CloudFlare vs MaxCDN – Hva de tilbyr og hvordan de skiller seg …

WordPress-tilbud


Både CloudFlare og MaxCDN er utrolig populære tjenester, og begge kan gå en lang vei mot å hjelpe deg med å øke ytelsen til nettstedet ditt.

Imidlertid, hovedsakelig på grunn av det faktum at begge selskapene tilbyr CDN (Content Delivery Network) tjenester, blir mange mennesker forvirret over hvilken som best passer deres behov.

I virkeligheten, selv om mange av funksjonene deres går over, er CloudFlare og MaxCDN utpreget forskjellige typer tjenester.

Jeg skal starte med forklaringer på noen få grunnleggende konsepter – for eksempel CDN-er, hurtigbufring og responstid på serveren – før jeg forklarer hva hver av disse to tjenestene tilbyr, hvorfor du sannsynligvis vil bruke en eller annen (eller begge deler), og hvordan de er forskjellige.

La oss komme i gang…

Så hva er egentlig et CDN?

CDN står for innholdsleveringsnettverk – et stort distribuert nettverk av servere (vanligvis på en rekke steder rundt om i verden) som brukes til å servere et nettsteds filer (vanligvis statiske filer som bilder, CSS og JavaScript-filer) til de besøkende.

Hvorfor er dette så viktig? Jo lenger borte fra en server hver besøkende er, jo lenger vil de måtte vente på at filene som utgjør nettstedet ditt skal nå dem. Ved å lagre filer flere steder rundt om i verden, lar en CDN hver av besøkende på nettstedet ditt laste dem automatisk fra hvilken server i nettverket som er nærmest. Dette bidrar til å redusere ventetiden for nettsidene dine å laste på skjermene sine. Mer om dette nedenfor.)

I tillegg til å bruke et CDN til å tjene statiske filer (dvs. filer som ikke vil endres mens du er på farten), er det også en rekke andre iboende ytelsesrelaterte fordeler med CDNer – hvorav den ene er hurtigbufring.

Page Cache

Når du registrerer deg for en konto hos et vertsfirma, får du enten full kontroll over en full server (dedikert hosting) eller delvis kontroll over en del av en server (delt hosting, VPS-hosting og så videre). WordPress-databasen din, kjerne WordPress-filer, temaer, plugins, bilder og lignende, er alle lagret på plass på serveren du har fått tildelt av ditt vertsfirma.

Hver gang noen besøker en side på WordPress-nettstedet ditt, blir flere forespørsler sendt til serveren din. Når noen for eksempel besøker hjemmesiden, får du tilgang til WordPress index.php-filen. Samtaler til andre kjerne WordPress-filer vil også bli gjort på serveren din.

Den besøkende må hente data fra flere tabeller fra WordPress-databasen din. Forespørsler vil også bli fremsatt til temafiler, plugin-filer, JavaScript-filer, CSS-filer, bilder og mer. Når noen besøker en annen side på nettstedet ditt, gjentas prosessen.

Hver ekstra dataforespørsel øker tiden det tar for en side å laste. En av de mest effektive måtene å løse dette problemet er å forhåndsbuffere en statisk versjon av hver side på nettstedet ditt. Når noen besøker nettstedet ditt, laster de ned en statisk HTML-versjon av hver side i stedet for å laste den inn dynamisk hver gang med samtaler til databasen din.

Bufring er en av de mest effektive måtene å øke hastigheten på et nettsted. Det kan enkelt redusere sideinnlastningstider fra fire sekunder til mindre enn ett. Ved å redusere lastetidene for sider, vil du ende opp med lykkeligere besøkende, og med lykkeligere besøkende kommer økt trafikk og enda bedre rangering av søkemotorer. På grunn av dette, bør du prioritere å sørge for at nettstedet ditt lastes raskt inn.

Redusere svartid for servere

En annen stor faktor som påvirker lastetidene for nettstedet er server responstid.

Serverens responstid er et mål på tiden det tar for en nettleser å be om data fra serveren din, og for serveren din å levere dem til nettleseren. Det kan være frustrerende å motta treg responstid fra ditt vertsfirma – spesielt hvis du allerede har optimalisert sidene dine ved å hurtigbufrere dem – og for å være ærlig, noen ganger er den eneste løsningen å bytte vertsfirma til et som tilbyr bedre responstid . (Dette gjelder spesielt hvis du bruker generisk delt hosting, i stedet for spesialist WordPress-hosting.)

I tillegg til å bruke en hostingtjeneste som ikke er opp til jobben, er det andre faktorer som kan bidra til langsomme serverresponstid. Disse spenner fra den spesifikke pakken din eller mengden trafikk nettstedet ditt mottar til begrensede CPU-ressurser og generell mangel på minne.

Til slutt, en annen stor faktor i serverens responstid er den fysiske avstanden mellom plasseringen av en besøkende og nettstedet til serveren din. Jo lenger besøkende er fra datasenteret, desto tregere blir responstiden til serveren. Derfor, hvis datasenteret ditt ligger i Texas, vil noen fra New York få betydelig bedre responstid enn noen som får tilgang til nettstedet ditt fra London – som på sin side ville fått mye bedre responstid enn noen som besøker nettstedet ditt i Dubai.

Hvordan CDN-er forbedrer ytelsen på nettstedet

Som nevnt ovenfor, hjelper CDN-er med å løse problemet med langsomme server-responstider ved å lagre kopier av filene som går sammen for å danne websidene dine (for eksempel bilder, CSS og JavaScript-filer) på flere steder i hele verden. Når noen besøker nettstedet ditt, vil disse filene bli levert til dem fra den nærmeste CDN-serveren. Denne kombinasjonen av å levere statiske filer med reduserte responstider på serveren er hvordan innholdsleveringsnettverk kan bidra til drastisk forbedring av lastetid for nettsteder.

Fordi mye av belastningen vil være på CDN (i stedet for den originale serveren), kan de også styrke den opprinnelige hostingplanens evne til å håndtere større mengder trafikk enn forventet. Dette betyr at nettstedet ditt vil ha mindre sannsynlighet for å bli offline, hvis du plutselig får en trafikkstigning. På toppen av det, siden CDN-er leverer innholdet ditt til besøkende, vil mengden båndbredde du bruker med hostingkontoen din også reduseres kraftig. (Dette er spesielt relevant hvis vertsfirmaet belaster deg for båndbredde, som noen gjør.)

I et nøtteskall: Hvis du antar at nettstedets publikum er globalt, kan bruk av CDN være en av de mest effektive måtene å få fart på nettstedet ditt.

La oss ta en titt på hva disse to CDN-leverandørene tilbyr, med alt det der er ute av veien. La oss begynne med CloudFlare.

Hva tilbyr CloudFlare?

Med CloudFlare vil all nettstedtrafikken din gå gjennom det globale nettverket av datasentre.

CloudFlare har 31 datasentre over seks kontinenter – med en særlig høy tetthet i Nord-Amerika og Europa. For øvrig har den også et eget nettsted som gir oppdaterte varsler om ytelsen til hvert datasenter. Dette er spesielt nyttig for overvåkingsformål.

CloudFlare datasentre

I tillegg til å tilby de nevnte tjenester av CDN-typen, har CloudFlare også mange funksjoner som hjelper deg med å optimalisere nettstedet ditt på andre måter, for eksempel gzipping-sider, asynkron ressursbelastning, JavaScript-pakking, minifisering, optimalisering av cache-header og nettleser-cache..

Når det er sagt, er CloudFlare IKKE bare ment å øke ytelsen til nettstedet. Avgjørende, det tilbyr også en rekke tjenester som hjelper til med å beskytte nettstedet ditt mot ondsinnede angrep, inkludert:

 • DDoS angrep
 • Vedvarende / ondsinnede roboter
 • SQL-injeksjoner
 • Kommenter spam

I 2004 håndterte CloudFlare det største DDoS-angrepet i internetthistorien – noe som belyser selskapets erfaring med å forhindre store angrep på nettsteder. For en utmerket oversikt over hvordan CloudFlare arbeider for å beskytte nettsteder, sjekk ut de nyttige diagrammer (og tekst) på den offisielle siden.

For å bruke den, må du endre DNS (Domain Name Servers) til dem fra CloudFlare’s. Dette er et nødvendig trinn i CloudFlires sikkerhetssystem som betyr at all webtrafikken din vil strømme gjennom nettverket før du når nettstedet ditt. Hvis angripere var i stand til å omgå DNS-en din, kan de fullstendig omgå alle CloudFlears sikkerhetstiltak. Hvis potensielle angripere for eksempel fant ut serverens IP-adresse, kan de angripe serveren din direkte. Å endre DNS-innstillingene for domenet hjelper til med å forhindre dette.

CloudFlare DNS-innstillinger

Når du har vist domenets DNS til CloudFlare, må du legge til vertskonfigurasjonsinformasjonen din (for eksempel server-IP-adressen din). Dette er de samme innstillingene som vertsfirmaet ditt ville brukt hvis du brukte DNS-innstillingene deres, og e-postservere og viderekoblinger kan også konfigureres. Ikke vær bekymret for trinnene – alt du trenger å gjøre er å åpne en billett med CloudFlare, og det hjelper deg å konfigurere nettstedinnstillingene dine.

Det gode med CloudFlare er at når DNS-en din er pekt sin vei, vil den automatisk starte hurtigbufring av sider på nettstedet ditt – det er ikke nødvendig å konfigurere noe på nettstedet ditt. Jeg anbefaler imidlertid å åpne en billett med ditt vertsfirma og be dem om å gjenopprette original IP-informasjon til serverlogger. Dette er et nødvendig trinn, siden CloudFlare er en omvendt proxy. Alle vertsfirmaer har erfaring med CloudFlare, så det er svært usannsynlig at vertsfirmaet ditt vil ha problemer med å utføre dette trinnet for deg.

CloudFlare har tre innstillingssider: oversikt over innstillinger, sikkerhetsinnstillinger og ytelsesinnstillinger. De fleste nettstedseiere vil være fornøyde med standardinnstillingene, men du kan faktisk justere en rekke forskjellige sikkerhets- og ytelsesalternativer. For eksempel kan du slå funksjoner som forebygging av hotlink, obfuscering av e-postadresse, cache-nivå og bildealternativisering av og på. Vær imidlertid oppmerksom på at å legge til ekstra sikkerhetstiltak på nettstedet ditt på denne måten utilsiktet kan hindre legitime besøkende i å se det.

CloudFlare sikkerhetsinnstillinger

En av favorittdelene mine i CloudFlare er analysesiden, som gir deg en fullstendig rapport om trafikken på nettstedet ditt. Du kan se en rapport for alle nettsteder på gratis planer eller alle nettsteder med betalte planer, eller se rapporter på en webside-for-webside-basis.

Rapporten viser totale sidevisninger, vanlig trafikk, gjennomsøkere og roboter og trusler. Opprinnelseslandet til trusler vises, og det er en oversikt over søkemotorene som har gjennomsøkt nettstedet ditt i løpet av den gitte tidsperioden.

CloudFlare Analytics

Rundt 30 apper er tilgjengelige for CloudFlare, og kan velges gjennom kontoen din for å legge til verktøy eller integrere nettstedene dine med populære internettjenester.

En bedre nettleser vil for eksempel advare besøkende som bruker en gammel nettleser for å oppdatere til en nyere versjon, mens ScrapeShield hjelper deg å overvåke nettsteder som dupliserer innholdet. Det finnes også integrasjonsalternativer for Google Analytics, Google Webmaster Tools, CodeGuard og VigLink.

CloudFlare-apper

Mange bruker CloudFlare for å forbedre nettstedets hastighet; andre bruker tjenesten for å gjøre nettstedene deres sikrere. Jeg bruker det av begge disse grunnene – men det var et DDoS-angrep jeg opplevde tidligere i år som gjorde at jeg meldte meg på tjenesten.

La oss se på MaxCDN.

Hva tilbyr MaxCDN?

La oss først se på MaxCDNs datasentre. MaxCDN har 57 datasentre: 22 i Nord-Amerika, 31 i Europa, tre i Asia og ett i Australia. (Dette er mer enn CloudFlare tilbyr.) MaxCDN har imidlertid ikke et datasenter i Afrika eller i Sør-Amerika, selv om et er planlagt for Brasil.

Alle MaxCDN datasentre bruker raske SSD-servere med 10 GB-tilkoblinger, og selskapet har partnerskap med store internettleverandører over hele verden for å hjelpe til med å få fart på tilkoblinger.

MaxCDN datasentre

For å bruke MaxCDN på et WordPress-nettsted, trenger du en cache-plugin, for eksempel W3 Total Cache, WP Super Cache eller WP Rocket. Alternativt er det også et økende antall spesialiserte administrerte WordPress-verter, som WPEngine og Flywheel (for å nevne et par av bransjelederne) som tilbyr MaxCDNs tjenester innebygd i noen av deres (vanligvis dyrere) vertsplaner.

Antall konfigurasjonsalternativer som er tilgjengelige for deg med MaxCDN, avhenger av cache-plugin-en du bruker. W3 Total Cache tilbyr mer enn 20 unike innstillinger for innholdsleveringsnettverk, mens WP Rocket bare tilbyr fire. (Merk: WP Rocket er en av få cache-plugins som er tilgjengelige for WordPress som også tilbyr støtte for CloudFlare.)

WP Super Cache CDN-innstillinger - Skjermbilde

Mens CloudFlare lar deg aktivere og deaktivere visse funksjoner på CDN-en, gir den deg ikke det samme nivået av kontroll som MaxCDN gjør. MaxCDN lar deg lagre hurtigbufrede filer på netdna-cdn.com, eller på et tilpasset domene du ønsker.

Bufrede filer er delt inn i tre typer, og hver type lagres i en bestemt sone.

 • Trekk soner – Dette er for vanlige filer, for eksempel bildefiler, CSS-filer, JavaScript-filer og så videre. Filer lagret i disse sonene blir periodisk renset (fornyet) etter en tidsperiode du angir.
 • Skyv soner – Dette er for større filer som sjelden endres, for eksempel zip-filer, e-bøker, PDF-filer og så videre. Filer vil forbli som de er til du endrer eller sletter dem.
 • Vodsoner – Dette er for streaming av video og lyd. Filer blir servert ved bruk av Real Time Media Flow Protocol, og forblir til du endrer eller sletter dem.

MaxCDN tilbyr deg også enorm informasjon om hurtigbufrede filer. Rapportseksjonen lar deg se størrelsen på filer som distribueres på CDN, de 50 beste filene, datasentrene som filene blir kalt fra, statuskoder, soneoppdeling og mer. Alle disse rapportene hjelper deg med å se hvilke filer som blir vist, hvor de blir vist fra, og hva som bruker mesteparten av båndbredden din.

MaxCDN Dashboard - Skjermbilde

MaxCDN lar deg beskytte kontoen din ved hjelp av en to-trinns autentiseringsprosess; kan du hvitliste IP-adressene til folk som har tilgang til kontoen din.

MaxCDN kan imidlertid ikke gjøre nettstedet ditt sikrere på den måten CloudFlare kan. Det beskytter ikke nettstedet ditt mot DDoS-angrep eller SQL-injeksjoner, men det gjør tilbyr noen sikkerhetsalternativer for applikasjoner som OAuth-autorisasjon, IP-hviteliste, HTTP-henvisnings hviteliste og sikre tokens.

Hvor mye koster CloudFlare og MaxCDN?

CloudFlare og MaxCDN har veldig forskjellige prisstrukturer. CloudFlare tar aldri betalt for at du bruker CDN-en, mens MaxCDNs prisplaner er basert på hvor mye båndbredde nettstedet ditt bruker.

CloudFlare tilbyr fire plantyper: gratis, proff, virksomhet og bedrift.

Som du kan forestille deg, er CloudFlires gratis plan enormt populær. Det hjelper med å gjøre nettstedet ditt sikrere, gir deg gode analysedata om trafikken din, har SSL-støtte og tilbyr deg ubegrenset båndbredde for hurtigbufrede filer uten kostnad. Når det er sagt, er planen i noen henseender begrenset. For eksempel støtter det ikke noen nettlesere, og trafikkstatistikk oppdateres bare hver 24. time.

Jeg bruker proplanen på min personlige blogg og til diskusjonsforumet mitt. Det koster $ 20 per måned for det første nettstedet og $ 5 per måned for hvert ekstra nettsted.

Oppgradering til pro-planen legger til en nettapplikasjonsbrannmur, sanntidsstatistikk (oppdatert hvert 15. minutt), mobiloptimaliseringsfunksjoner og bildeoptimalisering. Med den siste nyheten om at Yahoo avbryter Smush.it-tjenesten, er det en funksjon jeg er veldig fornøyd med å ha til rådighet for å optimalisere bilder.

Mens gratisplanen sjekker nettstedet ditt for endringer ukentlig, forbedrer proplanen gjennomgangsfrekvensen til tre dager.

Forretningsplanen tilbyr detaljhandel til $ 200 per nettsted per måned, og tilbyr daglig gjennomsøking, avansert avbøtelse av angrep mot tjenester og støtte til Railgun for å forbedre hastigheten på nettstedet betydelig. Foretaksplanen koster hele 5.000 dollar per måned, og er rettet mot store selskaper.

CloudFlare planer

Kostnaden for MaxCDN avhenger av hvor mye båndbredde nettstedet ditt bruker hver måned. Hvis du sjekker båndbredden du bruker med vertsfirmaet ditt, vil du få en god ide om planen du trenger å kjøpe. Vær imidlertid ikke så bekymret hvis du kjøper en plan som tilbyr mer båndbredde enn du trenger – MaxCDN ruller over båndbredden til neste måned.

MaxCDNs billigste plan tilbys på 9 dollar per måned. Dette tilbyr 100 GB båndbredde og to nettstedssoner. All båndbredde brukt over tildelingen din belastes med $ 0,08 per GB.

Å betale $ 39 per måned vil øke båndbreddsfordelingen til 500 GB, mens den mest populære planen koster $ 79 per måned for 1 TB. Høyere planer har redusert kostnadene for overskudd og en høyere tildeling av nettstedssoner.

MaxCDN startplaner

Startplaner gir tilgang til MaxCDNs 12 kjerne datasentre i Nord-Amerika og Europa. Hvis du vil ha tilgang til flere datasentre, som Hong Kong, Singapore, Sydney, Israel og Tokyo, må du betale $ 15 per måned per sone. Denne avgiften gjelder ikke de som velger planer med høyt volum. Ytterligere soner kan kjøpes for alle planer til en pris av $ 12 per år, og tilpasset SSL er tilgjengelig for $ 99 per måned.

Hvis du vil ha 20% besparelse på alle planer, kan du vurdere å betale årlig. Hvis du velger en månedlig plan og finner ut at planen håndterer all trafikken din effektivt, vil du spare penger ved å betale for det på forhånd.

MaxCDN planer for høyt volum

Kostnadene for å bruke MaxCDN vil bli høyere når sideinntrykkene og båndbredden øker over tid. Det er imidlertid viktig å huske at bruk av MaxCDN også vil redusere båndbredden du bruker sammen med verten din.

For eksempel belaster vertselskapet meg 0,20 dollar per GB når jeg går over båndbreddsfordelingen. Derfor ville det å koste 2000 GB ekstra båndbredde med vertsplanen koste meg $ 400 med vertsfirmaet mitt, men det vil bare koste meg $ 120 med MaxCDN (hvis jeg bruker den mest populære planen til en overskridelsesgrad på $ 0,06 per GB).

Husk dette når du vurderer kostnadene for et innholdsleveringsnettverk, for eksempel MaxCDN, siden mange eiere av nettstedet opplever at de faktisk sparer penger på båndbredde når de begynner å bruke et CDN.

CloudFlare vs MaxCDN: Hvilken er bedre?

Når det gjelder hastigheten på nettverkene deres, ser det ut til å være forskjellige meninger om hvilken tjeneste som forbedrer nettstedets ytelse best. Noen synes CloudFlare er raskere; andre føler MaxCDN er raskere.

Jeg har brukt begge tjenestene, og har ikke lagt merke til at den ene tjenesten var raskere enn den andre – selv om det er verdt å merke seg at jeg aldri har gjort en fullstendig sammenligning mellom de to for å teste de respektive hastighetene på CDN-ene deres.

I begynnelsen av denne artikkelen bemerket jeg at mange funksjoner i CloudFlare og MaxCDN overlappet. Det stemmer fordi en stor del av CloudFlare tjenesten er innholdsleveringsnettverket. Når du har gått dypere, kan du imidlertid se at en direkte sammenligning av de to tjenestene ikke akkurat er en rettferdig.

Prisbordet til CloudFlare antyder at det har en stor begrensning med CDN. Gratisplanen gjennomsøker ukentlig og proplanen gjennomsøker hver tredje dag. Du må oppgradere til forretningsplanen til $ 200 per måned for å gjennomsøke daglig.

Dette er absolutt en dårlig ting?

Vel, etter min erfaring har det ikke vært noe problem. CloudFlare lar deg rense filer når som helst, og du kan rense dem enkeltvis eller rense hele bufferen din. CloudFlare lar deg også sette opp sideregler for å definere hurtigbufringsreglene for visse deler av nettstedet ditt.

Å rense filer ofte kan påvirke ytelsen. MaxCDN-notater på FAQ-siden:

“Purge er designet for å skylle CDN-cachen for å gjenopprette cache-filer fra opprinnelsen, og som sådan bør du bruke den bare når du har oppdateringer på serveren din som må skyves til CDN, og disse endringene er redigeringer av eksisterende filer – nye filer krever ikke rensing. Hyppig rensing anbefales ikke fordi det vil ta ekstra tid før cachen gjenoppbygges hver gang du skyller den. Husk at flere rensninger = tregere hastighet = dårlig ytelse. ”

Jeg har vært veldig fornøyd med CloudFlare, fordi det har forbedret både sikkerheten og hastigheten på nettstedet mitt. Imidlertid er det ikke et ekte innholdsleveringsnettverk. Ja, det fremskynder nettstedet mitt, men det har mange begrensninger.

Som mange nettstedseiere var jeg ikke klar over begrensningene i CloudFlare’s CDN. Dessverre fikk nettstedet mitt nok et DDoS-angrep nylig.

En ting som bekymret meg for dette nylige angrepet, var at CloudFlare ikke viste en hurtigbufret versjon av nettstedet mitt. Hvorfor ble en CloudFlare-feilmelding vist i stedet for en hurtigbufret versjon av sidene mine?

Vel, det hele henger sammen med hvordan CloudFlare’s Always Online-funksjonen fungerer. CloudFlare uttaler at:

“Alltid online er en funksjon som lagrer en statisk versjon av sidene dine i tilfelle serveren din blir frakoblet.”

Dessverre viser informasjonssiden for alltid online bare uttalelsen ovenfor. Informasjonssiden ‘Hvorfor fungerer ikke alltid?’ Forklarer begrensningene i CloudFlires innholdsleveringsnettverk i sin helhet:

CloudFlare bufferer ikke hver side på nettstedet ditt. En begrenset hurtigbuffer på nettstedet ditt vil vises, vanligvis en til tre sider, noe som betyr at bare noen sider på nettstedet ditt kan vises når opprinnelsesserveren går ned. “

Denne uttalelsen overrasket meg. Et av de største salgsstedene i et innholdsleveringsnettverk er at en hurtigbufret versjon av nettstedet ditt vil vises hvis nettstedet ditt går ned, men CloudFlare oppgir likevel at bare et par hurtigbufrede sider vil vises i tilfelle en opprinnelsesserver går ned.

Jeg var mistenksom over at CloudFlare viste noen hurtigbufrede sider i tilfelle en server skulle gå ned, siden alle sidene på nettstedet mitt var nede. Forklaringssiden Always Online bemerker også at:

“Nettsteder som nylig ble lagt til, vil ikke ha en stor cache på nettstedet deres tilgjengelig, noe som betyr at alltid online ikke kan fungere hvis du bare la til nettstedet for noen dager siden.”

Nettstedene mine ble lagt til CloudFlare for mer enn tre måneder siden, så det er lite sannsynlig at mangelen på hurtigbufrede sider har stått i roten til dette problemet. Jeg ba CloudFlare om å avklare dette problemet. Et døgn senere rådet de meg til at:

“Always Online-funksjonen har en rekke begrensninger og er bare designet for å fungere med timeout-feil fra serveren din. Feilkoden fra serveren din som ble returnert, var et tomt svar, som dessverre ikke er en av omstendighetene der funksjonen ville fungere. “

Der er det i sort / hvitt: CloudFlears cachesystem er bare ment å hjelpe med timeout-feil. Hvis serveren din er nede, vises ingen hurtigbufrede sider.

Derfor, hvis vi snakker om innholdsleveringsnettverk, sammenligner CloudFlare og MaxCDN og spør “Hvilken er bedre?”, Vil svaret mitt være MaxCDN. MaxCDN vil buffer hver eneste side på nettstedet ditt og vil vise en hurtigbufret versjon av nettstedet ditt i tilfelle driftsstans – og det er derfor det er rettferdig å si at det er en ekte CDN.

Hvor MaxCDN utmerker seg er kontrollnivået det gir deg over innholdsleveringsnettverket. Trekksonene, skyvsonene og vodsonene gjør det enkelt å bestemme hvordan innholdet er lagret, og muligheten til å definere gjennomsøkingsfrekvensen for trekksonene dine betyr at du kan kontrollere når cache-filer blir renset og fornyet. MaxCDN fremhever også hvilke filer som lastes ned og hvorfra – noe CloudFlare ikke tilbyr.

Hvis nedetid imidlertid ikke er noe som angår deg, og du ganske enkelt ønsker å få fart på nettstedet ditt, bør du prøve CloudFlare. Det faktum at det tillater ubegrenset mengde båndbredde på noen av planene sine, betyr at CloudFlare kan redde noen eiere av nettsteder hundrevis eller tusenvis av dollar hvert år ved å bruke gratis CDN – så lenge de er klar over dens begrensninger.

MaxCDN har et stort rykte for å tilby 24-timers support, som er noe som tiltrekker mange mennesker til sin tjeneste. For eksempel kommenterer hovedforfatteren av dette nettstedet, Brin Wilson, ofte den gode støtten fra MaxCDN.

Min første erfaring med CloudFlare var positiv, men under mitt siste DDoS-angrep åpnet jeg en supportbillett som ba om hjelp. Etter 14 timer tok jeg kontakt med CloudFlare via Twitter, og fikk etter hvert et lite nyttig svar som rådet meg til å oppgradere til sin forretningsplan på $ 200 per nettsted per måned. Da jeg bemerket hvor dårlig kundeservice det hadde vært for en kunde som betalte en månedlig avgift for å bruke pro-planen, ble jeg informert om:

“Vi har mange andre kunder, med mange spørsmål akkurat som dine. Vi svarer på dem i den rekkefølgen de er mottatt med prioritet på forretnings- og forretningsplaner.

Forretningsplaner får typisk svarene sine innen en time. Hvis du trenger den slags støtte, vil jeg foreslå å oppgradere til en forretnings- eller bedriftsplan. ”

Jeg påpekte dem at billetten min ikke bare var et spørsmål, og at serveren min ble angrepet.

For å oppsummere, er MaxCDN kjent for å gi god støtte til kundene sine og svare på billetter innen en time. Derimot, med mindre du registrerer deg i CloudFlears forretningsplan til $ 200 per nettsted per måned, vil du sannsynligvis ikke få svar på billettene dine i løpet av et par dager. Som noen som betaler en månedlig avgift til CloudFlare, er jeg tydeligvis veldig skuffet over denne tilnærmingen til kundeservice.

Endelig må vi snakke om sikkerhet.

Hvis du ønsker å gjøre nettstedet ditt mer sikkert og beskytte det mot DDoS-angrep og andre ondsinnede hackingsmetoder, er CloudFlare helt klart det beste alternativet, siden MaxCDN ikke tilbyr den funksjonaliteten.

Du vil kun motta et begrenset antall DDoS-beskyttelse med gratis og pro CloudFlare-planer. Jeg kan imidlertid ikke kritisere dem for dette. DDoS-beskyttelse er dyrt, og å bruke CloudFlires gratis eller pro-planer vil utvilsomt gi nettstedene dine mer beskyttelse enn å bare stole på sikkerheten ditt vertsfirma gir.

Hvis du vil ha det beste fra begge verdener, kan det være lurt å vurdere å bruke MaxCDN for innholdsleveringsnettverket ditt og CloudFlare for å sikre nettstedet ditt. Dette var noe som ble foreslått av MaxCDN-støtte da jeg som en del av forskningen for denne artikkelen spurte dem om forskjellene mellom de to tjenestene.

Noen vertsfirmaer har et alternativ å legge til CloudFlare eller MaxCDN direkte gjennom hosting-kontrollpanelet, så hvis du ønsker å bruke en av disse tjenestene, vil jeg anbefale å snakke med verten for å se om de har integrasjonsalternativer for en eller den andre (eller kanskje begge deler) allerede satt opp.

For å oppsummere tankene mine om CloudFlare og MaxCDN:

 • Hvis du vil fremskynde nettstedet ditt gratis, bruk CloudFlare
 • Hvis du vil ha en ekte CDN som er i stand til å bufret hele nettstedet ditt, kan du bruke MaxCDN
 • Hvis du vil legge til noen grunnleggende DDoS-beskyttelse på nettstedene dine, bruker du CloudFlare
 • Hvis rettidig kundesupport er viktig for deg, bruk MaxCDN
 • Og til slutt, for det beste fra begge verdener, bør du vurdere å bruke begge tjenestene sammen!

Og der har du det!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me