Si të tregoni se cilën temë WordPress po përdor një sit

Ku mund të blini temat e WordPress


Kështu që ju keni gjetur një faqe në internet që ju pëlqen pamja dhe dashuroj të krijoni një faqe që duket e njëjtë (ose të paktën e ngjashme)? Epo, së pari gjërat, së pari, do të doni të kontrolloni nëse faqja që po shikoni shkon në WordPress – nëse ndodh, kjo është një shenjë e mirë, sepse shumica e vendeve të ndërtuara me WordPress kanë tendencë të përdorin të gatshme harton jashtë rafteve. Duke supozuar se faqja që keni gjetur është duke ekzekutuar me të vërtetë WordPress, gjëja tjetër që duhet të bëni është të provoni dhe të zbuloni se cila temë përdor faqja – dhe të shpresoni se ajo bazohet në të vërtetë ose në një temë lirisht të disponueshme ose të paktën të blershme *.

Le të hedhim një vështrim se si të zbulojmë se cilën temë WordPress përdor një faqe dhe si ta gjejmë të njëjtën temë në internet, në mënyrë që ta përdorim atë në faqen tuaj të internetit …

Gjetja e emrit të temës

Një fitore e shpejtë dhe e lehtë:

Gjithmonë ia vlen të hedhim një vështrim të shpejtë në footer-in e faqes në internet në rastet kur autori i temës ka përfshirë emrin e temës së tyre dhe / ose një lidhje në faqen e tyre të internetit, në bazë të modelit të tyre, vetëm në rast se është akoma atje – nëse është kështu: urre! Fitore e lehtë! Mjerisht, megjithatë, nëntë herë nga dhjetë nuk është kaq e lehtë…

Kontrollimi i shtyllës së një faqe për emrin e temës WordPress - Pamja e ekranit

Asgjë në footer? Nuk ka problem: le të vazhdojmë më tej:

Kontrollimi i kodit:

Oh jo: kodi? Po, por mos u shqetëso – sepse me të vërtetë nuk është aq e vështirë! Vetëm disa klikime në të vërtetë … Le ta përdorim Chrome, pasi është shfletuesi më i popullarizuar dhe funksionon në të gjitha platformat (megjithëse të njëjtat parime do të funksionojnë me çdo shfletues). Hapi 1: klikoni me të djathtën në ekran (duke pasur kujdes që të mos klikoni direkt mbi një imazh – pasi kjo do të sjellë një menu të ndryshme), dhe duhet të shihni diçka të tillë:

Duke parë kodin burimor të faqes në Chrome - Pamja e ekranit

Hapi 2. Zgjidhni “Shihni Burimin e faqes”; i cili më pas duhet t’ju çojë në një faqe të frikshme të kodit (mos u shqetësoni, kjo është thjesht shënimi HTML që përbën faqen në internet – mendoni për atë si duke marrë një prapaskenë të pikut, prapa skenave nëse dëshironi … Tani duhet të jeni duke parë diçka si:

Një faqe kodesh në Chrome - Pamja e ekranit

Hapi tjetër, hapi 3, është të gjesh fletën e stilit CSS të lidhur me këtë kod. Për 99% të faqeve të internetit me WordPress, ky do të jetë një skedar me emrin “style.css” dhe do të vendoset brenda një direktori të quajtur “tema”, brenda një nën-direktori të quajtur “wp-përmbajtje”. Mënyra më e lehtë për të gjetur këtë skedar është duke bërë një kërkim të shpejtë ** për shprehjen “style.css”.

Kërkimi i fletës së stilit - Pamja e ekranit

Ky skedar, skedari style.css, është skedari i artë: brenda këtij skedari duhet të jemi në gjendje të shohim të gjitha specifikat e temës së saktë që përdoret.

Pasi të gjeni brenda kodit, klikoni me të majtën mbi fjalën “style.css” (e cila në të vërtetë do të jetë një lidhje standarde brenda tekstit) dhe ju duhet të merrni një faqe tjetër (më pak të gjallë) të kodit: kjo është përmbajtja e fletë stili teme. Në krye të faqes (megjithëse në disa raste ju mund të duhet të lëvizni poshtë pak për ta gjetur atë), tani duhet të jeni në gjendje të shihni informacione specifike në lidhje me temën që përdor faqja e internetit.!

Shikimi i fletës së stilit WordPress - Pamja e ekranit

Nuk ka – nga pikëpamja teknike – duhet të jenë të gjithë këto informacione të listuara për të funksionuar një temë, por zakonisht do të shihni të paktën emrin e temës, emrin e autorit dhe një lidhje me të / faqen e saj personale personale. Bingo!

Siç mund ta shihni përmes pamjes së ekranit, në shembullin tonë më lart ne kemi shikuar “Njëzet e pesëmbëdhjetë“Temë e autorizuar nga”ekipi i WordPress“, Me faqen kryesore të temës të dhënë si” https://wordpress.org/themes/twentyfifteen/ “.

Gjeni të njëjtën temë në internet

Tani që (me shpresë) të keni marrë emrin e temës, emrin e autorit dhe / ose një lidhje në faqen e internetit të temës / autorit, duhet të jeni mirë të shkoni. Shikoni faqen e temës / autorit dhe bëni kujdesin e duhur për atë nëse janë apo jo një burim i respektueshëm nga i cili mund të blini / përftoni temën (duke supozuar, natyrisht, se është i licencuar si duhet dhe në dispozicion publik).

Po sikur skedari style.css jep vetëm emrin e temës dhe asgjë tjetër? Në këtë rast, tema ka të ngjarë të jetë pak më e ndërlikuar për t’u gjetur. Filloni duke kërkuar në faqet më të mëdha të temave të WordPress përreth Themeforest, Temat e MOJO dhe Tregut Kreativ dhe natyrisht, drejtoria zyrtare e temave të WordPress, dhe pastaj nëse kjo dështon, drejtohuni në Google dhe shikoni se çfarë del me një kërkim standard … Asgjë në Google ? Në atë rast, për të vetmen gjë që mbetet për të bërë është të pyesni nëpër forume dhe / ose grupe të ndryshme, si WordPress Subreddit dhe Quora, etj, për të parë nëse dikush ka ndonjë drejtues dhe / ose njeh emrin…

  • Shënim i rëndësishëm: edhe nëse i gjeni, vështirë se do të jetë kurrë e mirë që të shkarkoni / përdorni tema premium falas – edhe nëse licenca e lejon atë (dhe jo të gjitha pjesët e të gjitha temave të WordPress duhet domosdoshmërisht të jenë GPL shumë nga këto lloje të ‘hequr ‘temat do të përmbajnë kod burimor me qëllim të keq që ju me të vërtetë nuk dua drejtimin në faqen tuaj!

Nuk ka fat?

Fatkeqësisht, nëse nuk ka detaje të temave të listuara në skedarin style.css, atëherë nuk jeni me fat! Rreth e vetmja gjë që mbetet për të provuar është duke e dërguar me email pronarin e faqes dhe duke i pyetur ata për më shumë detaje rreth temës / modelit që ata po përdorin drejtpërdrejt – diçka që shpesh vlen të shtrihet nëse gjithçka tjetër dështon! Heck, ju kurrë nuk e dini: nëse është një dizajn me porosi dhe pronari i faqes së internetit ndodh që të jetë një dizajnues / zhvillues i faqes në internet, mbase ata madje do të jenë të gatshëm të marrin një punë pak shtesë dhe t’ju dizajnojnë diçka të veçantë!

* nëse jo, do të mbeteni me pak mundësi, por ose për të kërkuar – dhe shpresoni të gjeni – një temë të gatshme me të paktën një dizajn të ngjashëm (vini re se shumë dizajne temash këto ditë kanë tendencë të origjinës ose të përsëritura ato në Themeforest – gjuetia e lumtur!

** për të kërkuar një term specifik në Chrome, shkoni te butoni “Ndrysho” në menunë kryesore sipër faqes së kodit, i ndjekur nga “Gjeni” dhe në fund “Gjeni …” shikoni një pamje të ekranit, shtypni pyetjen (në këtë rast “Stili.css”) dhe kthimi i goditjes.

Shënim: gjeti një temë, por ende e pasigurt për të pritjen e duhur? Shikoni udhëzuesin tonë të dobishëm për këtë temë!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me