Com crear un tema infantil de WordPress i per què és probable que en vulgueu fer servir

On comprar temes WordPress


Un dels majors avantatges d’utilitzar WordPress és la possibilitat d’aprofitar una gran quantitat de temes preparats, que poden ser personalitzats per usuaris amb relativa facilitat. Però, amb tota aquesta personalització, ve la pregunta del manteniment: què passa si feu les vostres personalitzacions i el tema que feu servir s’actualitza.?

Aquesta és una pregunta de que molts usuaris acaben aprenent la resposta de la manera més difícil: si actualitzeu un tema després d’haver realitzat personalitzacions, tots els canvis que heu fet als fitxers de tema original seran sobreescrits i si No heu creat una còpia de seguretat del vostre lloc (i ho heu de fer SEMPRE assegureu-vos que teniu una còpia de seguretat completa abans de fer cap canvi), es perdrà tot aquell treball dur. *

Per evitar aquest tràgic escenari, cada usuari de WordPress ha de fer alguna cosa: crear (i utilitzar) temes infantils en cada instal·lació de WordPress.

Què és un tema infantil – Com funciona??

El tema infantil de WordPress no és res més que un tema separat que es basa en el tema parent de la major part (si no de totes) de la seva funcionalitat. En la seva forma més bàsica, el tema infantil és només un full d’estil CSS que WordPress mostra en lloc dels estils del tema pare. Això us permet fer canvis al tema sense perdre l’estil personalitzat que heu creat cada cop que el tema pare s’actualitza.

Els temes infantils més complexos també poden incloure funcionalitats addicionals. Igual que amb els elements de disseny, WordPress comprovarà primer el tema infantil per a les funcions. Si no se’n troba cap, s’implicaran per defecte les funcions del tema pare. Si hi ha funcions, s’utilitzaran les funcions del tema fill en lloc de, o a més de les del tema pare.

Com crear un tema infantil de WordPress

Espero que en aquest moment us he convençut que els temes infantils són molt necessaris. Per descomptat, això no vol dir que no intimidin a algunes persones. Però hi ha bones notícies: un tema infantil de WordPress és extremadament fàcil de crear.

Estructura / Jerarquia del tema infantil de WordPress

El primer pas per crear manualment un tema infantil de WordPress és accedir al vostre directori de temes a wp-contingut / temes. Podeu fer-ho a través d’un client FTP o, en molts casos, a través d’una interfície proporcionada pel vostre servei d’allotjament.

A continuació, haureu de crear un directori nou per al tema del vostre fill. Podeu posar-hi el nom que vulgueu. Recomano mantenir-lo senzill i fàcilment comprensible. Alguna cosa com nom de nom-fill hauria de fer molt bé.

El fitxer CSS personalitzat important (obligatori)

Un cop hagueu realitzat aquests dos passos, és el moment d’afegir (com a mínim) el full d’estil CSS que definirà el tema del vostre fill. Per fer-ho, simplement creeu un fitxer de text (mitjançant un editor de text adequat, per descomptat) anomenat style.css i copieu i enganxeu el codi següent:

/ *
Nom del tema: Vint tretze fills
Tema URI: http://example.com/twenty-thirteen-child/
Descripció: Tema de Vint tretze nens
Autor: John Doe
Autor URI: http://example.com
Plantilla: vintetze
Versió: 1.0.0
* /

@import url ("../twentythirteen/style.css");

/ * = La personalització del tema comença aquí
——————————————————– * /

Voleu canviar la informació anterior per reflectir els fitxers amb els quals heu treballat, i així ho serà extremadament important per assegurar-se que les seccions “Plantilla” i “@import” són correctes en aquest pas. Recordeu-ho: Tot és sensible a majúscules i minúscules!

Un cop hàgiu ajustat la informació anterior per reflectir les vostres dades concretes, podeu continuar endavant i introduir les personalitzacions del tema CSS a l’espai proporcionat i desar el fitxer.. Tada! Acabeu de crear un tema infantil. Felicitats!

Per activar el nou tema infantil, només heu de fer comprimir la carpeta del tema infantil que heu creat (la que conté el fitxer CSS anterior) i instal·lar-la mitjançant Aparicions > Temes al vostre administrador de WordPress, tal com ho faríeu amb qualsevol altre tema de WordPress. De forma alternativa, podeu deixar-ho sense descomprimir i penjar-lo al directori de temes mitjançant un client FTP.

Però diguem que voldria crear un tema infantil una mica més complex, que va més enllà de les simples personalitzacions CSS. Com podeu afegir funcions PHP personalitzades, o modificar fitxers o plantilles de tema reals?

Edició del fitxer Functions.php (opcional)

En el cas que editeu el fitxer funcions.php del vostre tema, simplement creeu un fitxer funcions.php nou com el següent, i afegiu-lo al tema fill. Qualsevol funció d’aquest fitxer nou substituirà automàticament les funcions del fitxer del tema pare. Tot allò no especificat en aquest nou fitxer simplement es farà per defecte a l’original.

<?php
// el vostre codi va aquí
?>

Edició de fitxers de plantilles (opcional)

L’edició de fitxers de plantilles PHP és una mica diferent de l’edició d’estils i funcions CSS. En els dos exemples anteriors, tot el que havíeu de fer era crear fitxers que contenien les vostres addicions i / o canvis importants. En ambdós casos, els fitxers nous del tema fill eren més o menys suplementaris amb els fitxers del tema pare, però quan es tracta de fitxers de plantilles PHP, heu de substituir tot el contingut de l’original per un de nou en el vostre fill. tema.

Ho aconseguiu copiant la plantilla PHP que voleu editar i després col·locant-la a la mateixa ubicació de l’arbre de fitxers als fitxers de temes secundaris que ocupa als fitxers de tema pare. WordPress ara ignorarà completament l’original, i els canvis que feu al fitxer duplicat del tema infantil seran els que realment utilitzi WordPress.

Tingueu en compte, però, que només voleu afegir fitxers al tema del vostre fill al qual realment voleu fer canvis – és a dir, que no copieu innecessàriament cap càrrega de fitxers. Això es deu al fet que quan el tema pare s’actualitzi, és possible que, en alguns casos de marginalitat, també us assegureu que no hi ha actualitzacions importants dels fitxers de plantilla que heu triat per editar i / o incloure..

Per què no tothom fa servir temes infantils??

A part que la gent simplement no és conscient de la necessitat de crear un tema infantil, les úniques raons reals són bones per no crear / utilitzar temes infantils és perquè, o bé, no teniu intenció de fer cap canvi en els fitxers de temes (és a dir, que només podeu fer servir el tema exactament com el va fer el desenvolupador) o bé el tema que feu servir proporciona una interfície especial en les opcions del tema que voleu fer. (i guardeu) tots els canvis que necessiteu. Val la pena assenyalar que molts temes ofereixen una interfície per fer canvis CSS personalitzats, per exemple.

Un altre motiu (no tan justificable) per no utilitzar un tema infantil és perquè, si voleu fer res més que canvis CSS, gairebé sempre necessitarà una mica de familiaritat addicional (i de vegades molta). es fa el tema original del pare. Sovint es pot sentir com una feina. Si us sembla familiar, probablement us trobareu a l’aigua profunda si / o quan el tema us ofereix una actualització crítica!

El Missatge per emportar

Si suposem que teniu intenció de mantenir actualitzat el vostre tema (que és una molt bona idea), fer servir un tema infantil és una bona pràctica fonamental. ** Per sort, només cal treballar uns minuts per crear-ne un, així que si no ho heu fet ja, ara és el moment!

Notes, consells i suggeriments

Si teniu problemes per fer les vostres modificacions visuals, consulteu el nostre article anterior sobre On aprendre CSS en línia

Per obtenir més informació sobre els temes infantils de WordPress, assegureu-vos de consultar el Còdex oficial de WordPress.

* En còpies de seguretat: Es fa molt èmfasi en fer còpies de seguretat. Fins i tot amb una còpia de seguretat, continuareu quedant a l’aigua profunda a l’hora d’actualitzar el tema si hi heu realitzat modificacions directes, ja que és probable que encara hagueu d’aplicar la nova actualització. Això és especialment cert si aquesta actualització té alguna cosa a veure amb els pegats de forats de seguretat descoberts recentment. A menys que, d’alguna manera, pugueu reproduir tots els canvis que heu fet, és possible que la vostra còpia de seguretat no sigui tan útil per sortir-vos de la situació.!

** Sobre bones pràctiques: Si encara no esteu convençuts d’utilitzar temes infantils, no emprengueu la paraula. Assumeix el cofundador de WordPress Matt Mullenweg’s: “Els temes infantils i un marc són l’única forma en què hauríeu de crear el vostre lloc de WordPress” – (va dir mentre parlava del Genesis Framework.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me