Hva er nytt i WordPress versjon 4.7


Oppkalt etter jazzvokalist Sarah “Sassy” Vaughan og ledet av Helen Hou-Sandí, har WordPress versjon 4.7 ankommet!

Så hva er i vente? Som vanlig har WordPress-utviklingsteamet jobbet hardt med å finjustere ting.

Her er høydepunktene:

1) Tilpassing

Customizer er verktøyet du bruker på WordPress-nettstedet ditt for å redigere temalternativer og widgets. Den er betydelig utvidet. Blant annet kan du nå lage nye sider mens du redigerer menyer, og den tilpassede CSS-modulen er mer robust. To av de mest synlige endringene i tilpasningen er relatert til temaer:

1a) Synlige redigeringssnarveier

Når du bruker tilpasningsverktøyet for å redigere nettstedets utseende, kan det hende du får noen små blå blyantikoner. Her er et eksempel fra min egen webside:

WordPress synlige rediger snarveier

Dette er synlige redigeringssnarveier, og du kan klikke på dem for å redigere elementet som de svever over. Når jeg for eksempel klikker på den i skjermdumpen, lar den meg redigere navbarmenyen.

1b) Startinnhold

Temaer kan nå inkludere startinnhold. WordPress-utvikler Helen Hou-Sandí forklarte:

[T] hemspesifikke valg av innhold for å hjelpe til med å vise frem et tema for brukere og tjene som et utgangspunkt for videre oppsett av nye nettsteder. […] Starterinnhold brukes og vises når du går inn i tilpasseren, uten at det vises noen endringer på direktesiden før tilpassing av endringer blir eksplisitt lagret og publisert. I 4.7 vil denne første visningen av et tema med startinnhold bare skje for “ferske nettsteder” – nye installasjoner som ennå ikke har fått noen innlegg, sider, widgeter eller tilpassingsinnstillinger oppdatert.

Med andre ord, startinnhold vil hjelpe deg med å få en følelse av hvordan et tema ser ut før du har bygget nettstedet ditt. Denne funksjonen må legges til hvert tema individuelt, men det vil sannsynligvis bli adoptert av profesjonelle WordPress-utviklere.

Apropos temaer, det er en …

2) Nytt standardtema

Twenty Seventeen er det nye standardtemaet, designet av Mel Choyce. Du kan se en demo her. Legg merke til at snazzy videooverskrift, og parallax-rullingen? Totalt sett minner Twenty Seventeen sitt utseende og preg på Bootstrap (et populært nettverk som opprinnelig ble utviklet av Twitter).

Twenty Seventeen er det nye standard WordPress-temaet

Bilde via WordPress-bloggen.

Tjue sytten blir ikke lagt til eksisterende WordPress-nettsteder automatisk, så hvis du vil bruke det, må du installere det individuelt.

3) Innleggsmaler

WordPress 4.7 tillater tilpassede postmaler

WordPress har lenge gjort det mulig for brukere å lage maler for sider. Nå er den muligheten utvidet til vanlige innlegg! Hvis du for eksempel vil ha en annen stil for essays enn for raske blogginnlegg, kan du bruke innleggsmaler for å gjøre det.

4) Tekstredigerer

Redaktøren har blitt optimalisert litt videre. Andrew Ozz skriver:

Noen av verktøylinjeknappene er omorganisert for å gjøre dem lettere tilgjengelige og for å oppmuntre til riktig bruk av HTML-elementene de setter inn. Overskriftenes nedtrekk flyttes nå til øverste rad, og gjennomkjørings- og horisontalregelknappen flyttes ned. Dette gjenspeiler også bruken av dem.

Knappene for understreking og begrunnelse er fjernet fra den nederste raden. Understrekning er en dårlig praksis da lesere kan forveksle det med lenker (dårlig tilgjengelighet), og det setter ikke inn et semantisk element. Begrunnelse har ujevn implementering av nettlesere, og i mange tilfeller er det dårlig for lesbarhet. Tastatursnarveier for begge deler vil fortsette å fungere.

Jeg har kanskje ikke lagt merke til disse endringene uten å ha påpekt dem. Uansett, her er det nye grensesnittet:

WordPress teksteditor i versjon 4.7

5) Mediebibliotek

Mediebiblioteket kan nå søkes etter filnavn, mens du tidligere bare kunne søke basert på innlegget en fil ble knyttet til. Dette er veldig praktisk når du prøver å finne et bilde lastet opp for mange år siden, og alt du husker er at filnavnet inneholder “logo”!

Også i mediebiblioteket vil PDF-filer nå ha forhåndsvisninger av miniatyrbilder, noe som gjør det lettere å finne ut hvilken du velger. Kjørelengden din kan imidlertid variere – jeg oppdaterte det personlige nettstedet mitt, og PDF-filene som jeg har lastet opp tidligere hadde fremdeles generelle miniatyrbilder.

…og mer

Dette er de prangende nye funksjonene i WordPress 4.7! Denne utgivelsen inkluderer mange andre endringer – for eksempel språklokalisering i administratorgrensesnittet – men det er høydepunktene. Hva tror du? Er du glad for eller chagrined av noen av disse spesielt?

Merk: For en fullstendig liste over alt som er nytt i WordPress v4.6, sjekk den offisielle versjonen 4.6 codex.

Følg med for nyheter og info om WordPress 4.8 (sjekk det offisielle WordPress Roadmap for mer info – og husk alltid å sørge for at du har en fullstendig sikkerhetskopi av nettstedet ditt før du oppdaterer!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me