Uutta WordPress-versiossa 4.7


Jazz-vokalistin Sarah “Sassy” Vaughanin nimittämä ja Helen Hou-Sandí johdolla, WordPress-versio 4.7 on saapunut!

Joten mitä on varastossa? Kuten tavallista, WordPress-kehitysryhmä on ollut kovasti töissä säätämällä asioita.

Tässä on kohokohtia:

1) Mukautin

Customizer on työkalu, jota käytät WordPress-sivustossasi teema-asetusten ja widgetien muokkaamiseen. Sitä on laajennettu huomattavasti. Voit muun muassa luoda uusia sivuja muokattaessa valikkoja, ja mukautettu CSS-moduuli on entistä vankempi. Kaksi mukauttajan näkyvimmistä muutoksista liittyvät teemiin:

1a) Näkyvät muokkauspikanäppäimet

Kun käytät muokkaustyökalua verkkosivustosi ulkoasun muokkaamiseen, saatat kohdata pieniä sinisiä lyijykynäkuvakkeita. Tässä esimerkki omasta verkkosivustostani:

WordPressin näkyvät muokkauspikanäppäimet

Nämä ovat näkyviä muokkauspikanäppäimiä, ja napsauttamalla niitä voit muokata elementtiä, jonka he vievät. Esimerkiksi kun napsautin kuvakaappauksessa olevaa, se antaa minun muokata navigointipalkki-valikkoa.

1b) Aloitussisältö

Teemat voivat nyt sisältää aloitussisällön. WordPress-kehittäjä Helen Hou-Sandí selitti:

[T] hemikohtaiset sisältövalinnat, joiden avulla voidaan esitellä teema käyttäjille ja toimia lähtökohtana uusien sivustojen määrittämiselle edelleen. […] Aloitussisältö otetaan käyttöön ja näytetään tullessaan mukauttajaan, ilman muutoksia, jotka ilmestyvät aktiiviselle sivustolle, kunnes räätälöinnin muutokset on nimenomaisesti tallennettu ja julkaistu. Kohdassa 4.7 tämä aloitusnäkymä aloitussisältöä koskevasta teemasta tapahtuu vain “uusille sivustoille” – uusille asennuksille, joille ei ole vielä päivitetty viestejä, sivuja, widgettejä tai räätälöinnin asetuksia.

Toisin sanoen aloitussisältö auttaa sinua saamaan käsityksen siitä, miltä teema näyttää, ennen kuin olet luonut verkkosivustosi. Tämä ominaisuus on lisättävä jokaiseen teemaan erikseen, mutta todennäköisesti ammattitaitoiset WordPress-kehittäjät ottavat sen käyttöön.

Teemoista puhuttaessa on olemassa…

2) Uusi oletusteema

Twenty Seventeen on uusi oletusteema, jonka on suunnitellut Mel Choyce. Voit nähdä demon täällä. Huomaatko, että väljä videootsikko ja parallaksi vierittävät? Kaiken kaikkiaan kaksikymmentäseitsemäntoista näyttää ja tuntuu Bootstrapilta (suosittu verkkokehys, jonka Twitter alun perin kehitti).

Twenty Seventeen on uusi WordPress-oletusteema

Kuva WordPress-blogin kautta.

Kaksikymmentäseitsemäntoista ei lisätä nykyisiin WordPress-verkkosivustoihin automaattisesti, joten jos haluat käyttää sitä, sinun on asennettava se erikseen.

3) Lähetä mallit

WordPress 4.7 sallii mukautetut viestipohjat

WordPress on jo pitkään antanut käyttäjille mahdollisuuden luoda malleja sivuille. Nyt kyky on laajennettu säännöllisiin virkoihin! Jos esimerkiksi haluat käyttää eri tyyliä esseissä kuin nopeissa blogiviesteissä, voit käyttää viestipohjia.

4) Tekstieditori

Toimitinta on optimoitu hiukan eteenpäin. Andrew Ozz kirjoittaa:

Joitakin työkalurivin painikkeita on järjestetty uudelleen, jotta niitä olisi helpompi käyttää ja niiden lisäämiä HTML-elementtejä käytettäisiin rohkaisemiseksi. Avattavat otsikot siirretään nyt ylimmälle riville ja läpivienti- ja vaakasääntöpainike siirretään alaspäin. Tämä heijastaa myös heidän käyttöä.

Alleviivatut ja oikeuttavat painikkeet on poistettu alariviltä. Alleviivaus on huono käytäntö, koska lukijat voivat sekoittaa sen linkkeihin (huono saavutettavuus), eikä se sisällä semanttista elementtiä. Perustella on selaimen toteutusta epätasaisesti, ja se on monissa tapauksissa huono luettavuuden kannalta. Näiden molempien pikanäppäimet toimivat edelleen.

En ehkä huomannut näitä muutoksia, ilman että niitä olisi huomautettu. Joka tapauksessa, tässä on uusi käyttöliittymä:

WordPress-tekstieditori versiossa 4.7

5) mediakirjasto

Mediakirjasto on nyt haettavissa tiedostonimen perusteella, kun taas aiemmin voit hakea vain sen viestin perusteella, johon tiedosto liitettiin. Tämä on erittäin kätevää, kun yrität löytää kuvan, joka on ladattu vuosia sitten, ja muistat vain, että tiedostonimessä on ”logo”!

Myös mediakirjastossa PDF-tiedostoissa on nyt esikatselukuvien esikatselukuvat, mikä helpottaa valitsemasi kuvan selvittämistä. Mittarilukema voi kuitenkin vaihdella – päivitin henkilökohtaisen verkkosivustoni ja aiemmin lataamissani PDF-tiedostoissa oli edelleen yleisiä pikkukuvia.

…ja enemmän

Nämä ovat WordPress 4.7: n upeita uusia ominaisuuksia! Tämä julkaisu sisältää lukemattomia muita muutoksia – esimerkiksi kielen lokalisoinnin järjestelmänvalvojan käyttöliittymässä -, mutta ne ovat kohokohtia. Mitä mieltä sinä olet? Oletko ilahtunut tai kuristunut jostakin näistä erityisesti?

Huomaa: saat täydellisen luettelon kaikista WordPress v4.6: n uusista ominaisuuksista tarkistamalla virallisen version 4.6 koodeksi.

Pysy ajan tasalla WordPress 4.8: n uutisista ja tiedoista (tarkista virallisesta WordPress-etenemiskartasta saadaksesi lisätietoja – ja muista varmistaa aina, että sinulla on täydellinen varmuuskopio sivustoltasi ennen päivittämistä!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map