Whatfarë ka të re në Versionin 4.4 të WordPress


Udhëhequr nga Scott Taylor dhe i quajtur “Clifford” (pas muzikantit Jazz Clifford Brown, versioni 4.4 i WordPress ka mbërritur!

Në shikim të parë, përveç shtimit të një teme të diskutueshme disi vizualisht më pak sesa frymëzuese, do t’ju faleni sepse mendoni se kjo nuk është një lëshim veçanërisht i rëndësishëm. Sidoqoftë, pasi çdo zhvillues i dashur do t’ju tregojë: asgjë nuk mund të jetë më larg nga e vërteta, sepse përveç përfshirjes së disa tipareve më të vogla – por gjithsesi mjaft të rëndësishme – si ‘post embeds’ dhe ‘imazhe të përgjegjshme’ (shpjegohet më poshtë), WordPress 4.4 gjithashtu përmban infrastrukturën themelore për një veçori jashtëzakonisht të rëndësishme – dhe shumë të parashikuar – të njohur si API REST.

Le të shohim me radhë secilën nga këto karakteristika të reja në një stil të shkurtër dhe përmbledhës:

Një temë e re e paracaktuar

Me WordPress 4.4 vjen një temë krejt e re e paracaktuar: Njëzet e Gjashtëmbëdhjetë. Temat e paracaktuar janë krijuar kryesisht për të ilustruar standardet e kodimit dhe praktikat më të mira, të cilat i bën kjo. E njëjta gjë nuk mund të thuhet vërtet për aspektet vizive edhe pse: për fat të keq, është e diskutueshme pak e paqartë dhe e paqëndrueshme. Nëse keni një sy për dizajn dhe e dini se çfarë po bëni me CSS, shkëlqyeshëm: do të keni mundësi ta përdorni atë si një shabllon dhe të krijoni diçka mjaft moderne dhe të këndshme; nëse jo, atëherë asnjë punë e madhe: gjithmonë mund të shkosh me diçka krejtësisht të ndryshme.

Njëzet e Gjashtëmbëdhjetë Tema e WordPress - Pamja e ekranit

Personalisht, më mirë shpresoj se tema tjetër e parazgjedhur tregon atë që WordPress mund të bëjë jo vetëm si një platformë e thjeshtë për Blogging, por edhe si një platformë e qëndrueshme biznesi – mbase për sa i përket një vitrine biznesi / produkti, portofoli personal, apo edhe një faqe në internet eCommerce.

Për një demonstrim të drejtpërdrejtë, shikoni faqen zyrtare të njëzet e gjashtëmbëdhjetë.

Imazhe të përgjegjshme

Rritja e njerëzve që hyjnë në rrjetë përmes të gjitha mënyrave të madhësive të ndryshme të ekranit dhe ekranet e gatshme për retina (ose në gjuhë të rregullt: me definicion të lartë) ka hedhur disa sfida kryesore në hartimin e uebit për sa më të mirë të shfaqjes së imazheve. Për shkak se imazhet në një uebfaqe në përgjithësi përbëjnë një pjesë të konsiderueshme të madhësisë së përgjithshme të faqes (në kilobajt / megabajt), shfaqja e imazheve që nuk janë optimizuar siç duhet për pajisjen (dhe rezolucionin e ekranit) mbi të cilin po tregohen, mund të vonojnë masivisht shpejtësia me të cilën ngarkohet një faqe në internet. Me pak fjalë: faqja ideale në internet do të zbulojë dimensionet e ekranit (dhe rezolucionin) dhe do të shërbejë vetëm imazhet me madhësi të duhur për ta përputhur atë – e cila, me këtë azhurnim të ri, është pikërisht ajo që WordPress përpiqet të bëjë.

Mekanika se si funksionojnë të gjitha këto janë fatkeqësisht shumë e komplikuar për këtë post të veçantë (me shumë mundësi do të përfshijmë më thellësi në një postim të ardhshëm), por në thelb përfshijnë secilën imazh që futet në një postim ose në faqe duke u caktuar një nëndegë të ndryshme imazhe me madhësi (të cilat WordPress gjeneron automatikisht: sipas cilësimeve të gjetura përmes ‘Parametrave’ > “Media” brenda pultit të WordPress ose, nëse ato ekzistojnë, cilësimet PHP në skedarin e funksionit të temës .php) për t’u shërbyer në një përpjekje për të përputhur më mirë dimensionet e ekranit dhe rezolucionin e pajisjes së përdoruesit.

Për më shumë informacion mbi këtë veçori të re të veçantë, lexoni këtë post zyrtar mbi këtë temë.

WordPress si një ofrues i OEmbed

WordPress ju ka lejuar të ngërthenni pa përmbajtje përmbajtje nga platforma të ndryshme të tjera (si Twitter dhe YouTube, etj) për disa herë tani, dhe me WordPress 4.4, tani mund të futni përmbajtjen tuaj WordPress në faqet e internetit të tjera – thjesht duke hedhur një URL në një redaktor që mbështet teknologjinë oEmbed (përfshirë redaktorët e tjerë të WordPress). Duke vepruar kështu, atëherë do t’ju japë një shikim të menjëhershëm të çfarëdo përmbajtje që jeni duke përfshirë – plotësoni me titullin, fragmentin, një imazh të paraqitur (me kusht që të keni vendosur një të tillë), një ikonë të faqes dhe madje edhe lidhje për komente dhe ndarje.

Për më tepër, WordPress 4.4 shton mbështetje për pesë ofruesit e rinj të OEmbed: Cloudup, Komente Reddit, ReverbNation, Altoparlant dhe VideoPress.

API REST

Siç u përmend në hyrje, API REST është një punë e madhe. Aq e madhe në fakt, që gjatë viteve të ardhshme ajo padyshim që do të ndryshojë shumë nga mënyra në të cilën përdoruesit dhe pronarët e faqeve shikojnë dhe bashkëveprojnë me faqet e internetit të mundësuar nga WordPress (përfshirë faqet e tyre). Cfare eshte Shkurt, është një sistem që hap strukturën thelbësore dhe të dhënat që përmbahen në një uebfaqe të mundësuar nga WordPress për ndërveprim të drejtpërdrejtë me të gjitha llojet e teknologjive të tjera – teknologjitë që nuk duhet që vetë të jenë asgjë që kanë të bëjnë me WordPress-in! Meansfarë do të thotë kjo në praktikë është se teknologjitë e reja të bazuara në internet (të tilla si aplikacionet e telefonit celular dhe kompjuteri, sisteme të tjera të menaxhimit të përmbajtjes dhe potencialisht edhe pajisje fizike) të gjitha tani kanë një mjet me të cilin të ndërveprojnë me sfondin e WordPress.

Mendja rrah me sy. Dhe sinqerisht, përpjekja për t’i shpjeguar të gjitha në një postim të vetëm në blog (le të themi në një paragraf të vetëm siç jam përpjekur më lart) është një betejë humbëse. Nëse jeni të interesuar me të vërtetë se çfarë do të thotë API REST për WordPress, drejtohuni në Google dhe thjesht filloni të lexoni gjithçka që mund të gjeni. Do të duhet patjetër ca kohë të zhyten brenda dhe të kuptoni …

Për fat të mirë (për ata që nuk pëlqejnë të ndryshojnë të paktën), megjithëse stuhia tani ka filluar zyrtarisht, ka të ngjarë të jetë pjesa më e mirë e mbase një viti ose më shumë para se rezultatet e API REST të fillojnë të manifestohen në mënyrat që përdoruesi mesatar i WordPress do të fillojë të vlerësojë.

Për momentin, gjithçka që duhet të dini vërtet është se WordPress tani përmban pjesën më të madhe të infrastrukturës themelore për API REST (pjesa e parë e një përmbledhje shumë-fazore).

Plus:

Plus një numër shumë spastrimesh, rregullimesh dhe përmirësimesh shumë më delikate – siç janë përmirësimet afatshkurtra të meta dhe taksonomisë, një ripunim i një pjese të madhe të infrastrukturës aktuale të komentimit dhe përmirësime të ndryshme Multisite.

Shënim: për një listë të plotë të të gjitha ato që janë të reja në WordPress v4.4, shiko versionin zyrtar 4.4 codex.

Qendroni me kujdes për lajmet dhe informacionin në WordPress 4.5 (të udhëhequr nga Mike Schroder; orari i lëshimit që nuk është shpallur – dhe mos harroni të bëni gjithmonë një kopje rezervë të plotë të faqes suaj përpara se të azhurnoni!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me