Kako stvoriti osnovni obrazac za kontakt (besplatno) pomoću WPForms WordPress dodatka

Ponude za WordPress


Obrazac za kontakt bitna je značajka gotovo svih vrsta web stranica. Bez obzira želite li povratne informacije od posjetitelja ili upite potencijalnih kupaca i klijenata, dodavanje kontaktnog obrasca jedan je od najboljih načina da se ljudi jave.

Kao što biste i očekivali, kada je u pitanju dodavanje kontaktnog obrasca na vašu WordPress web stranicu, najjednostavniji način je upotreba namjenski izgrađenog dodatka – od kojih su jedan popularni i moćni WPForms iz tima koji stoji iza OptinMonster-a i Soliloquy-a..

U ovom ćemo vam vodiču pokazati kako brzo i jednostavno stvoriti osnovni obrazac za kontakt za web mjesto koje pokreće WordPress koristeći besplatnu verziju WPForms: WPForms Lite.

Zašto koristiti WPForms?

Kada su u pitanju dodaci za obrazac za WordPress, možete izabrati puno. Ipak, WPForms jedan je od najbržih i najjednostavnijih načina za dodavanje kontaktnog obrasca na vaše web mjesto – iako vam još uvijek daje mogućnost nadogradnje obrazaca ukoliko u budućnosti imate naprednije potrebe.

Slika stranice dodatka za WPForms Lite

WPForms Lite dostupan je u imeniku dodataka WordPress.

Zahvaljujući predlozima WPForms-a, možete u bilo kojem trenutku dodati kontaktni obrazac na svoju web stranicu WordPress, a ako vam zatreba, intuitivan je alat za crtanje i ispuštanje obrazaca koji vam pomaže stvoriti prilagođene obrasce za gotovo bilo koje svrhe.

Dakle, sada kada znate zašto je WPForms dobar izbor, sljedeće ćemo vam pokazati kako pomoću ovog besplatnog dodatka dodati osnovni obrazac za kontakt u WordPress.

Kako dodati dodatak WPForms Lite na svoju web stranicu WordPress

Prvi korak u stvaranju osnovnog kontaktnog obrasca s WPForms-om je dodavanje dodatka na vaše web mjesto. WPForms dolazi u dvije glavne verzije: besplatna i naprednija komercijalna opcija. Međutim, ako vam je svima osnovni kontakt obrazac besplatna verzija više je nego dovoljna.

Najbrži način dodavanja dodatka na vaše web mjesto je prijava na vaše WordPress administrativno područje i kretanje do odjeljka s dodacima nadzorne ploče..

WordPress Dodaj dodatak izbornika

WPForms Lite može se instalirati izravno s vaše WordPress nadzorne ploče.

Na stranici Dodaj dodatke unesite “WPForms Lite” u okvir za pretraživanje i instalirajte prvi dodatak vraćen u rezultate.

Tražite WPForms Lite

Potražite “WPForms Lite”, a zatim kliknite gumb Instaliraj sada.

Na sljedećem zaslonu kliknite na gumb Aktiviraj i WPForms će biti spremni za upotrebu na vašem web mjestu WordPress.

Kako stvoriti osnovni obrazac za kontakt za WordPress s WPFormsima

Kao dio svog pokušaja da bude dodatak za WordPress najprikladnije oblike dostupan, WPForms prikazuje korisnu poruku dobrodošlice nakon što se dodatak aktivirao.

Zaslon dobrodošlice dodataka

Ekran dobrodošlice WPForms Lite sadrži video koji će vam pomoći da stvorite svoj prvi obrazac.

S zaslona dobrodošlice možete pogledati koristan vodič kroz upute za izradu svog prvog kontakt obrasca s WPFormsom. Alternativno, jednostavno možete kliknuti gumb Stvorite svoj prvi obrazac da biste započeli. Ako se iz nekog razloga zaslon dobrodošlice ne prikazuje, možete stvoriti novi obrazac za kontakt klikom na izbornik bočne trake WPForms, a zatim Dodaj novu stavku.

WPForms Lite Dodajte novi izbornik obrasca

Namjenski izbornik WPForms olakšava pristup značajkama dodatka.

Osim što kliknete gumb Stvorite svoj prvi obrazac, sada također imate mogućnost preuzeti WPForms izazov koji vas vodi kroz postupak stvaranja vašeg prvog obrasca za manje od pet minuta. Ako se odlučite za izazov, čarobnjak za postavljanje provest će vas kroz pet koraka stvaranja obrasca – od davanja imena, do objavljivanja na vašoj web stranici.

Izvedite WPForms izazov

Čarobnjak za postavljanje WPForms-a vodit će vas kroz pet koraka stvaranja vašeg prvog obrasca.

Bez obzira odlučite li ga koristiti samostalno ili upotrebljavate čarobnjaka, nakon što započnete primijetit ćete da prilagođeno korisničko sučelje WPForms preuzima WordPress nadzornu ploču kako bi vam omogućilo maksimalnu količinu prostora za rad na vašem obrascu. Nakon što se učita sučelje za izradu obrasca, prvi korak je dati ime obrascu. Pokušajte odabrati nešto značajno i relevantno što će vam pomoći u prepoznavanju oblika u budućnosti.

Unesite naziv obrasca

Svaki obrazac koji stvorite pomoću WPForms treba ime.

Iako slobodno možete započeti s praznim obrascem, preporučuje se odabir jednostavnog predloška obrasca za kontakt.

Korisničko sučelje za izradu obrasca

Predložak jednostavnog kontaktnog obrasca sadrži sva bitna polja koja bi vam trebala.

U većini svrha treba biti dovoljan predložak jednostavnog kontaktnog obrasca. Međutim, ako trebate dodati bilo koja dodatna polja u obrazac za kontakt, to je jednostavno kao da kliknete bilo koje od standardnih polja s lijeve ploče da biste ih umetnuli u svoj obrazac. Ako želite koristiti bilo koje fantastično polje ili polje plaćanja, morat ćete se nadograditi na pro verziju WPForms.

Premium polja fantazija i plaćanja

Fantastična polja i polja plaćanja rezervirana su za premium verziju WPForms-a.

Ako kliknete na standardno polje s lijeve ploče, odmah ćete ga dodati u vaš obrazac. Odatle ga možete povući na novo mjesto ili kliknuti na polje da biste ga započeli uređivati.

Konfigurirajte polje obrasca

Klik na polje iz obrasca uzrokuje da se postavke polja prikazuju na lijevoj ploči.

Uređivanje polja obrasca odvija se na lijevoj ploči programera, omogućujući vam da izmijenite oznaku polja i opis, postavite veličinu polja i unesete bilo koji tekst rezerviranja mjesta. Postavke koje su vam dostupne ovise o vrsti polja koju uređujete – na primjer, s poljem e-pošte možete jednostavno omogućiti polje za potvrdu koje zahtijeva da korisnik dvaput upiše svoju adresu e-pošte. Nakon što ste zadovoljni s obrascima polja i njihovim postavkama, kliknite gumb za spremanje.

Postavke polja za obrazac e-poštom

Neke vrste polja imaju svoje jedinstvene postavke, kao što je opcija polja za potvrdu e-pošte.

Konfiguriranje vašeg kontakt obrasca

Svaki obrazac koji stvorite s WPFormsom može se individualno konfigurirati da zadovolji vaše potrebe. Dakle, da biste pogledali trenutne postavke ili prilagodili način rada vašeg obrasca, jednostavno kliknite karticu Postavke na zaslonu alata za izradu obrazaca kako biste otvorili mogućnosti konfiguracije forme na kojem radite.

Postavke su grupirane u tri odjeljka, koji obuhvaćaju općenito, obavijest i mogućnosti potvrde za obrazac.

Postavke kontakata za WPForms

Svaki obrazac koji stvorite s WPFormsom može se zasebno konfigurirati.

Kroz opće postavke možete urediti naslov i opis obrasca, promijeniti tekst gumba za slanje i omogućiti značajke saća za zaštitu od neželjene pošte. Korištenje značajke sakrivanja protiv neželjene pošte preporučuje se jer će vam pomoći smanjiti broj primljenih pošiljaka neželjene pošte – bez utjecaja na korisničko iskustvo vaših obrazaca tako što posjetitelji zahtijevaju da popunite polje za captcha.

Postavke obavijesti omogućuju vam da odredite na koju e-adresu treba unos obrazaca poslati, uz mogućnost unosa više adresa ako je potrebno. WPForms koristi Smart oznake za dinamičko popunjavanje e-pošte s obavijestima sadržajem iz polja obrasca, kao što su predmet e-pošte i naziv obrasca. Ako želite stvoriti više obavijesti, poput zasebne poruke koja je poslana e-poštom korisniku koji je poslao unos obrasca, morat ćete nadograditi na premium verzije WPForms-a. Međutim, pametnim oznakama moguće je poslati istu e-poruku s obavijesti osobi koja je poslala obrazac, kao i svim ostalim primateljima koje navedete.

Obavijesti o unosu obrasca

WPForms će poslati e-poštu s unosom obrasca na adresu po vašem izboru.

Također možete upotrijebiti postavke potvrde za prilagodbu poruke koja se prikazuje nakon što je posjetitelj poslao obrazac. Alternativno, umjesto da prikažete prilagođenu poruku, možete odabrati prikazivanje stranice na svojoj web stranici ili korisnika prevesti na URL po vašem izboru nakon podnošenja unosa obrasca..

Postavke potvrde obrasca

S WPForms možete birati što će se dogoditi nakon podnošenja unosa u obrazac.

Nakon što ste zadovoljni potvrdom obrasca, kliknite gumb Spremi da biste počinili promjene.

Objavljivanje Obrasca za kontakt na svojoj web stranici

Nakon što spremite obrazac, možete ga objaviti na svojoj web stranici WordPress kako bi ga učinio dostupnim posjetiteljima. Klikom na gumb za ugrađivanje na zaslonu alata za izradu obrazaca prikazat će se kratki kôd za obrazac na kojem radite. Zatim možete kopirati i zalijepiti ovaj kratki kôd u post ili stranicu WordPress-a kako bi obrazac bio dostupan. U pomoć je prikazan video vodič s ciljem da se pokaže što trebate učiniti da biste umetnuli kratki kôd obrasca u post ili stranicu. Međutim, postupak je vrlo jednostavan.

Kôd WPForms

Nakon klika na gumb za ugradnju prikazuje se kratki kôd obrasca u kojem radite.

Drugi način za dodavanje jednog od obrazaca na web mjesto jest stvaranje novog posta ili stranice ili otvaranje postojećeg za uređivanje, a zatim kliknite gumb Dodaj obrazac.

Dodajte gumb obrasca

WPForms dodaje zgodan gumb u WordPress Editor za umetanje obrazaca.

Nakon što kliknete gumb Dodaj obrazac, možete odabrati koji oblik umetnuti, a također odabrati želite li prikazati naziv ili opis obrasca.

Umetnite obrazac

WPForms vam daje mogućnost prikaza imena i opisa obrasca ili ne.

Nakon što umetnete obrazac, kratkom kôdu bit će dodan vaš post ili stranica. Potom će se po objavi kratki kod zamijeniti odgovarajućim obrascem. Zbog načina na koji rade kratki kodovi, ako napravite bilo kakve promjene u obrascu, one će se automatski primijeniti na vaš objavljeni obrazac (saznajte više u našem prethodnom članku, Objašnjeni WordPress prečaci.

WPForms čine kratki kod

Kratki kôd za obrazac koji želite prikazati bit će umetnut u post ili stranicu.

Ako vam posjetitelji žele poslati poruku, ispunite obrazac i pritisnite gumb za slanje.

Primjer objavljenog obrasca

Kada se vaš obrazac objavi, njegov se izgled trebao integrirati s vašom WordPress temom.

WPForms Lite također uključuje widget koji vam omogućuje prikaz oblika u bočnoj traci i ostalim područjima spremnim za widgete u vašoj WordPress temi. Ovisno o vašem izboru teme, widget WPForms može vam pružiti mogućnost prikazivanja obrasca u podnožju vaše web stranice, kao što je prikazano na slici dolje.

Korištenje WPForms Widgeta

WPForms widget omogućuje vam prikaz oblika u područjima widgeta svoje teme.

Upravljanje kontaktnim obrascima za WordPress

Ako trebate unijeti bilo kakve promjene u obrasce, možete im pristupiti putem stavke Svi obrasci na izborniku WPForms.

Zaslon za upravljanje obrascima

Možete pregledati svoje obrasce i upravljati ih putem stranice WPForms unutar svoje WordPress nadzorne ploče.

Iz ovog odjeljka nadzorne ploče programa WordPress možete izbrisati ili urediti sve postojeće obrasce, a ako nadogradite na WPForms Pro, možete pregledati unose obrazaca koje su poslali posjetitelji vaše web lokacije.

Kao što je spomenuto ranije, sve promjene koje napravite odmah će se odraziti u vašim objavljenim obrascima, zahvaljujući snazi ​​WordPress prečaca.

Završne misli

Kao što vidite, besplatni dodatak WPForms Lite pruža vrlo jednostavan način za dodavanje kontaktnih obrazaca na web stranice WordPressa.

Korištenjem standardnog predloška kontaktnog obrasca, možete dodati ovu vrstu obrasca na svoju web stranicu u samo nekoliko klikova – i, zahvaljujući uređivaču s povlačenjem i ispuštanjem, ako trebate promijeniti predloške (poput dodavanja polja obrasca ili izmjene zadanog teksta), cijeli je postupak vrlo jednostavan.

Napomena: Da biste saznali više o naprednim značajkama i funkcionalnosti WPFormsa, provjerite naš detaljni pregled WPForms Pro.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me