Udemy, Treehouse или Lynda.com – Кой е най-добрият доставчик на онлайн курсове?

Сделки с WordPress


Udemy, Treehouse и Lynda.com са три от най-големите имена в онлайн обучението. Така че, ако търсите да разширите знанията си, да научите нови умения или да решите конкретен проблем, обръщането към една от тези платформи е чудесен вариант.

Разбира се, има безплатно съдържание, което обхваща подобни теми, но наличието на достъп до висококачествени учебни материали, които са предварително одобрени и добре организирани, може да направи избора на ново умение толкова по-лесно. Въпросът е коя платформа да изберете? Treehouse, Lynda или Udemy?

В това ръководство ще очертаем най-добрите функции – и основните недостатъци – на тези три платформи, помагайки ви да намерите най-добрия вариант за вашите нужди.

Каквото и да искате да научите, има голям шанс той да бъде покрит от един от тези три доставчика. Така че, нека започнем с бърз преглед, преди да разгледаме задълбочено Udemy, Lynda и Treehouse.

Цени за Udemy, Lynda и Treehouse

Treehouse и Lynda.com работят и по абонаментни модели, докато курсовете в Udemy се предлагат индивидуално. (Забележка: Lynda вече е част от LinkedIn Learning.)

Ето бърз преглед на цените, така че имайте това предвид, докато четете нашата оценка за всяка платформа:

 • Lynda LinkedIn Learning: Едномесечно безплатно, след това 29,99 щ.д. на месец, изплащано месечно или 24,99 щ.д. на месец, изплащано ежегодно.
 • Treehouse: Седемдневна безплатна пробна версия, след това $ 25 на месец за основния план или $ 49 на месец за Pro план, с отстъпки за плащане годишно.
 • Удеми: Курсове, закупени индивидуално. Цените започват от $ 10,99, с достъп до целия живот за всеки курс.

Въпреки че Udemy не предлага безплатна пробна версия, всички курсове имат 30-дневна гаранция за връщане на парите. Udemy също често провежда промоции и отстъпки на своите курсове. Например, по време на писането, много курсове бяха достъпни за нови потребители на намалена цена от 10,99 долара.

Въпреки че базовите и професионалните планове от Treehouse включват достъп до един и същ набор от курсове, по-скъпият Pro план включва достъп до форумите само за членове, инструмент за оспорване на код, възможност за изтегляне на видеоклипове за офлайн обучение, плюс няколко допълнителни.

Lynda от LinkedIn Learning поддържа нещата просто с един план за достъп до всичко – въпреки че можете да спестите пари, като плащате ежегодно вместо месечно.

И така, с основната информация, за да започнем с по-задълбочен поглед към Lynda и платформата LinkedIn Learning.

Lynda by LinkedIn Learning – богат набор от курсове по много теми

Lynda.com е основана през 1995 г. и сега е един от водещите доставчици на видео курсове, със съдържание по широк кръг теми. След придобиването на Lynda през 2015 г. от LinkedIn, които оттогава са закупени от Microsoft, курсовете Lynda вече са част от платформата LinkedIn Learning.

Начална страница на Lynda-com

Lynda вече е част от платформата за обучение LinkedIn.

Поради тази придобивка, всички потребители на Lynda – както нови, така и стари – имат достъп до учебното съдържание чрез уебсайта LinkedIn Learning. Там можете да намерите всички курсове, хоствани по-рано в Lynda.com, както и ново съдържание, което се добавя редовно. Всъщност, с нови материали, добавяни всяка седмица, в момента има повече от 10 000 експертни led-курсове на платформата LinkedIn Learning.

Меню на курса в Lynda LinkedIn Learning

Курсовете от Lynda и LinkedIn Learning обхващат широк спектър от теми.

Категориите на курсовете, достъпни от Lynda и LinkedIn Learning, включват:

 • Бизнес софтуер и инструменти
 • Data Science
 • Мобилно развитие
 • Управление на проекти
 • Фотография
 • Уеб дизайн

Освен по-широки курсове, като основи за уеб разработка: Full-Stack срещу Front-End, има също толкова много специфични курсове, като опцията WordPress Ecommerce: WooCommerce. Ето защо, ако трябва бързо да научите как да решите конкретен проблем, като например оптимизиране на уебсайта си за търсачки или ако искате да разберете задълбочено тема, например как да мислите като лидер, трябва да имате възможност за да намерите нещо подходящо от Lynda и LinkedIn Learning.

Курсове за обучение на курса на Линда

Учебните пътеки ви помагат да намерите серия от курсове по същата тема за по-задълбочено изучаване на даден предмет.

Друга приятна особеност на системата за обучение Lynda и LinkedIn са учебните пътеки. Тези пътеки предлагат поредица от курсове, които обхващат цял ​​предмет. Те са страхотни, че надхвърлят само курса по дадена тема. Вместо това те ви водят през поредица от свързани курсове, които споделят един и същ фокус, като ви водят към вашата крайна цел.

Пример за учебен път на Линда LinkedIn

Учебният път на уеб разработчиците в пълен стек ви превежда през серия курсове по тази тема.

Има и добри съоръжения за филтриране на курсове, което прави възможно преглеждането на курсове от определено ниво, като начинаещи или напреднали. Можете също така бързо да филтрирате курсовете според тяхната продължителност – идеално, ако ви липсва време и искате да стигнете до десет минутна сесия за обучение.

Подобно на Treehouse, можете да гледате колкото искате курсове или видеоклипове, докато членството ви е активно. Ресурсите за изтегляне се предоставят с курсове, където е уместно, като например файлове за уеб разработка или шаблони на Photoshop. Някои курсове съдържат и тестове, които ще ви помогнат да видите колко сте научили, докато сертификатите за споделяне, които могат да бъдат публикувани във вашия профил в LinkedIn, се издават за всеки курс, който гледате. С обучението на Lynda и LinkedIn ще намерите и курсове по английски, френски, немски, японски и испански език.

На хартия, Lynda от LinkedIn Learning звучи страхотно, но какво е да се използва и добри курсове ли са? Нека разберем.

Линда и LinkedIn Обучение с потребителски опит

Първите стъпки с Lynda и LinkedIn Learning са доста ясни. Благодарение на безплатната пробна версия, не е необходимо да плащате нищо за първия месец, въпреки че трябва да въведете данните си за плащане.

Сега, когато Lynda е част от LinkedIn, имате нужда от акаунт в LinkedIn, за да се регистрирате. За щастие, процесът на регистрация е сравнително безболезнен и дори включително задължителната проверка на телефонните номера, не отнема много време, за да получите достъп до съдържанието на Lynda LinkedIn Learning.

Навигация на курсовете в Линда при обучение LinkedIn

След като се регистрирате, можете да започнете да изграждате потребителския си профил, като въведете уменията, които искате да научите. Като алтернатива можете да пропуснете това и да се насочите направо към курсовете. Ако влезете във вашите области на интерес, съответните курсове ще бъдат показани, след като стигнете до главното Lynda от таблото за управление на LinkedIn Learning. Както споменахме по-рано, тази платформа за обучение улеснява намирането на курсовете, които ви интересуват.

Избор на умения

Изборът на умения, които искате да научите, помага на Линда да препоръча подходящи курсове.

За да започнете да научавате, можете да използвате инструмента за търсене, за да намерите курсове или да разглеждате различните категории от таблото за управление на LinkedIn Learning.

Табло за обучение на Lynda LinkedIn

Курсовете, които може да ви заинтересуват, се препоръчват през таблото ви за управление.

При преглед на опциите на курса се показва броят на зрителите за всеки курс, както и авторът и времето на изпълнение. Подобно на Treehouse (но за разлика от Udemy), няма система за оценяване, която да ви даде представа за това колко добре е приет курсът от тези, които са го взели. Страниците на курсовете в Lynda и LinkedIn Learning показват броя харесвания, които курсът е получил от потребителите, но няма начин да се регистрира „не ми харесва“ за курс..

Опции за курса

Дължина и брой зрители се показват на страницата за избор на курс.

Кликването върху курс ви дава възможност да прегледате визуализация, да проверите структурата и да получите достъп до всички файлове с упражнения за изтегляне. Благодарение на интеграцията с LinkedIn можете да кликнете върху потребителския профил на инструктора, за да видите техните идентификационни данни и да видите дали те са някой, от когото искате да се научите.

Вижте информация за инструктора

Интеграцията с LinkedIn улеснява научаването на повече за инструкторите на курса.

Друга приятна особеност на Lynda и нейната интеграция с LinkedIn е, че можете да видите някаква информация за хората, които са гледали курса. При толкова много курсове в платформата се оценява всичко, което може да ви помогне да стесните възможностите си и да вземете решение.

Информация за курсовете

Получаването на представа за това кой е гледал курс може да ви помогне да решите дали сами да го гледате или не.

Вземайки курс за Линда

След като щракнете върху страница с курсове, можете да започнете да я гледате веднага – няма нужда да се регистрирате или да се регистрирате. Навигирането на уроците в курс е лесно и с Lynda: Просто кликнете върху заглавието на урока от областта на съдържанието на курса, за да преминете към този сегмент.

Lynda Course Video Player

Видеоклиповете за курса са добре представени с добър набор от контроли.

Видео контролите ви дават възможност да ускорите възпроизвеждането, за да увеличите скоростта на обучение. Други контроли включват включване на затворените надписи, превключване на непрекъснатата игра и превключване между режим на цял екран и обикновен режим на показване. Възможността за промяна на качеството на видеото може да помогне на тези с ограничени интернет връзки да поддържат стабилно възпроизвеждане. Друга полезна характеристика на интерфейса на Lynda е бутонът, който прескача видеоклипа назад десет секунди, за да чуете бързо последния раздел отново.

Lynda от приложения за обучение LinkedIn

След придобиването приложението LinkedIn Learning замени приложението Lynda. Вече има версии за редица устройства, включително Android, Apple iOS, Roku и Apple TV, които ви дават много възможности за използване на курсовете – особено в сравнение с Udemy, който има само приложения за Android и Apple iOS, и Treehouse, която вече няма приложения. След като влезете в някое от приложенията на LinkedIn Learning, вашият напредък се синхронизира между устройства, което улеснява продължаването на образованието ви, когато сте далеч от основния си компютър.

Lynda LinkedIn Learning Mobile App

Курсовете на Lynda могат да бъдат изтеглени за офлайн достъп на смартфони, таблети и други поддържани устройства.

С приложенията имате възможност да изтеглите целия курс или отделни уроци за учене, когато нямате интернет връзка – нещо често билети и тези с ограничени планове за данни трябва да оценят.

Линди плюсове, минуси и финални мисли

Платформата LinkedIn Learning с курсовете си от Lynda има много възможности за това, като има само няколко отрицателни точки:

 • Голям избор от курсове по много теми.
 • Лесен за употреба интерфейс за намиране на правилния курс.
 • Учебни пътеки, които доставят последователност от свързани курсове.
 • Приложения за добра гама от устройства.
 • Интеграцията LinkedIn предоставя информация за преподавателите на курсове и участниците.
 • Няма оценки за курсове и отзиви, които да ви помогнат да оцените съдържанието.
 • Не е най-добрата стойност, ако искате да получите достъп само до един курс.

Потребителският интерфейс на LinkedIn Learning, чрез който влизате в курсовете на Lynda и нови материали, е добре проектиран. Намирането на курсове е много лесно, както и достъпът до учебното съдържание във всеки курс. Способността да синхронизирате напредъка си в множество типове устройства също е чудесно.

Въпреки че е невъзможно да се тества качеството на всички курсове, съдържанието, до което имаме достъп, беше добре представено и изглежда, че изпълнява целите си. Фактът, че инструкторите са публично идентифицирани чрез техните LinkedIn профили, дава допълнителна достоверност и на техните курсове.

С едномесечна безплатна пробна версия и след това месечна такса, започваща от 24,99 долара (за годишния план за плащания), платформата Lynda и LinkedIn Learning е сравнително цена на Treehouse и много по-добра стойност от курсовете на индивидуални цени в Udemy – при условие искате да получите достъп до множество курсове.

Вижте пълния списък с курсове от Lynda и LinkedIn Learning.

Udemy – Голям онлайн пазар за обучение с индивидуални курсове за продажба

В сравнение с Lynda и Treehouse, Udemy е относително новодошло в онлайн пространството за обучение. Въпреки това, компанията съществува от 2009 г., така че все още има добър опит, когато става въпрос за онлайн обучение.

Начална страница на Udemy

За разлика от Lynda и Treehouse, всеки може да изпрати онлайн курс, който да бъде публикуван на Udemy, като печалбите се споделят между инструктора и платформата. Курсовете се закупуват индивидуално от потребителите, а не чрез модел на абонамент, така че получавате достъп само до курса, за който сте платили. Въпреки това има много опции на ниски цени, а някои инструктори предлагат безплатни мостри от техните платени курсове.

Отзиви на потребители и оценки на Udemy

Потребителските оценки и отзиви са ключови за намирането на най-добрите курсове в Удеми.

Въпреки че курсовете се преглеждат преди да бъдат одобрени, за да се помогне за преодоляване на проблемите с контрола на качеството, студентите се насърчават да оценяват и преглеждат курсовете, така че най-доброто съдържание да се издигне до върха. С повече от 80 000 курса за избор, тази система за класиране и класиране е безценна.

Докато Lynda и Treehouse се фокусират върху свързани с технологиите предмети, курсовете по Udemy обхващат широк спектър от теми – от производителността на бизнеса и офиса до готвенето и музиката. Тъй като всеки може да кандидатства за публикуване на съдържание в Udemy, има голям шанс да можете да намерите курсове по всякакви теми, които ви интересуват.

Категории на курсовете Udemy

В сравнение с Treehouse и Lynda, Udemy има най-широкия набор от категории курсове.

Забележителна особеност на Udemy е достъпът до онлайн дискусионни табла, които предоставят пространство за участниците в курса и преподавателите да общуват помежду си. Студентите могат също така да публикуват въпрос, докато изнасят индивидуален урок на курса, без да напускат екрана за гледане на урока.

Задайте въпрос за урок

Освен общата област за обсъждане на курса, можете да зададете и въпрос за конкретен урок.

Извадка от категориите на курсовете и техните подкатегории в Udemy включва:

 • Разработка, включително разработка на уеб, мобилни устройства и игри
 • Бизнес, включително финанси, предприемачество, продажби и недвижими имоти
 • Дизайн, включително уеб, графичен и интериорен дизайн
 • Начин на живот, включително изкуства и занаяти, красота и грим, грижи и обучение на домашни любимци
 • Музика, включително инструменти, продукция, вокален и музикален софтуер
 • Език, включително испански, китайски, руски и латински

Както можете да видите от горната извадка, има курсове, обхващащи различни теми. Но добри ли са? Нека да разгледаме.

Потребителски опит на Udemy

Не е необходимо да създавате акаунт в Udemy, за да разгледате каталога на курсовете и да проверите уроците за визуализация, но ако видите курс, който искате да вземете, регистрацията изисква само да въведете вашето име и имейл адрес.

Примерен курс на Udemy

Нерегистрираните посетители на Udemy могат да разгледат структурите на курсовете и да визуализират уроците преди да се регистрират.

Плащанията с основни карти и PayPal се приемат, като всяка покупка на курс е защитена с 30-дневна гаранция за връщане на парите. За разлика от абонаментните платформи Treehouse и Lynda, курсовете Udemy се закупуват с еднократна такса, която включва доживотен достъп.

Навигация на курсовете в Удеми

Курсовете в Udemy са посочени със заглавие, изображение, цена и оценка на потребителя. Задръж на курсора над картата на курса показва още по-полезна информация, като например броя на лекциите в курса, времето му на работа и кога за последно актуализиран.

Панели за подсказки на Udemy

Изскачащите прозорци, активирани с ховър, предоставят много полезна информация за всеки курс на Udemy.

Компонентът на потребителските отзиви и отзиви на Udemy дава усещане, че най-доброто съдържание ще се показва по-видно от курсовете с по-ниско качество. Подобно на платформи като Amazon и Airbnb, усещането, че значението на обратната връзка на потребителите оказва натиск върху доставчиците да поддържат клиентите щастливи, което в случая на Udemy означава доставяне на висококачествено съдържание, което е актуализирано.

Пример Преглед на курса Udemy

Значението на положителната обратна връзка от студентите в Udemy трябва да мотивира инструкторите да предоставят възможно най-доброто съдържание.

За разлика от Treehouse и Lynda, Udemy няма функция за стил на обучение, която да ви помогне да намерите последователност от свързани курсове. При проверка на курс обаче панел показва курсовете, които са взели други студенти от курса. Можете също така да видите курсове, които често се купуват заедно, което ви дава представа какво съдържание би ви помогнало да продължите обучението си.

Udemy Course Cross Promotion

Крос-промоцията се използва в Udemy, за да ви помогне да намерите повече курсове, които могат да представляват интерес.

Търсенето на каталога с курсове също е лесно. Лентата за търсене автоматично предлага категории курсове въз основа на вашите данни, а също така имате възможност да филтрирате резултатите по рейтинг на курса и продължителност.

Вземайки курс за Удеми

Табло за управление на курсовете ми Udemy

Всички курсове, за които сте се регистрирали, могат лесно да бъдат достъпни от областта на Моят курс.

След като сте избрали и закупили курс, можете да започнете да разглеждате уроците, както и да взаимодействате с инструктора и други ученици. Курсовете са добре изложени, така че можете лесно да преглеждате и получавате достъп до съдържанието.

Пример за оформление на курса на Удеми

Както при Treehouse и Lynda, курсовете в Udemy са разделени на управляеми секции.

В зависимост от курса може да включва и активен Q&Област, в която студентите могат да задават въпроси на инструкторите или други студенти. Това е много полезно, ако имате нужда от помощ или ако имате някакви проблеми, докато следвате курса.

Област Въпроси и отговори за курс на курса

Елементът за оценка на потребителя на Udemy трябва да насърчава преподавателите на курсове да участват със своите студенти в областта за дискусия на курса.

Играчът на курса Udemy е добре представен. Контролите ви позволяват да прескочите напред или назад с пет секунди, а една приятна функция, която не е налице в Линда или Дървесина, е възможността да създавате персонализирани отметки за собствена справка по времевата линия на урока.

Интерфейс на играча на курса на Udemy

Плейърът на курса Udemy ви позволява да създавате отметки, така че лесно да намерите отново важни раздели от урока.

Udemy Apps

Подобно на Lynda от LinkedIn Learning, но за разлика от Treehouse, там има мобилни приложения Udemy за Apple iOS и Android устройства. Както при приложенията от LinkedIn Learning, напредъкът на курса ви се синхронизира на устройства, което улеснява продължаването на вашето образование, тъй като средата ви се променя.

Приложение за смартфони с Android на Udemy

Udemy има модерни приложения за мобилни устройства на Apple и Android, с възможност за изтегляне на уроци.

Плюсове, минуси и заключителни мисли на Udemy

След като проверите учебната платформа на Udemy, е лесно да разберете защо това е една от най-популярните дестинации за всеки, който търси онлайн курс. Ето някои мисли, както и плюсовете и минусите на тази услуга:

 • Курсове по огромен набор от теми.
 • Добри интерактивни елементи в курсовете.
 • Възможност за закупуване на индивидуални курсове с еднократна такса, вместо да се налага да плащате абонамент.
 • Някои може да бъдат отложени поради липсата на опция за плащане на абонамент, която включва достъп до всички курсове.
 • Безплатна пробна версия, въпреки че има 30-дневна гаранция за връщане на парите.
 • Диапазон от цени, включително някои много евтини курсове с редовни промоции и отстъпки.
 • Потребителските отзиви и оценки улесняват намирането на добре приети курсове.
 • Няма функция за учебен път, която да свързва поредица от свързани курсове.
 • Алгоритъмът за препоръка на курса трябва да ви помогне да намерите интересни курсове.

Ако просто търсите един или два курса или не искате да се ангажирате с план за плащане на абонамент, Udemy и неговият модел за покупка на еднократен курс е чудесен вариант – въпреки че липсата на абонаментен модел прави Lynda и Treehouse по-добра стойност за онези, които искат непрекъснато достъп до много курсове.

В сравнение с Treehouse и Lynda, в Udemy има повече курсове, които обхващат почти всяка тема, която може да се представи. Въпреки че, както всеки може на теория да публикува курс по Udemy, качеството може да варира. Въпреки това системата за рецензии и оценки трябва да помогне за най-доброто съдържание да се издигне до върха, докато некачествените курсове ще се надяваме да потънат без следа. Опитахме няколко курса с положителна оценка и установихме, че качеството е горе със съдържанието на Lynda и Treehouse.

Сигурно ще намерите курс, който ви интересува в Udemy, и въпреки че няма безплатна пробна версия, има 30-дневна гаранция за връщане на парите. По време на писането беше проведена промоция, която предлагаше на новите потребители достъп до всеки курс за намалена цена, което прави Udemy много достъпна опция.

Прегледайте курсовете и разберете повече на уебсайта на Udemy.

Treehouse – Курсове с техническа насоченост с полезни инструменти за обучение

Подобно на Линда, Treehouse ви дава достъп до всичките му курсове в замяна на месечна или годишна такса. За разлика от Udemy и неговия модел за еднократна такса, когато анулирате абонамента си, губите достъп до съдържанието.

Начална страница на Treehouse

Treehouse е друга платформа за онлайн обучение, базирана на абонамент, с безплатна седемдневна пробна версия.

Treehouse предлага безплатна седемдневна пробна версия, която, макар и по-малко щедра от 30-дневния пробен период, предлаган от Lynda и LinkedIn Learning, трябва да ви даде време да вземете няколко курса и да оцените общото качество, преди да платите стотинка. След този период се изисква периодично плащане на абонамент в размер на $ 25 или $ 49 на месец, за да се поддържа достъп до всички 300 от онлайн курсовете на Treehouse.

Опции за тематичен курс на Treehouse

Курсовете и уроците на Treehouse са фокусирани върху теми, свързани с технологиите.

Въпреки че Treehouse има по-малко курсове от своите конкуренти, всички те са силно фокусирани върху теми, свързани с технологията, което го прави чудесен вариант за всеки, който иска да научи език за програмиране или да развие уменията си в подобна област.

Някои от категориите и темите на курса в Treehouse включват:

 • Анализ на данни
 • Данни на Guide-Bulgaria.com
 • Машинно обучение
 • Мобилно развитие
 • Програмни езици
 • WordPress

Ако темите на курсовете, предлагани от Treehouse, отговарят на вашите цели на обучение, тази платформа има някои полезни функции, които могат да ви помогнат да бъде най-добрата платформа за онлайн курс за вас.

Потребителски опит в Treehouse

Не отнема много време да се регистрирате в Treehouse и да получите достъп до библиотека от повече от 300 онлайн курса. Просто въведете вашето име и имейл адрес, както и данни за плащане и можете да започнете да научавате онлайн. Ако се възползвате от безплатната седемдневна пробна версия, няма да бъдете таксувани до приключване на този период.

Навигация на курсовете в Treehouse

След като влезете, имате възможност да отговорите на няколко въпроса, които да ви помогнат да намерите правилните курсове за целите си. Има и чатбот, който показва полезна информация и връзки към курсове, за да ви помогне да започнете.

Treehouse Ново проучване на потребителите

Незадължителното проучване на Treehouse ще ви помогне да намерите курсове, които да съответстват на вашите учебни цели.

След като Treehouse разполага с достатъчно информация, той ще ви препоръча песен или серия курсове.

Още въпроси за изследване в Treehouse

Проучването със сигурност демистифицира процеса на намиране на подходящи курсове в Treehouse.

В сравнение с Lynda и Udemy, този аспект на Treehouse прави много по-лесно да се разбере откъде да започне и премахва несигурността, която може да възникне, когато се представи със стотици или хиляди курсове в един уебсайт.

Въведение Видео към Treehouse

The Treehouse Tracks организират съдържанието в лесен за следване формат.

Можете обаче да пропуснете анкетата и просто да прегледате песните и темите на курса или да използвате инструмента за търсене, за да намерите това, което търсите. Има също така упражнения, които можете да предприемете, помагайки да установите това, което вече знаете, и да подсилите това, което сте научили досега в Treehouse.

Опции за сесията на Treehouse Practice

Treehouse разполага с 62 упражнения, които ви помагат да изпробвате своите умения и какво сте научили.

За по-структурирано обучение, Treehouse предлага песни, които се състоят от множество курсове, семинари и други видове съдържание, за да обхванат наистина дълбоко тема. С песни, които са дълги много часове, трябва да разберете добре дадена тема, като следвате програмата, предписана от Treehouse.

Treehouse Учебни песни

Учебното съдържание е организирано в песни в Treehouse, за да ви помогне да се потопите дълбоко в тема.

Курс за дърво

След като се присъедините към песен или сте намерили индивидуален курс или урок, който искате да вземете, видеоклиповете се показват чрез персонализирания интерфейс на Treehouse.

Играчът на курса сравнява добре с версиите, използвани от Udemy и Lynda, с контроли за промяна на скоростта на възпроизвеждане, превключване на затворените надписи и пренавиване на видеоклипа с десет секунди.

Допълнителна функция са отметките, които ви позволяват бързо да скочите по времевата линия до предварително определено място. Въпреки че, за разлика от Udemy, нямате възможност да създавате свои собствени персонализирани отметки на времевата линия.

Интерфейс на играча на урока в Treehouse

Играчът на уроци в Treehouse има няколко екстри, които помагат да го издигнем над Удеми и Линда.

Освен забележките на учителя, областта под видеото включва също стенограмата и дискусионната област за задаване на въпроси за урока. Плюс това, ако имате по-скъпия Pro план, можете да изтеглите файловете, предоставени с урока, които могат да бъдат файлове с изображения или кодови образци.

Друга впечатляваща характеристика на Treehouse и тази, която не се намира в Udemy или Lynda, е интерактивното работно пространство. Когато вземате урок, можете да отворите работното пространство за този урок и да взаимодействате с примерния код и друго съдържание и дори да изпробвате собствения си код.

Работно пространство за кодиране на дървета

Интерактивната област на работното пространство улеснява следването на курсове и изпробването на това, което научавате.

Благодарение на Treehouse Workspaces можете да работите заедно с видео урока в специално създадена среда, създадена да ви помогне да приложите това, на което се обучавате на практика.

Като цяло съдържанието на Treehouse е добре представено и темите са разгледани в дълбочина. Допълнителните функции помагат за подобряване на обучението, като се надяваме да увеличите шансовете си за приемане и задържане на информацията.

Treehouse Apps

За разлика от Udemy и Lynda, няма Treehouse приложения, а курсовете и другото съдържание са достъпни само през уебсайта. Въпреки че това е малко недостатък в сравнение с другите две платформи, функции като Workspace са неразделна част от Treehouse подхода към обучението, така че, ако те не могат да бъдат накарани да работят ефективно като част от мобилно приложение, тогава това е разбираемо е, че тези устройства не се поддържат.

Ако обаче обучение в движение или достъп до курсове чрез смартфон или таблет е приоритет, Treehouse вероятно не е за вас.

Плюсове, минуси и заключителни мисли на Treehouse

Treehouse определено има по-тесен фокус и по-малко курсове от Udemy и Lynda, но, ако се интересувате от задълбочаване на задълбочени теми, свързани с технологиите, има много добри причини да изберете тази платформа и само няколко недостатъка:

 • Силен фокус върху теми, свързани с технологиите, като програмиране и уеб разработка.
 • По-тесен набор от предмети и по-малко курсове, в сравнение с Udemy и Lynda.
 • По-разнообразни типове съдържание, като упражнения, песни, курсове и семинари.
 • Полезни функции, които ще ви помогнат да намерите правилните курсове за вашите цели.
 • Добра структура и организация на съдържанието за напредване на предмета.
 • Полезна функция на работното пространство за практически упражнения по време на уроци.
 • Област за дискусии под видеоклипа на всеки урок.
 • Два плана за ценообразуване, като някои функции са запазени за по-високоплащащите се членове, включително изтегляне на уроци.
 • Безплатна седемдневна пробна версия и отстъпки за избор на годишни вместо месечни плащания.
 • Няма приложения за достъп до курсове за смартфони и таблети.

Незадължителното проучване, което ви насочва към курсовете и пистите, които са съобразени с целите ви, е проста, но ефективна функция. Това трябва да помогне за преодоляване на често преобладаващите задачи за започване на работа, намиране на съдържанието, от което се нуждаете, и знаейки какво да направите след това.

Ако се интересувате от темите, обхванати от Treehouse, тогава тази платформа използва по-широк спектър от формати, за да ви осигури дълбоко разбиране на темата.

Заключителни мисли

Ако има нещо много специфично, което искате да научите, като например да отглеждате своя Instagram след или да правите страхотни снимки на iPhone, то Udemy е доброто място за начало. С толкова много курсове за избор, които обхващат най-широкия спектър от теми от тези три платформи, както и възможността за закупуване на курсове поотделно срещу еднократна такса, Udemy определено е привлекателен в определени ситуации.

Ако обаче целта ви е да разберете задълбочено тема, като например изграждане на мобилни приложения или изучаване на език за програмиране, тогава Lynda от LinkedIn Learning или Treehouse, с техните абонаментни модели, са по-добри възможности. Имате достъп до всички курсове с една периодична такса и структура, която помага за прогресията да направи Lynda и Treehouse идеални за задълбочено обучение.

От тези две платформи Lynda by LinkedIn Learning има повече курсове по по-широк кръг теми. Въпреки това, Treehouse, със силния си фокус върху това да ви помогне да намерите курсовете, които съответстват на вашите цели, и неговата организация, която ви превежда през серия от свързано съдържание – да не говорим за интерактивната функция на работното пространство и практическите сесии – е по-добрият цялостен продукт , Въпреки че, тъй като Treehouse обхваща по-малко теми от Lynda, може да няма съдържанието, което търсите.

За щастие, както Lynda, така и Treehouse имат безплатни изпитания, докато Udemy предлага 30-дневна оферта за връщане на пари, така че можете да започнете своето учебно пътуване и да изпробвате и трите платформи без риск.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map