Sådan gør du WordPress hurtigere – Meget hurtigere! En simpel guide! (2020)

WordPress-tilbud


Webstedshastighed er en stor aftale. Det har en direkte indflydelse på chancerne for, at en besøgende vender tilbage, konverteringsfrekvens, kundetilfredshedsniveauer og endda på dit websteds placering i søgemaskiner som Google. Kort sagt, dit websted skal være hurtigt! Hvor hurtigt? Generelt set skal sider indlæses på mindre end tre sekunder, men jo hurtigere, jo bedre (helst mere som et til to sekunder).

WordPress er et velholdt og meget strømlinet system – når der opstår problemer, er de generelt nede på det faktum, at næsten ingen bruger en vanilje WordPress-installation. For at få de resultater, du har brug for, er det sandsynligt, at du bruger scoringer af plugins, brugerdefineret kode eller tredjeparts-temaer – som alle har potentiale til at chip væk på dit websteds hastighed.

I denne artikel vil vi gennemgå de grundlæggende årsager til disse fald, og se på, hvad du kan gøre for at løse eventuelle problemer og få dit websted op igen.

Fire faktorer, der påvirker WordPress-webstedshastigheden

Der er nogle få faktorer, der bestemmer hastigheden på et websted – her er dem, vi vil se nærmere på:

 • Ping
 • Hosting kvalitet
 • Kode kvalitet
 • Webstedsanmodninger

1. Ping

Pingen er i det væsentlige den tid, det tager for en forespørgsel fra din computer (eller dine besøgende ‘computere) at komme til dit websteds server. Dette måles i millisekunder, der kan virke lavt, men disse millisekunder tilføjes hurtigt. Hvis dit websted har masser af forespørgsler, kan endda en 10ms ping tilføje op til et helt sekund eller mere.

Du kan tydeligvis ikke bede brugerne om at gå nærmere dine servere, men du kan bruge et indholdsleveringsnetværk (CDN) til at sænke pings i gennemsnit. Vi taler mere om CDN-tjenester nedenfor.

2. Hosting kvalitet

Hosting er sandsynligvis det den vigtigste faktor i dit websteds hastighed. Det påvirker ikke kun brugeroplevelsen ved at tilbyde hurtigere cache og mere kraftfulde servere, men med den rette infrastruktur er du bedre beskyttet mod trafikstød, mens virkningerne af lavere kodekvalitet også kan mindskes.

Derfor skal det at finde en god vært være din højeste prioritet. Vi har adskillige artikler og guider om hosting her på WinningWP – se på vores guide til de bedste WordPress hosting-tjenester og vores artikler om hosting.

Som en generel regel er det værd at betale lidt ekstra for en premium hosting-service – især hvis din virksomhed er afhængig af dit websteds hastighed og oppetid.

3. Kodekvalitet

Kodekvalitet påvirker webstedshastigheden på flere måder: Dårlig kode tager længere tid at behandle; uoptimeret kode kan være meget mere hukommelsesintensiv eller simpelthen større, hvilket tager mere tid at downloade. Det er ikke at nævne den sneboldeffekt, der er knyttet til en vanskelig at vedligeholde kode – når flere og flere udviklere tilføjer mere og mere til din kode i forskellige stilarter, ved hjælp af forskellige metoder, vil det begynde at nedbrydes og blander alle ovennævnte problemer.

Problemet er, medmindre du er en erfaren udvikler, er det vanskeligt at bestemme kvaliteten af ​​den kode, du bruger. Der er dog nogle få ting, der er lettere at kontrollere end andre, f.eks. At vælge pålidelige plugins, som vi vil se på senere.

4. Webstedsanmodninger

Antallet af anmodninger, dit websted fremsætter, er relateret til kodekvalitet, men det er værd at fremhæve, fordi du kan kontrollere det i et vist omfang. Hver gang dit websted indlæser en ressource – et billede, en video, et script (for eksempel en sporingskode) og et par andre ting – fremsættes en anmodning. Hver separat anmodning tager tid, hvilket reducerer dit websteds hastighed, men der er et par teknikker til at sænke antallet af anmodninger, som dit websted fremsætter – vi vil se på nogle af disse nedenfor.

Sådan måles dine indlæsningstider

Inden du lærer, hvordan du sænker dine lastetider, skal du vide, hvordan du måler dem. GTmetrix er et fantastisk værktøj til dette, så du kan måle dit websteds ydelse og få alle mulige informationer og handlinger, der kan håndteres gratis. Se vores dedikerede GTmetrix-guide for mere information.

Andre muligheder inkluderer Pingdom og WebPageTest, som begge er lignende tjenester.

Når du kører dine ydelsestests, er det vigtigt at overveje et par ting:

 • variabilitet – Sørg for at køre flere test på forskellige tidspunkter af dagen, så du får et fuldt billede af dit websteds belastningstider. Individuelle tests kan variere, så du er nødt til at køre flere test, hvis du vil have nøjagtige data.
 • Testplacering – prøv at vælge en testplacering, der er tæt på din målgruppe, så du nøjagtigt kan fange deres oplevelse. Eller, hvis du har et globalt publikum, skal du sørge for at teste fra forskellige steder rundt om i verden for at se, hvordan forskellige besøgende vil opleve dit websted.
 • Enheder – Mere end 50% af internettrafikken sker på mobile enheder i dag, men de fleste mennesker tester stadig bare desktopbelastningstider. Der er dog nogle vigtige forskelle mellem enheder. For eksempel tager billige smartphones lang tid at behandle JavaScript, hvilket betyder, at et JavaScript-tungt websted muligvis indlæser meget langsommere på mobile enheder.

GTmetrix og WebPageTest giver dig begge mulighed for at ændre testplaceringer, enheder og andre variabler.

Hvad er en god indlæsningstid?

For det første er det vigtigt at huske, at der ikke er en enkelt sideindlæsningstid for dit websted. Ud over enhver optimering, du har foretaget, afhænger hvor hurtigt dit websted indlæses af andre faktorer, såsom en besøgende, enhed (f.eks. Desktop vs smartphone) og forbindelseshastighed (f.eks. 3G vs en hurtig kabelforbindelse).

Derudover er en god indlæsningstid ikke nødvendigvis det samme som en god indlæsningstid på mobiltelefonen, selvom dataene er ens.

For mobile enheder anbefaler Google, at du prøver at holde belastningstider under tre sekunder. Derudover fordobles sandsynligheden for, at din besøgende springer væk.

Det er svært at finde lignende data til desktopbesøgende, men du kan også se et lignende spring omkring tre sekunder på desktop-enheder – i det mindste i henhold til disse data fra Pingdom. Imidlertid er springet i afvisningsraterne ikke næsten lige så stort som det er for mobile besøgende, hvilket antyder, at desktop-besøgende er lidt mere tilgivende.

Generelt vil du dog skyde maksimalt i tre sekunder.

Sådan reduceres dine belastningstider og gør WordPress hurtigere

Selvom nogle af disse tip måske lyder lidt tekniske, vil du være i stand til at udføre alle taktikkerne i dette første afsnit uden at behøve nogen særlig teknisk viden. De fleste af dem involverer at træffe smarte valg og installere WordPress-plugins, hvor det er nødvendigt.

Vælg en hurtig vært

Jeg har allerede nævnt vigtigheden af ​​en god vært – vores guide til de bedste WordPress-hostingtjenester skal hjælpe dig med at tage en informeret beslutning.

En god vært tilbyder ikke kun avancerede tjenester, såsom sikkerhedskopier, overvågning af websteder og nem tilføjelse af nye websteder, men indfører også optimeringer for at sikre, at dit websted indlæses hurtigt.

Hvis du vil have hurtige WordPress-belastningstider, er dit bedste valg at vælge en administreret WordPress-vært, der er optimeret specifikt til WordPress-ydelse.

De tre bedst styrede WordPress-hostingtjenester er WP Engine, Kinsta og Flywheel. Alle disse giver hosting af højeste kvalitet, og selvom de har deres forskelle, ville jeg have tillid til min virksomhed til enhver.

En ting, jeg var forsigtig med, ville være at bruge de administrerede WordPress-hostingtjenester hos virksomheder, der også fokuserer på andre former for hosting. Disse tjenester er normalt billige og er ikke rigtig WordPress-specifikke, bare en ompakning af deres eksisterende delte eller VPS-planer. Dette betyder ikke nødvendigvis, at de er dårlige, men virksomheder, der specialiserer sig i WordPress-tjenester, er meget bedre til denne slags ting.

Opdater alt (især PHP)

Først og fremmest skal du sørge for, at du altid bruger den nyeste version af WordPress. Siden version 3.7 har WordPress haft automatiske opdateringer til mindre udgivelser og sikkerhedsopdateringer. Når en ny opdatering følger med, får du en meddelelse i administratoren. Afvis ikke det som en opgave for senere – det tager mindre end et minut og øger dit websteds sikkerhed og muligvis hastighed.

Sørg for, at dine plugins og temaer også opdateres til den mindst buggy, mest opdaterede, mest sikre og hurtigste version af disse produkter.

Det tager sig af WordPress, men glem ikke dine servere – især din PHP-version. PHP er det basissprog, som WordPress er skrevet på, og hastighedsforskellen mellem den nyeste version af PHP og tidligere versioner er dramatisk. F.eks. Behandler PHP 7.4 ifølge Kinsta’s WordPress PHP-benchmarks, mere end tredobler antallet af anmodninger pr. Sekund mod PHP 5.6.

På trods af den enorme forskel bruger over 25% af WordPress-websteder desværre stadig PHP 5.6 eller lavere.

High-end-værter administrerer dette for dig, eller du kan muligvis angive, hvilken version af PHP din server bruger fra dit hosting-dashboard. Hvis du ikke kan finde nogen omtale af dette, kan du prøve at nå ud til din værts support.

Brug en CDN

Jeg har nævnt CDN-tjenester før i forbindelse med sænkning af pings. Et CDN er et distribueret netværk, der serverer indhold til dine besøgende fra et sted, der er geografisk tættere på dem. Hvis jeg serverer et billede via et CDN, kan seere i USA muligvis modtage billedet gennem et datacenter i Texas, mens europæerne muligvis får det gennem et datacenter i Tyskland.

At reducere afstandsdataene skal rejse sænker pings og overførselstider og reducerer stress på dit websteds server, da dit statiske indhold nu distribueres over hele verden.

En nem måde at komme i gang med et CDN er at bruge Site Accelerator-funktionen i det gratis Jetpack-plugin. Dette vil fremskynde dine billeder og statiske filer, f.eks. CSS og JavaScript. Læs vores guide til Jetpack-plugin.

Eller du kan også bruge den gratis Cloudflare-tjeneste, skønt det kræver lidt mere opsætning, fordi du er nødt til at ændre dit domænes navneservere.

Du kan også finde et antal premium CDN-tjenester såsom:

 • KeyCDN
 • StackPath (erhvervet MaxCDN)
 • Amazon CloudFront
 • BunnyCDN
 • fastly

Mange premium-administrerede WordPress-værter samles også i en CDN-service uden ekstra omkostninger. Dette gælder for WP Engine (via StackPath), Kinsta (via KeyCDN) og svinghjul (via hurtigt). Dette er endnu en grund til at bruge administreret WordPress-hosting.

Brug side-cache (på serverniveau, hvis det er muligt)

Når du serverer en side til dine seere, sker der følgende: PHP-kode udføres og behandles på serveren, hvilket resulterer i HTML-kode, der sendes til brugeren. Den resulterende HTML er ofte den samme, men den behandles stadig hver gang.

Tag f.eks. Et blogindlæg. Den ændres ikke, medmindre den er opdateret, men PHP-koden behandles stadig hver gang.

Cacher sparer værdifuld servertid ved at ‘gemme’ resultatet af behandlingsoperationen. Koden udføres og behandles, og den resulterende HTML gemmes i cachen. For efterfølgende besøgende springes behandlingen helt over, og de modtager den gemte HTML-version.

Grundlæggende skal din server gøre mindre arbejde for at levere dit websteds indhold til hver besøgende.

Dette fremskynder ikke kun dit websted, men kan være en enorm hjælp til at håndtere trafikstød, da serveren ikke behøver at behandle enhver anmodning.

Lær mere om WordPress-cache.

Den bedste måde at implementere cache er ved at vælge en administreret WordPress-vært, der implementerer cache på serverniveau. På den måde behøver din server ikke engang at indlæse WordPress for at vise den cachelagrede side. WP Engine, Kinsta og Flywheel implementerer alle cache på serverniveau.

Hvis det ikke er en mulighed, kan du også tilføje cache med et WordPress-plugin. Dette er ikke så godt, fordi din server stadig har brug for at indlæse WordPress-applikationen, før den leverer den cache-side, men den vil stadig tilbyde en massiv forbedring i forhold til ikke at bruge nogen cache.

Her er tre af de bedste cache-plugins:

 1. WP Rocket vores anmeldelse
 2. WP Super Cache
 3. WP hurtigste cache

Bemærk: Du har kun brug for ét cache-plugin, og du har ikke brug for et cache-plugin, hvis din vært allerede har implementeret cache-cache på serverniveau.

Optimer dine billeder

I gennemsnit tegner billeder sig for cirka 50% af filstørrelsen på en webside. Så hvis du kan skrumpe dine billeder ved at optimere dem, kan du gøre en stor forbedring af dit websteds sideindlæsningstider.

Der er to dele til at optimere dine billeder:

 1. Ændring af størrelsen – ændre de faktiske dimensioner på dit billede, så de passer til dine behov. Hvis dit temas indholdsområde kun er 800 px bredt, skal du bruge maks. Billeder, der er ~ 1.600 px brede (du vil fordoble bredden på dit indholdsområde for at tage højde for nethindeskærme).
 2. Compression – krymp filstørrelsen enten uden tab i kvalitet (tabsfri komprimering) eller med et lille, ofte ikke bemærkelsesværdigt fald i kvalitet (tabsk komprimering).

Hvis det passer til din arbejdsgang, kan du optimere dine billeder, før du uploader dem til WordPress ved hjælp af Photoshop. Alle billedredaktører giver dig mulighed for at vælge JPEG-kvalitet, så brug den laveste mulige indstilling. I mange tilfælde vil du ikke bemærke forskellen mellem 100% og 60% kvalitet, men filstørrelsen kunne blive skåret med halvdelen (eller mere).

Hvis du vil have en mere hands-off løsning, er der også masser af plugins, der automatisk kan ændre størrelse på og komprimere billeder, når du uploader dem til WordPress. ShortPixel og Imagify er to gode muligheder, der har begrænsede gratis planer. Smush er en anden kvalitetsindstilling med en ubegrænset gratis plan, men det giver dig kun mulighed for at bruge tabsfri komprimering, medmindre du abonnerer på WPMU DEV vores anmeldelse.

Gennemgå dine plugins

Hvis du har et meget trægt sted, kan det at gennemgå dine plugins være et af de bedste træk, du foretager. Jeg anbefaler at gå over din liste over plugins to gange. Ved din første gennemgang skal du identificere plugins, du ikke bruger eller ikke har brug for, deaktivere dem og derefter slette dem.

Nu hvor du har lukket bort unødvendige plugins, er det tid til at gennemgå, hvad der er tilbage for at se, om der er plads til forbedringer. Sørg for, at hvert plugin er det bedste, der tilbydes: Der er tusinder af plugins i depotet, så vælg dem, der er tillid til, testet og af høj kvalitet. Som altid har vi dig dækket – se vores guide til valg af plugins for nogle tip til at få det bedste.

Du skal sigte mod at have så få plugins som muligt, da du optimerer din plugin-brug * sænker du antallet af anmodninger, dit websted fremsætter, hvilket øger hastigheden endnu mere.

* Brug af flere plugins bremser ikke automatisk dit websted, fordi det afhænger af, hvad hvert plugin faktisk gør, og hvor godt det er kodet. Men medmindre du selv har viden til at analysere et plugins ydeevne, er det bedst at holde sig til den uslebne regel, at flere plugins betyder et langsommere websted.

Aktivér Gzip-komprimering

Størrelsen på websider kan bidrage betydeligt til downloadhastigheder. Ved at bruge gzip til at komprimere webstedet (det er meget som at bruge zip-arkiver), kan du formindske størrelsen på din side, og så den tid det tager at hente den. Gzip kan i gennemsnit reducere filstørrelser med omkring 70%.

Mange WordPress-ydeevne / cache-plugins har allerede en funktion til at aktivere gzip-komprimering. Dette inkluderer WP Rocket, WP Super Cache og WP Fastest Cache. Der er også et dedikeret plugin kaldet Enable Gzip Compression, der helt fokuserer på gzip-komprimering.

Eller du kan aktivere den manuelt ved at redigere din .htaccess-fil – se vores vejledning.

Komprimer og sammenføj filer

Sammenkædning (sammenlægning) af filer hjælper med at reducere antallet af anmodninger, som et websted fremsætter. Hvis dit websted indeholder ti JavaScript og ti CSS-filer, fremsætter du 20 anmodninger. Hvis du dog fletter alle dine JavaScript-filer til en enkelt fil (og gør det samme for din CSS), reducerer du dine forespørgsler til to, hvilket sparer dig for en masse indlæsningstid.

Minificering af filer er en anden praktisk måde at reducere deres størrelse på. Koden er skrevet til at blive læst af mennesker, men maskiner har ikke brug for alt det ekstra afstand og læsbare variabelnavne. Minificering slipper alt det, der kun er nødvendigt til læsbarheden, såsom mellemrum, linjeskift og kommentarer.

Nogle WordPress cache / ydeevne plugins inkluderer indbyggede værktøjer til dette. For eksempel giver WP Rocket dig mulighed for at udføre både minificering og sammenkædning.

Hvis du allerede har en cache-løsning (eller din vært implementerer cache), kan du også bruge det gratis Autoptimize-plugin til at minimere og sammenkæde dine filer.

Udviklingsopgaver

Som websteejer / bruger er der kun så meget, du kan gøre for at fremskynde dit websted. Der er begået mange grundlæggende synder i koden, og der er ikke meget, du kan gøre ved det – medmindre du er villig til at gøre dine hænder beskidte! Uden at komme ind i den nitty-gritty, her er de mest almindelige problemer, du vil støde på – og hvordan du løser dem.

Læg scripts i sidefoden

Indlæsning af scripts indtager værdifulde anmodninger og båndbredde. Mens nogle skal indlæses i overskriften (den del af webstedet, der indlæses først), fungerer de fleste helt fint, hvis de indlæses i sidefoden – den del af det websted, der indlæses sidst. Når browseren kommer til at indlæse sidefoden på dit websted, vil den have indlæst dit indhold, så seeren kan begynde at læse, mens scripts i sidefoden er indlæst.

Løsningen er at bevæge dig så meget som muligt til sidefoden. I WordPress kan du gøre dette ved hjælp af funktionen wp_enqueue_script () – se på den tilknyttede dokumentation for at få flere oplysninger.

Hvis du ikke ønsker at grave i koden, kan du også bruge det gratis Async JavaScript-plugin til i det mindste udsætte indlæsning af noget JavaScript på dit websted.

Indlæs vigtigt indhold først

Den samme type logik kan anvendes til, hvordan dit indhold er struktureret. Hvis din sidepanel indlæses før dit indhold, og noget går galt, holder det hele webstedet op. Hvis det indlæses efter dit indhold, kan det stadig forårsage, at webstedet hænger, men på det tidspunkt vil hovedindholdet være indlæst.

Strukturer din kode på en måde, der giver dit primære indhold mulighed for at indlæse så hurtigt som muligt, så hvis noget går galt, har brugere noget at se på – og de bemærker muligvis ikke engang problemerne.

Optimer din database

Med tiden vil enhver database forværres. Jo værre din kode er, jo hurtigere vil dette ske. Heldigvis har MySQL nogle gode værktøjer indbygget til at reparere disse problemer. Store databaser spiser mere RAM og bremser forespørgsler, hvilket fører til længere behandlingstid, hvilket kan tilføje op til ti sekunders indlæsningstid!

SiteGround har en kort tutorial om optimering af en MySQL-database ved hjælp af SQL-forespørgsler, og en om brug af phpMyAdmin til at optimere en database.

Afsluttende tanker

Som du kan se, er der en masse du kan gøre for at fremskynde dit websted! Nogle metoder er til udviklere (eller til de mere eventyrlystne), men der er en masse lette justeringer, du kan udføre som en almindelig bruger for at øge dit websteds hastighed, især ved hjælp af nogle gratis eller overkommelige plugins.

Hvis du vælger hosting af høj kvalitet, er smart med de plugins, du bruger, og udfører nogle grundlæggende optimeringer (f.eks. Komprimering af billeder og implementering af sidecache), skal du have et WordPress-websted, der kan indlæses på under tre sekunder.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map