Si të krijoni një faqe interneti biznesi – një udhëzues i plotë video hap pas hapi!

Marrëveshjet me WordPress


Asnjëherë nuk do të filloja një postim kaq dramatik, por DAMN kemi marrë diçka të veçantë për ju sot: Një e plotë hap pas hapi udhëzues video (pa asgjë të anashkaluar) tek krijimin e një uebfaqeje profesionale WordPress për biznes të vogël!

Ajo që e bën këtë video kaq të veçantë, megjithatë, është në thelb tre gjera: 1. Fakti që kjo është saktësisht se si ne vetë do të shkonim për ta bërë atë (dhe ne jemi, ahem, shumë ekspertë në këtë); 2. Niveli i detajeve ku futemi në – video është një dajak e gjysmë e gjatë, dhe ne krijojmë një shembull të faqes së internetit të biznesit të vogël nga fillimi deri në fund; dhe 3. Kjo video ka për qëllim fillestarët e plotë – njerëz që me shumë gjasë nuk kanë bërë diçka të tillë më parë (dhe ende e shohin tërë idenë e krijimit të një siti për veten e tyre si diçka me të vërtetë mjaft tërheqëse).

Duke ndjekur thjesht njëkohësisht, duke klikuar ku klikojmë, dhe me një mendim të vogël për të ndryshuar disa aspekte që i përshtaten biznesit tuaj, shpresojmë që të jeni në gjendje të krijoni një uebfaqe të WordPress-it me të njëjtën mënyrë fantastike (dhe teknikisht të shkëlqyer)!

Atëherë, çfarë po pret? Fillo!

Si të krijoni një faqe interneti profesionale të biznesit me WordPress:

Lidhje direkte për të parë videon në Vimeo.

– (shënim: video kredi për Topher DeRosia – krijues i HeroPress

Transkriptimi i videos:

Në këtë video, unë do t’ju tregoj se si të krijoni një faqe interneti biznesi profesional me WordPress. Ne do të shkojmë hap pas hapi, dhe unë nuk do të lë asgjë. Biznesi që do të përdorim si model është një hapësirë ​​bashkëpunimi. Nëse dëshironi të hidhni një vështrim në versionin përfundimtar të kësaj faqe në internet, mund të shkoni te coworkerpro.com. Elementet që ne do të hedhim në këtë sit mund të përdoren në çdo sit biznesi. Ka një thirrje për të vepruar. Pak për ne. Disa staf, dëshmitë dhe një formë kontakti, si dhe disa faqe të tjera. Pra, sido që të jetë biznesi juaj, në fund të kësaj video, duhet të keni një faqe interneti të nivelit të lartë për të. Ne do të presim faqen tonë në sitin e sitit. Dhe ne do të hedhim një vështrim në të gjitha ato që ata duhet të ofrojnë, dhe sa e lehtë është të gjurmosh gjërat. Ne do të instalojmë disa shtesa shtesë për të ndihmuar, dhe ne do të përdorim temën Hestia nga Themeisle. Hestia na lejon të përdorim personalizuesin e vendosur në WordPress për të modifikuar secilën pjesë të faqes, pikërisht nga fundi i përparmë. Do të shohim gjithashtu disa mjete që mund të ndihmojnë që faqja jonë të funksionojë më shpejt dhe më mirë. Ne do të shikojmë në optimizuesin e vet të sitit. Ne do të lidhim konsolin e kërkimit të Google dhe Google Analytics, si dhe SEO Yoast, për optimizimin e motorit të kërkimit. Dhe atëherë ne do të përdorim shtojcën Jetpack të Automattic për të menaxhuar spam, rezervë dhe disa statistika shtesë. Nëse ndiqni së bashku, vetëm në dy orë, duhet të keni një faqe interneti të plotë, të bukur, funksionale, të gatshme për përdorim. Le të fillojmë. Gjëja e parë që ne duam të krijojmë është mbajtja në internet. Tani web hosting është vendi ku faqja juaj do të jetë në Internet. Shtë një lloj si të marrësh një garazh me qira për të ruajtur gjërat e tua. Ju merrni me qira pak hapësirë, vendosni faqen tuaj në internet dhe njerëzit mund të vijnë ta vizitojnë atë. Faqja që do të përdorim quhet Siteground. Ata janë një host i shkëlqyeshëm me çmime të shkëlqyera dhe shumë karakteristika që më pëlqejnë shumë. Por para se të fillojmë këtu, dua t’ju tregoj diçka në WinningWP.com. Siteground dhe WinningWP kanë një marrëveshje ku mund të kurseni% zbritje nga pritja juaj në sitin e sitit. Për më tepër, WinningWP merr një pjesë të vogël të parave që do të paguani. Këto para shkojnë për të krijuar video si kjo, kështu që është me të vërtetë një situatë e favorshme, ku ju merrni një pritje të lirë, përmbajtje të shkëlqyeshme, dhe WinningWP merr pak, gjithashtu. Tani, për të përdorur këtë marrëveshje, gjithçka që duhet të bëni është të shkoni në këtë faqe, do të ketë një lidhje poshtë videos. Dhe klikoni aplikoni kupon. Dhe atje kemi, thotë ajo, marrëveshje speciale për vizitorët WinningWP.com. Dhe ne do të zgjedhim një plan. Plani me të cilin do të bëjmë është plani i GrowBig. Ka vetëm mjaft karakteristika shtesë mbi StartUp që më pëlqejnë shumë. Por GoGeek është me të vërtetë për site pak më të mëdha se sa do të ndërtojmë. Pra, le të zgjedhim GrowBig. Dhe ne do të klikojmë për të filluar. Tani pjesë e procesit për këtë video është të regjistroni një emër të ri domain. Nëse tashmë keni një emër domain regjistruar, Siteground ka disa dokumente të shkëlqyera këtu se si ta vini atë në sitin tuaj, ose në të vërtetë transferimin e emrit në Siteground. Ose njëra punon shumë mirë, dhe ata kanë informacion të mirë se si t’i bëjnë të dy këtu. Ne do të marrim një të re dhe do të jetë coworkerpro.com. Tani, ky domain kushton $. një vit. Dhe kur mendoni për këtë, si një çmim vjetor, në të vërtetë nuk është shumë. Le të klikojmë në vazhdim. Këtu thotë, urime, emri ynë i domain është i disponueshëm. Tani, ne do të krijojmë një llogari në sitin e sitit. Së pari, ne vendosim një adresë emaili, dhe më pas një fjalëkalim për Siteground. Ky nuk është fjalëkalim për emrin e domain, ose për FTP ose ndonjë gjë të tillë, kjo është vetëm për të hyrë në Siteground. Tjetra, ne vendosim disa informacione personale. Tjetra, ne do të vendosim informacionin e kartës sonë të kreditit. Dhe këtu, ne do të themi se adresa jonë e faturimit është e njëjta me ato që jepen në informacionin e kontaktit më lart. Dhe tani, ne do të rishikojmë se çfarë po blejmë. Ne jemi duke marrë planin GrowBig. Qendra jonë e të dhënave do të jetë në agoikago. ’Shtë shumë afër vendit ku jam. Por ju keni një zgjedhje, mund të jenë vende të tjera, gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në këtë buton. Unë jam duke blerë një plan-muaj për $. një muaj, kështu që tani unë do të faturohem $ .. Shto në atë që regjistrimi i emrit të domain për $ .. Përveç kësaj, ne me të vërtetë duam privatësinë e domain. Kjo i mban spammers të zvarriten regjistrin e domain-it duke kërkuar adresat e postës elektronike. Së fundmi, ekziston një skanues i faqes së sitit. Kjo monitoron faqen tuaj duke kërkuar hacks dhe sulmet dhe gjëra të tilla. ’Shtë mirë ia vlen, ju bën një hap përpara nga njerëzit e këqij. Pra, atëherë totali im do të jetë $ .. Por gjëja e bukur është, kjo paguan për të gjithë vitin, kështu që ju nuk duhet të mendoni përsëri për këtë për një vit. Ne konfirmojmë kushtet e shërbimit, dhe klikojmë paguaj tani. Dhe porosia jonë është dorëzuar. Mund të futemi menjëherë në zonën tonë të klientit. Sidoqoftë, mund të duhen emrat e domain deri në orë për t’u regjistruar. Kështu që emri ynë nuk do të funksionojë menjëherë. Tani që kemi krijuar llogarinë tonë në sitin, ne mund të shkojmë tek emri i domain-it që krijuam dhe ta shohim këtë mbajtës të vendit. Të gjithë emrat e rinj të domain në Siteground marrin një pronar të një vendi si ky, dhe do të qëndrojnë atje derisa të instalojmë uebfaqen tonë. Pra, për hapin tonë tjetër, le të shkojmë përpara dhe të instalojmë WordPress. Së pari, le të shkojmë në Siteground.com dhe të regjistrohemi me llogarinë që kemi krijuar më herët. Tani që jemi regjistruar, pikërisht këtu në panelin kryesor, ka një alarm të vogël që thotë se keni një llogari të re pritëse që nuk e keni krijuar akoma. Dhe nëse klikojmë pamjen, ajo na jep disa mundësi. Mund të fillojmë një uebfaqe të re, të transferojmë një faqe në internet ose të themi se nuk kemi nevojë për ndihmë tani. Ose mund të klikojmë këtë shigjetë të vogël dhe kjo do të kthehet më vonë. Por ne do të shkojmë përpara dhe të fillojmë një uebfaqe të re. Ne duam WordPress. Dhe tani po vendosim disa informacione të llogarisë WordPress. Pra, kjo do të jetë për WordPress në faqen tonë. Dhe ne do të klikojmë të konfirmojmë. Dhe tani thotë, ju keni kërkuar të instaloni WordPress në llogarinë tuaj. Dhe atëherë duhet të konfirmojmë që kemi lexuar dhe pajtuar me kushtet e shërbimit të sitit. Unë do ta lë atë si një ushtrim për ju. Dhe tani, ne do të klikojmë konfigurimin e plotë. Dhe tani ajo që po bën është krijimi i një baze të dhëne për ne, instalimi i WordPress dhe lidhja e të dyve, duke përdorur informacionin që sapo kemi futur. Dhe aty ku jemi. Ne mund të vazhdojmë në zonën tonë të klientit. Por tani, nëse kthehemi në faqen tonë të internetit dhe rimbursojmë, do të shihni që kemi një blog. Do të vini re gjithashtu se ne po ekzekutojmë HTTPS, që do të thotë se ata krijuan një certifikatë SSL për ne. Unë do t’ju tregoj se ku ndodh, në mënyrë që të dini si ta bëni atë nëse keni nevojë të bëni përsëri. Në zonën e përdoruesit të Siteground, ne shkojmë te llogaritë e mia. Dhe pastaj shkoni në cPanel. Ne gjithmonë dëshirojmë të qasemi në cPanel në mënyrë të sigurt, kështu që të shkojnë përpara dhe të zgjedhin ta mbani mend atë. Tani ka shumë gjëra në këtë faqe, por ka edhe këtë kërkim të mrekullueshëm këtu. Certifikata SSL që kemi kemi ardhur nga Encrypt i Let. Kështu që, do të shkruajmë në L-E-T, dhe atje ku jemi, ne jemi të filtruar poshtë. Dhe këtu mund të shihni çertifikatën tonë SSL për coworkerpro. Por Siteground e vendosi atë për ne, kështu që ne nuk kemi nevojë të shqetësohemi për këtë. Unë thjesht doja që ju të mund të shihni se ku është, sepse është e rëndësishme. Pra, tani, le të futemi në WordPress dhe të bëjmë disa konfigurime të vogla. Ky është emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi që krijova vetëm disa momente më parë. Tani diçka tjetër që bëri Siteground për ne është instalimi i Jetpack. Ne do të shikojmë në konfigurimin e tij pak më vonë. Unë jam duke shkuar për të mbyllur shiritin e mirëseardhjes dhe shiritin Jetpack, dhe tani kam një instaluar shumë vanilje WordPress. Pra, një nga gjërat e para që duam të bëjmë është të shkojmë te Settings → Permalinks, dhe ne duam emrin e postimit, sepse i bën URL të thjeshta, më të lexueshme. Alsoshtë gjithashtu shumë më mirë për optimizimin e motorit të kërkimit, dhe kjo mund të jetë me të vërtetë e rëndësishme. Pastaj do të shkojmë në diskutim, dhe tani për tani, ne do të fikim komentet, sepse ne nuk duam që dikush të pengohet në këtë faqe interneti dhe të përdorë komente, “sepse ata ndoshta do të jenë spam. Ne do të shkojmë në Reading. Dhe ne do të dekurajojmë tani dukshmërinë e motorit të kërkimit, sepse ne nuk jemi të gatshëm të jemi publik. Tani mos harroni, pasi të keni mbaruar me faqen tuaj dhe të jeni gati të shkoni drejtpërdrejt, kthehuni te kjo faqe Cilësimet → Leximi dhe zgjidh zgjidhjen e dekurajoni motorët e kërkimit nga indeksimi i kësaj faqe Sepse atëherë, Google do të jetë në gjendje të vijë ta gjejë. Pastaj, ne duam të fshijmë përmbajtjen e paracaktuar që vjen me WordPress. Ka një postim me një koment. Dhe nëse e shkatërrojmë atë post, dhe e zbrazim plehrat, atëherë komenti shkon me të, kështu që ne nuk kemi nevojë të shkojmë ta gjejmë atë koment dhe ta fshijmë. Por tani le të shkojmë në faqe, dhe nuk ka faqe të gjetura. Pra, tani, nëse shikojmë faqen tonë kryesore, duhet të duket mjaft e çuditshme. Asgjë nuk u gjet Ka disa gjëra në shiritin anësor, le të kujdesemi për këtë. Ne thjesht do ta zbrazim atë të drejtë, dhe pastaj do të kemi një pllakë të pastër. Dhe aty është. Një sit bosh, thjesht për plotësimin e përmbajtjes sonë. Tani, faqja jonë kryesore nuk do të ketë një blog në të. Kjo do të jetë një pjesë e veçantë e faqes. Por tani, faqja jonë kryesore është një blog. Le ta ndryshojmë atë Gjëja e parë që do të bëjmë është të krijojmë dy faqe. Ne do ta quajmë këtë një shtëpi, dhe thjesht do ta botojmë. Dhe atëherë ne do të bëjmë një tjetër, dhe faqja jonë nuk do të ketë një blog, do të ketë një seksion të lajmeve, kështu që ne do ta quajmë këtë Lajm. Pra, tani kemi dy faqe, Shtëpi dhe Lajme. Por tani ne duhet t’i tregojmë WordPress se si t’i përdorim ato. Tani, ne shkojmë te Cilësimet → Lexim. Dhe pikërisht këtu, ajo thotë se faqja fillestare tregon, dhe tani, janë postimet e tua të fundit. Por përkundrazi, ne do të zgjedhim një faqe statike. Dhe për faqen kryesore, ne do të zgjedhim Shtëpinë, dhe për faqen e postimeve, ne do të zgjedhim Lajmet dhe do të kursejmë ndryshimet. Tani, nëse shikojmë në faqen e internetit, ekziston faqja kryesore. Dhe faqja jonë quhet ende blogu im dhe blogu im WordPress, por ne do të ndryshojmë atë në vetëm disa minuta. Tani që kemi konfigurimet më themelore të bëra në faqen tonë, ne do të instalojmë disa shtesa që do të na ndihmojnë të ecim përpara. E para quhet TinyMCE Advanced. Tani TinyMCE është emri i redaktorit që përdor WordPress. Nëse keni bërë ndonjëherë një faqe ose postim, keni përdorur TinyMCE. Nëse e redaktojmë këtë faqe, do ta shihni këtu. Si parazgjedhje, ka këtë një bar. Nëse klikoni në këtë buton, të quajtur barbarimi i shiritit të veglave, marrim një shirit të dytë. Por TinyMCE Advanced shton edhe më shumë. Këtu ekziston një listë përmbledhëse për lloje të ndryshme të headerve, dhe këtu ekziston një navigacion menuje për të gjitha llojet e mjeteve të tjera. Pra, le ta instalojmë shpejt këtë të vërtetë. Ne shkojmë në shtojcat, shtojmë të reja dhe mund të kërkojmë shtojcat, dhe aty ka. Ne do të klikojmë instalimin tani dhe do të aktivizojmë. Dhe tani, nëse kthehem në faqe dhe modifikoj në shtëpi, do të shihni që kemi një përmbledhje për shkronjat, header, dhe ne mund të përdorim tabela dhe të gjitha llojet e gjërave të tjera. Dhe kjo do të vijë në dobishme më vonë. Tani shtojca tjetër që do të instalojmë quhet Sytë e mi janë lart këtu. Dhe kjo është një shtojcë vërtet e shkëlqyeshme që ndihmon me prerjen e fotografive. Normalisht, nëse keni një fotografi që është e gjatë dhe e ngushtë, dhe ju kërkoni WordPress të bëjë një shesh, ajo korr sheshin nga mesi. Sidoqoftë, me sytë e mi janë lart, zbulon inteligjente fytyrat e njeriut. Si kjo Dhe pastaj krijon figurat e duhura. Për më tepër, nëse nuk ka njerëz, ju keni mundësinë të vendosni këtë pikë rozë kudo që dëshironi, dhe sigurohuni që ajo pjesë e fotografisë të jetë gjithmonë në foto. Kështu që nëse keni një fotografi me male dhe autostradë dhe dëshironi ta korrni atë që të shihni vetëm malet, thjesht mund të zgjidhni zonën malore, dhe kur të korrni WordPress, ajo do t’i mbajë malet. Kjo shtojcë është vërtet e dobishme kur bëni arkivat e stafit dhe galeritë e njerëzve, sepse WordPress gjithmonë do të marrë fytyrën e tyre. Le ta instalojmë këtë. Atje, tani është instaluar. Tani ka disa shtojca të tjera këtu që unë do të doja të kaloj shpejt shpejt. Përshëndetje Dolly vjen me çdo instalim të WordPress, dhe ne nuk kemi nevojë për të. Kështu që ne thjesht do të shpëtojmë prej tij. Akismet ne do të përdorim më vonë në video. Përdoret për anti-spam. Jetpack gjithashtu vjen me një numër mjetesh, dhe ne do t’i kalojmë ato më vonë. Dhe më pas, SG Optimizer është për të shpejtuar faqen tuaj në sitin e faqes. Ka një plugin të shkëlqyeshëm për ruajtje dhe një numër të gjërave të tjera që do t’i shikojmë më vonë. Tjetra, ne do të instalojmë temën tonë. Tema që do të përdorim quhet Hestia. Dhe vjen nga Themeisle. Kjo është faqja për të në Themeisle.com. Dhe vjen në dy versione, një version me pagesë dhe një version falas. Në këtë video, ne do të përdorim versionin falas. Por kam dashur të ju tregoj disa nga gjërat që mund të bëjë. Kjo është Hestia që ne po shohim. Dhe kjo faqe fillestare është ndërtuar pa ndonjë kodim. Ajo vjen plotësisht në përputhje me ndërtuesit e faqeve, por ne nuk do të përdorim një në këtë video, sepse nuk do të kemi nevojë për të. Hestia është e shkëlqyeshme pa të. Ajo funksionon në mënyrë të mrekullueshme me personalizuesin. Dhe është jashtëzakonisht popullor. Ne do ta marrim atë nga WordPress.org dhe do të përdorim versionin falas. Ka mbaruar, instalimet e versionit falas. Pra, ne do të shkojmë në pult, pastaj pamjen, dhe pastaj temat. Shtoni temë të re. Dhe kërkoni Hestia. Dhe aty është. Ne klikojmë instalimin dhe aktivizojmë. Dhe atje jemi. Le të vizitojmë faqen kryesore dhe të shohim se si duket. Këtu është titulli i faqes. Dhe ky është një titull faqesh, dhe ne mund ta ndryshojmë atë në personalizuesin. Ajo vjen e ndërtuar me disa gjëra, si kjo fushë në blog, dhe një bazë e populluar me disa fotografi. Ne do të ndryshojmë si duket, ne do të shtojmë një menu, dhe do të bëjmë një numër të gjërave për të. Por së pari, ndërsa ne jemi këtu në zonën e temave, ne do të fshijmë gjithçka përveç një teme shtesë. Pra, le ta fshijmë dhe. Dhe arsyeja pse ne po i fshijmë disa është se, nëse ndonjëherë ekziston një çështje sigurie, ne mund të jemi të ndjeshëm ndaj tij, edhe pse nuk e përdorim temën. Tani nuk ka të ngjarë që të ketë ndonjë çështje sigurie në ato që nuk u rregulluan shpejt. Por nga ana tjetër, nëse ne nuk i kemi ato fare, atëherë nuk kemi nevojë të shqetësohemi për të. Atëherë, pse e mbajtëm një shtesë? Ju gjithmonë dëshironi një temë shtesë, sepse nëse diçka ndodh me temën tuaj kryesore, si ajo fshihet ose korruptohet, faqja juaj do të bjerë përsëri tek tema dytësore. Atëherë do të keni mundësi ta shihni atë dhe të futeni në zonën e administratorit. Pra, fillojmë të ndërtojmë faqen tonë. Gjëja e parë që do të bëjmë është të fillojmë klikimin me Hestia. Dhe ajo që bën kjo është të na çojë në këtë faqe nën pamje. Dhe ka disa informacione se si të filloni, por ai ka dy veprime të rekomanduara. Dhe ne do t’i bëjmë të dy. Orbit Fox Companion është një shtojcë që shton disa veçori të faqes së parë. Shtë falas, dhe ne mund ta instalojmë këtu. Dhe atje jemi. Tjetra quhet Pirate Forms, dhe kjo bën një formë kontakti. Tani, Pirate Forms nuk është aq i madh dhe i ndërlikuar sa format e tjera si Format e gravitetit ose Format Ninja. Por për qëllimet tona, do të krijojë një formë të shkëlqyeshme kontakti. Tani e thënë këtë, Hestia Pro është plotësisht në përputhje me të gjitha shtojcat me forma më të mëdha. Pra, nëse keni nevojë për ato, sigurisht që mund t’i përdorni me Hestia. Nën shtojcat e dobishme, ne shohim gjëra të tilla si ndërtuesit e faqeve dhe shtojcat e përkthimit. Ne nuk do të përdorim asnjë prej tyre për hartimin tonë këtu. Pra, gjëja tjetër që ne duam të bëjmë është të shkojmë në faqen kryesore. Dhe pothuajse për gjithçka tjetër që bëjmë në faqen e parë do të bëhet përmes personalizuesit, të cilin mund ta gjeni këtu. Do të klikojmë të personalizojmë. Dhe tani, ne mund të kalojmë nëpër menunë këtu në të majtë, ose mund të klikoni në të gjitha lapsat e vegjël blu për të ndryshuar gjërat. Lapsat e bëjnë shumë të bukur gjetjen e gjërave në menunë e komplikuar. Një nga gjërat e para që do të bëjmë është të ndryshojmë paraqitjen e faqes. Tani për tani, është i boksuar, dhe e ka këtë kufi këtu, në të djathtë. Nëse shkojmë në cilësimet e pamjes, në përgjithësi, mund të zgjedhim paraqitjen e boksit. Dhe tani ajo shkon me gjerësi të plotë. Ne do të vazhdojmë të ndajmë ikonat dhe duam të mundësojmë lëvizjen lart. Kjo vendos një buton të vogël këtu poshtë, për të na ndihmuar të zmbrapset mbrapa lart. Tani gjëja tjetër që ne duam të bëjmë është të ndryshojmë identitetin e faqes sonë. Tani për tani, është thjesht blogu im. Ne do ta ndryshojmë atë në Coworker Pro. Dhe ashtu si ajo, është ndryshuar. Dhe pastaj për etiketën, të cilën ne nuk do ta shohim në faqen kryesore, por do të shfaqemi këtu në shiritin e veglave, ne do të shkruajmë Coworking në maksimum. Pastaj do të klikojmë në Publikimi. Publikimi është si të kurseni punën tuaj. Tani, do të vini re që nuk e azhurnon shiritin e titullit me këtë, sepse personalizuesi mund të rifreskojë vetëm faqen kryesore. Kështu që le ta mbyllim realisht shpejt. Dhe tani ju mund të shihni, Lidhja Lidhja në të mirë të saj, atje lart. Dhe ne do të kthehemi në personalizues. Tani le ta ndryshojmë sfondin tonë, dhe kjo është kjo lapsa këtu. Ne mund të ndryshojmë imazhin. Dhe unë do të ngarkoj një. Të gjitha imazhet që unë jam duke përdorur për këtë video vijnë nga unsplash.com, i cili është një vend i shkëlqyeshëm për të marrë imazhe pa mbretëri. Kështu që unë do të klikoni hapur. Dhe unë do të nxjerr titullin, sepse kjo nuk është mirë për lexuesit e ekranit. Por unë do të vë disa tekst alt këtu. Ju gjithmonë dëshironi të vendosni tekst alt në të gjitha imazhet tuaja. Pastaj klikoj zgjedh imazhin. Dhe atje jemi. Tani le ta ndryshojmë këtë tekst. Atëherë rreshti tjetër do të jetë, Ejani të punojmë me ne. Aty jemi Tani le ta ndryshojmë këtë buton. Klikoni këtu dhe na merr këtu. Atje, tani thotë se mësoni më shumë. Ne na pëlqen përqëndrimi, dhe për URL-në, do ta lëmë vetëm për një minutë. Në të vërtetë do të bëjmë një lidhje poshtë në një vend të ulur më poshtë në faqe më vonë. Por tani për tani, ne do ta lëmë vetëm. Por ne nuk duam që kjo buton të jetë rozë, duam që ajo të jetë blu. Kështu që unë do të kthehem nga këtu, dhe ne do të shkojmë te ngjyrat, dhe do ta ndryshojmë ngjyrën e theksit në këtë blu. Ju mund të zgjidhni çdo ngjyrë që ju pëlqen. Unë thjesht zgjodha këtë sepse më pëlqen. Dhe pastaj ne do të klikojmë në botimin. Dhe ne do ta mbyllim këtë. Dhe tani pjesa jonë kryesore është bërë gati. Shkronjat tona janë pak a shumë të guximshme këtu. Le ta rregullojmë atë Ne do të kthehemi te personalizuesi. Pra, tani, le të shkojmë në parametrat e pamjes, tipografinë, dhe më pas do të zgjedh madhësinë e fontit. Dhe këtu janë pjesët e faqeve të para, dhe këtu është pjesa e madhe e titullit. Ne do ta bëjmë atë pak më të vogël. Minus tre, le të publikojmë. Mbyllni këtë Atje, tani është gjithçka në një linjë, ashtu si ne duam. Tani para se të krijojmë një menu, ne do të punojmë për ndërtimin e pjesës tjetër të këtyre seksioneve. Tani që e kemi bërë pjesën tonë të lartë, le të kalojmë në pjesën e dytë. Tani ne po ndërtojmë një sit për një vend pune, kështu që ne duam t’i bindim njerëzit se ata duhet të vijnë të punojnë këtu. Pra, le t’i ndryshojmë këto artikuj në gjërat që duam t’i themi ata. Ne do të klikojmë të personalizojmë, dhe më pas do të klikojmë në këtë laps nga koka. Dhe këtu mund të vendosim një tekst të tërë. Me opsion, secila prej këtyre seksioneve mund të çaktivizohet. Ne mund të shpëtojmë prej tij të gjithë së bashku, dhe do ta bëjmë atë më vonë me një çift prej tyre. Le ta ndryshojmë këtë titull. Atje. Dhe pastaj ne do të ndryshojmë tekstin poshtë tij, gjithashtu. Jeta e pavarur ka shumë pengesa, dhe të punosh nga shtëpia në pizhame tuaj është një prej tyre. Atëherë pse duhet të vini të punoni me ne? Atëherë kemi tre seksione këtu, dhe pikërisht këtu janë tre fushat e administratorit për ato seksione. Pra, le ta hapim të parën, dhe ikonat kontrollohen nga një font. Tani, një nga arsyet që dëshironi të punoni në një zyrë bashkëpunimi është njerëzit. Pra, le të klikojmë këtu, dhe të gjejmë një popull. Secila prej këtyre do të funksionojë. Le ta zgjedhim këtë. Dhe ne do ta lëmë atë ngjyrën e kuqe, por do ta ndryshojmë këtë për të qenë njerëz. Dhe ne do ta ndryshojmë këtë tekst për të thënë, njerëzit që punojnë këtu janë të zgjuar, të dobishëm dhe të kujdesshëm. Ne i ndihmojmë njëri-tjetrit të zgjidhë problemet dhe të merremi me klientë të egër. Dhe ne mund ta lidhim këtë lidhje diku, por nuk do të shkojmë, do ta lëmë vetëm. Kështu që ne do ta mbyllim atë, dhe do ta hapim tjetrën. Një arsye tjetër për të cilën dëshironi të punoni në një zyrë bashkëpunimi është pajisje. Ju nuk doni një makinë faksi në shtëpi, kush bën? Por një ditë do të kesh nevojë për një të tillë. Pra, le ta ndryshojmë këtë në një kuti mjetesh. Quhet çanta e shkurtër, por duket si një kuti mjetesh. Dhe kjo është mjaft e mirë për mua. Ne do ta lëmë atë blu, dhe ne do të shkruajmë pajisjet këtu. Dhe ne do të vendosim një tekst të ri. Ne kemi një aparat fotografik dhe një printer lazer të bukur, dhe një sallë konferencash me një telefon konferencë. Gjërat që me shumë gjasë nuk i keni ose nuk dëshironi në shtëpi. Dhe përsëri, ne do ta lëmë këtë pa një lidhje. Dhe tipari i tretë do të mbetet mbështetje. Përveç, nuk është mbështetje teknike. Ne nuk po flasim për mbështetje teknike, por mbështetje emocionale. Njerëzit kanë nevojë për njerëz rreth tyre për të qëndruar të shëndoshë. Të gjithë jemi të shëndetshëm. Shumicen e kohes. Tani dua të theksoj këtu se këtu ka secilën nga këto një buton fshini fushë, kështu që ju mund të bëni dy, ose vetëm një nëse dëshironi. Dhe ekziston gjithashtu një veçori e re e shtuar, kështu që ju mund të shtoni një të katërt, të pestë, të gjashtë, etj. Kështu që tani, le të klikojmë të botojmë. Dhe ne do ta mbyllim këtë. Dhe atje e kemi, pse duhet të vini të punoni me ne. Pak efekte në secilën prej ikonave dhe teksti duket i bukur. Tani para se të fillojmë seksionin tjetër në faqe, unë do të doja të vendosja fontin e paracaktuar për të gjithë sitin. Dhe është mjaft e thjeshtë. Ne do të shkojmë për të rregulluar, cilësimet e pamjes, typografinë. Dhe unë do të zgjedh kabinën. Dhe unë do të zgjedh të njëjtën gjë këtu. Dhe tani, gjithçka po përdor kabinën. Dallimi është delikate, por është atje. Tani pjesa tjetër për të cilën do të punojmë është seksioni rreth, dhe është pikërisht kjo rrëshqitje këtu. Tani kjo pjesë në të vërtetë tërheq përmbajtjen e saj nga faqja fillestare, faqja në WordPress e quajtur home. Kështu që ne do të shkojmë në pult, dhe do ta tërheqim atë faqe. Dhe tani, është bosh. Tani, siç e vumë re, titulli i faqes nuk po përdoret askund këtu, prandaj nuk ka rëndësi se çfarë është. Pra, le të vendosim këtu një tekst të drejtë. Dhe tani, unë dua ta bëj atë një madhësi të kokës një, dhe ta përqendroj atë. Atëherë le të vendosim një tekst nën të. Ne dëshirojmë që një tekst që do t’i bëjë njerëzit të ndjehen sikur duan të vijnë, të jenë pjesë e komunitetit tonë. Kështu që ne do ta vendosim këtë tekst. Fridaydo të Premte bëjmë një drekë në grup, dhe njerëz të ndryshëm marrin pjesë në gatim në kuzhinën tonë në vend. Ne hamë së bashku si një grup miqësish të shtrënguar që ndërtojnë njëri-tjetrin dhe ndihmojnë njëri-tjetrin të rriten. Tani, le ta bëjmë këtë pak më të madhe. Dhe përqendrojeni atë. Tani do të vini re se madhësitë e fontit tonë janë në pikë në vend të pikselëve. Ne në fakt duam pixel. Kështu që ne do të shkojmë te cilësimet dhe do të hapim cilësimet TinyMCE Advanced në një skedë të re. Dhe pastaj këtu, ne do të klikojmë madhësitë e fontit, dhe do të përdorim px. Kështu që tani klikojmë në ruajtjen e ndryshimeve. Dhe unë do të azhurnoj këtë, e cila do të rifreskojë faqen. Dhe tani, ne mund të theksojmë të gjithë këtë tekst dhe të zgjedhim px. Dhe kjo është pikërisht ajo që duam atje. Pra, tani le të klikojmë me azhurnimin dhe do të shikojmë në faqe. ’Shtë goxha e shkëlqyeshme, por ne duam pak më shumë tekst nën këtë. Pra, le të kthehemi te redaktori ynë, dhe dua shumë hapësirë, kështu që unë thjesht do të bëj këtë, dhe ngjis këtu. Dhe tani, ne do të bëjmë këtë gjithashtu px. Dhe gjithashtu u përqëndrua, dhe ne nuk do ta bëjmë këtë lidhje akoma, sepse faqja për të cilën nuk do të ekzistojë. Por ne ende duam pak më shumë mbushje poshtë saj. Kështu që tani klikoj me azhurnimin. Dhe atje shkojmë. Por unë dua që ajo të jetë pak më e madhe. Pra, le ta bëjmë këtë thjesht një H. Well, le ta bëjmë formatimin e qartë dhe ta fillojmë atë. Pra, tani është një tre muajsh, dhe ne do ta përqendrojmë përsëri. Dhe klikoj azhurnimin. Pra, tani, le të rimbursojmë. Aty shkojmë. Dhe më vonë, pasi të krijojmë disa nënpjesa të tjera, do të kthehemi dhe do ta bëjmë këtë një lidhje për faqen rreth. Pra, kjo është pjesa jonë. Do komunitet dhe siti kurorëzues dëshiron të tregojë disa prej anëtarëve të tij. Mund të ndihmojë njerëzit të ndjehen të mirëpritur. Pra, ne do të ndryshojmë këtë faqe të personelit në një faqe të anëtarëve. Dhe ne do ta bëjmë atë duke klikuar të personalizoni, atëherë do të lëvizim përsëri në atë pjesë, dhe do të klikojmë të takojmë ekipin tonë. Dhe tani, ne jemi duke redaktuar këtë pjesë. Le ta ndryshojmë për të takuar disa prej nesh. Dhe pastaj do të vendosim një nëntitull tjetër. Anëtarët tanë janë një grup i larmishëm i zhvilluesve, stilistëve, menaxherëve të projekteve dhe shumë zanate të tjera. Lista jonë anëtare është rreth% gra, dhe ne kemi një gamë të gjerë etnish të përfaqësuar. Pra, kemi katër defa këtu, dhe pikërisht këtu mund t’i shihni të katër pjesët. Dhe ka një lidhje për të shtuar një anëtar të ri të ekipit. Pra, le ta hapim të parën. Le ta ndryshojmë emrin në Tina. Dhe titrat do të jenë artistja e stilistëve, dhe ne do të ndryshojmë edhe foton e saj. Dhe ne heqim titullin, dhe gjithmonë vendosim tekstin alt në çdo imazh që ngarkoni. Dhe ju kujtohet se kemi instaluar Sytë e mi janë lart këtu? Ka dy vrojtime të ndryshme që ai bëri. Tani në këtë rast të veçantë, fytyra e saj ishte tashmë në qendër, kështu që nuk kishte vërtet rëndësi. Por do të ketë rëndësi për imazhet e tjera që ne i ngarkojmë. Ne nuk kemi nevojë të zgjedhim një rreshtim, përmasë ose çfarëdo, sepse tema zgjedh atë për ne. Pra, ne do të klikojmë futur në postim, dhe aty është Tina. Le të bëjmë një përshkrim më të mirë për Tina. Tani do ta vini re, kjo është një zonë me tekst, kështu që ju mund ta rrëmbeni këtë gjë të vogël këtu dhe ta rrëshqitni nëse duhet. Tina i kalon ditët e saj duke krijuar vepra arti dixhitale. Arti i saj ka qenë në ekspozitë në Carnegie Hall dhe Muzeu i Artit në Londër. Unë do të doja të theksoja se të gjithë ata që do të trajtoj këtu janë të përbërë. Dhe përsëris përsëri se të gjitha imazhet e mia erdhën nga Unsplash. Tani mund të bëjmë një lidhje nëse Tina do të kishte faqen e saj, por ajo nuk e bën, dhe kështu do të lëmë lidhjen bosh. Dhe pastaj, ne do të zgjedhim rrjetet e saj sociale. Ne mund të zgjedhim nga një ikonë, dhe pastaj të vendosim një URL. Dhe unë do t’i lë këto si të paracaktuara, sepse Tina nuk ka me të vërtetë rrjete sociale, sepse unë i bëra ato. Por nëse do të dëshironit të heqësh qafe një, mund të klikosh heqjen e ikonës, dhe tani LinkedIn është zhdukur nga Tina. Nëse keni dashur të shtoni diçka tjetër, mund të klikoni në ikonën shtesë, dhe të gjeni një rrjet tjetër social. Pra, kjo është Tina. Unë do t’ju tregoj edhe një herë. Dhe pastaj, përmes magjisë së redaktimit, bëni dy të tjerët për ju, sepse ato do të bëhen saktësisht njësoj. Njerëzit tanë të ardhshëm në të vërtetë do të jenë një kompani e tre motrave. Dhe këtu përsëri, ne mund të zgjedhim atë që duam të jemi në fokusin e figurës. Ne do të klikojmë futur në postim, dhe janë tre motrat tona. Ata janë një firmë marketingu. Dhe tani thotë se Juanita, Juliette dhe Jacqueline janë tre motra që filluan firmën e tyre të marketingut. Ata punojnë kryesisht me artistë dhe muzikantë të rinj brenda qytetit. Tani do të vini re se të gjitha këto imazhe të tjera janë katrore, por kjo nuk është, është pak më e shkurtër. Eshte ne rregull. Ata janë të gjithë të njëjtën gjerësi, dhe tema jonë do ta kufizojë këtë. Të gjithë duhet të jenë me të njëjtën gjerësi, por mund të jenë pak më të gjatë ose më të shkurtër. Kështu që tani, unë do të bëj dy të tjerët. Tani kam një seksion që tregon disa nga anëtarët e komunitetit tonë. Siç mund ta shihni, është e lehtë të shtoni më shumë, dhe secila prej tyre është mjaft fleksibël. Pra, tani, le të klikojmë të botojmë, dhe të mbyllim personalizuesin, dhe të sigurohemi që të duket i plotë. Sureshtë i sigurt Pra, tani që kemi bërë me këtë pjesë, ne mund të kalojmë në pjesën tjetër. Kurdoherë që jeni duke shitur një produkt, njerëzit do të duan të shohin dëshmitë. Ata duan të dëgjojnë nga njerëzit që kanë bërë blerjen dhe të shohin se çfarë mendojnë. Kështu që seksioni tjetër do të jetë një seksion i dëshmive. Dhe paracaktimi quhet, ato që thonë klientët, por ne do të ndryshojmë tonën. Do të fillojmë duke klikuar rregulluar dhe do të lëvizim poshtë. Dhe ne do të klikojmë këtu, ato që thonë klientët. Ngjashëm me të gjitha pjesët e tjera, mund të çaktivizoni. Dhe si parazgjedhje, ekzistojnë tre dëshmi, por ju mund të shtoni më shumë. Pra, le ta ndryshojmë tonën nga ato që thonë klientët tek ato që thonë anëtarët. Dhe pastaj, për titrat tanë të seksionit, ne rrallë duhet të bëjmë treg, pasi anëtarët tanë kanë tendencë t’u tregojnë të gjithëve që dinë se cili është një vend i shkëlqyeshëm për të punuar. Pra, tani, le të marrim dëshmitë tona. Shkuarja për të ndërruar imazhe. Dhe ju do të vini re se ai automatikisht e vendos atë në një rreth për ne. Imazhi ynë origjinal ishte një shesh. Zgjodha të mbaja emrin e parë, dhe madje edhe titrat, pasi i përshtatet. Por ne do të vendosim në tekstin tonë. Unë dua që kam respekt nga njerëzit përreth meje. Të jesh grua në biznes shpesh do të thotë të merresh me njerëz që nuk mendojnë se duhet të jem këtu. Por në Coworker Pro unë përshtatem. Dhe përsëri përsëri, mund të ketë një lidhje, por ne nuk po lidhim askund, kështu që mund ta lëmë bosh. Le ta bëjmë personin tonë tjetër. Atje, tani ne kemi zgjedhur Hanson. Dhe ne do ta vendosim emrin e tij. Dhe fut në postim. Dhe përsëri, ne do të përdorim vetëm emrat e parë, dhe në vend që ai të jetë një artist i pavarur, ne do ta quajmë atë një inxhinier hartues. Dhe pastaj ne do të vendosim në tekstin tonë. Atmosfera e rinisë dhe eksitimit në këtë hapësirë ​​është dehëse. Këta njerëz po ndryshojnë botën, dhe unë duhet të jem atje për ta parë atë të ndodhë. Dhe atëherë ne do të ndryshojmë të tretën. Ne do ta ndryshojmë imazhin. Shfletoni këtu. Do të vendosim tekstin tonë alt. Dhe fut në postim. Ne do ta lëmë Natalya si një profesion i pavarur. Hiqni mbiemrin dhe vendosni tekstit tonë. Dreka e së Premtes me grupin janë më të mirat. Unë e dua gatimin në grup dhe ndjenjën e familjes që vjen nga të gjithë rreth tryezës. Dhe kjo është ajo, tani kemi zonën tonë të dëshmive. Do ta publikojmë, mbyllim personalizuesin. Dhe pastaj lëvizni poshtë për të parë se si duket në ekranin e gjerë. Dhe duket shkëlqyeshëm. Ka edhe një pjesë tjetër që duhet të bëjmë, dhe kjo është futbolli. Por së pari, unë do të tregoj se sepse ne nuk duam një blog në këtë faqe, ne mund të shkojmë te personalizuesi, dhe ne do të shkojmë deri në zonën e blogut, dhe ne do të klikojmë pak sy këtu. Dhe tani ajo është zhdukur. Dhe tani e kemi këtë footer që është përgatitur kryesisht për ne. Por le të botojmë. Dhe mbylli këtë dhe shiko se si duket. Shkon drejtpërdrejt nga dëshmitë te futbolli. Redaktimi i futbollit në Hestia është pak më ndryshe nga seksionet e tjera. Ende përdor personalizuesin, por ka disa pajisje të ndryshme. Le të hedhim një vështrim Do të klikojmë të personalizoni, atëherë do të shkojmë deri në fund. Dhe ka vetëm një lidhje redaktimi në të gjithë këtë footer. Le ta klikojmë. Këtu, ju mund të ndryshoni imazhin e sfondit ashtu si të gjitha imazhet e tjera që ne kemi ndryshuar. Unë do të lë këtë, sepse më pëlqen peizazhi i qytetit, por ju mund të vendosni gjithçka në sfond atje që dëshironi. ’Shtë titulli, kontakto, ne do ta lëmë atë, “shkaku që i përshtatet. Por pastaj titra, ne do të hedhim në atë që tavolina e përparme është e ndjekur nga: a.m. në: p.m. Koha standarde lindore. Atëherë kemi këtu një titull forme, dhe kjo është këtu. But to determine what form goes right here, we click this little tab right here. And it’s simply a short code. Which means you could put in any short code, and it could render any number of things there. It could render another form or a bunch of information. You may recall near the beginning of this video that we installed the Pirate Forms plugin to go with Hestia. That’s because it’s using it right here. And as you can see, it is a perfectly functional small simple form. So we’re going to leave it. But now, we want to edit this content. So we’re going to click right here, edit. And it pops up here. I’m going to put in a different address, because I’m not in Romania. And I’m going to put in different contact information. But I like give us a ring and find us at the office, those fit nicely. And then, when we’re done, we click edit again, and it goes away, and you can see our new information here. And that’s it for the footer, just like that. Just a little bit of text touch-up, and we left the form alone, and we’re all set. So let’s publish. And close the customizer, and see how it looks. Just great. Now that we have the footer done, let’s look at adding a menu right up here. And most of the menu right now is going to link to various parts of the homepage. In a few minutes, we’ll add some actual pages, and we’ll add those to the nav then. But for now, we’re merely going to make a nav that lets us move around the homepage. Now, the first thing we want to do is get a list of the links that we’re going to use in our nav. And I’ll show you how we’re going to do it. Scroll to the second section. Why you should come work with us. Now this is the only part of the whole video that even looks at code. In your browser, we’re going to right click, right here in this white space, and go to inspect. And the first thing it comes up to is a section. And these sections right here, there’s a list of them, are the things we’re looking for. They’re just under the main div. Now, each section has an ID. This one that we clicked on is features. Next is about. Then there’s team, then there’s testimonials, and lastly, there’s contact. If this all sounds familiar, it’s because it’s the sections of the homepage. So you want to write down on a piece of paper, or a text file on your computer, the names of these IDs. Go ahead and hit pause and write them down. Once you’ve gotten them written down, let’s go back to our browser. Now we’re going to use the customizer. So we click customize. And one of our options right here is menus. Right now, there are only two menus. There’s a default top bar, currently set to very top bar menu, which actually isn’t being used on our theme right now. It has a phone number and an email address that we could use if we wanted. But we’re not going to. And there’s also a socials top menu, and so you could put social networks in the top bar. And we’re not going to do that right now either. We’re going to create a new menu, and we’re going to call it primary menu. And we’re going to click the primary menu checkbox. And that’s what’s going to make it appear right here. So let’s click next. And now we can add items. Now, rather than use the suggested pages and links that we have here, we’re going to create custom links. And we’re going to link to the various sections of our page. Now the first one was called features. And we’re going to use the ID that we pulled out of the code. We’re going to start with a slash, which means, on the homepage, then we’re going to put in a hashtag, which means, go to an ID. And we’re going to type features. And then we’ll click add to menu. So let’s look at just that one for right now. Click publish, and we’ll leave the customizer. So now we have features, and if we click it, it beautifully scrolls right down to the features section. So now, all we need to do is the same thing for all the other sections. So let’s go back to the customizer again. We’ll go back to the menus. We’ll edit our primary menu. And add items. All of these are going to be custom. Now the next ID we have is about. However, we really called that section community. So the link text is going to be community. Add to menu. The next one had an ID of team, but again, we’re going to deviate just a little bit and call it members in the menu. Then we’ll add to menu. The next one is testimonials. And we’ll leave that one called testimonials. And lastly, we’re going to have contact. So now, let’s click publish. And there’s our nav. We can even click while in the customizer, and have it jump around. Now one more thing we want to add to the nav is a little search option off here to the right. So we’re going to actually leave the primary menu, and go to header options. And under navigation, we can enable search in menu. And now, we have a little glass here. So now, we’ll click publish. And close the customizer. And here we have a beautiful nav that lets us jump around the homepage. Now, we’re also going to create some subpages that are actually different pages from the homepage, and we’ll come back to the nav and add those to it when we do that. Now that we are nearly finished with the homepage, let’s build the news page. Before we get started, I want to remind you of a couple things. We’ll go to settings, reading, and I’ll point out that our posts page is actually a news page. So let’s go to pages, and edit the news page. And you’ll note that we can’t put any text in here, because it’s supposed to be an archive. But let’s view it. The posts will go here, and we have this horrible pink bar at the top. We are using the page’s title, and fortunately, we can also use the featured image. So let’s upload a nice featured image. There’s our alt text, and we set the featured image, and update. And now, we’ll go look at it. And there we are. Now as long as we’re here, let’s add it to the menu. We’ll go to customize, menus, primary menu. Add items. And we’ll add our news page, except we want it here at the top. Then we hit publish, and close the customizer, and now we have a news item. And it goes to this page. So let’s create our first post. We’ll click add new, and there is nothing unique about posts in Hestia. This is % stock WordPress. So if you’re familiar with WordPress, you know how this works. Let’s go ahead and make one. Our coworking space has a new refrigerator. The old one saw its last ham sandwich last Friday. And we’ll put an image at the top of the post. And put in our alt text. And that’s too small, so we’ll click the pencil, and we’ll go to large. And we’ll center it. And click update. And there we are. I’m also going to set it as the featured image, and you’ll see why in a moment. So I don’t need to upload it again, it’s already there. We’ll add a new category called kitchen. Publish. And now, when we reload our news archive, there we are. Now this image is the featured image. If we hadn’t set one, then this text would slide all the way to the left, which is usually fine, but it looks really sharp with a featured image. If we click, it also puts the featured image in the bar at the top, so that’s something to remember. Now, you’ll note that it says uncategorized, and we made one for kitchen, so let’s go back. And there we are, we have proper category right there. Now, before we get too much farther, I want to fix the nav in the footer. I want it to replicate what’s in the header, so I’m going to go to customize, and go to menus, and click on primary. And you’ll note that it’s already set to primary, but if I also set it to footer, you can see that it’s now down there at the bottom. So now, I’ll publish and close this, and there, now we have the same nav at the top and the bottom. I’d like to show you one more option with the blog page. And then we’re going to create an about page. Right here on the homepage, we’re going to click customize. And then we’re going to go to front page sections. The sections that are bolded are the sections that we have built. The ones that are grayed out are sections that could exist, but don’t, because we never turned them on. The ribbon simply gives you a background image, and a place to put in some text and a button. The clients bar allows you to post icons of your clients. Subscribe allows you to put in a subscribe form, and then blog is where I was headed here, allows you to put in a blog section. So I’m going to unclick disable section, and we’ll scroll down. And while you were away, I added a second blog post. So we have one here for the kitchen, and a new member. And we can make this say news. And there we are, now we have a news section on our homepage. And if we decide we don’t want that, we click the little I, which checks this, and I’m going to click publish. And now we’re back to where we were, but now you’ve seen how easy it is to add a news section to the homepage. But now, let’s create an about page. Again, there’s very little custom about pages in Hestia. So if you’ve ever built a page, you know how it works. Here’s our about text. We’ll create a featured image, and I’m going to use the same image as the homepage header, for some continuity. And now, let’s view that page. Dhe aty është. And now, let’s put it in the menu. We’ll go to customize. Menus, primary menu. Add items, and we’ll add this about page. We want about way up here at the top. So then we’ll publish, and then close the customizer bar. And there we have about. So let’s test these items. We’ll go first to contact. Which takes us to the homepage, and the footer. Then there’s testimonials, members, community, features, news, and about. And if we want the top of the homepage, we simply click the logo, and there we are. Now, our site is essentially finished. The next things we’re going to do all relate to maintenance items, like setting up stats, SEO things, etc. But our site is built and our content is done. So let’s get started on our maintenance. The first maintenance thing we’re going to look at relates to caching, which helps your site go faster. Caching typically means keeping a copy of your page stored on the server, so that it can serve it faster without having to build it all from the database. Normally, I prefer a plugin called WP Rocket. It’s really excellent. However, many hosts, including Siteground where we’re hosting, cache for you, and you don’t need a plugin at all, and I’d like to go over that with you. If we go to dashboard, then at the bottom, there’s SG Optimizer. And there are several things here that we can do. Let’s configure the SuperCacher Config. Right now, Dynamic Cache is on, and that means when it builds a page and sends it out, it keeps a copy, so that the next person doesn’t have to build the page. The cache is also automatically flushed at the right times, so that if you make a change to a page, it doesn’t keep serving the old one. And you have a button here to manually purge it if you want to. You can choose to exclude some URLs from dynamic caching. But then there’s a section here called Memcached settings, and this stores in the server’s memory some of the frequently executed queries to the database. So we’re going to turn this on, and you’ll note that it says, you must enable Memcached from your cPanel. So let’s go to cPanel. We’ll go to Siteground.com and click login. Then we go to my accounts. Go to cPanel. And then over here in the search bar, we’re going to hit cache. And then click SuperCacher. And right here is level three, Memcached. And we’re going to turn it on, by clicking right here. And now, we’ll simply reload this page rather than click the button again, and now we’ll click the button. And now it’s enabled for our site. There’s a button here to test caching for the site, if we click test URL, it says it’s cached. So now we have two different layers of caching enabled, and it should make the site go much, much faster. But in addition to caching, there’s HTTPS Config. And this is already set properly, and you probably should never touch it. This requires that your site operate on HTTPS. Without this, it could operate on either HTTP or HTTPS. But we never want it on HTTP only. So we’re going to leave this just the way it is. Lastly, there’s PHP Config. We want to be running on at least PHP seven. Right now, we’re at ., and we’re going to leave it there, because that’s better than PHP seven. PHP seven is worlds faster than PHP five. And PHP five is pretty common on a lot of servers. So if your server’s on five, ask your host about moving to seven. Or, if you’re here on Siteground, you can switch. So now we’ve gone through the sections of the Siteground optimizer, and the only thing we changed was, we turned on Memcached. Next, let’s talk about getting the site connected to the search engines. First, we’re going to connect the site to various Google properties. Within WordPress, we’re going to use plugins to do that, but before we can use the plugins, we actually have to create the accounts in Google. If you already have an account in Google, you can use it. I’m going to start from scratch. You can use a single Google account across all of Google’s properties. So it doesn’t matter which one you start with. We’re going to start here with Google Analytics. So I click sign in, and then analytics, and we’re going to create an account. And here you can use either an existing email address, or create a Gmail account. I’m going to create a Gmail account. Then we’ll put in our password, and click next. I would recommend putting in your phone number and recovery email address, but you don’t have to. You do need to tell them when you were born. Then there’s their privacy and terms, and click I agree, and now we have a Google account, and now we can sign up for Google Analytics. We’re doing a website, not a mobile app. We’re going to create an account name and a website name, and then we have to tell it where our site is. Choose an industry category, and time zone. And then we have some data sharing options. You’ll want to read these over and decide for yourself if you wanna share this data with Google. I’m going to say okay, and I’m going to click to get tracking ID. But before we can do that, we have to agree again to the terms and services, and click I accept. Now this is our tracking ID. And in the bad old days, you would have to copy either this or all of this code, and figure out how to wedge it into your website somehow. But we’re going to use a cool plugin in just a few minutes. But before we get there, I’m also going to connect with Google Search Console. It used to be called Google Webmaster Tools, but now they call it Search Console. Now, because we’re already logged in with Analytics, we can simply click search console. And they want our password again. And they really want us to give them a recovery phone number and email, which I recommend you do, but I’m not going to bother, because I’m not going to be using this domain very long. And then we tell them where our website is. And click add a property. Now, in order to verify to the Search Console that we own this property, we need to do any number of several things. The recommended method is uploading an HTML file. Among the alternate methods is Google Analytics, and we’re going to use that in just a few minutes, once we connect our Analytics account. So as of right now, we have created a Gmail account and connected it with Google Analytics and Search Console. Now we need to connect those two things to our website. So let’s get going on that. The first plugin we’re going to connect is called MonsterInsights. We’ll go to our dashboard, plugins, add new. And there it is, Google Analytics for WordPress by MonsterInsights. We’ll install and activate. And right at the top, it says that we should configure the settings. The first thing we’re going to do is authenticate with our Google account. If you ever connected your Twitter account to any other site or anything like that, this is very similar. We choose our account. We tell it what it’s allowed to do. And then we pick the profile that we have under that username. Right now, there’s only the one, so we’re going to choose all website data. And if at any time, you don’t want to do this, you can click cancel, but we’re going to complete authentication. And now, our profile is active, with this UA code. You can click verify credentials, and it will say that it is done. And now our site is set up with Google Analytics, just like that. There are some other things that can be done. You can pay for a version of MonsterInsights Pro, and get some added features. If you wish, you can allow them to do usage tracking. And you can optionally have it do automatic updates. Now, if we go over to tracking, we have some options. For example, if an administrator or editor is logged in, then they are not tracked. That way, you don’t artificially boost your own traffic. You can enable demographics, and you can do things with link attribution and file downloads, etc. I’m not going to change any of the defaults, they’re great. The defaults are perfect in MonsterInsights. Now that we’ve connected our site to Google Analytics with MonsterInsights, we’re going to connect it to Search Console with Yoast SEO. So let’s go to plugins and add new. And search. And there it is, we’ll click install now, and activate. Now the first thing you’ll note is that there are some notifications at the top. The first thing it says is that we’re blocking Google, which is true, and is fine for now, we want to do that. But right here, the next thing they want us to do is connect with Google Search Console, so let’s click that. To allow Yoast SEO to fetch your Google Search Console information, please enter your Google authorization code. Click this button. Choose the account that we are working with. And then, we’re going to allow Yoast. And it gives us this big long code. Then we can close this window, and paste it here. And authenticate. And now, we have authenticated, and we don’t need to do any of these methods. Now that our site is connected to Google Search Console, Google can know much, much more about our website, and all of the tools built into Yoast will work even better. So we’ll take a look at those tools next. The next plugin we’re gonna look at here is called Jetpack. Now Jetpack was installed for us by Siteground. But it’s just a regular plugin. If you go to installed plugins, you’ll see it right here, and if you don’t have it, you can simply install it like a regular plugin. Now Jetpack is a little but different from most plugins. It’s actually a collection of plugins. And what makes it unique is that most of the things that Jetpack does is heavy lifting, heavy work, and it does it out on the WordPress.com servers, so that it doesn’t weigh down your server. It can do things like website statistics, image compression, spam fighting, comments filtering, etc. The first thing we need to do is connect Jetpack to a WordPress.com account. Now you might think that creating a WordPress.com account means getting a blog there, but it doesn’t have to. You can simply have an account there to use with Jetpack. So let’s click set up Jetpack. And here, we can either log into an existing .com account, or create a new one. We’re going to create a new one right now, and we’re going to click sign up here in the top right. We’ll put in our email address, choose a username, and then a password, and then we’ll create our account. And then it immediately begins connecting our website with Jetpack. Now by default, Jetpack is free. But there are upgrades available. Down at the bottom here is a button that says start with free. And there we are, now we’re connected. By default, nothing is turned on. But they recommend that all of these things be turned on. Many of them are good, and I like them. But I recommend reading through them, and making sure that you want what’s there. For example, we don’t need a contact form. We have Pirate Forms from Themeisle. So I’m not going to click activate recommended features. I am going to go to site stats, and it’s automatically set up. We could click configure, and set up some settings. We can have a chart showing hours of views in the admin bar. We can decide who gets counted, even if they’re logged in. One of the ways it works is by putting this little tiny image on the page. It’s not required, but it’s helpful, so I tend to leave it there. And then, here we get to decide who’s allowed to view stats. Right now, it’s only the administrator. Because we just set this up, there’s nothing to display yet. But it says your stats will begin to appear here within minutes, and that’s one of the reasons that I like including Jetpack stats in addition to Google Analytics. With Google Analytics, you get to either watch real-time stats, or you wait until tomorrow to find out what today’s stats are. You can’t look hour by hour today, and see how you’re doing as the day goes on. With Jetpack stats, you can do that. You can look every minutes, and see how your stats are growing. This can be useful when you’re doing a large push on your website. Another great thing that Jetpack can do is filter spam, and it does it using the companion plugin called Akismet. If we go to plugins, you’ll see that it’s right here. Akismet comes with WordPress. Now Akismet is also a service. It processes the spam on an outside server, so that it doesn’t bog your server down. So let’s activate Akismet. And then, right at the top here, we can set up our account. Now because we’re connected with Jetpack, we can simply click connect. Otherwise, we could sign up with a different email address, or get an API key. So I’m just going to connect with Jetpack. Now Akismet has a variety of pricing models. There’s enterprise, for larger sites. There’s $ per month per site for smaller commercial sites. And then, there’s name your price. And what’s interesting is that you can name a price of zero, if you wish. So let’s click get personal. And then right up here is the slider. If we drag this down to zero, the credit card information goes away. Now it says, you may not do this if you have advertising, you sell products, or you publish information about your business or service. Now something very important to note here is that this only works if you do not have advertising, you do not sell products, and you don’t publish information about your business or service. Our site is advertising a commercial space, that’s what it is. So we’re not going to do the free one. But we can choose $ a year, which is $ a month, which is not very much. If you find that it’s blocking lots and lots of spam for you, I would recommend paying more for the service. They’re nice enough to allow you to choose, and they’re providing you great service. So give them what you can. Now because our site is not a real site for a real service, I’m going to choose the free one. But if you’re building a site for a real business, you’ll need to pay for Akismet. Now that it’s processed, we can activate this site. In the background here, you can see the API key that was an option earlier, and it put it into our site for us. Now optionally, it can also show the number of approved comments beside each comment author. So not only does it block spam, it approves quality posts. By default, Akismet takes your spam and puts it in the spam folder. Right now, our setting is that the most egregious spam gets automatically deleted, and does not go into the spam folder. If you really need to see all of it, then you can click this option right here. And now that Akismet is set up, we shouldn’t get any spam at all on our website. If we do, then we have the option to mark it as such, and it will communicate to Akismet, hey, you missed this one, and Akismet learns. That’s how it gets so good. Next, let’s look at backups. For backups, we’re going to use the backup system built into Jetpack. And it used to be called VaultPress, but now it’s just called Jetpack backups. But you may still see VaultPress around. Let’s go to the Jetpack dashboard. And here at the top, there’s a tab that’s called plans. Now the backups for Jetpack are not free. However, their personal plan, the cheapest one, does include full off-site backups. Now these are nightly backups, you get one a day. If you go to the more expensive plans, then you can get real-time backups, where you just push a button and it does a backup right there when you ask. We’re going to do the personal one, and it comes with priority email support, which is pretty useful. So let’s click upgrade to personal. Now this took us to our account on WordPress.com. You may recall, we had to create this account in order to connect Jetpack to our site. So this is the same site. Now I’m going to fill out this form, and click pay. Now that we’ve clicked purchase, it’s setting up a number of things for us. It set up the daily offset backups, with a -day backup archive. That means you can recover your site up to days back, but not , so if you miss something for days, too bad. Unlimited backup storage space, that’s really important. If you are a musician or a photographer and you have a ridiculous amount of data, unlimited storage space is a big deal. Automated restores, which means you don’t have to do anything really, if you just want to restore, you click a button and it does its thing. You don’t have to download zip files and mess around with things. It comes with spam protection, easy site migration, if you’re going to move somewhere, and priority support. So now let’s go back to our site. Now we’ll still here in our dashboard, and we’re still looking at the plans. But now, there’s an option to manage your plan. Remember how I said Jetpack backups were called VaultPress? With here we are, we have a VaultPress menu item. If we click it, you’ll see that VaultPress is backing up my data right now. It’s done with uploads, and it’s going to work on the rest next. Something important to note. The first backup backs up everything, but in the future, it only backs up changes. So the first one is probably going to be quite slow. But from then on, they should be very speedy. The next thing important to know is that you can close this window. It’s not dependent on your browser being open. It’ll do its thing. And they’re going to email us when it’s done. Another cool thing is we can set up remote access, so that you don’t have to be at your computer to restore your site. Right now, we have a license for one site. It says we’ve never backed up, ’cause it’s still in process. If we upgrade our plan, then they will do a security scan on the backup, and let us know if it finds anything wrong. Let’s go to settings. And there’s a wide variety of things that you can do here. We’re not going to cover them all, because it could get really deep. But you can set up SSH access, so that VaultPress can access your site’s server. Now Siteground does offer SSH, but not all sites do. If not, you could set up SFTP, or regular FTP. Or you could say, “I want to restore my site to some other server.” This is really handy when actually moving servers. If we were to leave Siteground and go to some other host, we could say to VaultPress, hey, go install my site over there, and it could do that. It also knows who we are, what account this is. If we go to activity, it tells us that it’s done a full sync of uploads. We’ll look at our backups, and there probably isn’t any yet. You can still see this icon spinning. Now we need to set up access for VaultPress to access our server better, and that takes us right back to here. Now to allow VaultPress to access our website, we’re going to enable SSH. That stands for secure shell, and it’s a secure way for VaultPress to log in to our site and work on it. So we’re going to click right here, and then we need to fill in our server information. Now some of this we’re going to get from Siteground, because that’s where our site is hosted. So let’s go to Siteground, and log in. Now, setting up SSH isn’t very difficult, but there are a number of steps. So if you follow closely, it should work just great. I’m going to click on my accounts, and go to cPanel. Now in this search right here, we’re going to type SSH. And there’s one icon left. Click that. Now what we want to do is upload a public key. If we go back to VaultPress, and click show public key, it’s right here. We just copy everything in the black here, and on Siteground, paste it here. We don’t put anything in the allowed IP address field. Then click upload. And now our key has been successfully added to our account. If we go back, you can see it right here. So now, we need to go back to our cPanel home. Now to find our username and password, we’re going to go back to my accounts. Which actually leaves cPanel, and we’re going to click right here, information and settings. Now, VaultPress wants a server address, port number, and a username and password. For the server address, we’re going to use our FTP server. Our port number is . This is not standard for SSH, it’s custom to Siteground. And you can find that information in the Siteground documentation. Our username is our cPanel username. Because we’re using a public key, we shouldn’t need a password. So let’s click save. And now it works. I’d like to reiterate that because we used our public key, we don’t need to put our password in. That’s the way keys work. So now, VaultPress can connect directly to our server, and work with the files that it finds there. So just a quick review of what we did here at VaultPress. We went to settings, and we set up SSH, so that it can log in. The other things are interesting, but not vital. We can look at our backups, we can look at our activity. And you can see what it did and when it did it. But let’s go back to our website. Then we’ll go into the admin area, and we’ll go to Jetpack, VaultPress, and on this page, you can see an ongoing progress of how it’s doing. Now that we have finished backups, our site is complete. Everything is done. Let’s do a quick summary of what we’ve built. The first thing we did is set up an account on Siteground. Then they walked us through a wizard which set up our hosting, installed WordPress, set up SSL for secure browsing, and helped us buy a domain name. At that point, we had a plain WordPress site, with default theme and original content. The next thing we did is install some plugins that we knew we were going to need. We installed TinyMCE, so that we had a few extra buttons here, and then we also installed My Eyes Are Up Here, so that we could install images of people and make sure their faces were in the pictures. The next thing we did is pick our theme, and we chose Hestia from Themeisle. It proved to be pretty flexible, and I’m very happy with it. Then we built our homepage, and we went through section by section and used the customizer to create each of these elements. We didn’t have to do any coding to build this entire site. We also made a couple of regular pages with normal content on them. Once we were done building the site, we added on some extra tools. We went through the Siteground Optimizer. Most quality WordPress hosts these days have something similar, so if you host somewhere else, make sure you look for a tool similar to this. We connected to the Google Search Console, as well as Google Analytics. And then we also hooked up Yoast SEO, so that we would have good search engine optimization. Then lastly, we configured Jetpack. Siteground installed it for us. If your host does not, you can install it like a regular plugin. But Jetpack gave us Akismet for spam, its own built-in stats program, and lastly, VaultPress for backups. So now we have a complete site, it’s fully functional, and has a robust back end to keep it working smoothly. I hope you enjoyed building your site as much as I enjoyed building this one. Remember to check out the links in the description for discounts, as well as locations for each of the pieces of software we used. And if you’re interested in learning more about WordPress, and further improving and progressing your site, come take a look through some of the other content we offer over on WinningWP.com.

Shikoni më shumë video …

Thingdo gjë për të shtuar?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me