Wat is er nieuw in WordPress versie 4.4


Onder leiding van Scott Taylor en ‘Clifford’ genoemd (na jazzmuzikant Clifford Brown is WordPress versie 4.4 gearriveerd)!

Op het eerste gezicht zou het je, afgezien van de toevoeging van een aantoonbaar enigszins visueel minder dan inspirerend nieuw standaardthema, vergeven dat je denkt dat dit geen bijzonder opmerkelijke release is. Zoals elke enthousiaste ontwikkelaar je echter zal vertellen: niets is minder waar, want naast het toevoegen van een paar mindere – maar nog steeds vrij belangrijke – nieuwe functies zoals ‘post-insluitingen’ en ‘responsieve afbeeldingen’ (hieronder uitgelegd), WordPress 4.4 bevat ook de onderliggende infrastructuur voor een enorm belangrijke – en langverwachte – nieuwe functie die bekend staat als de REST API.

Laten we elk van deze nieuwe functies om beurten kort bekijken:

Een nieuw standaardthema

Met WordPress 4.4 komt een gloednieuw standaardthema: Twenty Sixteen. Standaardthema’s zijn in de eerste plaats ontworpen om voorbeelden te geven van coderingsnormen en beste praktijken, wat deze doet. Hetzelfde kan echter niet echt worden gezegd voor de visuele aspecten: omdat het helaas een beetje saai en ongeïnspireerd is. Als je oog hebt voor design en je weet wat je met CSS doet, geweldig: je zult het waarschijnlijk als sjabloon kunnen gebruiken en iets heel moderns en plezierigs kunnen creëren; zo niet, dan geen probleem: je kunt altijd met iets heel anders gaan.

TwentySixteen WordPress Theme - Screenshot

Persoonlijk hoop ik eerder dat het volgende standaardthema laat zien wat WordPress niet alleen kan doen als een eenvoudig blogplatform, maar ook als een levensvatbaar bedrijfsplatform – misschien in termen van een bedrijfs- / productshowcase, een persoonlijk portfolio of zelfs een eCommerce-website.

Ga voor een live demo naar de officiële Twenty Sixteen-webpagina.

Responsieve afbeeldingen

De opkomst van mensen die toegang hebben tot het net via allerlei verschillende schermformaten EN retina-ready (of in gewone taal: hoge definitie) displays heeft een aantal grote uitdagingen op het gebied van webdesign veroorzaakt met betrekking tot de beste manier om afbeeldingen weer te geven. Omdat de afbeeldingen op een website over het algemeen een aanzienlijk deel van het totale paginaformaat uitmaken (in kilobytes / megabytes), kan het enorm vertragen van afbeeldingen die niet goed zijn geoptimaliseerd voor het apparaat (en de schermresolutie) waarop ze worden weergegeven de snelheid waarmee een website wordt geladen. Kortom: de ideale webpagina detecteert de schermafmetingen (en resolutie) en geeft precies de juiste afbeeldingsafbeeldingen weer – wat met deze nieuwe update precies is wat WordPress probeert te doen.

De mechanica van hoe dit allemaal werkt, is helaas veel te gecompliceerd voor dit specifieke bericht (we zullen waarschijnlijk in een toekomstig bericht dieper ingaan), maar het gaat in wezen om elke afbeelding die wordt ingesloten in een bericht of pagina die een subset van verschillende krijgt toegewezen formaat afbeeldingen (die WordPress automatisch genereert: volgens een van de instellingen gevonden via ‘Instellingen’ > ‘Media’ in het WordPress-dashboard of, indien aanwezig, PHP-instellingen in het function.php-bestand van het thema) om te worden weergegeven in een poging om de schermafmetingen en resolutie van het apparaat van de gebruiker zo goed mogelijk af te stemmen.

Lees dit officiële bericht over dit onderwerp voor meer informatie over deze specifieke nieuwe functie.

WordPress als oEmbed-provider

Met WordPress kunt u al enige tijd naadloos inhoud van verschillende andere platforms (zoals Twitter en YouTube, enz.) Insluiten en met WordPress 4.4 kunt u nu uw eigen WordPress-inhoud op andere websites insluiten – door simpelweg een URL in een editor te plaatsen die oEmbed-technologie ondersteunt (inclusief andere WordPress-editors). Als je dit doet, krijg je meteen een voorbeeld van de inhoud die je insluit – compleet met titel, fragment, een uitgelichte afbeelding (op voorwaarde dat je er een hebt ingesteld), een sitepictogram en zelfs links voor opmerkingen en delen.

Bovendien voegt WordPress 4.4 ondersteuning toe voor vijf nieuwe oEmbed-providers: Cloudup, Reddit Comments, ReverbNation, Speaker Deck en VideoPress.

De REST API

Zoals vermeld in de intro, is de REST API een groot probleem. Zo groot zelfs dat het de komende jaren vrijwel ongetwijfeld veel zal veranderen van de manier waarop zowel gebruikers als site-eigenaren WordPress-aangedreven websites bekijken en ermee omgaan (inclusief hun eigen sites). Wat is het? Kortom, het is een systeem dat de kernstructuur en gegevens van een door WordPress aangedreven website opent voor directe interactie met allerlei andere technologieën – technologieën die helemaal niets met WordPress te maken hebben! Wat dit in de praktijk betekent, is dat nieuwe webgebaseerde technologieën (zoals apps voor mobiele telefoons en computers, andere contentmanagementsystemen en mogelijk zelfs fysieke apparaten) nu allemaal een middel hebben om te communiceren met de backend van WordPress.

De geest verbijstert ik ken. En eerlijk gezegd is het een verloren strijd om dit allemaal in een enkele blogpost uit te leggen (laat staan ​​in een enkele alinea zoals ik hierboven heb geprobeerd). Als je echt geïnteresseerd bent in wat de REST API voor WordPress betekent, ga dan naar Google en lees gewoon alles wat je kunt vinden. Het zal zeker wat tijd kosten om in te zakken en te begrijpen …

Gelukkig (voor degenen die tenminste niet van verandering houden), hoewel de storm nu officieel is begonnen, zal het waarschijnlijk het beste deel van misschien een jaar of langer zijn voordat de resultaten van de REST API zich beginnen te manifesteren op manieren die de gemiddelde WordPress-gebruiker zal het waarderen.

Voorlopig hoeft u alleen maar te weten dat WordPress nu een groot deel van de onderliggende infrastructuur voor de REST API bevat (het eerste deel van een uitrol in meerdere fasen).

Plus:

Plus een aantal veel subtielere tweaks, fixes en kleine verbeteringen – zoals een paar meta- en taxonomieverbeteringen op termijn, een herwerking van veel van de huidige commentaarinfrastructuur en verschillende verbeteringen op meerdere locaties.

Opmerking: voor een volledige lijst van alles wat nieuw is in WordPress v4.4, bekijk de officiële versie 4.4 codex.

Blijf op de hoogte voor nieuws en informatie over WordPress 4.5 (geleid door Mike Schroder; releaseschema moet nog worden aangekondigd – en vergeet niet om altijd een volledige back-up van uw site te maken voordat u gaat updaten)!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me