Si të shkarkoni, modifikoni dhe ngarkoni një skedar htaccess në Mac pa ndryshuar asnjë prej cilësimeve të kompjuterit tuaj

Marrëveshjet me WordPress


Nga ridrejtimet tek kontrollimi i hyrjes në IP, skedari htaccess është një mjet tepër i dobishëm për të arritur të gjitha llojet e modifikimeve, shkuljeve dhe përmirësimeve në faqen tuaj të internetit – shumica e të cilave, natyrisht, tashmë janë mbuluar me ekspertizë nga Jeff Starr në htaccess të shkëlqyera të bërë lehtë. Por si të bëni redaktime të tilla? Apo, më konkretisht, si të fitoni qasje në skedarin htaccess vetë? Epo, çfarë me këtë duke qenë një skedar me pikë (duke e bërë skedarin të fshehur nga pamja në shumicën e makinave), është – siç do të jeni pa dyshim tashmë të vetëdijshëm – një skedar veçanërisht i ndërlikuar për t’u marrë me të. Ndryshimi i cilësimeve të dukshmërisë së klientit tuaj FTP është zakonisht mjaft i thjeshtë (disa, si FileZilla dhe Transmetimi, etj., Madje do të shfaqin skedarë të fshehur si parazgjedhje), megjithatë, pasi cilido që është provuar ta bëjë këtë do të dëshmojë, duke ndryshuar cilësimet e shikueshmërisë së skedarit në kompjuterin tuaj (vendi më i arsyeshëm për të bërë redaktime në skedarë *) është zakonisht gjithçka, por e thjeshtë me një Mac – metoda më e përdorur është të filloni Terminalin e frikësuar dhe të ekzekutoni një komanda të frikshme …

Një mënyrë krejt më e lehtë:

Sidoqoftë, ekziston një mënyrë tjetër për t’u marrë me këtë skedar veçanërisht problematik që mohon dhimbjen e kokës, për të ndryshuar krejtësisht cilësimet e shikimit të skedarit të Mac-it (shënimi: ndërsa metoda e mëposhtme shfaqet mjaft e gjatë, pasi ta keni bërë një herë ju do të shihni se sa e thjeshtë / e thjeshtë është). Le të hedhim një vështrim:

Hapi 1.

Hapni Cyberduck (një klient jashtëzakonisht i njohur FTP për Mac – provojeni nëse nuk keni tashmë) dhe lidheni me serverin tuaj me detajet tuaja të zakonshme të FTP / SFTP. Gjeni direktorinë që përmban skedarin htaccess që dëshironi të redaktoni dhe zgjidhni “Shiko skedarët e fshehur” në menunë e rradhës nën “Shiko”. Ju duhet të shihni që skedari .htaccess shfaqet në drejtori. Si kështu:

shfaq skedarin htaccess në Cyberduck

Hapi 2.

Krijoni një dosje e re diku në kompjuterin tuaj (si desktopi, për shembull) dhe i jepni një emër (ne do t’i quajmë tonat “redaktimet e skedarit htaccess”). Shënim: mos e kalo këtë hap sepse më vonë do të keni një skedar të fshehur të pikave në këtë dosje – më mirë të keni një skedar të padukshëm diku specifik, në mënyrë që thjesht ta fshini më vonë duke fshirë dosjen në të cilën gjendet! Tani, kthehuni te Cyberduck dhe kliko me të djathtën (d.m.th. kontrollin-klikoni pasi ne jemi duke përdorur një Mac) në skedarin .htaccess dhe më pas zgjidhni “Shkarkoni Si …” nga menyja rënëse që rezulton. atëherë, me e rendesishmja, fshini ‘.’ nga emri i skedarit (d.m.th. në mënyrë që skedari të quhet thjesht ‘htaccess’ dhe JO ‘.htaccess’) dhe klikoni në trekëndëshin e vogël me drejtim poshtë në të djathtë të kutisë së shkarkimit për të zgjeruar opsionet dhe lundruar te dosja juaj e re. Si kështu:

shkarkoni skedarin htaccess në dosjen e re

… Pasi të lundroni në dosjen në të cilën dëshironi të shkarkoni skedarin, goditni “Shkarkim”.

Hapi 3.

Lundroni te skedari juaj htaccess i sapo shkarkuar (i cili pasi që nuk ka më pikën përpara emrit të skedarit të tij, tani duhet të jetë i dukshëm në dosjen që keni krijuar në hapin e mësipërm) dhe, së pari gjërat e para, bëni një kopje rezervë të tij thjesht kopjimi i skedarit (tip: riemërtoni skedarin e ri për të mos ngatërruar dy skedarë më vonë – ne do të riemërtojmë ours htaccess – origjinal – rezervë ”).

Hapi 4.

Tjetra, duke përdorur një Redaktues teksti (si TextWrangler (NUK një përpunues Word!), Bëni redaktimet tuaja të dëshiruara në skedarin origjinal dhe më pas, kur të keni bërë redaktime dhe të lumtur me skedarin e ri, ruajeni atë.

Hapi 5.

Tani, përveç thjesht duke e ruajtur atë në krye të skedarit origjinal, kthehuni përsëri në menunë “File” dhe zgjidhni “Ruaje si” – dhe ndryshoni emrin e skedarit nga “htaccess.txt” deri në “.htaccess” (d.m.th hiqni “.txt” në fund dhe shtoni “.” në fillim), dhe goditi “Ruaj”. Atëherë do të konfrontoheni me një mesazh që lexon ‘Emrat që fillojnë me një pikë”. janë të rezervuar për sistemin. Zgjidhni ‘Përdorni “.”‘.

duke shtuar pikën mbrapa

(vini re ne jemi duke përdorur TextWrangler këtu – nëse jeni duke përdorur një redaktues teksti tjetër mund të shfaqeni një mesazh tjetër)

Hapi 6.

Sende të mira Tani jeni gati për të ngarkuar skedarin tuaj të redaktuar .htaccess – i cili tani do të jetë i padukshëm në kompjuterin tuaj: për fat të mirë dosjen ku është është e dukshme, kështu që ne ende e dimë se ku është, edhe nëse nuk mund ta shohim më në të vërtetë!

Hapi 7.

Tani, kthehuni përsëri në Cyberduck dhe zgjidhni “Skedarin” ‘” Ngarko “. Shkoni te dosja që përmban skedarin tuaj të fshehur .htaccess dhe zgjidhniShfaq skedarët e fshehurBox kutia e kontrollit në fund të dritares.

ngarkimi i skedarit dot

Tani duhet ta shihni – dhe të jeni në gjendje të zgjidhni – skedarin tuaj .htaccess. Klikoni “Ngarko” dhe vazhdoni të rishkruani skedarin e vjetër .htaccess kur ju kërkohet.

Hapi 8.

Së fundmi, mos ngurroni të fshini tani dosjen që keni krijuar në hap. 2 që përmbajnë skedarin tuaj të fshehur .htaccess – duke kujtuar së pari lëvizni kopjen / kopjen rezervë të skedarit htaccess të shkarkuar fillimisht për referencë të mëvonshme (nëse do të të duhet ndonjëherë).

Urime! Tani keni arritur të shkarkoni, modifikoni dhe ngarkoni skedarin tuaj. Hyrje, pa qenë e nevojshme të ndryshoni cilindo nga cilësimet e shikueshmërisë së skedarit në Macin tuaj!

* Përndryshe, ju mund të bëni, natyrisht, thjesht të redaktoni skedarin drejtpërdrejt në server, megjithatë, kjo nuk është një metodë që zakonisht rekomandoja sepse pa shkarkuar dhe bërë një kopje rezervë të saj së pari nuk ka asnjë mënyrë për t’iu rikthyer një versioni të mëparshëm duhet të bëni një gabim!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me