Откриване на WordPress теми с „Какво WP тема е това“

Сделки с WordPress


Случвало ли ви се е да се натъкнете на зашеметяващ уебсайт при сърфиране в интернет и след като сте вдигнали челюстта си от масата, помислихте: Каква тема на WordPress използва този уебсайт? Или: Не би ли било чудесно, ако мога да използвам този дизайн на моя сайт? Е, сега можете – да използвате WhatWPThemeIsThat (безплатна онлайн услуга, по-известна като „Каква тема на WordPress е това?“).

Разбира се, има много страхотни тематични пазари на WordPress там (и ако не сте сигурни откъде да започнете, просто прескочете на уебсайт като ThemeForest и без съмнение ще намерите множество прекрасни дизайни).

Но нищо не превъзмогва тръпката от идеалния дизайн за сайт, който вече е в природата – и ако някога се окажете лице в лице с дизайн на уебсайт, който абсолютно обичате, какво тогава? За съжаление, за разлика от разглеждането на магазин за теми, освен ако не можете да четете кода зад сайта, нямате незабавен начин да разберете каква тема се използва …

Накратко: Какво е WordPress Theme Това е уебсайт, създаден да прави точно това, което пише на тенекия – т.е. да открие темата на WordPress, която всеки даден уебсайт използва.

Каква тема на WordPress е това

В тази публикация ще взема какво е WordPress Theme for a spin, за да ви покажа какво прави, как да го използвате и най-важното дали наистина работи (и ако да, колко добре?).

Какво е „Каква е темата на WordPress“ и какво може да направи?

Какво е WordPress Theme Това е безплатен инструмент за откриване на теми, открит на WhatWPThemeIsThat.com. Разработен от Ultimate маркетингови стратегии, той беше един от първите инструменти за откриване на теми на пазара, стартиран още през 2011 г..

Разбира се, на първо място, на уебсайта трябва да работи WordPress, за да има надежда да откриете неговата тема – ето ни бърз урок за това как да тествате дали уебсайт използва WordPress за себе си.

Ако този първи критерий е изпълнен, каква е темата на WordPress, която след това може да копае в кода на уебсайта, за да потърси знаци за разказване на темата на сайта.

В допълнение към темата на сайта, инструментът може също така да избере кои плъгини използва уебсайт. Това обаче е много по-трудно предложение и е малко вероятно всеки плъгин в употреба да бъде открит (повече за това по-долу).

Засега, толкова добре тогава – вероятно сега имате добра идея какво да очаквате от инструмента. Има обаче няколко ограничения в неговите детективски умения.

За начало не всички уебсайтове на WordPress ще дадат резултати. За целите на сигурността някои уебсайтове активно ще крият, че използват WordPress, както и темата, която използват.

Второ, въпросният уебсайт на WordPress може да използва персонализирана тема, разработена от нулата. (Също така си струва да се отбележи, че ако комерсиалната тема е модифицирана, каква тема на WordPress е тази няма да се вземе по този факт.)

По-нататък опитите на инструмента да открие приставки ще бъдат възпрепятствани, ако приставката не е активна на конкретна страница. Ако искате да разберете името на конкретна приставка, не забравяйте да намерите URL адрес, за който сте сигурни, че се използва за.

Как да използвате сайта:

Просто отворете WhatWPThemeIsThat.com, след което въведете URL адреса, който искате да проверите. Запомнете: Някои уебсайтове ще използват различни теми на различни URL адреси – например, те могат да имат отделна тема за своя блог. По същия начин, ако фокусът ви е върху приставки, уверете се, че сте избрали URL, за който знаете, че функционалността е активна.

След въвеждането на URL адреса просто натиснете Търсене.

Ако уебсайтът, който търсите, не използва WordPress, ще видите съобщение за грешка като това:

Каква е темата на WordPress - грешка

Ако обаче използва WordPress, инструментът ще върне колкото се може повече информация. Тази информация е разделена на два раздела: Теми и плъгини.

Колко добре действа в действителност?

За да отговоря на това, създадох тестова среда специално с инсталирана безплатна тема Twenty Sixteen.

Инсталирах също осем безплатни приставки, които се виждат активно в предния край на уебсайта. Избраните от мен плъгини са:

 • Форма за контакт 7
 • WooCommerce
 • MailChimp за WordPress
 • Soliloquy Lite
 • WP Google Maps
 • Fancier Author Box
 • Таблици с лесни цени от Fatcat Apps
 • Подобни публикации

И за да направя нещата малко по-трудни, аз също инсталирах четири задкулисни WordPress приставки:

 • Йоаст SEO
 • iThemes Security
 • WP Супер кеш
 • Деактивиране на коментарите

Като избягваме това, нека да видим как се развива каква тема на WordPress??

Резултати

Каква е темата за WordPress - резултати

И така, как стана това за WordPress?

Първо, струва си да се отбележи, че темата получи двадесет и шестнадесет.

Второ, тя също направи чиста проверка на всичките осем от предните крайни плъгини, инсталирани и активирани на сайта. Това означава, че ако се влюбите в конкретен дизайн елемент на уебсайт – да речем, форма за отказ – можете да откриете каква е темата на WordPress и имате добър шанс да намерите приставката, отговорна за нея.

Плъгинът направи малко по-малко впечатляващо за „скритите“ приставки. Инструментът маркира само WP Super Cache от четирите инсталирани приставки. Това обаче трябваше да се очаква, тъй като тези плъгини са много по-трудни за намиране. Така че, въпреки че инструментът беше супер полезен при откриване на грим на приставката на предния край на уебсайта, той очевидно беше по-малко ефективен при разкриването на инфраструктурата в задния край.

Като цяло бях със сигурност впечатлен от представянето на сайта. Очаквах да коригира темата, но реших, че е много по-ударен или пропуснат при откриване на приставки. В този (общоприети еднократен) тест той беше 100% точен с откритите от него плъгини.

Разбира се, това не означава, че резултатите ще бъдат точни всеки път и вече очертахме някои от ограниченията на инструмента. Някои собственици на WordPress сайтове могат да скрият използването на WordPress, да използват персонализирани теми или да предприемат мерки за сигурност, за да прикрият темата си.

И отново, когато става въпрос за откриване на плъгини, този е по-труден за извикване. От резултатите от този тест можем да заключим, че всякакви плъгини, активно разгърнати в предния край, вероятно ще бъдат открити. Въпреки това, само защото приставка не е открита, не означава непременно, че не се използва, така че не забравяйте да вземете резултатите с щипка сол.

Заключителни мисли

Като цяло, WhatWPThemeIsThat се представя доста добре (макар и с няколко ограничения). Той е безплатен за използване, отнема не повече от няколко секунди, а резултатите са сравнително точни.

Като цяло съм голям фен на това каква е WordPress темата и ще се уверя, че ще я разгърна отново следващия път, когато срещна уебсайт с задължителен дизайн!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map