Si të vendosni dhe përdorni një domain të shkurtër të personalizuar për WordPress

Marrëveshjet me WordPress


Ndërsa më të mahnitshmit midis jush mund ta keni vërejtur, kohët e fundit kemi filluar të përdorim një domain të ri të shkurtër (wngwp.es) në tweet-et tona. Isfarë është një fushë e shkurtër? Epo, është vërtet një emër i dytë (më i shkurtër) i domain që mund të përdoret në vend të emrit tënd origjinal. Pse dikush do të dëshironte ta bënte atë? Epo, kryesisht sepse përdorimi i një emri të shkurtuar të domain-it ju lejon të kurseni hapësirë ​​në eksitim (ose kudo tjetër që kujdeseni ta përdorni) pa pasur nevojë të ktheheni në URL të shkurtër të paracaktuar gjenerues automatik të gjeneruar, për një shpërthim shtesë të markës (mendoni: ‘ nyti.ms ‘(New York Times)) dhe për shkak se të kesh domain të shkurtër të porosive të tua thjesht duket i zoti! Pra, le të bëjmë plasaritje:

Hapi 1. Shkruani Bit.ly!

Drejtohuni tek Bit.ly dhe regjistrohuni për një llogari falas. Pasi të keni përfunduar, regjistrohuni dhe klikoni në “ahoy, name emrin tuaj” (lart djathtas) dhe pastaj “Vendosjet”. Zgjidhni skedarin “ADVANCED” dhe më pas ose “Biznes” ose “Personal” (për hir të thjeshtësisë, ne do të mbulojmë këtu “Personal”). Ende nuk keni një domain të shkurtër? Kaloni në hapin 2… bitly

Hapi 2. Zgjidhni (dhe pastaj bleni) fushën tuaj të shkurtër

Pra, çfarë domeni të shkurtër për të zgjedhur? Konventa duket se do të zgjedhë një domen të shkurtër që a) duket mirë dhe b) rrjedh qartë që rrjedh nga emri origjinal i domain-it. Shembuj përfshijnë ‘nyti.ms ‘(New York Times),‘ tcrn.ch’ (Teknike Crunch), ‘bsa.ly ‘(BuySellAds) dhe, ahem,‘ wngwp.es’ (me mend kush!). Nëse keni ngecur për ide (ose edhe nëse nuk jeni) shikoni domai.nr (për një listë të plotë të fushave të nivelit të lartë shikoni këtë faqe Wikipedia. Pasi të keni vendosur një, hapi tjetër është që blejmë atë. Ne e kemi blerë tonën nga GoDaddy (kryesisht sepse po hamendemi që shumë lexues tashmë do të jenë të njohur me GoDaddy dhe e kemi ditur që do të shkruajmë një postim se si t’i vendosim gjërat kur kemi blerë tonin) – por në vend se thjesht të na kopjoni, bleni domainin tuaj nga cilindo regjistrues i fushës të ndjeheni më të qetë (sepse do t’ju duhet të shtoni një rekord DNS të personalizuar në të nëse ndiqni procedurën e përshkruar këtu – mos u frikësoni: më shumë në këtë bit DNS tjetër). Pasi të keni marrë domenin tuaj të ri të shkurtër, atëherë do të jeni në gjendje të drejtoheni përsëri te ajo skedë “Advanced” e përmendur në hapin 1 dhe t’i tregoni Bit.ly të gjitha në lidhje me të.

Hapi 3. Vendosni një rekord DNS me porosi për të treguar Bit.ly

Procedura për këtë do të jetë pak më ndryshe në varësi të regjistruesit tuaj, megjithatë duke supozuar se keni zgjedhur GoDaddy (siç e bëmë më lart), pastaj futuni në llogarinë tuaj GoDaddy, zgjidhni “Domain” dhe “Nisni” domenin tuaj të shkurtër të shkurtër. Pastaj zgjidhni skedën “DNS Zone File”, e ndjekur nga “edit”. Atëherë do t’ju shfaqet një dritare e re brenda së cilës do të mund të modifikoni rekordin ekzistues “A (host)” për faqen tuaj, duke ndryshuar adresën IP në 69.58.188.49 (Adresa IP e Bit.ly).

GoDaddy Një Rekord për Bit.ly

Për informacion më të detajuar në lidhje me këtë hap (dhe se si ta vendosni nëse keni zgjedhur të përdorni një nënfushë sesa një domen të nivelit të lartë për domenin tuaj të shkurtër), shikoni ‘si mund të krijoj një zakon faqja e shkurtër e domenit. Vini re se mund të duhen deri në 48 orë për ndryshimet e domain-it për t’u përhapur, kështu që mund t’ju duhet të prisni një kohë që ndryshimet tuaja të hyjnë në fuqi. Pasi të verifikoheni, atëherë do të jeni në gjendje të zgjidhni fushën tuaj të re të shkurtër nga menyja rënëse pranë “Domain i shkurtër i paracaktuar për shënimet tuaja”, nën “Domain Short”, dhe gjithashtu të zgjidhni një “Custom Short Domain Root Redirect” ( me siguri do të dëshironi të shkruani emrin e rregullt të faqes tuaj) në rast se dikush viziton domainin tuaj të shkurtër të personalizuar direkt (të dy nën të njëjtën skedë “AVANCUAR” si më parë).

Hapi 4. Bit.ly + WordPress = WP Bit.ly

Pra, si e përdorni emrin tuaj të ri me porosi të shkurtër me WordPress? Lehtë – me një shtojcë të dobishme (e quajtur WP Bit.ly që ju lejon të shpejt dhe me lehtësi të përdorni shkurtesat e personalizuara (të krijuara duke përdorur fushën tuaj të shkurtër të zgjedhur) përmes një artikulli të ri të menusë (krijuar nga WP Bit.ly) në shiritin e veglave WordPress.

WP Bit.ly

Hapi 5. Merrni tweeting me të!

Por prit! Jo aq shpejt, sepse do të duhet të kaloni nëpër të gjitha cilësimet e shtojcës WP Bit.ly për të siguruar që gjithçka është konfiguruar saktë (duke kujtuar të shkruani emrin tuaj të përdoruesit Bit.ly dhe tastin API Bit.ly etj) dhe të rregulloni disa cilësime në përputhen me kërkesat tuaja personale (duke zgjedhur për çfarë postimesh duhet të gjenerohen linqe të shkurtra, etj) DHE edhe pasi të vendosni gjithçka, ju mund të keni akoma nevojë të prisni një kohë që ato fuqi të ndryshuara DNS të hyjnë në fuqi (në rastin tonë u deshën një ditë). Paç fat!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map