25 najboljih WordPress dodataka za bočne trake i widgete (2020)

Ponude za WordPress


Kada su prvi put predstavljeni, još u WordPress verziji 2.2, widgeti su bili apsolutni izmjenjivač igara. Od tada, oni su postali dio svijeta WordPress-a. Gotovo svaka WordPress tema koju biste mogli preuzeti preuzima hvaljeni prostor – i to s dobrim razlogom.

Ukratko, widgeti omogućuju WordPress korisnicima da prikažu korisne, privlačne i / ili funkcionalne značajke na web stranici. Sve stvari poput funkcije pretraživanja, veze do povezanih postova i arhiva blogova mogu se postaviti pomoću widgeta.

Želite vidjeti widgete na djelu? Jednostavno pogledajte desno od ove stranice. Vidjet ćete dugačak popis njih u našem području bočne trake, a svi su postavljeni u osnovi jedne svrhe: skrenuti pozornost na važne dijelove web mjesta.

WordPress 4.8 donio je veliku nadogradnju widgeta, a WordPress sada isporučuje sa 17 zadanih widgeta – uključujući widgete Archives, Calendar, Video i Text. Međutim, ovo je još uvijek samo vrh ledenog brijega onoga što možete učiniti s njima.

Sada WordPress dodaci widgeta dolaze u dva okusa: Namjenski dodaci widgeta i općeniti WordPress dodaci s podrškom za widgete. Na današnjem ćemo popisu izmijeniti i uskladiti 25 besplatnih i vrhunskih dodataka iz obje kategorije dok trčimo niz najbolji WordPress dodaci za dodavanje novih widgeta i poboljšanje bočnih traka.

A za razliku od mnogih zaokruživanja widgeta, mi ćemo za svaku funkcionalnost uključivati ​​samo po jedan dodatak – čime ćemo vam pružiti najviše novca za vaš dolar u smislu ideja za taj najvažniji prostor widgeta / bočne trake.

Zaronimo se na dodatke, ne određenim redoslijedom …

1. SiteOrigin paket widgeta (BESPLATNO)

SiteOrigin paket widgeta

Započnite stvari izvrsnim dodatkom widget-a sve u jednom – paketa SiteOrigin Widgets.

Dodatak uvodi sve funkcije widgeta koje biste mogli zatražiti, na raspolaganju su 22 dodatna widgeta. Evo izbora nekih widgeta uključenih u okvir:

 • Gumbi za poziv na radnju
 • Kontakt obrazac
 • Google Maps
 • Tablica s cijenama
 • Svjedočanstva
 • Klizač slike

Widgeti su također potpuno prilagodljivi, s podrškom za beskonačne boje i više od 1500 ikona.

Službena stranica

2. Bočne trake o sadržaju (BESPLATNO)

Sadržaj svjestan bočnih traka

Side Aware Sidebars moćan je dodatak koji vam omogućuje prikaz različitih widgeta i bočnih traka za različit sadržaj. Na primjer, možete prikazati jedan set widgeta za postove u jednoj kategoriji i drugi skup widgeta za postove u drugoj kategoriji.

Pomoću ove mogućnosti možete stvoriti personaliziraniju ciljanu bočnu traku.

Svoje uslovne logičke bočne trake moći ćete postaviti jednostavnim sučeljem i dobit ćete 13 mogućnosti za prikaz bočnih traka, uključujući vrstu posta, taksonomiju, autora, predložak i još mnogo toga.

Službena stranica

3. Relevantsi (BESPLATNO)

Relevanssi

WordPress van okvira isporučuje se s ugrađenom funkcijom pretraživanja i widgetom. Nažalost, većina korisnika smatra svojim poslom prilično lošim.

Ako želite pomoći svojim posjetiteljima da lakše pronađu korisni sadržaj, razmislite o nadogradnji zadane funkcije pretraživanja pomoću Relevanssija (kao što se koristi na ovoj web stranici. Dodatak može djelomično uskladiti upit za pretraživanje posjetitelja, plus bolji je na sortiranje prema važnosti od zadane opcije.

S instaliranim dodatkom i dalje trebate koristiti zadani WordPress widget za pretraživanje. Međutim, iza kulisa widget sada pokreće Relevanssi.

Službena stranica

4. Ninja Obrasci (BESPLATNO)

Oblici Ninja

Bočna traka izvrstan je prostor za postavljanje kontaktnog obrasca, tako da posjetitelji mogu kontaktirati s vama.

Ipak, svaki dodatak za kontakt nije dostupan s namjenskim widgetom. Ako želite onaj koji to čini, Ninja Forms jedna je od najboljih besplatnih opcija – vrlo je jednostavna za upotrebu i dolazi s mnoštvom prilagodbi i naprednih polja.

Službena stranica

5. Widget za svjedočenja (BESPLATNO)

Testignials Widget

Prostor widgeta na vašoj web lokaciji savršen je za izgradnju društvenog dokaza. Razmislite o dodavanju svjedočenja koja svijetu govore o fantastičnom poslu koji radite, izravno iz usta stvarnih kupaca.

Dodatak Widget Testimonials omogućava prikaz teksta, slike ili video izjave u elegantnim klizačima. Možete i prilagoditi koji će se prikazi dati na temelju kategorije posta.

Najnovija inačica omogućuje vam i prikazivanje stavki portfelja pored svjedočenja, što je još jedan sjajan način za izgradnju vaše reputacije.

Službena stranica

6. Prošireni widget za nedavne postove (BESPLATNO)

Proširen widget za nedavne postove

Većina posjetitelja očekuje da će u bočnoj traci vidjeti veze do vaših blogova – o njima ovisi navigacija.

Sada, općenito govoreći, postoje tri vrste widgeta za navigaciju: nedavni postovi, popularni i srodni postovi.

Za widget za nedavne postove preporučujem Dodatak za proširenje nedavnih postova. Omogućuje vam prikaz sličica i isječka za svaki post, a možete ciljati i nedavne postove na temelju kategorije. Dodatak vam omogućuje da naručujete svoje postove na temelju datuma objave ili najnovijih komentara.

Službena stranica

7. Popularne poruke za WordPress (BESPLATNE)

WordPress Popularni postovi

Ako ne volite nedavne postove, što je s vašim najpopularnijim postovima? Uostalom, ti su postovi popularni s razlogom, zar ne? Vjerojatno su najbolje napisani ili najinformativniji, pa pružaju izuzetnu vrijednost svim posjetiteljima.

WordPress Popular Posts najbolji je dodatak za taj posao. Prikazuje sličice postova, a možete i ciljati popularne postove na temelju kategorije i vremenskog raspona. Možete čak imati više popularnih widgeta za objave odjednom, svaki s različitim postavkama.

Da biste odredili što „popularno“ znači, možete koristiti različite uvjete, poput prometa tijekom posljednja 24 sata, sedam dana ili 30 dana.

Službena stranica

8. Kontekstualni povezani postovi (BESPLATNO)

Kontekstualni povezani postovi

Widget za povezane postove najsofisticiraniji je navigacijski widget – dodatku treba algoritam da utvrdi koji su postovi povezani, nakon svega.

Widget Kontekstualni postovi koristi se naslovom i sadržajem posta za otkrivanje povezanih postova. Međutim, iz pretraživanja možete izostaviti postove ili čitave kategorije. Povezani postovi mogu se prikazati umanjenim umanjenim datotekama, plus postovi se predmemoriraju kako bi se povećala brzina web stranice.

U svoje povezane rezultate možete uključiti i prilagođene vrste posta što je korisno za prilagođene web lokacije.

Službena stranica

9. Monarh (s članstvom u elegantnim temama od 89 USD godišnje)

Monarh

Većina nas već dodaje gumbe za dijeljenje na društvenim mrežama u naše blogove – ako niste, zašto ne? Međutim, nedovoljno blogera shvaća da je područje bočne trake izvrsno mjesto za šamaranje gumba društvenih praćenja.

Monarch je vjerojatno najbolji dodatak na društvenim mrežama, oženjen upotrebljivošću, puno naprednih značajki i prekrasnim dizajnom.

Zapamtite: svaki post koji objavite na društvenim mrežama dosegne vaše sljedbenike. Velika usredotočenost na društvene udjele je velika pogreška.

Službena stranica

10. Opcije widgeta (BESPLATNO)

Opcije widgeta

Opcije widgeta pruža vam korisne nove postavke za kontrolu funkcioniranja svih ostalih widgeta. Ima neke sličnosti s dodatkom Side Aware Sidebars koji vam omogućuje uvjetno prikazivanje / sakrivanje widgeta za određene postove / stranice – ali također čini i puno više od toga.

Na primjer, možete prikazati / sakriti widgete na temelju uređaja posjetitelja, dodati prilagođene poravnanja widgetima, sakriti naslove widgeta i puno više.

Službena stranica

11. Smash Balon Društveni feed sa fotografijama (BESPLATAN)

Smash Balon Društveni feed sa fotografijama

Umjesto iz svoje medijske biblioteke, možda biste radije izvlačili svoje slike ravno iz Instagrama. Ako je to slučaj, potreban vam je dodatak Smash Balloon Social Photo Feed (ranije poznat kao Instagram Feed, prije nego što je zaštitni znak prisilio razvojnog programera da promijeni ime). Aktivan je na web lokacijama s 900 000 plus, a postigao je savršenu ocjenu 5/5 na više od 2400 recenzija, što je prilično impresivno.

Dodatak vam omogućuje prikaz umanjenih sličica, slika srednje i pune veličine, a možete i miješati i slagati više Instagram korisničkih računa. Slike ne moraju biti ni s vašeg računa – slike možete prikazivati ​​s bilo kojeg privatnog računa. Ako posjetitelji vole što vide, mogu učitati dodatne slike klikom na gumb Učitaj više.

Službena stranica

12. Revolucija klizača (26 USD)

Revolucija klizača

Ako tražite dinamičnije slike bočne trake, možda biste trebali razmotriti dodatak za klizač.

Sa snažnim setom značajki i pristupačnom cijenom, WinderWP je Slider Revolution nedavno imenovan najboljim dodatkom klizača za WordPress. Isporučuje se s namjenskim kliznim widgetom koji omogućava pomicanje slika u bilo kojem widgetized području.

Službena stranica

13. Kompaktne arhive (BESPLATNO)

Kompaktne arhive

Arhiva sadržaja vašeg bloga izvrstan je način za poticanje posjetitelja da čitaju stariji, zimzeleni sadržaj. Međutim, ako ste objavili višegodišnje postove na blogovima, zadani arhiv widget-a za WordPress može postati neuredan – zauzima puno prostora.

Ako želite da se na vašem blogu kondenzira katalog sadržaja, ne tražite dalje nego dodatak Compact Archives. Nudi nekoliko opcija formatiranja kako bi se arhiva vašeg bloga lijepo uklopila u prostor widgeta.

Službena stranica

14. Meks Smart Author Widget (BESPLATNO)

Meks Smart Author Widget

Meks Smart Author widget omogućava vam prikazivanje elegantnih bioloških autora u prostoru widgeta vaše web lokacije. Dodatak koristi se za blogove s više autora i za jednu osobu.

Za blogove s više autora, dodatak otkriva pisca određenog posta, a zatim prikazuje relevantnu biografiju.

Ako jedini doprinosite svom blogu, jednostavno možete prikazati svoje osobne biološke podatke na svakoj stranici – upotrijebite to kao widget “O meni”. Otkrivanjem podataka o sebi postajete relativiziraniji za čitatelje.

Službena stranica

15. Napredak vodi (od 67 USD)

Uspjeh vodi

Većina tema WordPress-a prikazuje bočnu traku na svakoj stranici. Time se na bočnoj traci nalazi glavni prostor za prikazivanje obrasca za prijavu za rast vašeg popisa e-pošte.

Najbolji dodatak za prijavu za izbor pitanje je za beskrajnu raspravu – kliknite ovdje za ocjenu tri glavna igrača WinningWP-a.

No, za ovaj post preporučujem Thrive Leads. Dodatak se isporučuje s namjenskim widgetom za prijavu, plus ima puno prekrasnih predložaka i mogućnosti dizajniranja za maksimiziranje konverzija.

Službena stranica

16. Taqyeem (29 USD)

Taqyeem

Ako objavite kritike na svom blogu, možda želite povezati neke od tih recenzija u bočnoj traci. To će posjetiteljima omogućiti da odmah procijene je li neki proizvod vrijedan svog vremena.

Po mom mišljenju, Taqyeem je najgledaniji dodatak za pregled. Ima raskošan dizajn, prilagodljive boje, fontove i stilove pregleda.

Taqyeem također podržava tri vrste widgeta: najbolju, najnoviju i slučajnu recenziju. Jednako možete odabrati između tri različita stila pregledavanja – zvijezde, točke i postotak.

Službena stranica

17. Kontaktirajte widgete (BESPLATNO)

Kontaktirajte widgete

Contact Widgets jednostavan je widget od GoDaddy-a koji vam pomaže da prikažete svoje kontaktne podatke na bočnoj traci. Možete prikazati jednostavan kontaktni okvir s e-adresom, telefonskim brojem, fizičkom adresom i zemljovidom ili možete prikazati svoje profile na društvenim mrežama kako biste poboljšali svoje sljedeće.

Službena stranica

18. Faza mišljenja (BESPLATNO)

OpinionStage

Imate goruće pitanje koje morate postaviti svojim posjetiteljima? Možda želite njihov doprinos budućem sadržaju. Možda želite odgovore na aktualna pitanja u vašoj niši. Ili možda samo želite pokrenuti glupe kvizove kako biste ljude nasmijali.

Bilo kako bilo, treba vam Opinion Stage dodatak – čak ga možete koristiti i za provođenje natjecanja.

Widgeti izgledaju zapanjujuće, omogućujući vam da učitate prilagođene slike i primijenite vlastitu robnu marku. Također možete unovčiti dodatak generiranjem prihoda od oglasa ili zahtijevanjem od posjetitelja da se prijavi na popis e-pošte.

Službena stranica

19. Maps Widget za Google karte (BESPLATNO)

Widget Maps za Google karte

Želite posjetiteljima pokazati svoju fizičku lokaciju na karti? Tada vam je potreban dodatak Maps Widget za Google Maps – namjenski dodatak za vaš prostor widgeta.

Dodatak se može prilagoditi dimenzijama karte i razinama zumiranja, a možete i oživjeti svoje karte izradom prilagođenih igle.

Takođe je prilagođen performansama jer koristi API za statičke mape Google Maps, koji zahtijeva samo jedan HTTP zahtjev. Također možete koristiti interaktivne karte s manje performansi, ali za to će vam trebati Pro verzija.

Službena stranica

20. Umetanje oglasa (BESPLATNO)

Umetanje oglasa

Ako prikazujete bilo koju vrstu oglasa na bočnoj traci, svidjet će vam se dodatak Oglasni umetak. Od AdSensea do pridruživanja banera do bilo čega drugog, Ad Inserter vam pomaže upravljati i prikazivati ​​oglase bilo gdje na vašoj web lokaciji, uključujući bočnu traku, putem namjenskog widgeta.

Također možete rotirati oglase da biste saznali koji od njih imaju najbolju izvedbu.

Oglas adserter ima ocjenu od 4,9 zvjezdica u više od tisuću recenzija, a preporučuju ga i Google AdSense i Amazon Associates.

Službena stranica

21. Awesome Weather Widget (BESPLATNO)

Awesome Weather Widget

Za neke tvrtke – recimo, odmor za odmor ili rekreaciju na otvorenom – vrijeme može imati veliki utjecaj na trgovinu. Ako je vrijeme relevantno za vaše poslovanje, zašto posjetiteljima ne pružiti informacije koje su im potrebne pomoću dodatka Awesome Weather Widget?

Vremenski widgeti izgledaju predivno, s prilagodljivim shemama boja. Najvažnije je da vremenske podatke pruža OpenWeatherMap, tako da možete vjerovati da su pouzdani. Trebat ćete generirati API ključ za upotrebu usluge OpenWeatherMap, ali sama usluga je besplatna.

Službena stranica

22. Youtube Widget Respovable (BESPLATNO)

YouTube Widget Responsive

Ako želite uključiti videozapise na svoju bočnu traku, provjerite dodatak Youtube Widget Responsive. Iako je WordPress uključio namjenski video widget u jezgru od WordPressa 4.8, Youtube Widget Responsive omogućava vam puno više kontrole nad načinom rada vašeg YouTube ugrađenja.

Moći ćete točno kontrolirati kako se vaši videozapisi ponašaju, uključujući opcije za skrivanje određenih dijelova playera, automatsko reproduciranje videozapisa, isključivanje zvuka i još mnogo toga.

Službena stranica

23. Fiksni widget Q2W3 za WordPress (BESPLATNO)

Q2W3 fiksni widget za WordPress

Iako nisam siguran što naziv ovog dodatka znači, Q2W3 Fixed Widget za WordPress uredan je dodatak koji vam omogućuje da bilo koji drugi widget napravite “ljepljivim”. To jest, widget će se “držati” za stranicu čak i dok posjetitelji pomiču prema dolje.

Izvrsna je opcija ako imate određeni widget koji želite promovirati, poput obrasca za prijavu oglasa ili e-pošte putem jednog od drugih dodataka widgeta o kojima smo razgovarali. Po potrebi možete učiniti i nekoliko widgeta ljepljivim.

Službena stranica

24. PHP Kod widgeta (BESPLATNO)

PHP Kod widgeta

PHP Code Widget je zgodan dodatak za WordPress programere i napredne korisnike koji vam omogućuje da pomoću widgeta direktno uključite PHP kôd na bočnu traku.

Prikladno je kad je to potrebno, ali programer preporučuje da ga ne upotrebljavate kao dugoročno rješenje, jer predstavlja sigurnosni rizik jer svatko tko ima pristup widgetima na nadzornoj ploči WordPress-a može izvršavati PHP kôd.

Službena stranica

25. Uvoznik widgeta & Izvoznik (BESPLATAN)

Uvoznik i izvoznik widgeta

Zaokružimo današnji popis s Uvoznikom widgeta & Dodatak za izvoz. Iako ova ne uvodi nikakve nove značajke, omogućuje vam premještanje widgeta s jedne web stranice na drugu. Ako imate postavku bočne trake koja vam se sviđa, dodatak vam omogućuje da je razvučete kroz čitav portfelj web stranica.

Službena stranica

Završne misli

I time zaključujemo našu četvrtinu od 25 najboljih dodataka za sve widgete za WordPress.

Kao što smo spomenuli na početku posta, uključili smo samo jedan dodatak za svaku određenu funkciju. Kao takvo, gotovo je neizbježno da smo nehotice propustili jedan ili dva dostojna dodatka za widgete. Ako želite preporučiti alternativnu mogućnost – ili nam možda nedostaje određena funkcionalnost u potpunosti – slobodno upotrijebite odjeljak za komentare u nastavku.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map