten.

Hoewel u bijvoorbeeld formuliervelden kunt verwijderen, kunt u velden niet dupliceren.

Beginners zouden ook extra manieren waarderen om formulieren in hun website in te voegen. Op dit moment is er geen WP Simple Pay-knop in de WordPress-editor waarmee u een formulier kunt selecteren en dit in een bericht of pagina kunt invoegen. Bovendien moet u een WordPress-plug-in zoals Shortcode Widget installeren om een ​​formulier in een zijbalkgebied weer te geven, omdat er geen WP Simple Pay-widget beschikbaar is.

De ontwikkelaars hebben echter een lange lijst met acties en filterhaken voor geavanceerde gebruikers verstrekt, waardoor u volledige controle krijgt over uw betalingsformulieren en inzendingen.

Misschien was de grootste omissie die ik opmerkte styling.

In een toekomstige versie zou ik graag voorgedefinieerde kleurenschema’s, een kleurenwiel en een CSS-vak voor aangepaste stijlklassen zien. Op dit moment nemen formulieren hun stijl over van het geactiveerde WordPress-thema van uw website.

Uw WP Simple Pay Payment Setup configureren

U moet wat tijd besteden aan het configureren van WP Simple Pay om ervoor te zorgen dat uw betalingen correct worden verwerkt.

In WP Simple Pay Pro moet u uw licentiesleutel invoeren op de eerste instellingenpagina. Hierdoor zorgt u ervoor dat de plug-in automatisch kan worden bijgewerkt binnen WordPress.

WP Simple Pay Licentie-instellingen

De Stripe-opstartpagina bevestigt of u WP Simple Pay met succes heeft verbonden met uw Stripe-account. Op deze pagina kunt u ook de testmodus in- en uitschakelen.

Op deze pagina definieert u ook het land van uw account, de landinstelling van Stripe Checkout, de landinstelling van het kaartveld en webhooks.

WP Simple Pay Stripe Setup-instellingen

U vindt veel belangrijke instellingen in het gebied met algemene instellingen, waaronder de pagina voor betalingsbevestiging en betalingsfout, de datumnotatie, uw gewenste valuta, valutapositie, belastingtariefpercentage en scheidingstekens.

WP Simple Pay Algemene instellingen

De optie eigenwijze stijlen past automatisch WP Simple Pay Pro-stijlen toe op velden en knoppen voor betalingsformulieren, terwijl reCAPTCHA ook op deze pagina kan worden ingesteld.

Deze pagina heeft ook een optie om alle WP Simple Pay-gegevens van uw WordPress-website te verwijderen zodra de plug-in is verwijderd.

WP Simple Pay Algemene instellingen

Op de laatste instellingenpagina kunt u betalingsbevestigingsberichten aanpassen voor eenmalige betalingen, abonnementen zonder proefabonnementen en abonnementen met gratis proefabonnementen.

Er zijn meerdere sjabloontags beschikbaar om u te helpen deze bevestigingsberichten vorm te geven.

WP Simple Pay Payment Confirmation Settings

Zoals u zich misschien herinnert, linkt het WP Simple Pay-beheerdersmenu ook naar een systeemrapportpagina.

Deze pagina geeft je een compleet rapport over je WordPress installatie, plugin instellingen en serveromgeving. Ik raad aan om het te controleren nadat u uw formulieren hebt gemaakt om ervoor te zorgen dat uw hostingconfiguratie is geoptimaliseerd voor WP Simple Pay.

Systeemrapport

Over het algemeen is het instellingengebied van WP Simple Pay gemakkelijk te navigeren, omdat er maar een paar belangrijke instellingen zijn die u moet aanpassen.

WP Simple Pay Pricing

WP Simple Pay Lite is 100% gratis te gebruiken en laat u een onbeperkt aantal betalingsformulieren aanmaken.

Als u een upgrade naar de volledige versie uitvoert, krijgt u toegang tot veel extra functies, zoals ontwerpopties voor slepen en neerzetten, aangepaste velden, couponcodes en ondersteuning voor Apple Pay en Google Pay.

De persoonlijke licentie kost $ 99 per jaar en geeft u ondersteuning en updates voor één website. Als u een upgrade naar de plus-licentie uitvoert, voor $ 149 per jaar, verhoogt u het websitegebruik tot drie websites. U voegt ook ondersteuning toe voor abonnementsbetalingen en afbetalingsplannen.

Het professionele abonnement van $ 249 per jaar heeft dezelfde functies als de pluslicentie, maar verwijdert de beperking van het gebruik van de website. U kunt de jaarlijkse verlengingskosten ook verwijderen door WP Simple Pay aan te schaffen met een eenmalige betaling van $ 499.

WP Simple Pay Pricing

WP Simple Pay heeft een handig documentatiegebied waarin wordt uitgelegd hoe u de plug-in gebruikt, maar alle premium WP Simple Pay-klanten krijgen prioriteitsondersteuning via e-mail.

Alle premiumplannen worden geleverd met een 30 dagen 100% geld-terug-garantie. Als u later merkt dat WP Simple Pay niet precies kan doen wat u nodig heeft, kunt u een volledige terugbetaling krijgen.

WP Simple Pay Money Back-garantie

De licentie van $ 149 plus ontgrendelt alle functies van WP Simple Pay, maar als abonnementen niet belangrijk voor je zijn, wil je misschien gewoon de persoonlijke licentie van $ 99 kopen.

Ga voor het goedkopere abonnement van $ 99 als u het niet zeker weet, want u kunt uw licentie op elk moment upgraden vanuit het accountgedeelte en het verschil betalen.

Laatste gedachten

De ontwikkelaars hebben voor het grootste deel fantastisch werk verricht door de juiste balans te vinden tussen eenvoud en functionaliteit. U kunt de plug-in gebruiken om binnen enkele minuten Stripe-betalingsformulieren te maken, maar een paar extra opties hier en daar zouden welkom zijn.

WP Simple Pro Lite zou voldoende moeten zijn voor degenen onder u die gewoon een eenvoudige Stripe-betalingsoplossing voor uw website willen.

WP Simple Pay Pro ontgrendelt veel extra functies die u zullen helpen om complexere formulieren en professionele betalingsinstellingen te creëren die abonnementen aanbieden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me