Откриване на теми WordPress с детектор на теми WordPress

Сделки с WordPress


Когато разберете коя тема на WordPress използва конкретен уебсайт, има ръчен начин за проверка и след това има редица много удобни автоматизирани безплатни онлайн услуги, като WPThemeDetector (услуга, по-известна като „WordPress Theme Detector“ “).

Нека разровим малко по-дълбоко, като разгледаме информацията за сайт, който WPThemeDetector може да открие, като го вземе за въртене в уебсайт от реалния живот и провери точността на данните, които дава:

Какво може да открие WPThemeDetector?

Създаден от Луис Алехандре, WPThemeDetector се опитва да открие дали сайтът работи с WordPress * или точно тема, която един сайт използва в момента (забележете: тя може да открие както родителски, така и детски теми и дори кои плъгини се използват **; Нещо повече, според Луис, той също може да показва информация за използването на CDNs (като MaxCDN и / или WordPress специализиран хостинг услуги (като WPEngine)!

Използването на сайта е, както очаквате, невероятно просто: просто бръмнете в URL адреса на сайт, на който искате да проверите спецификата и да се върнете.

Нека го изпробваме с един от най-известните – и най-дълго работещите – блогове на общността на WordPress около: WPTavern.com.

Резултати:

Ето екранна снимка на първоначалната част от резултатите (забележете: можете да щракнете върху самото изображение, за да видите ВСИЧКИТЕ резултати от нашия тест, или просто да преминете към WPThemeDetector и сами да направите точно същия тест:

Пример за резултати на WPThemeDetector - екранна снимка

щракнете, за да видите пълните резултати

Леле, това е много информация! В този момент си струва да се отбележи, че не всички сайтове ще предоставят толкова подробности, но все пак: с това е много да се работи. Не само дава, както е обещано, подробности за детската тема и използваната родителска тема, но също така дава подробности къде е достъпна темата за родители. Освен това – макар да не е показано на горната снимка на екрана (щракнете върху изображението, за да видите пълните резултати) – също ни бяха дадени, по-нататък по страницата, подробности за десетте плъгини, които в момента се използват в сайта.

Информацията надеждна ли е??

Първото нещо, което трябва да се спомене, е, че както е открито посочено на страницата им с често задавани въпроси, инструментът не може да открие всички плъгини, които уебсайт използва: той може да „открива само активни плъгини, за които могат да бъдат намерени препратки в HTML кода, генериран и изпратен от сървър на сайта “. Що се отнася до подробностите за темата обаче, ако приемем, че използваната тема включва обичайно-основната информация в нейния стилов лист (вижте предишната ни публикация за подробности относно намирането на информация по теми, като разгледате таблиците стилове), WPThemeDetector наистина трябва да може да даде as- точни, както можеш да се надяваш на резултати – и в този случай, тъй като WPTavern наистина включва такава информация в своя стилов лист (който имахме бърз поглед, за да проверим нещата), резултатите се показват точно!

Това каза, че ще има сайтове, които са маскирали данните, които WPThemeDetector търси, и в този случай може да даде резултати, водещи до пропускане: например да се каже, че уебсайт не използва WordPress, когато прави и / или не успява да намери информация относно точната тема, която се използва – в известна степен обаче, това не може да се помогне, тъй като никой такъв инструмент никога не може да бъде перфектен.

Също така си струва да се отбележи, че част от допълнителната информация, показвана за сайта (в долната част на страницата с резултати), е диво неточен. Например в нашия тест за WPTavern ни беше казано „Този ​​сайт има само една обратна връзка според Alexa“ – докато в действителност Alexa ни казва, че в сайта има над 1635 сайта, които се свързват в!

Обобщаване

Що се отнася до бърз и лесен инструмент за намиране на информация за коя тема използва уебсайт, WPThemeDetector е изключителна услуга – дава много повече информация, отколкото първоначално очаквах в действителност: някои от които биха били трудни / досадни да се намери друг начин.

Единствената реална опасност при разчитане на инструменти като този е, когато собствениците на сайтове имат сайтове, настроени леко извън нормата (избират да не включват или маскират определени данни, като използват WordPress само за част от своя уебсайт и / или използват сложни WordPress персонализиране и т.н.): в този случай всички подобни инструменти ще се борят да открият нещата както трябва – ако искате да намерите темата, която уебсайтът използва, тогава използването на инструменти като това е чудесно място за стартиране. Просто не приемайте всичко, което казват като евангелие, и не се отказвайте, ако ви се покаже привидно задънена улица, тъй като може да си струва да направите няколко неща, които инструментът не предлага: например проверка на кода ръчно и / или имейл на собственика на сайта, за да видите дали те ще ви дадат допълнителна информация и т.н..

* нещо, което също можете да направите ръчно, без много трудности.

**, въпреки че тук „опитите“ е основната дума за фокусиране, защото по никакъв начин не може да открие ВСИЧКИ различни плъгини, използвани в даден сайт (далеч от него всъщност)!

Забележка: намери идеалната тема, но все още не е сигурна идеалният хостинг? Разгледайте нашето удобно ръководство по темата!

Знаете за всички други чисти инструменти за откриване на WordPress (и / или плъгини)?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me