Hva er nytt i WordPress versjon 4.3


Anført av Konstantin Obenland og kalt ‘Billie’ (etter jazzmusiker Billie Holiday, har WordPress 4.3 ankommet – og helt etter planen!

Ingenting som er så sprikende i denne utgivelsen folkens, men det er absolutt minst et par veldig fine forbedringer som flertallet av brukerne vil sette pris på.

Kort sagt, det er virkelig fire spesielt bemerkelsesverdige forbedringer. Dette er, i rekkefølge hvor innflytelsesrike vi personlig føler at de er: 1) en rekke helt nye tastatursnarveier for å hjelpe til med å lage ting som overskrifter, lister og sitater i WordPress-redigereren; 2) muligheten til å opprette, oppdatere, tilordne og live-forhåndsvisning-menyer i tilpasningen; 3) en forbedret tilnærming til håndtering av passord; og 4) muligheten til å legge til et nettstedikon, som vil vises både i nettleserfanene og på startskjermen til mobile enheter når besøkende bokmerker nettstedet ditt.

La oss se på:

Nye snarveier til formatering

I tillegg til å kunne lage overskrifter og lister med musen ved å klikke på de relevante formateringsikonene i WordPress visuelle redigeringsprogram, kan du nå opprette disse mens du skriver – ved å bruke noen relativt enkle, nedslagslignende tastatursnarveier.

Nye alternativ for tekstformatering

For eksempel: å skrive hash-symbolet (#) to eller flere ganger etterfulgt av litt tekst og deretter trykke på returtasten, vil endre teksten du har skrevet inn i en overskrift. Type overskrift som skal opprettes, for eksempel H1, H2 eller H3, etc (opp til H6), bestemmes av antall hasjsymboler du skriver. Som så:

  • ## = H2
  • ### = H3
  • #### = H4
  • ##### = H5
  • ###### = H6

Andre slike snarveier inkluderer muligheten til å lage uordnede lister ved å skrive enten en stjerne (*) eller en bindestrek (-) etterfulgt av et mellomrom; bestilte lister ved å skrive enten 1. eller 1) etterfulgt av mellomrom; og sitater (for teknisk tenkende: disse vil være ‘blokkeringskvoter’) ved å treffe på symbolet større enn (>) etterfulgt av hvilken tekst du vil sitere.

Åh, og hvis du ved en feiltakelse oppretter noen av disse tingene ved en feiltakelse, kan du enten bruke et standardtastatur angre eller tasten esc for å tilbakestille / avbryte.

Merk: For mer om denne spesielle funksjonen, sjekk Jeff Chandlers skriving over på WPTavern.

Menyer er i Tilpasseren

Å lage menyer i WordPress har tradisjonelt vært noe du gjør i WordPress-oversikten, under ‘Utseende’ > ‘Menyer’. Med WordPress 4.3 har brukere nå muligheten til å opprette, oppdatere, tilordne menyer til sider – og til og med live-forhåndsvisning av dem – fra WordPress-tilpasseren.

Menyer i Tilpasseren

Selv om dette kan virke litt fremmed for noen, er dette – forhåpentligvis – i det minste et skritt i riktig retning, dvs. å gjøre ting mer intuitivt for nye brukere og skape et forbedret mobilvennlig og mer tilgjengelig grensesnitt å jobbe med.

Bedre passord

Sikkerhet på nettet blir stadig en stor avtale… ikke minst for WordPress-brukere og nettstedene deres – så enhver forbedring på dette feltet er mer enn velkommen! Dessverre blir hackere stadig mer dyktige til å finne ut passord, og helt ærlig, det er på høy tid at brukere overalt sørger for at de bruker STERKE passord der det er mulig!

Forbedret passordhåndtering

WordPress 4.3 hjelper nå brukere ved å standardisere autogenerering av solide passord for nyopprettede brukere og inkluderer ikke lenger passord i e-postene den sender (brukere vil motta en kobling for tilbakestilling av passord i stedet). Hyggelig!

Nettstedsikoner

Ideen om nettstedsikoner som representerer nettstedet ditt i nettleserfaner, vil allerede være kjent for alle som forstår favicons. For mange brukere er favicons (og hvordan du oppretter og tilordner dem) imidlertid ikke vanlig kunnskap. WordPress 4.3 gjør et utmerket skritt i riktig retning her ved å forenkle ting enda en gang: denne gangen ved å gi brukerne et brukervennlig grensesnitt for å laste opp et ikon (via tilpasningen) som de ikke bare vil bruke som favicon , men også som et ikon som vil representere nettstedet deres på startskjermen til mobile enheter når brukere bokmerke det.

Nye nettstedsikoner i tilpasseren

Det valgte ikonet vil også forbli på plass selv når brukere bytter tema – noe som faktisk er en veldig fin touch!

Og også:

Til slutt vil kommentarer nå være slått av som standard på nyopprettede sider! … vi kan ikke fortelle deg hvor ofte vi ved et uhell har forlatt dem slått på!

Merk: For en fullstendig liste over alt som er nytt i WordPress 4.3, sjekk ut den offisielle versjonen 4.3-kodeksen.

Følg med for nyheter og info om WordPress 4.4 (planlagt for utgivelse i desember 2015 – og husk som alltid å lage en komplett sikkerhetskopi av nettstedet ditt før du oppdaterer!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me