Što je novo u WordPress verziji 3.8?


Za razliku od verzije 3.7 (objavljena prije samo 49 dana), WordPress 3.8 je prepun paketa s lako uočljivim novim značajkama! Nazvan po Charlesu Parkeru, vrlo utjecajnom jazz solisti i vodećoj ličnosti u razvoju bebopa, 3.8 prvenstveno se odnosi na poboljšanje i ažuriranje korisničkih sučelja (čitaj vizualne prikaze): pretvaranje administratorskog / nadzorne ploče WordPress-a u nadzornu ploču u najsitniji sadržaj koji se bavi upravljanjem sadržajem, sigurnosni sustav, od prethodnog – s novom tipografijom, modernom estetikom koja izgleda sjajno na bilo kojem uređaju i šansi za prilagodbu cijelog izgleda stvari izborom osam zapanjujućih shema boja; nova, ljepša i jednostavnija područja za upravljanje temama i widgetima, te potpuno nova (i prilično impresivna) zadana tema usredotočena na časopise Dvadeset četrnaest: istražimo na onome što je novo u verziji WordPressa 3.8:

Najljepši WordPress backback dosad!

WordPress 3.8 predstavlja potpuno novi, potpuno ažurirani dizajn dizajna: sa svježim, nezgrapnim estetikama koji uključuje jasnoću i jednostavnost; nova tipografija (Open Sans) koja je optimizirana za gledanje na radnu površinu i mobilno; i vrhunski kontrast koji čini cijelu nadzornu ploču ljepšim izgledom i lakšom za kretanje.

Snimak zaslona područja nadzorne ploče WordPress 3.8

Ali to nije sve, o ne, jer 3.8 također čini WordPress backback čitavom gomilom reaktivnijom – s raznim različitim dizajnom administratora koji automatski predstavljaju optimalan izgled za veličinu zaslona koji koristite; Nadalje, tu je i dodavanje potpuno novog niza ikona temeljenih na vektorima koji se skaliraju na veličini vašeg uređaja (umjesto dosadašnjih ikona na temelju piksela koje nisu) – što rezultira znatno bržim vremenima umetanja stranica).

Nova estetika, tipografija i kontrast

Odaberite boju

Zaista lijepa (i pomalo razigrana) značajka WordPress-a 3.8 koja je već prekrivena smrću (zato ćemo to i ovdje pokriti! Lol) nove su sheme boja administratora: osobno sumnjam da ću ikad koristiti bilo koju od njih (jer sam Trg sam), ali možete se kladiti da ste donji dolar, a brodovi su zanimljivijih ljudi od mene vani koji to žele! Napomena: ako ste upravo ažurirali na WordPress 3.8 i ne možete raditi tamo gdje žive te nove mogućnosti sheme boja: naći ćete ih na stranici “Vaš profil”, u izborniku “Korisnici”.

odaberite između osam shema boja

Potpuno bolje područje upravljanja temama

Iako novo područje za upravljanje temama nije odjeljak vaše web stranice koji ćete posjetiti sve to često, kad ga posjetite, bit ćete zadovoljni novim promjenama, koje uključuju veće sličice na koje možete kliknuti vrlo lijep skočni prozor s prikazom još veće slike zaslona s lijeve strane i lijepo formatirani opis teme s desne strane (nadalje, navigacijska područja tipkovnice možete koristiti za prelistavanje pregleda svih ostalih tema koje ste instalirali).

Novo područje upravljanja temama

Značajno poboljšano područje za upravljanje novim widgetima

Ako vaša web lokacija ima mnoštvo različitih područja widgeta (poput više od oko 5), vjerojatno se bojite da morate promijeniti i konfigurirati svoje widgete: nakon nekog vremena sama pomisao na pokušaj da je povučete dolje do područja widgeta u kojem želite Iako očajnički pokušavate odabrati da istovremeno bude pomaknuta stranica dolje, možete se zapitati zašto ste se ikada umiješali u WordPress (šala)! Srećom, s 3,8 stvari su puno lakše (nisu savršeni, ali puno puno bolji): s 3,8 ne samo da automatski slažete (ovisno o veličini zaslona) područja widgeta s više stupaca, nego također imaju mogućnost klika na widget koji želite koristiti i odabira u kojem području widgeta želite ga koristiti – i na taj način je postavila u traženo područje widgeta kao pomoću magije! slatko!

Novo područje upravljanja widgetima

Nova zadana tema usredotočena na časopis: Dvadeset četrnaest

Za razliku od svih zadanih WordPress tema koje su prethodile, Twenty Fourteen je “tema časopisa”, što znači da vam omogućuje prikazivanje sadržaja na više načina časopisa nego obična stara tema za bloganje … omogućava vam da odaberete između različitih nove opcije na kartici “Prilagodi” (navedene u izborniku “Izgled”), primjerice, želite li izgled rešetke ili klizač na početnoj stranici, itd. pročitajte više na ovoj.

Nova tema Dvadeset četrnaest

Verzija 3.9?

Ne možete čekati više ažuriranja? Nažalost (ili možda ‘na sreću’ – ako vas zapravo ne zanimaju nove značajke i ne vole da vas muče nova izdanja), prema službenom programu WordPress, morat ćete pričekati do nekog puta početkom 2014. za sljedeće veliko izdanje (verzija 3.9) i sredinu 2014. za ono nakon toga (inačica 4.0).

Napomena: za potpuni popis novosti u WordPressu 3.8 pogledajte službeni kodeks verzije 3.8 – i, kao i obično: svakako ažurirajte stvari prije ažuriranja!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map