Novetats de la versió 4.7 de WordPress


Anomenada la vocalista de jazz Sarah “Sassy” Vaughan i dirigida per Helen Hou-Sandí, ha arribat la versió 4.7 de WordPress!

Què hi ha a la botiga? Com de costum, l’equip de desenvolupament de WordPress s’ha esforçat a l’hora de retocar les coses.

Aquests són els punts més destacats:

1) Personalitzador

El personalitzador és l’eina que feu servir al vostre lloc de WordPress per editar opcions i widgets de temes. S’ha ampliat substancialment. Entre d’altres coses, podeu crear pàgines noves mentre editeu els menús i el mòdul CSS personalitzat és més robust. Dos dels canvis més visibles del personalitzador estan relacionats amb els temes:

1a) Dreceres d’edició visibles

Quan utilitzeu l’eina del personalitzador per editar l’aparença del vostre lloc web, podeu trobar algunes petites icones de llapis blaus. Aquí teniu un exemple del meu propi lloc web:

Dreceres d'edició visibles per WordPress

Aquestes dreceres d’edició són visibles i podeu fer clic sobre elles per editar l’element sobre el qual es posa el cursor. Per exemple, quan faig clic a la de la captura de pantalla, em permet editar el menú de la barra de navegació.

1b) Contingut d’inici

Ara els temes poden incloure contingut d’inici. La desenvolupadora de WordPress Helen Hou-Sandí va explicar:

[T] seleccions de contingut específics per a heme per ajudar a mostrar un tema als usuaris i servir com a punt de partida per a una configuració més nova de llocs web. […] El contingut d’inici s’aplica i es mostra en entrar al personalitzador, sense aparèixer canvis al lloc en viu fins que no es desin i es publiquin explícitament els canvis del personalitzador. Al 4.7, aquesta vista inicial d’un tema amb contingut d’inici només passarà per a “llocs nous”: instal·lacions noves que encara no han tingut publicacions, pàgines, widgets o configuració del personalitzador actualitzades.

Dit d’una altra manera, el contingut d’inici us ajudarà a entendre com es veu un tema abans d’haver creat el vostre lloc web. Aquesta característica s’ha d’afegir a cada tema de manera individual, però és probable que sigui adoptat per desenvolupadors professionals de WordPress.

Parlant de temes, hi ha un…

2) Nou tema per defecte

Twenty Seventeen és el nou tema predeterminat, dissenyat per Mel Choyce. Podeu veure una demostració aquí. Teniu en compte que l’encapçalament de vídeo engrescador i el paralaje es desplacen? En general, una vintena de disset aspectes recorden a Bootstrap (un popular marc web desenvolupat originalment per Twitter).

Vint setze és el nou tema predeterminat de WordPress

Imatge mitjançant el bloc de WordPress.

Vint-catorze disset no s’afegiran automàticament als llocs web existents de WordPress, de manera que si voleu fer-lo servir, haureu d’instal·lar-lo de manera individual.

3) Plantilles de publicació

WordPress 4.7 permet plantilles de publicacions personalitzades

WordPress fa temps que els usuaris poden crear plantilles per a pàgines. Ara, aquesta capacitat s’ha ampliat a publicacions habituals. Per exemple, si voleu tenir un estil diferent per a assajos que per a publicacions ràpides de bloc, podeu utilitzar plantilles de publicacions per fer-ho.

4) Editor de text

L’editor s’ha optimitzat una mica més. Andrew Ozz escriu:

Alguns dels botons de la barra d’eines s’han reordenat per facilitar-los l’accés i fomentar l’ús adequat dels elements HTML que s’insereixen. Els títols desplegables ara es mouen a la fila superior i el botó de regulació horitzontal i actiu es desplaça cap avall. Això també reflecteix el seu ús.

Els botons subratllar i justificar s’han eliminat de la fila inferior. Subratllar és una mala pràctica ja que els lectors poden confondre-la amb els enllaços (mala accessibilitat) i no inserir un element semàntic. Justificar té una implementació desigual del navegador i, en molts casos, és dolent per a la seva llegibilitat. Les dreceres de teclat per a tots dos seguiran funcionant.

Potser no hauria notat aquests canvis sense haver-los assenyalat. De totes maneres, aquí teniu la nova interfície:

Editor de text de WordPress a la versió 4.7

5) Mediateca

La mediateca ara es pot cercar per nom de fitxer, mentre que anteriorment només es podia cercar en funció de la publicació a la qual s’adjuntés un fitxer. Això és molt convenient quan intenteu trobar una imatge carregada fa anys i tot el que recordeu és que el nom del fitxer inclou “logo”!

A la biblioteca de mitjans de comunicació, els PDF ara també tindran visualitzacions prèvia d’imatges en miniatura, cosa que facilita esbrinar quina seleccioneu. El vostre quilometratge pot variar, però, he actualitzat el meu lloc web personal i els PDF que he penjat anteriorment encara tenien miniatures genèriques.

…i més

Aquestes són les funcions noves i atractives a WordPress 4.7. Aquesta versió inclou deuze altres canvis (localització de l’idioma a la interfície d’administració, per exemple), però són els punts destacats. Què penses? En particular, estarà encantat o intrigat?

Nota: per obtenir una llista completa de totes les novetats a WordPress v4.6, consulteu la versió oficial del còdex 4.6.

Estigueu atents a les notícies i a la informació sobre WordPress 4.8 (consulteu el full de ruta oficial de WordPress per obtenir més informació i recordeu sempre que tingueu una còpia de seguretat completa del vostre lloc abans d’actualitzar-lo.!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map