Si të krijoni një temë për fëmijë të WordPress – Dhe pse dëshironi të përdorni një

Ku mund të blini temat e WordPress


Një nga përfitimet më të mëdha të përdorimit të WordPress është aftësia për të përfituar nga një numër i madh i temave të gatshme – të gjitha këto mund të personalizohen nga përdoruesit me lehtësi relative. Por me gjithë atë personalizueshmëri lind pyetja e mirëmbajtjes: happensfarë ndodh nëse bëni personalizimet tuaja dhe pastaj tema që përdorni po azhurnohet?

Kjo është një pyetje që shumë përdorues përfundojnë të mësojnë përgjigjen në mënyrën e vështirë: Nëse azhurnoni një temë pasi të keni bërë personalizime, të gjitha ndryshimet që keni bërë në skedarët origjinal të temave do të rishkruhen – dhe nëse nuk e keni kopjuar faqen tuaj (dhe ju duhet GJITHA sigurohuni që të keni një kopje rezervë të plotë përpara se të bëni ndryshime), atëherë e gjithë ajo punë e vështirë do të humbasë. *

Për të shmangur këtë skenar tragjik, ka një gjë që çdo përdorues i WordPress duhet të bëjë: Krijoni (dhe përdorni) temat e fëmijëve në çdo instalim të WordPress.

Farë është një temë për fëmijë – Si funksionon?

Një temë për fëmijë e WordPress nuk është asgjë tjetër veçse një temë më vete që mbështetet në temën e prindërve të saj për shumicën (nëse jo të gjitha) të funksionalitetit të saj. Në formën e saj më themelore, një temë për fëmijë është vetëm një fletë e veçantë e stilit CSS që WordPress shfaq në vend të stileve në temën e prindërve. Kjo ju lejon të bëni ndryshime në temën tuaj pa humbur stilin e personalizuar që keni krijuar sa herë që tema e prindërve azhurnohet.

Temat më komplekse të fëmijëve mund të përfshijnë gjithashtu funksionalitete shtesë. Ashtu si me elementët e projektimit, WordPress do të kontrollojë së pari temën e fëmijëve për funksionet. Nëse asnjë nuk është gjetur, ata do të paracaktojnë funksionet e temës mëmë. Nëse ka funksione, funksionet në temën e fëmijëve do të përdoren në vend të, ose përveç atyre, në temën e prindërve.

Si të krijoni një temë për fëmijë të WordPress

Shpresoj që deri në këtë pikë t’ju bindem që temat e fëmijëve janë shumë të nevojshme. Sigurisht, kjo nuk do të thotë se ata nuk po frikësojnë disa njerëz. Por ka një lajm të mirë: Një temë për fëmijë WordPress është jashtëzakonisht e lehtë për tu krijuar.

Struktura / Hierarkia e Fëmijëve të WordPress-it

Hapi i parë për të krijuar manualisht një temë për fëmijë të WordPress është qasja në drejtorinë tuaj të temave nën wp-content / themes. Ju mund ta bëni këtë përmes një klienti FTP ose, në shumë raste, përmes një ndërfaqeje të siguruar nga shërbimi juaj pritës.

Tjetra, do të duhet të krijoni një drejtori të re për temën e fëmijës suaj. Mund ta emërtoni gjithçka që ju pëlqen. Unë do t’ju rekomandoja ta mbaja atë të thjeshtë dhe lehtësisht të kuptueshme. Diçka si themename-fëmijë duhet të bëjë mirë.

Skedari CSS i Gjithë i Rëndësishëm (i detyrueshëm)

Pasi të keni përfunduar ato dy hapa, është koha të shtoni (në minimumin e zhveshur) fletën e stilit CSS që do të përcaktojë temën e fëmijës tuaj. Për ta bërë atë, thjesht krijoni një skedar teksti (duke përdorur një redaktues të përshtatshëm teksti, natyrisht) me emrin style.css, dhe kopjoni dhe ngjitni kodin e mëposhtëm në të:

/ *
Emri i Temës: Njëzet Trembëdhjetë Fëmijë
Tema URI: http://example.com/twenty-thirteen-child/
Përshkrimi: Njëzet Trembëdhjetë Tema e Fëmijëve
Autori: John Doe
Autori URI: http://example.com
Model: njëmbëdhjetë
Versioni: 1.0.0
* /

@import url ("../twentythirteen/style.css");

/ * = Përshtatja e temës fillon këtu
——————————————————– * /

Do të doni të ndryshoni informacionin e mësipërm për të pasqyruar skedarët me të cilët po punoni me të vërtetë, dhe ato janë jashtëzakonisht e rëndësishme për tu siguruar që pjesët tuaja “Model” dhe ’@import” janë të sakta në këtë hap. Mos harroni: Gjithçka është e ndjeshme ndaj rasteve!

Pasi të keni rregulluar informacionin e mësipërm për të pasqyruar të dhënat tuaja specifike, mund të shkoni përpara dhe të futni personalizimet tuaja të temës CSS në hapësirën e dhënë dhe të ruani skedarin. Tada! Sapo keni krijuar një temë për fëmijë. Përgëzime!

Për të aktivizuar temën tuaj të re për fëmijë, gjithçka që duhet të bëni është të bëni zip dosjen e temave të fëmijëve që keni krijuar (ai që përmban skedarin e mësipërm CSS) dhe ta instaloni përmes Appearances > Tema në Admin tuaj në WordPress, ashtu si do ta bëni me ndonjë temë tjetër të WordPress. Përndryshe, ju mund ta lini atë të pa zinxhuar dhe ta ngarkoni në drejtorinë tuaj të temave duke përdorur një klient FTP.

Por le të themi që dëshironi të krijoni një temë pak më të ndërlikuar të fëmijëve – një temë që shkon përtej personalizimeve të thjeshta CSS. Si do të shkoni për shtimin e funksioneve të personalizuara PHP, ose ndryshimin e skedarëve aktualë ose modeleve?

Redaktimi i skedarit Functions.php (opsionale)

Në rastin e redaktimit të skedarit të funksioneve.php të temës suaj, thjesht krijoni një skedar të ri funksionesh.php si ai më poshtë, atëherë shtoni këtë në temën e fëmijës tuaj. Do funksion brenda këtij skedari të ri do të anashkalojë automatikisht funksionet në skedarin e temës suaj prind. Thingdo gjë që nuk specifikohet në këtë skedar të ri thjesht do të paracaktojë origjinalin.

<?php
// kodi juaj shkon këtu
?>

Redaktimi i skedarëve të shablloneve (opsionale)

Redaktimi i skedarëve të modeleve PHP është pak më ndryshe nga redaktimi i stileve dhe funksioneve të CSS. Në dy shembujt e mëparshëm, gjithçka që ju duhet të bëni ishte të krijoni skedarë që strehonin shtesat tuaja dhe / ose ndryshimet kryesore. Në të dyja rastet, skedarët e rinj në temën e fëmijëve ishin pak a shumë plotësuese të skedarëve në temën e prindërve – por kur bëhet fjalë për skedarët e modeleve PHP duhet të zëvendësoni të gjithë përmbajtjen e origjinalit me një skedar të ri në fëmijën tuaj. temë.

Ju e realizoni këtë duke kopjuar modelin PHP që dëshironi të redaktoni, dhe pastaj vendosjen e tij në të njëjtin vendndodhje peme skedarësh në skedarët e temave të fëmijëve që ai zë në skedarët e temave prind. WordPress tani do të injorojë plotësisht origjinalin, dhe çfarëdo ndryshimi që ju bëni në skedarin kopjuar në temën e fëmijëve do të jetë ajo që WordPress përdor në të vërtetë.

Mbani në mend, megjithatë, që ju dëshironi të shtoni skedarë vetëm në temën e fëmijës tuaj, në të cilin dëshironi të bëni ndryshime – d.m.th., nuk do të kopjoni pa nevojë të kopjoni në një ngarkesë të tërë skedarësh. Kjo sepse kur tema e prindërve azhurnohet, prapëseprapë, në disa skenarë të çështjeve të skajshme, duhet të siguroheni që nuk ka azhurnime të rëndësishme në skedarët shabllonë që keni zgjedhur të redaktoni dhe / ose të përfshini.

Pra, pse jo të gjithë përdorin temat e fëmijëve?

Përveç njerëzve thjesht duke mos qenë të vetëdijshëm për nevojën për të krijuar një temë për fëmijë, të vetmet arsye me të vërtetë të mira të mos krijojë / përdorë temat e fëmijëve janë për shkak se ose nuk keni ndërmend të bëni ndonjë ndryshim në skedarët e temave (domethënë thjesht mund të përdorni temën tuaj saktësisht se si e bëri atë zhvilluesi) ose tema që përdorni ju ofron një ndërfaqe të veçantë në opsionet e saj të temës brenda së cilës mund të bëni (dhe kurseni) të gjitha ndryshimet që ju nevojiten. Vlen të përmendet se shumë tema ofrojnë një ndërfaqe për të bërë ndryshime me porosi CSS, për shembull.

Një arsye tjetër (jo aq e arsyeshme) për të mos përdorur një temë për fëmijë është sepse, nëse jeni duke kërkuar të bëni ndonjë gjë më shumë sesa ndryshimet CSS, pothuajse në mënyrë të pahijshme do të kërkojë pak (dhe nganjëherë shumë) njohuri shtesë me mënyrën është bërë tema origjinale e prindërve. Kjo shpesh mund të ndjehet si e përditshme. Nëse kjo tingëllon e njohur, atëherë ka të ngjarë të jeni në ujë të thellë nëse / kur tema juaj merr një azhurnim kritik!

Mesazhi Përtyp

Duke supozuar se keni ndërmend ta mbani të azhurnuar temën tuaj (e cila është një ide jashtëzakonisht e mirë), përdorimi i një teme për fëmijë është praktika më e mirë thelbësore. ** Për fat të mirë, është vetëm disa minuta punë për të krijuar një, kështu që, nëse nuk e keni tashmë, atëherë tani është koha!

Shënime, këshilla dhe sugjerime

Nëse po përpiqeni të bëni redaktimet tuaja vizuale, shikoni artikullin tonë të mëparshëm mbi Ku mund të mësoni CSS Online

Për më shumë rreth temave të fëmijëve të WordPress, sigurohuni që të shikoni kodin zyrtar të WordPress.

* Në rezervat: Ka shumë theks në bërjen e kopjeve rezervë. Edhe me një kopje rezervë, do të jeni akoma në ujë të thellë kur është fjala për të azhurnuar temën tuaj nëse keni bërë redaktime të drejtpërdrejta për të, pasi do të keni akoma nevojë për të aplikuar azhurnimin e ri. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse ai azhurnim ka të bëjë me patch vrimat e sigurisë të zbuluara rishtazi. Nëse nuk jeni në gjendje disi të përsërisni të gjitha ndryshimet e ndryshme që keni bërë, kopja juaj rezervë nuk mund të jetë në të vërtetë aq e dobishme për t’ju nxjerrë nga situata!

** Për praktikën më të mirë: Nëse nuk jeni ende të bindur për përdorimin e temave të fëmijëve, mos e merrni fjalën time pse. Merrni bashkëthemeluesin e WordPress, Matt Mullenweg‘s: “Tematika e fëmijëve dhe një kornizë janë mënyra e vetme që duhet të ndërtoni faqen tuaj të WordPress” – (tha ndërsa fliste për Kornizën e Zanafillës.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me