Com solucionar el temut “Error d’establir una connexió de base de dades” a WordPress

Ofertes de WordPress


Com més temps treballis amb WordPress, més probabilitats et trobes amb el temut “Error en establir una connexió de base de dades“. És espantós, perquè és probable que puguis accedir, en part, a la part frontal o posterior del lloc web, i, si encara no t’has entrat al cap d’uns quants conceptes fonamentals sobre servidors i / o el desenvolupament web, probablement estareu perduts.

A continuació s’explica com comprendre i resoldre aquest error deservidor.

Què significa “Error d’establir una connexió de base de dades” en realitat?

En lloc de desar-se en fitxers específics, el contingut de les publicacions i pàgines de WordPress es desa en una base de dades que WordPress ha de fer referència cada vegada que serveixi / genera una pàgina web. Quan es visualitza una publicació, per exemple, WordPress troba l’amfitrió de la base de dades, es connecta a la base de dades, troba la taula de publicacions de WordPress dins d’aquesta base de dades i busca el contingut que intenta carregar. En resum, l’infame “error en establir una connexió de base de dades” significa això WordPress no pot trobar aquesta base de dades.

Per què és un problema tan gran? Doncs bé, a més del contingut de les publicacions i pàgines, WordPress també emmagatzema una gran quantitat d’altres dades essencials a la seva base de dades, com ara la configuració principal, les dades d’usuari, el tema seleccionat, la configuració de widgets, les dades dels vostres complements actius, etcètera. Si WordPress no pot accedir a cap informació de la seva base de dades, no té cap manera de carregar el vostre lloc web.

Quina és la causa d’un problema de connexió de bases de dades?

Hi ha diversos problemes que podrien causar un problema de comunicació amb la base de dades. Creem una llista breu i aprofundim per entendre millor (i resoldre) cada problema:

  • Credencials de base de dades incorrectes (nom d’usuari, contrasenya, host, base de dades)
  • Arxius danyats
  • Base de dades malmesa
  • El servidor de bases de dades està sobrecarregat o no funciona correctament

Però primer…

Si bé els processos que examinaré no són perillosos, sempre és bona idea tenir una còpia de seguretat, per si de cas. Si ja utilitzeu una eina com VaultPress, que recomano sincerament, ja teniu una còpia de seguretat i us convé.

Hi ha molts complements que us poden fer una còpia de seguretat de les vostres coses, però si ja teniu bloquejat fora de WordPress, no podreu fer-los servir. En aquest cas, haureu d’utilitzar el vostre cPanel o un altre programari de gestió d’allotjament per fer una còpia de seguretat completa.

Si no sabeu fer això, parleu amb els vostres amfitrions, la majoria tindran una solució de còpia de seguretat. Assegureu-vos de fer una còpia de seguretat de la vostra base de dades, així com dels fitxers del servidor, ja que és la base de dades que conté tota la informació crítica del vostre lloc web..

S’estan solucionant problemes de connexió de bases de dades

He escrit la llista anterior segons la probabilitat, segons la meva experiència, però podeu començar des de baix i treballar fins a la vostra preferència. Dit això, si no teniu una línia directa (o assistència de xat) amb el vostre host, serà difícil saber si un servidor de bases de dades està sobrecarregat o no amb un funcionament defectuós al final, perquè des del final els símptomes són indistinguibles. En qualsevol cas, mirem cadascuna de les causes i veiem què podem fer per arreglar les coses.

Credencials de base de dades incorrectes

Aquesta és la que veig bastant sovint. Si veieu el missatge de “error en establir una connexió de base de dades” quan configureu una nova instal·lació de WordPress, és probablement aquest el culpable. Per connectar-se a la seva base de dades, WordPress necessita quatre dades clau:

  • Amfitrió de bases de dades
  • Nom d’usuari de la base de dades
  • Contrasenya de la base de dades
  • Base de dades utilitzada

Tota aquesta informació us ha de proporcionar-vos (si no és que heu introduït en nom vostre) el vostre amfitrió. Tanmateix, si utilitzeu una configuració més flexible (és a dir, no un tipus d’instal·lació d’un clic), heu de comprovar el vostre nom d’usuari, la vostra contrasenya i el nom de la base de dades. La vostra millor aposta és copiar i enganxar totes les dades directament des del mitjà en què se us va donar. (Nota: a vegades, les contrasenyes poden tenir guions o períodes que no se seleccionen normalment.)

Si heu canviat recentment els amfitrions, assegureu-vos de comprovar el detall de “base de dades de la base de dades”. En molts casos, aquest serà “localhost” Bluehost, HostGator. Cal tenir en compte que molts hostes utilitzen una adreça IP SiteGround o fins i tot un URL DreamHost completament diferent. Si no esteu segur d’alguna part, podeu contactar amb el vostre amfitrió i preguntar-los directament o consultar la base de coneixement en línia (si en tenen).

En una instal·lació nova, probablement se us presentarà un camp on introduir aquesta informació a mesura que passeu per la rutina de configuració a la pantalla estàndard de WordPress. En molts casos, fins i tot podeu tornar i tornar a omplir aquesta informació. Si no és així, haureu de descarregar, editar i, després (mitjançant un client FTP adequat, tornar a carregar el fitxer de configuració situat al directori arrel de WordPress (anomenat wp-config.php). Assegureu-vos que només editeu aquest fitxer mitjançant un text. L’editor, per descomptat, els detalls de la connexió de la base de dades es troben a la part superior de la vista i sembla una cosa així:

define (“DB_NAME”, “nom_data base de dades”);

/ ** Nom d’usuari de la base de dades MySQL * /
define (“DB_USER”, “base de dades_user”);

/ ** Contrasenya de la base de dades MySQL * /
define (“DB_PASSWORD”, “base de dades_password”);

/ ** Nom d’amfitrió de MySQL * /
define (“DB_HOST”, “base de dades_host”);

Simplement canvieu els valors del segon conjunt de parèntesis per modificar els detalls de connexió als valors correctes, i heu d’estar en funcionament en molt poc temps. Si, però, heu comprovat i heu comprovat dues vegades tots aquests detalls i encara esteu rebent el mateix error, haureu de passar al següent número: fitxers danyats.

Arxius danyats

En alguns casos, els usuaris han informat que el fet de tornar a penjar els fitxers principals de WordPress de vegades soluciona l’error, la raó exacta per la qual això pot funcionar pot semblar un misteri, però, en molts casos, té a veure amb restablir permisos de fitxers o substituir el nucli corrupte. Fitxers. (Nota: Assegureu-vos de no sobreescriure el fitxer config.php, que conté informació crucial de configuració, o el directori de contingut wp, que conté els vostres temes, plugins i suports i recordeu-ho sempre fa una còpia de seguretat abans de modificar o substituir qualsevol cosa.)

Per fer-ho, haureu de descarregar una versió nova de WordPress des de WordPress.org i descomprimir el paquet al vostre ordinador. Aneu a la carpeta sense descomprimir i suprimiu tant el fitxer config.php com la carpeta wp-content per assegurar-vos que no substituïu accidentalment les del vostre servidor en directe. Un cop suprimits, obriu un client FTP i prepareu-vos per penjar els fitxers restants a la vostra carpeta arrel de WordPress.

Si suposem que ningú hagi fet modificacions malhumorades als fitxers bàsics de WordPress, haureu de poder sobreescriure de manera segura tots aquests fitxers al vostre servidor en viu, assegurant-vos que no sobreescriviu accidentalment la wp-config.php fitxer o contingut wp carpeta, per descomptat.

Base de dades malmesa

Una bona indicació d’una base de dades corrompuda és si el front endavant del lloc web funciona, però el backend no (o viceversa). També podeu veure un missatge d’error que us indica que no es poden trobar algunes taules de bases de dades. Per sort, WordPress conté una eina que us pot ajudar a reparar una base de dades danyada. Haureu de descarregar el fitxer wp-config.php (que trobareu al directori arrel de la vostra instal·lació de WordPress) i afegir la següent línia:

define (“WP_ALLOW_REPAIR”, cert);

Un cop heu tornat a penjar-lo, haureu de poder accedir a una pàgina especial de reparació de bases de dades del vostre lloc anant a l’adreça http://yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php (substitut de siteite.com amb el vostre domini real). Hauríeu de veure una pantalla que mostri dues opcions: “Reparar base de dades” i “Reparar + optimitzar la base de dades”.

Reparació de la base de dades de WordPress: captura de pantalla

Tot i que escollir qualsevol de les opcions hauria d’estar bé, us recomano escollir només per reparar la base de dades. Com a programador, he après que fins i tot aparentment irrellevants poden causar problemes imprevisibles. No veig com fer-ne una optimització també pot arruïnar les coses, però és millor que estigui segur que ho sento en aquestes situacions. Com a mínim, optimitzar la base de dades i intentar reparar-la es farà pràcticament més temps, i posar en marxa la base de dades hauria de ser la prioritat.

Un cop fet això, assegureu-vos de tornar a wp-admin.php i traieu del fitxer la línia de codi esmentada anteriorment. La pàgina de reparació no està amagada i no està segur; romandrà accessible públicament mentre existeixi el tros de codi al fitxer de configuració.

El servidor de bases de dades està sobrecàrregat o mal funciona

Els servidors amb mal funcionament i les sobrecàrregues són molt difícils de diferenciar sense tenir accés a eines d’allotjament avançades ni parlar amb la vostra empresa d’allotjament. Si sospiteu que està passant una de les situacions que té i el vostre amfitrió disposa de suport telefònic o de xat en temps real, aleshores la vostra millor aposta és preguntar-los què passa directament.

Si utilitzeu un servidor compartit (és a dir, que haureu de compartir els recursos del servidor amb moltes altres persones), pot ser difícil saber si la causa de l’error es deu a una sobrecàrrega o un mal funcionament. En alguns casos, en lloc d’un mal funcionament, pot haver-se donat perquè un altre lloc del mateix servidor sobrecarrega la base de dades. Dit d’una altra manera, fins i tot si només teniu un lloc molt reduït i que no té brots sobtats en el trànsit, es pot produir una sobrecàrrega causada pel lloc web d’una altra persona. Això és molt menys probable que passi amb un VPS o amb una configuració d’allotjament de WordPress gestionada.

La bona notícia és que ambdues qüestions solen resoldre’s en un termini relativament curt. Si una base de dades mal funciona físicament, el lloc web gairebé sempre es desplaçarà per substituir-lo tan aviat com els seus sistemes indiquin la necessitat de fer-ho, i si una base de dades baixa a causa d’una sobrecàrrega, normalment es reiniciarà automàticament i tornarà a funcionar dins. qüestió de minuts. Si, però, això ha passat diverses vegades, aviseu els vostres amfitrions i feu que investigueu tan aviat com sigui possible.

Si el vostre lloc web es troba en un servidor compartit i el vostre trànsit augmenta ràpidament, podeu començar a experimentar problemes de connexió de bases de dades quan comenceu a sobrecarregar el servidor. Aquests errors solen solucionar-se a si mateixos, però es tornaran a produir si el vostre lloc web continua experimentant augment de trànsit. En aquests casos, si encara no ho feu, utilitzar un bon complement de memòria cau, com ara la memòria cau total W3, la memòria cau WP súper o el coet WP, pot alleugerir altres problemes..

Dit això, la manera més fàcil de resoldre aquest problema és evitar que passi de cap manera.

Hosting de WordPress gestionat

Tot i que no és una solució per si mateixa, passar a un paquet d’allotjament de WordPress gestionat us podria estalviar molts mals de cap si ja comenceu a veure aquest tipus d’errors. L’allotjament de WordPress gestionat és menys flexible des del punt de vista de les funcions, però, si tot el que necessites és poder executar WordPress, pot ser una excel·lent opció. (Aquest mateix lloc funciona amb un servei com aquest.) L’allotjament gestionat específic per a WordPress està adaptat al funcionament de WordPress de la forma més eficient i ràpida possible. El maquinari, el programari del servidor i els representants de l’atenció al client –just sobre tot, de fet– estan orientats a (i optimitzats per) WordPress!

Els inconvenients d’aquest tipus d’allotjament no poden accedir al servidor mitjançant SSH i no poder instal·lar altres scripts fora de WordPress (és a dir, podeu executar WordPress i res més). A més, la majoria dels amfitrions de WordPress prohibits utilitzar certs plugins que es consideren infartats i / o no aptes per als seus sistemes.

Si us interessa l’allotjament de WordPress gestionat, mireu les opcions. Alguns dels millors són els que ofereix WPEngine (possiblement el líder en l’àrea d’allotjament de WordPress gestionada), Kinsta (ideal per a grans empreses) i Flywheel (orientada a dissenyadors i agències).

Visió general

Com veieu, la causa exacta de l’infame “error d’establir una connexió de base de dades” de WordPress pot ser una de moltes. Tanmateix, segons la meva experiència, a la gran majoria dels casos, és a causa d’un error generat per l’usuari (per exemple, un error tipogràfic al fitxer config.php) o és un problema que l’usuari el pot resoldre. Si teniu problemes, seguiu els mètodes descrits anteriorment per posar en funcionament el vostre lloc i, si després no teniu sort, parleu amb el vostre amfitrió per comprovar-los el problema..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me