Hoe u een partnerprogramma opzet met WordPress + WooCommerce

WordPress aanbiedingen


Voor iedereen met een online winkel is het genereren van verkeer en het genereren van verkopen een constante prioriteit, maar u wilt er zeker van zijn dat u alle middelen tot uw beschikking gebruikt, terwijl u toch de hoeveelheid moeite die u doet, onder controle houdt. Het stimuleren en belonen van degenen die bezoekers naar uw site sturen, is een beproefde manier om meer leads en verkopen te genereren.

Hoewel het idee om een ​​affiliate-model te gebruiken om de verkoop te stimuleren misschien ingewikkeld lijkt, is het eigenlijk vrij eenvoudig. Bovendien, omdat partnerbetalingen op prestaties zijn gebaseerd, hoeft u alleen verwijzingskosten te betalen als er een verkoop is gedaan en heeft u inkomsten gegenereerd van de doorverwezen bezoeker. U kunt het idee om een ​​percentage van uw winst uit te betalen aan degenen die uw winkel promoten, afwijzen, maar als u naar de website kijkt potentieel rendement op investering en gebrek aan financieel risico in vergelijking met andere vormen van promotie en reclame, zul je snel de aantrekkingskracht beginnen te zien!

Als u een partnerprogramma wilt opzetten voor uw door WooCommerce aangedreven online winkel en krijg meer oogballen op uw producten zonder de aanloopkosten van traditionele advertenties, dan zal deze gids u laten zien hoe u dat kunt doen.

Een gids voor het maken van uw eigen partnerprogramma voor WooCommerce

Het opzetten van een affiliate programma is een stuk eenvoudiger dan u misschien denkt. Hier behandelen we:

  • het inschakelen van de integratie van WooCommerce en aangesloten plug-ins
  • het definiëren van de voorwaarden van uw partnerprogramma
  • hoe partners kunnen deelnemen aan uw programma
  • generatie van affiliate links
  • het affiliate dashboard
  • het volgen van verwijzingen en verkopen
  • uw filialen betalen
  • werken met affiliate coupons
  • optionele geavanceerde functies voor uw partnerprogramma.

Als het gaat om het toevoegen van een partnerprogramma aan uw WooCommerce-winkel, is dit een van de beste manieren om dit te doen (zo niet de de beste manier om dit te doen) is om AffiliateWP te gebruiken: een uiterst krachtige affiliate marketing plug-in die we onlangs in een eerdere recensie hebben besproken.

Waarom AffiliateWP gebruiken?

AffiliateWP is niet alleen bijzonder eenvoudig te gebruiken, het heeft ook een groot aantal functies en een reeks handige extensies en is gebouwd om naadloos te integreren met WooCommerce. Als u al bekend bent met de WooCommerce-beheerderspagina’s, zou het helemaal geen probleem moeten zijn om aan de slag te gaan met AffiliateWP.

Uw partnerprogramma definiëren

Na het installeren en activeren van de AffiliateWP-plug-in – maar voordat u begint met het toelaten van uw bezoekers om affiliates te worden – wilt u definieer de details van uw partnerprogramma.

Definieer de details van uw partnerprogramma

AffiliateWP geeft u volledige controle over hoe uw affiliates worden vergoed.

Dit kan worden gedaan via de pagina Instellingen van de plug-in, waar u kunt stel het commissietarief in (als een percentage of een vast bedrag) kies de valuta en nog veel meer – zoals we hebben in meer detail besproken in ons vorige artikel.

De AffiliateWP-integratie inschakelen

Vervolgens moet je schakel de integratie met WooCommerce in in de AffiliateWP-instellingen. Deze instelling is te vinden onder het tabblad Integraties op de hoofdinstellingenpagina van de plug-in en zorgt ervoor dat alle productverkopen automatisch worden bijgehouden door de plug-in. Met de recente updates voor AffiliateWP integreert de plug-in nu met nog meer services dan ooit.

Schakel de WooCommerce AffiliateWP-integratie in

AffiliateWP is bijgewerkt om te integreren met nog meer services.

Gelukkig is het inschakelen van deze integratie net zo eenvoudig als het aanvinken van een vakje. Zodra het is ingeschakeld, wanneer een klant via een affiliate-link naar uw winkel wordt verwezen en een aankoop doet, AffiliateWP genereert automatisch verwijzingsrecords.

Zelfregistratie van partners inschakelen

Als het gaat om samenwerking met de aangesloten bedrijven die de producten in uw online winkel zullen promoten, kunt u met de plug-in zelf handmatig aangesloten bedrijven registreren. Je hebt ook de mogelijkheid om je bezoekers te verhuren meld u aan voor uw programma via de voorkant van uw website. Als u wilt dat uw bezoekers zich op deze manier aanmelden voor uw partnerprogramma, moet u deze functie inschakelen in de instellingen van AffiliateWP. Deze optie is te vinden onder het tabblad Diversen op de pagina met algemene instellingen.

Partnerregistratie-instellingen

Met AffiliateWP kunt u definiëren hoe u met partnerregistraties omgaat.

Als u besluit om zelfregistratie in te schakelen voor uw partnerprogramma, het wordt aanbevolen dat u ook de beheerdersmeldingen inschakelt en de vereiste goedkeuringsinstellingen. Door dit te doen, kunt u snel reageren op alle applicaties, terwijl u toch de controle behoudt over wie u toestaat om uw winkel en producten te promoten als een partner.

Schakel nieuwe aanmeldingsmeldingen voor partners in

U kunt eenvoudig e-mailmeldingen inschakelen om meldingen van nieuwe partnerregistraties te ontvangen.

Zodra u zelfregistratie voor uw partnerprogramma heeft ingeschakeld, moet u dit doen maak de pagina op uw website voor uw aanmeldingsformulier. Nogmaals, de ontwikkelaars van AffiliateWP hebben dit zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. U kopieert en plakt de bijbehorende shortcode in een nieuwe of bestaande post of pagina om het formulier aan uw site toe te voegen.

Een registratiepagina maken met shortcodes

AffilateWP bevat meerdere shortcodes om u te helpen bij het maken van registratie- en inlogpagina’s.

Nadat u de pagina heeft gepubliceerd, kunt u deze toegankelijk maken vanuit het hoofdmenu van uw website of de URL van de pagina doorsturen naar mensen / bedrijven die u specifiek wilt uitnodigen om deel te nemen aan uw programma en uw producten te promoten.

Partner registratieformulier

De AffiliateWP-formulieren moeten naadloos integreren met de rest van uw WordPress-website.

Afhankelijk van hoe je de plug-in hebt geconfigureerd, doe je dat ook een e-mailmelding ontvangen wanneer een aanvraag wordt ingediend of een visuele waarschuwing ontvangt via het beheerdersdashboard van uw winkel.

Affiliate applicaties beheren

U kunt uw affiliates en hun applicaties beheren vanuit het gedeelte Affiliates van de AffiliateWP-plug-in op uw WordPress-dashboard. Vanaf hier kunt u openstaande aanvragen bekijken, samen met degenen die al zijn goedgekeurd of afgewezen.

Beheer in behandeling zijnde partnerapplicaties

Het is gemakkelijk om lopende en goedgekeurde partnerregistraties te beheren via uw WordPress-dashboard.

Voor alle in behandeling zijnde aanvragen kunt u hun inzendingsgegevens bekijken en vervolgens beslissen of u ze wilt goedkeuren of afwijzen.

Bekijk het scherm van de aangesloten applicatie

Affiliate-aanvragen kunnen met één druk op de knop worden bekeken en geaccepteerd of afgewezen.

Om uw leven gemakkelijker te maken, worden de inloggegevens en wachtwoorden van alle aanvragers beheerd door AffiliateWP. Dit bespaart u de moeite om de instructies voor het openen van uw site naar uw gelieerde ondernemingen te maken en te verzenden.

E-mail voor aanvaarding van de aanvraag

E-mailmeldingen worden automatisch verzonden naar succesvolle partners.

Nadat u een aanvraag heeft geaccepteerd, de gebruiker krijgt automatisch een e-mail door ze erover te vertellen, compleet met een link naar de inlogpagina voor het partnergebied op uw site.

Hoe partners promotionele links maken

Nu is het tijd om te dekken hoe uw goedgekeurde partners uw producten promoten en zorg ervoor dat de bezoekers die ze naar uw winkel sturen, worden gevolgd. Het goede nieuws is dat AffiliateWP dit ook voor u regelt. Wanneer een van uw partners inlogt op het partnergebied van uw website, krijgen ze onmiddellijk de informatie te zien die ze nodig hebben om de partnerlinks toe te voegen aan hun website of de andere locaties waar ze uw winkel en producten gaan promoten.

Affiliate link creatie gebied van het dashboard

Affiliates kunnen inloggen en hun statistieken bekijken en affiliate links genereren.

Dit geeft hen niet alleen de affiliate-URL van uw startpagina, maar stelt hen ook in staat om hun eigen affiliate-links naar individuele pagina’s en producten op uw website te genereren. Dit betekent ze kunnen deeplinken naar de binnenpagina’s van uw website – zodat ze zich specifieker op bepaalde producten en verkooppunten kunnen richten.

Deeplink-generator

AffiliateWP maakt het voor uw partners gemakkelijk om deep links naar specifieke pagina’s en producten te genereren.

Om de gegenereerde affiliate-URL te gebruiken, hoeft de gebruiker eenvoudigweg naar een pagina of product in uw winkel te navigeren en vervolgens het relevante pagina-adres te kopiëren. Dit adres kan vervolgens worden geplakt in de verwijzings-URL-generator naar geef ze hun unieke verwijzingsadres te gebruiken om ervoor te zorgen dat al hun verwijzingen correct worden gevolgd door uw winkel.

Hoe uw partners verwijzingen bijhouden en hun account beheren

Zodra uw partners zich hebben aangemeld (hopelijk zijn ze begonnen uw producten te promoten met hun eigen verwijzingslinks), kunnen ze zich vervolgens aanmelden bij hun affiliate dashboard op uw website. Via het front-end dashboard dat AffiliateWP aan uw winkel toevoegt, kunnen uw gelieerde ondernemingen hun statistieken bekijken, inclusief betaalde en onbetaalde verwijzingen, het aantal bezoeken aan uw winkel dat ze hebben gegenereerd, hun conversieratio en zowel hun betaalde als onbetaalde inkomsten.

Bekijk statistieken van aangesloten gebruikers

Partners kunnen hun statistieken gemakkelijk bekijken in het partnergebied van uw site.

Vanuit het filiaalgebied kunnen gelieerde bedrijven ook bekijk een grafische visualisatie van verschillende statistieken en de details van elk bezoek dat ze hebben gegenereerd, hebben toegang tot alle advertenties die u heeft geüpload, zoals banneradvertenties, om hen te helpen uw winkel en producten te promoten, en het e-mailadres te configureren dat ze gebruiken om betalingen te ontvangen en verwijzingsmeldingen in te schakelen. Als u wilt dat uw gelieerde ondernemingen gedetailleerde informatie kunnen zien over de bestellingen die hun verwijzingen hebben geplaatst, kunt u de gratis add-on Besteldetails op uw site installeren. Toptip: om u te helpen een beter beeld te krijgen van hoe affiliates omgaan met uw website, is het het is de moeite waard om een ​​testaccount te maken en het verzenden van enkele dummy-bestellingen via uw winkel via de verwijzingslinks van partners.

Hoe u verwijzingen naar partners volgt

Zodra u meer dan één succesvolle aanvraag heeft gehad en u zich ten minste één partner voor uw programma heeft aangemeld, kunt u dat doen begin met het volgen van de verwijzingen ze sturen naar uw winkel. Dit gebeurt vanaf de achterkant van uw website via het scherm Verwijzingen op de AffiliateWP-pagina’s.

Scherm met verwijzingen naar partners

Als site-eigenaar kunt u alle verwijzingen naar partners bekijken vanuit uw WordPress-dashboard.

Vanuit het scherm Verwijzingen kunt u alle verwijzingen of verkopen bekijken die uw partners hebben gegenereerd. Opmerking: een handige functie van AffiliateWP is dat u door kunt klikken naar de afzonderlijke WooCommerce-bestellingen die aan elke verwijzing zijn gekoppeld, zodat u meer details kunt krijgen.

Vanuit het scherm Verwijzingen kunt u dat doen genereer een uitbetalingsbestand voor uw partners gebaseerd op een bepaald datumbereik, of beheer de betalingen handmatig. U kunt ook verwijzingen verwijderen of weigeren, en ze markeren als betaald om hun status te wijzigen.

Rapport van partnerstatistieken van gebruikers

Het AffiliateWP-gebied in uw WordPress-dashboard heeft veel nuttige rapporten.

U kunt niet alleen alle individuele verwijzingen bekijken die uw partners hebben gegenereerd bekijk verwijzingsrapporten voor elke aangeslotene. Door dit te doen, kunt u hun individuele prestaties volgen en zien hoeveel bezoeken, verwijzingen en verkopen ze hebben gegenereerd.

Individueel rapport over aangesloten trends

Met de laatste update zijn er meer rapporten toegevoegd aan AffiliateWP.

De nieuwste versie van AffiliateWP heeft meer rapportagefunctionaliteit aan de plug-in toegevoegd, waardoor het nog gemakkelijker is om te zien hoe uw affiliates presteren.

Betalen van uw partners

Zoals hierboven vermeld, kunt u de verkopen bekijken die uw partners hebben gefaciliteerd en vervolgens een uitbetalingsbestand genereren op basis van hun prestaties. Door dit uitbetalingsbestand te genereren, kan dat stuur een massale betaling naar meerdere partners tegelijk via een betalingsverwerker. Ondersteunde services zijn onder meer grote spelers zoals PayPal en Skrill / Moneybookers.

Genereer een uitbetalingsbestand voor uw partnerbetalingen

De mogelijkheid om uitbetalingsbestanden te genereren, vereenvoudigt het proces van het betalen van uw partners.

Je kan ook automatiseer betalingen aan uw gelieerde ondernemingen door een van de juiste add-ons voor PayPal of Stripe te installeren. Aangezien AffiliateWP bijhoudt wie er is betaald en wie niet, neemt dit u een andere taak uit handen, waardoor het proces van het runnen van uw eigen partnerprogramma wordt vereenvoudigd.

Affiliate-coupons beheren

Coupons zijn een geweldige manier om niet alleen potentiële partners voor uw programma aan te trekken, maar ook om prikkels door te geven aan hun publiek. Met WooCommerce kunt u kortingsbonnen voor uw winkel maken en met AffiliateWP kunt u dat doen associeer die coupons met individuele filialen. Dit geeft u de mogelijkheid om een ​​kortingsbon te maken voor een specifieke partner, die u op zijn beurt kan helpen bij het werven van meer partners om uw producten te promoten. Affiliates kunnen dan een kortingsbon delen met hun publiek. Affiliate-lezers krijgen een bonuskorting op uw producten, terwijl affiliates zichzelf een commissie verdienen. Het maken van zo’n speciale kortingsbon is vooral handig bij spraakmakende bloggers die je aan boord wilt krijgen. Omdat coupons onafhankelijk van verwijzings-URL’s werken, zijn ze dat ook ideaal voor het werven van podcasters als partners, omdat ze hun kortingscode aan hun luisteraars kunnen geven terwijl ze toch een commissie verdienen.

Als je deze functie wilt gebruiken, dan doe je dat eerst een kortingsbon maken in WooCommerce. Vanuit het scherm Coupon toevoegen heeft u de mogelijkheid om de gebruikersnaam in te voeren van de partner waaraan u de korting wilt koppelen.

Een WooCommerce-coupon maken voor een affiliate

WooCommerce-kortingsbonnen kunnen worden toegewezen aan individuele partners voor eenvoudiger volgen.

Nu, wanneer die kortingsbon wordt gebruikt bij een bestelling in uw winkel, die affiliate wordt gecrediteerd met de verwijzing en verdien een commissie voor die bestelling.

Geavanceerde functies van AffiliateWP

Door de bovenstaande gids te volgen, zou u in een mum van tijd uw eigen partnerprogramma in uw WooCommerce online winkel moeten hebben. Je hebt nu hopelijk ook het vertrouwen om je partnerprogramma naar een hoger niveau te tillen enkele geavanceerde functies van AffiliateWP die u misschien in uw winkel wilt implementeren.

Producten beperken tot bepaalde partners: Met deze functie kunt u bepalen welke affiliates commissie kunnen verdienen voor bepaalde producten – een handige functie als u een populair product heeft dat, in plaats van alle verwijzingen uit te betalen, u alleen wilt dat uw meest gewaardeerde partners commissies verdienen voor promotie.

Verwijzingen voor specifieke productcategorieën uitschakelen: Als u bepaalde productcategorieën heeft waarvoor u geen verwijzingskosten wilt betalen, kunt u deze uitsluiten van uw programma. Misschien heeft u producten die zichzelf verkopen zonder dat u reclame hoeft te maken, of producten waarvan u niet veel winst maakt en die u liever niet uitbetaalt aan partners om te promoten. Dit is volledig uw voorrecht, maar zorg ervoor dat u dit van tevoren aan uw partners uitlegt om er zeker van te zijn dat ze begrijpen dat ze geen commissie kunnen verdienen voor deze specifieke producten.

Per product, per affiliate verwijzingsbedrag: Via de instellingen van het partnerprofiel kunt u het commissietarief voor de hele site overschrijven en individuele partners een eigen persoonlijk tarief aanbieden. Met deze geavanceerde functie kunt u een tarief per product, per partner instellen, met de mogelijkheid om geef een enkele partner een eigen commissie tarief voor een specifiek product. Dit tarief werkt onafhankelijk van hun belangrijkste verwijzingspercentage.

De codefragmenten voor deze geavanceerde functies zijn te vinden op de AffiliateWP-documentatiepagina.

Enkele handige extensies om te overwegen

Net als de WooCommerce-plug-in zelf, heeft AffiliateWP een selectie van extensies of add-ons waarmee u aan uw individuele behoeften kunt voldoen door meer functies en functionaliteit aan uw partnerprogramma toe te voegen. Hier zijn enkele add-ons die u mogelijk handig vindt voor uw online winkel:

De eerder genoemde add-ons voor PayPal en Stripe-uitbetaling verminderen het werk voor het betalen van uw partners met één klik. Deze modules geven u de mogelijkheid om affiliates individueel of in bulk te betalen.

Als u uw partners een grotere stimulans wilt bieden om uw producten te promoten naast die van uw rivalen, kan de add-on Lifetime Commissions bijvoorbeeld de periode verlengen waarin affiliates een commissie kunnen verdienen met hun verwijzingen. Nu, alle toekomstige aankopen door een doorverwezen klant worden gecrediteerd aan de aangeslotene die ze naar uw site heeft gestuurd.

Als je dat liever hebt betaal uw partners met een tegoed in de winkel, dan is de gratis Store Credit add-on iets voor jou.

Voor degenen die dat wel zijn het moeilijk vinden om affiliates te werven, de inschrijfbonus-add-on biedt een stimulans voor nieuwe partners in de vorm van een betaling voor registratie voor uw programma.

Als je wilt beloon uw best presterende partners, dan kunt u de flexibele en gratis add-on Gelaagde Affiliate Tarieven gebruiken om het bedrag dat uw affiliates verdienen te verhogen naarmate ze meer bestellingen genereren in uw winkel. De aangesloten bedrijven kunnen de niveaus omhoog gaan, afhankelijk van de verdiensten die ze hebben gegenereerd of op basis van het aantal verwijzingen dat ze hebben gegenereerd.

Je kunt de volledige lijst met pro en gratis extensies op de AffiliateWP add-ons pagina.

Conclusie

Het opzetten en beheren van een partnerprogramma voor uw online winkel hoeft niet een hele klus te zijn. Het gebruik van AffiliateWP kan helpen om u het grootste deel van de inspanning uit handen te nemen en uw gelieerde ondernemingen en hun publiek met relatief gemak voor u en uw door WooCommerce aangedreven online winkel aan het werk te zetten.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me