Whatfarë ka të re në Versionin 4.3 të WordPress


Udhëhequr nga Konstantin Obenland dhe i quajtur “Billie” (pasi muzikanti i xhazit Billie Holiday, WordPress 4.3 ka mbërritur – dhe plotësisht në orar!

Asgjë në atë tokë që copëton në këtë folje, por sigurisht që janë të paktën disa përmirësime shumë të këndshme që shumica e përdoruesve do t’i vlerësojnë.

Me pak fjalë, ka vërtet katër përmirësime veçanërisht të dukshme. Këto janë, me qëllim se sa me ndikim ne i ndiejmë ata personalisht të jenë: 1) një numër i shkurtoreve të tastierës së re për të ndihmuar në krijimin e gjërave si tituj, lista dhe citate brenda redaktorit të WordPress; 2) aftësia për të krijuar, azhurnuar, caktuar dhe menutë e shikimit të drejtpërdrejtë brenda personalizuesit; 3) një qasje e përmirësuar për trajtimin e fjalëkalimeve; dhe 4) aftësia për të shtuar një ikonë të faqes, e cila do të shfaqet si në skedat e shfletuesit ashtu edhe në ekranin e shtëpisë së pajisjeve mobile kur vizitorët shënojnë faqen tuaj.

Le të gërmojmë në:

Shkurtesat e reja të formimit

Përveç që të keni mundësi të krijoni tituj dhe lista me miun duke klikuar ikonat përkatëse të formatimit brenda redaktorit vizual të WordPress, tani mund t’i krijoni këto ndërsa shkruani – duke përdorur disa shkurtore të tastierës relativisht të thjeshta, si të shënjuara.

Opsione të reja për formatimin e tekstit

Për shembull: shtypja e simbolit hash (#) dy ose më shumë herë i ndjekur nga ndonjë tekst dhe më pas goditja e butonit të kthimit, do të ndryshojë tekstin që keni shtypur në një kokë. Lloji i header që do të krijohet, të tilla si H1, H2 ose H3, etj (deri në H6), përcaktohet nga numri i simboleve hash që ju shkruani. Si kështu:

 • ## = H2
 • ### = H3
 • #### = H4
 • ##### = H5
 • ###### = H6

Shkurtesa të tjera të tilla përfshijnë aftësinë për të krijuar lista të pakontrolluar duke shtypur ose një asterisk (*) ose një grumbull (-) të ndjekur nga një hapësirë; listat e porositura duke shtypur ose 1. ose 1) të ndjekura nga hapësira; dhe kuotat (për mendjen teknikisht: këto do të jenë ‘bllokada’) duke goditur simbolin më të madh se>) e ndjekur nga çfarëdo teksti që dëshironi të citoni.

Oh, dhe nëse krijoni gabimisht ndonjë prej këtyre gjërave, mund të përdorni ose një prishje të tastierës standarde ose të komandës esc për t’u kthyer / anuluar.

Shënim: Për më shumë mbi këtë karakteristikë të veçantë, shikoni se shkruani Jeff Chandler në WPTavern.

Menyja është në Customizer

Krijimi i menusë brenda WordPress ka qenë tradicionalisht diçka që ju bëni brenda pultit të WordPress, nën ‘Paraqitjen’ > “Menus ‘. Me WordPress 4.3, përdoruesit tani kanë mundësinë e krijimit, azhurnimit, caktimit të menusë në faqet – dhe madje edhe duke i shikuar ato live – nga brenda personalizuesit të WordPress.

Menutë në Customizer

Përderisa kjo mund të duket paksa e huaj për disa, kjo është – shpresojmë – të paktën një hap në drejtimin e duhur, d.m.th. duke i bërë gjërat më intuitive për përdoruesit e rinj dhe krijimin e një ndërfaqe të përmirësuar miqësore për celularin dhe më të arritshme me të cilën të punoni nga.

Fjalëkalime më të mira

Siguria në internet po bëhet gjithnjë e më shumë një marrëveshje e madhe … jo vetëm për përdoruesit e WordPress dhe faqet e tyre – kështu që çdo përmirësim në këtë fushë është më se i mirëpritur! Mjerisht, hakerat po bëhen gjithnjë e më të aftë për të kuptuar fjalëkalimet dhe, sinqerisht, është koha që përdoruesit e kohës janë kudo të sigurt që po përdorin fjalëkalime të forta kudo që të jetë e mundur!

Menaxhimi i përmirësuar i fjalëkalimit

WordPress 4.3 tani ndihmon përdoruesit duke mos vendosur automatizimin e fjalëkalimeve të ngurta për përdoruesit e krijuar rishtazi dhe nuk përfshin më fjalëkalime në postat elektronike që dërgon (përdoruesit do të marrin një lidhje për rivendosjen e fjalëkalimit). i mirë!

Ikonat e faqes

Ideja e ikonave të faqes që përfaqësojnë faqen tuaj të internetit në skedarët e shfletuesve do të jetë tashmë e njohur për këdo që i kupton favorizimet. Megjithatë, për shumë përdorues, favicons (dhe si t’i krijoni dhe caktoni ato) nuk janë njohuri të zakonshme. WordPress 4.3 bën një hap të shkëlqyeshëm në drejtimin e duhur këtu duke thjeshtësuar gjërat përsëri: këtë herë duke u dhënë përdoruesve një ndërfaqe të lehtë për t’u përdorur për të ngarkuar një ikonë (përmes personalizuesit) që ata do të donin ta përdorin jo vetëm si një preferuar , por edhe si një ikonë që do të përfaqësojë uebfaqen e tyre në ekranin e shtëpisë së pajisjeve mobile kur përdoruesit e shënojnë atë.

Ikonat e sitit të ri në Customizer

Për më tepër, ikona e zgjedhur do të qëndrojë në vend edhe kur përdoruesit ndërrojnë tema – që është një prekje shumë e bukur!

Dhe gjithashtu:

Më në fund të fundit, komentet tani do të jenë fiket si parazgjedhje në faqet e krijuara rishtazi! … Ne nuk mund t’ju them se sa shpesh i kemi lënë të ndezur!

Shënim: për një listë të plotë të të gjitha të rejave në WordPress 4.3, kontrolloni kodeksin e versionit zyrtar 4.3.

Rrini zgjuar për lajmet dhe informacionin në WordPress 4.4 (planifikuar për botim në dhjetor 2015 – dhe, si gjithmonë, mos harroni të bëni një kopje rezervë të plotë të faqes tuaj përpara se të azhurnoni!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map